Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ateizam kao vjera i kao religija???

+13
zbracun
pustinja
Lenica
evitaa
Prop
damfisk
Teo
diabolik.
WEYLAND-YUTANI
Hunnerkongen
RobinUd
fosforica
Iron Man
17 posters

Stranica 8 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

Go down

Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty Re: Ateizam kao vjera i kao religija???

Postaj by zbracun pet svi 17, 2013 7:41 pm

E Mihael, i dalje pogrešno radiš. Daj konačno shvati i prihvati da smo svi braća, bez iznimke, a to šta smo postali na neki način neprijatelji, ne mjenja činjenicu da smo braća. I kao vjernik odan Bogu morao bi ljubiti isto sve. Ti još nisi shvatio da smo svi dio, ili djelovi Boga, potpuno istih vrijednosti. I trebamo prije svega razmisliti zbog čega smo tako različiti, koja je svrha toga. Ovako kako ti gledaš, kao da govoriš da je sve Božja greška. Jer, činjenica je, cijeli wsvijet je bilo vrlo lako napraviti u skladu sa ljubavlju. To uopće nebi bio problem. Ako je Bog čista ljubav, onda nigdje ne može postajati ništa drugo. I nismo mi ni najmanje krivi šta se događa, nego je to sve njegov plan, nama nerazumljiv. Razmisli malo, zašto postoje ateisti. Možda upravo zato, da bi bili kao usporedba za nešto, a njehov zadatak, kojega u biti nisu ni svjesni, je zapravo jako težak. Misli, misli, misli. Nemoj samo nabrajati, kao papiga, ono šta piše u Bibliji. Previše je to široko polje, da bi se svelo samo na to.
Mislim da bi konačno bilo dosta šta se tiče ovakvog čašćenja. I ateisti i vjernici imaju pravo svog vjerovanja i nitko nema pravo nazivati bilo koga pogrdnim riječima zbog toga.
Mihael, dobro poznaješ Bibliju, nema spora. Ipak bi trebao malo poraditi na razumjevanju pojedinih djelova. Pokušaj malo i razumjeti zašto ateisti ne vjeruju, jer ima dosta različitih razloga, tako da ni ateisti nisu jednaki. Ateizam nije univerzalan, i ne može se precizno definirati. Damfisk ima jedan razlog za ateizam, Tanuki drugi, i tako dalje. Ali to sve nije razlog lošeg ponašanja i vrijeđanja. Probaj pročitati i koji moj post u sličnim temama i rasprave sa dotičnima, pa ćeš naći i nešto novoga, a i daljnji materijal za bolju raspravu.
odbaci malo isključivost, upotrijebi mozak, prebaci malo Bibliju u današnje vrijeme.
Uglavnom, ovo nebi terebalo biti samo prepucavanje i vrtenje u krug, nego pokušaj da se na pametan način da sugovorniku materijal za razmišljanje. Inače nema ništa od toga smisla. To se odnosi i na vjernike i na ateiste. Ajde probajmo uvesti malo međusobnog poštovanja i da rasprava krene prema traženju zajedničkih točaka i pokušaju razumjevanja i jedne i druge filozofije, a ne samo kontriranje. Mislim da bi u tom slučaju moglo bit zanimljivije svima, a možda otkrijemo i nešto novo.
Neznam dali shvaćate šta sam htio reći. Ma, glavno da ja shvaćam afro .
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty3 / 9993 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty Re: Ateizam kao vjera i kao religija???

Postaj by Mihael12 pet svi 17, 2013 8:46 pm

zbracun je napisao/la:
1) E Mihael, i dalje pogrešno radiš. Daj konačno shvati i prihvati da smo svi braća, bez iznimke, a to šta smo postali na neki način neprijatelji, ne mjenja činjenicu da smo braća. I kao vjernik odan Bogu morao bi ljubiti isto sve.
2) Ti još nisi shvatio da smo svi dio, ili djelovi Boga, potpuno istih vrijednosti. I trebamo prije svega razmisliti zbog čega smo tako različiti, koja je svrha toga.

3) Ako je Bog čista ljubav, onda nigdje ne može postajati ništa drugo. I nismo mi ni najmanje krivi šta se događa, nego je to sve njegov plan, nama nerazumljiv. Razmisli malo, zašto postoje ateisti. Možda upravo zato, da bi bili kao usporedba za nešto, a njehov zadatak, kojega u biti nisu ni svjesni, je zapravo jako težak.

4) Mislim da bi konačno bilo dosta šta se tiče ovakvog čašćenja. I ateisti i vjernici imaju pravo svog vjerovanja i nitko nema pravo nazivati bilo koga pogrdnim riječima zbog toga.

5)Uglavnom, ovo nebi terebalo biti samo prepucavanje i vrtenje u krug, nego pokušaj da se na pametan način da sugovorniku materijal za razmišljanje. Inače nema ništa od toga smisla. To se odnosi i na vjernike i na ateiste. Ajde probajmo uvesti malo međusobnog poštovanja i da rasprava krene prema traženju zajedničkih točaka i pokušaju razumjevanja i jedne i druge filozofije, a ne samo kontriranje. Mislim da bi u tom slučaju moglo bit zanimljivije svima, a možda otkrijemo i nešto novo.
6) Neznam dali shvaćate šta sam htio reći. Ma, glavno da ja shvaćam afro .

1) Ja mislim da ti nisi shvatio ni ateizam ni teizam, posebno ne krscanstvo. Ako Isus Krist kaze Farizejima, dakle sekti u Judaizmu njegova doba slijedece, sto bi tek kazao ateistima:
" Isus im rece dalje:"Ja odlazim, vi cete me traziti i umrijeti cete u svome grijehu. Kamo ja idem, vi ne mozete doci. Zidovi su govorili: Zar ce se ubiti, jer veli: Kamo ja idem, vi ne mozete doci?: On nastavi: Vi ste od ovoga svijeta, ja sam od neba. Vi ste ovosvjetski, ja nisam ovosvjetski. Tako, rekoh vam da cete umrijeti u grijesima svojim. Da, ako ne budete vjerovali da Ja Jesam, umrijet cete u svojim grijesima." (Ivan 8, 21-24)
U Evandjelju po Mateju Isus kaze:
"Zato ce se, Kazem vam, svaki grijeh i Hula oprostiti ljudima, ali Hula protiv Duha Svetoga nece se oprostiti nikada. Ako tko rekne sto protiv Sina Covjecjega moze mu se oprostiti, ali tko rekne sto protiv Duha Svetoga ne moze mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni na drugome." (Matej 12, 31-32)
Da li ti uopce razumijes o cemu je ovdje rijec?
2) Covjece, ti nerazumjes najosnovnije stvari. Mi niti smo, niti cemo ikada biti dijelovi Bozji. Ti si podlegao panteistickoj opciji religije, jer to vise nije krscanstvo. Bog niti je sastavljen iz dijelova, niti mu nesto nedostaje kao cjelini. Ako bi podlegao ovoj formulaciji, onda bi bio nesavrsen i istovjetan univerzumu. Dakle, to je cisti PANTEIZAM. Ti si obicni krscanski heretik, budi mi slobodno to napisati. A mi ljudi smo razliciti, jer imamo slobodu izbora, pa se mozemo odluciti i protiv Boga.
3) Ako je Bog cista ljubav, onda to ne znaci, da je sve ljubav. To je nelogicnost za krscanski nauk, ali za panteizam veoma smjela tvrdnja, jer Univerzum nije OSOBA! Ljudi imaju slobodu izbora i zato su sposobni i za mrznju. Sotona je zao, ali on nije apsolutni princip. On je udaljavanje od Boga, kao apsolutnog dobra. Procitaj Aurelija Augustina i Sv. Tomu Akvinskog, ako zelis diskutirati sa ateistima.
4) Ja osobno cijenim ateiste i kao ljude i kao Bozju djecu, ali oni nisu moja braca, jer iskljucivo su moja braca KRSCANI i nitko vise. Svi ljudi su Bozja djeca i Bozji stvorovi, ali iskljucivo su moja braca, braca i sestre u Kristu. Ti mjesas sve sto si negdje pokupio nekriticno i nelogicno.
5) Ja osobno plediram u diskusiji sa ateistima za ovaj sustav axioma.
-Vrijdnost logike za opisivanje realnosti.
-Prednost plauzibilnosti, koje su matematicki vjerojatnije pred onim koje nisu vjerojatne.
-"Deal with the evidence", tj. "Ockhamovu britvu" u diskusiji.
-Vrijednost kauzalnog principa. Nema reakcije bez akcije, ili ex nihilo nihil fit!
-Priznavanje znanstvenih spoznaja kao najbolje argumentiranih plauzibiliteta.
Ako pak netko agira iskljucivo na osobnoj bazi, onda je diskusija zamrla i prije nego je pocela.
6) Cisto sumnjam da si se ti sam razumio, ali ja sam te vrlo dobro razumio i opovrgnuo tvoj vid krscanstva. Ti si jednostavno receno PANTEIST!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija Reputacija : 42
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty0 / 9990 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by WEYLAND-YUTANI pet svi 17, 2013 8:54 pm

Mihael12 je napisao/la:
Besmisleno je vjerovati u nista, a ne u povijesno dokazivu cinjenicu. Mi imamo oko 30 000 dokumenata za Novi Zavjet i Isusa Krista!

Hahah nekaj sam propustio,lažeš katolibane

Samo budale i neozbiljni ljudi mogu nijekati Isusa Krista i njegovu povijesnost. Niti jedan od serioznih povjesnicara ne sumnja u egzistenciju Isusa Krista.

opet cista laž

A glede moje argumentacije, budi bezbrizan, ona je racionalna i logicna, sto se za tvoje trabunjanje nikako ne moze reci.

tvoji argumenti,cuj ti lika,koji argumenti???

Ako bi ti znao, koliku vjeru trazi tvoj svjetonazor od tebe, zacjelo bi odustao od borbe sa vjetrenjacama i priklonio se ljudima dobre volje.

netreba se mozak ispirat takvim sranjima,ne hvala

Je li tebi uopce jasno sto ti pises?

a sta ti pišeš,besmislaena sranja

Ako Bog nebi postojao, onda bi to znacilo, da ce na koncu trijumfirati ZLO. Onda nebi bilo odgovornosti nas ljudi pred najvecim Autoritetom Bogom za nasa nedjela. Najveci zlocinci u povijesti covjecanstva bi postali visoko konjukturni i vinuli bi se na podest uzora. Lenjin, Staljin, Hitler, Mao, Pol-Pot, Tito i ini zlocinci bi zadrzali pravo, jer su ubijali nevine ljude, progonili ih, maltretirali, te psihicki i fizicki sakatili iz vlastitih interesa i perverznih pobuda. Svi oni bi imali pravo, koji su krali, dok su drugi posteno radili. Oni koji su uzivali, dok su drugi patili. Oni koji su se obogatili na racun svojih bliznjih, dok su isti gladovali. Svi oni koji su zivjeli u luksuzu i hedonistickim uzivancijama, dok su se drugi u bolovima grcili i cvilili. Ljudi kao M. Kolbe, Majka Terezija ili D. Bonhöfer bi bili kao ludjaci i maloumnici, jer su umrli cineci dobro. A tek Isus Krist: On bi onda bio ludjak par excellence. To bi znacilo, nas zivot je ples nad ponorom.

To pak niti je niti moze biti tako! Ateizam je put u ponor, a Isus Krist je put u zivot!

daj ne drobi s katolibanskom propagandom,put u život su sasvim druge stvari doli isusovackrstaš.
WEYLAND-YUTANI
WEYLAND-YUTANI
Domaćin foruma
Domaćin foruma

Registriran/a : 10.01.2009
Broj postova : 5092
Reputacija Reputacija : 143
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty133 / 999133 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk pet svi 17, 2013 9:23 pm

Mihael12 je napisao/la:
Besmisleno je vjerovati u nista, a ne u povijesno dokazivu cinjenicu. Mi imamo oko 30 000 dokumenata za Novi Zavjet i Isusa Krista!

Samo budale i neozbiljni ljudi mogu nijekati Isusa Krista i njegovu povijesnost. Niti jedan od serioznih povjesnicara ne sumnja u egzistenciju Isusa Krista.

A glede moje argumentacije, budi bezbrizan, ona je racionalna i logicna, sto se za tvoje trabunjanje nikako ne moze reci.

Ako bi ti znao, koliku vjeru trazi tvoj svjetonazor od tebe, zacjelo bi odustao od borbe sa vjetrenjacama i priklonio se ljudima dobre volje.

Je li tebi uopce jasno sto ti pises?
Ako Bog nebi postojao, onda bi to znacilo, da ce na koncu trijumfirati ZLO. Onda nebi bilo odgovornosti nas ljudi pred najvecim Autoritetom Bogom za nasa nedjela. Najveci zlocinci u povijesti covjecanstva bi postali visoko konjukturni i vinuli bi se na podest uzora. Lenjin, Staljin, Hitler, Mao, Pol-Pot, Tito i ini zlocinci bi zadrzali pravo, jer su ubijali nevine ljude, progonili ih, maltretirali, te psihicki i fizicki sakatili iz vlastitih interesa i perverznih pobuda. Svi oni bi imali pravo, koji su krali, dok su drugi posteno radili. Oni koji su uzivali, dok su drugi patili. Oni koji su se obogatili na racun svojih bliznjih, dok su isti gladovali. Svi oni koji su zivjeli u luksuzu i hedonistickim uzivancijama, dok su se drugi u bolovima grcili i cvilili. Ljudi kao M. Kolbe, Majka Terezija ili D. Bonhöfer bi bili kao ludjaci i maloumnici, jer su umrli cineci dobro. A tek Isus Krist: On bi onda bio ludjak par excellence. To bi znacilo, nas zivot je ples nad ponorom.

To pak niti je niti moze biti tako! Ateizam je put u ponor, a Isus Krist je put u zivot!

Ne seri. Dosadan si.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty0 / 9990 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sub svi 18, 2013 7:43 am

damfisk je napisao/la:

Ne seri. Dosadan si.
Moze li jos vulgarnije? oj

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned svi 19, 2013 1:51 pm

Ma kaj jedan. Preko nekoliko Isusa. Samo si "pametnjakovići" biraju kojeg ce idealizirati. I zašto, naravno.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty21 / 99921 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk ned svi 19, 2013 2:02 pm

Mihael12 je napisao/la:
Moze li jos vulgarnije? oj

Naravno da može. Samo šta beznačajan lizač oltara poput tebe ne zaslužuje ništa više od onog šta si dobio.

Za beštimanje je potreban otvoren um i slobodna mašta. Upravo zbog toga ateisti puno bolje beštimaju od vjerskih fanatika.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop ned svi 19, 2013 2:25 pm

Našao sam slikicu danas koja lako opiše moju izrazitu nevjeru u svako veće stvorenje....

Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 E9DJjCo
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty108 / 999108 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk ned svi 19, 2013 2:30 pm

Zakon!!
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pon svi 20, 2013 11:38 pm

+
razmišljati o prostranstvima svemira,
shvatiti da je u tim odnosima čovijek toliko minoran, da je naprosto smiješno vjerovati u osobnog boga,
ako postoji nekava sila, ustrojstvo, koje je slično pojmu boga, to sigurno nema ljudsko obličje!
za amebu bi čovjek mogao biti bog,
da li ameba možda ima nekakav organizirani život, to će mo jako teško spoznati, mada imamo mogućnosti da ih potamanimo, a čovjek u odnosu na svemir je manji od amebe.

da li amebe idu u raj, što je sa bakterijama i bacilima,
zar to sve nije bog stvorio Laughing

toliko smo prepotentni da vjerujemo kako svijet postoji radi nas,
stvorili smo sistem vrjednosti, stvorili smo boga koji je navodno stvorio svijet i nas na ovome svijetu na svoju sliku i priliku,
a u stvarnosti možda smo samo bakterije u nekakvom velikom organizmu,
pa kad počnemo ugrožavati taj organizam, možda nas čeka nekakav antibiotik koji će nas sve potamaniti!
spoznali smo da postoji i mikro i makro kozmos.
sveukupno naše znanje je tek grebanje po površini, a zbog straha od smrti još uvjek se grčevito držimo za tog osobnog arhaičnog Boga!
mišo će nam održati lekciju o čudima nevjerojatnih ozdravljenja,
a očito je ostao u ovome svijetu ne razmišljajući ni o mikro ni o makro kozmosu, ni o vremenu, ni o pojmu trenutak ni vječnost.
arhaični tekstovi, molitve,
modus za zasluge odlaska u nepojmljivi raj ili pakao meni je neprihvatljivo!
da se vratimo na uvodno pitanje:
ja nisam ateist da bi se s nekim udružio, okupljao se sa istomišljenicima,
paranoično urlao kako bog ne postoji,
ja jednostavno ne vjerujem u postojanje boga, i svoje mišljenje nikome ne namećem
i moj stav nema veze sa komunizmom, koji mišo natura,
ali ja se ne sramim svog ateizma i javno ću ga izreći, svaki put i u svakoj temi koja govori o tom
da 4% hrvata su se izjasnili da su ateisti.
zašto?
dakle za povjerovati je da 96% hrvata vjeruje u boga ili su dvaput porazmislili prije nego što su ispunili tu rubriku i pomislili,
pa čemu napisati ateist kada to može samo naškoditi!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty700 / 999700 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun uto svi 21, 2013 8:10 am

Moram priznat da si ovo dobro napisal. Za ateistu, ovo je dobro razmišljanje koje nečemu vodi, zapravo pokazuje da si otvorenog uma, da razmišljaš i ne blebećeš gluposti uskog pogleda. Ti si stvarno još u potrazi za istinom, i mislim da ćeš ju prihvatiti, kakva god bila, samo da ti se prikaže na razumljiv način.
Skoro da bi se naslov topica mogel donekle primjenit na tebe. Mislim u pozitivnom smislu.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty3 / 9993 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto svi 21, 2013 8:59 am

zbracun je napisao/la:Moram priznat da si ovo dobro napisal. Za ateistu, ovo je dobro razmišljanje koje nečemu vodi, zapravo pokazuje da si otvorenog uma, da razmišljaš i ne blebećeš gluposti uskog pogleda. Ti si stvarno još u potrazi za istinom, i mislim da ćeš ju prihvatiti, kakva god bila, samo da ti se prikaže na razumljiv način.
Skoro da bi se naslov topica mogel donekle primjenit na tebe. Mislim u pozitivnom smislu.
teško da ću ja spoznati bilo kakvu istinu, ali smisao i nije spoznati istinu, već sama potraga Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty700 / 999700 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun uto svi 21, 2013 6:48 pm

U biti, kad pogledaš, uvijek je potraga najzanimljivija u svemu. Čim dođeš do cilja, više nije interesantno, čak može bit razočaravajuće. A može bit i sreće. Ili iznenađenje. Ali, dok čovjek ima volju za potragom, sve solucije su otvorene, šta je jako bitno.
Vidiš, 99% ljudi ni ne razmišlja o potragi, nego tupe kako "znaju" cilj, i odbijaju bilo kakvu potragu. Tako da ako netko i traga za nečim, pa slučajno to i nađe, njemu takvi ne vjeruju, nego ga nazivaju lažovom, bez imalo volje da osobno provjere. A to sve, vjerovatno iz straha da bi to i mogla bit istina. Ili iz lijenosti, šta je još gorija stvar. Zanimljiv je mentalitet takvih.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 11:37 am

Prop je napisao/la:Našao sam slikicu danas koja lako opiše moju izrazitu nevjeru u svako veće stvorenje....

Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 E9DJjCo
"U svako vece stovorenje", -MISLIS- od covjeka?

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 12:48 pm

tanuki je napisao/la:
1) razmišljati o prostranstvima svemira,
shvatiti da je u tim odnosima čovijek toliko minoran, da je naprosto smiješno vjerovati u osobnog boga,
ako postoji nekava sila, ustrojstvo, koje je slično pojmu boga, to sigurno nema ljudsko obličje!
2) za amebu bi čovjek mogao biti bog,
da li ameba možda ima nekakav organizirani život, to će mo jako teško spoznati, mada imamo mogućnosti d
1) Pa tvoje razmisljanje je ne samo veoma plitko i povrsno, nego je i potpuno iracionalno. Ako Bog jest, onda on moze biti iskljucivo osobni BOG, jer svaka druga opcija je potpuno izlisni izlet u svijet fantazije. Bog je cisti i apsolutni DUH, pa po cemu bi On nosio ljudsko oblicje? Covjek je "Imago" Die, a ne obrnuto, da je Bog "Imago" covjeka. Kod tako povrsnog razmisljanja i pokusaja trivijaliziranja problema materijalisticki ateizam gubi na racionalnosti i dubini, on postaje farsa i beznadje, jer covjeka reducira na materiju i ovozemljastinu. Medjutim, svaki iole pametan covjek spoznaje, da se kod Toga puta radi o stramputici, jer taj svjetonazor pravi od covjeka lutalicu bez cilja, smisla i nade.

Vec prije 2500 godina jedan je zidovski Prorok okarakterizirao tu vrstu danguba kako slijedi:
"Koji govore drvetu: "Ti si otac moj!" a kamenu:"Ti si me rodio!" jer mi ledja okrecu a ne lice, ali u nevolji svojoj zapomazu:"Ustani spasi nas!"(Jeremija 2, 27)

To je istinski iskaz ovoga proroka! I danas se ateisti u teskim nevoljama okrecu Bogu kojeg nijecu, i traze da ih spasi od konacne propasti. Kako se moze vidjeti, ateisti se nisu pomakli s mjesta u svojim trivijalnim i povrsnim razmisljanjima. Tvrde kao i ateisti prije 2500 godina, da su nastali igrom prirodnih kauzalnosti, iz tzv. "prajuhe". Potvrdjuju proroka Jeremiju!

2) Ameba je jednostavan i primitivan zivot, ali jos uvjek toliko kompliciran, da covjek nije uspio u cijeloj svojoj povijesti, usprkos tehnoloskom napredku i civilizaciji, napraviti nesto slicno. Sve kemijske tvornice se doimaju kao djela sarlatana i kretena, ako ih se usporedi sa tom sicusnom amebom.
To je savrsena kemijska tvornica!
by tanuki on uto 21 svi 2013 - 1:38

1)"da li ameba možda ima nekakav organizirani život, to će mo jako teško spoznati, mada imamo mogućnosti da ih potamanimo, a čovjek u odnosu na svemir je manji od amebe.
Laughing
toliko smo prepotentni da vjerujemo kako svijet postoji radi nas,
stvorili smo sistem vrjednosti, stvorili smo boga koji je navodno stvorio svijet i nas na ovome svijetu na svoju sliku i priliku,
a u stvarnosti možda smo samo bakterije u nekakvom velikom organizmu,
pa kad počnemo ugrožavati taj organizam, možda nas čeka nekakav antibiotik koji će nas sve potamaniti!
spoznali smo da postoji i mikro i makro kozmos.
sveukupno naše znanje je tek grebanje po površini, a zbog straha od smrti još uvjek se grčevito držimo za tog osobnog arhaičnog Boga!

2) mišo će nam održati lekciju o čudima nevjerojatnih ozdravljenja,
a očito je ostao u ovome svijetu ne razmišljajući ni o mikro ni o makro kozmosu, ni o vremenu, ni o pojmu trenutak ni vječnost."
Moj odgovor na ovu vrstu nebuloznih i nelogicnih razmisljanja je slijedeci:
Ad 1) Zivot amebe u odnosu na kompleksnija stvorenja je obicna primitivnost, ali i ta primitivnost nadilazi ljudske mogucnosti u kreaciji. Najrazvijenije bice u univerzumu je covjek, koji je podaren duhovnim komponentama razuma, svijesti i volje, sto ga cini jednom osobom. Taj kompleksni sustav duh-duse i tijela nadilazi u svojoj kompleksnosti sve, pa i sam univerzum. Univerzum se ne moze objasniti sam iz sebe i po sebi, ali ga zato covjek moze razumjeti i parcijalno odgonetnuti, sto covjeka dovodi u poziciju kreativne osobe po Bozjoj slici. Mi smo slika Bozja i mi kao ljudi nadilazimo sve, pa cak i sam svemir u nasoj kompleksnosti i funkcionalnosti. Mi smo nadmocni tom silnom univerzumu, pred kojim ti opravdano gubis dah, jer je toliko velik, kompleksan i grandiozan u svom sazdanju, da izaziva iskljucivo divljenje, a covjeka potiskujes u beznadje i bezciljnost, iako taj isti ima i moc i znanje tradirati svoju kulturu i svoju civilizacijsku socijalizaciju, docim taj isti i silni univerzum ostaje i gluh i nijem kada je u pitanju taj sicusni stvor, covjek i kada je u pitanju zajednicka im egzistencija. Odakle dolazimo i kamo idemo, to su pitanja na koja vi ateisti mozete iskljucivo odgovoriti sutnjom, ili kao ti, beznadjem, bezciljniscu i besmislom. Zar se jos uvjek nisi upitao, zasto i ateisticki evolucionisti priznaju, da je covjek van svakog evolucijskog razvoja, i da je kod covjeka evolucija stala? Procitaj sto kaze evolucionist Steve Jones o evoluciji covjeka. Covjek ne evoluira! Dakle, ipak je covjek kruna svega sto postoji!

Ad 2) Ja ti mogu pruziti ono sto sam osobno dozivio i ono sto me je znanost naucila: Osobno, da Bog jest i da ga svaki covjek moze sresti u zivotu, ako to uporno zeli, jer se pojavio u nasem svijetu i dao nam smisao, nadu i cilj u zivotu, a to je evidentno za sve koji priznaju povjesnu metodu istrazivanja. Bog je dio ljudske povjesti i nitko ga iz nje ne moze potjerati, jer je dosao u svoje! Pa ipak, -Kraljevstvo Bozje- nije od ovoga svijeta: mi smo po kreaciji beskonacni entiteti, koje ne sputava ni prostor ni vrijeme, ni materija, jer to sve u biti i nepostoji. Ti podlijezes iluzijama i naivnim predodzbama materijalisticko-scijentistickog ateizma, koji je umro prije nego je i zazivio, buduci ga je kvantna mehanika poslala na smetljiste povijesti. Ako mislis da to nije tako, onda mi odgovori na slijedece jednostavno pitanje: Da li ti mozes vidjeti svjetlost? Zarko svibanjsko sunce sije i pece, ako imas srecu da ga oblaci nisu pokrili, pa onda mi reci, sto ti tada vidis?

A glede mikro i makro svijeta, vremena i prostora nije potrebno niti pisati, jer se radi o trivijalnim pojmovima nase spoznajne dorecivosti. Vrijeme u fizikalnom smislu nema uopce nikakvog smisla. Vrijeme u apsolutnom smislu jos manje, jer tu ga ne mozemo verificirati.
Mikro-svijet je kompleksan, a u njemu je covjek daleko najkompleksniji sustav. Makro svijet je jednostavan, ali nesaglediv i u potpunosti neshvatljiv. Bez Boga i Bozje providnosti niti sta znamo, niti sta mozemo objasniti. Kao ljudi, nebi bez Boga prezivjeli niti jednu jedinu sekundu, tj. ako bi nas Bog prepustio na milost i nemilost slijepim prirodnim silama, nestalo bi nas u tom trenutku. Zato je tvoj ateizam najcrnje dno kreativnog misljenja, jer unistava svaki smisao, ljepotu i ono sto najzadnje umire, a to je nada.
Facit: ateizam je svjetonazor bez cilja, smisla i nade!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 12:58 pm

tanuki je napisao/la:
teško da ću ja spoznati bilo kakvu istinu, ali smisao i nije spoznati istinu, već sama potraga Wink
Ako covjek izgubi nesto u crnom mraku, pa onda si kaze, ja idem na svjetlost, kako bi to sto sam tamo u mraku izgubio, nasao na svjetlu, onda se on grdno zavarava, jer direktni put iz mraka u svjetlost nije moguc. On mora to izgubljeno traziti na onom mjestu gdje ga je izgubio, a postoji mogucnost u toj potrazi dozivjeti upad svjetlosti i nalazak onoga sto smo izgubili.

Mi kao ljudi, ako se udaljimo od Boga idemo u tamu, jer smo napustili Svjetlost. Drugacije receno: Svjetlost se ne moze izgubiti u mraku, jer svjetlost razbija svaki mrak. Od svjetlosti se mozemo iskljucivo sami udaljiti i zavrsiti u mraku, kao recimo ti!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 1:02 pm

nebi ja s tobom o bogu, jer ti na svijet gledaš drugim očima,
ovu tvoju kobasicu od posta pokušao sam pročitati, ali u startu sam odustao, jer nema smisla čitati takve nebuloze,
ali eto i među vama vjernicima ima ogromnih razlika, kao između tebe i zbracuna,
o bogu nemam što raspravljati ni stobom ni s njim,
tvoje je pravo da vjeruješ, a moje da ne vjerujem,
eto ja poštujem vjernike poput zbracuna, jer on poštuje mene kao ateista,
tebe ne mogu poštovati, jer ti ne poštuješ mene, moj stav,
možeš još sto kobasica napisati,ali ja ih neću ćitati, draže su mi prićice od jednog maladca na forumu.
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 1:07 pm

zbracun je napisao/la:U biti, kad pogledaš, uvijek je potraga najzanimljivija u svemu. Čim dođeš do cilja, više nije interesantno, čak može bit razočaravajuće. A može bit i sreće. Ili iznenađenje. Ali, dok čovjek ima volju za potragom, sve solucije su otvorene, šta je jako bitno.
Vidiš, 99% ljudi ni ne razmišlja o potragi, nego tupe kako "znaju" cilj, i odbijaju bilo kakvu potragu. Tako da ako netko i traga za nečim, pa slučajno to i nađe, njemu takvi ne vjeruju, nego ga nazivaju lažovom, bez imalo volje da osobno provjere. A to sve, vjerovatno iz straha da bi to i mogla bit istina. Ili iz lijenosti, šta je još gorija stvar. Zanimljiv je mentalitet takvih.
Posebno takvih kao sto si nam ti!

Spoznati Istinu, ne znaci spoznati ju u njezinom BITKU, nego jednostavno spoznati preko indicijskih dokaza. Mislim, da onaj "advocatus diaboli" iz Splita zna sto su to indicijski dokazi.
Traganje za spoznajom samog Bitka je izazov, ali i sizifof put.

Zato se ljudi nikad ne mogu zadovoljavati trivijalnostima, buduci da im je i zadaca i cilj podignut na odredjeni nivo spoznaje koju mogu ostvariti, ali to nije pod moranjem. Pa ipak ima i takvih, koji stanu na primitivnoj materiji i bulazne o njezinoj vjecnosti i jedinstvenosti, a da ju nisu u stanju niti definirati niti obrazloziti.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 1:23 pm

tanuki je napisao/la:nebi ja s tobom o bogu, jer ti na svijet gledaš drugim očima,
ovu tvoju kobasicu od posta pokušao sam pročitati, ali u startu sam odustao, jer nema smisla čitati takve nebuloze,
ali eto i među vama vjernicima ima ogromnih razlika, kao između tebe i zbracuna,
o bogu nemam što raspravljati ni stobom ni s njim,
tvoje je pravo da vjeruješ, a moje da ne vjerujem,
eto ja poštujem vjernike poput zbracuna, jer on poštuje mene kao ateista,
tebe ne mogu poštovati, jer ti ne poštuješ mene, moj stav,
možeš još sto kobasica napisati,ali ja ih neću ćitati, draže su mi prićice od jednog maladca na forumu.
Ti si izgubljen covjek, ali stvarno!
Na koji nacin bi ti postivao njega, a meine ne, to mi ne ide u glavu?
Ja osobno postivam i tebe i njega kao osobe, ali Vase nebulozne upise kritiziram po volji i zelji.
To i ti mozes uciniti sa mojim, i manuti se pausalnih ocjena bez razuma i logike.
Ja uzimam tvoje tekstove i kritiziram tvoju nelogicnost u njima, jer u njima ima vise logicnih pogresaka nego samih slova od kojih su napisani i sroceni.

Zato posten covjek moze komunicirati sa svakim postenim covjekom, jer uvazava njegovo misljenje, pa cak i onda ako ga u svojoj kritici potpuno unisti. Kod toga diskursa se ne radi o samom covjeku, nego o onom sto je isti napisao.

A ti si iskljuciv kao i svi militantni ateisti. Oni kazu za sebe da su tolerantni, a odbijaju svaku diskusiju o svom svjetonazoru. Pa covjece, na koji nacin ces inace komunicirati sa ljudima, ako ich ne toleriras i postivas. Ne moras se slagati sa mojim misljenjem, jer to uopce nije pozeljno, nego se potrudi biti logican, racionalan i tolerantan u svojim odgovorima.

Ti i ovaj -PANTEIST- sa kojim se dobro slazes, zastupate isti svjetonazor, a taj se zove ateizam, jer i PANTEIZAM je ateizam, kojeg taj vrli krscanin nije dorekao. On je daleko u losijem polozaju od tebe, jer on pod maskom vjerovanja u univerzum i njegovu svemoc, gubi iz vida, da je upravo on sam Tom istom univerzumu nadmocan u razumnom razmisljanju i agiranju, pa se stavlja u njegovu sluzbu kao mali kotacic u jednom satu, tj. postaje dio te cjeline koja se sama iz sebe i po sebi nije u stanju objasniti.

Zato procitaj moje postove, iskreno i posteno odgovori na moje zablude, po tvom misljenju, i na taj nacin ces stupiti u diskurs sa covjekom kojeg ne poznajes osobno, ali kojeg cijenis kao osobu i koji ti zelis nesto priopciti, kao i ti njemu, u toleranciji i obostranom postivanju..

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 1:27 pm

Spoznati Istinu, ne znaci spoznati ju u njezinom BITKU, nego jednostavno spoznati preko indicijskih dokaza. Mislim, da onaj "advocatus diaboli" iz Splita zna sto su to indicijski dokazi.
Traganje za spoznajom samog Bitka je izazov, ali i sizifof put.

Zato se ljudi nikad ne mogu zadovoljavati trivijalnostima, buduci da im je i zadaca i cilj podignut na odredjeni nivo spoznaje koju mogu ostvariti, ali to nije pod moranjem. Pa ipak ima i takvih, koji stanu na primitivnoj materiji i bulazne o njezinoj vjecnosti i jedinstvenosti, a da ju nisu u stanju niti definirati niti obrazloziti.
spoznati istinu ili misliti da ste spoznali istinu!
svaki stručnjak u svom podrućju, je pravi stručnjak, kada shvati da je uletio u bezdan znanja i život posveti da ta znaja predstavi i drugima!
indicijskim dokazima su se bavili i vračevi u primitivnim plemenima
slažem se da nije vrijeme tražiti spoznaju o bitku, ali generacije napreduju,
svakim danom otvaraju nova vrata,
ja sam generacija koja svjedoći ostvarenju mašte iz stripova flash gordon,
a tvoj Bog - dali je digitalan ili analogan Laughing
možda smo mi pričica poput matrixa Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 1:42 pm

tanuki je napisao/la:
spoznati istinu ili misliti da ste spoznali istinu!
svaki stručnjak u svom podrućju, je pravi stručnjak, kada shvati da je uletio u bezdan znanja i život posveti da ta znaja predstavi i drugima!
indicijskim dokazima su se bavili i vračevi u primitivnim plemenima
slažem se da nije vrijeme tražiti spoznaju o bitku, ali generacije napreduju,
svakim danom otvaraju nova vrata,
ja sam generacija koja svjedoći ostvarenju mašte iz stripova flash gordon,
a tvoj Bog - dali je digitalan ili analogan Laughing
možda smo mi pričica poput matrixa Laughing
Promisli malo bolje o svemu o cemu pises i ne nasjedaj misljemima drugih ljudi, pa niti mome, nego podvrgni svako misljenje svojoj pravednoj i logicnoj kritici, pa ono sto ostane iza te kritike biti ce vrijedno moga osvrta!

Znanstvenici, koji se sluze SF- metodama u objasnjavanju univerzuma i zivota u njemu su obicni sarlatani, koji nemaju blage veze usto su zaglibili, niti sto im je postalo opsesijom.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 1:57 pm

[quote]

pa to i radim cijeli svoj život, uvijek se oslanjam na svoje mišljenje,
da i volim izmjeniti mišljenja s ljudima koji misle,
ali ti nisi u toj kategoriji!
zašto misliš da želim tvoj osvrt, u jednom trenutku nasereš temu sa arhaičnim molitvama, a u drugom trenutku prićaš o smislu, filozofiji makro i mikro kozmosu,
zašto misliš da si ti dostojan mog osvrta!
ponašaš se ko bozanić, autoritet baziran sa vjerom u Boga,
pljuješ po ateizmu i ateistima,
tko si ti uopće?
prepotentni teist koji misli da se može staviti iznad svih zato što vjeruje u Boga.
neće ići, tvoji napisi nisu dostojni mog odgovora, pa ih više neće ni biti,
uostalom ovo što sam napisao i nije radi tebe, već više radi ostalih,
bio si zanimljiv jedno vrijeme, ali dosadio si,
tvoje postanje samo u jednoj temi pokazuje tvoju ogranićenost Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sri svi 22, 2013 3:58 pm

[quote="tanuki"]
Bas ti hvala, da si me pocastio svojim ignoriranjem, jer ni meni nije bas puno stalo komunicirati sa zidovima i Computerima!
Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,adio,,,,,,,,,,,,, papa

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop sri svi 22, 2013 4:01 pm

Mihael12 je napisao/la:
"U svako vece stovorenje", -MISLIS- od covjeka?

Od čovjeka je i ameba veća.
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty108 / 999108 / 999Ateizam kao vjera i kao religija??? - Page 8 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun sri svi 22, 2013 7:07 pm

Mihael, ti i dalje krivo gledaš i vidiš. Moći ćeš suvislo diskutirat o svemu tek kad se odlučiš potruditi se da shvatiš šta je Bog. I šta je trojedini Bog. I koju funkciju pojedini entiteti imaju, i zašto. U Bibliji je na nekoliko mjesta to rečeno relativno jasno, samo ti to nisi našao, pa se držiš onoga šta u biti nije pravbi odgovor.
Dakle, šta (ili tko, da nebi našao i tu neku nebitnu primjedbu) je Otac i koju ulogu on igra u našem postojanju, šta je Sin, Krist, i koja je njegova uloga, i na kraju šta je Duh sveti i šta on obavlja. I na koji način oni čine Boga. Vidiš, to je lako predočiti prilično jasno i ateistima. U čemu je bit svega. Opet ti ponavljam, Biblija je pisana u vrijeme određenog razvojnog stadija i prema njemu su i riječi i opisi u njoj. U današnje vrijeme, s obzirom na sveukupan razvoj, daleko je lakše objasniti i predočiti sve skupa na osnovu biblijskog teksta i tehnologije koja je donekle razvijena (ne govorim o tehnoligiji igračaka, hrane i drugim sličnim stvarima).
Greška je pročitati Bibliju, pročitati znanstvena dostignuća i bez imalo razmišljanja i logike to samo nabrajati kao neke argumente. Moraš biti svjestan i da je naš razvoj potaknut od Boga, između ostalog i da bi lakše shvatili njega i cijelo postojanje. Ti to potpuno ignoriraš. Ništa nije slučajno i bez neke Božje namjere.
Znači, pokušaj mi suvislo, logički odgovoriti na početno pitanje, bez nekih citata koje ne možeš jasno ukomponirati u to. Ja ti za sada neću davati usporedbe kroz koje bi ti moglo biti jasnije, jer se moraš malo sam potruditi i izaći iz kruga ponavljanja bez objašnjenja koje će biti prihvatljivo većini. Da, i nemoj mi tupiti da se nešto ne može objasniti usporedbama, pošto je Biblija i sva objašnjenja u njoj zasnovana na usporedbama i puna ih je. Samo šta su te usporedbe, opet ponavljam, bile za ono vrijeme, jezični, tehnološki, znanstveni, i drugi razvoj.
I spusti se malo, ne opravdavaj i ne skrivaj svoje neznanje iza neobjašnjenih citata. Neznanje nije sramota, sramota je praviti se najpametniji i ne pitati ako ti nešta nije jasno. Sa ovakvim načinom kakav ti imaš, svatko će ti, pa i sam Bog, uskratiti odgovore i pojašnjenja.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 8 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12  Next

[Vrh]

- Similar topics