Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 36 / 40.
Stranica 36 / 40. • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Re: Katolička Crkva
[quote="scorpio57"]
nema pojma ali piše , bitno da je to spomenuo , to im je najjači argument
Bravo nabijanje na kolac,silovanja male djece poteklo od KCDawor je napisao/la:
nabijanja na kolac, silovanja male djece itd.
Upravo na tom stajalištu ti počiva cijeli crkveni nauk.
i na tome po tvome počiva crkveni nauk
di si ti to učio,čitao,čuo....
neću ulaziti u ovu debatu previše ali vi ateisti ste se povampirili
u svojoj mržnji prema KC
nema pojma ali piše , bitno da je to spomenuo , to im je najjači argument
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Jeno pitanje za ateiste Quo Vadis
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
aj da ti nacrtam kad nećeš sam da se potrudiš shvatit, zapravo mislim da shvaćaš jako dobro ali da samo želiš neko priznanje da si u pravu, pa evo;makaj je napisao/la:prijtelju , teza o tom kupovanju ti je pogrešna , to i sam znaš , zašto nije jednostavno reći , eto činili su dobro jer je u tom trenutku dobar čovjek sjedio na čelu crkve , možda je samo htio pomoć svom kraju pa je tamo otvorio školu , možda se je ražalostio na muke siromaha pa je otvorio bolnicu , zašto svugdje tražit razlog da se pljuje po crkvi ...
jel moguća i takva konstatacija a , po vašoj logici ispada da je crkva činila zle stvari u IME CRKVE a DOBRE stvari u ime KRALJEVSTVA nebeskog
MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
iako je tako, iako su "prodali svoj proizvod" ja to smatram dobrim djelima jer onome kome su pomogli povod nije bitan.
moje viđenje ovoga što piše fosy, dawor, bokaso...dobro djelo nije dobro djelo ako se za njega očekuje vlastita korist bilo koje vrste, dobro djelo bi trebalo biti nesebično davanje, pomaganje bez očekivanja bilo čega, bez očekivanja zahvale a pogotovo u vidu rezervacije mjesta u raju...
ako sam ovaj dio dobro shvatio slažem se i govorim da su u pravu!
Gost- Gost
makaj je napisao/la:
JOKER za put u raj , ISPOVJED prije SMRTI drug moj ti omogućuje put iu raj bez obzira na sva dobra djela , nije li ipak možda u tvojoj glavi sinula ideja da je crkva to radila da se iskupi za sva zla koja je počinila a , ne kraljevstvo nebesko , nego da je to možda vizija poglavara crkve da se ipak približi čovjeku jer nije crkva samo traženje od čovjeka nego i davanje , razmislli malo prije nego opet napišeš GLUPOST
Ispovijed se nespominje u Bibliji te tako nema uporište u vjeri, ali da, spominje se prića o sinu razmetenom gdje je ocu draži sin koji je radio cijeli život sranja i pokajao se nego sin koji je cijeli život bio dobar. Te se govori kako je Bogu draža izgubljena ovca koju je pronašao od njih deset koje se nisu izgubile. Ali Biblija je A zašto su izmislili ispovijed na smrtnoj postelji.
makaj je napisao/la:po vašoj logici ispada da je crkva činila zle stvari u IME CRKVE a DOBRE stvari u ime KRALJEVSTVA nebeskog
Po mojoj logici Crkva je činila zle i dobre stvari u ime crkve, tj. moči i bogatstva te organizacije i ljudi koji njome vladaju.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:aj da ti nacrtam kad nećeš sam da se potrudiš shvatit, zapravo mislim da shvaćaš jako dobro ali da samo želiš neko priznanje da si u pravu, pa evo;makaj je napisao/la:prijtelju , teza o tom kupovanju ti je pogrešna , to i sam znaš , zašto nije jednostavno reći , eto činili su dobro jer je u tom trenutku dobar čovjek sjedio na čelu crkve , možda je samo htio pomoć svom kraju pa je tamo otvorio školu , možda se je ražalostio na muke siromaha pa je otvorio bolnicu , zašto svugdje tražit razlog da se pljuje po crkvi ...
jel moguća i takva konstatacija a , po vašoj logici ispada da je crkva činila zle stvari u IME CRKVE a DOBRE stvari u ime KRALJEVSTVA nebeskog
MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
iako je tako, iako su "prodali svoj proizvod" ja to smatram dobrim djelima jer onome kome su pomogli povod nije bitan.
moje viđenje ovoga što piše fosy, dawor, bokaso...dobro djelo nije dobro djelo ako se za njega očekuje vlastita korist bilo koje vrste, dobro djelo bi trebalo biti nesebično davanje, pomaganje bez očekivanja bilo čega, bez očekivanja zahvale a pogotovo u vidu rezervacije mjesta u raju...
ako sam ovaj dio dobro shvatio slažem se i govorim da su u pravu!
fulaš u jednom , crkva je institucija ali na zemlji ne , NIAKD neće bit u RAJU , to ti treba bit jasno , tako da ne vidim uopće razlog raspravljat s tobom , HRAM božji da mora činit dobra djela ahhaahah zanimljiv pokušaj negacije
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Dawor je napisao/la:makaj je napisao/la:
JOKER za put u raj , ISPOVJED prije SMRTI drug moj ti omogućuje put iu raj bez obzira na sva dobra djela , nije li ipak možda u tvojoj glavi sinula ideja da je crkva to radila da se iskupi za sva zla koja je počinila a , ne kraljevstvo nebesko , nego da je to možda vizija poglavara crkve da se ipak približi čovjeku jer nije crkva samo traženje od čovjeka nego i davanje , razmislli malo prije nego opet napišeš GLUPOST
Ispovijed se nespominje u Bibliji te tako nema uporište u vjeri, ali da, spominje se prića o sinu razmetenom gdje je ocu draži sin koji je radio cijeli život sranja i pokajao se nego sin koji je cijeli život bio dobar. Te se govori kako je Bogu draža izgubljena ovca koju je pronašao od njih deset koje se nisu izgubile. Ali Biblija je A zašto su izmislili ispovijed na smrtnoj postelji.makaj je napisao/la:po vašoj logici ispada da je crkva činila zle stvari u IME CRKVE a DOBRE stvari u ime KRALJEVSTVA nebeskog
Po mojoj logici Crkva je činila zle i dobre stvari u ime crkve, tj. moči i bogatstva te organizacije i ljudi koji njome vladaju.
ma nemoj , a što je s onim POKAJTE SE i bit će vam oprošteno u Bibliji a , opet ti kažem , nisi relevantan čimbenik u ovoj temi , neupućen si i to je TO
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:Dawor je napisao/la:
Bravo nabijanje na kolac,silovanja male djece poteklo od KC
u svojoj mržnji prema KC
Kao prvo qoutaš me izvan konteksta, iz cijelog posta se vidi da sam napisao kako crkveni nauk počiva na sistemu nagrade i kazne.
A kao drugo, nabijanja na kolac itd. su povjesne činjenice a pedofilija unutar crkve nažalost činjenica današnjice.
I kao treče, vi teisti se barem nemorate brinuti da čemo vas nakon mučenja pogubiti zabijanjem užarenog žarača u rektum zbog vašeg vjerovanja (metoda pogubljenja također povjesna činjenica).
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
ma nemoj , a što je s onim POKAJTE SE i bit će vam oprošteno u Bibliji a , opet ti kažem , nisi relevantan čimbenik u ovoj temi , neupućen si i to je TO
Pročitao sam Bibliju, nesječam se svega (ipak je to 900 stranica) pa te molim gdje to piše tako da vidim u kojem kontekstu to piše, pa ću ti tek onda odgovoriti. A ako smatraš da nisam relevantan nemoj odgovarati na moje postove.
Započeo/la tema :
Pročitao sam Bibliju, nesječam se svega (ipak je to 900 stranica) pa te molim gdje to piše tako da vidim u kojem kontekstu to piše, pa ću ti tek onda odgovoriti. A ako smatraš da nisam relevantan nemoj odgovarati na moje postove.
novi zavjet je u pitanju , ponovno čitaj
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
lagano me počinješ nervirat sa tim izvrtanjem sam svojih a pogotovo tuđih rječi,makaj je napisao/la:fulaš u jednom , crkva je institucija ali na zemlji ne , NIAKD neće bit u RAJU , to ti treba bit jasno , tako da ne vidim uopće razlog raspravljat s tobom , HRAM božji da mora činit dobra djela ahhaahah zanimljiv pokušaj negacije
ako ćemo u detalje, crkva nije isntitucija, crkva je jebena zgrada, govorim o pripadnicima katoličke crkve
sa kojim razlogom čine dobra djela, popovima točnije rečeno, od popova nadalje-do pape...
a njima kao takvim sama mantija ne donodi eksluzivno mjesto u raju...
no dobro, vidim da nema smisla tebi objašnjavat bilo što a nisam
baš raspoložen za beskonačna prepucavanja, posebice uzaludna pa..uživaj
Gost- Gost
makaj je napisao/la:
Svaka čast na odgovoru.
Započeo/la tema :
AHHAHAHA jadan moj , kako si se ražestio, jesi li ?
KAKO nije dobro dijelo liječenje bolesnika , KAKO? , pitajmo tog pacijenta što on misli , kako nije dobro djelo NAHRANITI gladnog a , napojiti ŽEDNOG , KAKO ?... ti mi nisi relevantan niti si zanimljiv , gospodo , pojedinci među vama su toliko zaneseni s prezirom prema crkvi da ne razlikuju dobro od lošega nego vide samo ZLO , od kud proističe taj prezir spram crkve ?
O preuzvišeni duhovni vođo uviđam svoju grešku.
Ti očito imaš neku sposobnost selektivnog čitanja. Kao prvo Prop je več objasnio da nije sve crno ili bjelo, isto tako Gabrijel je odlično spomenuo kredite. Znači banka mi da 100 000 eura kredita i ja otvorim obrt i zaposlim 10 ljudi, sve super samo što banci vratim 150 000 eura. Jeli banka učinila zlo što mi je dala kredit? NIJE ali nije ni učinila DOBRO.
A prezir spram crkve potjeće od npr. paljenja ljudi u ime Boga, ratova u ime Boga, nabijanja na kolac, silovanja male djece itd.makaj je napisao/la:inače Gabrijel reče ovako nekako , da ne citiram , radili su dobra djela iz razloga ulaska u božje kraljevstvo aaaaaaa , znači činiti dobro za tebe znači kupovat mjesto u raju , zanimljivo stajalište
Šta je tu izvučeno iz konteksta-prosvjetli me svojim ateističkim nazorom
Započeo/la tema :
Svaka čast na odgovoru.
nebi ti škodilo
Zadnja promjena: scorpio57; pet oľu 18, 2011 6:17 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
Svaka čast na odgovoru.
što bi ja sad trebao ić za tebe tražit gdje to piše a , se malo skuliraj , idi pa čitaj ako te zanima gdje piše
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:lagano me počinješ nervirat sa tim izvrtanjem sam svojih a pogotovo tuđih rječi,makaj je napisao/la:fulaš u jednom , crkva je institucija ali na zemlji ne , NIAKD neće bit u RAJU , to ti treba bit jasno , tako da ne vidim uopće razlog raspravljat s tobom , HRAM božji da mora činit dobra djela ahhaahah zanimljiv pokušaj negacije
ako ćemo u detalje, crkva nije isntitucija, crkva je jebena zgrada, govorim o pripadnicima katoličke crkve
sa kojim razlogom čine dobra djela, popovima točnije rečeno, od popova nadalje-do pape...
a njima kao takvim sama mantija ne donodi eksluzivno mjesto u raju...
no dobro, vidim da nema smisla tebi objašnjavat bilo što a nisam
baš raspoložen za beskonačna prepucavanja, posebice uzaludna pa..uživaj
i tako od GABRIJEL anđeo gospodnji .... bla ... bla ....
zašto mi ovdje brkamo činjenice i zvlačimo fore kad debatiramo a , ljudi ovako ,
pa i TI GABRIJELE , kad spominjemo zlo onda spominjemo crkvu kao instituciju , kad spominjemo dobro onda spominjemo ljude koji kupuju put u kraljevsko nebesko AHHAHAH i ja izvrćem riječi , dajte se malo skulirajte i recite dal se sudi CRKVI kao instituciji ili sudimo POJEDINCIMA iz redova CRKVE , svaka daljnja debata je bzvz , posebice s vama koji vjerujete ali ne VJERUJETE
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
A prezir spram crkve potjeće od npr. paljenja ljudi u ime Boga, ratova u ime Boga, nabijanja na kolac, silovanja male djece itd.makaj je napisao/la:inače Gabrijel reče ovako nekako , da ne citiram , radili su dobra djela iz razloga ulaska u božje kraljevstvo aaaaaaa , znači činiti dobro za tebe znači kupovat mjesto u raju , zanimljivo stajalište
Pa izvučeno je iz konteksta to da nauk crkve počiva na silovanju itd.
Makaj ako vučeš referencu na Bibliju onda to učini kako treba. U Bibliji ti piše: Svi likovi iz ove knjige su u potpunosti izmišljeni. Nevjeruješ? Stari zavjet, pročitaj ponovo.
Započeo/la tema :
Dawor je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:Dawor je napisao/la:
i na tome po tvome počiva crkveni naukscorpio57 je napisao/la:Dawor je napisao/la:
Makaj ako vučeš referencu na Bibliju onda to učini kako treba. U Bibliji ti piše: Svi likovi iz ove knjige su u potpunosti izmišljeni. Nevjeruješ? Stari zavjet, pročitaj ponovo.
haahahahahahahahahahahhahahaahah dobar zaključak , si sad intelekt a , inačenije bit u DOGMI CRKVE i kao ta teza otpada nagrada na NEBU , da se razumijemo
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa upravo to ti pokušavaš radit, ja govorim o crkvi ne kao zgradi već kao organizaciji ljudi koji su klali, palili,makaj je napisao/la:
i tako od GABRIJEL anđeo gospodnji .... bla ... bla ....
zašto mi ovdje brkamo činjenice i zvlačimo fore kad debatiramo a , ljudi ovako ,
pa i TI GABRIJELE , kad spominjemo zlo onda spominjemo crkvu kao instituciju , kad spominjemo dobro onda spominjemo ljude koji kupuju put u kraljevsko nebesko AHHAHAH i ja izvrćem riječi , dajte se malo skulirajte i recite dal se sudi CRKVI kao instituciji ili sudimo POJEDINCIMA iz redova CRKVE , svaka daljnja debata je bzvz , posebice s vama koji vjerujete ali ne VJERUJETE
ubijali, rušili, silovali...i o pojedinim pobunjenicima koji su ponekad uradili nešto dobrog očekujući za nagradu
vječni život u raju,
ti si taj koji izvrće da crkva je malo institucija, malo zgrada a malo skup ljudi, meni se čini da si ti taj
koji bi htio bit jeban a nebi dao guzice ili bar neznaš kom bi dao, ja priznam da sam glup, al ti si me nadmašio
a ovo gabrijel anđeo gospodnji......ako misliš na moj nick-nema veze sa nikakvim anđelom
Gost- Gost
[quote="scorpio57"]
istina, kler nije nabijao na kolac.
Jedna od sprava ( Breast Ripper) za sakaćenje i mučenje.
Služila je za rezanje dojki ženama koje su bile osuđene za herezu
Kruška. Stavljala bi se u vaginu, anus ili usta...šireći se, gušila bi ili trgala bi sve oko sebe.
Judin stolac. Okrivljenika bi se posjelo na vrh pirmide, anusom ili vaginom.
Heretička vilica, stavljala bi se oko vrata osuđenom za herezu.
Spaljivanje na lomači je zapravo bio izraz milosti.
Jer vatra "pročišćava".
povampirili se u mržnji? a što bi tu trebalo voljet?
ove grozote nisu trajale par godina, nego par stoljeća.
srbe i komuniste mrziš zbog par desetaka godina.
u tome su sudjelovali ljudi koji su osmišljali dogme u koje i danas vjerujete.
osnovni nauk "moral i etika", sve "svetosti" izgrađene su na ovome...i tome slicnom.
a ti samo voli.
Dawor je napisao/la:
u svojoj mržnji prema KC
Kruška. Stavljala bi se u vaginu, anus ili usta...šireći se, gušila bi ili trgala bi sve oko sebe.
Jer vatra "pročišćava".
osnovni nauk "moral i etika", sve "svetosti" izgrađene su na ovome...i tome slicnom.
a ti samo voli.
Zadnja promjena: fosforica; pet oľu 18, 2011 8:11 pm; ukupno mijenjano 1 put.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Dawor je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:Dawor je napisao/la:
i na tome po tvome počiva crkveni naukscorpio57 je napisao/la:Dawor je napisao/la:
Ma disi to pročitao života ti da nauk crkve počiva na silovanju-daj wiki
pogledaj pa javi
Započeo/la tema :
[quote="fosforica"]
Šta pišeš o meni da mrzim srbe i kom.-ja im opraštam ali ne zaboravljam nisam
zloradi ateista kao ti i de kani me se više sa svojim nakaradnim ateizmom
u svojoj mržnji prema KC
Jer vatra "pročišćava".
a ti samo voli.
Šta pišeš o meni da mrzim srbe i kom.-ja im opraštam ali ne zaboravljam nisam
zloradi ateista kao ti i de kani me se više sa svojim nakaradnim ateizmom
Započeo/la tema :
i zbog ovog si morao citirati cijeli post?
kani se ti ovakvih tema, ako tome nisi dorastao.
kani se ti ovakvih tema, ako tome nisi dorastao.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
kani se ti mene,ti si zločudna pošast,a citiro sam da ne bude izvan konteksta
lupaš ko muji po tamburi jedno te isto-šta se tebi ima netko dorasti na ovoj temi kada večina unaprijed zna šta češ napisati,jedino si na takvim temama
i aktivna...ostale teme su za tebe ispod tvoga intelekta ma daj nasmijala si me....
lupaš ko muji po tamburi jedno te isto-šta se tebi ima netko dorasti na ovoj temi kada večina unaprijed zna šta češ napisati,jedino si na takvim temama
i aktivna...ostale teme su za tebe ispod tvoga intelekta ma daj nasmijala si me....
Započeo/la tema :
a ne znaš editirati post koji citiraš?
za to trebaš još par godina na forumu...da "prokužiš" sistem...
i šta li si ti to novog do sad rekao...
toliko o tvojim kapacitetima.
za to trebaš još par godina na forumu...da "prokužiš" sistem...
i šta li si ti to novog do sad rekao...
toliko o tvojim kapacitetima.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
aj me ti pouči kako se editira,tvoj kapacitet je ateizam
koji proučavaš tolike godine ali šta imaš od toga?
osim svoga samozadovoljstva
koji proučavaš tolike godine ali šta imaš od toga?
osim svoga samozadovoljstva
Započeo/la tema :
Stranica 36 / 40. • 1 ... 19 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 36 / 40.