Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 39 / 40.
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Katolička Crkva
Dawor je napisao/la:makaj je napisao/la:Dawor je napisao/la:makaj je napisao/la:
ja ti nisam kriv što ti jednostavno nisi KAPACITET da shvatiš , sorry
evo još jednog ATEISTIČKOG kapitalca u pravom smislu riječi , da ne kažem KAPACITETA
Sam si se pogubio u svojim postovima, i samo ti nerazumiješ što nas 5-6 ti objašnjava ali mi smo "kapaciteti". I sram te može bit na tvojem konstantnom vrijeđanju onih koji nedjele tvoje stavove.
haahahahah pa meni i je fora zajebavat 5-6 intelektualaca ne , koji su jako PAMETNI ne
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:makaj je napisao/la: CRKVA kao institucija ne može bit uznesena na NEBO , u RAJ , dal da ti nacrtam ili ti kažem da odjebeš a , što ti nije jasno
kak znaš da ne može?
ko uopce može u raj?
i zakaj ti ne odjebeš ak se ne znaš normalno razgovarati?
fosforica zlato , nemojmo se sad igrat s dogmama ne , ne pokazuj mi svoje kapacitete , jedino ako sliku s drukčijim kapacitetima okačiš , to bi me već zanimalo
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:a nije mi jasno zašto ti uopće pokušavam objasnit nešto što jemakaj je napisao/la: što ti nije jasno
tak očito...valjda sam stvarno blesav...
gabrijele , poslije stranica i stranica diskusije uhvatio si se teze da se to dobro radilo radi kraljevstva nebeskog , sad ako ja kažem da su spaljivali heretike i ostale radi istog tog kraljevstva nebeskog bit ĆU POPLJUVAN , zašto jednostavno ne možemo reć ovako , ok , kroz POVIJEST je crkva činila LOŠE , GROZNE ... i ine zle stvari , eto , SLAŽEM se da je 99 % njenog djelovanja ZLO , iz naše , danaašnje PERSPEKTIVE ali da je postojalo i 1% dobrog , kažem 1% ne više , nemoj mi stavljat sad opet neku protutezu koja to nije
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:evo ovakve ljude poštujem-
koji su dosljedni koji stvarno vjeruju i koji nemaju dlake na jeziku reči ono što misle---
stvarno divim se takvim rijetkim pojedincima:
http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Glasaci-HDZ-a-hrvatski-su-talibani
Tanuki , sad će ekipa Ateista reć da don Ivan priča ovakve stvari radi života u RAJU u koji oni ne VJERUJU , zašto pričate o stvarima u koje ne vjerujete a , neće reć , on je jednostavno POŠTEN ČOVJEK
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:čitajući tvoje slobodno skockane fraze, obilježene potpunim neznanjem o dobro dokumentiranoj povijesti crkve, u meni se probudilo sažaljenje i poriv opet žrtvovati koji sat za jednu dobru stvar, za moj hobi, za borbu protiv gluposti i razbojnika.makaj je napisao/la:ajmo nas dva sad lipo skratit priču pa reć ovako , od početka teme gledam na crkvu kao instituciju , ne kao na pojedinca da se razumijemo , uspoređivat dobra djel CRKVE s dobivanjem kredita i kao taj kredit navodit život i kraljevstvu nebeskom je totalna glupost , to i sam znaš , ti DOBIJEŠ DOBRO OD BANKE ALI TI GA VRAĆAŠ s kamatama , radnik u tebi gleda DOBRO razumiješ , velikoj većini ovdje , a ni tebi nije jasno , da ja samo koristim ono što se KAŽE , kaže diskutant , dobo su činili POJEDINCI , ja kažem , ok. onda su i ZLO činili POJEDINCI , jesi iz toga izvukao tezu o mom vrludanju , vidi GABRIJELE , kasno si se uključio u raspravu i ne želim uopće proučavat ni okarakteriziravat tebe kao diskutanta jer mi to uopće nije potrebno , ne želim hranit svoj ego s tobom ne , prepucavanjem s tobom , opet ti , u najboljoj namjeri kažem ,ne izvlači argumente iz jednog posta
odvojiti crkvu od vjernika je kao odvojiti hadezeovca od hdz. jedno bez drugog ne može postojati. pojedini članovi djeluju pomoću i u ime svoje organizacije, pod njenim pokroviteljstvom i pozivaju se na nju i njen nauk. da tome nije tako, ne bi trebao govoriti o dobročinstvu crkve. ona se (u evanđelju/radosnoj vijesti) ne bi ni spomenula. tada bi to bilo dobro djelo pojedinca gospodina x, a ne svetog franceka ili ivana.
nabrajanjem „dobrih djela“ možda varaš sebe i druge (kao bandić, već sam spomenuo). dobra djela crkve nisu dobra djela niti sama sebi svrha niti su djela pojedinaca. sa hranjenjem, školovanjem, liječenjem ili odgojem, kako crkva, tako i talibani preuzimaju kontrolu nad ljudima, umjesto, šta bi bilo dobro djelo, u službi (meni svejedno) boga i čovjeka, da ih osposobe sami određivati i organizirati svoji život.
ako crkvu predstavljaš kao nosilac kulture, u pravu si samo u toliko da ona tu kulturu i znanje nosi isključivo za sebe i svoje kadre, za svoju vladavinu (herrschaftswissen) nad svijetom. oni kojima ona naizgled pomaže, su njeni kmetovi, bića koja na isti način iskorištava i opskrbljuje kao seljak svoje svinje i time ostvaruje materijalnu korist. ona nije u srednjem vijeku obrazovala seljake nego ih je uputila raditi na „svojim“(!) posjedima. uzurpacija moći i otimačina zemlje, opet je moderna, jedino su se danas domogli i zraka i vode. ne znam po kojoj vjerskoj osnovi crkva može nešto posjedovati. kristus po kojem se naziva, na kojeg se poziva, kojeg navodno želi oponašati, nije propovijedao vladavinu (on nije zemaljski kralj) nad ljudima i dobrima. on nije silom, infrastrukturom i logistikom države od vjernika otimao lovu. on nije organizirao radne pogone s izvanrednim uvjetima poslovanja, visokim i niskim, staležima/kastama i njihovim uniformiranjem, kako bi se prepoznao i ustanovio sluga i gospodar.
već dugo prije krista stari kinezi su formulirali:
istinski čovjek ne koristi/iskorištava ljude, da bi služio nebu (bogu).
u ovoj jednoj rečenici sadržano je više nego u mnogim knjižurinama s tisućama riječi kršćanskih (tobože) mislioca.
misaono dobro koje danas nazivamo humanizam, a što si je crkva prešućujući izvor samo deklarativno prisvojila (stara finta imamo isti slučaj sa kršćanskim blagdanima, što ne možeš srušiti i ukloniti deklariraj svojim), je taoističko. to su jesuiti donijeli iz kine i unatoč otpora centrale (crkve) publicirali u evropi. prije 17. stoljeća u istočnom i zapadnom rimskom carstvu vladao je isključivo jahve starog zavjeta i njegova istovjetna konkurencija na osnovi mača i raspoloženju njegovog nosioca.
humanizam i dobročinstvo je samo jedna verbalna crkvena moda kao danas spika: izbor je tvoji.
tako uzvišeno od KAPACITETA i INTELEKTA ne , ja se divim , ustvari zaključujem da pokušavaš meni TALIBANU dokazat da nisi Taliban TALIBANSKIM metodama , minutuse pogubio si se ali ono totalno , nemoj mi se više obtraćat jer jer ću ti izvrijeđat intelekt a to neće baš bit ugodno , znaš
nitko od vas u svojem pljuvanju po crkvi nije argumentirao da nije činila DOBRO , eto ti pokušavaš osporit to dobro ipak malo dubljim misaonim idejama , pa spominješ kineze , humanističku misao koju je crkva usvojila ... istina malo teže .... iznosiš samo CRNE , zle činjenice , ono što ti odgovara , ajmo sad opet pitat , ako crkva danas izdvoji milijun kn za PUČKU kuhinju jel to dobro djelo ili je to napravila pod utjecajem toista , sotonista ili bilo koje druge PM ... jel to dobro djelo ili nije
sad odgovori na tako jednostavno postavljeno pitanje , naravno ako si sposoban , nemoj mi sad pisat svete mise
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
naravno, index kapaciteti na vidjelu, neznaš odgovor na pitanjemakaj je napisao/la:fosforica zlato , nemojmo se sad igrat s dogmama ne , ne pokazuj mi svoje kapacitete , jedino ako sliku s drukčijim kapacitetima okačiš , to bi me već zanimalo
pa idemo na osobne podjebe, standardno
pa to i ja govorim, stvarno mi nije jasno šta je s tobom?makaj je napisao/la: SLAŽEM se da je 99 % njenog djelovanja ZLO , iz naše , danaašnje PERSPEKTIVE ali da je postojalo i 1% dobrog , kažem 1% ne više , nemoj mi stavljat sad opet neku protutezu koja to nije
jedino što ja govorim da to nije 1 posto već manje od tog i
da to što je učinjeno je učinjeno zbog očekivanja vlastite koristi
a ne zbog čovjekoljublja.
Gost- Gost
Bravo Makaj, ti si taj koji nema kapacitet mozga da vidi širu sliku nego kao konj sa onim štitnicima pored očiju samo gledaš prema naprijed u jednu točku i vučeš na svoju stranu.
Da, crkva čini dobra djela. Čini ih zato što više nemože terorom zadržati svoje stado na okupu. Ipak pomažu nekome, kao i Bono Vox koji organizira koncert da bi mi mali ljudi kupili ulaznicu ili telefonski donirali koju kunu. Dok taj Isti Bono Vox ima 3 milijarde kuna u dionicama Facebooka, ali on čini dobro djelo kada donira milijun i zove nas da doniramo, a kada bi prodao dionice Facebooka nebi živio ništa lošije, niti bio to osjetio. Ali da ON ČINI DOBRO DJELO, baš kao i crkva kada pomaže.
Mislim da si to želio čuti, jer samo taj djelić vidiš. Crkva čini dobra djela. Sad idi negdje drugdje, jer nam je več dosta tvojeg vrijeđanja.
Da, crkva čini dobra djela. Čini ih zato što više nemože terorom zadržati svoje stado na okupu. Ipak pomažu nekome, kao i Bono Vox koji organizira koncert da bi mi mali ljudi kupili ulaznicu ili telefonski donirali koju kunu. Dok taj Isti Bono Vox ima 3 milijarde kuna u dionicama Facebooka, ali on čini dobro djelo kada donira milijun i zove nas da doniramo, a kada bi prodao dionice Facebooka nebi živio ništa lošije, niti bio to osjetio. Ali da ON ČINI DOBRO DJELO, baš kao i crkva kada pomaže.
Mislim da si to želio čuti, jer samo taj djelić vidiš. Crkva čini dobra djela. Sad idi negdje drugdje, jer nam je več dosta tvojeg vrijeđanja.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
oglavinaDawor je napisao/la:Bravo Makaj, ti si taj koji nema kapacitet mozga da vidi širu sliku nego kao konj sa onim štitnicima pored očiju samo gledaš prema naprijed u jednu točku i vučeš na svoju stranu.
to sam i ja pomislio al zaboravio napisat, +
Gost- Gost
Gabrijele , si možda vidio pitanje koje je postavila a, si vidio , što joj na ono odgovorit da ona bude zadovoljna , RAJ ne postoji po njenom SHVAĆANJU i to je to , end rasprave s njom
ajmo sad s tobom
sad se ispravljaš , najprije si pisao ovako , ja ne smatram dobrim iz razloga osbne koristi tih i takvih pa si usporedio crkvu s bankom , sad smatraš dobrim ali opet opravdavaš činjenje dobra , to što radite su obične GLUPOSTI , onaj koji uživa u tom dobru ,koji prima to dobro se ne pita iz kojih razloga netko čini dobro prema njemu
inače zašto spominješ index i intelekt tamo , dođi prijetelju pa ćemo raspravljat tamo o svim temama koje te zanimaju , si ti pametan a ja divljak ne
ajmo sad s tobom
sad se ispravljaš , najprije si pisao ovako , ja ne smatram dobrim iz razloga osbne koristi tih i takvih pa si usporedio crkvu s bankom , sad smatraš dobrim ali opet opravdavaš činjenje dobra , to što radite su obične GLUPOSTI , onaj koji uživa u tom dobru ,koji prima to dobro se ne pita iz kojih razloga netko čini dobro prema njemu
inače zašto spominješ index i intelekt tamo , dođi prijetelju pa ćemo raspravljat tamo o svim temama koje te zanimaju , si ti pametan a ja divljak ne
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa samo ga ignorirajte.
njemu i nije ideja raspravljati...njemu je ideja spamati...čisto da se piše.
svi smo iznijeli svoje stavove...i tu bi priča trebala završiti..a s njim nek se nateže netko tko nema pametnijeg posla.
svi smo iznijeli svoje stavove...i tu bi priča trebala završiti..a s njim nek se nateže netko tko nema pametnijeg posla.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Dawor je napisao/la:Bravo Makaj, ti si taj koji nema kapacitet mozga da vidi širu sliku nego kao konj sa onim štitnicima pored očiju samo gledaš prema naprijed u jednu točku i vučeš na svoju stranu.
AHAHAHHAHAHAH ma da , vidi ga opet se žesti , ajd lipo pincetu u ruke pa se smiri , nije li stav koji ti i ekipa zastupate spram crkve kao institucije koja je činila samo ZLO , koja je DOBRE stvari činila s predumišljajem , kupnjom života u RAJU " POSLIJE SMRTI " - u koju vi ne vjerujete ... ipak malo zatucaniji stav , vidi , ja na tebe gledam kao na TALIBANA koji misli da je njegov stav jedini ISPRAVAN i pokušava ga opravdat svim silama , e pa nisi u pravu
ajmo se sad dotać i Bone Voxa frontmana U2, je istina on je donirao , on je besramno BOGAT i da proda sve ove dionice i dalje bi živio dobro ali TO JE NJEGOVA LOVA , nisi ti za nju pjevao prijatelju i njegova je dobra volje hoće li dat ili neće , kreni s tom TEZOM , zapitaj sekoliko tih milijun dolara vrijedi za neku organizaciju , napominjem da BOBO ne mora DONIRAT , da si mi spomenuo da donira da si smanji porez ti bi bio argument , ovako pokazuješ INTELEKT KAPITALCA i ja ti se divim
aahahahahbpet opravdanja za dobra djela CRKVE , tragikomedija a pitanje tako jednostavno
a sad da se dotaknemo i vrijeđanje , kad ja NAPIŠEM da si ti intelektualni KAPITALAC i da ti se klanjam ja tebe vrijeđam , kad ti kažeš da ja nemam kapacitet mozga onda je to KOMPLIMENT
zanimljiv stav
Zadnja promjena: makaj; ned oľu 20, 2011 9:10 am; ukupno mijenjano 1 put.
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:pa samo ga ignorirajte.
draga Fosforice , kao što vidiš ja branim tezu da je CRKVA činila i dobra djela , navodim primjere ,argumente ... debatiram
to je po tebi SPAM ... jako intelektualno od tebe ... kakva bi po tebi trebala bit rasprava na ovom forumu , ja KAŽEM i to je tako ... zanimljiv stav
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pametno moje, si ti čitao šta ja pišem?makaj je napisao/la:sad se ispravljaš , najprije si pisao ovako , ja ne smatram dobrim iz razloga osbne koristi tih i takvih pa si usporedio crkvu s bankom , sad smatraš dobrim ali opet opravdavaš činjenje dobra , to što radite su obične GLUPOSTI , onaj koji uživa u tom dobru ,koji prima to dobro se ne pita iz kojih razloga netko čini dobro prema njemu
Gabrijel je napisao/la:
aj da ti nacrtam kad nećeš sam da se potrudiš shvatit, zapravo mislim da shvaćaš jako dobro ali da samo želiš neko priznanje da si u pravu, pa evo;
MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
iako je tako, iako su "prodali svoj proizvod" ja to smatram dobrim djelima jer onome kome su pomogli povod nije bitan.
moje viđenje ovoga što piše fosy, dawor, bokaso...dobro djelo nije dobro djelo ako se za njega očekuje vlastita korist bilo koje vrste, dobro djelo bi trebalo biti nesebično davanje, pomaganje bez očekivanja bilo čega, bez očekivanja zahvale a pogotovo u vidu rezervacije mjesta u raju...
ako sam ovaj dio dobro shvatio slažem se i govorim da su u pravu!
kužiš li razliku između "mog mišljenja" o temi i "mog viđenja što pišu....." o temi?
što se tiče indexa, tam nebih pisao ni da je jedini forum na svijetu baš
zboog takve bahate retorike većine diskutanata tamo.
Gost- Gost
Ne slažem se. Ja mislim da je učinila dobra djela samo zato da zamažu ljudima oči, samo zato da privuku ljude, samo zato da se priča kako je Crkva dobra ustanova, samo zato da ljudi dolaze u Crkvu, jer kad ne bi bilo ljudi koji idu u Crkvu ne bi bilo ni Crkve zato što ljudi financiraju Crkvu, svećenike itd.MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
Još uvijek stojim pri svome, a to je da nije Crkva loša već su loši svećenici koji upravljaju njome!
Primjer, kad ja odem u Crkvu za vriejme mise popizdim i jedva čekam da završi. Kad odem u Crkvu dok ne traje misa osjećam neki mir u sebi i budem sretnija.
Naravno, nisu svi svećenici loši ali brate mili većina ih nije ni za k*
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Gabrijele sve sam više uvjeren da ti ustvari pokušavaš reć nešto što ja ne razumijem , za DOBRA djela po meni ne treba tražit OPRAVDANJA razumiješ , to je stupidoidno , recimo SCHINDER je spašavo Židove jel tako , ti isti Židovi su radili u njegovoj TVORNICI , ako ćeš bit zločest možeš izvuć svakakve zaključke iz toga , pa i one najgore vrste ...a PREVEDNIK JE MEĐU NARODIMA , takav stav primjeni i na crkvu , na onih 0,005 % dobra , eto ti odgovora
očigledno je da ja sa svojim stavom smetam ekipi ovdje , dosad su se uljulkali u svojoj superiornosti hvaljenja između sebe , e pa ekipo vrime je za REVOLUCIJU , NISTE BAŠ SUPERIORNI
što se tiče index-a , istina je da ima svega i svačega , svakakvih KRETENA ( taj sam ) ali ima i jako jebenih rasprava na njemu , rasprava koji iziskuju KAPACITET žešće vrste , ne libim se diskutirat ni na tim temama
očigledno je da ja sa svojim stavom smetam ekipi ovdje , dosad su se uljulkali u svojoj superiornosti hvaljenja između sebe , e pa ekipo vrime je za REVOLUCIJU , NISTE BAŠ SUPERIORNI
što se tiče index-a , istina je da ima svega i svačega , svakakvih KRETENA ( taj sam ) ali ima i jako jebenih rasprava na njemu , rasprava koji iziskuju KAPACITET žešće vrste , ne libim se diskutirat ni na tim temama
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Ne slažem se. Ja mislim da je učinila dobra djela samo zato da zamažu ljudima oči, samo zato da privuku ljude, samo zato da se priča kako je Crkva dobra ustanova, samo zato da ljudi dolaze u Crkvu, jer kad ne bi bilo ljudi koji idu u Crkvu ne bi bilo ni Crkve zato što ljudi financiraju Crkvu, svećenike itd.MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
Još uvijek stojim pri svome, a to je da nije Crkva loša već su loši svećenici koji upravljaju njome!
Primjer, kad ja odem u Crkvu za vriejme mise popizdim i jedva čekam da završi. Kad odem u Crkvu dok ne traje misa osjećam neki mir u sebi i budem sretnija.
ovo boldano je malo kontradiktorno ali te razumijem , to je otprilike teza koju zastupam
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:pa samo ga ignorirajte.
Mislim da si upravu, pada mi na pamet ona, nesvađaj se sa budalom, ljudi neće vidjeti razliku tj. tko je od vas dvojice budala.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
makaj niko nije ni rekao da niko nikada unutar crkve nije činio dobro djelo.
to su iznimke koje potvrđuju pravilo.
don grubišić je na rubu da ga proglase heretikom.
JEDAN čovjek iz CRKVE je na rubu da ga CRKVA proglasi heretikom.
kontaš li sad?
a i u govnetu vjerojatno možeš naci nešto iskoristivog za jelo..recimo.
samo je pitanje koliko to čini govno zaista jestivim.
kontaš li sad?
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Recimo u svojih 22-godine samo sam jednom naletjela na dobrog svećenika i to na selu kod bake.
Kod mene na misi samo seru o politici i odmjeravaju te kako si se obukao.
Lega najjače kad je jedan svećenik jednoj ženi koja se došla ispovijedati rekao da izađe van budući da je žena rekla da ima spiralu. Odakle konju pravo da to kaže i da to napravi? Glumi neku moralnu osobu a zapravo jebe po komšiluku sve što je na 2 noge.
Ali općenito ovako u Crkvu volim otić ali samo kad ne traje misa i kad nema nikoga. Sjednem fino, budem 15 minuta i uživam u miru.
Lega najjače kad je jedan svećenik jednoj ženi koja se došla ispovijedati rekao da izađe van budući da je žena rekla da ima spiralu. Odakle konju pravo da to kaže i da to napravi? Glumi neku moralnu osobu a zapravo jebe po komšiluku sve što je na 2 noge.
Ali općenito ovako u Crkvu volim otić ali samo kad ne traje misa i kad nema nikoga. Sjednem fino, budem 15 minuta i uživam u miru.
Započeo/la tema :
i sa čime se ne slažeš?Neu je napisao/la:Ne slažem se. Ja mislim da je učinila dobra djela samo zato da zamažu ljudima oči, samo zato da privuku ljude, samo zato da se priča kako je Crkva dobra ustanova, samo zato da ljudi dolaze u Crkvu, jer kad ne bi bilo ljudi koji idu u Crkvu ne bi bilo ni Crkve zato što ljudi financiraju Crkvu, svećenike itd.MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
sa tim da rade dobra djela zato da bi sebi osigurali bolji život?
pa upravo si to potvrdila
ajd ovak, ukratko;makaj je napisao/la:Gabrijele sve sam više uvjeren da ti ustvari pokušavaš reć nešto što ja ne razumijem , za DOBRA djela po meni ne treba tražit OPRAVDANJA razumiješ
Da, "crkva" je radila dobra djela, iako su ta dobra djela rađena zbog vlastite koristi,
sa skrivenim motivima, ja ih ipak smatram dobrim djelima.
zbog tog sam naveo primjer banke i kredita, jedino što nisam ti do detalja objasnio svoje mišljenje,
banka meni daje kredit, ja to smatram, uvjetno rečeno dobrim djelom, jer meni je taj novac
trebao u tom trenutku i banka mi je pomogla, mene osobno ne zanimaju njihovi motivi,
sa strane gledajući, banka meni nije dala kredit zato što me voli niti da bi učinila dobro djelo
već zato da bi ostvarila vlastitu korist.
i baš zbog tog objašnjavanja do detalja svojih postova i povlačenja jedne teze
na desetke stranica mi se neda pisati tamo, jer svaki tj većina ih tamo uvjek iz konteksta izvuče
jednu rječ i za nju se uhvati ko pijan za tarabu i ne odustaje jer ga niš drugo ne zanima, kako bi dawor
rekao, ko konj sa oglavinom.
Gost- Gost
Dawor je napisao/la:fosforica je napisao/la:pa samo ga ignorirajte.
Mislim da si upravu, pada mi na pamet ona, nesvađaj se sa budalom, ljudi neće vidjeti razliku tj. tko je od vas dvojice budala.
ali pazi sad teorije , BUDALE se dive svojoj pameti međusobno se obasipajući komplimentima , dođe tip i kaže " NISTE U PRAVU " tko je onda BUDALA JA
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:i sa čime se ne slažeš?Neu je napisao/la:Ne slažem se. Ja mislim da je učinila dobra djela samo zato da zamažu ljudima oči, samo zato da privuku ljude, samo zato da se priča kako je Crkva dobra ustanova, samo zato da ljudi dolaze u Crkvu, jer kad ne bi bilo ljudi koji idu u Crkvu ne bi bilo ni Crkve zato što ljudi financiraju Crkvu, svećenike itd.MOJE mišljenje; da, ja smatram da je KC učinila neka dobra djela zbog toga da bi si osigurali mjesto u raju,
sa tim da rade dobra djela zato da bi sebi osigurali bolji život?
pa upravo si to potvrdilaajd ovak, ukratko;makaj je napisao/la:Gabrijele sve sam više uvjeren da ti ustvari pokušavaš reć nešto što ja ne razumijem , za DOBRA djela po meni ne treba tražit OPRAVDANJA razumiješ
Da, "crkva" je radila dobra djela, iako su ta dobra djela rađena zbog vlastite koristi,
sa skrivenim motivima, ja ih ipak smatram dobrim djelima.
zbog tog sam naveo primjer banke i kredita, jedino što nisam ti do detalja objasnio svoje mišljenje,
banka meni daje kredit, ja to smatram, uvjetno rečeno dobrim djelom, jer meni je taj novac
trebao u tom trenutku i banka mi je pomogla, mene osobno ne zanimaju njihovi motivi,
sa strane gledajući, banka meni nije dala kredit zato što me voli niti da bi učinila dobro djelo
već zato da bi ostvarila vlastitu korist.
i baš zbog tog objašnjavanja do detalja svojih postova i povlačenja jedne teze
na desetke stranica mi se neda pisati tamo, jer svaki tj većina ih tamo uvjek iz konteksta izvuče
jednu rječ i za nju se uhvati ko pijan za tarabu i ne odustaje jer ga niš drugo ne zanima, kako bi dawor
rekao, ko konj sa oglavinom.
evo ti X za post
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:makaj niko nije ni rekao da niko nikada unutar crkve nije činio dobro djelo.
kontaš li sad?
fosforica , si ti čitala našto sam ja na početku reagirao i zašto su me napali na temi , si ČITALA , nisi očigledno
don Grubišić neće bit proglašen heretikom , nemoj se sad bavit s time jer nije relevantno
Ovo s govnetom pokazuje kulturu ophođenja spram crkve , ja sam s njom na LI LA , najiskrenije , jebe mi se za njene stavove , njeno djelovanje ali usporedit je s GOVNETOM je degutantno
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:Recimo u svojih 22-godine samo sam jednom naletjela na dobrog svećenika i to na selu kod bake.
eto vidiš , dobro djelo crkve je da ti pruži mogućnost da uživaš u MIRU
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
da ali samo dok nema nikoga je mir
Započeo/la tema :
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 39 / 40.