Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 19 / 40.
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Re: Katolička Crkva
bokaso1 je napisao/la:
Po meni da li zrtvovao ili lomacio i nije neka razlika samo sto je cinjenica da su te zrtve osim u posebnim ritualima kada su se desavale odredjene pojave ( i tada ubijani zatvorenici i zarobljenici....) bile odgajane kao bogovi ali su ih na kraju zrtvovali...... Ne kazem da je to lepo ili pametno samo pitanje kada bi Maje sa time prestala ali kako su prosli oni koji nisu hteli da prihvate KC...... O tome govore stravicni popdatci koliko je Maja tom prilikom unisteno, pa toliko nije zrtvovano za celu vladavinu Maja....
Zanimljivo mi je kada je Cortez pokušavao preobratiti Montezumu (kralja Azteka) na krščanstvo i govorio mu kako je žrtvovanje barbarizam i nakon toga mu govorio o krščanstvu i o pretvaranju vina u krv Kristovu i kruha u tjelo Kristovo. Pa ga je Montezuma upitao ako nije gore jesti tjelo svoga Boga i piti njegovu krv od žrtvovanja u njegovo ime.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
to je taština. bolje si pročitaj neku knjigumakaj je napisao/la:vidi , ono bla... blaaa , prd .prd i veliko ništa , opet ti mozak bubri a to je opasno , znaš i sam , jer kad proklija nema više kud , i sam to znaš , se smiri polako , si pročitan i to je to , inače ČITAM TE KAO KNJIGU , bez problema , i znam otkud izlaze frustracije spram CRKVE .... haahah niske pobude imaš
inače , se naj nadat nekom napretku ne , to je pak naučna fantastika ne
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
jels te znali za ovo? starja je vijest malo više od godinu dana ali je po meni odvratna.
Vatikan je ignorirao službene zahtjeve irskih istražitelja za informacijama, pokazao je uvid u istragu seksualnih delikata koje su počinili katolički svećenici u Irskoj. Više stotina, ako ne i tisuća djece i maloljetnika premlaćivano je, silovano i ponižavano u crkvenim institucijama, sirotištima i domovima diljem zemlje
Istražitelji su tražili detalje iz izvještaja koji je Dublinska nadbiskupija poslala Vatikanu 2006. godine. Vatikan nije službeno odgovorio, već je poručio irskom ministarstvu vanjskih poslova da je zahtjev 'prošao kroz odgovarajuće diplomatske kanale'.
Istraga je osudila crkvene poglavare za višedesetljetno zataškavanje slučajeva seksualnog zlostavljanja. Izvještaj Istražne komisije za Dublinsku nadbiskupiju, objavljen u četvrtak, pokriva razdoblje od 1975. do 2004. godine.
Policija zataškavala skandal
Izvještaj je pokazao i da su u zatašakavanju povremeno sudjelovali visoki policijski dužnosnici, a predstavnik irske policije Fachtna Murphy već se ispričao zbog propusta u zaštiti žrtava. Žrtve sada traže da se slične istrage provedu u svakoj katoličkoj biskupiji u Irskoj.
Prema izvještaju, koji je objavio irski ministar pravosuđa Dermot Ahern, većina svećenika 'okretala je glave' od zlostavljanja, a samo su pojedinci prenosili žalbe svojim nadređenima.
Komisija je naglasila da je bila neovisna o vladi te stoga uporabu diplomatskih kanala nije smatrala odgovarajućim načinom za traženje informacija. Zahtjev za informacijama u potpunosti je ignorirao i papinski nuncij u Dublinu, kojemu se komisija obratila u veljači 2007. s molbom da im proslijedi sve relevantne dokumente.
Vatikan je izjavio za The Irish Times da je riječ o 'stvari za lokalnu crkvu'. Prema tumačenju vatikanskog glasnogovornika, diplomatska je praksa da zahtjevi Vatikanu idu kroz diplomatske kanale, u ovom slučaju kroz ministarstvo vanjskih poslova u Dublinu i irsko veleposlanstvo pri Svetoj Stolici u Rimu.
Poglavar Katoličke crkve u Irskoj, kardinal Sean Brady, izrazio je duboko žaljenje i sram zbog seksualnog zlostavljanja djece koje je razotkrilo izvješće. Brady se ispričao i zbog načina na koji je Crkva zataškavala zlostavljanja. Isto je učinio i dublinski nadbiskup Diarmuid Martin, koji je naglasio da je seksualno zlostavljanje djeteta i zločin po zakonu i veliki grijeh po Crkvi.
Podsjetimo, Pandorina kutija otvorena je još u svibnju, kada je objavljen tzv. Ryanov izvještaj, nastao je na temelju istrage o razdoblju od tridesetih do sedamdesetih godina 20. stoljeća. Otkriveno je da su redovnici u sustavu danas uglavnom zatvorenih popravnih domova bičevali, tjerali na ropski rad i grupno silovali dječake. Red Kršćanske braće nekad je bio najjači organizator muških domova u Irskoj, a danas nudi odštetu: 30 milijuna eura za vladinu zakladu, četiri miljuna za psihoterapiju i 127 milijuna za školska igrališta.
tportal
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:
ako ništa drugo dobili su spoznaju da ne moraju Bogovima prinositi žrtve
znamo da su Maje kao i Inke bili uvjereni da su Bogovi nekoliko puta uništavali svijet
a koliko puta je to činio tvoj bog jahve?
Dawor je napisao/la:
Zanimljivo mi je kada je Cortez pokušavao preobratiti Montezumu (kralja Azteka) na krščanstvo i govorio mu kako je žrtvovanje barbarizam i nakon toga mu govorio o krščanstvu i o pretvaranju vina u krv Kristovu i kruha u tjelo Kristovo. Pa ga je Montezuma upitao ako nije gore jesti tjelo svoga Boga i piti njegovu krv od žrtvovanja u njegovo ime.
to sam htjela reci..ali da ne ponavljam...samo cu citirati
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Zaista je prevažna uloga svećeničke svetosti, ali istina je da mnogi vjernici diljem svijeta, i u našoj zemlji, o nekim svećenicima ne misle najbolje, pa ipak vjeru ne napuštaju. Jer - sasvim jednostavno: vjeruju Bogu, a ne svećeniku. Dobroga svećenika hvale, za onoga koga smatraju grešnim mole. Nažalost, često se i o dobrim svećenicima zlo misli i šire klevete na njegov račun.
Zato je ovo što se događa ne samo prilika da se grešni svećenici obrate, da ih se gdje treba i iz službe ukloni, nego da vjernici promisle kako zapravo promatraju svoje svećenike. I u nekim našim krajevima gdje se o svećenicima - upravo kad je o spolnosti riječ, misli redovito negativno. Mnogi naprosto ne vjeruju da ovaj ili onaj svećenik pazi na svoj zavjet. I uopće se zbog toga ne uzrujavaju.
Sad je sramota prešla podnošljivu mjeru jer su djeca u pitanju, ali inače se o tome i ne govori. Jesu li oni što dižu toliku viku zaista željni Crkvi pomoći ili im je prava prilika napasti crkvene službenike u tako osjetljivu pitanju?
Isusove riječi iz današnjeg misnog evanđelja (Mt 9,9-13): “Ne dođoh zvati pravednike nego grešnike” - odnose se i na vjernike i na svećenike koji su mu se odazvali, ali ne postigoše još savršenstva. Kaže se da prije smrti nitko nije proglašen svetim.
jutarnji.hr
@ ovaj članak je dobar
ZLOČINI CRKVE- KLIK
Zato je ovo što se događa ne samo prilika da se grešni svećenici obrate, da ih se gdje treba i iz službe ukloni, nego da vjernici promisle kako zapravo promatraju svoje svećenike. I u nekim našim krajevima gdje se o svećenicima - upravo kad je o spolnosti riječ, misli redovito negativno. Mnogi naprosto ne vjeruju da ovaj ili onaj svećenik pazi na svoj zavjet. I uopće se zbog toga ne uzrujavaju.
Sad je sramota prešla podnošljivu mjeru jer su djeca u pitanju, ali inače se o tome i ne govori. Jesu li oni što dižu toliku viku zaista željni Crkvi pomoći ili im je prava prilika napasti crkvene službenike u tako osjetljivu pitanju?
Isusove riječi iz današnjeg misnog evanđelja (Mt 9,9-13): “Ne dođoh zvati pravednike nego grešnike” - odnose se i na vjernike i na svećenike koji su mu se odazvali, ali ne postigoše još savršenstva. Kaže se da prije smrti nitko nije proglašen svetim.
jutarnji.hr
@ ovaj članak je dobar
ZLOČINI CRKVE- KLIK
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Svi Hriscani su u novi svet isli da pljackaju ali Jedino se crkva krila iza predivnih ideja....... I to se ne radi o pojedinacnim slucajevima.....
E sad se tu postavlja pitanje po meni ako te neko laze i koristi tudju nesrecu zlaustavlja maloletne i koristi verne za svoju materijalnu korist da pravi razliku izmedju onog sto prica da treba i onoga sto radi.....
Koliko se onda takom necemu moze verovati......?
Odnosno Gde je granica istine u onome sto oni pricaju ....... ? Ako ne sankcionisu pedofiliju ne gubi li malo smisao njihovih reci .........? Iz svega toga se pitam zsto bi u opste njihovu pricu smatrao za istinitom kad je oni koji to pricaju tako gaze i od vrha ih ne sankcionisu......? Ne cinili se to bolesnim i trulim.......?
E sad se tu postavlja pitanje po meni ako te neko laze i koristi tudju nesrecu zlaustavlja maloletne i koristi verne za svoju materijalnu korist da pravi razliku izmedju onog sto prica da treba i onoga sto radi.....
Koliko se onda takom necemu moze verovati......?
Odnosno Gde je granica istine u onome sto oni pricaju ....... ? Ako ne sankcionisu pedofiliju ne gubi li malo smisao njihovih reci .........? Iz svega toga se pitam zsto bi u opste njihovu pricu smatrao za istinitom kad je oni koji to pricaju tako gaze i od vrha ih ne sankcionisu......? Ne cinili se to bolesnim i trulim.......?
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:to je taština. bolje si pročitaj neku knjigumakaj je napisao/la:vidi , ono bla... blaaa , prd .prd i veliko ništa , opet ti mozak bubri a to je opasno , znaš i sam , jer kad proklija nema više kud , i sam to znaš , se smiri polako , si pročitan i to je to , inače ČITAM TE KAO KNJIGU , bez problema , i znam otkud izlaze frustracije spram CRKVE .... haahah niske pobude imaš
inače , se naj nadat nekom napretku ne , to je pak naučna fantastika ne
ma kakva taština , ne zanosi se previše , ne kužim sam sebe zašto uopće i pokušavam da diskutiram s tobom s uključenim mozgom , evo sad ovako
Trava je zelena , tajna je skrivena , al je crkvena .... la, la, la
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
[quote]
Nije to moj Bog nego naš,piši ti šta oš al kada dođe guz-guzici svi govore
pomoz Bože
fosforica je napisao/la:scorpio57 je napisao/la:
ako ništa drugo dobili su spoznaju da ne moraju Bogovima prinositi žrtve
znamo da su Maje kao i Inke bili uvjereni da su Bogovi nekoliko puta uništavali svijet
a koliko puta je to činio tvoj bog jahve?
Nije to moj Bog nego naš,piši ti šta oš al kada dođe guz-guzici svi govore
pomoz Bože
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
ali ne zato jel vjeruju u njega ..........
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Započeo/la tema :
neznam šta je ovaj napisao a i ne zanima me njegovo mišljenje
Započeo/la tema :
je ali misliš da svakoga zanima tvojee
i uporan si u djeljenu istoga okolo
i uporan si u djeljenu istoga okolo
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
Covek je pobozan jer je to u njegovoj prirodi...... Od malih nogu mu se usadjuje da ima neko ko je iznad njega, neko bice koje brine za njega..... Za malo dete to su nnjegovi raoditelji a kasnije mu tu ulogo zamejuje Bog jer je religija jako rasprostranjena i koristi tu zelju coveka da veruje u nesto pravedno i veliko........ Doduse niko nemoze ni da potpuno odbaci postojanje Boga (ili kako se vec zove) ali to sigurno nije onako kako ga religija predstavlja i zeli prikazati kako to bice razmislja i sudi........
Meni se postavlja jedno drugo pitanje..... Kada vec Kler propoveda i odbjasnjava svoju religiju a prva se ne pridrzava toga od vrha pa nanize ( cak mislim da su nizi cinovi iskreniji vernici od visih) sta onda oni propovedaju....?
Meni se postavlja jedno drugo pitanje..... Kada vec Kler propoveda i odbjasnjava svoju religiju a prva se ne pridrzava toga od vrha pa nanize ( cak mislim da su nizi cinovi iskreniji vernici od visih) sta onda oni propovedaju....?
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Kako se ne pridržava?znam sada ćete svi o pedofiliji.Niti jedan svečenik od nižih prema višim ne propovjeda-ubij,ukradi,laži.prevari....no ovdi stalno pišemo o KC daj bokaso napiši nešta o PC
Započeo/la tema :
Tema je KC ali potpuno je isto i da je PC, gledaš jednu vidiš drugu, isus ili hristos tak svejedno. Hijerarhije je potpuno ista i institucija je potpuno ista, to je kao da kažeš mi imamo sabor a @ebiga englezi imaju parlament , isti posel samo se drugačije zove, nije govno samo se cucak posrao.
Dakle KC/PC/MC (muslimanska) sve je to na istim temeljima a ako se varam i sve tri največe vjere su potekle od starog zavjeta i židova samo su se kasnije profilirale u krščane, muslimane i židove.
Dakle ako pogledamo čak im je i početak isti a sličnosti o jednom bogu, proroku, čudima su skoro pa ista, čak su i blagdani skoro pa isti samo malo drugačije padaju.
Dakle KC/PC/MC (muslimanska) sve je to na istim temeljima a ako se varam i sve tri največe vjere su potekle od starog zavjeta i židova samo su se kasnije profilirale u krščane, muslimane i židove.
Dakle ako pogledamo čak im je i početak isti a sličnosti o jednom bogu, proroku, čudima su skoro pa ista, čak su i blagdani skoro pa isti samo malo drugačije padaju.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
a kaj to nije ijedno te isto , kaj misliš da se neke stvari razlikuju po religijama ....
svi su oni slični , ako ne isti
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
ne slažem se da je isti u KC I PC
Započeo/la tema :
http://www.index.hr/vijesti/clanak/oglasio-se-i-kaptol-prvo-eu-pa-onda-izbori-tko-ne-misli-tako-zeli-balkansku-hrvatsku-/541547.aspx
ovim su se jasno i glasno podržali hdz ..
jel to ona mlati več neko vreme ..
ovim su se jasno i glasno podržali hdz ..
jel to ona mlati več neko vreme ..
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
Evo Skorpio i ako nije tema..... PC je bila dosta pogodjenija komunizmom..... Padom komunizma sa scene u Srbiji doso je njenih 5 minuta i trudi se da prikupi sto veci deo svog haraca...... Tako savesno...... O kakvoj se tu brizi radi mozemo videti na niz primera...... Da ostavimo moj licni primer ( jer je to mozda slucajnost ili pojedinost)..... Ali na TV-u su pokazali snimke nacinjene telefonom kako popovi tuku vernike u nekoj crkbi koji su dosli odvikavati se od droge....... Pa se povela istraga oko toga.... Uhvatili su nekoliko popova u kradji ( pljackanju kuca) pa di maltretiranja dece ( pa su optuzeni za pedofiliju)..... Do duse nije niko pomonjao seks ili silovanje...... Ali je namera ista...... Popovi su postali jako bogati ljudi sto se vidi po njihovom imovinskom stanju a crkve sve lepse i vece....... Ako si donator vrata su ti sirom otvorena za sve i moze sta hoces bez obzira koliko se krvi cedi sa tvog novca, crkva nije gadljiva na to.....Da ne pominjem da narod sve teze zivi i da ne pominju (osim deklarativno) kriminal i pljacku.......
Na osnovu toga smatram da je takodje PC masinerija koja je napravljena da iskoristi lakovernost obicnog coveka...... Jedino sto je malo manje agresivna i manje ima krvave ruke kroz istoriju...... ( sto naravno ne ublazava njenu krivicu bar u mojim ocima......).
Da me ne shvatis pogresno isto pitanje koje ovde postavljam za KC pitam i za PC i Islam i sve religije i sekte........
Na osnovu toga smatram da je takodje PC masinerija koja je napravljena da iskoristi lakovernost obicnog coveka...... Jedino sto je malo manje agresivna i manje ima krvave ruke kroz istoriju...... ( sto naravno ne ublazava njenu krivicu bar u mojim ocima......).
Da me ne shvatis pogresno isto pitanje koje ovde postavljam za KC pitam i za PC i Islam i sve religije i sekte........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
marko je napisao/la:a kaj to nije ijedno te isto , kaj misliš da se neke stvari razlikuju po religijama ....
Pa Marko dosetio se jos neko da uzme pare i promenuo naziv........ Zato su i prokleli jedni druge ( bacili anateme) i toliko klali kroz istoriju......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ma ja to razmem , ista stvar , malo drugačiji obredi .............
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
pa i KC je bila više pogođena i osuđivana za vrijeme socijalizma od PC...
daleko više,tamo sam pustinji napisao da nisu iste...PC eto primjer C.G
odvojila se o Srpske znači samim tim nisu iste
daleko više,tamo sam pustinji napisao da nisu iste...PC eto primjer C.G
odvojila se o Srpske znači samim tim nisu iste
Započeo/la tema :
Scorpio ta odvajanja su politicki izazvana da bi odvojila CG od Srbije.... Potrebno je bilo izmisliti i posebnu religiju ili bar postojecu odcepiti....... Crnogorska crkva je nepriznata i tretira se kao sekta mada ima sve isto kao i PC....... Nisu mogli odvoiti taj deo zemlje ako i religiski nisu nezavisni pa su iskoristili Dedaica kao Popa i dali mu lovu i zidali crkve........ Tako da sada imas apsude da u selima od 100 kuca imas dve crkve, dve popa.........
Jos jedna stvar u prilog tezi da je crkva nakaradna tvorevina........
Jos jedna stvar u prilog tezi da je crkva nakaradna tvorevina........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
sry al kod nas ni tako,na 100 kuća nema dve crkve...mislim KC
Započeo/la tema :
Ne boj se Scorpio ali nacice moduse da pokriju i to, nemo se brinuti......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
ne brinem se jel nema šansi da se tako nešta dogodi
Započeo/la tema :
Stranica 19 / 40. • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 29 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 19 / 40.