Zašto crkva zazire od seksa?
4 posters
Stranica 1 / 1.
Zašto crkva zazire od seksa?
Vatikanski koncil, unatoč prvotnom zanosu za reformama, nije uspio odgovoriti na zahtjeve vremena. Mnoga su se pitanja – zbog ne nadvladanog straha prema sekularnom svijetu – samo dodatno zaoštrila, a pitanje seksualnosti jedno je od njih. To zaoštravanje u ideološkom obliku dovelo je do toga da su mnoge teme u Crkvi i danas zapečaćene, čak izdvojene iz povijesti. Stoga u Crkvi sve manje možemo govoriti o razvoju i kontekstualizaciji pitanja jer zatvaranjem pred izazovima ne dopuštamo kritiku vremena koja ima snagu učiniti ju živom!
Celibat, nasilje nad prirodom i dalje je dokaz zaziranje katoličke crkve od seksa, iako seksualni skandali potresaju crkvu, ona i dalje ne prihvaća radikalne reforme.
Iako je poznato da gotovo ni jedan svećenik ne živi u stvarnom celibatu, katolička crkva i dalje zazire od reformi, i dalje zazire od seksa kao uvjetovane prirodnosti za opstanak ljudske vrste!
Celibat, nasilje nad prirodom i dalje je dokaz zaziranje katoličke crkve od seksa, iako seksualni skandali potresaju crkvu, ona i dalje ne prihvaća radikalne reforme.
Iako je poznato da gotovo ni jedan svećenik ne živi u stvarnom celibatu, katolička crkva i dalje zazire od reformi, i dalje zazire od seksa kao uvjetovane prirodnosti za opstanak ljudske vrste!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Re: Zašto crkva zazire od seksa?
Crkva ne zazire od seksa, to ti je pogrešna informacija. Onaj koji ide u svećenike bi morao bit spreman malo se potrudit i u potpunosti se posvetit Bogu i vjeri. Ako to napravi, sva energija odlazi u to, tako da mu seks ni ne pada na pamet. Tko se nije spreman tako potrudit, nije mu mjestu u svećenstvu. A pošto je vrag zauzel crkvu, onda više skoro i nema pravih svećenika, nego je crkva puna licemjera.
Ali, nešto se šuška da bi se to moglo promjenit, i da bi se celibat izbacio, tako da bi se svećenici mogli ženit i na taj način bi bili u manjem grijehu nego sada.
Ali, nešto se šuška da bi se to moglo promjenit, i da bi se celibat izbacio, tako da bi se svećenici mogli ženit i na taj način bi bili u manjem grijehu nego sada.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Pitanje seksa i seksualnosti u Crkvi je vrlo zamršeno. Mnogo je toga napisano, a još više je toga postalo nepisano pravilo, običaj. Jedni se pozivaju na Krista, drugi na Pavla, treći na učiteljstvo i koncile koji su se redali jedni za drugima. Stoga, ne bi bilo loše da ovaj razgovor započnemo vraćanjem u povijest. Gdje su izvori seksualnosti i govora o seksualnosti u Crkvi, u kojem su obujmu ti govori bili objektivni i u kojem je to pravcu išlo s obzirom na skrupulozno židovsko zaleđe kršćanstva?zbracun je napisao/la:Crkva ne zazire od seksa, to ti je pogrešna informacija. Onaj koji ide u svećenike bi morao bit spreman malo se potrudit i u potpunosti se posvetit Bogu i vjeri. Ako to napravi, sva energija odlazi u to, tako da mu seks ni ne pada na pamet. Tko se nije spreman tako potrudit, nije mu mjestu u svećenstvu. A pošto je vrag zauzel crkvu, onda više skoro i nema pravih svećenika, nego je crkva puna licemjera.
ti kažeš:
Onaj koji ide u svećenike bi morao bit spreman malo se potrudit i u potpunosti se posvetiti Bogu i vjeri.
koji je to rezon?
boriti se protiv prirode?
obuzdati i noćne polucije?
duhovno se kastrirati se i boriti protiv prirode?
dal ti je jasno o čemu govoriš!
pročitaj uvodno pitanje
Započeo/la tema :
Nema tu nikakve borbe protiv prirode. Kreni samo od sebe, pa ćeš primjetit jednu sitnicu. Dali ti pada seks na pamet kad si duboko koncentriran na neki zadatak ili posao? Tek kad to obaviš, onda ti misli mogu odlutat negdje drugdje. Kad imaš viška energije, nekuda ju moraš usmjerit, inače ti može izazvat gadne probleme. Ti tu energiju ideš ispucat na seks, ali aku ju usmjeriš na nešto drugo, neće je ostati za seks ni za razmišljanje o seksu.
Pogledaj sebe i u drugoj situaciji. Nakon dobrog seksa, kad se totalno ispucaš i zadovoljiš, dali ti je i dalje seks na pameti, ili počinješ razmišljat o nečem drugom?
Netrebaš odgovorit meni, samo odgovori sebi, i malo razmisli.
Pogledaj sebe i u drugoj situaciji. Nakon dobrog seksa, kad se totalno ispucaš i zadovoljiš, dali ti je i dalje seks na pameti, ili počinješ razmišljat o nečem drugom?
Započeo/la tema :
gle, ali ja imam jaja, i jednostavno je prirodno da su u funkciji i proizvode spermiće,zbracun je napisao/la:Nema tu nikakve borbe protiv prirode. Kreni samo od sebe, pa ćeš primjetit jednu sitnicu. Dali ti pada seks na pamet kad si duboko koncentriran na neki zadatak ili posao? Tek kad to obaviš, onda ti misli mogu odlutat negdje drugdje. Kad imaš viška energije, nekuda ju moraš usmjerit, inače ti može izazvat gadne probleme. Ti tu energiju ideš ispucat na seks, ali aku ju usmjeriš na nešto drugo, neće je ostati za seks ni za razmišljanje o seksu.
mogu ih ja ignorirati neko vrijeme, ali oni žele van, jer je to biološka funkcija i nema veze sa razmišljanjem o seksu.
po tebi je dovoljno baviti se nečim drugim i ne razmišljati o seksu i jaja će ti prestati proizvoditi spermiće,
zajebi malo tu filozofiju
Započeo/la tema :
Jako se varaš. Nisi svjestan da um upravlja tjelom i da određuje šta će radit. Ako prepustiš tijelu da upravlja tobom, onda se dešava to šta ti misliš. U principu, upravo je to naš grijeh, šta smo prepustili upravljanje tijelu, pa ono vlada nama, umjesto mi njime. Svi koji su slabog uma i pod upravom životinjskih nagona, i u biti se ni ne razlikuju od njih. Samo misle da su nešto više. Neki više, neki manje, ali većina smo takvi. Naše slaboumlje nam čak ne dozvoljava da to uvidimo.
Započeo/la tema :
a što smo to mi više od životinja?zbracun je napisao/la:Jako se varaš. Nisi svjestan da um upravlja tjelom i da određuje šta će radit. Ako prepustiš tijelu da upravlja tobom, onda se dešava to šta ti misliš. U principu, upravo je to naš grijeh, šta smo prepustili upravljanje tijelu, pa ono vlada nama, umjesto mi njime. Svi koji su slabog uma u pod upravom životinjskih nagona, i u biti se ni ne razlikuju od njih. Samo misle da su nešto više. Beki više, neki manje, ali većina smo takvi. Naše slaboumlje nam čak ne dozvoljava da to uvidimo.
samo stoga što čitamo i pišemo,
što filozofiramo i mislimo da smo nadrasli prirodu,
to što mislimo da nismo životinje, a postali smo gori od životinja,
ubijamo se zbog ideala i zbog vjere!
prepotentni do ne prepoznatljivosti kako je naš um savršeniji od prirode!
istina je izgubili smo sve svoje životinjske instinkte, savladali smo tehnologijom, množimo se nevjerojatno brzo, da bi to zadovoljili proizvodimo hranu novim tehnologijama!
U principu, upravo je to naš grijeh, što smo prepustili upravljanje tijelu, pa ono vlada nama, umjesto mi njime.
gdje je tu grijeh?
kada prestaneš jebati, dobiješ rak prostate, jer te priroda više ne treba,
ok, ti ideš u kraljevstvo nebesko koje mene ne zanima
Započeo/la tema :
zanimljivo s kojom bahatošću se izmišljeni ciljevi stavljaju ispred prirodnih tjelesnih potreba.
takav tip tijela/života neće dugo sudjelovati u životnoj zajednici planete.
takav tip tijela/života neće dugo sudjelovati u životnoj zajednici planete.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
Kontrola
U cemu je istina i tajna moci ??
Tajna moci je u kontroli.
Ne uzimajuci sada svjetovne zakone jedne drzave, koja regulira ponasanje jedinke u drustvu, i odnos drustva prema jedinkama, kod skoro svih drugiih drustava-pojedinaca, ispoljavanje moci se ocituje u dva obrasca: razlika i kontrola.
Dok je kod ispoljavanje razlike stvar jednostavna, na primjer, imucni zele pokazati razliku. Pokazuju ju time, da se okupljaju na mjestima, na koje "obican smrtnik" nema prostupa, za svoje bogatstvo su izmislili bezbroj nacina, kako ga zastititi.
Kod crkve (goovorim prvenstveno o katolickoj crkvi) je stvar drugacija. Ispoljavanje moci se ocituje u kontroli, nametnutim pravilima, prijetnjama, ako se ta pravila ne postuju. Naravno, obzirom da nemaju moci, upravljati priorodnim silama, prodaju maglu, i obecanja neceg dobrog, i prijetnje kaznama su preselili na "onaj svijet".
Seks je samo jedan od segmenata, na koji crkva polaze monopol. Materija je osjetljiva, kako pravila uciniti dovoljno strogima, da se moc ocituje, a ipak, kako osigurati nesmetanu "proizvodnju novih vjernika".
Zbog cega crkva voli vjernike iskljucivo skromnih intelektualnih sposobnosti ??
Zato, jer takvi ne postavljaju puno pitanja. Ako se i pojavi nesto proturjecno, nesto previse ocito, vjernik ima pripremljen obrambeni mehanizam: "ono, sto ne smije biti, nije se dogodilo".
Tajna moci je u kontroli.
Ne uzimajuci sada svjetovne zakone jedne drzave, koja regulira ponasanje jedinke u drustvu, i odnos drustva prema jedinkama, kod skoro svih drugiih drustava-pojedinaca, ispoljavanje moci se ocituje u dva obrasca: razlika i kontrola.
Dok je kod ispoljavanje razlike stvar jednostavna, na primjer, imucni zele pokazati razliku. Pokazuju ju time, da se okupljaju na mjestima, na koje "obican smrtnik" nema prostupa, za svoje bogatstvo su izmislili bezbroj nacina, kako ga zastititi.
Kod crkve (goovorim prvenstveno o katolickoj crkvi) je stvar drugacija. Ispoljavanje moci se ocituje u kontroli, nametnutim pravilima, prijetnjama, ako se ta pravila ne postuju. Naravno, obzirom da nemaju moci, upravljati priorodnim silama, prodaju maglu, i obecanja neceg dobrog, i prijetnje kaznama su preselili na "onaj svijet".
Seks je samo jedan od segmenata, na koji crkva polaze monopol. Materija je osjetljiva, kako pravila uciniti dovoljno strogima, da se moc ocituje, a ipak, kako osigurati nesmetanu "proizvodnju novih vjernika".
Zbog cega crkva voli vjernike iskljucivo skromnih intelektualnih sposobnosti ??
Zato, jer takvi ne postavljaju puno pitanja. Ako se i pojavi nesto proturjecno, nesto previse ocito, vjernik ima pripremljen obrambeni mehanizam: "ono, sto ne smije biti, nije se dogodilo".
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Similar topics
» Zašto se uz konzumiranje alkohola više puši? Zašto alkohol i cigarete idu tako "dobro" zajedno?
» Rihanna
» Katolička Crkva
» Crkva i izbori
» Katolička Crkva part II
» Rihanna
» Katolička Crkva
» Crkva i izbori
» Katolička Crkva part II
Stranica 1 / 1.