Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 38 / 40.
Stranica 38 / 40. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40
Re: Katolička Crkva
Gabrijel je napisao/la:čitao sam, neda mi se ponovno tražit i vadit citate.makaj je napisao/la:vidiš Gabrijele da nemaš pojma što ja pišem , posebice s ovim zaključkom da ja šamaram da je malo institucija malo pojedinac , VARAŠ se , vrati se nazad na postove - MOJE , pročitaj pa onda ustvrdi što ja pišem , ovako ispadaš ČUDAN ...jel ustvari vjeruješ ali negiraš , opet kažem , ČITAJ a ne bulazni i ne stavljaj mi riječi u USTA , proziran si
šta ja vjerujem a negiram?
i nisam proziran, moj je stari bio zidar a ne staklar
ne da ti se čitat ali bi raspravljao , DOBRO je ali ije dobro jer ima skrivene primisli , kupovanje kraljevstva nebeskog bla..bla
pričamo o crkvi kao instituciji od početka a ne kao pojedincima iz redova crkve jer onda možemo ustvrditi da su pojedinci činili zlo a ne crkva , nemoj me sad citirat jer mi se ne da ovo opet objašnjavat , ZNAČI STAV JE CRKVE = INSTITUCIJA
ma i vidise da je ZIDAR
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
bokaso...te hipnoze sam i ja radila.
baš sam ti htjela preporučiti knjigu - život prije života koja opisuje puno primjera, ali i sam način na koji se izvodi tzv - regresija u prošle živote.
baš sam ti htjela preporučiti knjigu - život prije života koja opisuje puno primjera, ali i sam način na koji se izvodi tzv - regresija u prošle živote.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
zar nisu samo snovi fenomen?
smo malo iganje sa vlastitim snovima može vas dovesti do ruba panike!
smo malo iganje sa vlastitim snovima može vas dovesti do ruba panike!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
ne, nego neda mi se opet čitat ono što sam pročitao.makaj je napisao/la:ne da ti se čitat ali bi raspravljao , DOBRO je ali ije dobro jer ima skrivene primisli , kupovanje kraljevstva nebeskog bla..bla
pričamo o crkvi kao instituciji od početka a ne kao pojedincima iz redova crkve jer onda možemo ustvrditi da su pojedinci činili zlo a ne crkva , nemoj me sad citirat jer mi se ne da ovo opet objašnjavat , ZNAČI STAV JE CRKVE = INSTITUCIJA
ma i vidise da je ZIDAR
da, velika većina pojedinaca, njih 99.9999999999% pripadnika crkvene institucije
koja si je za pravo i dužnost dala napisati i podjeliti dokument Crimmen Sollicitationis
između ostalih.
ti prije sebi objasni šta želiš reć pa onda ostalima ako uspiješ
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:ne, nego neda mi se opet čitat ono što sam pročitao.makaj je napisao/la:ne da ti se čitat ali bi raspravljao , DOBRO je ali ije dobro jer ima skrivene primisli , kupovanje kraljevstva nebeskog bla..bla
ma i vidise da je ZIDAR
da, velika većina pojedinaca, njih 99.9999999999% pripadnika crkvene institucije
koja si je za pravo i dužnost dala napisati i podjeliti dokument Crimmen Sollicitationis
između ostalih.
ti prije sebi objasni šta želiš reć pa onda ostalima ako uspiješ
ja ti nisam kriv što ti jednostavno nisi KAPACITET da shvatiš , sorry
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
o joojmakaj je napisao/la:ja ti nisam kriv što ti jednostavno nisi KAPACITET da shvatiš , sorry
Gost- Gost
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:o joojmakaj je napisao/la:ja ti nisam kriv što ti jednostavno nisi KAPACITET da shvatiš , sorry
ajmo nas dva sad lipo skratit priču pa reć ovako , od početka teme gledam na crkvu kao instituciju , ne kao na pojedinca da se razumijemo , uspoređivat dobra djel CRKVE s dobivanjem kredita i kao taj kredit navodit život i kraljevstvu nebeskom je totalna glupost , to i sam znaš , ti DOBIJEŠ DOBRO OD BANKE ALI TI GA VRAĆAŠ s kamatama , radnik u tebi gleda DOBRO razumiješ , velikoj većini ovdje , a ni tebi nije jasno , da ja samo koristim ono što se KAŽE , kaže diskutant , dobo su činili POJEDINCI , ja kažem , ok. onda su i ZLO činili POJEDINCI , jesi iz toga izvukao tezu o mom vrludanju , vidi GABRIJELE , kasno si se uključio u raspravu i ne želim uopće proučavat ni okarakteriziravat tebe kao diskutanta jer mi to uopće nije potrebno , ne želim hranit svoj ego s tobom ne , prepucavanjem s tobom , opet ti , u najboljoj namjeri kažem ,ne izvlači argumente iz jednog posta
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:
ti bi mene očigledno TUKLA i mučila
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
kako može bit glupost kad je poanta da i institucija banke i institucija crkve(sad ti govoriš o institucijama, ne?) rade nešto da bi njihovi članovi od toga imali neku korist. bankari dobijaju kamate od mene, pripadnici crkve dobijaju život vječni u raju, shvati ili nemoj što ti želim reć, crtal ti nebum!makaj je napisao/la:uspoređivat dobra djel CRKVE s dobivanjem kredita i kao taj kredit navodit život i kraljevstvu nebeskom je totalna glupost , to i sam znaš , ti DOBIJEŠ DOBRO OD BANKE ALI TI GA VRAĆAŠ s kamatama
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:kako može bit glupost kad je poanta da i banka i institucija crkve(sad ti govoriš o institucijama, ne?) rade nešto da bi njihovi članovi od toga imali neku korist. bankari dobijaju kamate od mene, pripadnici crkve dobijaju život vječni u raju, shvati ili nemoj što ti želim reć, crtal ti nebum!makaj je napisao/la:uspoređivat dobra djel CRKVE s dobivanjem kredita i kao taj kredit navodit život i kraljevstvu nebeskom je totalna glupost , to i sam znaš , ti DOBIJEŠ DOBRO OD BANKE ALI TI GA VRAĆAŠ s kamatama
neusporedivo dečec , BANKA dobiva kamatu , CRKVA ne dobija život u raju , smo crtali već a ti ne razumiješ , di je crkva a , di je HRAM božji , pišeš nebuloze i uspoređuješ neusporedivo
ja od početka govorim o crkvi kao instituciji ,što ti nije jasno PITAJ
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
pa blesane i banka je institucija,makaj je napisao/la:neusporedivo dečec , BANKA dobiva kamatu , CRKVA ne dobija život u raju , smo crtali već a ti ne razumiješ , di je crkva a , di je HRAM božji , pišeš nebuloze i uspoređuješ neusporedivo
koji je tebi kurac?
Gost- Gost
Dawor je napisao/la:makaj je napisao/la:
evo još jednog ATEISTIČKOG kapitalca u pravom smislu riječi , da ne kažem KAPACITETA
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:pa blesane i banka je institucija,makaj je napisao/la:neusporedivo dečec , BANKA dobiva kamatu , CRKVA ne dobija život u raju , smo crtali već a ti ne razumiješ , di je crkva a , di je HRAM božji , pišeš nebuloze i uspoređuješ neusporedivo
koji je tebi kurac?
dal ti upoće vidiš koliko su ti BLESAV a , tko kaže da nije INSTITUCIJA a , gdje ja pišem da nije institucija , ti BANCI kao instituciji plaćaš kamate jel tako , CRKVA kao institucija ne može bit uznesena na NEBO , u RAJ , dal da ti nacrtam ili ti kažem da odjebeš a , što ti nije jasno
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ne može ni banka potrošit te kamate na novi audi a6, nego direktor banke
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Mass je napisao/la:Ne može ni banka potrošit te kamate na novi audi a6, nego direktor banke
Mass , si ti sad sljedeći za diskusiju
inače zavisi kako gdje , kod nas NARAVNO , pokrast da , u nekim stranim zemljama vlasnici te banke kupe audija ...., znaš ja zastupam tezu da nije sve napravljeno ni s predumišljajem , mislim na odlazak u raj , samo branim tezu najbolje kako znam trenutno ne
inače da se nadovežem , nije li recimo lova od te kamate koju banka da u dobrotvorne svrhe DOBRA ili LOŠA stvar , kad već diskutiramo ovako opširno
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
za sve vjernike i NEVJERNIKE jedna od IRON MAIDEN
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
evo još jedne , prigodne
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:Dawor je napisao/la:makaj je napisao/la:
evo još jednog ATEISTIČKOG kapitalca u pravom smislu riječi , da ne kažem KAPACITETA
Sam si se pogubio u svojim postovima, i samo ti nerazumiješ što nas 5-6 ti objašnjava ali mi smo "kapaciteti". I sram te može bit na tvojem konstantnom vrijeđanju onih koji nedjele tvoje stavove.
Dawor- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 27.01.2009
Broj postova : 436
Reputacija : 99
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la: CRKVA kao institucija ne može bit uznesena na NEBO , u RAJ , dal da ti nacrtam ili ti kažem da odjebeš a , što ti nije jasno
kak znaš da ne može?
ko uopce može u raj?
i zakaj ti ne odjebeš ak se ne znaš normalno razgovarati?
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
a nije mi jasno zašto ti uopće pokušavam objasnit nešto što jemakaj je napisao/la: što ti nije jasno
tak očito...valjda sam stvarno blesav...
Gost- Gost
evo ovakve ljude poštujem-
koji su dosljedni koji stvarno vjeruju i koji nemaju dlake na jeziku reči ono što misle---
stvarno divim se takvim rijetkim pojedincima:
http://www.novilist.hr/hr/Vijesti/Hrvatska/Glasaci-HDZ-a-hrvatski-su-talibani
koji su dosljedni koji stvarno vjeruju i koji nemaju dlake na jeziku reči ono što misle---
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
čitajući tvoje slobodno skockane fraze, obilježene potpunim neznanjem o dobro dokumentiranoj povijesti crkve, u meni se probudilo sažaljenje i poriv opet žrtvovati koji sat za jednu dobru stvar, za moj hobi, za borbu protiv gluposti i razbojnika.makaj je napisao/la:ajmo nas dva sad lipo skratit priču pa reć ovako , od početka teme gledam na crkvu kao instituciju , ne kao na pojedinca da se razumijemo , uspoređivat dobra djel CRKVE s dobivanjem kredita i kao taj kredit navodit život i kraljevstvu nebeskom je totalna glupost , to i sam znaš , ti DOBIJEŠ DOBRO OD BANKE ALI TI GA VRAĆAŠ s kamatama , radnik u tebi gleda DOBRO razumiješ , velikoj većini ovdje , a ni tebi nije jasno , da ja samo koristim ono što se KAŽE , kaže diskutant , dobo su činili POJEDINCI , ja kažem , ok. onda su i ZLO činili POJEDINCI , jesi iz toga izvukao tezu o mom vrludanju , vidi GABRIJELE , kasno si se uključio u raspravu i ne želim uopće proučavat ni okarakteriziravat tebe kao diskutanta jer mi to uopće nije potrebno , ne želim hranit svoj ego s tobom ne , prepucavanjem s tobom , opet ti , u najboljoj namjeri kažem ,ne izvlači argumente iz jednog posta
odvojiti crkvu od vjernika je kao odvojiti hadezeovca od hdz. jedno bez drugog ne može postojati. pojedini članovi djeluju pomoću i u ime svoje organizacije, pod njenim pokroviteljstvom i pozivaju se na nju i njen nauk. da tome nije tako, ne bi trebao govoriti o dobročinstvu crkve. ona se (u evanđelju/radosnoj vijesti) ne bi ni spomenula. tada bi to bilo dobro djelo pojedinca gospodina x, a ne svetog franceka ili ivana.
nabrajanjem „dobrih djela“ možda varaš sebe i druge (kao bandić, već sam spomenuo). dobra djela crkve nisu dobra djela niti sama sebi svrha niti su djela pojedinaca. sa hranjenjem, školovanjem, liječenjem ili odgojem, kako crkva, tako i talibani preuzimaju kontrolu nad ljudima, umjesto, šta bi bilo dobro djelo, u službi (meni svejedno) boga i čovjeka, da ih osposobe sami određivati i organizirati svoji život.
ako crkvu predstavljaš kao nosilac kulture, u pravu si samo u toliko da ona tu kulturu i znanje nosi isključivo za sebe i svoje kadre, za svoju vladavinu (herrschaftswissen) nad svijetom. oni kojima ona naizgled pomaže, su njeni kmetovi, bića koja na isti način iskorištava i opskrbljuje kao seljak svoje svinje i time ostvaruje materijalnu korist. ona nije u srednjem vijeku obrazovala seljake nego ih je uputila raditi na „svojim“(!) posjedima. uzurpacija moći i otimačina zemlje, opet je moderna, jedino su se danas domogli i zraka i vode. ne znam po kojoj vjerskoj osnovi crkva može nešto posjedovati. kristus po kojem se naziva, na kojeg se poziva, kojeg navodno želi oponašati, nije propovijedao vladavinu (on nije zemaljski kralj) nad ljudima i dobrima. on nije silom, infrastrukturom i logistikom države od vjernika otimao lovu. on nije organizirao radne pogone s izvanrednim uvjetima poslovanja, visokim i niskim, staležima/kastama i njihovim uniformiranjem, kako bi se prepoznao i ustanovio sluga i gospodar.
već dugo prije krista stari kinezi su formulirali:
istinski čovjek ne koristi/iskorištava ljude, da bi služio nebu (bogu).
u ovoj jednoj rečenici sadržano je više nego u mnogim knjižurinama s tisućama riječi kršćanskih (tobože) mislioca.
misaono dobro koje danas nazivamo humanizam, a što si je crkva prešućujući izvor samo deklarativno prisvojila (stara finta imamo isti slučaj sa kršćanskim blagdanima, što ne možeš srušiti i ukloniti deklariraj svojim), je taoističko. to su jesuiti donijeli iz kine i unatoč otpora centrale (crkve) publicirali u evropi. prije 17. stoljeća u istočnom i zapadnom rimskom carstvu vladao je isključivo jahve starog zavjeta i njegova istovjetna konkurencija na osnovi mača i raspoloženju njegovog nosioca.
humanizam i dobročinstvo je samo jedna verbalna crkvena moda kao danas spika: izbor je tvoji.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:evo ovakve ljude poštujem-
hehe, došao i ovaj do idiotizacije
ne mogu sakriti zadovoljstvo
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
Stranica 38 / 40. • 1 ... 20 ... 37, 38, 39, 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 38 / 40.