Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 11 / 40.
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: Katolička Crkva
Neu je napisao/la:da, ovisan je o crkvi. svaki dan moli, svaki dan je u crkvi, čak je htio ići za svećenika.fosforica je napisao/la:i ovisan o crkvi.
ae...tako to "dobro" radi crkva.
jednu ovisnost zamjeni drugom.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:sa kojom bi ti to organizacijom poredio par stotina godina staru crkvu, nastalu na krivotvorinama, lažima, mitovima...održanu nasiljem i strahom, a danas samo zapakiranu u šareni papirić?
nemrem se sjetiti ni jedne...trenutno.
a ove mlađahne, probuđene...koje su i nastale iz želje za dobrobiti čovječanstva, kao zeleni ili unicef i tome sl...vjerojatno nemaju dokument kojem štite pedofile unutar svoje organizacije.
možda i imaju , možda skrivaju , tko će to znat
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
a možda su u šumi
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
možda jedu lišće
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
lik je rekao da je jednostavno osjetio pozv bogu zato što ga je bog spasio od narkomanije
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:lik je rekao da je jednostavno osjetio pozv bogu zato što ga je bog spasio od narkomanije
sad očekujem odgovor , što je veće zlo , crkva ili droga
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
droga naravno, od crkve se ne umire a od droge se umire.
Započeo/la tema :
ne od tebe ,od fosforice , mislim da još važe
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
mislim da je za nju oboje isto zlo
Započeo/la tema :
od droge, sa drogom ubijaš samo sebe, sa crkvom(govorim o fanaticima)Neu je napisao/la:droga naravno, od crkve se ne umire a od droge se umire.
to radiš svima oko sebe.
Gost- Gost
Kako misliš o fanaticima?
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:od droge, sa drogom ubijaš samo sebe, sa crkvom(govorim o fanaticima)Neu je napisao/la:droga naravno, od crkve se ne umire a od droge se umire.
to radiš svima oko sebe.
pojasni malo taj fanatizam KC
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa znaš šta je fanatik?Neu je napisao/la:Kako misliš o fanaticima?
fanatizam je fanatizam, bila tu u pitanju katolička, pravoslavna crkva, islamizam ili BBBmakaj je napisao/la:pojasni malo taj fanatizam KC
Gost- Gost
Znam ali mi nije jasan tvoj post.
Započeo/la tema :
htio sam reć da onaj koji ide ponekad u crkvu i koji crkveni nauk ako i prihvaća,Neu je napisao/la:Znam ali mi nije jasan tvoj post.
prihvaća ga sa rezervom, ostavlja si prostora za razmišljanje ne znači da je njegova vjera veće zlo od droge,
ali onaj koji je svaki dan u crkvi, koji će ti učinit i reć tko zna što ako, npr. petkom jedeš meso,
i tak dalje, taj je sposoban i ubit za svoje ideale, zapalit lomaču pod "vješticom" i tome slično.
Gost- Gost
Tu se slažemo. Nisam uopće skontala da na to misliš. Ja petkom jedem šta ima i briga me tko će me radi toga osuditi.
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:htio sam reć da onaj koji ide ponekad u crkvu i koji crkveni nauk ako i prihvaća,Neu je napisao/la:Znam ali mi nije jasan tvoj post.
prihvaća ga sa rezervom, ostavlja si prostora za razmišljanje ne znači da je njegova vjera veće zlo od droge,
ali onaj koji je svaki dan u crkvi, koji će ti učinit i reć tko zna što ako, npr. petkom jedeš meso,
i tak dalje, taj je sposoban i ubit za svoje ideale, zapalit lomaču pod "vješticom" i tome slično.
pa normalno , ideš ali ne moraš slušat i bespogovorno izvršavat sve što ti se pokušava nametnut , slobodna volje u rasuđivanju
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa eto, a upravo to rade fanaticimakaj je napisao/la:
pa normalno , ideš ali ne moraš slušat i bespogovorno izvršavat sve što ti se pokušava nametnut , slobodna volje u rasuđivanju
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:pa eto, upravo to rade fanaticimakaj je napisao/la:
ma ne zanosi se , takvih nema , to su možda neke sekte ali ih je KC eliminirala od svoje nadležnosti , inače recimo što je loše u onom " NE UBIJ " " NE UKRADI " , mene smeta onoi na to baš ne pristajem " NE SAGRIJEŠI BLUDNO " ili " Ne poželi tuđeg ženidbenog druga " uf te su zajebane
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ne zanosim se i ne tvrdim da ih ima, bar sada, samo sam naveo primjer,makaj je napisao/la:ma ne zanosi se , takvih nema , to su možda neke sekte ali ih je KC eliminirala od svoje nadležnosti , inače recimo što je loše u onom " NE UBIJ " " NE UKRADI " , mene smeta onoi na to baš ne pristajem " NE SAGRIJEŠI BLUDNO " ili " Ne poželi tuđeg ženidbenog druga " uf te su zajebane
nema ništa loše u tome ne ubij i ne ukradi ako se na njih gleda kao takve,
ako se gleda na njih u kontekstu kojem su opisane dobiju sasvim drugi smisao,
a ove dvije zadnje...one i mene muče
Gost- Gost
makaj je napisao/la:Neu je napisao/la:lik je rekao da je jednostavno osjetio pozv bogu zato što ga je bog spasio od narkomanije
sad očekujem odgovor , što je veće zlo , crkva ili droga
pa možemo tako porediti bilo koja dva govneta i raspravljati o tome koje jače smrdi..ali to i dalje ostaje samo - govno.
i jedno i drugo je ono što je proizašlo iz - zloupotrebe i fanatizma.
crkva fanatično zloupotrebljava mit i naivnost...a narkoman - drogu.
ni droga nije izmišljena zato da se netko predozira.
Neu je napisao/la:droga naravno, od crkve se ne umire a od droge se umire.
pitaj ivanu orleansku, giordana bruna....jana husa i sl.
makaj je napisao/la:ne od tebe ,od fosforice , mislim da još važe
nisam ni bila tu.
pa eto, upravo to rade fanatici[/quote]makaj je napisao/la:
ma ne zanosi se , takvih nema , to su možda neke sekte ali ih je KC eliminirala od svoje nadležnosti , inače recimo što je loše u onom " NE UBIJ " " NE UKRADI " , mene smeta onoi na to baš ne pristajem " NE SAGRIJEŠI BLUDNO " ili " Ne poželi tuđeg ženidbenog druga " uf te su zajebane [/quote]
moraš. inace si heretik. u dogmi nema slobodne volje. i to je katolički nauk..pa ti vidi koliko je fanatičan.
ne ubij ne ukradi i sl...nije uopce katolički nauk...niti kršćanski.
već je ukraden od ljudi koje su preteča kršćana - pobili, poželjeli, sagriješili.
ako držiš da je sve navedeno velika mudrost..možeš se klanjati i egipatskim bogovima.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
paušalna tvrdnja da se od droge umire ili oštećuje zdravlje je (jednako paušalno rečeno) praznovjerje te propaganda razbojnika, prevaranata i sveznajućih.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la: mene smeta onoi na to baš ne pristajem " NE SAGRIJEŠI BLUDNO " ili " Ne poželi tuđeg ženidbenog druga " uf te su zajebane
Gabrijel je napisao/la:
jebežljivci
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
ja svakako vidim povezanost hrvatstva i katoličkog vjeronauka, a smatram ćoravog svakog tko to ne vidi.makaj je napisao/la:hahaha ja plaćem , ja stvarno ne vjerujem da mogu postojat takvi ljudi poput tebe , vidi , ajmo sad polako i redom , opet dolazimo do svećenstva kao pismenog dijela društva , zašto sad spominješ rvacku , vidi , tjeraš me da budem isren pa da ti ukažem što ustvari tebe jebe , ne jebe tebe katolička crkva kao takva institucija , ono zlo .... tebe jebu dublje i mračnije stvari a svoju tezu crpiš is sveg zla koje je počinjeno spram tvoga naroda radi katoličke crkve , jel tako , budi iskren , sad ću pokrenut temu na forumi , je li SPC kriva za sve zločine na ovim prostorima , proziran si
inače , demantiraju te mnogi znanstveni radovi na području politike , botanike , jezikoslovlja kojima su autori svjetovnjaci iz crkvenih krugova , recimo Bartol Kašić kojeg smatramo ocem Hrvatske gramatike je bio svećenik , nije VUK ne , J.J. Strossmayer također i X znanstvenika ,
niš me ne jebe, kak si umišljaš da nekog mora nešto jebat, ako ne popapa tvoje buncanje. jednostavno premalo znaš da bi mogao shvatiti što se oko tebe zbiva, a kamo li oko drugih. kad si tako zaokupljen nečim što vrijedi (hrvatstvo), moraš to staviti u relaciju s nečim drugim. tako je sve hrvatsko/katoličko bolje od ničeg i to je očigledno jedina točka (ne samo) tvoje orijentacije. to dakako ne znači da bez razbojničkog hrvatstva i katolicizma ne bi bilo ništa ili ništa boljeg.
ja preferiram orijentirati se po boljem. čim čujem hrvatsko, u stanju sam najviše pripravnosti. za to imam pregršt vrlo dobrih razloga, od kojih si i ti jedna pojava. to ne znači da ovdje nema dobrih stvari ili ljudi, jedino, što je ovdje dobro, ne cijeni se nego se utire i omalovažava. precjenjuješ sebe (narodni običaj) i sve hrvatsko. kad sve hrvate strpaš u neki suvremeni velegrad, nitko ne zna da hrvati na ovom svijetu uopće postoje, a kad počnu po svom, umrijet će (u malom raju, hehe) od gladi, ako im bolji ne pomognu. toliko o kulturi, stvarnoj veličini i značaju hrvata. jedino s čim su se istaknuli je transformacija bogate zemlje u sirotište materijalnog i duhovnog, za što si opet ti dobar primjer.
crkva je promicatelj kulture i znanja u istoj mjeri kao i hrvati.
samo razbojnici mogu živjeti od mitologije - i to golom silom na tuđim grbačama. gledaj što velehrvati i kler daju društvu kao uzvrat za ono što od njega crpe. tu ćeš primijetiti ponor koji se pored propadajuće nutrine očitava u vanjskom dugu.
i osjećam potrebu tumačiti moji grubi ton: bahato kako nastupaš, ja bi također lupio po žbuki.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
nisam ja, zapravo sa prvom od tih dvije i nemam problema,fosforica je napisao/la:jebežljivciGabrijel je napisao/la:
više ova zadnja......eh
Gost- Gost
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 11 / 40.