Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 20 / 40.
Stranica 20 / 40. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40
Re: Katolička Crkva
Ima scorpi ima, eto kod mene imaš pored PC i grkokatoličke katedrale 3 KC i još toliko kapelica bez okoline od toga su 2 aktivne a udaljene su jedna od druge cca 800 metara i dva svečenika su tu i pratnja, i sve što ide uz to.
I onda još svako selo oko grada ima svoju crkvu ili kapelicu od kojih su 5 aktivne , dakle sa stalnim postavima , na cca 12 000 stanovnika 7 aktivnih crkava i 20-tak povremenih (građevine postoje ali nemaju stalne postave već povremeni obilasci) i to samo KC, a sve te ustanove skupe na božić (dakle kad je full sezona) ukupno 500-tinjak do 1000 glava, dakle ispada na svakih 100-150 glava po 1 crkva.
I onda još svako selo oko grada ima svoju crkvu ili kapelicu od kojih su 5 aktivne , dakle sa stalnim postavima , na cca 12 000 stanovnika 7 aktivnih crkava i 20-tak povremenih (građevine postoje ali nemaju stalne postave već povremeni obilasci) i to samo KC, a sve te ustanove skupe na božić (dakle kad je full sezona) ukupno 500-tinjak do 1000 glava, dakle ispada na svakih 100-150 glava po 1 crkva.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
ne pljuje li se ovdje po KC , pljuc
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
pustinja i kod mene ima na razmaku od 500 m dvije KC ali nije isti M.O.vjerovatno je i kod tebe tako-dakle župe su različite
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:samim time europljanima , bijelim čovjekom ..... eno ti Afrike kakva bi bila , recimo Liberija , znaš za slučaj Liberije države oslobođenih afričkih robova koji su se vratili u Afriku , nisi mi objasnila UNAZAĐENJE RODEZIJE kad se makao bijeli čovjek otamo .... ništa ne objašnjavaš
Nemam ti šta objašnjavati. Kolonijalisti su došli, upropastili i išli ća. Vrlo jednstavno. Ako su kolonije i prosperirale, opet je sav novac odlazio kolonijalistima koji su, istina, izgradili infrastrukturu, ali zbog toga je patio okoliš i patili su ljudi. Uvedeni su u jedan novi sistem u kojem nikad nisu živjeli i koji samim njima nikad nije bio potreban. I kad su kolonijalisti otišli ća ostavili su im tehnologiju, ali su im ostavili i razdor među njima samima, ostavili su ih u stanju ovisnosti o nekadašnjim kolonijalistima.
makaj je napisao/la:nešto sam ti zaboravio napisat , baš o afrikancima iz tog doba , znaš li za podatak da su najviše robova pohvatali sami CRNCI između sebe , ono pleme je išlo napast pleme da ih porobe i prodaju u roblje , tako je bilo oduvjek , to je u ljudskoj psihi tako zapisano
Da, ali ti Afrikanci su ostali u Africi.Nijedan crnac ti nije došao u Europu hvatati ljude u stupice! Dok su Europljani išli od kontinenta do kontinenta dok nisu rasturali svaki.
makaj je napisao/la:pa da , pola svitaka je sagnjilo , pola nedešifrirano ... što bi htjela , ono umetanje riječi a ne zna se točno što je bilo napisano ... zašto ZNANSTVENICI ne daju sud o tome nego još trenutno špekuliraju
Malo ih je sagnjilih i nedešifriranih, a znanstvenici su dali sud o tome. Znanstvenici proučavaju spise, datiraju ih, uspoređuju s kanonskim evanđeljima. Nema se tu što dati sud ovaj i onaj. To su vjerski spisi, znači spadaju u neznanstvene sfere i stvar je svakog vjernika hoće li vjerovati u ono što poše tamo ili ne,a teolozi će odlučiti što je tu točno, a što nije. Znanstvenici mogu samo pokušati sačuvati spise, dešifrirati, a imaš i znanstvenika koji se bave znanstvenim objašnjvanjem biblijskih fenomena. Tako su npr. objasnili i 7 egipatskih zala. Svi ti spisi, kanonski i apokrifni, su se čitali na misama u samim počecima kršćanstva sve dok nije stvorena biblija koju danas znamo, tj. dok nije odlučeno koj spisi ulaze u nju,a koji ne.
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
ups Ly se rasp...
Započeo/la tema :
1. kolonijalisti jesu crpili nacionalna bogatstva kolonija , opet te direktno pitam za Rodeziju i njihov gospodarski sumrak poslije odlaska kolonizatora iako nisu iscroili njihova bogatstva , naime velik dio koonizatora se tamo bavio stočarstvom ... znači nisu bili u stanju nastavit proizvodnju u relativno niskom tehnološkom procesu , bzvz.
2.mislim da me nisi dobro razumijela , hvatali su robove i prodavali ih robovlasnicima koji su ih prevozili u ameriku , znači , mislim na plemena crnaca koji su hvatali supaarničke plemena crnce
3.oni daju moguća objašnjenja , kažem MOGUĆA ali niti jedan znanstvenik nije 100% siguran i sa tom vjerojatnošću ne tvrdi svoj zaključak vjerodostojnim , nego jednom od mogućnošću . recimo objasnili su i moguće objašnjenje paljenja nekog odra kojeg je zapalio prorok Ilija s vodom , nisu tvrdili da je 100% tako bilo ali su otprilike rekli kako bi to trebal izgledat , kažem , NISU 100% sigurni
2.mislim da me nisi dobro razumijela , hvatali su robove i prodavali ih robovlasnicima koji su ih prevozili u ameriku , znači , mislim na plemena crnaca koji su hvatali supaarničke plemena crnce
3.oni daju moguća objašnjenja , kažem MOGUĆA ali niti jedan znanstvenik nije 100% siguran i sa tom vjerojatnošću ne tvrdi svoj zaključak vjerodostojnim , nego jednom od mogućnošću . recimo objasnili su i moguće objašnjenje paljenja nekog odra kojeg je zapalio prorok Ilija s vodom , nisu tvrdili da je 100% tako bilo ali su otprilike rekli kako bi to trebal izgledat , kažem , NISU 100% sigurni
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
skrećete sa teme nije tema kolonizacija makaj
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:skrećete sa teme nije tema kolonizacija makaj
a kako da joj odgovorim na njen post
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
nemoj odgovarat
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:nemoj odgovarat
e baš hoću
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:2.mislim da me nisi dobro razumijela , hvatali su robove i prodavali ih robovlasnicima koji su ih prevozili u ameriku , znači , mislim na plemena crnaca koji su hvatali supaarničke plemena crnce
nije da se petljam al imam jedno pitanje,
kome bi ih prodavali da nije bilo švercera robljem?
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:makaj je napisao/la:2.mislim da me nisi dobro razumijela , hvatali su robove i prodavali ih robovlasnicima koji su ih prevozili u ameriku , znači , mislim na plemena crnaca koji su hvatali supaarničke plemena crnce
nije da se petljam al imam jedno pitanje,
kome bi ih prodavali da nije bilo švercera robljem?
pazi , da shvatiš bit moga posta trebaao bi se vratit unatrag , inače robovi su postojali oduvjek , ovo o čemu vi pričate , koju tezu zastupate ne postoji , breve new world
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:pazi , da shvatiš bit moga posta trebaao bi se vratit unatrag , inače robovi su postojali oduvjek , ovo o čemu vi pričate , koju tezu zastupate ne postoji , breve new world
koju tezu ja zastupam?
samo te pitam krajnje jednostavno pitanje, ako nemoš, ne želiš, ne znaš, nećeš odgovorit,
to je ok, al bez kompliciranja molim.
Gost- Gost
[quote][quote="makaj"]
zašto bi se vraćali unazad,jeste postojali su,ali Gab. je postavio pitanje kome bi prodavali
da nije bilo švercera
Gabrijel je napisao/la:makaj je napisao/la:
pazi , da shvatiš bit moga posta trebaao bi se vratit unatrag , inače robovi su postojali oduvjek , ovo o čemu vi pričate , koju tezu zastupate ne postoji , breve new world
zašto bi se vraćali unazad,jeste postojali su,ali Gab. je postavio pitanje kome bi prodavali
da nije bilo švercera
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:makaj je napisao/la:pazi , da shvatiš bit moga posta trebaao bi se vratit unatrag , inače robovi su postojali oduvjek , ovo o čemu vi pričate , koju tezu zastupate ne postoji , breve new world
koju tezu ja zastupam?
samo te pitam krajnje jednostavno pitanje, ako nemoš, ne želiš, ne znaš, nećeš odgovorit,
to je ok, al bez kompliciranja molim.
ja ti lijepo kažem da se vratiš nazad i odmah će bit sve jasnije , teza " da nisu postojali šverceri robova , da nije postojalo ovo , ono " jer ispada da ja moram odgovarat na temi na ČUDNA pitanja , da ne kažem nešto gore
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
[quote="scorpio57"][quote]
nije li to ipak malo izvađeno iz konteksta scorpio a , nemoj me trolat , jer sad ja mogu pitat , kome bi se žalili da nije postojalo bjelaca i kršćana , što je glupo pitanje , kažem da takve stvari postoje od pamtivjeka i da crkva a ni bijelci nisu tome jedini uzrok , pa pobogu ljudi pratite temu ne
makaj je napisao/la:Gabrijel je napisao/la:makaj je napisao/la:
da nije bilo švercera
nije li to ipak malo izvađeno iz konteksta scorpio a , nemoj me trolat , jer sad ja mogu pitat , kome bi se žalili da nije postojalo bjelaca i kršćana , što je glupo pitanje , kažem da takve stvari postoje od pamtivjeka i da crkva a ni bijelci nisu tome jedini uzrok , pa pobogu ljudi pratite temu ne
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pratim ja,nisam ja napisao da je crkva tome uzrok...nego ti i LY ste
skrenili sa teme
skrenili sa teme
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:pratim ja,nisam ja napisao da je crkva tome uzrok...nego ti i LY ste
skrenili sa teme
ne možeš postavit pitanje ako ne uđeš u temu i ne sagledaš zašto je taj komentar tako postan ne
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
aj dobromakaj je napisao/la:ja ti lijepo kažem da se vratiš nazad i odmah će bit sve jasnije , teza " da nisu postojali šverceri robova , da nije postojalo ovo , ono " jer ispada da ja moram odgovarat na temi na ČUDNA pitanja , da ne kažem nešto gore
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:aj dobromakaj je napisao/la:ja ti lijepo kažem da se vratiš nazad i odmah će bit sve jasnije , teza " da nisu postojali šverceri robova , da nije postojalo ovo , ono " jer ispada da ja moram odgovarat na temi na ČUDNA pitanja , da ne kažem nešto gore
ma pazi , ja i Ly smo krenuli od crkve , bjelaca preko kolonizatora do hvatanja robova u Africi , a tema je započela zlima CRKVE nad čovječanstvom , pljuc na crkvu
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
E samo na sekund da objasnim da Rodeziju ili Zambia ( ako dobro znam)..... Eto ti odlican primer evropske pomoci...... Sukob i stanje zemlje u gradjanskom ratu koji je poceo i jeste zahvaljujuci evropljanima koji pujdaju razlicite strane u sukobu jer su im interesi da nikad tamo ne bude mir jer oni zaradjuju na ratu....... Pokazuju kako su ti siroti ljudi nesposobni bez njih i kako su varvari i primitivni ali bas zahvaljujuci tim Evropljanima.... Zar mislis da bi oni ratovali bez evropljana toliko i tako.........? Nemoj zaboraviti Gos Gebelsa (on ti je odgovorio na tvije pitanje)........
Nemoj zaboraviti onu salu koja je sve samo ne sala.....
-" Sto manje crnaca to manje i rasizma....."
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:E samo na sekund da objasnim da Rodeziju ili Zambia ( ako dobro znam)..... Eto ti odlican primer evropske pomoci...... Sukob i stanje zemlje u gradjanskom ratu koji je poceo i jeste zahvaljujuci evropljanima koji pujdaju razlicite strane u sukobu jer su im interesi da nikad tamo ne bude mir jer oni zaradjuju na ratu....... Pokazuju kako su ti siroti ljudi nesposobni bez njih i kako su varvari i primitivni ali bas zahvaljujuci tim Evropljanima.... Zar mislis da bi oni ratovali bez evropljana toliko i tako.........? Nemoj zaboraviti Gos Gebelsa (on ti je odgovorio na tvije pitanje)........
AHHAHAHHAAHHA tagikomedija aaaaaaaaaaaaaaaaaa , ma daj molim te , ma daj molim te , znači ja kao učitelj sam kriv jer sam te naučio baratat s oružjem aaaaaaaaaaaaaaaaa nevjerojatan stav i razmišljanje , znači svi učitelji , bilo kakvi radnici koji su radili na unapređenju neke afričke zemlje su direktni krivci za stanje nastalo njihovim odlaskom , a aaa
pravo je KERUM rekao " ČINI DOBRO POJEDI GOVNO "
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Da ne smaram previse ljude ali koliko se secam da su u Rodeziji sva sranja uz podrsku belaca ili ti placenika koji su bili podpomognuri Evropskim osvajacima Na prvom mestu Potuglom......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:Da ne smaram previse ljude ali koliko se secam da su u Rodeziji sva sranja uz podrsku belaca ili ti placenika koji su bili podpomognuri Evropskim osvajacima Na prvom mestu Potuglom......
što se događalo prije sranja , ne u toku sranja , prije sranja... kako je ekonomski napredovala Rodezija , ono google je vrag ne , ja inače i ne googlam , pišem iz glave , ali pazi s kojom ti tezom dolaziš mene trolat , ej , ono bjelac je kriv jer je crnca naučio recimo orat TRAKTOROM , ovaj je išao orat pa je izorao tuđu njivu , došlo je do sukoba i CRNAC koji je orao je UBIJEN , znači indirektno je ipak bijelac kriv jer da ovaj nije znao orat ne bi izorao pogrešnu njivu , ne bi došlo do sukoba .... bla, bla
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ne znam odakle si izvukao tu paralelu ali postujem i to...... Vlasnici svih vrednih stvari su Evropljani ili Evropske korporacije ( nemoj bas bukvalno ali je gotovo tako)...... Crnci su samo masa za podkusurivanje...... Svaku od frakcija podrzava neko i na neki nacin utice na njih i njihove planove....... Iz tog haose se naj vise bogate gle cuda Evropljani....... Zato kazem da su tu igre Evropljana sa Crncima...... Ekonomija je u takvom stanju da je drze opet gle Evropljani......
Ponasas se pomalo cudno..... Izvlacis malo cudne paralele i zakljucke ali postujem...... Nemoj zaboravit da i na tranvaju pise Banka ali pare neces podici u tranvaju.....
Kad sam pomenuo Gebelsa ( za koga licno smatram da je genije ali nazalost po losem) mislio sam na njegovi genijalni misao
-" Napravi problem, a onda donesi i resenje.....".
Seti se kad su hteli da skinu Mobutu Meseseka to je u stavri bio sukob Engleza i SAD protiv Francuza koje su hteli istisnuti i preuzeti poslove sa dijamantima.........
Ponasas se pomalo cudno..... Izvlacis malo cudne paralele i zakljucke ali postujem...... Nemoj zaboravit da i na tranvaju pise Banka ali pare neces podici u tranvaju.....
Kad sam pomenuo Gebelsa ( za koga licno smatram da je genije ali nazalost po losem) mislio sam na njegovi genijalni misao
-" Napravi problem, a onda donesi i resenje.....".
Seti se kad su hteli da skinu Mobutu Meseseka to je u stavri bio sukob Engleza i SAD protiv Francuza koje su hteli istisnuti i preuzeti poslove sa dijamantima.........
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Stranica 20 / 40. • 1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 30 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 20 / 40.