Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 29 / 40.
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Re: Katolička Crkva
ma kaj ajmo redom:
na 1. pitanje glumim itelekt
2. ne trebaš tezu, imamo povijesne fakte; (za ostarijelu djecu s posebnim potrebama opetovano:) sveopću školsku obvezu i javne državne škole uveo je pruski friedrich II. u 18. stoljeću.
3. tamo gdje tvrdim ono što nije, naveo sam (kao svugdje) tvoj post na koji se odnosim. tako ne trebaš pitati gdje si to pisao.
što se dobrih djela tiče, seljak koji hrani svoje svinje, ne čini dobra djela nego hrani svoje svinje. to novohrvacki velehrvat drži nepotrebnim (kako svojom pojavom dokazuješ).
4. pitanje o pismenosti tebe (tvoje: MISLIM ŠIRENJA PISMENOSTI među više slojeva društva) i onih koje poznaš, služi utvrđivanju stvarnosti. škole koje je crkva osnovala, nitko joj nije oduzeo (nije još tražila povrat) niti ih je sama pozatvarala.
pismenost širokih slojeva društva s izumom tiska i tiskara nema veze (nova teza?).
ima malo smisla s tobom izmjenjivati riječi, jer trošim vrijeme na ponavljanje onoga što ne želiš primiti na znanje, tako ni sadržaj posta na koji se odnosiš – kao da pričam s govornim automatom. jedino me još motivira hedonizam.
možeš uostalom usavršiti svoj nik i umjesto ma kaj nazvat se makar šta
na 1. pitanje glumim itelekt
2. ne trebaš tezu, imamo povijesne fakte; (za ostarijelu djecu s posebnim potrebama opetovano:) sveopću školsku obvezu i javne državne škole uveo je pruski friedrich II. u 18. stoljeću.
3. tamo gdje tvrdim ono što nije, naveo sam (kao svugdje) tvoj post na koji se odnosim. tako ne trebaš pitati gdje si to pisao.
što se dobrih djela tiče, seljak koji hrani svoje svinje, ne čini dobra djela nego hrani svoje svinje. to novohrvacki velehrvat drži nepotrebnim (kako svojom pojavom dokazuješ).
4. pitanje o pismenosti tebe (tvoje: MISLIM ŠIRENJA PISMENOSTI među više slojeva društva) i onih koje poznaš, služi utvrđivanju stvarnosti. škole koje je crkva osnovala, nitko joj nije oduzeo (nije još tražila povrat) niti ih je sama pozatvarala.
pismenost širokih slojeva društva s izumom tiska i tiskara nema veze (nova teza?).
ima malo smisla s tobom izmjenjivati riječi, jer trošim vrijeme na ponavljanje onoga što ne želiš primiti na znanje, tako ni sadržaj posta na koji se odnosiš – kao da pričam s govornim automatom. jedino me još motivira hedonizam.
možeš uostalom usavršiti svoj nik i umjesto ma kaj nazvat se makar šta
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:zašto bi zbog grubišića branio crkvu? zbunj.
pa on sam je kritizira.
grubišić je na pravom putu da ga crkva proglasi heretikom, jer se drznuo suprotstaviti.
Crvku čini njezin nauk, njezini pastiri, njezine dogme.
pojedinci koji se usude suprotstaviti su iznimke koje potvrđuju pravilo.
crkva je u globalu i generalno - zlo.
ono malo dobroga joj služi samo kao paravan.
Jako mi je blizak taj stav.... I ja to sam hteo reci da su dobra dela samo paravan u rukama KC.... Ona je koristila dobrotu pojedinaca i njihovu humanost kao paravan za svije bogacenje....... Tako da ta "dobra dela" nisu bas dobar argument u prilog crkvi...... Ako posmatramo celu crkvu ta dobra dela su gotovo beznacajna u moru zla........ (Otprilike isti stav ako shvatam imas i ti samo sto ti naglasavs da iam ipak ponesto dobro a ostalih nekoliko diskutanata kaze da je to beznacajno u poredjenju sa ostalim negativnostima.....)
Za razliku od Makaja ja bih se usudo da je korist od KC imala drzava kao aparat jer mu je KC isla na ruku u umirivanju potlacenih slojeva......
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
slažem se s tobom fosforica , iz razloga što i ja tvrdima da je generalno crkva politička organizacija koja je beskrupulozna i svojim prohtjevima , mislim na one koji joj stanu na put ne , ali mi je drago da si spomenula i malo dobra , znači ima ga , malo ali ima g a to je ono što ja tvrdim od početka
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
bokaso1 je napisao/la:
Jako mi je blizak taj stav.... I ja to sam hteo reci da su dobra dela samo paravan u rukama KC.... Ona je koristila dobrotu pojedinaca i njihovu humanost kao paravan za svije bogacenje....... Tako da ta "dobra dela" nisu bas dobar argument u prilog crkvi...... Ako posmatramo celu crkvu ta dobra dela su gotovo beznacajna u moru zla........ (Otprilike isti stav ako shvatam imas i ti samo sto ti naglasavs da iam ipak ponesto dobro a ostalih nekoliko diskutanata kaze da je to beznacajno u poredjenju sa ostalim negativnostima.....)
Za razliku od Makaja ja bih se usudo da je korist od KC imala drzava kao aparat jer mu je KC isla na ruku u umirivanju potlacenih slojeva......
gdje sam to naglasila? ja sam rekla da je jedino zaista dobro to što danas više nije obavezno biti sljedbenikom te zločinačke organizacije. jest da ako su te jednom pokrstili vječno si utefteren tamo kao član...al valjda ce se i to s vremenom promijeniti.
a za ostalo..uvjetno rečeno - dobro..sam rekla sve ovo sa čime se slažeš
makaj ne samo da naglašava...nego insistira na tome.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
tebi je zločinačka organizacija
daj odi na blog više i lupetaj
daj odi na blog više i lupetaj
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
mintus , idemo redom
- obavezno javno i državno školstvo donio je ... što je bilo prije , tvrdiš li da tada nisu postojale crkvene škole , recimo franjevačke ..., dal i danas tvrdiš da ne postoje crkvene škole .... i ja umno zaostao , kreten ...
- gdje sam napisao isključivo post s takvim zaključkom , uspoređivati dobre stvari s hranjenjem svinja je ipak malo pretenciozno da ne kažem blesavo
- ovim četvrtim opet nisi ništa konkretno napisao , po običaju ali nije ni bitno
vidiš , izum tiskarskog , kojeg ti banaliziraš ne , je ipak imao utjecaja , knjiga je postala dostupnija širim masama , slažeš li se s tom tezom
mintus , puno pričaš a nigdje argumenta i negiranja onog što sam napisao , zanimljiv si lik, pravi političar
- obavezno javno i državno školstvo donio je ... što je bilo prije , tvrdiš li da tada nisu postojale crkvene škole , recimo franjevačke ..., dal i danas tvrdiš da ne postoje crkvene škole .... i ja umno zaostao , kreten ...
- gdje sam napisao isključivo post s takvim zaključkom , uspoređivati dobre stvari s hranjenjem svinja je ipak malo pretenciozno da ne kažem blesavo
- ovim četvrtim opet nisi ništa konkretno napisao , po običaju ali nije ni bitno
vidiš , izum tiskarskog , kojeg ti banaliziraš ne , je ipak imao utjecaja , knjiga je postala dostupnija širim masama , slažeš li se s tom tezom
mintus , puno pričaš a nigdje argumenta i negiranja onog što sam napisao , zanimljiv si lik, pravi političar
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:bokaso1 je napisao/la:
gdje sam to naglasila? ja sam rekla da je jedino zaista dobro to što danas više nije obavezno biti sljedbenikom te zločinačke organizacije. jest da ako su te jednom pokrstili vječno si utefteren tamo kao član...al valjda ce se i to s vremenom promijeniti.
a za ostalo..uvjetno rečeno - dobro..sam rekla sve ovo sa čime se slažeš
makaj ne samo da naglašava...nego insistira na tome.
ja ipak polako počinjem uviđat da se mene ovdje ipak ne razimije ne , pojasni mi ovo fosforice , ovo moje inzistiranje , zašto sam ja mišljenja da se meni stavljaju na teret mišljenja i riječi koje ja nisam rekao ali su tako protumačene , ajde koji je to po tebi moj stav spram crkve
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa zato što si uporan u tome kako je crkva učinila mnogo dobroga za kojeg je zaslužila neki poseban respekt.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
odi ti svoju proluftaj guzicu a ne tu stalno
da mjenjaš tanukija-no on je barem vršio manji teror
manjine nad večinom katolika,jel znaš ti o čemu drugome
vodit polemiku?usko si spec.
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:pa zato što si uporan u tome kako je crkva učinila mnogo dobroga za kojeg je zaslužila neki poseban respekt.
ajmo ovako , u ovoj temi inzistiram , čak i LY ako prati neka primi na znanje , da se samo onih 1 % dobrih dijela priznaju , ništa više , kad sam napisao da je otvarala crkve , škole , bolnice da je itko od vas napisao je ali su i radili glposti , ubijali , klali , silovali ... stavio bih X , ne kužim gdje sam ja to crkvu branio od ovakvih stvari , gdje sam tražio poseban respekt za crkvu , Ly ja ti se izvinjavam i ovim putem radi bana ali sad sam najbliže mišljenju da se nismo razumijeli , tako i ti fosforice , nigdje ne negiram sranja i zlo koje je crkva napravila , odudio bih se reći da je odnos DOBRO ZLO 95/5 u korist ZLA ali onih 5 % koje sam ja spomenuo ne znači da sam odmah na strani crkve kako me se ovdje nastoji prikazat
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:fosforica je napisao/la:daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
da te ja pitam , zašto ti uopće pišeš na temama gdje nisi ni jedan argument stavio , ti se ja sviđam a , sam ti lijepo napisao da me ne zanimaš , da budeš pristojan i fin pa si možda i nađeš dečka
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:fosforica je napisao/la:daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
kak znaš da sam stalno tu? ne luftaš svoju guzicu?
i isus je bio manjina
i o čemu bi ti? o vaginama i penetraciji?
puškama i zločestim srbima?
pa imaš ti ekipu za to. a od mene se samo makni. nije obavezno.
makaj je napisao/la:... ne znači da sam odmah na strani crkve kako me se ovdje nastoji prikazat
ok
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
iskreno fosforice , ne , počevši od progona neistomišljenika , kočenja znanosti , zatucanih izjava u stilu " NEPOGREŠIVOSTI PAPE " ... bogatstva crkve , neosjetljivosti prema siromašnima .... X stvari ali ima ljudi i iz tih krugova koji se trude pomoći znaš , pa nije li samo recimo jedan čin svećenika koji intervenira i pomaže preko svojih VEZA ( ne interesira me uopće kako ih je sklopio ) operaciju jednog dječaka u talijanskoj bolnici u Veroni ( mislim da je bilo srce u pitanju ) dobro dijelo , svećenik iz moje župe je sudjelovao u tome , kako da pljujem po tom čovjeku
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa ne pljuje se po čovjeku.
jedan čovjek ne čini instituciju.
tema se zove - katolička crkva.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:pa ne pljuje se po čovjeku.
a nije kler KC fosforica , mislim nije ni crkva učinila one pokolje , zlodjela , učinili su ljudi iz crkve , naredili im ljudi iz crkve ... razumiješ
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
[quote="makaj"]
a ti jedno te isto
usput nisam te niti spomenio dok ti mene nisi-uopće
mi nisi zanimljiva kao forumaš jel lupaš jedno te isto
daj malo se opusti
čemu argumente pisat uzalud tema je odavno prožvakanascorpio57 je napisao/la:fosforica je napisao/la:daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
da te ja pitam , zašto ti uopće pišeš na temama gdje nisi ni jedan argument stavio , ti se ja sviđam a , sam ti lijepo napisao da me ne zanimaš , da budeš pristojan i fin pa si možda i nađeš dečka
ja luftam al ti ne,pa vidiš nabrojala si nekoliko tema]quote="fosforica"]scorpio57 je napisao/la:fosforica je napisao/la:daj odi ti u svoju jazbinu pa tamo kenjaj.
kak znaš da sam stalno tu? ne luftaš svoju guzicu?
i isus je bio manjina
i o čemu bi ti? o vaginama i penetraciji?
puškama i zločestim srbima?
pa imaš ti ekipu za to. a od mene se samo makni. nije obavezno.
a ti jedno te isto
usput nisam te niti spomenio dok ti mene nisi-uopće
mi nisi zanimljiva kao forumaš jel lupaš jedno te isto
daj malo se opusti
Započeo/la tema :
skorpione, ajde ostavi fosforicu na miru. neka priča o čemu želi. ako ti se ne sviđa, nemoj ju čitat ili ju stavi na ignore. nemaš prava zabranjivati joj da piše o nečemu što ju zanima. time samo stvaraš offtopic.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
krenuli smo od 14 stranice s argumentima , barem ja ... kako god se nekom sviđalo ili nesviđalo , tebe nisam zapazio da si i s jednim argumentom argumentirao temu osim , slažem se , ne slažem se , ovaj drobi , ovaj ... piši brate o KC pa makar bilo i krivo
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Neu je napisao/la:skorpione, ajde ostavi fosforicu na miru. neka priča o čemu želi. ako ti se ne sviđa, nemoj ju čitat ili ju stavi na ignore. nemaš prava zabranjivati joj da piše o nečemu što ju zanima. time samo stvaraš offtopic.
a imaš i prav ionako sve znam napamet
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:fosforica je napisao/la:pa ne pljuje se po čovjeku.
a nije kler KC fosforica , mislim nije ni crkva učinila one pokolje , zlodjela , učinili su ljudi iz crkve , naredili im ljudi iz crkve ... razumiješ
ma čekaj...
ajmo stvari sagledati i u nekoj drugoj perspektivi.
nesumnjivo je postojalo dobrih i časnih ljudi i u nacističkoj njemačkoj...ali zbog njih nitko nece reci da je nacizam - dobar.
stvar i je u tome da iznimke potvrđuju pravilo.
crkva je itekako učinila pokolje.
razni dekreti, nalozi, proglasi..sve je to doneseno sa više instance..od samoga vrha - pape.
invizicija, pokršavanja, cenzure, progoni...sve se radilo po direktivi vrha.
a sve sa osloncem u "svetom pismu".
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:makaj je napisao/la:fosforica je napisao/la:pa ne pljuje se po čovjeku.
ma čekaj...
ajmo stvari sagledati i u nekoj drugoj perspektivi.
nesumnjivo je postojalo dobrih i časnih ljudi i u nacističkoj njemačkoj...ali zbog njih nitko nece reci da je nacizam - dobar.
stvar i je u tome da iznimke potvrđuju pravilo.
crkva je itekako učinila pokolje.
razni dekreti, nalozi, proglasi..sve je to doneseno sa više instance..od samoga vrha - pape.
invizicija, pokršavanja, cenzure, progoni...sve se radilo po direktivi vrha.
a sve sa osloncem u "svetom pismu".
dijela su ta koja ih određuju ne , neću ti replicirat niti debatirat s tobom , oboje zastupamo isti stav spram crkve i meni se iskreno ne da zajebavat s temom - više , stavljat će mi se opet riječi u usta koje nisam rekao ali su drugi zamislili kao takve izraze , izraze slaganja s crkvom , ne treba mi to
a sad da opet proširimo temu
postojalo je i zločinaca u Komunizmu ali koliko vidimo ne da se baš na njih ne
ovo zanemari
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa da...ne znam šta bi sad...proširivao temu ili da zanemarim
:FIRIE:
:FIRIE:
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Stranica 29 / 40. • 1 ... 16 ... 28, 29, 30 ... 34 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 29 / 40.