Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
+24
FALKON 2
Gabriel
rider331
Nemo
eva kant
RobinUd
damfisk
zbracun
Mihovil
histrion
nikolina
The Guardian
juricamatacic
walter
Weekend_Warrior
m
Dawor
Iron Man
Hunnerkongen
tomtomy
Biker
Mass
tanuki
Neu
28 posters
Stranica 6 / 13.
Stranica 6 / 13. • 1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 11, 12, 13
Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
Re: Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
Kažem ti, ignoriraj budalu... samo čeka da se netko uvuče u raspravu s njime pa da ga može ispljucat jer se ne slaže s njegovim imbecilnim idejama o društvu i moralu.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
da i u čemu je problem?Nemo je napisao/la:Jel ti sebe čuješ?
ja zasigurno nikada neću imati priliku platiti tu kaznu nažalost, ali glupavo mi je imati auto koji može razviti brzinu od 300 kmh a da to nikada ne isprobam
Zadnja promjena: tanuki; ned vel 22, 2015 1:30 pm; ukupno mijenjano 1 put.
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
da imbecilna budala je konstatirao da je smisao prometa doći od točke a do točke b sigurno i na tome se baziraju i prometni zakonidamfisk je napisao/la:Kažem ti, ignoriraj budalu... samo čeka da se netko uvuče u raspravu s njime pa da ga može ispljucat jer se ne slaže s njegovim imbecilnim idejama o društvu i moralu.
Započeo/la tema :
uzeti dozvolu zauvijek, naplatit 20000 kn kazne ili godinu dana u zatvor. Ulavnom nema više volana. Za brzu vožnju postoji cesta koja se zove trkača traka. Neka ode na recimo Nurburgring trkaču traku pa neka se tamo trka i ako nema pojma neka izleti i pogodi zid a ne drugi auto u kojem je totalno nedužna osoba ili još gore obitelj. Ti kafebar raceri obično izlete i ubiju nekoga i sebe jer nemaju pojma vozit i još tužnije nemaju mozga.
Evo kako to izgleda.. kad odletiš.. samo što ovdje nitko nije poginuo:
A da se to desilo u gradu.. kako se pojedini kreteni voze...
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
+ slažem serider331 je napisao/la:uzeti dozvolu zauvijek, naplatit 20000 kn kazne ili godinu dana u zatvor. Ulavnom nema više volana. Za brzu vožnju postoji cesta koja se zove trkača traka. Neka ode na recimo Nurburgring trkaču traku pa neka se tamo trka i ako nema pojma neka izleti i pogodi zid a ne drugi auto u kojem je totalno nedužna osoba ili još gore obitelj. Ti kafebar raceri obično izlete i ubiju nekoga i sebe jer nemaju pojma vozit i još tužnije nemaju mozga.
Započeo/la tema :
Neki još ne shvaćaju razliku između brze vožnje i stvarnog divljanja. Divljak će sranje napravit i pri malim i pri velikim brzinama.
Eto, ja se vozim 180 po lijevoj traci. Iza mene se brzo približava dobra makina, i ja se sa smješkom maknem. Nisam mu zavidan jer ima brži auto od mene. Neka se vozi ako ima brzi auto i dobar je vozač. Ja ga ne smatram opasnošću na cesti. Čak šta više, volim vidjet kad se netko brzo i sigurno vozi. Opasnost bi bio spori vozać koji se neće maknut bržem, ili kad ide u preticanje malom brzinom i smeta bržima. Onaj tko poznaje svoj auto, može se vozit brzo i sigurno. Tko ne pozna, desit će mu se svakakva sranja, pa i ovakvo sa videa i pri malim brzinama.
Uglavnom, tko se ne usudi vozit brzo, nek ne smeta drugima na cesti i time stvara opasne situacije, i ne priča nebuloze samo zato šta je nesposoban ili ima loš auto i zavidi sposobnima.
Eto, ja se vozim 180 po lijevoj traci. Iza mene se brzo približava dobra makina, i ja se sa smješkom maknem. Nisam mu zavidan jer ima brži auto od mene. Neka se vozi ako ima brzi auto i dobar je vozač. Ja ga ne smatram opasnošću na cesti. Čak šta više, volim vidjet kad se netko brzo i sigurno vozi. Opasnost bi bio spori vozać koji se neće maknut bržem, ili kad ide u preticanje malom brzinom i smeta bržima. Onaj tko poznaje svoj auto, može se vozit brzo i sigurno. Tko ne pozna, desit će mu se svakakva sranja, pa i ovakvo sa videa i pri malim brzinama.
Uglavnom, tko se ne usudi vozit brzo, nek ne smeta drugima na cesti i time stvara opasne situacije, i ne priča nebuloze samo zato šta je nesposoban ili ima loš auto i zavidi sposobnima.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Kad ste se već uhvatili te riječi "divljanje" - iako ovdje uopće ta riječ nije bitna - samo da napomenem da nigdje u niti jednom zakonu nije spomenut pojam "divljanja".
Ono šta je zabranjeno i kažnjivo jest vožnja izvan granica ograničenja brzine. A sad, hoće li netko takvu vožnju izvan ograničenja brzine nazvat "divljanje", "jurcanje", "ludovanje" ili jednostavno "brza vožnja" je sasvim nebitno.
Ono šta je zabranjeno i kažnjivo jest vožnja izvan granica ograničenja brzine. A sad, hoće li netko takvu vožnju izvan ograničenja brzine nazvat "divljanje", "jurcanje", "ludovanje" ili jednostavno "brza vožnja" je sasvim nebitno.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:
Uglavnom, tko se ne usudi vozit brzo, nek ne smeta drugima na cesti i time stvara opasne situacije, i ne priča nebuloze samo zato šta je nesposoban ili ima loš auto i zavidi sposobnima...
Kao što vidiš ovdje je većina takvih.
Fascinantno je da osjećaju da imaju pravo vrijeđati bolje vozače i vlasnike boljih automobila.
p.s. - priznajem da sam i ja ... prije 30 i više godina ... vozeći R4 ... kad bi me netko prošao dvostrukom brzinom najčešće rekao: luđak.
Jebi ga ... bio sam mlad, neiskusan i bez novaca.
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Lažeš.
Nije ovdje "većina takvih". Ovdje nema niti jedan takav.
Nitko nikoga nije vrijeđao zato šta netko možebitno ima veći ili bolji automobil.
Nije ovdje "većina takvih". Ovdje nema niti jedan takav.
Nitko nikoga nije vrijeđao zato šta netko možebitno ima veći ili bolji automobil.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:Neki još ne shvaćaju razliku između brze vožnje i stvarnog divljanja. Divljak će sranje napravit i pri malim i pri velikim brzinama.
Što to znači da su ova ograničenja za tebe bezveze? Neka se voze 'oni koji znaju' (recimo profesionalni vozači DTM utrka kao kralj Jamie Green) smiju vozit 250km na autocesti jer oni znaju. I oni profi drifteri recimo... letati bokom kroz raskršća?? Mislim da griješiš.
Naravno da je oduzimanje prednosti prestrojavanje u preticajnu traku, ako netko već pretiće po njoj iza tebe... i to je prekršaj. Ali bome je prekršaj i vozit se po autocesti 50, 100 ili čak 150 km preko ograničenja!!! . Nisu ograničenja tamo tek tako... postoje drugi sudionici, šleperi, gužva i ono najgore radovi... da i bakica u korsi...
vozio sam i ja 240 po autocesti.. jednom.. motorom.. kratko.. mislim da za takvu vožnu nije autocesta gdje ima civilnih automobila, i drugih sudionika koji se voze po ograničenju. već trkača traka, gdje možeš napraviti vrijeme, i pri izletavanju odletiš u gumetine ili šljunak.. i sigurno imaš kacigu.. zaštitu te ekipu hitnu vatrogasce.. za to su tamo.
brzom vožnom se povećava ionako veliki rizik nesreće. bilo to na autocesti ili trkačoj pisti. samo što se na trkačoj pisti vide pravi profesionalci. mislim da je jednom prilikom Schumacher natuknuo, da potpunu kontrolu nad automobilom imamo do 60km na sat.. sve ostalo je rizik.
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:Neki još ne shvaćaju razliku između brze vožnje i stvarnog divljanja. Divljak će sranje napravit i pri malim i pri velikim brzinama.
Za nekoga tko vozi preko 180km/h i tebe obilazi na auto cesti ti ne možeš znati da je dobar vozač (osim ako ga poznaš osobno), također loš vozač i bezobrazan vozač se ne može usporediti, imao sam nekoliko prilika gdje na autocesti obilaze se dva kamiona, jedan vozi 89 km/h a drugi 91 km/h, za takvog čovjeka nemoš reći da je loš, samo da je bezobrazan jer mu treba 10 kilometara da obiđe kamion ispred sebe i još toliko za prestrojavanje iz desne u lijevu traku i nazad.
sranja se događaju, to je točno, a mehanika je zajebana stvar, elektronika pogotovo u kojoj u svakom trenu može otkazati neki senzor i koliko god ti dobro poznavao svoj auto i samog sebe možeš najebat.
tko želi vozit brzo nek ide na auto bahn u njemačku i nek se izdovolji, a na cestama na kojima prometuju i vozači početnici neka poštuje propise a ne se tu kurčit za bez veze.
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:
Za nekoga tko vozi preko 180km/h i tebe obilazi na auto cesti ti ne možeš znati da je dobar vozač (osim ako ga poznaš osobno), također loš vozač i bezobrazan vozač se ne može usporediti, imao sam nekoliko prilika gdje na autocesti obilaze se dva kamiona, jedan vozi 89 km/h a drugi 91 km/h, za takvog čovjeka nemoš reći da je loš, samo da je bezobrazan jer mu treba 10 kilometara da obiđe kamion ispred sebe i još toliko za prestrojavanje iz desne u lijevu traku i nazad.
sranja se događaju, to je točno, a mehanika je zajebana stvar, elektronika pogotovo u kojoj u svakom trenu može otkazati neki senzor i koliko god ti dobro poznavao svoj auto i samog sebe možeš najebat.
tko želi vozit brzo nek ide na auto bahn u njemačku i nek se izdovolji, a na cestama na kojima prometuju i vozači početnici neka poštuje propise a ne se tu kurčit za bez veze.
Tako je... da ne govorim da može auto zatajiti. Kad se desi nesreća i ljudi izgube živote onda je kasno. Jedan poznanik vozi brdske utrke sa tuniranim autima sa kojima nema šale. Primijenio je svoje iskustvo sa ekipom na magistrali kako bi im pokazao snagu automobila... izletio pri brzini od 150 na sat, jer mu je zasmetala životinja koja je pretrčavala cestu, izgubio život suvozač mladić od 17 godina. Sad svaki dan mora živjeti sa tim.
Započeo/la tema :
najgori su mi idioti koji ti se na autocesti zaljepe za dupe, iako vide da je gužva ispred..takvima se ne mičem namjerno..i meni se žuri, i ja bih vozila brzo, ali ako je gužva, onda je gužva..
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
rider331 je napisao/la: jer mu je zasmetala životinja koja je pretrčavala cestu
to je to, evo dva primjera iz mog iskustva, kroz svoje selo gdje je ograničenje 50 km/h od uvijek vozim 90-100 kmh, poznam auto, poznam cestu, poznam sebe i siguran sam u sebe, no međutim na jednoj blagoj krivini sam se izvrtio i izletio sa ceste pri 40 kmh, zato što je u toj krivini izlazili traktori i iznijeli blato, malo kiše i evo ga...veća pizdarija nego led.
druga stvar, na autocest vozim 150 i pretječem auto (neznam kakav) znači vozim se lijevom trakom, od jednom iz čista mira auto se ugasi, samo se ugasio, servo volan naravno, više nije servo neg je teži i od mehaničkog, kočnice više nije abs...i tak dalje, neznam što je jer mi se nikad prije to nije dogodilo, srećom je prošlo bez posljedica, nakon toga odvezem auto na dijagnostiku i nigdje nikakva greška, nikad poslije mi se to nije dogodilo.
sad pitanje za sigurne vozače; šta da sam u tom trenutku bio u nekoj krivini?
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:
sad pitanje za sigurne vozače; šta da sam u tom trenutku bio u nekoj krivini?
ili da si išao 200 recimo... to se baš dogodilo mom susjedu sa passatom onim 2.0 tdi 140 konja.. pred tunelom sv. rok jednostavno stao raditi auto... stao je jedva pred tunel.. upalio sva 4 skupio dijete i pobjegao preko ograde.. zvao pomoć i skužio da uopće ne rade svijetla pa ni sva 4... elektronika otišla... eto ti problema.. i za njega a bome i za druge sudionike u prometu.
Započeo/la tema :
Da, to je sve istina. Na žalost, današnji auti nisu pouzdani kao stari. Nepredviđene situacije se mogu desit u svakakvim okolnostima, ali ako bi se gledalo na to, onda nebi smjeli niti pješačiti, jer nam i crijep može pasi na glavu (da, i to se događalo). Ja govorim o normalnim okolnostima gdje su u pitanju mogućnosti vozača i auta. Loši vozačisu jako često uzročnici nesreća, naročito ako voze jake i brze aute. Za vožnju je jako bitan talent, koji se ne može nadoknadit ničim. Jedno je vozač koji auto doživljava i osjeća kao su jedno, a drugo je kad se vozač osjeća nelagodno u autu. A takvi su opasnost na cesti neusporedivo veća od pametne brze vožnje.
I meni su se desile neke nezgodne situacije, ali nikad zbog brze vožnje. Naravno da se ne vozi brzo ako uvjeti ne dozvoljavaju. Onda je to ludost prisutna kod ranije spomenutih nadobudnih vozača. A za prepoznavanje takvih (i drugih) bi policija trebala bit osposobljena, dobre neka ostave na miru. Trebalo bi biti upravo kao u zemljama gdje nema ograničenja. Ako može drugdje, može i kod nas.
I meni su se desile neke nezgodne situacije, ali nikad zbog brze vožnje. Naravno da se ne vozi brzo ako uvjeti ne dozvoljavaju. Onda je to ludost prisutna kod ranije spomenutih nadobudnih vozača. A za prepoznavanje takvih (i drugih) bi policija trebala bit osposobljena, dobre neka ostave na miru. Trebalo bi biti upravo kao u zemljama gdje nema ograničenja. Ako može drugdje, može i kod nas.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
pa eto ako registrirate moped, on ima blokadu da ne može voziti iznad 50,
ako imate pilu od auta koji može potegnuti 300, ne vidim razlog zašto to ne i iskušati npr na auto cesti,
koga bi ugrozio?
dali je to divljanje ako auto može postizati te brzine!
da imam takav auto osjećao bi se kao zadnji kreten da ne mogu osjetiti tu mogučnost vožnje,
ako je to prouzakonito, onda bi se na takve aute trebao ugraditi i limitator kao i na mopede!
ako imate pilu od auta koji može potegnuti 300, ne vidim razlog zašto to ne i iskušati npr na auto cesti,
koga bi ugrozio?
dali je to divljanje ako auto može postizati te brzine!
da imam takav auto osjećao bi se kao zadnji kreten da ne mogu osjetiti tu mogučnost vožnje,
ako je to prouzakonito, onda bi se na takve aute trebao ugraditi i limitator kao i na mopede!
Započeo/la tema :
Ja po autobahnu pičim koliko može, kad se može.
Kiša, snijeg, loša vidljivost - smanjim.
Kroz tunele po ograničenju.
Ne smatram se divljakom.
Kiša, snijeg, loša vidljivost - smanjim.
Kroz tunele po ograničenju.
Ne smatram se divljakom.
Mihovil- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 08.02.2014
Broj postova : 2145
Reputacija : 204
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:...Trebalo bi biti upravo kao u zemljama gdje nema ograničenja. Ako može drugdje, može i kod nas.
A koje su to zemlje?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
nebitno,damfisk je napisao/la:
A koje su to zemlje?
glupo je imati auto koji može potegnuti 300 a to nikada ne isprobati jer je protivno zakonu, čemu onda posjedovati takav auto
Započeo/la tema :
ja po autocesti ne pičim koliko auto može, jer može ići puno ..puno više nego bih se osjećala sigurno i imala potpunu kontrolu. svega par puta sam vozila 200 na sat, jednom u sloveniji na uzbrdici i još na istarskom ipsilonu koji je izvan sezone gotovo pust. obično vozim nekih 160 na sat što je dovoljno brzo.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
nebitno,
glupo je imati auto koji može potegnuti 300 a to nikada ne isprobati jer je protivno zakonu, čemu onda posjedovati takav auto
Glupo je i neprekidno ponavljati jedno te isto na istoj temi, ali ti to svejedno činiš na svakoj temi.
I šta ćemo sad?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Njemačka npr (ali ne na svim dionicama i ne pri svim vremenskim uvjetima).
Doslovno - vozi koliko hoćeš , divota.
Doslovno - vozi koliko hoćeš , divota.
Započeo/la tema :
Znači, ipak ne možeš vozit koliko god hoćeš gdje god hoćeš, je li tako?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :