Katolička Crkva
+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters
Stranica 30 / 40.
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Katolička Crkva
fosforica je napisao/la:pa da...ne znam šta bi sad...proširivao temu ili da zanemarim
:FIRIE:
odluči sama , samo mogli bi popušit ban radi OT
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
kako ne bi sve ostalo samo na pukom nabrajanju koje mnogima izgleda nestvarno..evo jedan dio stvarnog crkvenog dokumenta:
Nadasve nepogrešivi papa Inoćencije, donosi bulu koja naređuje progon vještica:
"Inoćencije, Biskup, sluga slugu Božjih, za vječno pamćenje.
S najiskrenijom brigom, i u skladu sa zahtjevom Našeg apostolstva, a sa željom da katolička vjera u ovaj naš dan raste i posvuda se širi, a da se sva heretička iskvarenost protjera izvan granica vjere, Mi sa radošću potvrđujemo i odobravamo sredstva i metode za ostvarivanje naše pobožne želje..."
Nedavno je došlo do Naših ušiju, nemalo nas gorko ražalostivši, da su u nekim dijecezama mnoge osobe ... prepustile se đavolima, inkubusima i sakubusima ... i skrenuli od Katoličke vjere ... ubijale novorođenčad još u utrobama majki kao i mladunčad stoke, uništavali prinose, vinograde, voćke, kukuruz, pšenicu, ... nanosili velike boli ljudima i stoci...sprečavale muškarce u spolnom činu i žene u rađanju i najgore od svega, odricali su se od Vjere koja je njihova po sakramentu svetog krštenja. Naši dragi sinovi Henry Kramer i James Sprenger, profesori teologije, Inkvizitori
...premda ovlašteni ... neki klerici su sramotno negirali da se te gnjusobe čine na njihovim teritorijima. Stoga Mi kao našu dužnost ... želimo otkloniti sve prepreke za obavljanje dobrog djela naših inkvizitora ... da primijene snažan lijek protiv te bolesti hereze i drugih zala koja uništavaju mnoge duše…
Našim apostolskim autoritetom Mi proglašavamo da spomenuti inkvizitori
imaju ovlasti pravednoj korekciji, zatvaranju i kažnjavanju svake osobe, bez
ograničenja.
Non obstantibus ... Neka se stoga nitko ne protivi ... Ali ako se itko usudi tako učiniti, što je Bog zabranio, neka znade da će na njega pasti gnjev Svemogućega Boga, i blaženih Apostola Petra i Pavla.
U Rimu, u Sv. Petru, 9.12. godine gospodnje 1484., u prvog godini Našega
pontifikata.
"The Geography of Witchcraft," od Montague Summers, pp. 533-6 (Kegan Paul).
Nadasve nepogrešivi papa Inoćencije, donosi bulu koja naređuje progon vještica:
"Inoćencije, Biskup, sluga slugu Božjih, za vječno pamćenje.
S najiskrenijom brigom, i u skladu sa zahtjevom Našeg apostolstva, a sa željom da katolička vjera u ovaj naš dan raste i posvuda se širi, a da se sva heretička iskvarenost protjera izvan granica vjere, Mi sa radošću potvrđujemo i odobravamo sredstva i metode za ostvarivanje naše pobožne želje..."
Nedavno je došlo do Naših ušiju, nemalo nas gorko ražalostivši, da su u nekim dijecezama mnoge osobe ... prepustile se đavolima, inkubusima i sakubusima ... i skrenuli od Katoličke vjere ... ubijale novorođenčad još u utrobama majki kao i mladunčad stoke, uništavali prinose, vinograde, voćke, kukuruz, pšenicu, ... nanosili velike boli ljudima i stoci...sprečavale muškarce u spolnom činu i žene u rađanju i najgore od svega, odricali su se od Vjere koja je njihova po sakramentu svetog krštenja. Naši dragi sinovi Henry Kramer i James Sprenger, profesori teologije, Inkvizitori
...premda ovlašteni ... neki klerici su sramotno negirali da se te gnjusobe čine na njihovim teritorijima. Stoga Mi kao našu dužnost ... želimo otkloniti sve prepreke za obavljanje dobrog djela naših inkvizitora ... da primijene snažan lijek protiv te bolesti hereze i drugih zala koja uništavaju mnoge duše…
Našim apostolskim autoritetom Mi proglašavamo da spomenuti inkvizitori
imaju ovlasti pravednoj korekciji, zatvaranju i kažnjavanju svake osobe, bez
ograničenja.
Non obstantibus ... Neka se stoga nitko ne protivi ... Ali ako se itko usudi tako učiniti, što je Bog zabranio, neka znade da će na njega pasti gnjev Svemogućega Boga, i blaženih Apostola Petra i Pavla.
U Rimu, u Sv. Petru, 9.12. godine gospodnje 1484., u prvog godini Našega
pontifikata.
"The Geography of Witchcraft," od Montague Summers, pp. 533-6 (Kegan Paul).
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
nije li se Ivan Pavao II ispričao u ime crkve , svima kojima je ta crkva nanijela zlo , koji vjerski vođa se ispričao osim njega , ne opravdavam zločine crkve ovim postom
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:fosforica je napisao/la:pa da...ne znam šta bi sad...proširivao temu ili da zanemarim
:FIRIE:
odluči sama , samo mogli bi popušit ban radi OT
pa ovori si novu temu o kojoj bi pisao, ako je off na ovu.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
neda mi se
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
makaj je napisao/la:nije li se Ivan Pavao II ispričao u ime crkve , svima kojima je ta crkva nanijela zlo , koji vjerski vođa se ispričao osim njega , ne opravdavam zločine crkve ovim postom
zašto to ne bi uveli u današnje sudstvo?
svi zločinci se samo ispričaju i nikome ništa.
prema katoličkom osjecaju za "moralno" i karadžić ce postati duhovni i moralni autoritet..samo ako se - ispriča.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
mislim da je crkva ipak prevelika institucija di bi joj se sudilo , posebice u današnje vrime , treba barem još 100 god. proći , valjda ti je to jasno
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
a ha...onda je valjda ok.
ošla off...
ošla off...
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:a ha...onda je valjda ok.
ošla off...
ma nije ok , sudi se opet ljudima jel tako
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Tu bi se mogao sloziti da je KC jedna ogromna institucija ali ako nesto je zlo onda je sve jedno da li je to KC ili Islam ili PC ili fasizam, Komunizam ili sta god hoces.... Ako nesto ne valja onda to ne valja pa ma koliko bilo ogromno...... (To sto ne valja nije gledano iz mog ugla vec iz njenih dela.....)
( Sto rece Fosforica)
Da mi forumasi ne zamere, mogao bih izvuci i pozitivnih stvari iz Hitlerovog nacistickog pokreta za kojeg cemo se sloziti da je negativan..... I to korisnih ne samo za Nemacku vec i za kompletno covecanstvo..... Sto za KC tesko mogu reci i navesti.....
( Sto rece Fosforica)
Da mi forumasi ne zamere, mogao bih izvuci i pozitivnih stvari iz Hitlerovog nacistickog pokreta za kojeg cemo se sloziti da je negativan..... I to korisnih ne samo za Nemacku vec i za kompletno covecanstvo..... Sto za KC tesko mogu reci i navesti.....
bokaso1- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija : 663
Započeo/la tema :
bokaso...previše se ispričavaš
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ma Fosforica ispricavam se jer mozda smaram ljude i mozda nije umesno da ja koementarisem KC.......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
zašto ne?bokaso1 je napisao/la:mozda nije umesno da ja koementarisem KC.......
Gost- Gost
Pa nisam Katolik.......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
a nekom bolesnom, zbunjenom, praznovjernom licemjeru pristoji? koji se sebi čini vrlo važnim i pametnim jer zna pričati o stvarima o kojima nitko ne može ništa znati, koji svojim bajkama i lažima dezinformira, zaglupljuje i zbunjuje mlade i pravi ih sebi istim? to ne treba odšutjeti. to bi bio razlog ostatak života ispričavati se sam sebi. nakon nekoliko godina će doći tako deformirani mladi meni i zahtijevati da sudjelujem u kupnji crvenog tepiha, svečane rasvjete i zlatnog teleta te da mu se poklonim. bolje pravodobno nekom reći da je praznovjerna budala i da se goni u glupog mu ćaćinog.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
E Minutuse ja te nista nisam razumeo....... Cak nisam shvatio kome to pises......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
pa dobro, al ne vidim kakve to ima veze,bokaso1 je napisao/la:Pa nisam Katolik.......
al ne mislim da je to neki razlog zašto ti nebi iznio svoj stav
i mišljenje...možda ti znaš više o kc nego većina katolika..
Gost- Gost
ne pišem izrazito tebi, ali povodom donjeg posta.bokaso1 je napisao/la:E Minutuse ja te nista nisam razumeo....... Cak nisam shvatio kome to pises......
pun si dvojbi. kaj drugi bolje vide, čuju, mirišu, misle od tebe? bahatost, samodopadnost i sebičnost s kojom neki podli licemjeri s tuđih grbača iznose svoje obmane, poziva na odlučan otpor, a ne na ispričavanje. za šta uopče? (sad treba biti iskren prema sebi!) ako je jednima prihvatljivo zahtijevati priznanje i sredstva za svoje fantazije, može biti i drugima, npr. meni. imam i ja svoje fantazije i ne tražim od drugih sredstva (da za mene besplatno rade) kako bi bolje služio nebu i postao blažen i zaslužan - ne kasnije, kasnije to ne treba, bog ne razlikuje slugu i gospodara (osim naravno u pogledu na samog sebe, hehe) - sada, u palači sa slugama. bog ih mazao licemjerni.bokaso1 je napisao/la:Ma Fosforica ispricavam se jer mozda smaram ljude i mozda nije umesno da ja koementarisem KC.......
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ako sam te dobro shvatio sta si rekao....... Ja se trudim da budem korektan na ovom forumu prema svim forumasima, nebih zeleo da gusim ljude sa mojim idejama koje ne moraju da budu tacne..... I to smatram da je jako korektno i uvidjavno sa moje strane..... Ne znaci da neme stav ali ga nekome nemoram nametati..... Nisam bas naj pametniji sagovornik i nisam na nekome zavidnom intelektualnom nivou ali volim da slusam i procitam svasta pa imam u glavi razne podatke...... Volim da se salim i sve pokusavam izvrnuti na salu ( pitanje koliko su moje sale smesne ostalim forumasima i da li ih nasmeju ili nerviraju)... Sve sto bi rekao na ovu temu sam u principu vec rekao i samo bi se ponavljao...... Cak mozda u neku ruku sam poslednji ovde koji bi trebao da komentarisam KC ( sto rece jedan forumas) ali nikoga nisam vredjao vec iznosio moj stav i misljenje pa sam se zato izvinuo i tom forumasu..... Stvarno mislim da bi ovde komunikacija bila mnogo bolja kad bi forumasi malo vise uvazavali razlicitosti drugih i ne istomisljenika smatrali sagovornikom a ne protivnikom kojeg treba poniziti i uvrediti...... Pokopaj me argumentima ko sto radi Fosforica i Ly pa cu ti se pred svima izvinuti...... Ne smatram moje misljenje za etalon ispravnosti zato nikada nisam kategorican..... To ne znaci da mi je lako promeniti misljenje..... (Ako sam te dobro razumeo Minutuse........). Nemoj se ljutiti ali stvarno sa mukom razumem tvoje postove ( vecinu) ja se ne susrecem cesto sa takvim recnikom i stilom recenica pa moram vise puta procitati da bi uspeo shvatiti.... ( verovatno je greska u meni).....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:pa dobro, al ne vidim kakve to ima veze,bokaso1 je napisao/la:Pa nisam Katolik.......
al ne mislim da je to neki razlog zašto ti nebi iznio svoj stav
i mišljenje...možda ti znaš više o kc nego većina katolika..
Pa imao sam od jednog forumasa skretanje paznje na to...... O KC ne znam pravise jer informacije koje su meni dostupne su uglavnom iz istorije..... Dnevno politicke informacije u Hrvatskoj su mi poznate iz vesti..... Sto se tice istorije i tu pitanje koliko su moje informacije pouzdane i tacne....Nemoj zaboraviti da sam u skoli ucijo jedno, posle sam saznavao drugo a na kraju saznajem trece ili cetvrto...... Tako je izmedju ostalog i o KC...... Mladji si od mene pa si izbegao bar jednu istoriju odnosno verziju istorije...... Ali imam o toj temi svoje misljenje koje je negativno i njega sam pokusao da iznesem...... Naravno da su postovi Fosforice i Ly mnogo detaljniji od mojih i u principu imamo slicno misljenje ako ne i identicno.....
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
doista mi je žao da se ne znam jasnije izraziti, jer na jasnoću polažem veliku vrijednost. teško je riječima nedvosmisleno izraziti svoje misli.
dopada mi se tvoje razmišljanje i nastup.
ipak bi ustanovio da ovdje nitko ne može nikome nametnuti svoji stav. kako bi to bilo moguće?
sad sam pogledao tvoji profil i tvoju suzdržanost pripisujem okolnosti da si iz susjednog rezervata. ja na srpskom forumu uopće ne bi zavirio na temu pravoslavna crkva jer također o tome malo konkretnog znam. ali predstave su, u svakom smislu riječi, vrlo slične.
već sam jednom rekao da ovdje besplatno misioniram. za to imam vrlo dobre razloge. za razliku od tebe, ja s ovima moram živjeti. ne više osobito dugo, ali dovoljno da mi novorvacka intelencija zagorči ostatak. pokušavam dobitak i gubitak, sreću i nesreću proživjeti kao godišnja doba, ali kad suce sije je ljepše.
zašto si ti ovdje? u čemu leži tvoja sreća?
ajde bok sad idem pogledati/doživjeti projekcije svojih osamostaljenih osjećaja.
dopada mi se tvoje razmišljanje i nastup.
ipak bi ustanovio da ovdje nitko ne može nikome nametnuti svoji stav. kako bi to bilo moguće?
sad sam pogledao tvoji profil i tvoju suzdržanost pripisujem okolnosti da si iz susjednog rezervata. ja na srpskom forumu uopće ne bi zavirio na temu pravoslavna crkva jer također o tome malo konkretnog znam. ali predstave su, u svakom smislu riječi, vrlo slične.
već sam jednom rekao da ovdje besplatno misioniram. za to imam vrlo dobre razloge. za razliku od tebe, ja s ovima moram živjeti. ne više osobito dugo, ali dovoljno da mi novorvacka intelencija zagorči ostatak. pokušavam dobitak i gubitak, sreću i nesreću proživjeti kao godišnja doba, ali kad suce sije je ljepše.
zašto si ti ovdje? u čemu leži tvoja sreća?
ajde bok sad idem pogledati/doživjeti projekcije svojih osamostaljenih osjećaja.
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Sad sam te razume sve......
Sta da ti kazem ovde sam sasvim slucajno dosao i svidelo mi se....... Simpaticni sagovornici...... Meni je ovde samo do zezanja i sale pa se tako i ponasam ( koliko uspesno ne znam verovatno se nekima i ne dopadam ali se trudim da ne vredjam i ne svadjam se.....)
Kad malo boje razmislim da li ja u stvari i imam srece.....? Ili je bas imam i previse..... Ne znam...... Moja sreca je priroda ili me to cini srecnim..... Zivotinje i priroda.......
Pa i to zavirivanje na temu KC je slucajno..... Ja izbegavam teme o Istoriji i ratu jer te teme donose samo svadju bez nade da se uspe ubediti sagovornik...... Volim da saznam i da cujem drugu stranu da bi doneo neki zakljucak........ I naravno spreman sam korigovati stav ako shvatim da nisam u pravu..... Imam mozda malo ne konvencionalan stav o tome pa nije mnogo ni bitan i iznosio sam ga.......
O KC ne znam previse ali je ne volim jer je smatram Nakaradnom i parazitskom tvorevinom...... ( inace isto mislim o svim religijama sa kojima sam dolazio u kontakt.....) To sam rekao i sada ponavljam zakljucak sam doneo na osnovu nedela KC kroz istoriju i razlici u onome sta propoveda i onome sta radi... Mislim da dela koja su joj pozitivna se utapaju u more zla koje je cinila i koja nije cinila zarad svog materijalnog interesa...... Ja cak sebe smatram poboznim covekom ali nisam religiozan i moja vizija definitivno se ne poklapa sa Crkvenom...... Koliko ja sagledavam problematiku KC velika je razlika u onome sto prica ( iza cega se krije) i onoga sto radi i sto je radila....... Zato je smatram nakaradnom i parazitskom...... ( opet o vernicima ne komentarisem, svako ima pravo na svoje verovanje ako ne ugrozana nekoga....).
Sta da ti kazem ovde sam sasvim slucajno dosao i svidelo mi se....... Simpaticni sagovornici...... Meni je ovde samo do zezanja i sale pa se tako i ponasam ( koliko uspesno ne znam verovatno se nekima i ne dopadam ali se trudim da ne vredjam i ne svadjam se.....)
Kad malo boje razmislim da li ja u stvari i imam srece.....? Ili je bas imam i previse..... Ne znam...... Moja sreca je priroda ili me to cini srecnim..... Zivotinje i priroda.......
Pa i to zavirivanje na temu KC je slucajno..... Ja izbegavam teme o Istoriji i ratu jer te teme donose samo svadju bez nade da se uspe ubediti sagovornik...... Volim da saznam i da cujem drugu stranu da bi doneo neki zakljucak........ I naravno spreman sam korigovati stav ako shvatim da nisam u pravu..... Imam mozda malo ne konvencionalan stav o tome pa nije mnogo ni bitan i iznosio sam ga.......
O KC ne znam previse ali je ne volim jer je smatram Nakaradnom i parazitskom tvorevinom...... ( inace isto mislim o svim religijama sa kojima sam dolazio u kontakt.....) To sam rekao i sada ponavljam zakljucak sam doneo na osnovu nedela KC kroz istoriju i razlici u onome sta propoveda i onome sta radi... Mislim da dela koja su joj pozitivna se utapaju u more zla koje je cinila i koja nije cinila zarad svog materijalnog interesa...... Ja cak sebe smatram poboznim covekom ali nisam religiozan i moja vizija definitivno se ne poklapa sa Crkvenom...... Koliko ja sagledavam problematiku KC velika je razlika u onome sto prica ( iza cega se krije) i onoga sto radi i sto je radila....... Zato je smatram nakaradnom i parazitskom...... ( opet o vernicima ne komentarisem, svako ima pravo na svoje verovanje ako ne ugrozana nekoga....).
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Koliko shvatam tendencije su da se priblize KC i PC sto me navodi na zakljucak da to nebi cinili da nemaju nekog debelog razloga..... Naj veci razlog vidim u nadirucem Islamu koji je sve masovniji i koji polako se siri po Evropi..... Ono sto nije Islam uspeo vojno uspece natalitetom i migracijom....... Vecina evropskih zemalaj belezi porast Islama i azilanata iz islamskih zemalja..... Takva migracija po mom iskustvu nece proci bez ekstremnog epiloga..... Mi i Vi smo nazalost na putu i prepreka koju ce Zapad zrtvovati da bi sebi kupio vreme i smanjio svoje gubitke......
bokaso1- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
samo sam htio reć da ne postoji razlog da ti nebi pisao o kc, niti da se ovdje nekom ispričavašbokaso1 je napisao/la:Naravno da su postovi Fosforice i Ly mnogo detaljniji od mojih i u principu imamo slicno misljenje ako ne i identicno.....
zbog svog mišljenja, a što se tiče postova od fosy i ly...malo ih je koji sa njima mogu argumentirano
raspravljat
Gost- Gost
bokaso1 je napisao/la:Tu bi se mogao sloziti da je KC jedna ogromna institucija ali ako nesto je zlo onda je sve jedno da li je to KC ili Islam ili PC ili fasizam, Komunizam ili sta god hoces.... Ako nesto ne valja onda to ne valja pa ma koliko bilo ogromno...... (To sto ne valja nije gledano iz mog ugla vec iz njenih dela.....)
( Sto rece Fosforica)
vidi , to što ti objašnjavaš opet nema veze , prevelika institucija u političkom , globalnom i bilo kakvom drugom smislu , s ogromnom količinom ljudi iza sebe, političkom moći koje se boje i najveći državnici , opet napominjem , papa Ivan Pavao II se ispričao u ima crkve , tko danas od tih ljudi živi , tih inkvizitora ... da bi mu se sudilo , kad već spominješ Nacizam , reci mi dal se sudilo cijelom Njemačkom narodu ili pojedincima iz vrha tog sistema , i da , opet imaš Skinheadse ... razno razne neofašističke stranke ... nije iskorijenjen
makaj- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Similar topics
» Katolička Crkva part II
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
» Crkva i izbori
» Zašto crkva zazire od seksa?
» Motiv fotografiranja: Crkva, muzeji, znamenitosti...
» Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Stranica 30 / 40.