Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva

+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters

Stranica 31 / 40. Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

Go down

Katolička Crkva - Page 31 Empty Re: Katolička Crkva

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 8:12 am

minutus je napisao/la:a nekom bolesnom, zbunjenom, praznovjernom licemjeru pristoji? koji se sebi čini vrlo važnim i pametnim jer zna pričati o stvarima o kojima nitko ne može ništa znati, koji svojim bajkama i lažima dezinformira, zaglupljuje i zbunjuje mlade i pravi ih sebi istim? to ne treba odšutjeti. to bi bio razlog ostatak života ispričavati se sam sebi. nakon nekoliko godina će doći tako deformirani mladi meni i zahtijevati da sudjelujem u kupnji crvenog tepiha, svečane rasvjete i zlatnog teleta te da mu se poklonim. bolje pravodobno nekom reći da je praznovjerna budala i da se goni u glupog mu ćaćinog.

odlično sažet post , samo minutuse ako si ga uputio meni , nisam od onih koji zagovara vjerovanje i dogme crkve , ne , pogrešnom se obraćaš , inače nigdje , od samog početka nisam zastupao tezu da crkva nije odgovorna ..., da sam je stavljao kao moralnu vertikalu ... samo sam naveo neke stvari koje je KC ipak dobro napravila , istina je da ih je malo , ustvari ne možemo baš ni govorit o KC kao činitelju dobra , nego ljudima , pojedinim iz KC koji su činili dobro
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 31 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva - Page 31 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 14, 2011 11:07 am

ne, post nije upućen tebi. u pravilu je moja kritika upućena cijelom društvu, koje, bilo protiv ili za crkvu, živi po njenim pravilima (moralu) i svjetonazoru. kako oslobođeni crni robovi kopiraju svoje nekadašnje gospodare, neprijatelji crkve u zapadnom svijetu nadalje kopiraju njene životne norme. možemo to usporediti s političkim pejzažom hrvatske. bilo koju stranku biraš, obrazac ponašanja je u svim strankama jednak. tako je svejedno koje stranke sjede u vladi, a koje u opoziciji. samo su izmijenjene figure, igra ostaje ista. nitko ne kaže, ja ne trebam ove ili one državne organe, nego samo, ja želim na ovom mjestu (na mjestu koje ne bi trebalo ni biti) nekog drugog.
vrijednost jednog sistema ili organizacije ne leži u dobročinstvu, milosti, dobroti i poklonima, nego u pravilima igre koje to reklamirano dobročinstvo prave suvišnim. prvo moram sustavno stvoriti siromahe, tada im mogu pomoći – vidi kako sam dobar.
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 11:11 am

minutus je napisao/la:ne, post nije upućen tebi. u pravilu je moja kritika upućena cijelom društvu, koje, bilo protiv ili za crkvu, živi po njenim pravilima (moralu) i svjetonazoru. kao oslobođeni crni robovi, koji kopiraju svoje nekadašnje gospodare, neprijatelji crkve u zapadnom svijetu nadalje kopiraju njene životne norme. možemo to usporediti s političkim pejzažom hrvatske. bilo koju stranku biraš, obrazac ponašanja je u svim strankama jednak. tako je svejedno koje stranke sjede u vladi, a koje u opoziciji. samo su izmijenjene figure, igra ostaje ista. nitko ne kaže, ja ne trebam ove ili one državne organe, nego samo, ja želim na ovom mjestu (na mjestu koje ne bi trebalo ni biti) nekog drugog.
vrijednost jednog sistema ili organizacije ne leži u dobročinstvu, milosti, dobroti i poklonima, nego u pravilima igre koje to reklamirano dobročinstvo prave suvišnim. prvo moram sustavno stvoriti siromahe, tada im mogu pomoći – kak sam dobar.

nekako mi se činilo da je meni upućen , ne , vidi minutuse , ovo što pišeš je dubokoumno , ja se stvarno slažem s tobom ali iz tvog pisanja , uslijed nerazumjevanja , može doć do oprečnih stavova u tome što si htio reć , razumiješ , iskreno , ja od početka ove teme ne zastupam tezu o DOBROTI crkve ali se moji postovi tako tumače
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 14, 2011 11:24 am

ako dobrotu prepoznaješ kao varku zlih i glupih, ne moraš ju isticati i dokazivati, s predodžbama i slutnjama kako je nešto moglo biti, ali u stvarnost eto nije tako bilo. kako je nešto nekad stvarno bilo, mladi ljudi ne mogu prepoznati (pa ni stariji ne automatski), kao što i dvadesetgodišnjak ne može biti, recimo, dobar liječnik. (ne znači: stari liječnici su dobri)
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 11:35 am

minutus je napisao/la:ako dobrotu prepoznaješ kao varku zlih i glupih, ne moraš ju isticati i dokazivati, s predodžbama i slutnjama kako je nešto moglo biti, ali u stvarnost eto nije tako bilo. kako je nešto nekad stvarno bilo, mladi ljudi ne mogu prepoznati (pa ni stariji ne automatski), kao što i dvadesetgodišnjak ne može biti, recimo, dobar liječnik. (ne znači: stari liječnici su dobri)

ahhaahha ma dobar si ,ali eto bilo je dobrih stvari , malo , koje su zli i glupi koristili u svoje interese , jel tako

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 14, 2011 11:43 am

ne, glupi nisu imali koristi ni u jednoj varijanti. oni su samo koristili zlim i dobrima. kad su glupi imali korist od bilo čega, nje bilo dobrih i zlih.
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 11:49 am

minutus je napisao/la:ne, glupi nisu imali koristi ni u jednoj varijanti. oni su samo koristili zlim i dobrima. kad su glupi imali korist od bilo čega, nje bilo dobrih i zlih.

razumiješ ti što sam ja htio reć Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 14, 2011 12:27 pm

odgovorno, naravno smoking
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon oľu 14, 2011 12:30 pm

bokaso1 je napisao/la:Ma Fosforica ispricavam se jer mozda smaram ljude i mozda nije umesno da ja koementarisem KC.......

poštovanje se zaslužuje...

i...
"Nečiju religiju trebamo poštivati, ali samo u smislu i obimu u kojem poštujemo njegovu teoriju da je njegova supruga prekrasna, a njegova djeca pametna."
H. L. Mencken

sve je podložno kritici, pogotovo dok se samo namece i u sve pore svjetovnog života.

onaj kome je dosadno nije obavezan čitati što pišeš Wink

tak da...samo ti opleti Very Happy
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 31 Empty21 / 99921 / 999Katolička Crkva - Page 31 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 12:32 pm

minutus je napisao/la:odgovorno, naravno smoking

vidi ma kako nas dva sad počeli filozofirati , ne , ono kad kažeš dobro su činili da ustvari sprovedu svoje zle nakane ustvari ne demantira dobro jel tako , vidi ja sam ovdje čak zastupio jednu tezu koji su drugi popljuvali , recimo ovako s današnjeg gledišta AMERIČKOG crnca ili tzv. afroamerikanca , njemu su lovci na robove u africi učinili dobro istodobno čineći zlo njegovim precima , jel tako ili nije , jel to ODGOVORNO tako ustvrdit , po meni je Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 1:30 pm

Gabrijel je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:Naravno da su postovi Fosforice i Ly mnogo detaljniji od mojih i u principu imamo slicno misljenje ako ne i identicno.....
samo sam htio reć da ne postoji razlog da ti nebi pisao o kc, niti da se ovdje nekom ispričavaš
zbog svog mišljenja, a što se tiče postova od fosy i ly...malo ih je koji sa njima mogu argumentirano
raspravljat Very Happy

Hvala ti Gabrijele, slazem se sa tobom ovde da su Fosforica i Ly naj vise doprineli diskusiji.......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 31 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 31 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 1:40 pm

bokaso1 je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:Naravno da su postovi Fosforice i Ly mnogo detaljniji od mojih i u principu imamo slicno misljenje ako ne i identicno.....
samo sam htio reć da ne postoji razlog da ti nebi pisao o kc, niti da se ovdje nekom ispričavaš
zbog svog mišljenja, a što se tiče postova od fosy i ly...malo ih je koji sa njima mogu argumentirano
raspravljat Very Happy

Hvala ti Gabrijele, slazem se sa tobom ovde da su Fosforica i Ly naj vise doprineli diskusiji.......

naravno , ti se ZAJEBAVAŠ ne , da nije bilo mene rasprava bi tekla pomirljivim tonom i sve bi završilo na PLJUC , PLJUC , ne Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy belj Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy big kes
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 1:54 pm

Nije iskorenjen jer sve vise sam ubedjen da je nacizam ukorenjen u Germanskim narodima i da ce dok bude Germana biti i nacizma ...... Naravno ne kazem da su svi Germani takvi i da su bas naj veci protivnici tih teorija medju Germanima ali mislim da su oni strahovito nacionalno opredeljeni i da ce se sve vise okretati ka tome....... Jer nemojmo zaboraviti koliko je taj isti Nacizam Nemacku koja je bila u haosu izmedju dva rata podigao i ojacao za jako kratko vreme....... Nemojte zaboraviti da je Nemacka jedan kratak period imala svoje zlatno doba bas zahvaljujuci tom Nacizmu....... To ljudi pamte i zato su spremni da pridju toj ideji ne sgledavajuci iz svih uglova sta je to.......( to je moje licno misljenje mada ne volim da generalizujem jer je to jako nezahvalno....).....

Sto se tice izvinjenja Pape..... Sta da ti kazem..... Od toga nema selameta...... Tim sirotim ljudima nece biti lakse niti bolje..... Inace ja Papu smatram obicnim smrtnikom sa svim manama i vrlinama obicnog coveka..... Jedino sto je on na celi necega sto je zlo i sto ne valja u mojim ocima tako da sunjam u iskrenost njegovih reci...... Pre sam sklon da poverujem kako je to samo jedan od manevara da bi se izbegao sud javnosti........ Sto pokazuju dela KC u daljem vremenu posle izvinjenja.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 31 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 31 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 2:00 pm

makaj je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:
raspravljat Very Happy

naravno , ti se ZAJEBAVAŠ ne , da nije bilo mene rasprava bi tekla pomirljivim tonom i sve bi završilo na PLJUC , PLJUC , ne Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy belj Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy big kes

I to je tacno nije bilo lako braniti nesto sto ne mozes odbraniti a pri tome i sam ne volis to sto branis..... Zato mislim da ti je cilj bio da rasplamsas temu sto si i uspeo 76 strana za tako kratko vreme velik korak za forum...... Jedino sto tvoji argumenti po mom misljenju to nisu pa su te Fosforica, Ly i Minutus lako poklapali sa cinjenicama ali gledano celokupno tvoja je zasluga sto se ovoliko polemisalo.......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 2:03 pm

bokaso1 je napisao/la:Nije iskorenjen jer sve vise sam ubedjen da je nacizam ukorenjen u Germanskim narodima i da ce dok bude Germana biti i nacizma ...... Naravno ne kazem da su svi Germani takvi i da su bas naj veci protivnici tih teorija medju Germanima ali mislim da su oni strahovito nacionalno opredeljeni i da ce se sve vise okretati ka tome....... Jer nemojmo zaboraviti koliko je taj isti Nacizam Nemacku koja je bila u haosu izmedju dva rata podigao i ojacao za jako kratko vreme....... Nemojte zaboraviti da je Nemacka jedan kratak period imala svoje zlatno doba bas zahvaljujuci tom Nacizmu....... To ljudi pamte i zato su spremni da pridju toj ideji ne sgledavajuci iz svih uglova sta je to.......( to je moje licno misljenje mada ne volim da generalizujem jer je to jako nezahvalno....).....

Sto se tice izvinjenja Pape..... Sta da ti kazem..... Od toga nema selameta...... Tim sirotim ljudima nece biti lakse niti bolje..... Inace ja Papu smatram obicnim smrtnikom sa svim manama i vrlinama obicnog coveka..... Jedino sto je on na celi necega sto je zlo i sto ne valja u mojim ocima tako da sunjam u iskrenost njegovih reci...... Pre sam sklon da poverujem kako je to samo jedan od manevara da bi se izbegao sud javnosti........ Sto pokazuju dela KC u daljem vremenu posle izvinjenja.....

imaš pogrešno mišljenje o Germanima ali nećemo sad o tome , ovo s Njemačkim kaosom X , s hitlerom i nacionalsocijalističkom radničkom partijom su se digli ali pogrešne namjere su ih dovele do sukoba s cijelim svijetom , moraš znat da Njemci nisu imali pravog saveznika u ratu sem Japanaca , Talijani su bili PIČKE , Hrvati manjina koja se podjelila na dva dijela ..., samo kad govoriš o to Nacizmu volio bih da spomeneš i Ruse u tome , prijateljstvo Hitlera i Staljina , znaš li za podatak da su recimo prve Štuke građene u Rusiji a , ono , građene da bi bombardirali te iste tvornice

Slušaj , možemo mi pričati koliko hoćemo ali Papa se dosad jedini izvinuo od svih vjerskih poglavara , bilo koje crkve , vjere ..., znam i ja da nema nikakve vajde tom izvinjenju ali ako možemo pozdravljati izvinjenja razno raznih političara koji se izvinjavaju u ime svojih DRŽAVA , svog naroda zašto je to teško prihvatiti , on nije negirao zločine crkve , ni je ih ne negiram
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 2:05 pm

bokaso1 je napisao/la:
makaj je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:
raspravljat Very Happy

I to je tacno nije bilo lako braniti nesto sto ne mozes odbraniti a pri tome i sam ne volis to sto branis..... Zato mislim da ti je cilj bio da rasplamsas temu sto si i uspeo 76 strana za tako kratko vreme velik korak za forum...... Jedino sto tvoji argumenti po mom misljenju to nisu pa su te Fosforica, Ly i Minutus lako poklapali sa cinjenicama ali gledano celokupno tvoja je zasluga sto se ovoliko polemisalo.......

bokaso , ajmo sad opet od početka , jel otvaranje škola , bolnica , sveučilišta dobra stvar iako ju je provodila zla instutucija , odgovori mi ajde , koji ćeš argument sada postat , I DRUGI SU ahahhhaha komedija
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 2:07 pm

Idem , vracam se za pola sata.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 2:07 pm

bokaso1 je napisao/la:Idem , vracam se za pola sata.....

čekam Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 2:47 pm

[quote="makaj"][quote="bokaso1"][quote="makaj"]
bokaso1 je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:
raspravljat Very Happy

bokaso , ajmo sad opet od početka , jel otvaranje škola , bolnica , sveučilišta dobra stvar iako ju je provodila zla instutucija , odgovori mi ajde , koji ćeš argument sada postat , I DRUGI SU ahahhhaha komedija

Ne naravo, argument koji cu upotrebiti je :

-Da je to kap u moru zla koji je cinila i to ne umanjuje njenu tamnu stranu....... ( i ako su po meni Fosforica i Ly u pravu cak i oko bolnica i skola.......).
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 2:53 pm

[quote="bokaso1"][quote="makaj"][quote="bokaso1"]
makaj je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:
Gabrijel je napisao/la:
raspravljat Very Happy

Ne naravo, argument koji cu upotrebiti je :

-Da je to kap u moru zla koji je cinila i to ne umanjuje njenu tamnu stranu....... ( i ako su po meni Fosforica i Ly u pravu cak i oko bolnica i skola.......).

čekaj malo , pitam te da su to ipak dobre stvari ili nisu , ajde reci sad ovako BOLNICE I ŠKOLE su ZLE iz razloga jer ih je otvorila KC , mislim na one koje je stvarno osnovala KC , to je pobijanje argumenata , ovo što ti pišeš , što piše fosforica , ly nije pobijanje nego pokušaj pobijanja , ja nigdje ne tvrdim da crkva nije činila zlo u svom djelovanju , jer te se stvari ne daju pobit , niti umanjujem zlo iste , opet te pitam , DAL SU BOLNICE ; ŠKOLE ; SVEUČILIŠTA koje je otvarala KC , a bilo ih je podosta i danas ih ima , ZLE INSTITUCIJE , nemoj mi šarat sad s ovo , zle stvari , umanjivanje , kap u moru , pitam direktno pitanje , očekujem DIREKTAN ODGOVOR

čak se nisi udostojio napisat , KAP DOBRA u MORU ZLA
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 3:26 pm

Ne sporim da je medju klerom bilo postenih i humanih ljudi...... Da oni nisu cinili pojedinacana dobra dela...... I da ne ponavljamo stalno da se slazemo kako su cilili mnooooogo zlih stvari ( nema potrebe jer se tu slazemo....).

Pokusacu ti odgovoriti na tvoje pitanje:

Nesporno da su pozitivna stavr kad se pomene taj termin ( skole sveucilista i bolnice).... Medjutim u rukama KC to je jako diskutabilno...... Naglasavam ti ponovo ( mislim da je Fosforica lepo odgovorila) ...

KC jeste otvarala skole i sveucilista ali ako neko preuzme tudje skole pa iz gradiva izbaci sve ono sto joj ne prija i ako unazadi kulturu i nauku na vise stotina godina onda to NIJE POZITIVNA STVAR...... Da ne spominjm motive otvaranja tih skola ne da se pomogne narodu vec da se opismeni i obuci kler....... To definitivno nije pozitivno

Pokusavam reci da to sto ti kazes i cega se drzis (ko pijan plota) jeste pozitivna stvar ali u slucaju KC nije....... To je naj svetlija stvar koju je uradila ali ni priblizno dovoljno svetla da bi po mom misljenju uzeta kao dobrocinstvo jer su joj motivi i ucinak prilicno porazavajuci..... Pre sam sklon da poverujem da su to potezi dobrih ljudi u jednoj mracnoj masineriji.....

I naj vaznije po meni je to sto moj odgovor je prilicno konkretan..... Ne shvatam sta tu nije jasno......

bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 3:39 pm

prijatelju , bzvz , sad da te pitam , što se danas podučava recimo u franjevačkoj gimnaziju u Visokom , dal su joj učenici samo katolici ili ima muslimana , opet te pitam , tko ju je otvorio ako ne jedan crkveni red , što se podučava u njoj , tko podučava .... mislim da fulate bit a bit je ta da i dan danas postoje CRKVENE škole , ne škole koje podržavaju nauk CRKVE , recimo KAtolička gimnazija ZAGREB što i kako podučava , kakva im je matematika , kakve su im prirodne znanosti ...

opet te pitam , dal su to DOBRE STVARI ili NISU , izjasni se , nek se svi izjasne i kažu , ne TO NIJE PRAVA STVAR jer su te škole u vlasništvu CRKVE i tamo se uči zatucan nauk

vidiš , ja se slažem da je crkva unazadila čovječanstvo u napretku , tj. ne unazadila nego ga samo USPORILA , recimo u onoj famoznoj Aleksandrijskoj biblioteci su postojali svici u kojim je već tada postojala teza sa OKRUGLOM zemljom ali jebi ga izgorili su , ovim što si nabrojio , uništili su škole da bi se školovali svećenici , indirektno sad tvrdiš da su onda za današnju pismenost zaslužni svećenici , jer i sam znaš kakav je bio utjecaj crkve u srednjem vijeku i prije , sve su pouništavali a mi danas ipak PISMENI , kako sad to
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 3:49 pm

Ne poznajem mnogo skola po Hrvatskoj pa ne mogu komentarisati, pogotovo sta se tu uci..... Ali nemoj sve gledati crno belo..... Pa ta ista KC bi sama sebe diskreditovala kad nebi prihvatila prirodnu znanost.... Ali u osnovi se nauk KC kosi sa prirodnim naukom ( tu cemo se valjda sloziti) I ne mislim da joj je to neka velika zasluga.......

I po ko zna koji put:

Crkve, sveucilista, i bolnice u okviru KC nisu pozitivna stvar kojim se treba hvaliti po meni.........( objasnjenje sam dao da ne ponavljam......).

bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 14, 2011 3:54 pm

bokaso1 je napisao/la:Ne poznajem mnogo skola po Hrvatskoj pa ne mogu komentarisati, pogotovo sta se tu uci..... Ali nemoj sve gledati crno belo..... Pa ta ista KC bi sama sebe diskreditovala kad nebi prihvatila prirodnu znanost.... Ali u osnovi se nauk KC kosi sa prirodnim naukom ( tu cemo se valjda sloziti) I ne mislim da joj je to neka velika zasluga.......

I po ko zna koji put:

Crkve, sveucilista, i bolnice u okviru KC nisu pozitivna stvar kojim se treba hvaliti po meni.........( objasnjenje sam dao da ne ponavljam......).

pustimo sad nauk , o tome se ne isplati uopće raspravljat , ali recimo one božje zapovjedi su ok . osim možda one 7, ne poželi tuđeg ženidbenog druga ,ima i ona koja nije ok , ne sagriješi bludno , ali recimo ona zapovjed , NE UBI , što je tu loše Very Happy

kako nisu , nije li to humana gesta , ja kažem , kap dobra u MORU ZLA , ali ipak kap DOBRA ne , i ne ja s time uopće ne hvalim crkvu , to nažalost nije vama jasno , ali nema veze , jebi ga ja sam GLUP i nepismen Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 14, 2011 4:14 pm

Zapovedi su mi pozitivne ( isto mi ta sedma ne prija) ali dzabe sto su lepe zapovesti kad ih KC ne postuje A narocito tu "Ne ubi" i "ne kradi"....

Izgleda da jedino Ti ovde ne shvatas...... Ta dobra dela pojedinaca ne mogu da promene tamnu boju KC......

Daleko od toga da kezem da si glup i nepismen, jedino sto ne zelis prihvatiti tudje misljenje vec zelis po svaku cenu dobiti priznanje da si u pravu bar za to...... Pri tome niko te ne napada i ako se ne slazem sa tvojim misljenjem... Odnosno u osnovi se jako slazemo smo treba prihvatiti da ti u ovoj temi nisu ti dobri argumenti......Koliko sam ja shvatio da je jedino Skorpio ovde imao pozitivan stav prema KC ali ga nije argumentovao vec samo izneo......
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 31 / 40. Previous  1 ... 17 ... 30, 31, 32 ... 35 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics