Ostale nogometne vijesti
+17
GUSTI
Ive
WEYLAND-YUTANI
FALKON 2
Dedli Minđa
Prop
THUNDER_DINIX
Iron Man
Sinister
goc
Hitman
House
Purgy
gio_deluxe
Mass
tekilinho
fernando torres
21 posters
:: Sport :: Nogomet forum
Stranica 9 / 10.
Stranica 9 / 10. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Re: Ostale nogometne vijesti
znate da je Ćiro jos malo Dr. Sc? (doktor znanosti)
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Da, upravo maloprije pročitao vijest hahah
Ako prođu Portugal onda će ga tisuću posto proglasit doktorom
Miroslav Blažević postaje počasni doktor nauka, jer će u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu sutra biti pokrenuta inicijative za naslova Doctor honoris causa treneru reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Ova ugledna titula do sada je dodjeljena ličnostima kao što su Ivo Andrić (1961.), Meša Selimović (1974.) i Josip Broz Tito (1977.). Tim povodom, u prostorijama Rektorata sutra će u 13 sati biti organizirana i press konferencija u 13:00 sati, na kojoj će i službeno biti objavljeno pokretanje inicijative, doznaje reprezentacija.net
U radu press konferencije će učestvovati: prof. dr. Faruk Čaklovica, rektor Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Samir Arnautović prorektor, prof. dr. Izet Rađo, dekan Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja, prof. dr. Mirko Pejanović, dekan Fakulteta političkih nauka, prof. dr. Ahmet Hadrović, dekan Arhitektonskog fakulteta i Adi Džamalija, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.
Ako prođu Portugal onda će ga tisuću posto proglasit doktorom
Ive- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija : 257
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Bosanci legende
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
UEFU trese skandal stoljeća
Među namještenim utakmicama ima i nekoliko susreta iz aktualne sezone europskih kup-natjecanja, tako da se ne mogu isključiti i korekcije u natjecanjima UEFA-e.
Preko 200 namještenih utakmica u devet zemalja Starog kontinenta (među njma i Hrvatska) - to je brojka koja je šokirala Europu. Kako su potvrdili njemački organi, radi se o skandalu neviđenih razmjera
Uz Njemačku, utakmice su po saznanjima njemačkih istražitelja, namještane i u Hrvatskoj (ukupno 14 susreta), Bosni i Hercegovini, Belgiji, Švicarskoj, Sloveniji, Turskoj, Mađarskoj i Austriji.
Po navodima Državnog odvjetništva iz Bochuma, samo u Njemačkoj postoji konkretna sumnja da su manipulirane četiri utakmice 2. Bundeslige, tri utakmice 3. lige te preko 20 susreta nižih razreda.
Na konfenciji za novinare danas je potvrđeno i da su očito namještani ishodi najmanje tri susreta Lige prvaka (Champions League), 12 utakmica Europske lige (Europa League) i jedna kvalifikacijska utakmica za odlazak na Svjetsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine starosti (U21).
Katastrofa za vjerodostojnost europskog nogometa
"Nema sumnje, ovo je najveći skandal u povijesti europskog nogometa", izjavio je u Bochumu Peter Limacher, šef Disciplinske komisije Europske nogometne federacije (UEFA). Među namještenim utakmicama ima i nekoliko susreta iz aktualne sezone europskih kup-natjecanja, tako da se ne mogu isključiti i korekcije u natjecanjima UEFA-e.
Istražni organi zasad na listi osumnjičenika imaju čak 200 imena, među njima su financijeri nogometnih klubova, ali i treneri, igrači i suci. "Podmazivanjem" tih aktera, samo od početka ove godine, nogometni "mafijaši" su zaradili nekoliko milijuna (navodno oko 10.000.000 €) eura u europskim i azijskim kladionicama.
Zahvaljujući uhodanom sustavu "organiziranja" rezultata, oni su već i prije početka utakmica znali što treba zaokružiti na listiću: 1, X ili 2.
Pretresi, uhićenja, zapljene imovine...
U Njemačkoj je u okviru akcije razotkrivanja kriminalnih struktura izdano 15 naloga za uhićenjem, a osim toga je u Njemačkoj, Švicarskoj, Austriji i Velikoj Britaniji provedeno 50-tak pretresa stanova i kuća. Pronađena je veća količina gotovine.
"No, to je samo vrh ledene sante" tvrdi Andreas Bachmann, voditelj istražnog postupka. On je dodao da će se broj osumnjičenih, odnosno uhićenih osoba sigurno povećati. Identitet uhićenika, odnosno pogođenih ekipa nije otkrive - istraga je još u tijeku.
Kao jedno od žarišta istražnog postupka naveden je Berlin. A to je grad u kojem je do prije nekoliko godina operirala tzv. "hrvatska kladioničarska mafija", odnosno braća Šapina. Oni su svojedobno bili osuđeni pred sudom zbog organiziranja namještaljki.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Potonuli Portsmouth preuzima Avram Grant
Engleski premijerligaš Portsmouth našao je novog trenera. Nakon Paula Harta momčad će voditi Avram Grant i to već u subotu u domaćoj utakmici protiv Manchester Uniteda.
Iako su se među kandidatima spominjala mnoga imena uključujući hrvatskog izbornika Bilića, Grant je bio sasvim očekivan izbor.
- On već poznaje klub i igrače, bilo je logično da njega odaberemo za menadžera - kazao je direktor kluba Peter Storrie.
Izraelac je u mornarima već obnašao dužnost prije dvije godine kada je bio tehnički direktor. Potom je otišao u Chelsea i vodio ih nakon što je Mourinho otišao. S londonskim klubom došao je do drugog mjesta u prvenstvu te do finala Lige prvaka gdje su u jedanaestercima poraženi od Manchester Uniteda. Grant je tada napustio klub, a neko ga se vrijeme spominalo i u kontekstu splitskog Hajduka.
U novom klubu čeka ga mnogo posla. Mornari su trenutno posljednji na ljestvici sa sedam bodova u 13 utakmica.
- Avram je vrlo iskusan i cijenjen trener koji je dosad radio vrhunski posao. Vjerujemo da je on čovjek koji će nas izvući iz zone ispadanja - smatraju u klubu.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Talijanski kup: Budan dvostruki strijelac
U četvrtak su na rasporedu bile tri utakmice 4. kola Talijanskog nogometnog kupa. Palermo je lako kod kuće pobijedio drugoligaša Regginu 4-1, a velik obol slavlju dao je i hrvatski napadač Igor Budan...
Naime, zabio je bivši igrač Rijeke dva gola u 69. i 74. minuti i tako potvrdio ranije vodstvo Palerma i prolazak u sljedeći krug natjecanja.
Dok je pored Palerma očekivano prolaz dalje izborio i Napoli (1-0 protiv Cittadelle), trećeligaš Lumezzane priredio je iznenađenje izbacivši prvoligaša Atalantu pobjedom u Bergamu 1-0.
Atalanta nije prvi prvoligaš ove sezone koji je ispao u ranoj fazi natjecanja, još u trećem kolu iz konkurencije su ispali Parma, Bologna, Cagliari i Bari, kao i Siena u četvrtom kolu u srijedu.
Talijanski kup, 4. kolo:
Atalanta – Lumezzane 0-1 (Marconi 19)
Napoli – Cittadella 1-0 (Bogliacino 27)
Palermo – Reggina 4-1 (Miccoli 28-11m, Cavani 57, Budan 69, 74 / Volpi 48) .
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Postaje li nogomet sinonim za prijevaru
U jeku afere koju Uefa pokušava razmrsiti u europskom nogometu. Pribijati samo hrvatski nogomet na stup srama nepravedno je i kontraproduktivno. Naši klubovi nisu ni pošteniji ni nepošteniji od ostalih europskih klubova.
Trebamo li biti sretni što je Uefa u prvome naletu pred javnošću istaknula da je tek jedna od utakmica u Hrvatskoj namještena? Riječ je o dvoboju Zadra i Hajduka (0-3) u travnju, iako se u prvim napisima spominjale čak dvadesetak sumnjivih dvoboja u našoj zemlji.
Uefa ima poseban softver, koji radi danonoćno, elektronički uređaj koji kontrolira sve europske kladionice i visine uplata na svaki par. Što god je sumnjivo, bilježi se i istražuje, pa se tako i stiglo do dvjestotinjak europskih dvoboja na kojima se »masno« zarađivalo. Jasno je da krovna europska nogometna institucija želi eliminirati namještanje utakmica u korist kladioničara, ali se kladitelji pritom pitaju što se događa kad kladionice namještaju utakmice da prevare igrače, kojih je samo u Europi na milijune...
Vječna priča o osiguranju i lopovu tu dobiva punu dimenziju. Velik je novac u igri, a sve se svelo na to tko će koga prevariti. Pitamo se pritom smiju li organizatori igara na sreću i kladioničarske kuće uopće biti pokrovitelji najvećih klubova, najpoznatijih liga i je li ta simbioza uopće prirodna.
Hrvatska u Europi nije ni iznimka ni pusti otok. I u Hrvatskoj se ljudi klade i uživo, i u poslovnicama, i putem interneta pa je jasno da su naši igrači dio globalnoga kladiteljskog poretka u Europi te da i sami pokušavaju nešto ušićariti.
Sve bi to bilo u redu da se nije posegnulo za nečasnim radnjama - namještanjem utakmica. Međutim, teško je, gotovo nemoguće, ustvrditi je li tko »pustio« gol, namjerno skrivio prvi udarac iz kuta, aut ili odigrao utakmicu tek malo slabije... Dakle, sumnjamo da će konkretnija istraga uopće nešto dokazati, kako to sugerira Uefa, a još je smješniji Uefin savjet da se svi igrači koji dobiju ponudu sami jave u najbližu policijsku stanicu.
Prije bismo mogli zaključiti da je kladiteljska nogometna pošast zahvatila nogomet do samoga korijenja pa Uefa, uvidjevši da je vrag odnio šalu, pokušava spasiti što se spasiti može. Govori se da su i utakmice Lige prvaka namještene, a što se tek događa u nižerazrednim ligama, bolje je i ne misliti.
Pribijati samo hrvatski nogomet na stup srama nepravedno je i kontraproduktivno. Naši klubovi nisu ni pošteniji niti nepošteniji od ostalih europskih klubova, od Tromsöa do Soluna. U konkretnoj aferi treba kazniti - kladioničare. Jer, tako opširna ponuda, kako kaže Franz Beckenbauer, jednostavno tjera ljude ne nezakonite radnje, i igrače, i kladitelje, i kladioničare.
Nogomet je postao sinonim za prijevaru. Doduše, događale su se slične stvari ne tako davno i u tenisu. Očito je da u cijeloj Europi, pa i kod nas, nedostaje zakonska regulativa da se takvome zlu stane na kraj. Tko se želi kladiti tajno i ilegalno, neka to i čini svjestan posljedica, a legalne kladionice s opširnom ponudom, poput one tko će prvi loptu izbaciti u aut, jednostavno treba zabraniti! Da zlo barem bude manje, premda sumnjamo da ga se u ovome materijalističkom svijetu može uništiti. Metafizika? Ona je u nogometu ionako davno nestala...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Carling Cup: Kalinić zabio Chelseaju, ali i promašio 11-erac, City razbio Arsenal!
Hrvatski nogometaš Nikola Kalinić bio je strijelac za svoj Blackburn, koji je u četvrtfinalu Carling Cupa na jedanaesterce eliminirao Chelsea, vodeću momčad prvenstva...
Kalinić je na terenu proveo svih 120 minuta, a pogodak je postigao u 9. minuti, kada je iz blizine matirao vratara Chelseaja Hilarija. Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 2-2, a nakon 120 minuta igre 3-3.
Kalinić jedini u Blackburnu nije postigao pogodak u lutriji penala, njegov udarac zaustavio je vratar gostiju Hilario, ali to Blackburn nije skupo koštalo, budući da u Chelseaju Ballack i Kakuta nisu bili precizni s bijele točke.
Nakon Kalinićevog prvog gola na utakmici, gosti su početkom drugog poluvremena napravili preokret. U 48. minuti je Drogba poravnao na 1-1, a samo četiri minute kasnije je Kalou postigao vodeći gol za Chelsea. Ipak, Emerton je sjajnim pogotkom iz velike daljine, iskosa s desne strane s više od 30 metara, uspio izjednačiti na 2-2, a u trećoj minuti sudačkog dodatka je Benedict McCarthy iz penala postavio 3-2. Kazneni udarac za Blackburn skrivio je Michael Ballack.
Ipak, Chelsea se uspio opet vratiti, te je Paulo Ferreira u drugoj minuti dodatka u produžecima postigao pogodak za 3-3. No, domaćini su bili bolje sreće u penalima.
Plasman u polufinale ostvario je i Manchester City, koji je kao domaćin pobijedio Arsenal s 3-0. Shodno tradiciji, menadžer Arsenala Arsene Wenger dao je priliku mahom mladim igračima koji ne igraju u važnijim natjecanjima, pa tako hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva nije konkurirao za Arsenalovu momčad.
Domaćin je igrao u najjačem sastavu, a strijelci za City bili su Carlos Tevez u 50., Shaun Wright-Phillips u 69. i Vladimir Weiss u 89. minuti.
Podsjećamo, u utorak su plasman u polufinale ostvarili Manchester United i Aston Villa. Polufinalni parovi Carling Cupa bit će određeni ždrijebom.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Fair play - nisu svi varalice kao Henry
Žalim
zbog načina na koji sam u Parizu proslavio taj nesretan gol protiv
Irske, izjavio je Thierry Henry nekoliko dana nakon što je rukom
asistirao Gallasu za gol koji je Francusku odveo na Svjetsko nogometno
prvenstvo. Ircima njegovo žaljenje malo znači. Prevareni su, a SP u
Južnoj Africi pratit će putem malih ekrana.
No, nasreću, nisu svi sportaši prevaranti poput Henryja. Nogometaši
Ascolija nisu usamljeni u svom primjeru. Danski reprezentativci tako su
primjerice u utakmici protiv Irana namjerno promašili penal. Iranskog
nogometaša prevarila je zviždaljka iz publike. Pomislio je da je sudac
odsvirao kraj, uzeo loptu u ruku i tako skrivio penal. Danci su kazneni
udarac izveli pucavši visoko iznad gola.
Izniman fair play pokazali su i hrvatski jedriličari Pavle Kostov i
Petar Cupać na Olimpijskim igrama u Pekingu. Dancima se slomio jarbol,
pa su im Kostov i Cupać posudili svoj brod. Danska je osvojila zlato, a
Međunarodni fair play odbor proglasio je to najsportskijim potezom u
2008. Sreća za Dance pa Henry ne jedri...
ZABILI PA SHVATILI DA NIJE FER
Nogometaši Ascolija oduševili su prošlog vikenda lijepom gestom.
Nakon što su shvatili da su protiv Reggine zabili gol dok je suparnički
igrač Valdez ležao ozlijeđen na zemlji, dopustili su protivniku da
izjednači.
HRVATI POMOGLI DANCIMA ZA ZLATO
Hrvatski jedriličari Kostov i Cupać te njihov trener Bulaja
ustupili su na OI-ju u Pekingu svoj brod Dancima nakon što se na
njihovu brodu slomio jarbol. Dobili su nagradu za najbolji fair play
potez u 2008. godini.
WENGER IM HTIO DATI JOŠ JEDNU ŠANSU
Nakon što je 1999. njegova momčad pobijedila zahvaljujući
poprilično dvojbenom golu, trener Arsenala Arsene Wenger predložio je
da se utakmica FA kupa protiv Sheffield Uniteda odigra još jedanput.
POMAGAO I OSTAO BEZ MEDALJE
Na svjetskom atletskom kupu 1993. godine talijanski maratonac
Francesco Panetta pomogao je drugom natjecatelju koji je pao tijekom
utrke. Zbog te geste ostao je bez medalje i kroz cilj prošao tek sedmi.
I DI CANIO IMA DOBRU STRANU
Iako će ga većina ljudi pamtiti kao nogometaša koji golove
proslavlja fašističkim pozdravom, Paolo di Canio pokazao je fair play
jer je odbio zabiti gol dok je protivnički golman ležao ozlijeđen na
travnjaku.
ISPRAVILA SUCE I OSTALA BEZ ZLATA
Atletičarka Bianca Kapplar zaradila je fair play nagradu tako što
je sucima priznala da ne može skočiti 6,96 metara u dalj, koliko su oni
izmjerili. Bila je u pravu. Suci su krivo mjerili, a ona je ostala bez
zlata.
FOWLER NAMJERNO FULAO PENAL
U derbiju između Arsenala i Liverpoola 1996. sudac je dosudio penal
za Redse. Napadač Liverpoola Fowler pokušao je uvjeriti suca da ga
nitko nije faulirao. Sudac nije vjerovao, pa je Fowler namjerno
promašio penal.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ćirina ostavka prihvaćena jednoglasno
Na sjednici Izvršnog odbora NS-a BiH pismena ostavka koju im je uputio, sad već bivši izbornik Ćiro Blažević, jednoglasno je prihvaćena.
U subotu ujutro, na početku sastanka Izvršnog odbora svi njegovi članovi su prihvatili ostavku, te će čelnici NS BiH tražiti novog izbornika za ciklus kvalifikacija za Euro 2012. Za to vrijeme, Ćiro je pio čaj u jednom zagrebačkom kafiću.
- Nije bilo više nikakvog smisla da se natežemo, da razgovaramo, odlučio sam napustiti BiH reprezentaciuju. Znate, kad osjetite da u jednoj sredini niste najpoželjniji tada mislim da nema više nikakvog smisla produljivati agoniju - rekao je Ćiro Blažević.
Ćiro nakon svega nije ogorčen, ali pomalo je razočaran.
- Mislim da sam s reprezentacijom BiH napravio najviše što sam u datom trenutku mogao. Do posljednjih trenutaka smo bili blizu SP-a i s te strane sam ja zadovoljan. Ništa, to je dio karijere koji je iza mene, završena priča.
Brončani francuski vitez može u Šangaj, tamo ga čeka klub koji je spreman platiti jedan milijun eura godišnje.
- Iskreno, lijepo je znati da imam ponudu, ali meni je Kina predaleko. U ovim godinama putovati 12 sati zrakoplovom je veliki napor. No, još nisam odlučio - zaključio je Ćiro Blažević.
Da, Kina je bio dio strateškog plana u trenucima kada se pregovaralo s čelnicima BiH saveza, ali nikada to nije bila do kraja ozbiljna opcija. Tako će Ćiro vjerojatno ostati u Zagrebu, te će ovdje čekati nekakav novi posao.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
a što je sad ovo?! pa neki dan objavljeno da ćiro ostaje bih izbornik! s njim stvarno nikad ne znaš!
GUSTI- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 23.09.2009
Broj postova : 1332
Reputacija : 131
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Navodno dobio neku ponudu iz Kine (trebao bi voditi neki njihov klub), i čini se da su velike pare u igri
A sumnjam da je i to razlog, nego jednostavno više ne želi biti u svom tom kaosu tamo...
A sumnjam da je i to razlog, nego jednostavno više ne želi biti u svom tom kaosu tamo...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ćiro, lopina stara. I do kine je dogurao
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
Argentinska Apertura: Banfieldu prvi naslov u klupskoj povijesti
Nogometaši Banfielda osvojili su uvodni dio argentinskog nogometnog prvenstva (Apertura), prvi naslov u 113-godišnjoj povijesti svog kluba...
Unatoč porazu na gostovanju kod Boca Juniorsa 2-0 u posljednjem kolu Banfield je osvojio naslov jer su i njihovi glavni konkurenti Newell’s Old Boysi poraženi na domaćem travnjaku od San Lorenza jednakim rezultatom.
Argentinski reprezentativac Martin Palermo zabio je oba gola za pobjedu Boce, jednako kao i Fabian Bordagaray za pobjedu San Lorenza, pa je tako slavlje Banefielda moglo početi budući je bivši klub argentinskog napadača hrvatskih korijena Darija Cvitanicha zadržao dva boda prednosti u odnosu na Newell's Old Boyse.
Argentinska Apertura, 19. kolo:
Boca Juniors – Banfield 2-0 (Palermo 7-11m, 61)
Newell's Old Boys – San Lorenzo 0-2 (Bordagaray 10, 68)
Redoslijed: 1. Banfield 41, 2. Newell's Old Boys 39, 3. Colon 34, 4. Independiente 34, 5. Velez Sarsfield 34 (-1)...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Darijo Srna Šahtarov nogometaš godine
Svaka čast Srni, stvarno ga cijene tamo...iako je Shakhtar odličan klub i u europskim okvirima, meni je ipak žao što nije do sada uspio preći u neki klub Liga petice, a vlasnik Shakhtara će ga vrlo teško pustiti za neku normalnu cijenu... no vidjet ćemo što će biti u budućnosti...
Navijači ukrajinskog Šahtara izabrali su hrvatskog reprezentativca Darija Srnu za najboljeg nogometaša kluba iz Donjecka u 2009. godini...
Šahtar je organizirao anketu na svojoj internetskoj stranici, a do njezina zaključenja je svoj glas dalo 2429 navijača.
Njih 705, odnosno 29.02 posto, za igrača godine je izabralo klupskog kapetana Srnu. Drugo je mjesto s 19.93 posto osvojio vratar Andrij Pjatov, a treće brazilski veznjak Willian (9.02 posto).
Radi se o iznimno vrijednom priznanju budući da je došlo u godini u kojoj je Šahtar osvojio Kup UEFA-e. U finalu posljednjeg izdanja tog natjecanja ukrajinski je klub pobijedio Werder s 2-1, a odlučujući je gol u produžetku postigao Brazilac Jadson, upravo nakon sjajne Srnine asistencije.
Svaka čast Srni, stvarno ga cijene tamo...iako je Shakhtar odličan klub i u europskim okvirima, meni je ipak žao što nije do sada uspio preći u neki klub Liga petice, a vlasnik Shakhtara će ga vrlo teško pustiti za neku normalnu cijenu... no vidjet ćemo što će biti u budućnosti...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Daj i drugi obraz
Opalio mu šamar da spriječi gol!
Veznjak Al Nasra Hossam Ghaly patentirao je jedinstven način zaustavljanja suparničkih igrača. Shvatio je da u gužvi pred vlastitim golom udarac otvorenim dlanom odlično neutralizira opasnost.
Al Nasr je u susretu Crown Prince Cupa svladao Al Hilal 2:1, a veznjak domaće momčadi, koji je nekad igrao za Tottenham, Hossam Ghaly dobio je i osobni meč protiv Yassera Al-Qahtanija
Nedugo nakon početka utakmice gosti su stvorili opasnu situaciju pred vratima domaće momčadi, a Ghaly se u gužvi 'najbolje snašao' te je protivnika zaustavio šamarom.
Izvor:net.hr
Opalio mu šamar da spriječi gol!
Veznjak Al Nasra Hossam Ghaly patentirao je jedinstven način zaustavljanja suparničkih igrača. Shvatio je da u gužvi pred vlastitim golom udarac otvorenim dlanom odlično neutralizira opasnost.
Al Nasr je u susretu Crown Prince Cupa svladao Al Hilal 2:1, a veznjak domaće momčadi, koji je nekad igrao za Tottenham, Hossam Ghaly dobio je i osobni meč protiv Yassera Al-Qahtanija
Nedugo nakon početka utakmice gosti su stvorili opasnu situaciju pred vratima domaće momčadi, a Ghaly se u gužvi 'najbolje snašao' te je protivnika zaustavio šamarom.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Svi me vole, svima sam duhovit
Potvrđeno: Darijo Srna na audiciji za Chelsea!
Kapetan Šahtara u četvrtak protiv Fulhama igra utakmicu života o kojoj će ovisiti gdje će nastaviti karijeru. Na Craven Cottageu će zbog njega 'ratovati' menadžer Crottenhama Harry Redknapp i trener Bluesa Carlo Ancelotti.
Engleski Daily Mail tvrdi da će u četvrtak na Craven Cottageu u susretu Europske lige između Fulhama i Šahtara menadžeri Tottenhama i Chelseaja Harry Redknapp i Carlo Ancelotti snimati veznjaka hrvatske reprezentacije Darija Srnu.
Kapetana prošlosezonskog osvajača Kupa UEFA-e, koji je u zimskom prijelaznom roku bio i na Bayernovom radaru, Redknapp silno želi pridružiti Luki Modriću, Niki Kranjčaru i Vedranu Ćorluki, a zbog njega je novčanik otvorio i menadžer kluba sa Stamford Bridgea, no pregovori su zapeli oko novca.
Podsjetimo, Redknapp je prošloga ljeta želio kupiti i vratara Stipu Pletikosu kojem je na dan realizacije transfera puknuo ligament koljena, a očekuje se da će se kupovina ipak realizirati početkom ljetnog prijelaznog roka.
Potvrđeno: Darijo Srna na audiciji za Chelsea!
Kapetan Šahtara u četvrtak protiv Fulhama igra utakmicu života o kojoj će ovisiti gdje će nastaviti karijeru. Na Craven Cottageu će zbog njega 'ratovati' menadžer Crottenhama Harry Redknapp i trener Bluesa Carlo Ancelotti.
Engleski Daily Mail tvrdi da će u četvrtak na Craven Cottageu u susretu Europske lige između Fulhama i Šahtara menadžeri Tottenhama i Chelseaja Harry Redknapp i Carlo Ancelotti snimati veznjaka hrvatske reprezentacije Darija Srnu.
Kapetana prošlosezonskog osvajača Kupa UEFA-e, koji je u zimskom prijelaznom roku bio i na Bayernovom radaru, Redknapp silno želi pridružiti Luki Modriću, Niki Kranjčaru i Vedranu Ćorluki, a zbog njega je novčanik otvorio i menadžer kluba sa Stamford Bridgea, no pregovori su zapeli oko novca.
Podsjetimo, Redknapp je prošloga ljeta želio kupiti i vratara Stipu Pletikosu kojem je na dan realizacije transfera puknuo ligament koljena, a očekuje se da će se kupovina ipak realizirati početkom ljetnog prijelaznog roka.
Započeo/la tema :
"Belgija je protivnik po mjeri"
Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je popis kandidata za prijateljski ogled s Belgijom. Iznenađenja nema, a ne bi ih trebalo biti ni u samoj igri...
Slaven Bilić nije se odlučio na nikakve eksperimente uoči prijateljskog susreta Belgije i Hrvatske. Utakmica je na rasporedu 3. ožujka u Bruxellesu. Reprezentativci će se dijelom okupiti u Zagrebu, a neki će stići izravno u belgijsku prijestolnicu kako bi se uštedjelo na dragocjenom vremenu.
"To nam je utakmica po mjeri. Radi se u snažnom protivniku koji će igrati na svom terenu, a bit će gladan i željan jer isto kao i mi nije uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Već smo analizirali njihovu igru nakon promjene izbornika", rekao je u uvodu Bilić. Belgiju odnedavno vodi Nizozemac Dick Advocaat.
"Fantastično za Lyon"
Upitan za mišljenje o prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka, hrvatski je izbornik odgovorio: "1:0 je fantastičan rezultat za Lyon. Real Madrid ne može biti siguran da na Santiago Bernabeu neće primiti gol, a bit će mu teško zabiti čak tri, ako bude trebalo. Milan i Manchester United odigrali su neuobičajeno efikasnu utakmicu za ovu fazu natjecanja, a Talijani su zaslužili barem remi. No, protiv sastava poput Uniteda ne smijete propustiti ni najmanju priliku, inače odmah stiže kazna".
Velikih promjena neće biti ni na taktičkom planu, kaže izbornik: "Što se igračkog kadra tiče, nismo zaobišli nikoga, a na terenu neće biti drastičnih odstupanja od onoga što inače radimo. Igrači su upoznati s nekim podvarijantama, a detalje ćemo dogovarati u Bruxellesu".
Bilić se osvrnuo i na igru mladog Dejana Lovrena u francuskom Lyonu: "Premda ga neki francuski novinari kritiziraju, ja ga redovito gledam na televiziji. Igra korektno, čak i nije na svojoj prirodnoj poziciji. Mlad je, puno mu se toga dogodilo u zadnje vrijeme i mi nismo zabrinuti. On je u prvenstvu standardan u klubu koji je pobijedio Real Madrid".
Reprezentaciji se nakon pauze u Vinkovcima opet pridružio Hrvoje Čale. "Ako nije igrao protiv Lihtenštajna, ne znači da svojim predstavama u Turskoj nije zaslužio poziv za Belgiju. Nitko nema pretplatu na reprezentaciju, isto kao što jedna propuštena utakmica nikome ne uklanja status reprezentativca", kaže Bilić.
"Hajduk je dobro odabrao"
Bilić je kratko prokomentirao i imenovanje novog trenera na Poljudu: "Vjerujem da je Hajduk dobro odabrao. Stanko Poklepović je pravi stručnjak".
Osvrnuo se i na temu brojnih Dinamovih mladića koje bi mnogi vrlo brzo željeli vidjeti u kockastom dresu: "Uz dužno poštovanje svim ostalim klubovima, Dinamo i Hajduk uvijek su davali najveći broj igrača za nacionalnu selekciju. Oni su nositelji hrvatske reprezentacije i ne bi bilo dobro da se ne pojavljuju kandidati iz Dinama. Neki od njih sigurno će kroz mladu izabranu vrstu naći svoj put do seniorske reprezentacije".
Naposljetku se dotaknuo i Eduarda da Silve, koji je opet propustio nekoliko dvoboja zbog ozljede, a neće ga biti ni u srijedu u Ligi prvaka: "Njegova je noga ista kao i prije one teške ozljede, apsolutno zdrava. Stoji činjenica da ga često zahvate manje ozljede, ali treba mu dati vremena da zdrav odrađuje kompletne pripreme. U Engleskoj je ritam ubitačan, tamo problema sa zdravljem imaju i igrači poput Stevena Gerrarda".
Zbog još nepotpunog oporavka od ozljeda na popisu nema Ivana Klasnića i Nikice Jelavića, dok je pretpoziv je upućen vrataru Intera, Mariju Delaču.
Popis reprezentativaca za utakmicu s Belgijom:
Vratari: Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk)
Braniči: Vedran Ćorluka (Tottenham), Ivica Križanac (Zenit), Josip Šimunić (Hoffenheim), Dejan Lovren (Lyon), Dario Knežević (Livorno), Hrvoje Čale (Trabzonspor)
Vezni igrači: Danijel Pranjić (Bayern), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Niko Kranjčar (Tottenham), Luka Modrić (Tottenham), Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Lokomotiv Moskva), Ivan Rakitić (Schalke), Drago Gabrić (Trabzonspor), Nikola Pokrivač (Red Bull Salzburg)
Napadači: Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (HSV), Eduardo da Silva (Arsenal), Mario Mandžukić (Dinamo), Mate Bilić (Sporting Gijon
Izvor:sportnet.hr
Hrvatski izbornik Slaven Bilić objavio je popis kandidata za prijateljski ogled s Belgijom. Iznenađenja nema, a ne bi ih trebalo biti ni u samoj igri...
Slaven Bilić nije se odlučio na nikakve eksperimente uoči prijateljskog susreta Belgije i Hrvatske. Utakmica je na rasporedu 3. ožujka u Bruxellesu. Reprezentativci će se dijelom okupiti u Zagrebu, a neki će stići izravno u belgijsku prijestolnicu kako bi se uštedjelo na dragocjenom vremenu.
"To nam je utakmica po mjeri. Radi se u snažnom protivniku koji će igrati na svom terenu, a bit će gladan i željan jer isto kao i mi nije uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo. Već smo analizirali njihovu igru nakon promjene izbornika", rekao je u uvodu Bilić. Belgiju odnedavno vodi Nizozemac Dick Advocaat.
"Fantastično za Lyon"
Upitan za mišljenje o prvim utakmicama osmine finala Lige prvaka, hrvatski je izbornik odgovorio: "1:0 je fantastičan rezultat za Lyon. Real Madrid ne može biti siguran da na Santiago Bernabeu neće primiti gol, a bit će mu teško zabiti čak tri, ako bude trebalo. Milan i Manchester United odigrali su neuobičajeno efikasnu utakmicu za ovu fazu natjecanja, a Talijani su zaslužili barem remi. No, protiv sastava poput Uniteda ne smijete propustiti ni najmanju priliku, inače odmah stiže kazna".
Velikih promjena neće biti ni na taktičkom planu, kaže izbornik: "Što se igračkog kadra tiče, nismo zaobišli nikoga, a na terenu neće biti drastičnih odstupanja od onoga što inače radimo. Igrači su upoznati s nekim podvarijantama, a detalje ćemo dogovarati u Bruxellesu".
Bilić se osvrnuo i na igru mladog Dejana Lovrena u francuskom Lyonu: "Premda ga neki francuski novinari kritiziraju, ja ga redovito gledam na televiziji. Igra korektno, čak i nije na svojoj prirodnoj poziciji. Mlad je, puno mu se toga dogodilo u zadnje vrijeme i mi nismo zabrinuti. On je u prvenstvu standardan u klubu koji je pobijedio Real Madrid".
Reprezentaciji se nakon pauze u Vinkovcima opet pridružio Hrvoje Čale. "Ako nije igrao protiv Lihtenštajna, ne znači da svojim predstavama u Turskoj nije zaslužio poziv za Belgiju. Nitko nema pretplatu na reprezentaciju, isto kao što jedna propuštena utakmica nikome ne uklanja status reprezentativca", kaže Bilić.
"Hajduk je dobro odabrao"
Bilić je kratko prokomentirao i imenovanje novog trenera na Poljudu: "Vjerujem da je Hajduk dobro odabrao. Stanko Poklepović je pravi stručnjak".
Osvrnuo se i na temu brojnih Dinamovih mladića koje bi mnogi vrlo brzo željeli vidjeti u kockastom dresu: "Uz dužno poštovanje svim ostalim klubovima, Dinamo i Hajduk uvijek su davali najveći broj igrača za nacionalnu selekciju. Oni su nositelji hrvatske reprezentacije i ne bi bilo dobro da se ne pojavljuju kandidati iz Dinama. Neki od njih sigurno će kroz mladu izabranu vrstu naći svoj put do seniorske reprezentacije".
Naposljetku se dotaknuo i Eduarda da Silve, koji je opet propustio nekoliko dvoboja zbog ozljede, a neće ga biti ni u srijedu u Ligi prvaka: "Njegova je noga ista kao i prije one teške ozljede, apsolutno zdrava. Stoji činjenica da ga često zahvate manje ozljede, ali treba mu dati vremena da zdrav odrađuje kompletne pripreme. U Engleskoj je ritam ubitačan, tamo problema sa zdravljem imaju i igrači poput Stevena Gerrarda".
Zbog još nepotpunog oporavka od ozljeda na popisu nema Ivana Klasnića i Nikice Jelavića, dok je pretpoziv je upućen vrataru Intera, Mariju Delaču.
Popis reprezentativaca za utakmicu s Belgijom:
Vratari: Vedran Runje (Lens), Danijel Subašić (Hajduk)
Braniči: Vedran Ćorluka (Tottenham), Ivica Križanac (Zenit), Josip Šimunić (Hoffenheim), Dejan Lovren (Lyon), Dario Knežević (Livorno), Hrvoje Čale (Trabzonspor)
Vezni igrači: Danijel Pranjić (Bayern), Ognjen Vukojević (Dynamo Kijev), Niko Kranjčar (Tottenham), Luka Modrić (Tottenham), Darijo Srna (Šahtar), Tomislav Dujmović (Lokomotiv Moskva), Ivan Rakitić (Schalke), Drago Gabrić (Trabzonspor), Nikola Pokrivač (Red Bull Salzburg)
Napadači: Ivica Olić (Bayern), Mladen Petrić (HSV), Eduardo da Silva (Arsenal), Mario Mandžukić (Dinamo), Mate Bilić (Sporting Gijon
Započeo/la tema :
Srni 76, Vukojeviću 90 minuta
Hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Ognjen Vukojević u 22. su prvenstvenom kolu zaboravili na kikseve sredinom tjedna. Šahtar je nakon eliminacije u polufinalu Kupa slavio protiv Arsenala, a Dinamo je nakon 0:1 protiv Zakarpatja u zaostaloj utakmici 13. kola u derbiju kola pobijedio Metalist.
Šahtar je kiks u polufinalu Kupa (1:2 u gradskom derbiju protiv Metalurga) zaboravio protiv Arsenala. Darijo Srna je odigrao do 76. minute, a bivši pobjednici Kupa UEFA su slavili golovima Jadsona u 14., Williana u 27. minuti i nakon što je goste 10 minuta prije kraja utakmice u život vratio Šacki Douglasa Coste u drugoj minuti nadoknade.
Od derbija kola ni d. Dinamo za koji je Ognjen Vukojević odigrao svih 90 minuta pregazio je trećeplasirani Metalist golovima Mihalika u 17. te Milevskog u 45. i 61. minuti (gostima nije pomoglo ni isključenje Devića u 33. minuti) i ostao dva boda iza Šahtara.
Nakon što je sredinom tjedna protiv drugoligaša Voluna izborila (2:1) finale Kupa Tavriji je 22. prvenstveno kolo poslužilo za predigru velike utakmice 16. svibnja. Tavrija, za koju je svih 90 minuta odigrao bivši igrač Uskoka Saša Đuričić, slavila je 1:0 golom Golajda u 68. minuti.
U remiju Krivbasa i Vorskle (1:1) posljednjih 15-ak minuta je sudjelovao bivši hajdukovac Mladen Bartulović, a bivši igrač Dinama i Zadra Denis Glavina koji je dobio šansu u 46. minuti ozlijedio se u 58. i napustio travnjak.
Ukrajina, 22. kolo:
Šahtar - Arsenal 3:1, Dinamo - Metalist 3:0, Zakarpatje - Obolon 0:1, Metalurg (Z) - Zorja 3:1, Čornomorec - Iličivec 1:1, Tavrija - Metalurg (D) 1:0, Krivbas - Vorskla 1:1, Karpati - Dnjipro 1:1
Tablica:
1.Šahtar 22 17 4 1 +33 55
2.Dinamo 22 16 5 1 +33 53
3.Metalist 22 14 2 6 +16 44
...
6.Tavrija 22 10 6 5 -1 36
...
12.Vorskla 22 4 9 9 -3 21
...
16.Krivbas 22 3 2 17 -20 11
Hrvatski reprezentativci Darijo Srna i Ognjen Vukojević u 22. su prvenstvenom kolu zaboravili na kikseve sredinom tjedna. Šahtar je nakon eliminacije u polufinalu Kupa slavio protiv Arsenala, a Dinamo je nakon 0:1 protiv Zakarpatja u zaostaloj utakmici 13. kola u derbiju kola pobijedio Metalist.
Šahtar je kiks u polufinalu Kupa (1:2 u gradskom derbiju protiv Metalurga) zaboravio protiv Arsenala. Darijo Srna je odigrao do 76. minute, a bivši pobjednici Kupa UEFA su slavili golovima Jadsona u 14., Williana u 27. minuti i nakon što je goste 10 minuta prije kraja utakmice u život vratio Šacki Douglasa Coste u drugoj minuti nadoknade.
Od derbija kola ni d. Dinamo za koji je Ognjen Vukojević odigrao svih 90 minuta pregazio je trećeplasirani Metalist golovima Mihalika u 17. te Milevskog u 45. i 61. minuti (gostima nije pomoglo ni isključenje Devića u 33. minuti) i ostao dva boda iza Šahtara.
Nakon što je sredinom tjedna protiv drugoligaša Voluna izborila (2:1) finale Kupa Tavriji je 22. prvenstveno kolo poslužilo za predigru velike utakmice 16. svibnja. Tavrija, za koju je svih 90 minuta odigrao bivši igrač Uskoka Saša Đuričić, slavila je 1:0 golom Golajda u 68. minuti.
U remiju Krivbasa i Vorskle (1:1) posljednjih 15-ak minuta je sudjelovao bivši hajdukovac Mladen Bartulović, a bivši igrač Dinama i Zadra Denis Glavina koji je dobio šansu u 46. minuti ozlijedio se u 58. i napustio travnjak.
Ukrajina, 22. kolo:
Šahtar - Arsenal 3:1, Dinamo - Metalist 3:0, Zakarpatje - Obolon 0:1, Metalurg (Z) - Zorja 3:1, Čornomorec - Iličivec 1:1, Tavrija - Metalurg (D) 1:0, Krivbas - Vorskla 1:1, Karpati - Dnjipro 1:1
Tablica:
1.Šahtar 22 17 4 1 +33 55
2.Dinamo 22 16 5 1 +33 53
3.Metalist 22 14 2 6 +16 44
...
6.Tavrija 22 10 6 5 -1 36
...
12.Vorskla 22 4 9 9 -3 21
...
16.Krivbas 22 3 2 17 -20 11
Započeo/la tema :
Jupiler doigravanje: Četvorica Hrvata strijelci!
Ivan Perišić odigrao je sjajnu utakmicu u domaćoj pobjedi svog kluba Club Bruggea protiv Kortrijka 3-0 u doigravanju belgijskog nogometnog prvenstva...
U pitanju je bila utakmica 2. kola Lige za prvaka, a mladi hrvatski reprezentativac postigao je sam dva pogotka, u 48. i 70. minuti, a potom je servirao loptu Lestienneu koji je u 88. minuti postavio konačnih 3-0. Perišić je, dakle, dvoboj okončao s dva pogotka i asistencijom, a ukupno je ove sezone u Jupiler ligi postigao 8 pogodaka.
Domaćinu je posao olakšao crveni karton gostujućeg igrača Capona već u 40. minuti. Perišić je odigrao cijelu utakmicu za Club Brugge, a kod gostiju je od 80. minute igrao Leon Benko.
Club Brugge, međutim, i dalje zaostaje 8 bodova za vodećim Anderlechtom, koji je slavio u gostima kod Genta 3-1. U sljedećem kolu, 3. travnja, Perišićeva momčad gostuje baš kod Anderlechta, a nakon tog dvoboja bi moglo postati jasno može li Anderlecht već početi slaviti naslov prvaka, ili se Club Brugge eventualnom pobjedom može vratiti u igru.
U trećoj utakmici 2. kola Lige za prvaka, Sint-Truiden je u gostima svladao Waregem s 2-1.
U doigravanju za Europa ligu, također su se istaknuli hrvatski nogometaši u dvobojima A skupine. Lokeren je kao domaćin pobijedio Cercle Brugge s 5-3, a po jedan pogodak za domaćina postigli su Tomo Šokota i Ivan Leko. Šokota je poentirao u 75. minuti za 4-2 i svoj peti pogodak ove sezone u prvenstvu, a Ivan Leko u u prvoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 5-3, te mu je to bio drugi pogodak ove sezone u prvenstvu. Oba je zabio u dresu Lokerena, premda je prvi dio sezone odigrao u Germinalu.
U drugom dvoboju iste skupine, Mechelen je u gostima pobijedio Westerlo s 2-0, a prvi pogodak za goste postigao je u 80. minuti 28-godišnji hrvatski nogometaš Antun Dunković, što mu je bio i prvijenac ove sezone u Jupiler ligi.
Jupiler liga, doigravanje za prvaka, 2. kolo:
Gent - Anderlecht 1-3
Club Brugge - Kortrijk 3-0
Waregem - St. Truiden 1-2
Redoslijed: 1. Anderlecht 41, 2. Club Brugge 33, 3. Gent 28, 4. Sint Truiden 25, 5. Kortrijk 23, 6. Waregem 21.
doigravanje za Europa ligu (skupina A):
Lokeren - Cercle Brugge 5-3
Westerlo - Mechelen 0-2
Redoslijed: 1. Lokeren 3, 2. Mechelen 3, 3. Cercle Bruges 0, 4. Westerlo 0.
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Gekas: "Rehhagelu trebamo dići spomenik"
Najbolji grčki nogometaši stajat će na hrvatskom putu prema Europskom prvenstvu 2012. godine, a njihov napadač Theofanis Gekas ističe ulogu njemačkog izbornika svoje momčadi...
Grčka je 2004. godine u Portugalu šokirala nogometni svijet i postala prvakom Europe, pobjedom nad domaćinima u finalu. Theofanis Gekas, reprezentativni napadač na posudbi u berlinskoj Herthi, najveći dio zasluga za sve uspjehe izabrane vrste pripisuje izborniku Otti Rehhagelu.
"Njemu bismo trebali dići spomenik", izrazio je Gekas svoje divljenje prema njemačkom stručnjaku. "On nas je nadahnuo i moglo bi se reći da smo većinu vremena igrali za njega", dodao je 30-godišnji grčki nogometaš.
Gekas smatra da se grčki reprezentativni nogomet ne bi proslavio bez Rehhagela na čelu: "Bez njega, vjerojatno bismo bili tamo gdje smo bili prije njegovog dolaska, među neuglednima i nepoznatima".
Hrvatska bi javnost Rehhagela mogla upoznati u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak u Poljsku i Ukrajinu. No, njegov ugovor ističe po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a zasad nema službene potvrde da će ga i produžiti.
Ni Gekasa se ne smije zanemariti - u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo s deset je pogodaka bio prvi strijelac ne samo svoje momčadi, nego i cijelih kvalifikacija.
Marketing
Najbolji grčki nogometaši stajat će na hrvatskom putu prema Europskom prvenstvu 2012. godine, a njihov napadač Theofanis Gekas ističe ulogu njemačkog izbornika svoje momčadi...
Grčka je 2004. godine u Portugalu šokirala nogometni svijet i postala prvakom Europe, pobjedom nad domaćinima u finalu. Theofanis Gekas, reprezentativni napadač na posudbi u berlinskoj Herthi, najveći dio zasluga za sve uspjehe izabrane vrste pripisuje izborniku Otti Rehhagelu.
"Njemu bismo trebali dići spomenik", izrazio je Gekas svoje divljenje prema njemačkom stručnjaku. "On nas je nadahnuo i moglo bi se reći da smo većinu vremena igrali za njega", dodao je 30-godišnji grčki nogometaš.
Gekas smatra da se grčki reprezentativni nogomet ne bi proslavio bez Rehhagela na čelu: "Bez njega, vjerojatno bismo bili tamo gdje smo bili prije njegovog dolaska, među neuglednima i nepoznatima".
Hrvatska bi javnost Rehhagela mogla upoznati u kvalifikacijskom ciklusu za odlazak u Poljsku i Ukrajinu. No, njegov ugovor ističe po završetku Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, a zasad nema službene potvrde da će ga i produžiti.
Ni Gekasa se ne smije zanemariti - u kvalifikacijskim utakmicama za Svjetsko prvenstvo s deset je pogodaka bio prvi strijelac ne samo svoje momčadi, nego i cijelih kvalifikacija.
Marketing
Započeo/la tema :
Franjičević koban za Kineze
Peti nositelj kvalifikacija 15.000 $ vrijednog Futuresa u Chongqingu Marin Franjičević je nakon Yanga i Zhong-Yua Kinezima iz turnira u trećem kolu izbacio i Fenga. 20-godišnjaku je treći Kinez uzastopce uzeo prvi set na turniru, ali Franjičević ga je slomio u trećem setu.
Marin Franjičević (1179.) protiv Lu Yanga (6:1, 6:4) u prvom i Zou Zhong-Yua (6:0, 6:1) u drugom kolu nije izgubio ni set, osvojio je prvi set i u meču trećeg kola kvalifikacija 15.000 $ vrijednog Futuresa u Chongqingu protiv He Fenga (7:6), ali je 17-godišnjak uzvratio u drugom.
Petom nositelju je uzeo servis i izjednačio na 1:1 u setovima (6:4), ali Franjičević je u odlučujućem trećem zaigrao u ritmu koji Feng više nije mogao pratiti. Kinezu je dozvolio samo dva gema i prvi put nakon Futuresa u Sarajevu sredinom veljače i nakon četiri eliminacije u kvalifikacijama uzastopce izborio glavni turnir.
U prvom kolu protivnik 20-godišnjaka je sedam godina iskusniji i više od 250 pozicija bolje rangirani Austrijanac Max Raditschnigg (896.).
U Kini je i Marin Bradarić (657.). 24-godišnji Splićanin je postavljen za osmog nositelja i u prvom ga kolu čeka kvalifikant s Tajvana Chung-Su Chen.
Prijavili su Franjičević i Bradarić i turnir parova i u prvom kolu izvukli četvrte nositelje Austrijance Franka Mosera i Raditschnigga.
Chongqing, 3. kolo kvalifikacija:
FRANJIČEVIĆ (Hrvatska, 5) - Feng (Kina) 7:6(2), 4:6, 6:2
Peti nositelj kvalifikacija 15.000 $ vrijednog Futuresa u Chongqingu Marin Franjičević je nakon Yanga i Zhong-Yua Kinezima iz turnira u trećem kolu izbacio i Fenga. 20-godišnjaku je treći Kinez uzastopce uzeo prvi set na turniru, ali Franjičević ga je slomio u trećem setu.
Marin Franjičević (1179.) protiv Lu Yanga (6:1, 6:4) u prvom i Zou Zhong-Yua (6:0, 6:1) u drugom kolu nije izgubio ni set, osvojio je prvi set i u meču trećeg kola kvalifikacija 15.000 $ vrijednog Futuresa u Chongqingu protiv He Fenga (7:6), ali je 17-godišnjak uzvratio u drugom.
Petom nositelju je uzeo servis i izjednačio na 1:1 u setovima (6:4), ali Franjičević je u odlučujućem trećem zaigrao u ritmu koji Feng više nije mogao pratiti. Kinezu je dozvolio samo dva gema i prvi put nakon Futuresa u Sarajevu sredinom veljače i nakon četiri eliminacije u kvalifikacijama uzastopce izborio glavni turnir.
U prvom kolu protivnik 20-godišnjaka je sedam godina iskusniji i više od 250 pozicija bolje rangirani Austrijanac Max Raditschnigg (896.).
U Kini je i Marin Bradarić (657.). 24-godišnji Splićanin je postavljen za osmog nositelja i u prvom ga kolu čeka kvalifikant s Tajvana Chung-Su Chen.
Prijavili su Franjičević i Bradarić i turnir parova i u prvom kolu izvukli četvrte nositelje Austrijance Franka Mosera i Raditschnigga.
Chongqing, 3. kolo kvalifikacija:
FRANJIČEVIĆ (Hrvatska, 5) - Feng (Kina) 7:6(2), 4:6, 6:2
Započeo/la tema :
Slovenac dobro krenuo u Houstonu
S tri susreta prvog kola započeo je ATP turnir u Houstonu. Prvog dana nositelji nisu bili na terenu, a drugo kolo osigurali su Dudi Sela, Blaž Kavčič i Wayne Odesnik...
Dudi Sela opravdao je ulogu favorita u susretu protiv Jesseja Levinea i plasirao se u drugo kolo. Izraelac je slavio u dva seta i tako ponovio rezultat iz Indian Wellsa gdje je također s Levineom igrao u prvom kolu i slavio s 2-0. Drugi meč igran u Houstonu bio je puno neizvjesniji te je Sela morao raditi sat i 45 minuta da bi izborio prolaz dalje.
U drugo kolo plasirao se i Slovenac Blaž Kavčič koji je u tri seta eliminirao Uzbekistanca Denisa Istomina. Kavčič je izgubio drugi set, međutim u prvom i trećem je bio bolji te je ubilježio vrijednu pobjedu protiv igrača koji ove sezone ima sedam pobjeda na ATP razini.
Najmanje muke imao je Wayne Odesnik u susretu s Poljakom s pozivnicom Jerzyjem Janowiczem. Odesnik je uzeo pobjedu u dva seta sa 6:3, 6:4 stavivši 19-godišnjeg Poljaka u gotovo svakom servis gemu na muke.
ATP Houston, prvo kolo:
Dudi Sela (Izrael) - Jesse Levine (SAD) 6:4, 7:6(6), Blaž Kavčič (Slovenija) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 4:6, 6:3, Wayne Odesnik (SAD) - Jerzy Janowicz (Poljska, WC) 6:3, 6:4.
ATP Houston, parovi, prvo kolo:
Martin Damm/Filip Polašek (Češka/Slovačka) - Evgenij Koroljev/Frank Moser (Kazahstan/Njemačka) 4:6, 6:3, 11-9, Ryan Harrison/Donald Young (SAD/SAD, WC) - Xavier Malisse/Michael Russell (Belgija/SAD) 2:6, 7:6(6), 10-1, Mardy Fish/Mark Knowles (SAD/Bahami, 2) - Eric Butorac/Rajeev Ram (SAD/SAD) 6:7(3), 7:5, 11-9.
Marketing
S tri susreta prvog kola započeo je ATP turnir u Houstonu. Prvog dana nositelji nisu bili na terenu, a drugo kolo osigurali su Dudi Sela, Blaž Kavčič i Wayne Odesnik...
Dudi Sela opravdao je ulogu favorita u susretu protiv Jesseja Levinea i plasirao se u drugo kolo. Izraelac je slavio u dva seta i tako ponovio rezultat iz Indian Wellsa gdje je također s Levineom igrao u prvom kolu i slavio s 2-0. Drugi meč igran u Houstonu bio je puno neizvjesniji te je Sela morao raditi sat i 45 minuta da bi izborio prolaz dalje.
U drugo kolo plasirao se i Slovenac Blaž Kavčič koji je u tri seta eliminirao Uzbekistanca Denisa Istomina. Kavčič je izgubio drugi set, međutim u prvom i trećem je bio bolji te je ubilježio vrijednu pobjedu protiv igrača koji ove sezone ima sedam pobjeda na ATP razini.
Najmanje muke imao je Wayne Odesnik u susretu s Poljakom s pozivnicom Jerzyjem Janowiczem. Odesnik je uzeo pobjedu u dva seta sa 6:3, 6:4 stavivši 19-godišnjeg Poljaka u gotovo svakom servis gemu na muke.
ATP Houston, prvo kolo:
Dudi Sela (Izrael) - Jesse Levine (SAD) 6:4, 7:6(6), Blaž Kavčič (Slovenija) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6:3, 4:6, 6:3, Wayne Odesnik (SAD) - Jerzy Janowicz (Poljska, WC) 6:3, 6:4.
ATP Houston, parovi, prvo kolo:
Martin Damm/Filip Polašek (Češka/Slovačka) - Evgenij Koroljev/Frank Moser (Kazahstan/Njemačka) 4:6, 6:3, 11-9, Ryan Harrison/Donald Young (SAD/SAD, WC) - Xavier Malisse/Michael Russell (Belgija/SAD) 2:6, 7:6(6), 10-1, Mardy Fish/Mark Knowles (SAD/Bahami, 2) - Eric Butorac/Rajeev Ram (SAD/SAD) 6:7(3), 7:5, 11-9.
Marketing
Započeo/la tema :
ovo ti je tenis što si sad stavila a ne nogomet
tekilinho- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija : 42