Osnivanje regionalne nogometne lige?
+2
FALKON 2
Ive
6 posters
:: Sport :: Nogomet forum :: Diskusije o nogometu
Stranica 1 / 1.
Osnivanje regionalne nogometne lige?
Što mislite o ideji osnivanja regionalne nogometne lige po uzoru na NLB košarkašku ligu? Dakle liga u kojoj bi igrali najbolji klubovi iz ove regije.
Što bi to značilo za hrvatski klupski nogomet koji je trenutno u ovom vrlo teškom stanju?
Što mislite koje su prednosti, a koji nedostaci osnivanja takve lige?
Po meni postoje brojne prednosti takve lige, a to je prije svega igranje dosta jakih utakmica između najjačih klubova zemalja iz regije što bi naše klubove učinilo konkurentnijima u europskim okvirima.
Nedostatak je prije svega mogućnost žestokih navijačkih nereda, i mislim da je to i razlog zašto je ova ideja i odbačena, iako se o njoj prije dosta godina čak i razmišljalo.
Što bi to značilo za hrvatski klupski nogomet koji je trenutno u ovom vrlo teškom stanju?
Što mislite koje su prednosti, a koji nedostaci osnivanja takve lige?
Po meni postoje brojne prednosti takve lige, a to je prije svega igranje dosta jakih utakmica između najjačih klubova zemalja iz regije što bi naše klubove učinilo konkurentnijima u europskim okvirima.
Nedostatak je prije svega mogućnost žestokih navijačkih nereda, i mislim da je to i razlog zašto je ova ideja i odbačena, iako se o njoj prije dosta godina čak i razmišljalo.
Ive- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.12.2008
Broj postova : 1521
Reputacija : 257
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Re: Osnivanje regionalne nogometne lige?
pa to zadnje što si nave i jeste najveći nedostatak, a bili smo u takvoj lige u bivšoj juge, i nisu klubovi ništa bolje profitirali što se tiče same europe.......
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Takva liga bi jedino mogla egzistirati na teitorijalnome načelu bivše SFRJ, no za takvo što za sad nema šanse da bi uopće i ideja o tome, dobila političku podršku, a ako političke podrške nema, nama ni lige, niti sporta.
diabolik.- Manga foruma
- Registriran/a : 23.12.2008
Broj postova : 6086
Reputacija : 553
Godina imam : 59
Započeo/la tema :
Kako onda najnormalnije funkcionira košarkaška NLB liga u kojoj igraju najjači hrvatski, srpski, slovenski klubovi, kao i najjači klubovi iz BIH ?
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Jenostavno.Ive je napisao/la:Kako onda najnormalnije funkcionira košarkaška NLB liga u kojoj igraju najjači hrvatski, srpski, slovenski klubovi, kao i najjači klubovi iz BIH ?
Nema na košarkaškim, rukometnim, hokejaškim utakmicamam toliko tenzija i budala među navijačima kojima nije sport primarni cilj dolaska na utakmice.
Nedavno sam čuo na radiju da hokejaške utakmice zagrebačkog Medveščaka posječuje više od 70 posto gledaoca koji sa sobom na tribine dovode djecu ispod deset godina starosti.
Misliš da je to moguće postići na bilo kojoj našoj seoskoj nogometnoj utakmici, ili na nekoj utakmici između dva kluba sa prostora bivše SFRJot?
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Pa s time se slažem, na nogometnim terenima je, iako neznam iz kojih to razloga, uvijek postojala određena grupa ljudi u svakoj navijačkoj skupini koja ide na utakmice samo zbog toga da bi radila nerede. Nije mi jasno zašto se nogometni navijači razlikuju od košarkaških ili hokejaških, a očito je da se razlikuju, npr. hokejaške utakmice posjećuje sasvim drugačiji profil ljudi i to se vidi iz aviona...
Moj prijašnji odgovor na tvoj post se odnosio na tvoj navod da bi za to trebala politička podrška, odnosno da bi tako nešto moglo egzistirati samo na teritorijalnom načelu bivše SFRJ, s čime se ja ne slažem (a i očito košarkaška NLB liga nije trebala takvu podršku). Imale su i neke sjevernije zemlje takve "regionalne" lige, sjećam se da je postojala liga za najjače švedske, norveške klubove ( i još neka sjeverna država je bila uključena, neznam sad koja). Uglavnom to je propalo zbog loše praćenosti i nije u tome bilo dovoljno profita da bi se održavalo, ali pokazuje da se ne mora raditi o nekakvim bivšim tvorevinama da bi se osnovala liga između zemalja neke regije.
Tako da mislim da je najveći razlog zašto se s tako nečim nije probalo upravo bojazan od navijačkih nereda.
Moj prijašnji odgovor na tvoj post se odnosio na tvoj navod da bi za to trebala politička podrška, odnosno da bi tako nešto moglo egzistirati samo na teritorijalnom načelu bivše SFRJ, s čime se ja ne slažem (a i očito košarkaška NLB liga nije trebala takvu podršku). Imale su i neke sjevernije zemlje takve "regionalne" lige, sjećam se da je postojala liga za najjače švedske, norveške klubove ( i još neka sjeverna država je bila uključena, neznam sad koja). Uglavnom to je propalo zbog loše praćenosti i nije u tome bilo dovoljno profita da bi se održavalo, ali pokazuje da se ne mora raditi o nekakvim bivšim tvorevinama da bi se osnovala liga između zemalja neke regije.
Tako da mislim da je najveći razlog zašto se s tako nečim nije probalo upravo bojazan od navijačkih nereda.
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ive je napisao/la:
Da.
Zar ti misliš da svi neredi naših navijača nemaju političko-koruptivnu pozadinu?
Zamisli ti blesavu braću Mamić da se digniu iznad "sportskih" okvira i krenu u političke vode?
Sjeti se samo Ćire kad je šurovao sa klanom Tuđman.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
A da, navijačkih nereda se najviše boje zbog toga što se očekuje da bi vjerojatno bilo opet raznih sukoba Hrvata i Srba i sl, naravno da to ima političku pozadinu, ali takvi ljudi koji dolaze na nogometne terene da bi se tukli ne trebaju često nikakve pozadine odnosno povoda da se tuku, pa evo tuku se i međusobno na utakmicama naših klubova...
Želio sam reći da takva liga ne mora počivati na načelima bivših tvorevina, to bi trebala biti liga susjednih država koja bi doprinijela boljitku klubova... no jasno je da je u realnosti to teško ostvariti s obzirom na broj primitivaca koji dolazi na nogometne terene...
Želio sam reći da takva liga ne mora počivati na načelima bivših tvorevina, to bi trebala biti liga susjednih država koja bi doprinijela boljitku klubova... no jasno je da je u realnosti to teško ostvariti s obzirom na broj primitivaca koji dolazi na nogometne terene...
Ive- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Ive, svaki sukob navijačkih skupina ima nekakvu pozadinu. Najčešće lokalno-političku.
No, to nisu navijači. To su skupine koje nemaju ama baš nikakve veze sa sportom.
Govorili smo o hokejašima.
Oni nisu interesantni ogromnoj većini, nitko nema interesa da inscenira eksces na hokejaškoj utakmici, jer ukoliko se i desi bilo kakav eksces, on neće dobiti nikakvu medijsku pažnju.
Znači da su na hokejaškim utakmicama na tribinama uvijek u velikoj većini pravi sportski navijači, dok na nogometnim utakmicama prevladavaju skupine i horde onih divljaka koji dolaze "odraditi posao" za određenu skupinu ljudi koje povezuje financijsko-politički interes.
No, to nisu navijači. To su skupine koje nemaju ama baš nikakve veze sa sportom.
Govorili smo o hokejašima.
Oni nisu interesantni ogromnoj većini, nitko nema interesa da inscenira eksces na hokejaškoj utakmici, jer ukoliko se i desi bilo kakav eksces, on neće dobiti nikakvu medijsku pažnju.
Znači da su na hokejaškim utakmicama na tribinama uvijek u velikoj većini pravi sportski navijači, dok na nogometnim utakmicama prevladavaju skupine i horde onih divljaka koji dolaze "odraditi posao" za određenu skupinu ljudi koje povezuje financijsko-politički interes.
diabolik.- Manga foruma
Započeo/la tema :
Nevjerujem da će ova liga biti stvorena upravo zbog navijačkih izgreda.
tekilinho- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 1024
Reputacija : 42
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Ova liga mora da se formira ako zelimo da nam fudbal napreduje posle dugogodisnjeg posrtanja.Potrebno je da se donesu neophodni zakoni u drzavama ucesnicama i par sudija koje ce te zakone da sprovode.
Svi znamo da su najveci huligani bili Englezi ali Margaret Tacer je sve to sredila za mesec dana.Znaci da je izvodljivo samo treba zasukati rukave.
Mislim da bi formiranjem lige svi profitirali,kako drzave tako i klubovi i ne bi se plasili svake prosecne ekipe u evropskim takmicenjima...........
Svi znamo da su najveci huligani bili Englezi ali Margaret Tacer je sve to sredila za mesec dana.Znaci da je izvodljivo samo treba zasukati rukave.
Mislim da bi formiranjem lige svi profitirali,kako drzave tako i klubovi i ne bi se plasili svake prosecne ekipe u evropskim takmicenjima...........
JOCA- Junior
- Registriran/a : 25.01.2010
Broj postova : 598
Reputacija : 33
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Pančev: Ne trebaju nam Hrvati i Slovenci za regionalnu ligu
Nekadašnji veliki makedonski napadač Darko Pančev zagovornik je organiziranja regionalne lige u nogometu. Kaže da ona može funkcionirati i bez Hrvata i Slovenaca...
- Ukoliko se udružimo, sve je moguće. Treba gledati prema naprijed i reći zbogom mržnji. Mogao bi se preslikati model iz regionalne košarkaške lige, ali da se uključi i Makedonija – prenose srpski mediji izjavu Pančeva za Sport.
Bivši napadač Vardara, Crvene Zvezde, Intera, Leipziga, Fortune iz Düsseldorfa i Siona smatra da bi na utakmice u regionalnoj ligi dolazilo najmanje 10.000 gledatelja.
- Ukoliko, naprimjer, Hrvati i Slovenci ne žele igrati u regionalnoj ligi, blizu su nam Bugari i Mađari. Što prije se udružimo, to bolje – dodao je Pančev.
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Similar topics
» Rukomet - općeniti topic
» Hrvatska nogometna liga
» Nogometne igre na web-u
» Ostale nogometne vijesti
» Najgore nogometne ozljede vas i poznatih nogometaša