Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
+24
FALKON 2
Gabriel
rider331
Nemo
eva kant
RobinUd
damfisk
zbracun
Mihovil
histrion
nikolina
The Guardian
juricamatacic
walter
Weekend_Warrior
m
Dawor
Iron Man
Hunnerkongen
tomtomy
Biker
Mass
tanuki
Neu
28 posters
Stranica 8 / 13.
Stranica 8 / 13. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
Re: Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
Nisam ni očekivao da ću dobit odgovor, kompleksašu.
A kako ti to liječiš svoje komplekse na meni, kompleksašu? Tako da svima pokazuješ koliko si iskompleksiran?
A kako ti to liječiš svoje komplekse na meni, kompleksašu? Tako da svima pokazuješ koliko si iskompleksiran?
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: Je li kazna od 6.700 kuna za divljanje po autocesti brzinom od 246 km/h dovoljna?
histrion je napisao/la:
Pa ... iako nisam Slovenac ... i ja to volim ...
A najviše volim Verdski klanec ... to je ona dugačka uzbrdica kad prođeš Ljubljanu prema Postojni.
to je užasno neodgovorno..takve bih odmah odstranila iz prometa..
inače, slovence (onako generalno) smatram nekulturnim, drskim vozačima koji misle da ako imaju neki bolji auto da mogu raditi što hoće..nije ni čudo što se toliko nesreća događa u tako maloj zemlji..
na toj uzbrdici sam ja vozila 200 na sat, naravno po praznoj lijevoj traci..
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
na toj uzbrdici sam ja vozila 200 na sat, naravno po praznoj lijevoj traci..
I desna traka kojom sam ja vozio bila je prazna.
p.s. - zanimljiva mjerila ... ako ti voziš 200 onda je to OK ... ako ja vozim onda me treba isključiti iz prometa ... ???
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
pa ako je i lijeva bila prazna, onda je svejedno, ali ako si preticao s desne strane, onda je to veći prekršaj od prekoračenja brzine.
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
...nije ni čudo što se toliko nesreća događa u tako maloj zemlji..
Po podacima Evropske komisije za promet u Austriji na milijun stanovnika dogodi se više nesreća nego u Sloveniji ... broj smrtnih žrtava u Sloveniji ipak je nešto veći (recimo 3-4 %) ... ali to mogu pripisati znatno slabijem autoparku.
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
... preticao s desne strane, onda je to veći prekršaj od prekoračenja brzine.
Da ????
Imaš li neko objašnjenje zašto?
p.s. mogućnost da netko iz srednje trake prijeđe u desnu (na pola uzbrdice) je nula ... mogućnost da netko iz srednje prijeđe u lijevu (bez da pomisli da je u lijevoj netko tko vozi 200) veoma je velika.
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
Da ????
Imaš li neko objašnjenje zašto?
p.s. mogućnost da netko iz srednje trake prijeđe u lijevu (na pola uzbrdice) je nula ... mogućnost da netko iz srednje prijeđe u desnu (bez da pomisli da je u lijevoj netko tko vozi 200) veoma je velika.
jesi li siguran da si htio napisati ovo što si napisao?
vidim da si editirao..
ja bih rekla da su mogućnosti podjednake..s razlikom što vozači više prate lijevu traku nego desnu..
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
ja bih rekla da su mogućnosti podjednake..s razlikom što vozači više prate lijevu traku nego desnu..
Nisu podjednake.
Desnom trakom voze samo oni koji već na početku uzbrdice prijeđu u desnu ... u lijevu traku se cijelo vrijeme prebacuju.
Činjenica je da mnogi unutrašnje ogledalo koriste samo da bi provjerili frizuru, a vanjsko im je u položaju kojeg su odredili korisnici parkirališta (to možeš jednostavno provjeriti ... vozeći se iza nekoga pogledaj vidiš li mu oči u retrovizoru ... ako mu ne vidiš oči ni on ne vidi tebe).
Možeš mi slobodno vjerovati ... prošao sam više od 1 500 000 kilometara.
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:
... gdje sam ja plakao za Lanciom Delta ...
Tu !
damfisk je napisao/la:
Najveći gušt u vožnji doživio sam vozeći Lanciu Deltu ...
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
Nisu podjednake.
Desnom trakom voze samo oni koji već na početku uzbrdice prijeđu u desnu ... u lijevu traku se cijelo vrijeme prebacuju.
Činjenica je da mnogi unutrašnje ogledalo koriste samo da bi provjerili frizuru, a vanjsko im je u položaju kojeg su odredili korisnici parkirališta (to možeš jednostavno provjeriti ... vozeći se iza nekoga pogledaj vidiš li mu oči u retrovizoru ... ako mu ne vidiš oči ni on ne vidi tebe).
Možeš mi slobodno vjerovati ... prošao sam više od 1 500 000 kilometara.
u tu računicu mogućnosti ne možeš uzeti samo one faktore koje se čine logičnima..u nju treba uzeti sve faktore, ljudske reakcije ne možeš uvijek predvidjeti, a osim toga treba uzeti i faktor auta koji može zakazati ili putnike u autu kojima može pozliti (ne mislim od vožnje , nego nešto ozbiljnije) pa se mora prebaciti u sporu traku.
Započeo/la tema :
Men se čini da ovdje ima sarkazma... naručito kod tebe eva. Ako ne... šaljem isprike
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
rider331 je napisao/la:
Men se čini da ovdje ima sarkazma...
Nema tu sarkazma ...
Ako Eva ima osjećaj da su Slovenci nekulturni i drski vozači te da izazovu puno nesreća onda je to činjenica .... i sasvim je nevažno što EK za promet na osnovi statistike tvrdi da je u Austriji više nesreća.
Istovremeno ...
Ako Eva misli da njenih 200 km/h lijevom trakom ne ugrožava nikoga, a mojih 200 desnom trakom prekršaj je za oduzimanje dozvole onda je to tako ... i sasvim je nevažno što je desna traka na toj uzbrdici uvijek prazna.
p.s. - desna traka na toj uzbrdici nije traka za zaustavljanje već traka u kojoj je dozvoljena i brzina manja od 65 km/h
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
p.s. - desna traka na toj uzbrdici nije traka za zaustavljanje već traka u kojoj je dozvoljena i brzina manja od 65 km/h
To je nešto drugo onda.
Mislio sam da se radi o ovakvoj cesti...
ovo je nešto drugo. tu imamo srednju, desnu i lijevu... + vatrogasnu.
vatrogasna (zadanja desno) služi za nesretne slučajeve radi kojih isto dođe do kolona.. kako će hitna doći ili vatrogasci ako se voze 'pametni' po toj vatrogasnoj traci...
e sad nisam siguran što je kod tebe tamo bio slučaj.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Kopirano iz Google Earth
p.s. - meni je jasno da je vožnja desnom trakom prekršaj ... ali na toj uzbrdici kamioni voze srednjom trakom 90 ... pošto je cesta relativno uska lijevom trakom automobili prestižu kamione brzinom oko 100 ... u lijevoj traci kolona 10-15 automobila sasvim je uobičajena pojava ... desna traka gotovo uvijek potpuno je prazna
p.s. - meni je jasno da je vožnja desnom trakom prekršaj ... ali na toj uzbrdici kamioni voze srednjom trakom 90 ... pošto je cesta relativno uska lijevom trakom automobili prestižu kamione brzinom oko 100 ... u lijevoj traci kolona 10-15 automobila sasvim je uobičajena pojava ... desna traka gotovo uvijek potpuno je prazna
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
Nema tu sarkazma ...
Ako Eva ima osjećaj da su Slovenci nekulturni i drski vozači te da izazovu puno nesreća onda je to činjenica .... i sasvim je nevažno što EK za promet na osnovi statistike tvrdi da je u Austriji više nesreća.
netočno!
ja nisam tvrdila da je to činjenica, nego je to moj dojam.
histrion je napisao/la:
Istovremeno ...
Ako Eva misli da njenih 200 km/h lijevom trakom ne ugrožava nikoga, a mojih 200 desnom trakom prekršaj je za oduzimanje dozvole onda je to tako ... i sasvim je nevažno što je desna traka na toj uzbrdici uvijek prazna.
i opet netočno!
ta traka gotovo nikad nije prazna, jer njom uvijek gule cisterne i kamp prikolice ljeti.
ja konkretno nisam mislila da tebi kao tebi treba oduzeti dozvolu, nego svima koji pretiču s desne strane, nevezano za dionicu po kojoj ti to najviše voliš raditi.
ja sam svojom brzom vožnjom počinila jedan prekršaj, ti si istovremeno dva.
Započeo/la tema :
Statistika je pokazala da je tvoj dojam vezan na broj nesreća pogrešan. O nekulturi i drskosti nema statistike pa tvojoj tvrdnji ne mogu proturječiti.eva kant je napisao/la:
ja nisam tvrdila da je to činjenica, nego je to moj dojam.
Ti tom trakom voziš dva-tri puta godišnje (i to ljeti ili pred praznike) ... ja 30 puta (i gotovo nikad ljeti ili pred praznike).eva kant je napisao/la:
ta traka gotovo nikad nije prazna, jer njom uvijek gule cisterne i kamp prikolice ljeti.
S tim se u potpunosti slažem.eva kant je napisao/la:
ja sam svojom brzom vožnjom počinila jedan prekršaj, ti si istovremeno dva.
Započeo/la tema :
histrion je napisao/la:
Statistika je pokazala da je tvoj dojam vezan na broj nesreća pogrešan. O nekulturi i drskosti nema statistike pa tvojoj tvrdnji ne mogu proturječiti.
statistika na koju se ti pozivaš sadrži samo podatke o smrtnim slučajevima u prometnim nesrećama (bar na stranicama koje sam ja mogla pronaći).
međutim, prema konkretnim brojkama, slovenija je 2013. imala 18.888 prometnih nesreća na 2 milijuna stanovnika, a austrija 38.502 prometnih nesreća na 8, 5 milijuna stanovnika.
prema tim podacima, moj dojam uopće nije pogrešan. no takve statistike ne pokazuju pravu sliku, jer ne sadrže podatke tko je počinitelj nesreća, a mogu biti i strani vozači u tranzitu, kako u sloveniji, tako i u austriji.
histrion je napisao/la:
Ti tom trakom voziš dva-tri puta godišnje (i to ljeti ili pred praznike) ... ja 30 puta (i gotovo nikad ljeti ili pred praznike).
tom dionicom vozim otprilike 7-8 puta godišnje i ne samo ljeti i praznicima (iako je znalo biti i godina kada sam vozila češće, kao i onih kad sam vozila rijeđe), ali najčešće vozim danju kad je promet gušću.
histrion je napisao/la:
S tim se u potpunosti slažem.
eto..
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
statistika na koju se ti pozivaš sadrži samo podatke o smrtnim slučajevima
Na koju se ja statistiku pozivam ?
EK za transport ... potraži i ostale podatke (imaš ih na stotine) ... da ne tražim tabele od jučer evo ti jedna druga.
Samo su dvije mogućnosti ... ili da vjerujem podacima koje si ti navela ili podacima EK.
http://ec.europa.eu/transport/road_safety/pdf/observatory/historical_evol.pdf
p.s. - nekako mi se čini da su podaci EK vjerodostojniji
Započeo/la tema :
podatke koje sam stavila za sloveniju su službeni policijski podaci, pa ako oni lažu - lažem i ja.
http://www.policija.si/index.php/statistika/prometna-varnost/72135-statistini-podatki-za-leto-2013
austrijski podaci su potpuno isti s ovim podacima iz tvog linka..
http://www.policija.si/index.php/statistika/prometna-varnost/72135-statistini-podatki-za-leto-2013
austrijski podaci su potpuno isti s ovim podacima iz tvog linka..
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
... prema konkretnim brojkama, slovenija je 2013. imala 18.888 prometnih nesreća na 2 milijuna stanovnika, a austrija 38.502 prometnih nesreća na 8, 5 milijuna stanovnika.
Nešto si pogrešno shvatila.
Od tih 18 888 nesreća 12 352 bile su s materijalnom štetom ... kako izgleda nesreća bez materijalne štete nije mi baš jasno.
Ali to je nevažno.
Recimo da je metoda identična ...
Iz tih podataka slijedi da je u Austriji (na broj nesreća) duplo više smrtnih žrtava.
Toliko o tome tko je opasniji na cesti.
Eto.
Započeo/la tema :
nisam ja ništa pogrešno shvatila..
pod nesreće s materijalnom štetom se odnose nesreće koje osim materijalne, nemaju nikakvu drugu štetu, kao npr. ozljeđene ili smrtno stradale.
što se tvoje računice smrtnosti tiče probaj ponovo računati..
austrija ima 38 502 nesreće i 552 poginula, a slovenija 18 888 nesreća sa 125 poginulih..
pod nesreće s materijalnom štetom se odnose nesreće koje osim materijalne, nemaju nikakvu drugu štetu, kao npr. ozljeđene ili smrtno stradale.
austrija ima 38 502 nesreće i 552 poginula, a slovenija 18 888 nesreća sa 125 poginulih..
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
Probaj i ti.
Na milijun stanovnika u Austriji godišnje umre u nesrećama 67,3 ljudi .... u Sloveniji na milijun stanovnika umre 60,6.
Ali mi je ova druga matematika još zanimljivija.
U Austriji u svakoj 70-oj nesreći netko umre ... u Sloveniji umre u svakoj 150-oj.
Započeo/la tema :
ajme, sve mi se pomiješalo od tih tablica..krivi broj smrtnosti sam stavila , ali u pravu si, smrtnost na austrijskim cestama je otprilike duplo veća nego u sloveniji u odnosu na broj nesreća..
ti možeš smatrati da su zbog toga austrijanciji opasniji na cesti, ja smatram da je svaka nesreća opasnost (za ostale sudionike u prometu), a u sloveniji ih ima puno s obzirom na veličinu zemlje, kilometre ceste i gustoću prometa.
ti možeš smatrati da su zbog toga austrijanciji opasniji na cesti, ja smatram da je svaka nesreća opasnost (za ostale sudionike u prometu), a u sloveniji ih ima puno s obzirom na veličinu zemlje, kilometre ceste i gustoću prometa.
Započeo/la tema :
Austrija ima u Europi najvise (ili skoro najvise) registriranih vozila po broju stanovnika.
Kakve ima veze statistika po broju stanovnika, ako cijela ulica ima jedan auto ???
Kakve ima veze statistika po broju stanovnika, ako cijela ulica ima jedan auto ???
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
RobinUd je napisao/la:Austrija ima u Europi najvise (ili skoro najvise) registriranih vozila po broju stanovnika.
A da ti slijedeći put provjeriš prije nego što nešto napišeš ???
U Austriji je na 1000 stanovnika registriranih 522 automobila ... u Sloveniji 517.
p.s. - Luxemburg skoro 700 .... Italija više od 600 ....
Započeo/la tema :
Stranica 8 / 13. • 1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13
Similar topics
» Navijačko divljanje
» Silovanje - kazna
» 900 kn kazna za 'neprimjereno' sjedenje na klupi
» Porez na cigarete 3,6 kuna po kutiji