Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva

+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters

Stranica 10 / 40. Previous  1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40  Next

Go down

Katolička Crkva - Page 10 Empty Re: Katolička Crkva

Postaj by makaj sub oľu 05, 2011 8:44 pm

Ly je napisao/la:
makaj je napisao/la:

ne možeš povijest crkve ograničit na događaje koji se dešavaju u RH , nikako , u biti se slažem s tobom i jedan veliki X za post ali gledajući kroz povijest ima X stvari dobra i X stvari zla koja su počinjena u ime crkve

Bitan je omjer između dobrih i zlih djela (nitko ne osporava i dobra djela), a događanja u Hrvatskoj su blaža varijanta onih koja se događaju kroz čitavu povijest crkve. Ti si na prvi znak kritiziranja crkve počeo histerizirati. Objasni zašto.

ajmo ovako , otvaranjem prvih bolnica crkva je indirektno utjecala na spašavanje ... koliko života , recimo i ta teza stoji , ne možeš je negirat jel tako

ja uopće nisam počeo histerizirati , ne , ja sam samo ukazivao da postoje i dobre stvari istodobno ukazivajući i na loše , vrati se nazad pa pročitaj sve i jedan moj post , vidit ćeš da nigdje nisam stao u defacr+to čvrst stav obrane crkvr , nego sam realno kritički pisao o dobrim i lošim stvarima iste

sad idem , pozz i tebi
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj sub oľu 05, 2011 8:45 pm

bokaso1 je napisao/la:
makaj je napisao/la:

ajd sd malo razmisli pa shvati koliko je zla trebalo bit i tko ti je donio najviše napretka , u svakom smisli , ja ustvari uopće ne kužim zašto vi mene napadate kad ja uopće ne branim crkvu , nego samo kažem da ima i dobrih STVARI koje su napravljene , da ne postoji samo CRNO ... nego postoji i nešto dobro BIJELO , vrati se na početak moje diskusije s vama pa ćeš vidit što sam napisao i na što sam reagirao

Mak, mislim da te ne napadam vec iznosim misljenje koj se ne poklapa uvek sa tvojim...... Mislim da te nisam uvredio i nemoj se osecati napadnutim, to mi nije cilj..... Shvatio sam tvoj stav o crkvi i postujem ga cak bi se mogao sloziti da nije sve bas crno vec ima i malo sivog i belog...... Ali mnogo je vise crnih stvari i necasnih koje je bas ta Hriscanska crkva cinila u ime bas tog boga.... Hocu reci da temelj crkve je necastan jer jedno prica a drugo radi i time krsi jos jedan od svojih postulata....... Verujem da je u KC ima casnih ljudi koji su u religiju usli iz istinske vere ali se pre ili kasnije promene jer je takva masinerija koja ih samelje.......

ma ne , ovo ja smatram razmijenom mišljenja i slažem se da je više crnih nego bijelih stvari ali ima i BIK*JELIH jel tako
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sub oľu 05, 2011 9:10 pm

[quote="makaj"][quote="bokaso1"]
makaj je napisao/la:

idemo duboko , mislim da preduboko ulazimo , sad bih ja tebe trebao pitat dal je ANTIFAŠIZAM dobro ili zlo , jesu li amerikanci kad su bacili atomku bili u krivu ...., kapitalizam je isto tako zlo .... znaš , nije sve definirano dobro , definirano zlo , nemam više vremena , moram ići , temu nastavljam sutra

pozzz

To su pametne reci sto zboris ali to nema veze sa crkvom..... Ukazujem na ono sto je po meni lose..... Isti stav kao ti imam po pitanju moje religije smatram da su Popovi paraziti jer se prvi ne pridrzavaju svojih postulata..... No to nije tema....

Argumentuj po tebi sta je dobro u KC i povlacim sve sto sam rekao........ Edukuj me, ja prihvatam ako me neko argumentima ubedi u suprotno i priznajem ako nisam bio u pravu...... (da ne shvatis da te prozivam stvarno kazi mi podatke koje ocigledno ne znam o KC.....)

Inace ako pratis nauku izgleda da su Grcka pa u nastavku Rimsak nauka, obrazovanje, medicina, sklad sa prirodom bili na vecem nivou nego recimo do 17 veka bas zahvaljujuci crkvi..... (ovo se odnosi na sve religije Hriscanstvo i Islam...)...... Ta ista crkva je zloupotrebljavala iskrene zelje postenih ljudi i koristila ih da prikrije svoje mracne namere........ Da ne uzimamo Bibliju koja je prepina kotraverzi, nelogicnosti i pisana je tako da se moze tumaciti na vise nacina te je samo svestena lica mogu rastumaciti ( naravno onako kako njima odgovara).....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sub oľu 05, 2011 9:11 pm

Pa ima i dobrih strana, ali sad smo se zapričali o lošima, a ti osim izgradnje škola i bolnica nisi spomenuo nijednu dobru. A ja namjerno neću spominjati dobre jer čekam da ih ti spomeneš. Kad bih i bila frustirana imala bi zašto. Na ovim llinkovima možeš vidjeti primjere vrijeđanja inteligencije s crkvene strane:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/koliko-ce-nas-kostati-papin-dolazak-i-tko-to-zeli-platiti/520741.aspx
http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvatskim-biskupima-fasada-oniksa-8-8-milijuna-kuna-clanak-255920

Evo ti link i sa ovog foruma:
http://www.crofriends.com/t13879-karizmatik-lini-astrolozi-vraare-i-scijentolozi-sve-su-to-avolje-sluge

http://dalje.com/hr-hrvatska/glas-koncila--facebook-prosvjednici-su-meso-u-necijim-rukama/343183
http://www.jutarnji.hr/velecasni-sudac--jadranka-kosor-je-dobra-zena/928908/
http://rug.webnode.com/duhovni-tekstovi-teme/predbracni-odnosi-ljubav-ili-grijeh/
http://www.korzo.net/Hrvatska-aktualno/Kip-Isusa-kojeg-radi-Zlatko-Sudac-bit-ce-potopljen-na-ronilackoj-turistickoj-stazi.html
http://www.raskrizje.com/index.php?option=com_content&view=article&id=231:homoseksualnost-&catid=83:moral-i-etika&Itemid=130
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub oľu 05, 2011 9:15 pm

Blesavi je napisao/la:
Teo je napisao/la:
Blesavi je napisao/la:Istoriju katoličke crkve moš strpat u jednu rečenicu...2000 godina krađe, ubijanja, praznovirja i laganja. Dec ol. Very Happy
ne 2000 godina krađe katolička crkva postoji od 1054.

2000 godina po tariguzu Bibliji. Very Happy Al dobro...sve su to bajke na naivne i primitivne.

Ta tvoja kako veli tariguz izumljen je u 14 stoljeća opet se ne poklapa s tvojim tvrdnjama naivan je onaj koji vjeruje da je postojao prije 2000 godina
Wink

Zadnja promjena: Teo; sub oľu 05, 2011 9:16 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sub oľu 05, 2011 9:15 pm

makaj je napisao/la:ajmo ovako , otvaranjem prvih bolnica crkva je indirektno utjecala na spašavanje ... koliko života , recimo i ta teza stoji , ne možeš je negirat jel tako

To stoji.

makaj je napisao/la:ja uopće nisam počeo histerizirati , ne , ja sam samo ukazivao da postoje i dobre stvari istodobno ukazivajući i na loše , vrati se nazad pa pročitaj sve i jedan moj post , vidit ćeš da nigdje nisam stao u defacr+to čvrst stav obrane crkvr , nego sam realno kritički pisao o dobrim i lošim stvarima iste

Pa nisi, ali si počeo govoriti da mrzim crkvu i da sam frustrirana. Savjetovao si i da pogledam sebe. Jesam. Ne vidim mržnju ni frustraciju.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 sub oľu 05, 2011 9:23 pm

makaj je napisao/la:

ajmo ovako , otvaranjem prvih bolnica crkva je indirektno utjecala na spašavanje ... koliko života , recimo i ta teza stoji , ne možeš je negirat jel tako

Bas oko toga se ne slazem..... Nije crkva organizovala skole vec su one postojale i pre nje i to na mnogo vecem nivou sa znanjem..... crva ih je samo preuzela pod svoje okrilje i izbacila sve sto joj nije odgovaralo...... Time ih je unazadila.....

Ako mislis na skole po trecem svetu to je tek prica za sebe, to ne zelim ni da kometarisem.....

Bolnice su takodje postojale i Rimska medicina je bila na jako visokom nivou (od operacija na mozgu do protetije i lecenja cak se neki od savremenih hiruskih pomagala skoro identicna kao Rimska.....) Mislim da tu crkva nije doprinela vec samo odmogla...... Crkvi je bilo bitno duhovno spasenje i nije se bas previse obazirala na patnje obicnog naroda...... Ima pojedinih slucajeva gde su svestenici samoinicijativno pomagali ljudima ali je to brzo stavljano na svoje mesto.......

Da me ne shvatis pogresno ja opet naglasavam postavka Crkve je nakaradna, prva gazi ono sto propoveda pa samim tim smatram da je negativna.....
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sub oľu 05, 2011 9:29 pm

Bolnice su otvarali i rimljani i popovi.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub oľu 05, 2011 10:17 pm

scorpio57 je napisao/la:daj Ly odjebi ga Neu ga je zvala
Šta tebe briga ko je njega zvao, najvažnije je da je on tu, jer vidi se da je zabavan forumaš.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty999 / 999999 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by minutus sub oľu 05, 2011 10:20 pm

tvoja povijest, Katolička Crkva - Page 10 Smiley225 makaj,
je rvacka vjeroispovijest. sudeći po tvojim vjerskim izjavama te prvim školama i bolnicama, nemaš pojma ni o povijesti ni i školama. izuzmemo li onu školu koju nazivam hrvatsku, nemaš nikakvu, čak ni vjersku. tako bi špekulativno tvrdio da vjerojatno nemaš pojma o ničemu.

u školu su već 4000 godina prije krista išli mali sumeri (mesopotamija, danas turska sirija, irak, pretežno sirija/irak)
prve crkvene škole (u njemačkoj) osnovane su u 8. stoljeću, dakle 500 godina nakon rušenja i spaljivanja poganskih škola i hramova od strane svježe etabliranih kršćanskih razbojnika. stoljeća kršćanske strahovlade ne zovu se džabe mračna dob.
uostalom, mali sumeri nisu bili prvi đaci, ljudska povijest, gradovi i škole ne počinju tek sa sumerima, to je samo ono što je slučajno sačuvano i rekonstruirano. pronađeno sigurno ne dokumentira upravo prvu školu čovječanstva.
od tvoje "škole" već za 200 g neće ni traga biti. ili je u tvojoj blizini neka škola koja je starija od 200 godina?

baš vidim, već si na glasu kao zabavan
onda umjesto kvak-kvak, pozdravljam te s promuklim hehe
:jastukić:
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sub oľu 05, 2011 10:39 pm

Minutus, bez obzira na naše vječno čepušanje ovaj put se moram složiti s tobom i dati ti plus.

Neu, zabavan je. Slažem se. Vrlo zabavan troll.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blesavi ned oľu 06, 2011 8:51 am

bokaso1 je napisao/la:Blesavi izgleda da imas malo cudan nastup i prilicno si bahat u ophodjenju sa ljudima.....

Alo advokata, skin ti pričaš ? Živčan

Blesavi
Trajno baniran/a

Registriran/a : 28.02.2011
Broj postova : 48
Reputacija Reputacija : 14
Godina imam : 113
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 10:30 am

minutus je napisao/la:tvoja povijest, Katolička Crkva - Page 10 Smiley225 makaj,
je rvacka vjeroispovijest. sudeći po tvojim vjerskim izjavama te prvim školama i bolnicama, nemaš pojma ni o povijesti ni i školama. izuzmemo li onu školu koju nazivam hrvatsku, nemaš nikakvu, čak ni vjersku. tako bi špekulativno tvrdio da vjerojatno nemaš pojma o ničemu.

u školu su već 4000 godina prije krista išli mali sumeri (mesopotamija, danas turska sirija, irak, pretežno sirija/irak)
prve crkvene škole (u njemačkoj) osnovane su u 8. stoljeću, dakle 500 godina nakon rušenja i spaljivanja poganskih škola i hramova od strane svježe etabliranih kršćanskih razbojnika. stoljeća kršćanske strahovlade ne zovu se džabe mračna dob.
uostalom, mali sumeri nisu bili prvi đaci, ljudska povijest, gradovi i škole ne počinju tek sa sumerima, to je samo ono što je slučajno sačuvano i rekonstruirano. pronađeno sigurno ne dokumentira upravo prvu školu čovječanstva.
od tvoje "škole" već za 200 g neće ni traga biti. ili je u tvojoj blizini neka škola koja je starija od 200 godina?

baš vidim, već si na glasu kao zabavan
onda umjesto kvak-kvak, pozdravljam te s promuklim hehe
:jastukić:

hahaha ja plaćem , ja stvarno ne vjerujem da mogu postojat takvi ljudi poput tebe , vidi , ajmo sad polako i redom , opet dolazimo do svećenstva kao pismenog dijela društva , zašto sad spominješ rvacku , vidi , tjeraš me da budem isren pa da ti ukažem što ustvari tebe jebe , ne jebe tebe katolička crkva kao takva institucija , ono zlo .... tebe jebu dublje i mračnije stvari a svoju tezu crpiš is sveg zla koje je počinjeno spram tvoga naroda radi katoličke crkve , jel tako , budi iskren , sad ću pokrenut temu na forumi , je li SPC kriva za sve zločine na ovim prostorima , proziran si

inače , demantiraju te mnogi znanstveni radovi na području politike , botanike , jezikoslovlja kojima su autori svjetovnjaci iz crkvenih krugova , recimo Bartol Kašić kojeg smatramo ocem Hrvatske gramatike je bio svećenik , nije VUK ne , J.J. Strossmayer također i X znanstvenika ,
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 10:42 am

Ly je napisao/la:
makaj je napisao/la:ajmo ovako , otvaranjem prvih bolnica crkva je indirektno utjecala na spašavanje ... koliko života , recimo i ta teza stoji , ne možeš je negirat jel tako

To stoji.

makaj je napisao/la:ja uopće nisam počeo histerizirati , ne , ja sam samo ukazivao da postoje i dobre stvari istodobno ukazivajući i na loše , vrati se nazad pa pročitaj sve i jedan moj post , vidit ćeš da nigdje nisam stao u defacr+to čvrst stav obrane crkvr , nego sam realno kritički pisao o dobrim i lošim stvarima iste

Pa nisi, ali si počeo govoriti da mrzim crkvu i da sam frustrirana. Savjetovao si i da pogledam sebe. Jesam. Ne vidim mržnju ni frustraciju.

pazi , uhvatila si se mojih riječi " MRZIŠ CRKVU " ajde sad malo stani na loptu pa se zapitaj , što si rekla s rečenicom " KOME JE CRKVA donijela dobrog " " Škole su otvarali da podučavaju svoj zatucani NAUK "

rečenice koje si napisala isijavaju lubavlju a još više poštovanjem i još pišeš da se kritički odnosiš a svoju kritiku crpiš iz analize ejjj
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned oľu 06, 2011 10:48 am

nije crkva kriva, krivi su ljudi koji ju vode. prije je crkva bila pojam, danas je crkva predmet sprdnje upravo zato što silni svećenici su pedofili, voze skupe aute, jebu žene po komšiluku i slično. crkva sama po sebi nije ništa skrivila, dapače, volim doć u crkvu kad nije misa, jednostavno osjećam neki mir u sebi tada.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty999 / 999999 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 10:49 am

Ly je napisao/la:Bolnice su otvarali i rimljani i popovi.

čekaj malo , istina da su ih otvarali i jedni i drugi , znači i KC ih je otvarala i kao takva je sudjelovala u humanom radu jel tako , eto ipak jedna dobra stvar , škole , evo otvarali su ih i drugi ali ih je OTVARALA i KC ipak više nego drugi , opet dobra stvar za KC , Sveučilišta , otvarali su ih i drugi ali ih je otvarala i KC , bravo za KC još jedna dobra stvar , sirotišta također , knjižnice ... sad ćemo doć i do Aleksandrijske biblioteke jel tako , pa će neki reć da ju nije otvorila KC nego egipćani ...., uglavnom da skratim uza sva ZLA koja su počinjena od strane crkve i u ime BOGA crkva isto tako ima i dosta zasluga za općenito stanje u društvu i to je to , nepobitna činjenica
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 10:54 am

Neu je napisao/la:nije crkva kriva, krivi su ljudi koji ju vode. prije je crkva bila pojam, danas je crkva predmet sprdnje upravo zato što silni svećenici su pedofili, voze skupe aute, jebu žene po komšiluku i slično. crkva sama po sebi nije ništa skrivila, dapače, volim doć u crkvu kad nije misa, jednostavno osjećam neki mir u sebi tada.

neu , znaš meni se ne da povampirit ali POVAMPIRIT ću to je sto posto , jer ne možeš kretat u diskusiju s argumentom " CRKVA JE ZLO " kao većina forumaša na ovom forumu , ustvari mi kad govorimo o crkvi ne govorimo kao nekoj građevini ,nego kao o političkoj organizaciji jer ona to ustvari i je , 2000 godina postoji i normalno je da je bilo GREŠAKA , najvjerojatnije i više nego dobrih stvari ali ne možemo im oduzet značaj koji su dali zapadnoj civilizaciji , ako ostanem ovdje vidit ćeš zanimljivih rasprava s diskutantima iz zemalja s autokefalnim crkvama koji nama Hrvatima pribacuju da nemamo svoje crkve ...., a za sve zlo počinjeno spram njihovog naroda kriva je KC
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned oľu 06, 2011 11:02 am

nisam ja krenula u raspravu s agrumentima da je crkva zlo, već s tim da je nekolicina svećenika zlo. nisu svi svećenici zlo, ali neki jesu. isto tako vrijedi i za profesore, neki su dobri, neki ne, isto vrijedi i za ostale.

najviše što mi se zgadilo u vezi crkve je kad sam bila u aljmašu, bila je misa vani, išli su ljudi i sklupljali lemojziju, a svaka osoba je prije mise ubacila pare unutra u crkvi, svaka osoba je prije mise ubacila pare kod gospe na brdašcu, svaka osoba je prije mise ubacila pare gdje je sigla i oni su se još drznuli skupljati lemojziju.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 11:08 am

Neu je napisao/la:nisam ja krenula u raspravu s agrumentima da je crkva zlo, već s tim da je nekolicina svećenika zlo. nisu svi svećenici zlo, ali neki jesu. isto tako vrijedi i za profesore, neki su dobri, neki ne, isto vrijedi i za ostale.

najviše što mi se zgadilo u vezi crkve je kad sam bila u aljmašu, bila je misa vani, išli su ljudi i sklupljali lemojziju, a svaka osoba je prije mise ubacila pare unutra u crkvi, svaka osoba je prije mise ubacila pare kod gospe na brdašcu, svaka osoba je prije mise ubacila pare gdje je sigla i oni su se još drznuli skupljati lemojziju.

ja sam novi na forumi ali općenito kad netko napiše , ne tinego diskutantica . " Kome je crkva dobro donijela " ajde budi iskrena , što iščitavaš iz te rečenice . i još kaže da analizira i onda piše kritiku , ej , to je ipak vrh vrhova , po meni je ok . reć , ne znam , nemam mišljenja , ili , ima i dobrih i loših stvari ....

inače opet kažem , nisam pristalica crkvenog klera , ono , u svetištu MAJKE BOŽJE u Krasnu svećenik je napravio hotel , s lovom od milodara i prepisao ga na svoju sestru , toliko o tim lopovima
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned oľu 06, 2011 11:10 am

kužiš ima ljudi kojima je crkva dobro donjela. mom legi, koji je bio narkoman je crkva donjela to da sada više ne uzima drogu. jednostavno je lik toliko bio zaglibio, da je zatražio pomoć od svećenika. svećenik mu je pomogao da prestane bit ovisan, lik je išao stlno u crkvu, molio se, ovo ono i sada je čist.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 11:11 am

makaj je napisao/la:
Neu je napisao/la:nije crkva kriva, krivi su ljudi koji ju vode. prije je crkva bila pojam, danas je crkva predmet sprdnje upravo zato što silni svećenici su pedofili, voze skupe aute, jebu žene po komšiluku i slično. crkva sama po sebi nije ništa skrivila, dapače, volim doć u crkvu kad nije misa, jednostavno osjećam neki mir u sebi tada.

neu , znaš meni se ne da povampirit ali POVAMPIRIT ću to je sto posto , jer ne možeš kretat u diskusiju s argumentom " CRKVA JE ZLO " kao većina forumaša na ovom forumu , ustvari mi kad govorimo o crkvi ne govorimo kao nekoj građevini ,nego kao o političkoj organizaciji jer ona to ustvari i je , 2000 godina postoji i normalno je da je bilo GREŠAKA , najvjerojatnije i više nego dobrih stvari ali ne možemo im oduzet značaj koji su dali zapadnoj civilizaciji , ako ostanem ovdje vidit ćeš zanimljivih rasprava s diskutantima iz zemalja s autokefalnim crkvama koji nama Hrvatima pribacuju da nemamo svoje crkve ...., a za sve zlo počinjeno spram njihovog naroda kriva je KC

ali crkva JE zlo.
od načina na koji je nastala, preko načina na koji se održala..pa sve do ovoga što danas pokušava biti.
čak i ovo na čemu ti insistiraš kako je činila dobro...činila je na prevaru trpajući prirodnu ljudsku humanost pod svoje okrilje.
svaka organizacija koja smišljeno skriva i štiti svoje zločine i zločince je i sama - zločinačka organizacija. svaka institucija koja bi Samo Vjerovanja željela proturiti kao dogmatsku Istinu je - zlo.
ono što su i učinili dobrog, samo je paravan iza kojeg se krije ta silna zloća.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 10 Empty21 / 99921 / 999Katolička Crkva - Page 10 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 11:12 am

Neu je napisao/la:kužiš ima ljudi kojima je crkva dobro donjela. mom legi, koji je bio narkoman je crkva donjela to da sada više ne uzima drogu. jednostavno je lik toliko bio zaglibio, da je zatražio pomoć od svećenika. svećenik mu je pomogao da prestane bit ovisan, lik je išao stlno u crkvu, molio se, ovo ono i sada je čist.

i ovisan o crkvi.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 11:14 am

fosforica je napisao/la:
makaj je napisao/la:

ali crkva JE zlo.
od načina na koji je nastala, preko načina na koji se održala..pa sve do ovoga što danas pokušava biti.
čak i ovo na čemu ti insistiraš kako je činila dobro...činila je na prevaru trpajući prirodnu ljudsku humanost pod svoje okrilje.
svaka organizacija koja smišljeno skriva i štiti svoje zločine i zločince je i sama - zločinačka organizacija. svaka institucija koja bi Samo Vjerovanja željela proturiti kao dogmatsku Istinu je - zlo.
ono što su i učinili dobrog, samo je paravan iza kojeg se krije ta silna zloća.

odličan rezime ,sad mi reci barem za jednu dobru organizaciju
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned oľu 06, 2011 11:22 am

fosforica je napisao/la:i ovisan o crkvi.
da, ovisan je o crkvi. svaki dan moli, svaki dan je u crkvi, čak je htio ići za svećenika.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 11:29 am

sa kojom bi ti to organizacijom poredio par stotina godina staru crkvu, nastalu na krivotvorinama, lažima, mitovima...održanu nasiljem i strahom, a danas samo zapakiranu u šareni papirić?

nemrem se sjetiti ni jedne...trenutno.

a ove mlađahne, probuđene...koje su i nastale iz želje za dobrobiti čovječanstva, kao zeleni ili unicef i tome sl...vjerojatno nemaju dokument kojem štite pedofile unutar svoje organizacije.

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down