Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Katolička Crkva

+22
makaj
Blesavi
Weekend_Warrior
Ly
Teo
Stevo Largo
minutus
m
Mass
H[a]D
Angie
pustinja
scorpio57
Dr.Kiyu
Prop
Hunnerkongen
evitaa
Love
THUNDER_DINIX
diabolik.
Neu
tanuki
26 posters

Stranica 12 / 40. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40  Next

Go down

Katolička Crkva - Page 12 Empty Re: Katolička Crkva

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 3:44 pm

poklapanje
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty21 / 99921 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned oľu 06, 2011 3:47 pm

Laughing Laughing Laughing
to ono kao: "dobro bedo, smanji doživljaje!"?
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 3:55 pm

ne. nn

kao..."život je težak...jebiga"
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost ned oľu 06, 2011 4:06 pm

maza
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Ly ned oľu 06, 2011 5:24 pm

makaj je napisao/la:čekaj malo , istina da su ih otvarali i jedni i drugi , znači i KC ih je otvarala i kao takva je sudjelovala u humanom radu jel tako

Jest. Sudjelovala je. To joj je dobra strana. Npr. do 11. st. su središta medicinskog znanja u Europi benediktinski samostani. Redovnici su sačuvali antičke medicinske spoznaje. Otvaraju hospitale i u našim krajevima (hospital sv. Martina kod Zadra i hospital sv. Petra kod Nina). Salernska medicinska škola osnovana krajem 9. st. bila je u tijesnoj vezi s benediktincima iako ima laičko obilježje. Idemo li dublje u prošlost vidit ćemo da su kršćani u Gondišapuru u Perziji osnovali školu hipokratske medicine i na taj način zapadnjačku medicinu prenijeli u arapsko kulturno područje. U 12. i 13. stoljeću nastupa skolastička epoha srednjovjekovne medicine jer je Crkva redovnicima branila obavljanje liječničkog posla pa su taj dio nadomještali teorijom. A svo to vrijeme njegom bolesnika bavile su se uglavnom nepismene osobe i redovnici.

O medicini antičkih naroda bi se dalo napisati puno više. O europskoj medicini nakon srednjeg vijeka isto tako. Njome su se bavili laici. Nikakva crkva.

Nemojmo miješati pojedince i cijelu instituciju. To što se neki svećenik bavio medicinom nije isto reći kao da se bavila cijela crkva. Kao što se za crkvu ne može reći da se bavila arheologijom samo zato što je don Frane Bulić istraživao Salonu. Crkva generalno nije doprinijela razvoju znanosti. To su učinili pojedinci unutar nje. Upravo je crkva bila ta koja je gušila razvoj znanosti pa je srednjovjekovna medicina uglavnom bila neznanstvena (astrologija, puštanje krvi, izazivanje kihanja, pregled mokraće, itd.).

makaj je napisao/la: eto ipak jedna dobra stvar , škole , evo otvarali su ih i drugi ali ih je OTVARALA i KC ipak više nego drugi , opet dobra stvar za KC , Sveučilišta , otvarali su ih i drugi ali ih je otvarala i KC , bravo za KC još jedna dobra stvar , sirotišta također , knjižnice ... sad ćemo doć i do Aleksandrijske biblioteke jel tako , pa će neki reć da ju nije otvorila KC nego egipćani ....,

Nije ih otvarala više. Sveučilišta su postojala i prije katoličke crkve i kroz njezinu povijest otvaraju ih uglavnom svjetovne institucije. Aleksandrijsku biblioteku nije otvorila crkva već egipatski faraon Ptolomej I. Soter u 3. st. pr. Kr. Bila je središte heleonističke kulture i znanosti. Doživjela je tri uništenja. Kršćani su odgovorni za 3. uništenje. 391. je car Teodozije naredio zatvaranje svih poganskih hramova i svetišta i uslijed toga je zaslugom patrijarha Teofila porušen Serapisov hram i uništena knjižnica. Četvrti put je uništena 642. kad je kalif Omar iz Damaska naredio uništenje svih spisa koji nisu u skladu s Kuranom.

quote="makaj"]" Kome je crkva dobro donijela " ajde budi iskrena , što iščitavaš iz te rečenice . i još kaže da analizira i onda piše kritiku , ej , to je ipak vrh vrhova , po meni je ok . reć , ne znam , nemam mišljenja , ili , ima i dobrih i loših stvari ....[/quote]

Kako ću reći da nemam mišljenja kad imam mišljenje, a ono je da je loših stvari neusporedivo više nego dobrih. Donijela je dobro malo kome. Eto, njen doprinos medicini sam ti navela. Ne može se zanemariti ni svećenike i redovnike koji su doprinijeli drugim područjima znanosti. Ali to su sve napravili POJEDINCI, a ne INSTITUCIJA. Narkoman kojeg je netko spomenuo nije izliječen od boga i crkve, izliječen je zato jer je imao dovoljno jak karakter da se ostavi droge i jer očito nije zašao preduboko.

Fra Zvjezdan Linić npr. Ne znam što je tu posrijedi-placebo efekt ili on stvarno ima neke moći. Ako ljudi tvrde da im je pomogao to mi je drago.

Crkva ima i pozitivne strane, ali ih je premalo u odnosu na negativne.

Kršćanski misionari u Africi jesu zaslužni za otvaranje škola i bolnica i za ukidanje drevnog običaja ubijanje žive djece koji je bio prisutan u nekim područjima Afrike, ali sve do danas oni snose i dio krivice za širenje HIV-a jer ljudima ne daju kondome smatrajući ih grijehom. S tim istim misionarima došli su i europski osvajači koji su, a to se sad ne odnosi samo na Afriku, porobili starosjedioce, a ponegdje ih i istrijebili. Sad misionarenje u siromašnim područjima po meni ne vrijedi ništa jer ta područja su ovisna o svojim nekadašnjim osvajačima. Tim ljudima treba dati priliku da se sami izbore za sebe, da prosperiraju i da sami nešto stvore, a ne ih šopati financijskim injekcijama i hraniti ih kad su gladni. Kineska poslovica kaže da gladnome najbolje pomažeš tako da ga naučiš uloviti ribu. Sirotinji treba to, a ne paketi pomoći. To što ovaj koncept još dugo neće zaživjeti jer je zapadu u interesu da treći svijet bude ovisan o njima, e to je sad nešto drugo.

Isto tako je i doprinos franjevaca očuvanju hrvatskog identiteta u BiH nedvojben.

Ali inkvizicija, prisilna pokrštavanja, uništavanja katara, bogumila, templara nemaju nikakvo opravdanje. Kao ni brutalnost kojom se crkva obračunala s poganstvom nakon pobjede kršćanstva. Ajmo sa realno, progoni kršćana (koji nemaju nikakvo opravdanje) trajali su tristotinjak godina dok je inkvizicija trajala šesto.

Danas ta ista crkva ljudima savjetuje da ne koriste kontracepciju, zabranjuje medicinski potpomognutu oplodnju, žene potiče da trpe nasilje jer je insitucija braka svet i pod svaku cijenu se mora sačuvati, roditelje potiče da imaju minimalno troje djece, a ne govori im kako da ih odgajaju ako nemaju uvjeta za to. U recesiji se odrekla bijednih 20 milijuna kuna. Pedofilske skandale ne treba ni spominjati. Krštenje se ne može poništiti. I mi sve to plaćamo. plaćamo lupetine iz sabora i lupetine s Kaptola. Ja ih više ne želim plaćati i nije u redu da ih itko plaća. Slizali su se politikom i postali njezina kurva.

Ako ti, makaj, smatraš da ovo nisu činjenice, slobodno napiši što smatraš točnim i ako je točno skidam ti kapu, ali moju hipotetsku mržnju ne spominji jer ona nema veze sa stvarnošću. Prouči ovo napisano pa se onda javi s govorima o mojoj takozvanoj mržnji.

Da, mislim da je katolička Crkva najbliže opisu babilonske kurve iz Otkrivenja.

Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty61 / 99961 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 ned oľu 06, 2011 5:48 pm

Blesavi je napisao/la:
bokaso1 je napisao/la:Blesavi izgleda da imas malo cudan nastup i prilicno si bahat u ophodjenju sa ljudima.....

Alo advokata, skin ti pričaš ? Živčan

Bas si mi zabavan, prosto ne mogu da odolim...... plese
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 5:59 pm

da se nadovežem na Ly...(usput rep + smajlić )
vrijeme u kojem je crkva imala vlast i moć danas zovemo - mračno doba.
u to vrijeme ni znanstvenik nisi mogao biti ako ne spomeneš boga makar usput....a i tada je postojala mogucnost da goriš na lomači kao heretik.
danas, ljudi koji se žele zvati znanstvenicima ne spominju razna božanstva u sklopu svojih znanstvenih zapažanja i radova. takvi radovi jednostavno ne bi bilo priznati kao - znanstveni.
tako da postoji i dobar dio iluzije u priči o znanstvenicima iz redova klera.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 6:22 pm

Ly je napisao/la:
makaj je napisao/la:čekaj malo , istina da su ih otvarali i jedni i drugi , znači i KC ih je otvarala i kao takva je sudjelovala u humanom radu jel tako

Jest. Sudjelovala je. To joj je dobra strana. Npr. do 11. st. su središta medicinskog znanja u Europi benediktinski samostani. Redovnici su sačuvali antičke medicinske spoznaje. Otvaraju hospitale i u našim krajevima (hospital sv. Martina kod Zadra i hospital sv. Petra kod Nina). Salernska medicinska škola osnovana krajem 9. st. bila je u tijesnoj vezi s benediktincima iako ima laičko obilježje. Idemo li dublje u prošlost vidit ćemo da su kršćani u Gondišapuru u Perziji osnovali školu hipokratske medicine i na taj način zapadnjačku medicinu prenijeli u arapsko kulturno područje. U 12. i 13. stoljeću nastupa skolastička epoha srednjovjekovne medicine jer je Crkva redovnicima branila obavljanje liječničkog posla pa su taj dio nadomještali teorijom. A svo to vrijeme njegom bolesnika bavile su se uglavnom nepismene osobe i redovnici.

O medicini antičkih naroda bi se dalo napisati puno više. O europskoj medicini nakon srednjeg vijeka isto tako. Njome su se bavili laici. Nikakva crkva.

Nemojmo miješati pojedince i cijelu instituciju. To što se neki svećenik bavio medicinom nije isto reći kao da se bavila cijela crkva. Kao što se za crkvu ne može reći da se bavila arheologijom samo zato što je don Frane Bulić istraživao Salonu. Crkva generalno nije doprinijela razvoju znanosti. To su učinili pojedinci unutar nje. Upravo je crkva bila ta koja je gušila razvoj znanosti pa je srednjovjekovna medicina uglavnom bila neznanstvena (astrologija, puštanje krvi, izazivanje kihanja, pregled mokraće, itd.).

makaj je napisao/la: eto ipak jedna dobra stvar , škole , evo otvarali su ih i drugi ali ih je OTVARALA i KC ipak više nego drugi , opet dobra stvar za KC , Sveučilišta , otvarali su ih i drugi ali ih je otvarala i KC , bravo za KC još jedna dobra stvar , sirotišta također , knjižnice ... sad ćemo doć i do Aleksandrijske biblioteke jel tako , pa će neki reć da ju nije otvorila KC nego egipćani ....,

Nije ih otvarala više. Sveučilišta su postojala i prije katoličke crkve i kroz njezinu povijest otvaraju ih uglavnom svjetovne institucije. Aleksandrijsku biblioteku nije otvorila crkva već egipatski faraon Ptolomej I. Soter u 3. st. pr. Kr. Bila je središte heleonističke kulture i znanosti. Doživjela je tri uništenja. Kršćani su odgovorni za 3. uništenje. 391. je car Teodozije naredio zatvaranje svih poganskih hramova i svetišta i uslijed toga je zaslugom patrijarha Teofila porušen Serapisov hram i uništena knjižnica. Četvrti put je uništena 642. kad je kalif Omar iz Damaska naredio uništenje svih spisa koji nisu u skladu s Kuranom.

quote="makaj"]" Kome je crkva dobro donijela " ajde budi iskrena , što iščitavaš iz te rečenice . i još kaže da analizira i onda piše kritiku , ej , to je ipak vrh vrhova , po meni je ok . reć , ne znam , nemam mišljenja , ili , ima i dobrih i loših stvari ....

Kako ću reći da nemam mišljenja kad imam mišljenje, a ono je da je loših stvari neusporedivo više nego dobrih. Donijela je dobro malo kome. Eto, njen doprinos medicini sam ti navela. Ne može se zanemariti ni svećenike i redovnike koji su doprinijeli drugim područjima znanosti. Ali to su sve napravili POJEDINCI, a ne INSTITUCIJA. Narkoman kojeg je netko spomenuo nije izliječen od boga i crkve, izliječen je zato jer je imao dovoljno jak karakter da se ostavi droge i jer očito nije zašao preduboko.

Fra Zvjezdan Linić npr. Ne znam što je tu posrijedi-placebo efekt ili on stvarno ima neke moći. Ako ljudi tvrde da im je pomogao to mi je drago.

Crkva ima i pozitivne strane, ali ih je premalo u odnosu na negativne.

Kršćanski misionari u Africi jesu zaslužni za otvaranje škola i bolnica i za ukidanje drevnog običaja ubijanje žive djece koji je bio prisutan u nekim područjima Afrike, ali sve do danas oni snose i dio krivice za širenje HIV-a jer ljudima ne daju kondome smatrajući ih grijehom. S tim istim misionarima došli su i europski osvajači koji su, a to se sad ne odnosi samo na Afriku, porobili starosjedioce, a ponegdje ih i istrijebili. Sad misionarenje u siromašnim područjima po meni ne vrijedi ništa jer ta područja su ovisna o svojim nekadašnjim osvajačima. Tim ljudima treba dati priliku da se sami izbore za sebe, da prosperiraju i da sami nešto stvore, a ne ih šopati financijskim injekcijama i hraniti ih kad su gladni. Kineska poslovica kaže da gladnome najbolje pomažeš tako da ga naučiš uloviti ribu. Sirotinji treba to, a ne paketi pomoći. To što ovaj koncept još dugo neće zaživjeti jer je zapadu u interesu da treći svijet bude ovisan o njima, e to je sad nešto drugo.

Isto tako je i doprinos franjevaca očuvanju hrvatskog identiteta u BiH nedvojben.

Ali inkvizicija, prisilna pokrštavanja, uništavanja katara, bogumila, templara nemaju nikakvo opravdanje. Kao ni brutalnost kojom se crkva obračunala s poganstvom nakon pobjede kršćanstva. Ajmo sa realno, progoni kršćana (koji nemaju nikakvo opravdanje) trajali su tristotinjak godina dok je inkvizicija trajala šesto.

Danas ta ista crkva ljudima savjetuje da ne koriste kontracepciju, zabranjuje medicinski potpomognutu oplodnju, žene potiče da trpe nasilje jer je insitucija braka svet i pod svaku cijenu se mora sačuvati, roditelje potiče da imaju minimalno troje djece, a ne govori im kako da ih odgajaju ako nemaju uvjeta za to. U recesiji se odrekla bijednih 20 milijuna kuna. Pedofilske skandale ne treba ni spominjati. Krštenje se ne može poništiti. I mi sve to plaćamo. plaćamo lupetine iz sabora i lupetine s Kaptola. Ja ih više ne želim plaćati i nije u redu da ih itko plaća. Slizali su se politikom i postali njezina kurva.

Ako ti, makaj, smatraš da ovo nisu činjenice, slobodno napiši što smatraš točnim i ako je točno skidam ti kapu, ali moju hipotetsku mržnju ne spominji jer ona nema veze sa stvarnošću. Prouči ovo napisano pa se onda javi s govorima o mojoj takozvanoj mržnji.

Da, mislim da je katolička Crkva najbliže opisu babilonske kurve iz Otkrivenja.

[/quote]

sve kužim ali ne kužim zašto si mi objašnjavala porijeklo Aleksandrijske knjižnice , mislim ja sam ubacio malo sarkazma u raspravu ... i daj mi sad na kraju reci kako ti se čini onaj tvoj post " CRKVA NIKOM NIJE DOBRO DONIJELA " sada kad si počela realno pisat , analizirat ... evo vidiš ,da si ovako napisala na početku mojeg i tvojeg diskutiranja ja bih ti stavio X , ništa drugo , KRITIČKI osvrt na crkvu i sve 5 ali napisat onaj post gore rezultirao je mojim postom onakvim kakav je ispao , bravo za TEBE
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty0 / 9990 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 6:26 pm

fosforica je napisao/la:da se nadovežem na Ly...(usput rep + smajlić )
vrijeme u kojem je crkva imala vlast i moć danas zovemo - mračno doba.
u to vrijeme ni znanstvenik nisi mogao biti ako ne spomeneš boga makar usput....a i tada je postojala mogucnost da goriš na lomači kao heretik.
danas, ljudi koji se žele zvati znanstvenicima ne spominju razna božanstva u sklopu svojih znanstvenih zapažanja i radova. takvi radovi jednostavno ne bi bilo priznati kao - znanstveni.
tako da postoji i dobar dio iluzije u priči o znanstvenicima iz redova klera.

opet i opet , jel sve crkveno ZLO , ajde reci
otkud tebi takav stav spram crkve
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 6:34 pm

zanimalo me tko mi to prijeti vječnim mukama u ognju ako ne bekečem u njihovom toru..pa mi bilo prirodno - provjeriti im kredibilitet.
historia est magistra vitae smajlić
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 6:57 pm

fosforica je napisao/la:zanimalo me tko mi to prijeti vječnim mukama u ognju ako ne bekečem u njihovom toru..pa mi bilo prirodno - provjeriti im kredibilitet.
historia est magistra vitae smajlić

HAHAHHA pa moram se i nasmijat , sad ćemo i o dogmama pričat hahahahahah

ima li koju dobru stvar ta crkva
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 7:02 pm

da...dogme i crkva nekak ne idu zajedno sw2

ima. nije obavezno smajlić
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj ned oľu 06, 2011 7:06 pm

fosforica je napisao/la:da...dogme i crkva nekak ne idu zajedno sw2

ima. nije obavezno smajlić

samo mi je ovo trebalo napisat , ništa drugo Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned oľu 06, 2011 7:21 pm

drago mi je da si zadovoljen Very Happy
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bokaso1 pon oľu 07, 2011 12:03 am

Da znate da ste me prijatno iznenadili....... Nisam ni mislio da ima toliko ljudi sa kojima delim stavove....... Svaka cast.......

Mislim da kad navodite Inkviziciju KC nije bila naj gora.... Protestantska Inkvizicija je cinila masakre...... Kod KC se mogao dobiti oprost ali kod Protestanata tek od boga koga su se trudili da sto brze sretnes.....

I NIJE TACNO DA NIKOME NIJE KATOLICKA CRKVA DOBRO DONELA

Jesam rekao u sali ali je istina....... PAPI I KLERU........
bokaso1
bokaso1
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 09.04.2010
Broj postova : 8239
Reputacija Reputacija : 663
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty120 / 999120 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 07, 2011 2:49 am

sve pričice o dobročinstvu crkve su promašene licemjerne mantre razbojnika. crkva nije nikakva humanitarna organizacija. kad ona otkrije svoje knjigovodstvo, može se njeno reklamno dobročinstvo procijeniti. tada se može prepoznati koliko promile svog prometa ona stvarno troši na projekte koje zaglupljeni zaglupljivači ovdje prodaju, a koliko za političku reprezentaciju, financiranje svojih predstava, velebnih palača i lagodan život svojih dužnosnika. tome smijemo dodati značajne iznose koje s drugim deklaracijama dobiva od svojih razbojničkih kompanjona iz društvenih proračuna. – i sve to ide bez poreza i javne kontrole u strogoj tajnosti.
crkva u stvarnosti ne zna kuda s lovom. usmjerio bi pozornost lakovjernika da se crkva u potrazi za isplativim investicijama udružila s najvećim mutikašama novije hrvatske povijesti, sa zagorcem i bandićem. koju lovu su oni okretali i koliko je kuda nestalo ni bog ne zna.
nadalje se kc, također iz radosti na stjecanju, već prije početka rata udružila s bandom krivoustog razbojnika, hrvatskom zločinačkom zajednicom koja do danas nemilosrdno cijedi lovu iz svoje stoke sitnog zuba, rasprodaje zajednička prirodna dobra i sve stečevine iz mračne jugoslavije: od produkcionih pogona preko socijalnih servisa (za zdravstvo i mirovinu već dvije police „osiguranja“ nisu više dovoljne, voda je skuplja nego u siriji, čekam samo još kad ću trebati dvije kartice za jednu vožnju s autobusom), ukidanje građanskih prava: uskraćivanje pravorijeka i oduzimanje poslovne sposobnosti pod tutorstvom notara, te dovođenje 80% primatelja plaća u neposrednu ovisnost od političke nomenklature o kojoj ovisi vlastito radno mjesto i radna mjesta rodbine (sto se upotrebljava kao svojevrstan oblik ucjene i osvete, padne li netko iz bilo kojih razloga u nemilost.
sve nabrojeno je neposredno isprepleteno s političkim aktivnostima kc koja si gradi jednu palaču za drugom, upravo kao i njeni (svjetovni) saveznici (u pljački) na terenu, istaknuti i tajni čimbenici političkih stranaka.
bit crkve i njenog djelovanja je širenje svoje moći po svaku cijenu. o njenoj deklarativnoj svrsi postojanja, širenjem „evanđelja“ (radosne vijesti – valjda mutiralo u realsatiru) sada više neću. o tome sam u nekoliko navrata nekoliko rečenica napisao.

Katolička Crkva - Page 12 Buckle Katolička Crkva - Page 12 Smiley_S2lyY2hlLzAwMS5naWY=
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 07, 2011 12:09 pm

minutus je napisao/la:sve pričice o dobročinstvu crkve su promašene licemjerne mantre razbojnika. crkva nije nikakva humanitarna organizacija. kad ona otkrije svoje knjigovodstvo, može se njeno reklamno dobročinstvo procijeniti. tada se može prepoznati koliko promile svog prometa ona stvarno troši na projekte koje zaglupljeni zaglupljivači ovdje prodaju, a koliko za političku reprezentaciju, financiranje svojih predstava, velebnih palača i lagodan život svojih dužnosnika. tome smijemo dodati značajne iznose koje s drugim deklaracijama dobiva od svojih razbojničkih kompanjona iz društvenih proračuna. – i sve to ide bez poreza i javne kontrole u strogoj tajnosti.
crkva u stvarnosti ne zna kuda s lovom. usmjerio bi pozornost lakovjernika da se crkva u potrazi za isplativim investicijama udružila s najvećim mutikašama novije hrvatske povijesti, sa zagorcem i bandićem. koju lovu su oni okretali i koliko je kuda nestalo ni bog ne zna.
nadalje se kc, također iz radosti na stjecanju, već prije početka rata udružila s bandom krivoustog razbojnika, hrvatskom zločinačkom zajednicom koja do danas nemilosrdno cijedi lovu iz svoje stoke sitnog zuba, rasprodaje zajednička prirodna dobra i sve stečevine iz mračne jugoslavije: od produkcionih pogona preko socijalnih servisa (za zdravstvo i mirovinu već dvije police „osiguranja“ nisu više dovoljne, voda je skuplja nego u siriji, čekam samo još kad ću trebati dvije kartice za jednu vožnju s autobusom), ukidanje građanskih prava: uskraćivanje pravorijeka i oduzimanje poslovne sposobnosti pod tutorstvom notara, te dovođenje 80% primatelja plaća u neposrednu ovisnost od političke nomenklature o kojoj ovisi vlastito radno mjesto i radna mjesta rodbine (sto se upotrebljava kao svojevrstan oblik ucjene i osvete, padne li netko iz bilo kojih razloga u nemilost.
sve nabrojeno je neposredno isprepleteno s političkim aktivnostima kc koja si gradi jednu palaču za drugom, upravo kao i njeni (svjetovni) saveznici (u pljački) na terenu, istaknuti i tajni čimbenici političkih stranaka.
bit crkve i njenog djelovanja je širenje svoje moći po svaku cijenu. o njenoj deklarativnoj svrsi postojanja, širenjem „evanđelja“ (radosne vijesti – valjda mutiralo u realsatiru) sada više neću. o tome sam u nekoliko navrata nekoliko rečenica napisao.

Katolička Crkva - Page 12 Buckle Katolička Crkva - Page 12 Smiley_S2lyY2hlLzAwMS5naWY=

sve to stoji , ok , ali dok i jedan dio love daje na humani rad imat će neko dobro dijelo
ustvari tvoje pobude su niske i isijavaju revolt spram KC iz diobro znanih razloga , najbolja ti je ova zadnja slika , s njom si pokazao pravo mišljenje i osobnost PLJUVAČA , nšta drugo , zapamti , KOMUNIZMA više nema , ni dragog TITE ni CKSKJ također a neće si ni vratit , zato PATI
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 07, 2011 12:12 pm

fosforica je napisao/la:drago mi je da si zadovoljen Very Happy

ma vidi , ako se vratiš nazad i vidiš moj post na koji si reagirala , ono prije nego sam ti napisao da MRZIŠ crkvu , izvinjavam se radi toga , sad ti mogu napokon reć da si napisala odličan tekst , kritički ali si uzela i u obzir i dobre strane koje je crkva iznjedrila , još jednom bravo .
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 07, 2011 12:15 pm

bokaso1 je napisao/la:Da znate da ste me prijatno iznenadili....... Nisam ni mislio da ima toliko ljudi sa kojima delim stavove....... Svaka cast.......

Mislim da kad navodite Inkviziciju KC nije bila naj gora.... Protestantska Inkvizicija je cinila masakre...... Kod KC se mogao dobiti oprost ali kod Protestanata tek od boga koga su se trudili da sto brze sretnes.....

I NIJE TACNO DA NIKOME NIJE KATOLICKA CRKVA DOBRO DONELA

Jesam rekao u sali ali je istina....... PAPI I KLERU........

hahaahah ma ima X ljudi kojima je i donijela , pogle , ajmo sad malo proširit temu , recimo ROBOVLASNICI koji su kupovali afričke crnce i odvodili ih u Ameriku su osuđivani , robovlasnici koji su ih uzimali isto tako ali s današnjeg gledišta ti crnci - potomci mogu bit zahvalni tim robovlasnicima jer su njihove pretke hvatali po Africi i odveli ih kao roblje u Ameriku ,tužno ali istinito
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pon oľu 07, 2011 12:44 pm

baš čujem da su se urotio talog bogomoljaca za miran prosvjed za pravo homoseksualce proglasiti bolesnima. valjda ih hoće liječiti u nekim svojim humanitarnim poduzećima, vraga istjerati ili nešto slično. kasnije će crkveni dužnosnici govoriti da s tim nemaju ništa. ali sada ne govore - sada uživaju u uspjehu svojih prethodnih govora. prethodno su homoseksualce proglasili bićima koja svojim neobuzdanim hedonizmom izigravaju božju volju. kad kasnije jedan od tako educiranih
napadne nekog homoseksualca,
izrazit će s preokrenutim očimaKatolička Crkva - Page 12 Smiley_emoticons_paradoxon5 svoje zaprepaštenje zbog nasilja.
to me podsjeća na poznatu hrvatsku igru sa srbima
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m pon oľu 07, 2011 12:48 pm

minutići ti imaš tako visoko mišljenje o sebi da je to naprosto nevjerovatno .....
jel pročitaš kad ti sam sebe i dali se kasnije u erekciji diviš svojim postovima , nadrobiš svega i svačega ......

Neutral
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Katolička Crkva - Page 12 Empty14 / 99914 / 999Katolička Crkva - Page 12 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 07, 2011 12:50 pm

minutus je napisao/la:baš čujem da su se urotio talog bogomoljaca za miran prosvjed za pravo homoseksualce proglasiti bolesnima. valjda ih hoće liječiti u nekim svojim humanitarnim poduzećima, vraga istjerati ili nešto slično. kasnije će crkveni dužnosnici govoriti da s tim nemaju ništa. ali sada ne govore - sada uživaju u uspjehu svojih prethodnih govora. prethodno su homoseksualce proglasili bićima koja svojim neobuzdanim hedonizmom izigravaju božju volju. kad kasnije jedan od tako educiranih
napadne nekog homoseksualca,
izrazit će s preokrenutim očimaKatolička Crkva - Page 12 Smiley_emoticons_paradoxon5 svoje zaprepaštenje zbog nasilja.
to me podsjeća na poznatu hrvatsku igru sa srbima

Homoseksualce , recimo u Beogradu , su napali vjernici a Very Happy
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon oľu 07, 2011 12:56 pm

makaj je napisao/la:
fosforica je napisao/la:drago mi je da si zadovoljen Very Happy

ma vidi , ako se vratiš nazad i vidiš moj post na koji si reagirala , ono prije nego sam ti napisao da MRZIŠ crkvu , izvinjavam se radi toga , sad ti mogu napokon reć da si napisala odličan tekst , kritički ali si uzela i u obzir i dobre strane koje je crkva iznjedrila , još jednom bravo .

netrebaš se izvinjavat...meni već dugo nije važno što bilo tko misli o meni.
mržnja mi je i tako nepoznat osjecaj, a skloni su joj upravo vjernici.
čak i prema receptu glavnog Lika.

rekla sam da je jedino dobro to što nije obavezno.
danas više konačno - nije obavezno.
s time da joj svedno dajemo novce..bili teisti, ateisti, startrekovci i sl.

[quote="makaj

Homoseksualce , recimo u Beogradu , su napali vjernici a Very Happy [/quote]

misliš da su ateisti?
vjernici uče na svim vjeroNaucima da su homoseksualci bolesnici i da je to bogu odvratno...tako da nije jasno što te tu čudi.
glavni huškač protiv homoseksualaca kod nas je - svećenik.

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon oľu 07, 2011 1:00 pm

makaj je napisao/la:
hahaahah ma ima X ljudi kojima je i donijela , pogle , ajmo sad malo proširit temu , recimo ROBOVLASNICI koji su kupovali afričke crnce i odvodili ih u Ameriku su osuđivani , robovlasnici koji su ih uzimali isto tako ali s današnjeg gledišta ti crnci - potomci mogu bit zahvalni tim robovlasnicima jer su njihove pretke hvatali po Africi i odveli ih kao roblje u Ameriku ,tužno ali istinito

kaj?
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by makaj pon oľu 07, 2011 1:03 pm

opet ću ti reć , ne moraš zadrto slušat što ti svećenstvo govori , slobodna volje , ja nisam neki vjernik , iskreno , najiskrenije ali da recimo tako kažeš i za Komunističku partiju ja ću napisat da je bilo i dobrih stvari koje je napravila , tako i ZA Tita ... ne znači da ga volim ali ih poštujem i mogu bez emocija govorit o tome , iinače Srbija i nije neka zemlja u kojoj crkva ima neki utjecaj , barem oni tako tvrde , velika većina mladih ljudi uopće ne ide u crkvu ,meni je nevjerojatno tvrdit da je napad iscenirao SVEĆENIK , to mi je u granici naše trenutne političke sitacije ,okrivljuju se međusobno za napade HULIGANA , znači HULIGANI su u pitanju , nitko drugi a ti bi razbili i tebe da im se nađeš na putu
makaj
makaj
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down