Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja."

+8
eva kant
Gabriel
zbracun
damfisk
pustinja
Josipa
histrion
Neu
12 posters

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

Go down

"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty Re: "Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja."

Postaj by eva kant pon stu 11, 2013 8:27 am

histrion je napisao/la:
Recimo ovako.
U mojim očima izjava Ne vjerujem da bog postoji je identična izjavi Ne vjerujem da ću dobiti na Lotu.

Da sam ikad u životu kupio ili imam namjeru kupiti srećku izjavi bih Sumnjam da ću dobiti na Lotu. ili Vjerujem da ću dobiti na Lotu.

Hoću reći da za izjavu Ne vjerujem da ću dobiti na Lotu imam razlog - jer nisam ništa učinio da bih dobio.
I za izjavu Ne vjerujem da bog postoji imam razlog - jer bog nije ništa učinio da bih ja pomislio da postoji.
sve to stoji...a imali mi razloge ili ne, i dalje se radi tek o uvjerenju (a ono se temelji na pretpostavci, vjerovanju).

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty92 / 99992 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty Re: "Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja."

Postaj by Gost pon stu 11, 2013 8:29 am

histrion je napisao/la:A ja se sjećam grafita

NEWTON LAŽE - LAKE PADAJU BRŽE
volim fiziku kao 
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica ned vel 16, 2014 5:54 pm

Igrom riječi od ateista napraviti vjernika, može biti zabavno, ali ne i točno.
Ateizam je religija kao i ćelavost boja kose.
Ili hobi - ne skupljanje markica.

Vjerovanje da će sutra svanuti, da će prognoza biti točna, da iza svega postoji neki prirodni Proces, ne stvara vjernike.

Između vjerovanja i ne vjerovanja ima još nešto - sumnja.
Ni jedni ni drugi nisu cijepljeni protiv nje.
I prema tome, svi smo agnostici, koji mogu odlučiti kao će se postaviti spram ideje o vjerovanju ili NE vjerovanju u božanskog kreatora.
Onaj tko je odabrao prvo, taj je vjernik, ovaj drugi je - nevjernik.

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty21 / 99921 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:01 pm

fosforica je napisao/la:
Igrom riječi od ateista napraviti vjernika, može biti zabavno, ali ne i točno.
Ateizam je religija kao i ćelavost boja kose.
Ili hobi - ne skupljanje markica.

Vjerovanje da će sutra svanuti, da će prognoza biti točna, da iza svega postoji neki prirodni Proces, ne stvara vjernike.

Između vjerovanja i ne vjerovanja ima još nešto - sumnja.
Ni jedni ni drugi nisu cijepljeni protiv nje.
I prema tome, svi smo agnostici, koji mogu odlučiti kao će se postaviti spram ideje o vjerovanju ili NE vjerovanju u božanskog kreatora.
Onaj tko je odabrao prvo, taj je vjernik, ovaj drugi je - nevjernik.

Koji Humor!
Nevjernik je takodjer vjernik, jer vjeruje, da ne vjeruje.
Hahahahaha,,,,,,,,, Smile 2 ,,,,,,,,,koje li argumentacije! cici

Mihael12
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija Reputacija : 42
Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty0 / 9990 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet ruj 26, 2014 4:22 pm

umjesto da čitaš samo i jedino knjigu prepunu bajkica, mogao bi pročitati još ponešto,
fojerbaha npr.
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty700 / 999700 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 5:22 pm

tanuki je napisao/la:umjesto da čitaš samo i jedino  knjigu prepunu  bajkica,  mogao bi pročitati još ponešto,
fojerbaha npr.
Pa neznas mu napisati niti prezime kako treba, debilu pokvareni, pa kako ces onda znati o cemu je pisala, ta budaletina jos veca od tebe?
LUDWIG FEUERBACH, ovako se pise njegovo ime i prezime!!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty0 / 9990 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet ruj 26, 2014 6:25 pm

Mihael12 je napisao/la:
Pa neznas mu napisati niti prezime kako treba, debilu pokvareni, pa kako ces onda znati o cemu je pisala, ta budaletina jos veca od tebe?
LUDWIG FEUERBACH, ovako se pise njegovo ime i prezime!!

da i ....
što nisi razumio u svezi sa fojerbahom i mojim napisom hmm

pročitao si o psihološkim osnovama religije pa ga možeš nazvati budaletinom ?

nisi u stanju suočiti se sa drugačijim razmišljanjima
vrlo interesantno, slučaj za hospitalizaciju Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty700 / 999700 / 999"Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja." - Page 4 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sub ruj 27, 2014 11:52 am

tanuki je napisao/la:

da i ....
što nisi razumio u svezi sa fojerbahom i mojim  napisom hmm

pročitao si o psihološkim osnovama religije pa ga možeš nazvati  budaletinom ?

nisi u stanju suočiti se sa drugačijim razmišljanjima
vrlo interesantno, slučaj za hospitalizaciju  Wink
Ja sam se suocio sa njegovim misljenjem i uvidio da je nelogicno i iracionalno, jer taj covjek u kritici religije kritizira krscanstvo koje nije razumio, donoseci u svojim pogresnim sudovima sliku krscanstva koja uopce ne postoji.
Radi se o nekoj vrsti ljusture, koju ovaj debil sam stvara i sam rusi. Isusa Krista, i njegovo uskrsnuce odbacuje kao povjesnu bajku, a nije znao, da je i sve ono sto je on napisao po istom modelu postalo bajkom, ali stvarnom bajkom.
Za "projiciranje", pojmom, kojim se za religiju sluzi ovaj debil, zelim primjetiti, da ono mora imati i svoga projektora i ono na sto se projicira. Evolucija kao besmsleni i besciljni proces ne moze biti projektor, jer je obicni pojam, a ne inteligencija ili osoba.

Na cemu ti temeljis svoju argumentaciju? Obrazlozi je! Obrazlozi Feuerbachove misli! Donesi ih na diskusiju, kako bih te mogao stjerati u argumentativni corsokak, buduci da nemas pojma niti sto, niti o cemu pises.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sub ruj 27, 2014 4:07 pm

ponosim se što si me uporedio sa tim čovjekom koji je postao besmrtan za razliku od tvojih tisuće svetaca,
ako osporavaš takvog mislioca, onda je stvarno glupo prozboriti i slovo s tobom Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki ned ruj 28, 2014 1:54 am

a tko si ti Mišo?
jebeni križar na bastionu katoličke dogme?

koliko si plaćen Mišo da krstariš po internetu i suzbijaš klice slobodne misli ateizma ?
poznati su t svi demagoški trikovi i ne trudiš se ni malo osporiti mene ni slobodnu relativističku, ateističku misao, već ti je jedini cilj zaspamati temu i odvratiti neodlučne mlade ljude da čitaju isto!
u pravu si,
veći dio života većina ljudi se susreće s pitanjem života i smrti i postojanja Boga tek u trenutcima bolesti ili bliskog susreta sa konačnošću!

naravno Mišo da crkvi to odgovara,  jer drže u strahu mase koje se boje konačnosti kao djeca mraka!
potpuno mi je razumljiva tvoja borba Mišo sa mnom i slobodno ti mene nazivaj i debilom i kretenčinom u nedostatku boljih argumenata, ali Mišo, greška u koracima ti je, jednog mislioca i filozofa, čije misli proučavaju svi koji znaju koristiti sive ćelije, prozvati debilom,

ma koliko te plaćali Mišo tvoja križarska misija je uzaludna jer slobodna misao se ne može zaustaviti ubojstvima što je u prošlosti KC obilato koristila!
oružje je zastarjelo, Mišo, oštrica otupjela....
biblije se ne boje više ni vampiri, ne čitaju je više vjernici, već samo ateisti i križari poput tebe kojima nije u cilju propovijedanje iskrene vjere u Boga, već zaštita dogme pod svaku cijenu !
vjera je štaka, Mišo, za duhovne invalide a završni udarac kršćanstvo zadaje samo sebi;
uvođenjem vjeronauka u vrtiće, prevođenje biblije u jednostavniji oblik razumljiv djeci potpuno negira bibliju kao nekakvu "svetu" knjigu!
taj priručnik za propovjednike u haljinama koji su eto za svaku priliku imali citate iz biblije postaje neuvjerljiva literatura što je oduvijek i bila za razliku recimo od psihologije religije  Feuerbacha ili teza o Feuerbachu  Karl Marxa, kojeg ćeš ti u svojoj križarskoj misiji također bez pardona nazvati debilom Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 4. Previous  1, 2, 3, 4

[Vrh]

- Similar topics