Ateizam: bolest ili?
+9
histrion
damfisk
fosforica
zbracun
Gabriel
WEYLAND-YUTANI
Neu
prenosivi Samsung
Melgirl
13 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Ateizam: bolest ili?
Iz aspekta psihologije bez duse i Boga, S. Freud je definirao religiju kao kolektivnu neurozu, dakle bolest!
Jedan danasnji psihoterapeut i psihijatar Prof. Dr. M. Lütz polazi iz drugog aspekta, tj. Bozje egzistencije i tvrdi, da bi na taj nacin ateizam bio teska psihopatologija, dakle bolest.
On kaze:
Da li je ateizam bolest? To da je besciljnost, besmisao i beznadje, to vec svi znamo!, ali da li se radi i o teskoj psihopatologiji, to mozemo ovdje izdiskutirati!
Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,ocekujem vase upise, dragi prijatelji!
Jedan danasnji psihoterapeut i psihijatar Prof. Dr. M. Lütz polazi iz drugog aspekta, tj. Bozje egzistencije i tvrdi, da bi na taj nacin ateizam bio teska psihopatologija, dakle bolest.
On kaze:
Sto kazu na ovu tvrdnju nasi vrli ateisti?"Ako bog egzistira, onda je ateisticko ponasanje apsurdni refleks bijega u iracionalnost, njihova psiha je nestabilna, a njihova osobnost ugrozena, i na taj nacin ateisti bjeze od realnosti, pate od usamljenosti i depresija, nisu sposobni sklapati duze i cvrste veze i boje se autoriteta i odgovornosti. Dakle, radi se o teskoj psihopatologiji."
Da li je ateizam bolest? To da je besciljnost, besmisao i beznadje, to vec svi znamo!, ali da li se radi i o teskoj psihopatologiji, to mozemo ovdje izdiskutirati!
Hahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,ocekujem vase upise, dragi prijatelji!
Mihael12- Privremeno baniran/a
- Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija : 42
Započeo/la tema :
Re: Ateizam: bolest ili?
Nisam baš ateist, ali nisam ni neki zadrti vjernik, makar ne od onih koji ližu oltare svakodnevno, cjelodnevno. Nije mi oltar adresa prebivališta, za razliku od mnogih novopečenih "rvatina" modrih prsiju!
Za sebe bi mogla reć, agnostik. I sasvim se dobro snalazim u životu bez tih najčešće dvosmislenih poruka koje sve češće stižu s nedjeljnojutarnjih propovijedi.. političke govorancije slušam svakodnevno na svim domaćim TV postajama, ne treba mi po to još i nedjeljom ujutro ić na "mise".
E sad...ajmo malo citirat
"iz aspekta psihologije...blablabla..." ako će neko mene kao ateista ili agnostika, dakle nevjernika po njegovom osobnom uvjerenju, proglašavat i etiketirat kao bolesnika, psihopatologa, ili ne znam šta već ne, mogu mu samo poručit:
Čovječe, ako želiš vidjeti kako izgleda psihopatolog, nekog s uznapredovalim oblikom besciljnosti, besmislenosti, beznađa, usamljenosti, depresije... samo stani pred ogledalo i promotri spodobu ispred sebe. To je taj!
Za sebe bi mogla reć, agnostik. I sasvim se dobro snalazim u životu bez tih najčešće dvosmislenih poruka koje sve češće stižu s nedjeljnojutarnjih propovijedi.. političke govorancije slušam svakodnevno na svim domaćim TV postajama, ne treba mi po to još i nedjeljom ujutro ić na "mise".
"iz aspekta psihologije...blablabla..." ako će neko mene kao ateista ili agnostika, dakle nevjernika po njegovom osobnom uvjerenju, proglašavat i etiketirat kao bolesnika, psihopatologa, ili ne znam šta već ne, mogu mu samo poručit:
Čovječe, ako želiš vidjeti kako izgleda psihopatolog, nekog s uznapredovalim oblikom besciljnosti, besmislenosti, beznađa, usamljenosti, depresije... samo stani pred ogledalo i promotri spodobu ispred sebe. To je taj!
Melgirl- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 26.04.2012
Broj postova : 270
Reputacija : 79
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Nema dokaza o božjoj egzistenciji a u tvojem citatu vidim samo jednu budalu više, prof. Dr. M. Lütza.
Šta se po vašem ne može baš nikako egzistirat jedni uz druge bez međusobnog vrijeđanja?
Šta se po vašem ne može baš nikako egzistirat jedni uz druge bez međusobnog vrijeđanja?
prenosivi Samsung- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 01.08.2013
Broj postova : 454
Reputacija : 264
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
@ Mihael12
Jednom sam ti već napisao da si funkcionalno nepismen.
U slučajevima poput tvog ponavljanje je neophodno.
Pročitaj još jednom izjavu koji si citirao i obrati pažnju na prvu riječ.
AKO ...
AKO ...
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Ma nemoj! Polupismenjak se opet pojavio na sceni.histrion je napisao/la:@ Mihael12
AKO ...
Naravno "ako" trolcicu, jer mi nismo u stanju apsolutno nesto tvrditi, jer ne posjedujemo apsolutno znanje.
Iz aspekta da Bog postoji, sto bi po tebi bio ateizam?
Dakle???????????????????????????????????????????
Započeo/la tema :
Ovo je diskusija, pa ako nemozes u istoj konstruktivno sudjelovati, jednostavno se udalji.prenosivi Samsung je napisao/la:Nema dokaza o božjoj egzistenciji a u tvojem citatu vidim samo jednu budalu više, prof. Dr. M. Lütza.
HVALA!
Započeo/la tema :
Au, pogledaj nju! Cim je vidjela naslov teme, iz ateistice se pretvorila u agnostika.Melgirl je napisao/la:Nisam baš ateist, ali nisam ni neki zadrti vjernik, makar ne od onih koji ližu oltare svakodnevno, cjelodnevno. Nije mi oltar adresa prebivališta, za razliku od mnogih novopečenih "rvatina" modrih prsiju!
Ne vrijedi ti bijeg pred realnim zivotom. Ako Bog postoji, sto je sa ateistickim svjetonazorom?
Radi li se tu o bolesti ili necem drugom? Ali o cemu drugom?????????????????????
Započeo/la tema :
Nego...kako ti mene misliš uvjerit da Bog postoji ako tvrdiš da sam ateist? Živo me zanima.
Započeo/la tema :
Ne viči na mene, Mihaele. Isključi CapsLock i podastri dokaze o božjoj egzistenciji, pa ćemo konstruktivno diskutirati.Mihael12 je napisao/la:Ovo je diskusija, pa ako nemozes u istoj konstruktivno sudjelovati, jednostavno se udalji.
HVALA!
HVALA!
prenosivi Samsung- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 01.08.2013
Broj postova : 454
Reputacija : 264
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Zabluda.Mihael12 je napisao/la:
Iz aspekta da Bog postoji, sto bi po tebi bio ateizam?
A iz aspekta da Bog ne postoji (ili da tvoj bog nije baš pravi Bog) što bi po tebi bio tvoj vjerski fanatizam?
Započeo/la tema :
djelomično se se slažem s ovom konstatacijom jer čitavi ustroj ponašanja i organiziranog društva bi se raspao kada bi većina ljudi bili ateisti!Ako bog egzistira, onda je ateističko ponasanje apsurdni refleks bijega u iracionalnost, njihova psiha je nestabilna, a njihova osobnost ugrozena, i na taj nacin ateisti bjeze od realnosti, pate od usamljenosti i depresija, nisu sposobni sklapati duze i cvrste veze i boje se autoriteta i odgovornosti. Dakle, radi se o teskoj psihopatologiji."
da Bog egzistira i da je njegovo postojanje jasno, očito i dokazivo, konstatacija bi bila prihvatljiva, ali kako to nije, ponašanje ateista je upravo suprotno, jer pronalaze svoj modus vivendi, odgovorni su svojim posupcima i svom moralu i ne boje se autoriteta, već ne poštuju autoritete!
ne gledaju u maskiranog klovna obučenog u haljine što im sa visokog šalje poruke od Boga sa oltara, već u njemu vide samo čovjeka kojeg procjenjuju po njegovom ponašanju i djelima kada skine svoje klovnovske haljine
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Nema to veze sa Clownom i nicim drugim, nego se ide zatim, kako bi se ateistima pokazalo u jednoj logicnoj i racionalnoj diskusiji, da oni imaju najlosije karte, kada se ide zatim, da se objasni postojanje svijeta i zivota u njemu.tanuki je napisao/la:djelomično se se slažem s ovom konstatacijom jer čitavi ustroj ponašanja i organiziranog društva bi se raspao kada bi većina ljudi bili ateisti!
da Bog egzistira i da je njegovo postojanje jasno, očito i dokazivo, konstatacija bi bila prihvatljiva, ali kako to nije, ponašanje ateista je upravo suprotno, jer pronalaze svoj modus vivendi, odgovorni su svojim posupcima i svom moralu i ne boje se autoriteta, već ne poštuju autoritete!
ne gledaju u maskiranog klovna obučenog u haljine što im sa visokog šalje poruke od Boga sa oltara, već u njemu vide samo čovjeka kojeg procjenjuju po njegovom ponašanju i djelima kada skine svoje klovnovske haljine
Ateizam ne nudi nikakvih rjesenja kada su u pitanju esencijalni problemi i zivotna pitanja covjeka, nego se bijegom od realnosti nastoji spasiti u samoreferencijama i iluzijama.
Iako nas povijest kao "magistra vitae" uci, da niti jedan narod u povijesti nije prezivio bez religije, onda to ima svoje znacenje, jer ateizam je iracionalan i za zivot poguban svjetonazor.
Zivjeti od milosti slucaja i nistavila nije optimistican stav u rjesavanju zivotnih problema.
Započeo/la tema :
Konacno si shvatio! To nebi bila samo zabluda, nego teska psihopatologija, bolest!histrion je napisao/la:Zabluda.
Započeo/la tema :
No, ako je bolest, može li se cijepiti protiv ateizma?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
Naravno da može, trebamo se samo malo vratit unatrag, nekih 300-tinjak godina i eto nas!
Započeo/la tema :
ateizam ništa ne nudi u pravu si!Ateizam ne nudi nikakvih rjesenja kada su u pitanju esencijalni problemi i zivotna pitanja covjeka, nego se bijegom od realnosti nastoji spasiti u samoreferencijama i iluzijama.
Iako nas povijest kao "magistra vitae" uci, da niti jedan narod u povijesti nije prezivio bez religije, onda to ima svoje znacenje, jer ateizam je iracionalan i za zivot poguban svjetonazor.
Zivjeti od milosti slucaja i nistavila nije optimistican stav u rjesavanju zivotnih problema.
to je osobni stav pojedinca! i ma koliko iracionalan to je ispravan stav pojedinca!
religija kao fenomen čopora je opće poznati socijalni termin!
vjera sama po sebi je rezultat obrambenog mehanizma i straha od konačnosti!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
"Religio vaccine!"Neu je napisao/la:No, ako je bolest, može li se cijepiti protiv ateizma?
Zar imamo vakcinu za sve psihicke bolesti?
Hahahahahahahaha,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,administratorice u koju domenu si se preselila.
Melgirl je napisao/la:Naravno da može, trebamo se samo malo vratit unatrag, nekih 300-tinjak godina i eto nas!
Cemu onda toliki bijes, ako vec i sam znas, da je ateizam stramputica i beznadje?tanuki je napisao/la:ateizam ništa ne nudi u pravu si!
to je osobni stav pojedinca! i ma koliko iracionalan to je ispravan stav pojedinca!
religija kao fenomen čopora je opće poznati socijalni termin!
vjera sama po sebi je rezultat obrambenog mehanizma i straha od konačnosti!
Započeo/la tema :
Komunisticki pakao Gulaga i Golih otoka!
----------------
Na komunistickom put u smrt!
---------------
Mala djeca klasnih neprijatelja u komunistickim kasematima smrti!
-------------------
Komunisticki dom za odgajanje djece. Edukacija gladju do smrti.
--------
Ovaj mali se nije mogao oduprijeti komunistickoj edukaciji gladju, pa je umro od gladi!
----------------
Na komunistickom put u smrt!
---------------
Mala djeca klasnih neprijatelja u komunistickim kasematima smrti!
-------------------
Komunisticki dom za odgajanje djece. Edukacija gladju do smrti.
--------
Ovaj mali se nije mogao oduprijeti komunistickoj edukaciji gladju, pa je umro od gladi!
Započeo/la tema :
Komunisticki zlocinci u slici:
Tito Zlocinac!
Staljin zlocinac!
Mao zlocinac!
Tito Zlocinac!
Staljin zlocinac!
Mao zlocinac!
Započeo/la tema :
posavjetuj se
http://www.bolnica-vrapce.hr/site2/
Započeo/la tema :
Apologeti i zlocinci ateistickog komunizma bi ostali nekaznjeni, ako bi sve zavrsavalo ljudskom smrcu. Njihovi bi zlocini bili totalno izbrisani iz povijesti i svijesti.
Da li je to moguce?
Da li je to moguce?
Započeo/la tema :
Pjena ti ne koristi, jer si izgubljena dusa, bez duse!Melgirl je napisao/la:posavjetuj se
Započeo/la tema :
Vjera u zdravlje i znanost!
Započeo/la tema :
Malo OT (ali neophodno potrebno).
Ne gutajte spermu - jer oštećuje mozak.
Započeo/la tema :
Ateistima je to i hrana i lijek. Oni uzivaju u takvim kulinarskim delikacijama.histrion je napisao/la:Malo OT (ali neophodno potrebno).
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Parkinsonova bolest
» Ateizam i ateisti
» Što je to ateizam?
» Pedofilni ateizam u pohodu na krscanski moral....
» "Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja."
» Ateizam i ateisti
» Što je to ateizam?
» Pedofilni ateizam u pohodu na krscanski moral....
» "Ateizam je toliko besmislen i odvratan čovječanstvu da nikad nije imao mnogo učitelja."
Stranica 1 / 5.