Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ateizam: bolest ili?

+9
histrion
damfisk
fosforica
zbracun
Gabriel
WEYLAND-YUTANI
Neu
prenosivi Samsung
Melgirl
13 posters

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

Go down

Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty Re: Ateizam: bolest ili?

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:26 pm

Ta su pitanja jako važna za razumijevanje pojave ateizma u našem vremenu; ona su bitna da bismo mogli razumjeti konkretnog čovjeka ateista - možda našeg susjeda, prijatelja, rođaka. Iz mnogih literarnih ispovijesti ateističke biografije možemo otkriti da put k ateizmu ima određenu sličnost s putem k religioznoj orijentaciji života. Svaki od nas, dakle, mogao bi - i trebao - ispričati svoju povijest, kako je postao ateistom odnosno kako je postao vjernikom. Jedno je sigurno: ateizam kao orijentacija i način života nije nešto prirođeno, nije nešto usađeno u narav čovjeka nego je nešto nastalo pod uvjetima i prilikama života pojedinog čovjeka. Psihološki gledajući, možemo govoriti o »prisili« biti ateist snagom određenih okolnosti. Ako je tome tako, onda je svaki čovjek ateist - u prvom redu odrasli čovjek - pozvan i dužan kritički preispitati svoje ateističko gledanje na svijet. Današnji ateisti su pozvani učiniti s »ateizmom« isto što su prijašnja vremena učinili određeni mislioci s »religijom« kada su je podvrgli nemilosrdnom ispitivanju, preslušavanju suca u sudnici »kritičkog razuma«. Presuda nam je poznata. Ona je glasila: »religija« je kriva, treba je osuditi i izbaciti iz kulturno-političkog života modernog društva. Danas znademo sa sigurnošću da je ta presuda bila promašena, da je bila zabluda, da je bila na štetu daljnjega kulturnog razvoja europskih naroda. Kako bi glasila presuda kritičkog razuma nad modernim i današnjim ateizmom? Kriv je jer je štetan za istinsko humani razvoj današnjeg društva.
http://www.glas-koncila.hr/index.php?option=com_php&Itemid=41&news_ID=4220

Mihael12
Privremeno baniran/a

Registriran/a : 11.05.2013
Broj postova : 503
Reputacija Reputacija : 42
Započeo/la tema :
Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty0 / 9990 / 999Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:27 pm

Širi li suvremena država ateizam?
Sama riječ »ateizam« danas se jedva upotrebljava u javnom životu. Nju izbjegavaju čak i oni koji se priznaju ateistima te se radije deklariraju »agnosticima«. Taj potez možemo razumjeti kao znak da se borbeni ateizam više ne smatra suvremenim ili aktualnim, nakon što je državno propagirani marksistički ateizam doživio slom. Odatle ne smijemo zaključiti da su vjera i religiozno usmjerenje života danas manje ugroženi laicističko-ateističkim snagama nego u vrijeme komunizma. Tajna erozija vjere i vjerovanja je u toku, tihi i skriveni oproštaj od Boga u obličju ravnodušnosti i nezainteresiranosti za istine vjere i metafizička pitanja ljudskog života poznata je činjenica u društvima Europe. Takozvani religijski neutralitet današnje države zajedno s odvajanjem države od Crkve i s privatizacijom vjere stvorio je takvo kulturno-političko obzorje u javnosti da se ateističko usmjerenje života smatra zapravo jedinim legitimnim i legalnim, i k tome jedinim svjetonazorom koji tobože odgovara »duhu vremena« i modernoj svijesti čovjeka. Imamo dojam da je »ateizam« kao svjetonazor priveligiran pod uvjetima pluralističkog i demokratskog društva u usporedbi s drugim svjetonazorima. Ne tvrdim da današnja država po sebi, po svom samorazumijevanju, stvara uvjete za ateizam ili da čak prisiljava ljude na prihvaćanje ateističkoga načina života. Kod pitanja vjere i bezboštva nema jednostavnih rješenja. Naprotiv, moramo priznati da ima mnogo razloga - dobrih, razumnih, očitih - da vjerujemo u Boga i Bogu, ali da ima također ozbiljnih razloga da ne vjerujemo u Boga. Ti razlozi ne mogu nas po sebi prisiliti niti na vjeru niti na nevjeru, jer se ne radi o znanju nekog predmeta ili stvari do kojeg dolazimo eksperimentom, iskustvom, analizom, izmjenom mišljenja, dogovaranjem. Bog nije predmet znanstvenog ispitivanja, Bog uopće nije predmet znanja u smislu prirodoslovnih znanosti. Kad bi on to bio, prestao bi biti Bog. Bog kojega smo mi otkrili znanstvenom metodom i kojega smo opisali našim jezikom nije više Bog. Njegovoj naravi i njegovu dostojanstvu spada da mi možemo u slobodi u njega vjerovati, ali da ne moramo u njega vjerovati. Mi možemo imati povjerenje u njega, u njegovu riječ, ali ga ne moramo imati.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :
Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty0 / 9990 / 999Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:28 pm

http://www.hagioterapija-split.hr/doc/veritas-veljaca2009-intervju.pdf

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:29 pm

Vodeći svjetski znanstvenik (ateist) tvrdi: Bog zaista postoji
Postoji samo jedan znanstvenik u povijesti koji je bio nazvan "ikona ateizma" i "prvak ateizma". Riječ jr o dr. Anthony Flew, profesoru filozofije na najpoznatijim svjetskim sveučilištima, autoru brojnih knjiga koje osporavaju religiju, od kojih je najpoznatija "Bog i filozofija" - knjiga koja je imala brojna izdanja.
http://sion.hr/hr_HR/blog/2/Sto-kaze-znanost/345/Vodeci-svjetski-znanstvenik-(ateist)-tvrdi:-Bog-zaista-postoji-.html

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by histrion pet ruj 26, 2014 4:32 pm

Mihael12 je napisao/la:
Pokazi mi bar jedan takav primjer u povjesti, pa ces me uvjeriti! Naime, jedan primjer, gdje se to radilo kako ti pises!
Ti pises gluposti i lazi. Dokumentiraj svoj upis.

Zadnji primjer je genocid kojeg je RKC vodila u Kanadi med 1900. i 1960. godinom.
Pogledaj film Kevina Annetta.
Sve je poduprto dokumentima iz arhiva RKC i vlade, slikama i izjavama preživjelih žrtava.

histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet ruj 26, 2014 4:34 pm

Mihael12 je napisao/la:Takozvani religijski neutralitet današnje države zajedno s odvajanjem države od Crkve i s privatizacijom vjere stvorio je takvo kulturno-političko obzorje u javnosti da se ateističko usmjerenje života smatra zapravo jedinim legitimnim i legalnim, i k tome jedinim svjetonazorom koji tobože odgovara »duhu vremenu« i modernoj svijesti čovjeka. Imamo dojam da je »ateizam« kao svjetonazor priveligiran pod uvjetima pluralističkog i demokratskog društva u usporedbi s drugim svjetonazorima. činjenica jest i to da se gotovo svaki čovjek prije ili kasnije mora suočiti s tim pitanjima, npr. prigodom smrti, bolesti ili nesreće. To je na neki način »prinuđeni« susret s onom stvarnošću, koju je dotični čovjek dosada izbjegavao ili nijekao, to je susret s onom tajnovitom stvarnošću koju opisujemo riječju Bog. Nesretni slučaj - smrt, bolest, strah - na granici naše egzistencije pokazuje najedanput čovjeku ateistu da njegova »teorija života« - teorija da Boga nema - ima rupu, prazninu, i stoga je mora preispitati.
upravo suprotno,
čovjek postaje ateista zato što si postavlja pitanja svakodnevno o svom životu o smislu i o svojem kraju,
ateista sam traži svoj vlastiti modus vivendi bez religijske štake za razliku od vjernika koji se grčevito drži ovozemaljskog života.
ozdravljenje doživljava kao božju milost a sve njegove molitve kao i molitve bližnjih upućene Bogu su samo za tim da još koji trenutak ostane na ovome svijetu, a čeka ga život vječni!
blesavo do bola!
tko ima više strahova i tjeskoba od vjernika koji se nada da bog postoji!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty700 / 999700 / 999Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:36 pm

histrion je napisao/la:

Zadnji primjer je genocid kojeg je RKC vodila u Kanadi med 1900. i 1960. godinom.
Pogledaj film Kevina Annetta.
Sve je poduprto dokumentima iz arhiva RKC i vlade, slikama i izjavama preživjelih žrtava.

Zelim argumentaciju, a ne lazi.
Dakle donesi mi argumentaciju o svojoj tvrdnji, ili zasuti kao lazov!
Trece opcije nemas! cici

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:38 pm

tanuki je napisao/la:
upravo suprotno,
čovjek postaje ateista zato što si postavlja pitanja svakodnevno o svom životu o smislu i o svojem kraju,
ateista sam traži svoj vlastiti modus vivendi bez religijske štake za razliku od vjernika koji se grčevito drži ovozemaljskog života.
ozdravljenje doživljava kao božju milost a sve njegove molitve kao i molitve bližnjih upućene Bogu su samo za tim da još koji trenutak ostane na ovome svijetu, a čeka ga život vječni!
blesavo do bola!
tko ima više strahova i tjeskoba od vjernika koji se nada da bog postoji!
Pa kad ti to sve tako dobro znas, zasto i mene ne prosvjetlis i doneses mi argumente da Bog ne postoji. VOILA!
Hvala!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by histrion pet ruj 26, 2014 4:39 pm

Mihael12 je napisao/la:

Do sad sam mislio da si zaglupljen i posljedično glup ... sad vidim da nisi glup.
Ti si retard.

Ovo su moje zadnje riječi upućene tebi.
histrion
histrion
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet ruj 26, 2014 4:44 pm

Mihael12 je napisao/la:
Zelim argumentaciju, a ne lazi.
Trece opcije nemas! cici
čemu rasprave o tome tko je koga ubio i zašto?
ubojstvo je u svakom slučaju nemoralno djelo, razlika je u tome što to ateisti rade u svoje ime, a vjernici u ime Boga.
kada ateista napravi zločin osjeća grižnju savjesti, a kad vjernik napravi zločin u ime Boga, osjeća ponos!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty700 / 999700 / 999Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 4:58 pm

histrion je napisao/la:

Do sad sam mislio da si zaglupljen i posljedično glup ... sad vidim da nisi glup.
Ti si retard.

Ovo su moje zadnje riječi upućene tebi.
Daj decerebrirana budaletino, ako vec ne znas argumentirati, onda zasuti, jer ti meni nisi donio argumentaciju za tvrdnju u kojoj si tvrdio, da krscani prave genocid i ubijaju nevine ljude, kao sto su to radili tvoji ateisticki debilni komunisti.
Nisi mi donio argumenzte, i ti si onda lazov!
Ja sam za moje tvrdnje donio povjesnu argumentaciju. A to sto danas rade ateisticki komunisti u S. Koreji sa krscanima, to ti nije nimalo mrsko.
Ma daj izgubi mi se iz vidokruga, budaletino ogavna i odurni lazovu!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 5:02 pm

tanuki je napisao/la:
čemu rasprave o tome tko je koga ubio i zašto?
ubojstvo je u svakom slučaju nemoralno djelo, razlika je u tome što to ateisti rade u svoje ime, a vjernici u ime Boga.
kada ateista napravi zločin osjeća grižnju savjesti, a kad vjernik napravi zločin u ime Boga, osjeća ponos!
Za tebe kao ateistu ubojstvo uopce nije nemoralan cin, glupane, jer tvoji ateisti ubiju na godinu oko 50 milijuna nerodjene nevine djece. Debilu, odkuda ce kod tebe onda doci griznja savjesti, ako si zivotinja po vrsti, i uopce savjest ne posjedujes?
Daj prosvjetli me!?

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 5:09 pm

Naciste i Ustase i njihove zlocine, koje nikada nisam branio, moze se svesti na oko 25 milijuna.
Oko 15 milijuna zrtava u porobljenim zemljama Europe. Oko 5,1 milijun Zidova. Oko 3, 3 milijuna ruskih zarobljenika, oko 1, 1 milijun Sinti i Roma, te logorskih radnika, oko 80 tisuca zarobljenika u Jasenovcu.
Dakle oko 25 milijuna zrtava Nacista i Ustasa.
Dokumentacija se moze evidentirati kod povjesnicara S. Courtois et al. u knjizi "CRNA KNJIGA KOMUNIZMA".
Kako nebi ispalo da se ovdje licitira zrtvama, zelim prinmjetiti, da se o tome ne radi, nego se iskljucivo zeli pogledati omjer zrtava Nacizma i komunizma, koju su donijeli povjesnicari S. Courtois et al.
Zrtve komunizma:
-Zrtve u ondasnjem Sovjetskom Savezu definirane su sa 20 milijuna, ali znanstvenici nisu imali prilaz dokumentaciji koja se nalazi u Moskvi, nego iskljucivo u satelitskim drzavama ondasnjeg Sovjetskog Saveza. Danasnjim pristupom tim dokumentima se utvrdilo, da se radi o zrtvama oko 45 milijuna zrtava do godine 1989.
-Zrtve u Kini: oko 65 milijuna. Danas se misli, da je taj broj premalen, jer jos ni danas nisu dostupni svi povjesni izvori u Kini.
-Vijetnam 1 milijun mrtvih.
-Sjeverna Koreja: 2 milijuna. Ni ovdje nisu dostupni svi izvori.
-Istocna Europa, ukljucujuci i Hrvatsku, odnosno nekadasnju Jugoslaviju: 1 milijun.
-Kambodza: oko 2 milijuna mrtvih. Ni ovdje nisu dostupni svi tajni izviori.
-Afrika: oko 2 milijuna zrtava.
-Latinska Amerika: oko 500 000
-Afganistan: oko 2 milijuna mrtvih. Ni ovdje nisu dostupni svi tajni izvori.
-Komunisticka internacionala i komunisticke partije diljem svijeta, Koje nisu bile na vladi, pocinile su zlocine nad 10 000 ljudi.
Dakle, ovdje postaje evidentno, mi imamo oko 100 ili 150 milijuna nevinih zrtava komunizma, uz napomenu, da se ne radi o cjelokupnoj povjesnoj argumentaciji, nego iskljucivo onoj, koja je bila povjesnicarima dostupna. Broj zrtava je daleko veci, tako da neki povjesnicari misle, da bi na bazi svih tajnih dokumenata broj zrtava mogao porasti na oko 300 milijuna.
Povjesna dokumentacija kao i gore: S. Courtois et al. "CRNA KNJIGA KOMUNIZMA."

Dakle, vec po ovim povjesnim dokumentima mozemo zakljuciti, da se sa komunistickim sustavima zla ne moze usporediti niti jedan politicki sustav u povjesti.

.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by igor malteze pet ruj 26, 2014 5:32 pm

kolike su žrtve kapitalizma i kolonijalizma...
...i nacizam i komunizam su djeca kapitalizma što znači da je u jednom povjesnom trenutku zakazao a što ne znači da neće opet.
igor malteze
igor malteze
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 28.11.2013
Broj postova : 1413
Reputacija Reputacija : 74
Godina imam : 50
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 pet ruj 26, 2014 5:39 pm

igor malteze je napisao/la:kolike su žrtve kapitalizma i kolonijalizma...
...i nacizam i komunizam su djeca kapitalizma što znači da je u jednom povjesnom trenutku zakazao a što ne znači da neće opet.
Ja, ja, kada se nema valjanih protuargumenata, onda se ide frontalnim napadom na kapitalizam, kojeg ja uopce niti sam branio, niti spomenuo, ali ta vrsta pseudoargumentacije nije za akademske gradjane koji poznaju politicku i povjesnu situaciju kapitalizma, nego za laike i ignorante, buduci su i Nacisti (NACIONALSOCIJALIZAM op. pi!) i komunisti bili socijalisti, a ne kapitalisti.
Idi svojim putem i ne trollaj!

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by igor malteze pet ruj 26, 2014 5:45 pm

Mihael12 je napisao/la:
Ja, ja, kada se nema valjanih protuargumenata, onda se ide frontalnim napadom na kapitalizam, kojeg ja uopce niti sam branio, niti spomenuo, ali ta vrsta pseudoargumentacije nije za akademske gradjane koji poznaju politicku i povjesnu situaciju kapitalizma, nego za laike i ignorante, buduci su i Nacisti (NACIONALSOCIJALIZAM op. pi!)  i komunisti bili socijalisti, a ne kapitalisti.
Idi svojim putem i ne trollaj!

u nacizmu oblik vlasti je bio diktatura jedne stranke ali sistem je bio kapitalistički ili je to princip da sistem proglasimo socijalistički ukoliko ta stranka osigura većinu u parlamentu npr. francuske.
blago meni s ovako akademskim građanima koji se spuštaju u bazu među većinom mediokritete forumaše....vaša visosti.
ja niti branim niti kudim ijedan sistem ja govorim o činjenicama.
igor malteze
igor malteze
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet ruj 26, 2014 6:10 pm

Mihael12 je napisao/la:
Za tebe kao ateistu ubojstvo uopce nije nemoralan cin, glupane, jer tvoji ateisti ubiju na godinu oko 50 milijuna nerodjene nevine djece. Debilu, odkuda ce kod tebe onda doci griznja savjesti, ako si zivotinja po vrsti, i uopce savjest ne posjedujes?
Daj prosvjetli me!?
količina bedastoća i laži koje raznorazni "autoriteti" izriču ili napišu svakodnevno o relativizmu i ateizmu da raspravljati s njima niti ima SMISLA NITI JE MOGUĆE
religijski su ideolozi dobro osjetili da je na relativizmu zasnovani ateizam najsnažnija prepreka religijskom dogmatizmu.
računajući s time da većina ljudi ne zna što je to relativizam trućaju svašta što žele bez straha da će im netko valjano uzvratiti
za razliku od relativističkog ateizma kršćanstvo je zasnovano na apsolutu gdje se jednakost svih ljudi propagira tek u zagrobnom životu pred Bogom, a u stvarnom životu nejednakost po načelu bogu božje a caru carevo!
kršćanski apsolutni teizam je licemjeran i nemoralan.
dok oni koji svoje spoznaje i vrijednosti doživljavaju apsolutno, arogantno i bespogovorno drsko očekuju da njihov ograničeni odnos i predrasude prema životu i svijetu postanu opći i da je jedino njihov stav a priori istina a sve ostalo laž.
jednostavno nije istina ako nema Boga onda je sve dozvoljeno, jer o tome što jest a što nije dozvoljeno uvijek su postojala pravila, radi se samo o tom da li će ta pravila donositi ljudi dogovorno i odgovorno ili će to neodgovorno prepustiti samozvanim apostolima istine koji će u ime apsoluta nametnuti vlastitu volju!

tvoj apsolut je više nego očigledan i ne mogu se spustiti na tvoj nivo jer način tvog komuniciranja egzaktno pokazuje da su ti moral i humanost strani pojmovi!

tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by igor malteze sub ruj 27, 2014 9:52 am

Mihael12 je napisao/la:Takozvani religijski neutralitet današnje države zajedno s odvajanjem države od Crkve i s privatizacijom vjere stvorio je takvo kulturno-političko obzorje u javnosti da se ateističko usmjerenje života smatra zapravo jedinim legitimnim i legalnim, i k tome jedinim svjetonazorom koji tobože odgovara »duhu vremenu« i modernoj svijesti čovjeka. Imamo dojam da je »ateizam« kao svjetonazor priveligiran pod uvjetima pluralističkog i demokratskog društva u usporedbi s drugim svjetonazorima. činjenica jest i to da se gotovo svaki čovjek prije ili kasnije mora suočiti s tim pitanjima, npr. prigodom smrti, bolesti ili nesreće. To je na neki način »prinuđeni« susret s onom stvarnošću, koju je dotični čovjek dosada izbjegavao ili nijekao, to je susret s onom tajnovitom stvarnošću koju opisujemo riječju Bog. Nesretni slučaj - smrt, bolest, strah - na granici naše egzistencije pokazuje najedanput čovjeku ateistu da njegova »teorija života« - teorija da Boga nema - ima rupu, prazninu, i stoga je mora preispitati.

Najutjecajnija sekularna država ima na svojoj novčanici poruku - u boga mi vjerujemo.
kako u tom slučaju sekulana država može biti prijetnja vjeri i podržavati ateizam kao poželjno ponašanje.

igor malteze
igor malteze
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sub ruj 27, 2014 11:09 am

igor malteze je napisao/la:

Najutjecajnija sekularna država ima na svojoj novčanici poruku - u boga mi vjerujemo.
kako u tom slučaju sekulana država može biti prijetnja vjeri i podržavati ateizam kao poželjno ponašanje.

Daj ne budi debilan. Ta drzava i njezina sekularnost nije istovjetna sekularnosti EU- drzava. U Americi mi imamo danas najveci postotak religiozno orjentiranih ljudi, a ateisticka prognoza za znanstveno visoko razvijena i civilizirana drustva glasi: religija mora u njima odumrijeti. Koje li kontradikcije!
Ona upravo procvjetala! CUDO BOZJE, zar ne!? klanjanje

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 sub ruj 27, 2014 11:16 am

tanuki je napisao/la:

dok oni koji svoje spoznaje i vrijednosti doživljavaju apsolutno, arogantno i bespogovorno drsko očekuju da njihov ograničeni odnos i predrasude prema životu i svijetu postanu opći i da je jedino njihov stav a priori istina a sve ostalo laž.
jednostavno nije istina ako nema Boga onda je sve dozvoljeno, jer o tome što jest a što nije dozvoljeno uvijek su postojala pravila, radi se samo o tom da li će ta pravila donositi ljudi dogovorno i odgovorno ili će to neodgovorno prepustiti samozvanim apostolima istine koji će u ime apsoluta nametnuti vlastitu volju!

tvoj apsolut je više nego očigledan i ne mogu se spustiti na tvoj nivo jer način tvog komuniciranja egzaktno pokazuje da su ti moral i humanost strani pojmovi!

Ne vidim smisla komunicirati sa jednim covjekom, koji zeli osporiti religiju bez valjane argumentacije, a zeli propagirati svoj relativisticki stav o svijetu, za koji posjeduje jos manje valjane Argumente.

Zar ti konacno nije postalo jasno, da je znanost vec davno oborila tvoju opciju gledanja na svijet?
Samom evidencijom da postoji univerzum, APSOLUTUM je najracionalnije objasnjenje za njega.
Ili ti imas bolje objasnjenje? Pa ako imas, plasiraj ga na diskusiju i ne mlati praznu slamu.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mihael12 ned ruj 28, 2014 9:39 am

Kvantna fizika je vec davno pokopala materijalizam i ateizam s njim zajedno.
Pokusaj definirati materiju i vidjet ces, da si u velikim govnima, iz kojih se tesko mozes sam izvuci. Bez Boga i Bozje pomoci, ode ti u propast, jer materija fakticno uopce ne postoji, a ti baziras svoju argumentaciju na vjecnosti i postojanosti materije.

Ti ne poznajes modernu znanost i njezine najnovije spoznaje. Obican si, ali naivni realist, koji ne misli duboko, nego se obmanjuje iluzijama o materiji.

Mihael12
Privremeno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by minutus čet pro 25, 2014 6:57 pm

kad umreš, ne znaš da si mrtav. samo drugima je teško. isto je kad si glup.

Ateizam: bolest ili? - Page 5 Atheist
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun pet pro 26, 2014 7:35 am

minutus je napisao/la:kad umreš, ne znaš da si mrtav. samo drugima je teško. isto je kad si glup.

Moram priznat da si ti sretan čovjek. Pošto neznaš to, ne muči te taj problem.
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty3 / 9993 / 999Ateizam: bolest ili? - Page 5 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by minutus pet pro 26, 2014 7:55 am

kako ne bi bio sretan!
ti me također usrećuješ, jer tvoja istina paše u jedan redak i sekundu kasnije nije je ni bilo. gore
minutus
minutus
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 5 / 5. Previous  1, 2, 3, 4, 5

[Vrh]

- Similar topics