Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Logori za vrijeme Domovinskog rata

+10
evitaa
Dorian Gray
Porotnica
tanuki
Neukrotivi pastuh
neven
eva kant
BAGIRA
scorpio57
Neu
14 posters

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by Neu sri sij 20, 2010 12:28 pm

Za koje logore znate? Što mislite o njima? Pišite...

Ovčara je ime farme 5 km istočno od grada Vukovara, danas poznate po srpskom logoru u vrijeme Domovinskog rata.

Logori za vrijeme Domovinskog rata Hangari%20velepromet

Logori za vrijeme Domovinskog rata Ovcara

_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty999 / 999999 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 2:35 pm

Da li misliš na logore u Hrvatskoj ili općeniti na području bivše Yuge.U Hrvatskoj
tamo gdje su važili Hrvatski zakoni ni bilo logora
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 3:44 pm

scorpio57 je napisao/la:U Hrvatskoj
tamo gdje su važili Hrvatski zakoni ni bilo logora
A koji je zakon vazio u Splitu?
http://www.aimpress.ch/dyn/pubs/archive/data/200110/11012-005-pubs-zag.htm
Splitski logor smrti

Aim, Zagreb, 12.10.2001.

Tragovi krvi bili su na podu i na zidu pored vrata. Tvrtko Pašalić, šef SIS-a, u stražnjem dijelu zatvora pokazivao je neevidentirane zarobljenike s kojima su mogli raditi što su htjeli. U jednoj prostoriji poprskanoj krvlju bio je stol i na njemu poljski telefon za mučenje zatvorenika strujom. Devet zarobljenih crnogorskih rezervista molilo je da ih se ubije, neki su "grkljali" kao da nemaju jezik, neki su bili bez očiju i ušiju.

Ovako je Marijo Barišić, bivši vojni policajac iz Šibenika, opisao stanje u splitskom vojnom zatvoru Lora u travnju 1992. godine. Barišić je tada bio poslan u inspekciju vojnoga zatvora, uoči posjeta izaslanstva Crvenoga križa, a ono što je vidio godinama je bilo zanimljivo tek neovisnim medijima. Barišić je, naime, napravio izvještaj o stanju u Lori, predao ga Tvrtku Pašaliću, a potom se sastao i s Franjom Tuđmanom i upoznao ga s događajima u Lori. Epilog cijele priče: Tuđmanovo paradržavno tijelo VONS malo je raspravljalo o Lori, naravno bez rezultata, a Barišić je otpušten iz Vojne policije.

Prvo pravo službeno svjedočenje o Lori Barišić je istražnom sucu dao u četvrtak 11. listopada, u sklopu istrage o Lori koja se zahuktala ovih dana. Iz onoga što je rekao, dio smo prepričali u uvodu teksta, jasno je da se traganje za istinom o Lori neće moći iscrpiti s listom od osam javnosti poznatih osumnjičenika. Zbog sumnje da su počinili zločin u Lori u pritvoru su sada Tonči Vrkić, Davor Banić, Miljenko Bajić, Josip Bikić, Emilio Bungur, Ante Gudić i Anđelko Botić, dok je osmi, Tomo Duić, negdašnji zapovjednik vojnoga zatvora i, po mnogim iskazima, glavni mučitelj u Lori, još uvijek u bijegu.

Osim što je iz Barišićeva iskaza jasno je da je za Loru znao državni i vojni vrh, o torturama koje su u njezinim tamnicama proživljavali oteti civili i ratni zarobljenici, mahom Srbi i Crnogorci i javnost je pravovremeno informirana. Prvi tekst s detaljima mučenja u Lori objavljen je u tada neovisnoj Slobodnoj Dalmaciji u rujnu 1992. godine, kad je o zlostavljanju u splitskom vojnom zatvoru govorio Đorđe Katić, bivši namještenik splitske Uprave prihoda, a sada stanovnik Australije.

Odavno je, dakle, bilo poznato što se radi u Lori, pa bi pretpostavka da je nekakav Tomo Duić, šef zatvora, bio najodgovorniji za zločine bila još farsičnija od dugogodišnjeg muka kojim su "organi pravne države" obavijali ovaj slučaj. Za Loru je, primjerice, sigurno znao i Mate Laušić, vječiti šef Vojne policije, kojega nova vlast ni godinu i devet mjeseci nakon pobjede na izborima, nije smijenila, pa se stoga i ne treba čuditi podatku da istragu o Lori vojna policija vodi prilično tromo.

Izvjesno je da je i razvikani Tuđmanov general Janko Bobetko bio upoznat sa zločinima u splitskoj vojarni. Bobetko se, naime, spominje u priči o skupini zarobljenika iz istočne Hercegovine koji su pali u ruke Hrvatske vojske u proljeće 1992. godine, negdje na jugu Hrvatske. Skupinu su sačinjavali Dragan Ratković, Veso Deretić, Ljubiša Gerun, Haris Zečević, Mirko Bjelica, Mirko Koprivica, Milivoj Čučaga i Duško Jelić i premda su živi i zdravi predani u ruke Vojne policije koja ih je trebala proslijediti do Ploča i dalje prema Lori, u Ploče su stigli isprebijani, a Čučaga je putem ubijen. Bobetko ih je izudarane vidio ispred zgrade zapovjedništva u Pločama, pa je zaprijetio svojim vojnicima da će ih "pohapsiti i pobiti", jer su tukli zarobljenike koje je dan ranije, prije "tretmana", snimila televizija. Nakon kraćega razjašnjavanja s Bobetkom, vojni policajci dobili su odobrenje da zarobljene vojnike prebace u Loru - putem do Splita izdahnuo je i Jelić, dok je Čučagino tijelo jedan vojni policajac naknadno, u prtljažniku privatnoga automobila, prevezao u Loru. Bobetko, naravno, nikoga nije uhapsio.

Otvaranje pitanja odgovornosti za Loru pokrenut će i istragu o pravim razmjerama zločina. Godinama se znalo za tri žrtve Lore: Gojka Bulovića, civila kojega je Vojna policija otela iz njegova stana i odvela u Loru skupa s bratom koji je preživio mučenje; Nenada Kneževića, također civila otetog iz stana u Kaštelima; Dalibora Sardelića, pripadnika Hrvatske vojske i, koliko je poznato, jedinog Hrvata koji je skončao u Lori. Sada se ispostavlja da su iza zidina Lore izdahnula i dvojica iz skupine koju je u Pločama vidio Bobetko, već neko vrijeme navodi se da je od mučenja u Lori preminuo i Petar Spremo, Kuprešak zarobljen na ratištu u Bosni i Hercegovini. Pribroji li se ovome i devetero Crnogoraca koje, uz Barišića, spominju i drugi svjedoci, izvjesno je da se već sada može kazati kako je broj ubijenih u Lori znatno veći, premda još nisu potvrđeni jugoslavenski podaci da je u Lori stradalo sedamdesetak ljudi.

Način mučenja bio je zaista opskuran: uz zaplašivanja i prijetnje, zarobljenici su zvjerki udarani, uključivani u strujni krug, odsijecane uši i vađene oči. Dio svjedoka navodi i da su u mučenjima sudjelovali civili koji bi navečer stizali u Loru, a spominju se imena i nadimci osoba kojih nema u prvom ešalonu osumnjičenika.

I baš zbog toga, pritisci na istragu i svjedoke nikada nisu bili žešći. Nekolicina dežurnih bukača, koji su se predstavili kao ustaše prijetili su novinarima koji su prije nekoliko tjedana čekali dovođenje osumnjičenika u zgradu policije - policajci su se, pak, s ustašama srdačno rukovali i proćaskali. M. K. preživjeli zatvorenik Lore, koji je po izlasku na slobodu, prvo je zaradio neželjenu medijsku slavu kad mu je u Slobodnoj Dalmaciji, bez ikakva razloga, objavljeno ime i prezime. To je, međutim, bio tek početak problema: na dan kad je trebao svjedočiti pred istražnim sucem, dok je u hodniku suda čekao na red, maltretirala ga je skupina "nepoznatih počinitelja" , koji su se razbježali tek kad je M. K. zatražio zaštitu od županijskog državnoga odvjetnika. On, županijski državni odvjetnik Mladen Bajić, danima sluša maštovite prijetnje u kojima mu se najavljuje skoro smaknuće, ništa ljepše poruke ne stižu ni do Tonča Majića, predsjednika Dalmatinskoga komiteta za ljudska prava, koji se svih ovih godina bavio zločinima u Lori, kao ni do Pere Jurišina, splitskoga novinara i autora brojnih tekstova o Lori...

No, unatoč prijetnjama, istraga ide dalje, a oni koji je pokušavaju omesti najveći problem imaju u činjenici da se kao svjedoci optužbe sve češće javljaju bivši i aktivni pripadnici Hrvatske vojske, ljudi koje je teško optužiti za "služenje neprijatelju". Uz već spomenutog Barišića, svojim se iskazom o skupini zarobljenoj u okolici Ploča oglasio i Nenad Boban, splitski odvjetnik koji je HV-u pristupio početkom rata, a bio je i član konzervativnog HDS-a. Osim toga, nastavak postupka donijet će nova iznenađenja zagovornicima teze kako hrvatski vojnik u obrambenom ratu nije mogao počiniti ratni zločin. O ratnom zločinu u Lori će, naime, sasvim pouzdano, govoriti još neki hrvatski vojnici.

Vladimir Matijanić

Sportska dvorana na mestu logora smrti „Lora“Kako bi se osjećala reprezentacija Izraela u košarci ili košarkaški
klub „Makabi“, da mora igrati utakmice u sportskoj dvorani „Aušvic“
koja je izgrađena u koncentracionom logoru „Aušvic“, pita u protestnom
pismu Savez logoraša Republike Srpske rukometne saveze svih zemalja
učesnica Svjetskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj 2009. kao i
rukometne saveze zemalja u regionu. Razlog za protest je izgradnja
sportske dvorane u Splitu pod imenom „Lora“, upravo u vojnom kompleksu
gdje je bio zloglasni logor „Lora“. Logoraši poručuju: „Pravljenjem
sportske dvorane sa imenom 'Lora' na mjestu gdje je bio logor smrti
'Lora' želi se izvršiti opstrukcija učinjenog ratnog zločina, želi se
prikriti ratni zločin počinjen u logoru smrti 'Lora' - Split.“
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:24 pm

Daj nemoj da ti ja napišem o logorima u srbiji
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 4:32 pm

scorpio57 je napisao/la:Daj nemoj da ti ja napišem o logorima u srbiji
Samo izvoli i drzi se zvanicne i argumentovane optuznice a ne propagande sa partijskih sastanaka Wink

I dalje mi nisi odgovorio :" Koji su to zakoni vazili u Splitu?"
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:40 pm

Ti spominješ samo Loru ok nije bilo u redu a sada odoh tražiti logore u srbiji
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:41 pm

Popis koncentracijskih logora pod upravom snaga sudionica oružane agresije na Hrvatsku: logora pod upravom pobunjenih Srba u Hrvatskoj, na područjima pod kontrolom R. Srpske i u Srbiji.

* logor Aleksinac
* logor Banja Luka
* logor Batkovići
* logor Begejci
* logor Beli Manastir
* logor Bileća
* logor Borovo Selo
* logor Bubanj potok
* logor Bućje
* logor Dalj
* logor Darda
* logor Duboki potok
* logor Glina
* logor Jagodnjak
* logor Knin
* logor Manjača
* logor Morinj
* logor Negoslavci
* logor Niš
* logor Novi Sad
* logor Okučani
* logor Ovčara
* logor Petrovci
* logor Sombor
* logor Sremska Mitrovica
* logor Stajićevo
* logor Stara Gradiška
* logor Šid
* logor Velepromet
* logor VIZ Beograd
* logor Zapis Vukovar
* logor Zenica
* logor Velepromet
* logor Tumare (Ozren)
* logor Rosulje (Ozren)
* logor Vozuća

Unutarnje poveznice [uredi]

Bubanj potok i Niš znam vrlo dobro ima tu naravno koji nisu u srbiji ali isto je


Zadnja promjena: scorpio57; sri sij 20, 2010 4:43 pm; ukupno mijenjano 1 put.
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 4:42 pm

scorpio57 je napisao/la:Ti spominješ samo Loru ok nije bilo u redu

E lepo. Vidis kako nije tesko biti normalan smajlić

scorpio57 je napisao/la:a sada odoh tražiti logore u srbiji
..i drzi se zvanicne optuznice i arguementacije Wink
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 4:43 pm

scorpio57 je napisao/la:Popis koncentracijskih logora pod upravom snaga sudionica oružane agresije na Hrvatsku: logora pod upravom pobunjenih Srba u Hrvatskoj, na područjima pod kontrolom R. Srpske i u Srbiji.

hihih hihih

Odakle si bre ovo izvukao??
"CrnaLegija.com" ? smajlić

Daj izvor
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:44 pm

Gore pročitaj gologuzi
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 4:47 pm

Da li ti znas sta znaci "izvor" ?
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 4:51 pm

scorpio57 je napisao/la:Daj nemoj da ti ja napišem o logorima u srbiji
A ti rece da ces da pises a ne da lupetas...
Kakav si to "casnik" kad lazes (nemas casti )? smajlić
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:57 pm

Ja nikada ne lažem i ne vrijeđaj jer češ me rasp***ti pa ću ma šta ja imam se za**
satakom osobom poput tebe mogu ti samo reći m***š
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 4:59 pm

Ti si ovdje po zadatku da nas raz***eš e neće moći s**e
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by eva kant sri sij 20, 2010 5:00 pm

@ scorpio
pa zar je tako teško napisati izvor odakle si izvukao te podatke? staviš jednostavno link i gotovo.

_________________
srednji prst vrijedi tisuću riječi..
eva kant
eva kant
Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 21
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty92 / 99992 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 5:02 pm

zašto da stavljam kada zna odakle je
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 5:03 pm

scorpio57 je napisao/la:Ja nikada ne lažem

Malopre si naveo nekakve logore za koje ne znaju ni Mosad bravo ni hrvatska optuznica. Za mene to je izmisljanje=lagarije, a kako ti to nazivas ? kao


scorpio57 je napisao/la:i ne vrijeđaj jer češ me rasp***ti pa ću ma šta ja imam se za**satakom osobom poput tebe mogu ti samo reći m***š
Aha...znaci Scorpia ne pitati za dokaze/argumente nego pustiti da prepricava dozivljaje sa HDZ sastanka poklapanje


Zadnja promjena: BAGIRA; sri sij 20, 2010 5:06 pm; ukupno mijenjano 1 put.
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 5:05 pm

BAGIRA je napisao/la:
scorpio57 je napisao/la:Ja nikada ne lažem

Malopre si naveo nekakve logore za koje ne znaju ni Mosad bravo ni hrvatska optuznica. Za mene to je izmisljanje=lagarije, a kako ti to nazivas ? kao

i ne vrijeđaj jer češ me rasp***ti pa ću ma šta ja imam se za**
scorpio57 je napisao/la:satakom osobom poput tebe mogu ti samo reći m***š
Aha...znaci Scorpia ne pitati za dokaze/argumente nego pustiti da prepricava dozivljaje sa HDZ sastanka poklapanje


nisam nikad bio niti ću biti član HDZ-a
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 5:05 pm

No dobro evo

Logor Stajićevo
From Wikipedia, the free encyclopedia Sa Wikipedije, slobodna enciklopedija
Jump to: navigation , search Skoči na: orijentacija, traži

The Stajićevo camp ( Logor Stajićevo ) was an agricultural farm in Stajićevo near Zrenjanin , Serbia (then part of SFR Yugoslavia , then FRY) where Croatian prisoners of war and civilians were kept by Serbian authorities. [ 1 ] The camp also acted as a transit facility where prisoners were taken before being moved to the Sremska Mitrovica camp . Logor Stajićevo (logor Stajićevo) je poljoprivredno imanje u Stajićevo u blizini Zrenjanina, Srbija (tada dio SFRJ, zatim SRJ), gdje su držani hrvatskih ratnih zarobljenika i civila od strane srpskih vlasti. [1] U sklopu kampa je djelovao kao tranzitna objektu gdje su snimljene zarobljenika prije nego što se preselio u logor Sremska Mitrovica. Individual reports have said that 1500 men, and 6500 total prisoners were held at the camp. [ 2 ] [ 3 ] The ICTY's figure for the camp was 1700 detainees. [ 1 ] Pojedinačna izvješća je rekao da je 1500 ljudi, i 6500 ukupne zatvorenici su održani u logoru. [2] [3] ICTY-lik za logor bio je 1700 pritvorenika. [1]

The camp was cited in the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia 's case against then Serbian president Slobodan Milošević . [ 1 ] As of 2007 Serbian fugitive Goran Hadžić is wanted on charges by the ICTY also related to the camp. [ 4 ] Logor se citira u Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju 's predmetu protiv onda predsednik Srbije Slobodan Milošević. [1] Od 2007 srpski bjegunac Goran Hadžić je htio na optužbe od strane ICTY-a također se odnose na kamp. [4]

Former prisoners at the camp reported being beaten, with at least one claiming to have received electric shocks by guards. [ 2 ] According to reports, the White Eagle paramilitary was also active at the camp. [ 3 ] Bivši zatvorenici u logoru prijavi se tukli, s najmanje jednim koji tvrde da su primili električni šokovi od strane stražara. [2] Prema izvješćima, White Eagle paravojnih je također bio aktivan u logoru. [3]

Prisoners at the camp included future Croatian parliamentarian Ivica Pančić's father and brother. [ 5 ] Zatvorenici u logoru su budućnost hrvatskog parlamentarac Ivica Pančić oca i brata. [5]
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 5:07 pm

namjerno ovako jel ne razume Hrvatski
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 5:08 pm

scorpio57 je napisao/la:No dobro evo


Malo smo smugnuli sa teme ?
Stajicevo nije izmisljeno, spominje se i u optiznici ali sta reci za ostalih 874 logora?
Gde je izvor informacije?
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by neven sri sij 20, 2010 5:10 pm

nepotrebna tema. ne zato što mislim da treba zaboraviti nego zato što treba krenuti dalje. stalno vraćanje u prošlost, tipa " ko je prvi počeo " ne pridonosi ama baš ničemu.
stoga, zatvoriti temu. hvala.
neven
neven
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 09.10.2009
Broj postova : 99
Reputacija Reputacija : 4
Godina imam : 56
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by BAGIRA sri sij 20, 2010 5:13 pm

neven je napisao/la:nepotrebna tema. ne zato što mislim da treba zaboraviti nego zato što treba krenuti dalje. stalno vraćanje u prošlost, tipa " ko je prvi počeo " ne pridonosi ama baš ničemu.
stoga, zatvoriti temu. hvala.

Namera je dobra ali o rezonu se da raspravljati.
Kako cemo znati da smo se pomirili ako ne znamo sta treba jedni drugima da oprostimo ?

Bas da ne bi bilo ovakvih prica o 398945 logora , treba fino i kulturno sve staviti na papir i dati argumente. Onda svako neka prizna svoje i mirna Backa
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by scorpio57 sri sij 20, 2010 5:16 pm

http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache%3ATvBf2nHenwoJ%3Awww.vukovarske-novine.com%2Fnovine%2F408%2F02.pdf+svi+logori+u+srbiji+za+vrijeme+domovinskog+rata&hl=hr&gl=hr&sig=AHIEtbSXsINTvPhFfVG91ZF2Y30Nm1BfwQ&pli=1

samo + pritisni čitkiji je
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty65 / 99965 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by neven sri sij 20, 2010 5:19 pm

@bagira

put u pakao popločan je dobrim namjerama.
razumiješ me, jel da?
ali dobro, ako se vama hoće raspravljati o logorima, samo dajte.
neven
neven
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 09.10.2009
Broj postova : 99
Reputacija Reputacija : 4
Godina imam : 56
Započeo/la tema :
Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty0 / 9990 / 999Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty

[Vrh] Go down

Logori za vrijeme Domovinskog rata Empty Re: Logori za vrijeme Domovinskog rata

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 5. 1, 2, 3, 4, 5  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.