Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata?

+34
RIS_BG
tanuki
WEYLAND-YUTANI
sunce
damfisk
MadamMM
SAS
Iron Man
Blue Bane
RobinUd
Teo
zbracun
BAGIRA
Tony_Amsterdam
scorpio57
Amyicha
eva kant
H[a]D
walter
4 od 1
Neukrotivi pastuh
evitaa
diabolik.
škorpija
Hell
mala_lutkica
FALKON 2
Mr.Cooly
Prop
goc
Neu
Love
sanjich
THUNDER_DINIX
38 posters

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty Re: Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata?

Postaj by FALKON 2 sub sij 16, 2010 5:10 pm

vinkovci, dole zadar,šibenik,benkovac,obrovac,knin ............itd
FALKON 2
FALKON 2
Doktor foruma
Doktor foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty9 / 9999 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty Re: Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata?

Postaj by eva kant sub sij 16, 2010 5:10 pm

skofik, pa ja se svugdje osjećam doma. čak i u rusiji. Very Happy

Domaćica foruma Eva
(Organizatorica Foto natječaja)
Domaćica  foruma Eva   (Organizatorica Foto natječaja)

Registriran/a : 09.06.2009
Broj postova : 18713
Reputacija Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty92 / 99992 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by BAGIRA sub sij 16, 2010 5:15 pm

Eva, sto ne otvoris temu o Moskvi/Rusiji?
Sigurno imas mnogo da ispricas a ja planirao da posetim Piter i Moskvu kad-tad pa bi mogla da nam preneses iskustva
BAGIRA
BAGIRA
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.04.2009
Broj postova : 1329
Reputacija Reputacija : 129
Godina imam : 44
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned ruj 16, 2012 10:05 am

zrine89 je napisao/la:doma,ali ratno bojiste su preko drave bili ...sjecam se zvuka sirene na vatrogasnom tornju i avione...onda smo bili u podrumu kod susjeda
To su bila žalosna vremena. SVi mso mogli biti žrtve i pokojni.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty999 / 999999 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by pustinja ned ruj 16, 2012 1:07 pm

Ne znam, ne sjećam se, totalna amnezija
pustinja
pustinja
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija Reputacija : 386
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty0 / 9990 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by zbracun ned ruj 16, 2012 1:42 pm

Pokuplje
zbracun
zbracun
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty3 / 9993 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo ned ruj 16, 2012 2:53 pm

Pretežno u Čakovcu, no bio sam i kod rodbine u Lici.
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd uto tra 23, 2013 11:02 pm

U Becu.
Tu me je rat zatekao, tu sam docekao i njegov kraj. Prilicno cesto sam putovao doma, posjecivao sestre...
Putovao sam kroz sumnjive krajeve.
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane sri tra 24, 2013 9:08 am

Meni je jako tuzno kako ste doziveli u Hrvatskoj za vreme rata.
Bio sam jako uplasen kada je poceo rat, imao sam 11 god. Na TV neprestano prikazuje zlocin nad civilima i govor mrznje. Uzas!
Sve vreme sam ostao u Novom Sadu i Rumi kod tetke. Moja familija iz Hrvatske je podeljena sto je veoma zalosno, posle rata smo ponovo zajedno kao pre. Sa familijom imamo savrsen i normalan odnos!

Blue Bane
Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Registriran/a : 03.12.2009
Broj postova : 2779
Reputacija Reputacija : 796
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by RobinUd sri tra 24, 2013 10:31 am

O Domovinskom ratu su vec napisane knjige i snimljeni filmovi.
Na tisuce je svjedoka, koji pisu i pricaju o dogadjanjima.
Mozda ipak treba reci da je (mozda!) ova mladja srpska generacija nesto osvjescenija, nego sto je bila ona, koja je izazvala rat.
Jer, kako inace razumjeti, da je izvjesni Slobo tri (brojkama: 3) puta izabran, s planom i retorikom, koja je imala samo taj jedan cilj.
Sljedbenici su se prvi puta uozbiljili, kad su konstatirali: zamislite, pa oni (Hrvati) nam uzvracaju !! Drugi puta su se prenarazili: zamislite, pa oni (Hrvati) nas i ubijaju !!
Jedini, kojem skidam kapu, koji je u to vrijeme protestirao, pa i po cijenu svoje osobne sigurnosti, je izvjesni Djordje Balasevic (iako ne slusam tu vrstu glazbe). Zlobnici kazu da je to cinio, jer se bojao da ce izgubiti ovaj dio publike....
RobinUd
RobinUd
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane sri tra 24, 2013 5:29 pm

Djordje Balasevic je oduvek protiv politike iz 90-ih, zivi u Novom Sadu kao i ja. Vidjam ga mnogo puta, gluv sam , ne slusam njegovu muziku i on je ziva legenda. Jednako svi obozavaju njegovu muziku. Javno se hrabro suprotstavljao rezimu Slobodana Milosevica. Pazi, Hrvati i Srbi su mi puno pricali o domovinskom ratu kako su preziveli. Hrvati su bili protiv Tudjmana i Srbi protiv S.Milosevica. Isto i Bosnjaci protiv Izetbegovica. Svi politicari su odvratni, pokvarili su nas odnos i sve su nas unistili. Sve su nas opljackali i eto ista sudbina!

Blue Bane
Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri tra 24, 2013 6:39 pm

apsolutno se slažem, balaševića sam prvi puta ćuo u ovoj verziji:
iako sam onda brijao na rok, metal, ovaj nadrealistički pjesmuljak mi je bi iznenađenje
i apsolutno nikada nisam prihvatio balaševića kao kvalitetnog muzičara,
ali prihvatila su ga moja djeca, moja nećaka, pa sam se potrudio upoznati fenomen balaševića i moram priznati da je to ok čovijek, ljudina, koji je imao muda uvijek reći ono što misli.
da njegov e pjesme su priće:

a ova je legendarna:

ne balašević nije moj film, ali sigurno nije ljiga ni marioneta bilo koga,
njegovi pjesmuljci jesu tihi i ako nisu u mom điru, za mene je balašević ljudina a ne ljiga
eto ova je legendarna:
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty700 / 999700 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane sri tra 24, 2013 6:45 pm

da imam sluh, 100% bih uzivao uz muziku!

Blue Bane
Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri tra 24, 2013 6:55 pm

pa ja imam sluh i zbog toga mi balaševič nije favorit, ali je bio i ostao genijalac, nikada nije bi ljiga, samo panonski mornar otvorenog srca,
ja sam zaradio ban na jedan dan što sam ga branio,
ali poslušaj samo tekst ove pjesme, glazba je bzvz ali tekst je udarni!:
,
da ova pjesma je bila još u vremenu ex yu, a sada netko tvrdi da je balašević ljiga!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty700 / 999700 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Iron Man sri tra 24, 2013 6:57 pm

Bio kratko vrijeme u jednom gradu prije Makarske (zaboravio sam ime) a onda otišao kod djeda i bake u jedno selo kod Mostara...

Sva pravila CroFriends foruma|Istekao rok trajanja kartona|Knjiga pohvala CroFriends foruma i forumaša| Knjiga žalbe|Mišljenje forumaša o kartonima i banovima| Upute za forumaše |CroFriends Team|
Iron Man
Iron Man
Moderator foruma Ajron
(CloneBuster, Pipica, Sitni)
Moderator foruma Ajron   (CloneBuster, Pipica, Sitni)

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty336 / 999336 / 999Gdje ste bili za vrijeme domovinskog rata? - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri tra 24, 2013 7:10 pm

ma gdje ste bili ?
bili ste djeca, ma gdje da ste bili ne shvačate i ne razumijete ogorčenje branitelja hrvatske, ali sada je tome kraj, hrvatska postoji kao samostalna država u okvirima svojih granica, platila je svoju slobodu preskupo, ali valjda je tome kraj!
sada ulazi u eu, ali ne svojom željom, već zato što je želi eu, mađarska, bugarska i rumunija su članice europe, mada nemaju ni pola standarda koje je imala hrvatska u ex yugi,
jebeni rat koji je nametnuo milošević nas je odvojio od eu,
sloveniju je pustio, ali eto eu želi hrvatsku zbog jadrana!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane čet tra 25, 2013 12:12 pm

Prica se da ce Hrvatska biti 5 najsiromasnija zemlja EU posle Rumunije, Bugarske...Moji prijatelji iz HR van ovog foruma nisu srecni zbog EU. Prijatelj iz Rumunije je bio kod mene, govorio je kako je drzava brzo osiromasila posle uclanjenja EU. Mi samo posmatramo EU brod koji tone polako, onda smo mi na dnu vec hiljadama godina. afro

Blue Bane
Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by SAS čet tra 25, 2013 10:31 pm

Doma i kao klinac sam kroz prozor svoje spavaće sobe gledao kako mi gori Zagreb, i svakodnevno slušao sirene. Kuća mi je u podsljemenskoj zoni to je sijeverni dio zagreba, a bombadirali su baš jug Zagreba, i tako sa brijega sve vidiš.

Sijećam se sirena i Zagreba pod dimom ko da je to bilo prije 5min.
SAS
SAS
Junior
Junior

Registriran/a : 17.12.2011
Broj postova : 739
Reputacija Reputacija : 154
Godina imam : 37
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Blue Bane pet tra 26, 2013 2:47 pm

Nemoguce je zaboraviti, pricali su mi je ujak i prijatelj iz ZG o tome.

Blue Bane
Blue Bane
Jako aktivni forumaš
Jako aktivni forumaš

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by MadamMM čet svi 02, 2013 4:10 pm

tanuki je napisao/la: bili ste djeca, ma gdje da ste bili ne shvačate i ne razumijete ogorčenje branitelja hrvatske, ali sada je tome kraj, hrvatska postoji kao samostalna država okvirima svojih granica, platila je svoju slobodu preskupo, ali valjda je tome kraj!
Da je Hrvatska zaista samostalna ne bi pisao sledeće:

sada ulazi u eu, ali ne svojom željom, već zato što je želi eu, mađarska, bugarska i rumunija su članice europe, mada nemaju ni pola standarda koje je imala hrvatska u ex yugi,
jebeni rat koji je nametnuo milošević nas je odvojio od eu,
sloveniju je pustio, ali eto eu želi hrvatsku zbog jadrana!

EU hoće a vi nećete, pa gde je tu samostalnost? boring

I zbog čega je samo Milošević nametnuo rat i ko kaže da je iko iz ex-YU nametnuo rat?

Naravno da bi bilo bolje da smo ostali zajedno, a ako je nekome baš bilo do promena ok, moglo se nešto menjati, ali i dalje jedna prosperitetna država kakva je bila Jugoslavija. Razdvajanjem niko ništa nije dobio, naprotiv.

MadamMM
Trajno baniran/a

Registriran/a : 06.05.2010
Broj postova : 56
Reputacija Reputacija : 18
Godina imam : 51
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk čet svi 02, 2013 4:13 pm

Netočno.

Prvo - mi želimo uć u EU, a EU nas želi primit. Suverenost i neovisnost na djelu.

Drugo - razdvajanjem Jugoslavije (koja uopće nije bila prosperitetna) pojdine države dobile su neovisnost. Za nekog tko neovisnost nije imao, to je ogroman, najveći, neizmjerno velik dobitak.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by sunce čet svi 02, 2013 4:14 pm

SAS je napisao/la:Doma i kao klinac sam kroz prozor svoje spavaće sobe gledao kako mi gori Zagreb, i svakodnevno slušao sirene. Kuća mi je u podsljemenskoj zoni to je sijeverni dio zagreba, a bombadirali su baš jug Zagreba, i tako sa brijega sve vidiš.

Sijećam se sirena i Zagreba pod dimom ko da je to bilo prije 5min.

A jojjj, strašno Sad
Trebao si doć u Zadar, tamo je atmosfera bila baš ugodna i mirna.

sunce
sunce
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 02.01.2012
Broj postova : 1916
Reputacija Reputacija : 127
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by MadamMM čet svi 02, 2013 4:22 pm

damfisk je napisao/la:Netočno.

Prvo - mi želimo uć u EU, a EU nas želi primit. Suverenost i neovisnost na djelu.
Ok, to nisam izjavila ja već tanuki koga sam citirala. A nisam baš sigurna da svi misle kao ti.

Drugo - razdvajanjem Jugoslavije (koja uopće nije bila prosperitetna) pojdine države dobile su neovisnost. Za nekog tko neovisnost nije imao, to je ogroman, najveći, neizmjerno velik dobitak.
Ma kako da nije bila prosperitetna?! Kažeš pojedine države su dobile neovisnost, pa valjda su sve dobile neovisnost samo ne znam šta su time još dobile osim svoje himne, zastave, grba i ostalih simbola. Neko pametan ruši granice, a neko lud postavlja nove. Gde to može biti dobro?

Sada, ni jedna od bivšig nije samostalna!

MadamMM
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk čet svi 02, 2013 4:27 pm

Možda neki ne misle kao ja. Ali većina ih misli. Izborni i referendumski rezultati to vrlo zorno pokazuju.

Naravno da nije bila prosperitetna. Društveni standard je MOŽDA bio viši nego u drugim jednopartijskim socijalističkim/komunističkim zemljama, ali to ne znači da je SFRJ bila prosperitetna.

Taj društveni standard nije počivao na zdravim financijskim temeljima, i urušio bi se prije ili kasnije.

Pa recimo, BiH je pod međunarodnim protektoratom, te još uvijek nije posve neovisna. Isto vrijedi i za Kosovo.

Tako da su neke sastavnice bivše SFRJ dobile neovisnost, a neke (još) nisu.

Tebi su sloboda i neovisnost bezvrijedne, ali to ne znači da su i svima bezvrijedne. Nekima su sloboda i neovisnost dovoljno vrijede da žrtvuju svoj život za tu slobodu i tu neovisnost.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by MadamMM čet svi 02, 2013 4:32 pm

Mislim da se za četiri meseca neprekidnog boravka u Hrvatskoj može osetiti puls naroda, i ja osetih da im se fućka za EU.

Društveni standard je fakat bio bolji a ne možda. Zar to nije pozitivno? Ljudi su bili zaštićeni, zaposleni, nije se plaćalo školstvo, zdravstvo itd. itd. da ne nabrajam. Privreda, industrija, turizam, sve je funkcionisalo. Šta se posle zbilo u svim republikama osim Slovenije koja je uvek bila "priča za sebe"? Ništa dobroga. Ako će mi biti lakše samo zato što ću pevati himnu koju ne pevaju Makedonci, e onda sam žešće pošandrcala.

MadamMM
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 4. Previous  1, 2, 3, 4  Next

[Vrh]

- Similar topics