Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?

+19
zbracun
blue dolphin
evitaa
fosforica
Dawor
scorpio57
eva kant
m
tanuki
Ly
Turrican
Amyicha
Teo
Mass
Hell
pustinja
Stevo Largo
Prop
Neu
23 posters

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Go down

Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty Re: Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?

Postaj by Stevo Largo pet vel 25, 2011 8:44 pm

Gabrijel je napisao/la:
nemora značit, ako si živio kao Čovjek, i radio tako, odnosio se prema
ljudima kao Čovjek, jedini ti je grijeh što se nisi molio i išo u crkvu
Stevo Largo je napisao/la:logično je da ide u pakao... baš zato jer ne vjeruje u Boga Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 705933
nije logično, gdje počinje vjera prestaje logika
Stevo Largo je napisao/la:ne mora značit.... možda je bio dobar čovjek Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 705933
i ti si počeo trkeljat malo ovak, malo onak Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 91798

ma jok u prvom postu sam razmišljao kao ateist.... (valjda) Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 622989

a ovo drugo je moje Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 66628
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty20 / 99920 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty Re: Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?

Postaj by Teo pet vel 25, 2011 8:49 pm

Neu je napisao/la:Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? Budući da nisu vjernici, gdje njihova duša ide?
Prema Bibliji kad umre čovjek umre i duša sad to što neki vjeruju da odmah ide u raj, pakao ili čistilište odnosno limb to je preuzeto iz grčke filozofije jer u staroj grčkoj se vjerovalo u zagrobni život
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pet vel 25, 2011 9:10 pm

Hell je napisao/la:..pa hello ne postoji ni raj ni pakao...

Tako te lijepo vidjeti opet... Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 851133

Gabrijel je napisao/la:
Prop je napisao/la:Kakvo pitanje, ako Boga ima, a ja poričem njegovo postojanje i njegovu milost, dakako da idem u pakao...

AJMOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!
nemora značit, ako si živio kao Čovjek, i radio tako, odnosio se prema
ljudima kao Čovjek, jedini ti je grijeh što se nisi molio i išo u crkvu

A jel'? Jebeno to... Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 733303

A dobro, ako i završim u paklu, ne bu se žalil' ako ekipa bude dobra. Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 318207
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty108 / 999108 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo pet vel 25, 2011 9:11 pm

hell će ti biti cimer Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 589485
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty20 / 99920 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet vel 25, 2011 9:34 pm

pustinja je napisao/la: bog ne zna jel bi s njima u raj ili pakao jer ih nema na temelju čega ocjeniti
Tako nešto sam i ja rekla ali kroz šalu. Negje duša mora ići, ako su nevjernici smatram da bi po nekoj logici njihova duša trebala ići u pakao. :tnxm

Kako to ti možeš s takvom sigurnošću tvrditi?

Teo je napisao/la:kad umre čovjek umre i duša
scratch prvi put čujem da duša umire, duša ide na nebo (raj) ili 94767687 metara pod zemlju (pakao). duh - duša.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet vel 25, 2011 9:36 pm

Aj neka neko umre pa nek nam kaže di je bio Very Happy il pošalje pismo Very Happy
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pet vel 25, 2011 9:38 pm

Neu je napisao/la:scratch prvi put čujem da duša umire, duša ide na nebo (raj) ili 94767687 metara pod zemlju (pakao). duh - duša.

Kako možeš tvrdit gdje duša ide? Dokaži da duša postoji.. Što je to duša?
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty200 / 999200 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet vel 25, 2011 9:40 pm

duša je za mene ono što čini osobu iznutra, ne znam. duh u tijelu.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet vel 25, 2011 9:42 pm

Što je auto bez motora, to je čovjek bez duše scratch
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Neu pet vel 25, 2011 9:43 pm

baš tako

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet vel 25, 2011 9:51 pm

Prop je napisao/la:A jel'? Jebeno to... Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 733303
?
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Hell sub vel 26, 2011 9:15 am

Mass je napisao/la:

Dokaži
1. jel itko doživio takvo što?
2. jeli itko ikada stupio kontakt sa tim mjestima?
3. fizika pa i znanost do smatraju nemogućim i nerealnim!
4.izmislili su to religijski vođe, ne svakodnevni građani, ili znanstvenici

,,nedokazivo, je i nepostojeće, znanstveno irelevantno i bedasto...premisa

napokon dobre vijesti : http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/113720/Papa-Benedikt-XVI-optuzen-za-zlocine-protiv-covjecnosti.html
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty497 / 999497 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Amyicha sub vel 26, 2011 9:56 am

ma u pakao tamo je ekipa Very Happy
Amyicha
Amyicha
Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney)

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty113 / 999113 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 11:30 am

Neu je napisao/la:
pustinja je napisao/la: bog ne zna jel bi s njima u raj ili pakao jer ih nema na temelju čega ocjeniti
Tako nešto sam i ja rekla ali kroz šalu. Negje duša mora ići, ako su nevjernici smatram da bi po nekoj logici njihova duša trebala ići u pakao. :tnxm

Kako to ti možeš s takvom sigurnošću tvrditi?

Teo je napisao/la:kad umre čovjek umre i duša
scratch prvi put čujem da duša umire, duša ide na nebo (raj) ili 94767687 metara pod zemlju (pakao). duh - duša.

Al` kad čovjek umre, ostaje pokošen, kad smrtnik izdahne, gdje li je on tada?
Može sva voda iz mora ispariti i presahnut` rijeke, isušit posvema`,
al` čovjek kad legne, ne ustaje više, dok nebesa bude, neće se podići, od sna se svojega probuditi neće. (Job14:10-12)
Živi barem znaju da će umrijeti, a mrtvi ne znaju ništa niti imaju više nagrade, jer se zaboravlja i spomen na njih. Davno je nestalo i njihove ljubavi, i mržnje, i zavisti, i više nemaju udjela ni u čem što biva pod suncem. (Propovjednik 9: 5,6)
Jer Podzemlje ne slavi te, ne hvali te Smrt; oni koji padnu u rupu u tvoju se vjernost više ne uzdaju.
Živi, živi, jedino on te slavi kao ja danas. Otac naučava sinovima tvoju vjernost. (Izaija 38:18,19)

Evo nekih citata koji govore o tome,
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 26, 2011 11:36 am

čovjek kad legne, ne ustaje više,

Možda ustane u drugom obliku, drugom životu.

Možda ustane kao "duh" koji luta svijetom. I svećenici tvrde da duhovi postoje.

Čovjek izdahne fizički ali to ne znači i da je njegov duh umro.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 11:41 am

Kad bi ljudska duša poslije smrti išla u raj, pakao... uskrsnuće ne bi imalo smisla. Npr. Zamisli da žena koja umre duša joj ode u raj jer je svojim životom to zaslužila a djete koje je ostalo živo počne otac zlostavljati misliš li da bi bila sretna u raju kad bi vidjela da njezino djete je zlostavljano

Osim toga i Isus prije nego je uskrsnuo 3 dana je ležao u grobu nigdje ne veli da mu je duša otišla u raj a onda se za 3 dana vratila po njegovo tijelo
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 26, 2011 11:43 am

Ja mislim da duše sve vide. Sve što se događa dolje. Svećenik je jednom rekao "koliko ima vidljivog, toliko ima i nevidljivog".

Isus je uskrsnuo i fizički, duša ne uskrsne fizički, ona jednostavno "živi novim životom" bez fizičkog oblika.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 11:48 am

Znači želiš reći da je Isusova duša nakon njegove smrti otišla u raj pa je onda tjelo uskrsnulo nakon 3 dana
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 26, 2011 11:49 am

Ne znam gdje je otišla. Budući da je bio bez grijeha, nije sigurno njegova duša otišla u pakao, a ni u čistilište.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican sub vel 26, 2011 11:53 am

Ono što mene muči je da je Isus rekao desnom razbojniku:
Isus je napisao/la:Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!

međutim kako "danas" i "sa mnom u raju", kada znamo da je Isus uskrsuo treći dan, a kod Oca još nije uzašao kad ga je Marija Magdalena našla uskrsnulog:

Isus je napisao/la:Nemoj me dirati, nisam još uzišao Ocu

Na internetu sam pronašao razne odgovore na ovaj problem (od toga da je neprecizno prevedeno do raznih elaboriranja o raju), ali sve je to jako nategnuto.

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty55 / 99955 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 11:55 am

Evanđelje po Ivanu: (20:17): "Isus joj reče: Nemoj me dulje držati, jer još nisam uzišao k Ocu... to je rekao Isus Magdaleni nakon uskrsnuća gdje je bio onda prije dok mu je bilo tijelo u grobu kao
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 11:59 am

Turrican je napisao/la:Ono što mene muči je da je Isus rekao desnom razbojniku:
Isus je napisao/la:Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!

međutim kako "danas" i "sa mnom u raju", kada znamo da je Isus uskrsuo treći dan, a kod Oca još nije uzašao kad ga je Marija Magdalena našla uskrsnulog:

Isus je napisao/la:Nemoj me dirati, nisam još uzišao Ocu

Na internetu sam pronašao razne odgovore na ovaj problem (od toga da je neprecizno prevedeno do raznih elaboriranja o raju), ali sve je to jako nategnuto.

da radi se o krivom prijevodu pravilno bi bilo Zaista kažem ti danas, biti ćeš sa mnom u raju.
Ima dosta ne vezano uz taj citat koji su krivo prevedeni
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Turrican sub vel 26, 2011 12:08 pm

Teo je napisao/la: Evanđelje po Ivanu: (20:17): "Isus joj reče: Nemoj me dulje držati, jer još nisam uzišao k Ocu... to je rekao Isus Magdaleni nakon uskrsnuća gdje je bio onda prije dok mu je bilo tijelo u grobu kao
jedino rješenje (u skladu sa pravilima Biblijske "igre") koje ja tu vidim je da mu je duša bila "suspendirana" tj. u krilu Abrahamovom (gdje su duše kako kaže Stari Zavjet u svojevrsnoj hibernaciji iliti "na čekanju" do posljednjeg suda) neznam

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty55 / 99955 / 999Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Teo sub vel 26, 2011 12:27 pm

Turrican je napisao/la:
Teo je napisao/la: Evanđelje po Ivanu: (20:17): "Isus joj reče: Nemoj me dulje držati, jer još nisam uzišao k Ocu... to je rekao Isus Magdaleni nakon uskrsnuća gdje je bio onda prije dok mu je bilo tijelo u grobu kao
jedino rješenje (u skladu sa pravilima Biblijske "igre") koje ja tu vidim je da mu je duša bila "suspendirana" tj. u krilu Abrahamovom (gdje su duše kako kaže Stari Zavjet u svojevrsnoj hibernaciji iliti "na čekanju" do posljednjeg suda) neznam

Gdje stari zavjet govori o abrahamovom krilu di su duše na čekanju ajd mi citiraj taj dio teksta
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub vel 26, 2011 3:22 pm

Ako govori ne znači nužno i da govori istinu.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 6. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

[Vrh]

- Similar topics