Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?
+19
zbracun
blue dolphin
evitaa
fosforica
Dawor
scorpio57
eva kant
m
tanuki
Ly
Turrican
Amyicha
Teo
Mass
Hell
pustinja
Stevo Largo
Prop
Neu
23 posters
Stranica 5 / 6.
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?
tanuki je napisao/la:
nemoj, poleti sada kada si živa- kad rikneš, kog je briga!
poletim možda jednog dana....čekaj samo da pronađem izgubljena krila...
...a kad riknem....niti mene neće biti briga
blue dolphin- Junior
- Registriran/a : 27.06.2011
Broj postova : 523
Reputacija : 65
Započeo/la tema :
Ja sam ateist i znam sa 100% sigurnošču kam idem dok umrem.
Sigurno je da idem na gradsko groblje i to je jedina sigurna stvar.
A jel mi buju zrasli rogovi ili krila meni tak svejedno, bitno da nekaj raste
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
pa gle budući da se sve nešto privatizira, meni je na pamet pao novi biznis-pustinja je napisao/la:Ja sam ateist i znam sa 100% sigurnošču kam idem dok umrem.
privatno groblje-
a inspiraciju sam dobio kad sam se vozio iza elektrinog kamiona sa bušilicom za bandere- dakle leševi se ukapaju okomito, zauzimaju puno manje mjesta, a ako netko želi grobnicu, mogu se iskoristiti one tipske betonske cijevi za kanalizaciju,
a umjesto sanduka za 5000 kn, kartonska okrugla kutija za 500 kn na kojoj ostvaruješ zaradu 90% idemo li pustinja u novi biznis
ti osiguraj teren, a ja ću osigurati kamion sa bušilicom
da iz solidarnosti sa pokojnicima obvezatno će mo imati crne jahte
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Onda ja imam bolji prijedlog, mislim treba gledati dugoročno, ekonomska kriza i manjak nafte u svijetu , onda da ih pokapamo sa guzicom vani jer će se time dobiti veliki prostor za parkiranje bicikala i možeš još dodatno zarađivati na park placu.
Započeo/la tema :
možda su rogovi i krila mit iliti prevara za krajpustinja je napisao/la:Ja sam ateist i znam sa 100% sigurnošču kam idem dok umrem.
nego ne znam sad koliki je grijeh ne vjerovati u boga a činiti d... ček, otvoprit ću novu temu o tome
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Ako ćemo logikom, ateisti zasigurno idu u raj, jer vjernici su toliko puta izigrali riječ božju da nema toga tko ga nije barem jednom zajebal i slijedom logike ne može ići u raj, dok ateisti kažu da ne žive po tim pravilima i ne mogu sagriješiti niti prevariti boga i imaju veće šanse da uđu u raj. Nekako mi se vidi da nitko ne voli licemjere pa tako niti bog a ako to sagledamo iz tog kuta raj mi izgleda kao jako pusto mjesto, nema niti četvrtoga za belu odvaliti.
Započeo/la tema :
nemoj biti 100% siguran, jer ne znaš da li te neće u budućnosti netko ubiti i da tvoje tijelo neće nikad biti pronađeno. To se bilo kome može dogoditi.pustinja je napisao/la:Ja sam ateist i znam sa 100% sigurnošču kam idem dok umrem.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ne može, živim mirno u svojem stanu, ne hodam po gostionama a imam 100 kila pa mu se ne isplati vuči me okolo. Da ne zaboravim novaca nemam tako da nema niti motiva, vozim stari auto, nisam lijep i ne hodam kod tuđih žena tako da i teorija o tome da me uhvati nečiji muž pada u vodu. Jedino ako rukne neka atomska bomba ali onda i groblje i ja činimo jednu cjelinu tako da teoretski opet stoji moja pretpostavka.
Započeo/la tema :
Koliko je takvih lljudi koji mirno i spokojno žive pa onda nestanu bez traga i glasa tako da ipak nek bude 99% .
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
A je baš čitam svakodnevno ljudi nestaju bez traga iz svojih domova, daj ne pretjeruj sa nekim stvarima, kad si toliko upučen reci koliko ih je. Eto u mojem kraju od 1991. godine 2 osobe se vode kao nestale na nekih 20.000 ljudi stvarno je postotak za zabrinuti se. Puno više vjernika se napije (a što ne bi smjeli ako su pravi vjernici jer je neumjerenost jedan od grijeha)
Započeo/la tema :
Ukupno je u Hrvatskoj na snazi 2.413 nestalih osoba ne vezano za rat, no dobro to je neka druga tema.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
tema totalno bzvz
koji kur boli vjernike kuda idu ateisti nakon smrti?
ne idu nikuda, umiru i strunu izgore itd i game over!
dirljivo je čitati o brižnim vjernicima koji brinu za duše nas ateista!
mene više muči pitanje kako vjernici odbacuju nauku i sve ono što su učili tijekom svojeg školovanja.
da i nauka koristi termin beskonačno, pa i pri samom izračunavanju površine kruga, ali u terminu život viječni. ljudski vijek je minoran, pače nebitan!
dali postoji viša sila, biće, Bog, koji može terminirati život vječni na osnovu ponašanja pojedinca u tom nezamislivo kratkom periodu u odnosu na vječno!
poštujem vjernike koji zbog uvjerenja i vjere žive pošteno i ne nanose zlo drugima, ( štovatelj sam don grubišića), ali povijest je pokazala da se vjernici ponašaju upravo suprotno od onoga što propisuje vjera!
ne idu nikuda, umiru i strunu izgore itd i game over!
dirljivo je čitati o brižnim vjernicima koji brinu za duše nas ateista!
mene više muči pitanje kako vjernici odbacuju nauku i sve ono što su učili tijekom svojeg školovanja.
da i nauka koristi termin beskonačno, pa i pri samom izračunavanju površine kruga, ali u terminu život viječni. ljudski vijek je minoran, pače nebitan!
dali postoji viša sila, biće, Bog, koji može terminirati život vječni na osnovu ponašanja pojedinca u tom nezamislivo kratkom periodu u odnosu na vječno!
poštujem vjernike koji zbog uvjerenja i vjere žive pošteno i ne nanose zlo drugima, ( štovatelj sam don grubišića), ali povijest je pokazala da se vjernici ponašaju upravo suprotno od onoga što propisuje vjera!
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:tema totalno bzvz
a nemogu da ti ne odgovorim , jednostavno nemogu , koja glupost ..
postavljaš pitanje " koji pimpek boli vjernike kuda idu ateisti nakon smrti " .......
kao zašto se oni uopče pitaju gdje idu nevjernici ..
ali ti kao ateista možeš vjernicima postavljati kojekakva pitanja i onda to nije isto ....
mislim ono , šov program .....
a zakaj tebe ne boli pimpek u što vjernici vjeruju , kuda idu , kako zamišljaju raj , kako pako i da ne nabrajam ......
smješno
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
daj opdjebi već jednom i skini mi se s kurca,
koji ti je kurac da čitaš moje postove
da AKO SI KRETEN , DEBIL I IDIOT ŠTO MISLIM ZA TEBE, A ISTO I TI ZA MENE, SKINI MI SE VEĆ JEDAMPUT S KURCA I ODJEBI U SKOKOVIMA!
UOPĆE ME NE ZANIMA NI TVOJ KOMENTAR NI MIŠLJENJE I BILO BI POŠTENO DA NE GLEDAŠ NI KOMENTIRAŠ MOJE POSTOVE!
uopće ne kužim tvoju debilanu i zašto si se naklatio na mene!
ako se ne slažeš sa mojim mišljenjima i komentarimaa pa daj odjebi i ne komentiraj!
što se tiče ove teme-
apsolutno sam prozvan kao ateista, da odgovorim!
dakle neu je otvorila ovu temu kao vjernica, a ja kao ateista dao sam odgovor i ne vidim razlog za tvojim glupim i debilnim komentarom!
koji ti je kurac da čitaš moje postove
da AKO SI KRETEN , DEBIL I IDIOT ŠTO MISLIM ZA TEBE, A ISTO I TI ZA MENE, SKINI MI SE VEĆ JEDAMPUT S KURCA I ODJEBI U SKOKOVIMA!
UOPĆE ME NE ZANIMA NI TVOJ KOMENTAR NI MIŠLJENJE I BILO BI POŠTENO DA NE GLEDAŠ NI KOMENTIRAŠ MOJE POSTOVE!
uopće ne kužim tvoju debilanu i zašto si se naklatio na mene!
ako se ne slažeš sa mojim mišljenjima i komentarimaa pa daj odjebi i ne komentiraj!
što se tiče ove teme-
apsolutno sam prozvan kao ateista, da odgovorim!
dakle neu je otvorila ovu temu kao vjernica, a ja kao ateista dao sam odgovor i ne vidim razlog za tvojim glupim i debilnim komentarom!
Započeo/la tema :
ne uopče nije pitanje dali ti trebaš odgovoriti ili ne , dali si ti prozvan ili ne ...
nego mi je eto nejasno to tvoje pitanje ...
da kao " koji pimpek boli vjernike kuda idu ateisti nako što umru "
razmeš to mi nije jasno .....
ali eto ti kao nevjernik postavljaš takva pitanja vjernicima i kojekakva druga .....
a što onda se i ti tako ne postaviš , ono tipa , " boli mi pimpek u što i di , kad , ko , koga vezanu uz vjernike ..
nego mi je eto nejasno to tvoje pitanje ...
da kao " koji pimpek boli vjernike kuda idu ateisti nako što umru "
razmeš to mi nije jasno .....
ali eto ti kao nevjernik postavljaš takva pitanja vjernicima i kojekakva druga .....
a što onda se i ti tako ne postaviš , ono tipa , " boli mi pimpek u što i di , kad , ko , koga vezanu uz vjernike ..
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Započeo/la tema :
http://www.crofriends.com/t9784p90-prijavite-korisnika-koji-krsi-pravilo-foruma#821564
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
Itekak ih boli. Kaj misliš da im je svejedno ak nekima dođeš ti u raj ?
Tu se jako varaš. Neki vjernici ne odbacuju nauku, nego samo kretenske ideje i objašnjenja nekih mnogopoštovanih znanstvenika koji svojom bezgraničnom glupošću zavode i zavaravaju narod. Neka logika postoji i kod jednih i kod drugih i prema tome se treba ravnati, a ne biti idiotski zaljubljen ili u jedne ili u druge. Naprimjer, ja itekako kritiziram i glupo svećenstvo i glupe znanstvenike. I jedni i drugi iznose laži i krive podatke.
ali povijest je pokazala da se vjernici ponašaju upravo suprotno od onoga što propisuje vjera!
Tu si potpuno u pravu. Još nisam naišao na pravog vjernika koji se bar donekle vlada prema svojoj vjeri, a tu uračunavam i svećenstvo koje bi trebalo biti istiniti vođe i zaštitnici svog stada, a umjesto toga ih potpuno krivo uče i svojim primjerom im ukazuju samo zlo, a ne dobro.
Sve pokazuje moj slučaj, kad sam u društvu katolika pri nekim raspravama citirao nešto iz Biblije, nakon čega su me pitali koje sam ja to vjere . A takvih je 99,9999999999%.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
bilo bi jako interesantno da postoji taj raj, pakao, čistilište-
evo već zamišljam:
dolazi tanuki (u dljnjem tekstu T ) preed svetog petra u čistilištu ( u danjem tekstu SP)
dakle:
SP: dokumente
T: nemam izgorili u saobračajki kad sam poginuo
SP: ok nismo mi zajebani ko birokracija u hrvatskoj-
ime prezime
T: ime prezime ime oca ime majke, djevojačko prezime....
SP: nešto lupa po tastaturi. crveni se znoji se javno i kaže
nešto tu nije u redu. u bazi podatka nema svetca zaštitnika koji ti je dodjeljen krštrnjem i tko bi te trebao odvesti u nebeske dveri
T: pa naravno ja nisam kršten!
SP : (rezignirano se lupi po čelu) - pa što odma ne kažeš- druga vrata desno-
ima ih još 10 kad se skupi još koji , Bog će za kojih 10 0000 00000 g. riješiti vaš problem!
a za koji kurac se niste krstili pa da ne zajebavate i mene i sebe
evo već zamišljam:
dolazi tanuki (u dljnjem tekstu T ) preed svetog petra u čistilištu ( u danjem tekstu SP)
dakle:
SP: dokumente
T: nemam izgorili u saobračajki kad sam poginuo
SP: ok nismo mi zajebani ko birokracija u hrvatskoj-
ime prezime
T: ime prezime ime oca ime majke, djevojačko prezime....
SP: nešto lupa po tastaturi. crveni se znoji se javno i kaže
nešto tu nije u redu. u bazi podatka nema svetca zaštitnika koji ti je dodjeljen krštrnjem i tko bi te trebao odvesti u nebeske dveri
T: pa naravno ja nisam kršten!
SP : (rezignirano se lupi po čelu) - pa što odma ne kažeš- druga vrata desno-
ima ih još 10 kad se skupi još koji , Bog će za kojih 10 0000 00000 g. riješiti vaš problem!
a za koji kurac se niste krstili pa da ne zajebavate i mene i sebe
Započeo/la tema :
Poznajem mnoge ateiste koji su sjajne moralne i dobre osobe i naravno da će oni nakon fizičke smrti biti u duhovnom stanju zvanom raj, bitno je biti dobar čovjek, sve ostalo je sporedno.
Goran81- Nevina dušica
- Registriran/a : 30.04.2010
Broj postova : 171
Reputacija : 32
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
"Prodavanje" stanja "raj" i pakao" je jedini moguci "produkt", koji katolicka crkva moze prodati lakovjernom narodu. Drugi produkt ne postoji. Niti postoji nesto ovozemaljsko, sto crkva moze ponuditi.
Tema je beskonacna. Mogu samo navesti nekoliko crtica, nad kojima bi se svaki vjernik mogao zamisliti:
Svi osudjeni popovi, svecenici, biskupi... pa cak i pape, kamo ce oni ?? To pitam zato, jer oni znaju sve o vjeri, tezini njihovih zlocina, i usprkos tome su ih pocinili. Znaci li to da imaju neku "direktnu znjoru" prema gore (pa je iz toga zakljuciti da je taj njihov bog glupi diletant, cak ucesnik), ili je pak moguc put u raj "preko veze".
Kojeg li apsurda !! Jedan primitivni vjernik objasnjava narodu bozje namjere.
Oh, boze, nisi ni zasluzio bolje vjernike....
Tema je beskonacna. Mogu samo navesti nekoliko crtica, nad kojima bi se svaki vjernik mogao zamisliti:
Svi osudjeni popovi, svecenici, biskupi... pa cak i pape, kamo ce oni ?? To pitam zato, jer oni znaju sve o vjeri, tezini njihovih zlocina, i usprkos tome su ih pocinili. Znaci li to da imaju neku "direktnu znjoru" prema gore (pa je iz toga zakljuciti da je taj njihov bog glupi diletant, cak ucesnik), ili je pak moguc put u raj "preko veze".
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
To me uopće ne zanimaNeu je napisao/la:Idu li ateisti u raj ili u pakao ili? Budući da nisu vjernici, gdje njihova duša ide?
moremore- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 05.10.2014
Broj postova : 316
Reputacija : 38
Započeo/la tema :
RobinUd je napisao/la:"Prodavanje" stanja "raj" i pakao" je jedini moguci "produkt", koji katolicka crkva moze prodati lakovjernom narodu. Drugi produkt ne postoji. Niti postoji nesto ovozemaljsko, sto crkva moze ponuditi.
Pa, trebao bi malo zaviriti u Bibliju, pa nebi pitao takve gluposti. Otprilike, kome se više da, od njega će se i više tražiti. Iliti, ako svećenik i nevjernik naprave isti grijeh (da ne blebećemo unedogled u širinu), svećenika čeka daleko teža kazna.
Slično se primjenjuje i u našoj civilizaciji. Po tom principu se gleda (druga je stvar kako se provodi, da ne blebneš i tu neku glupost) i na razliku u odgovornosti između običnog čovjeka, i, na primjer, policajca. Zbog poznavanja zakona, odgovornost policajca je veća, sa time i kazna.
Za puno pitanja odgovori leže u Bibliji. Samo šta ljudi rađe čitaju kazneni zakon i druge gluposti, nego Bibliju. I za njih su ta sranja nepobitne vrijednosti vrijedne najdubljeg poštovanja i tome se klanjaju do zemlje. Treba li naglasiti da su takvi vrijedni samo prezira, jer se klanjaju budalama koje su to pisale?
Započeo/la tema :
zbracun je napisao/la:
Za puno pitanja odgovori leže u Bibliji ...
Ništa od onog što je napisao RobinUd nisi shvatio.
Ako ga lijepo zamoliš vjerujem da će ti u slijedećem krugu nacrtati da se ne sramotiš.
histrion- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.02.2013
Broj postova : 2392
Reputacija : 473
Godina imam : 61
Započeo/la tema :
Vjernici imaju svoju logiku. "Centar za vjeru" u mozgu je kod vjernika metastazirao na sve ostale centre, tako da je beznadno objasnjavati logiku (koja bi isto tako trebala biti "dar boga"!!).
No,napraviti cu jos jedan pokusaj:
Osudjeni popovi, biskupi i pape, koji su zlocine (dokazano) pocinili, pocinili su to radi toga, sto znaju da boga nema, i znaju da im se nista ne moze dogoditi.
No,napraviti cu jos jedan pokusaj:
Osudjeni popovi, biskupi i pape, koji su zlocine (dokazano) pocinili, pocinili su to radi toga, sto znaju da boga nema, i znaju da im se nista ne moze dogoditi.
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
Onda pardon . Tu si donekle u pravu. Nisi u pravu jedino u tom "znaju", jer to nitko ne može znati. Ali, jako puno svećenika i ne vjeruje u Boga, nago su svećenici samo zbog sigurnih prihoda i blagostanja. A i uživaju u poltronstvu velikog dijela vjernika.
Započeo/la tema :
Stranica 5 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Ateizam i ateisti
» Zasto postoje ateisti?
» Ateisti diskriminirani širom svijeta!
» Mačke (hrana za mačke, najdraža pasmina mačaka, držanje mačke, kastriranje, slike mačaka..)
» Kupuju li ateisti svojoj djeci poklone za Božić, Uskrs...
» Zasto postoje ateisti?
» Ateisti diskriminirani širom svijeta!
» Mačke (hrana za mačke, najdraža pasmina mačaka, držanje mačke, kastriranje, slike mačaka..)
» Kupuju li ateisti svojoj djeci poklone za Božić, Uskrs...
Stranica 5 / 6.