In Memoriam (velika imena 7. FILMSKE umjetnosti koji su nas nažalost napustili)
+18
Jørgen
Chulpan
zbracun
nikolina
Jakovina
Prop
tanuki
scorpio57
evitaa
THUNDER_DINIX
House
Neu
x_wayfarer_x
Iron Man
Mass
bokaso1
Hate
22 posters
:: Kultura i Zabava :: Filmovi
Stranica 5 / 5.
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: In Memoriam (velika imena 7. FILMSKE umjetnosti koji su nas nažalost napustili)
Hrvatski kazališni i filmski glumac Vlatko Dulić preminuo je u 73. godini.
Rođen je 20. travnja 1943. u Subotici, a diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1970. godine. Umro je u Zagrebu 20. studenog 2015.
Bio je član ansambla kazališta 'Gavella' od 1968. do 1981. godine. Kao slobodni umjetnik nastupao je u 'Teatru u gostima', 'Teatru &TD', Satiričkom kazalištu 'Kerempuh', kazalištu 'Komedija', glumačkoj družini 'Histrion' i varaždinskome HNK-u.
Bio je zapažen po ulogama i klasičnog i suvremenog repertoara. Nastupao je u televizijskim i filmskim produkcijama, među kojima se ističu uloge u filmovima 'San o ruži', 'Orao', 'Treća žena', 'Diploma za smrt', 'Kako je počeo rat na mome otoku' i 'Maršal'.
Ostali su zapaženi i njegovi nastupi u serijama 'Stipe u gostima', 'Putovanje u Vučjak', 'Nepokoreni grad' i 'Nikola Tesla'. Vlatko Dulić osvojio je nagrade 'Zlatni smijeh' za uloge u predstavama 'Viđenje Isusa Krista u kasarni V.P. 1507' i 'Cabaret'.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Preminuo snimatelj Vilmos Zsigmont
Slavni američki snimatelj mađarskog podrijetla Vilmos Zsigmont umro je 1. siječnja 2016 u 86 godini.
Osvojio je Oscara za snimateljski rad u filmu Stephena Spielberga Close Encounters of the Third Kind te nagradu Bafta za film The Deer Hunter.
Surađivao je s mnogim poznatim redateljima, između ostalih s Robertom Altmanom (McCabe & Mrs. Miller, The Long Goodbye) i Brianom de Palmom (Blow Out).
R.I.P.
Rower- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.04.2015
Broj postova : 1366
Reputacija : 83
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: In Memoriam (velika imena 7. FILMSKE umjetnosti koji su nas nažalost napustili)
George Gaynes (rođen kao George Jongejans; Helsinki, 16. svibnja 1917. - North Bend, Washington, 15. veljače 2016.) bio je američki televizijski i kazališni glumac.
George je većinu svog života proveo kao američki građanin. Imao je karijeru opernog pjevača u Italiji i Francuskoj prije Drugog svjetskog rata, te nakon rata i u SAD-u. Ubrzo je postao glumac. Prva mu je uloga na TV-u bila je 1963. u filmu PT 109. Najpoznatija mu je uloga zasigurno uloga zapovjednika Erica Lassarda u filmskom serijalu Policijska akademija, u kojem se prvi put pojavio 1984. godine.
George je, osim po ulogama u filmovima o Policijskoj akademiji, poznat i po ulogama u filmovima kao što su: "Just Married" (2003.), "Wag the Dog" (1997.), "Vanya on 42nd Street" (1994.), "To Be or Not to Be" (1983.), "Nickelodeon" (1976.), "The Way We Were" (1973.) i mnogim drugima.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Danas nas je, nakon duge borbe s rakom, napustio i Andrzej Żuławski, poljski redatelj i scenarist.
MargaritaBulgakova- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411
Reputacija : 60
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Nisam na vrijeme upisao,mislio sam da će Teo ili Margy...
29. veljače u relativno dubokoj starosti od 91 godine napustio nas je vječiti sporedni glumac George Kennedy.
Pobrao je Oscara za sporednu ulogu u Cool Hand Luke, a pamtićemo ga i po ulogama u The Dirty Dozen, Airport, Naked Gun, Earthquake, te u serijama Dallas, Bonanza, Mawerick, Gunsmoke i drugim.
RIP
29. veljače u relativno dubokoj starosti od 91 godine napustio nas je vječiti sporedni glumac George Kennedy.
Pobrao je Oscara za sporednu ulogu u Cool Hand Luke, a pamtićemo ga i po ulogama u The Dirty Dozen, Airport, Naked Gun, Earthquake, te u serijama Dallas, Bonanza, Mawerick, Gunsmoke i drugim.
RIP
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Legenda jugoslavenskog glumišta Dragan Gaga Nikolić (20.08.1943 - 11.03-2016.) preminuo je jutros u 73. godini života. Dragan se borio s teškom bolešću. Preminuo je u beogradskoj bolnici, nakon duge i teške bolesti.
Velikan jugoslavenskog glumišta borio se s problemima debelog crijeva. Operiran je u veljači prošle godine, ali krajem proljeća iste godine stanje mu se pogoršalo. Tada su mu liječnici uspjeli spasiti život. Iza sebe je ostavio suprugu Milenu Dravić, također glumačku legendu, s kojom se upoznao 1972. godine kada su zajedno vodili show program 'Obraz uz obraz'. Vjenčali su se u jednoj pauzi između snimanja. Milena se do posljednjeg trenutka brinula o njemu.
Popularni glumac rođen je 20. kolovoza 1943 u Beogradu. Najprije je upisao gimnaziju ali nije ju završio jer se prebacio u ekonomsku školu. Sa 17 godina je položio prijemni na Akademiji za kazalište, fil, radio i televiziju te tada bio najmlađi student. Diplomirao je na Fakultetu dramskim umjetnosti u Beogradu.
Najzapaženije uloge ostvario je u filmovima "Horoskop", "Bube u glavi", "Uloga moje obitelji u svjetskoj revoluciji", "Mlad i zdrav kao ruža", "Bez riječi", "Kičma", "Nacionalna klasa", "Ko to tamo peva", "Banović Strahinja", "Sezona mira u Parizu", "Nešto između", "Balkan ekspres", "Obećana zemlja", "Poslednji krug u Monci", "Original falsifikata"... Nagrada "Pavle Vuisić" za životno djelo dodijeljena mu je 2000. godine.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Bata Živojinović
Legendarni srpski glumac Bata Živojinović preminuo je u nedjelju u 22.45 sati u 83. godini. Umro je u bolnici Sveti Sava u Beogradu i iza sebe je ostavio suprugu julijanu, sina Miljka, kćerku Jelenu i šestero unučadi.
Eto se i Bata Živojinović, legenda yu filma i crnog talasa, preselio na Ahiret.
Uvijek sam ga gledao kao jugoslavenskog Lina Venturu, a mase će ga, naravno, pamtiti kao jednog jedinog i neumrlog Valtera.
RIP legendo.
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Vratiće se Valter...
Započeo/la tema :
Anton Yelchin (11. 03. 1989 - 19. 06. 2016.)
Anton Yelchin američki glumac ruskog podrijetla poznat po filmovima Zvjezdane staze, Terminator, Hearts in Atlantis, Only Lovers Left Alive, te serijama Zločinački umovi i Zakon i red/Zločinačke nakane, poginuo je 19 lipnja 2016 u neobičnoj nesreći (pogazio ga vlastiti auto). Imao je samo 27 godina i lijepu karijeru pred sobom.
R.I.P
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Bud Spencer (1929-2016)
Umro je omiljeni filmski snagator starijih generacija tv-gledatelja poznat pod umjetničkim imenom Bud Spencer (86), koji se proslavio akcijskim komedijama sa svojim dugogodišnjim filmskim partnerom Terenceom Hillom, s kojim je snimio, režirao i producirao dvadesetak filmova.
Vijest o smrti objavila je Spencerova obitelj na njegovom službenom profilu na Facebooku.
- Tata je otišao u vječnost. Nije patio. Posljednje što je rekao je: 'Hvala', otkrio je njegov sin, čije riječi prenosi list Corriere della Sera.
Rođen pod imenom Carlo Pedersoli u okolici Napulja, u mladosti je bio uspješan plivač, diplomirao je pravo i registrirao je nekoliko patenata.
Također, bio je pilot s dozvolom za upravljanje komercijalnim zrakoplovima i helikopterima, te je financirao mnoge humanitarne organizacije za djecu, uključujući i Spencer Scholarship Fund.
R.I.P.
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Preminuo Curtis Hanson: http://www.jutarnji.hr/kultura/film-i-tv/preminuo-curtis-hanson-proslavljenog-redatelja-pamtit-cemo-po-noir-klasiku-la-povjerljivo/4713866/
Započeo/la tema :
SLAVNA glumica Carrie Fisher preminula je u 61. godini života. Glasnogovornik obitelji Simon Halls potvrdio je informaciju.
"S velikom žalošću objavljujemo kako je voljena majka Carrie Fisher preminula jutros u 8.55 sati", stoji u izjavi.
"Svijet ju je volio i svima će istinski nedostajati. Naša obitelj vam je svima zahvalna na molitvama i potpori", dodaje se, prenosi Daily Mail.
Carrie je preminula četiri dana nakon što je svijet obišla vijest da je doživjela srčani udar u avionu tijekom povratka kući u Los Angeles, gdje je željela provesti blagdane s obitelji.
Prije toga boravila je u Londonu. Tijekom leta joj je srce stalo te je prestala disati, a nakon slijetanja u zračnu luku u Los Angelesu hitno je prevezena u bolnicu.
U avionu su joj liječnici i medicinske sestre koji su se tamo zatekli pružili prvu pomoć do slijetanja.
Njena majka, glumica Debbie Reynolds u subotu je medijima rekla da je njena kći stabilno.
"S velikom žalošću objavljujemo kako je voljena majka Carrie Fisher preminula jutros u 8.55 sati", stoji u izjavi.
"Svijet ju je volio i svima će istinski nedostajati. Naša obitelj vam je svima zahvalna na molitvama i potpori", dodaje se, prenosi Daily Mail.
Carrie je preminula četiri dana nakon što je svijet obišla vijest da je doživjela srčani udar u avionu tijekom povratka kući u Los Angeles, gdje je željela provesti blagdane s obitelji.
Prije toga boravila je u Londonu. Tijekom leta joj je srce stalo te je prestala disati, a nakon slijetanja u zračnu luku u Los Angelesu hitno je prevezena u bolnicu.
U avionu su joj liječnici i medicinske sestre koji su se tamo zatekli pružili prvu pomoć do slijetanja.
Njena majka, glumica Debbie Reynolds u subotu je medijima rekla da je njena kći stabilno.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Njena majka DEBBIE REYNOLDS preminula je sutradan u 84 godini. Bila mi je omiljena u musicalu PJEVAJMO NA KIŠI (1952).Iron Man je napisao/la:
RIP
Rower- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 5 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Filmske transformacije
» Velika imena 7.umjetnosti koja danas imaju rođendan
» Programski jezik - koji Vam je najdraži - koji znate - koji bi htjeli znati?
» Koji tablet bi htjeli imati - koji posjedujete - Koji je najbolji?
» Filmske preporuke
» Velika imena 7.umjetnosti koja danas imaju rođendan
» Programski jezik - koji Vam je najdraži - koji znate - koji bi htjeli znati?
» Koji tablet bi htjeli imati - koji posjedujete - Koji je najbolji?
» Filmske preporuke
:: Kultura i Zabava :: Filmovi
Stranica 5 / 5.