Nepušači su pametniji od pušača?!
+16
tanuki
scorpio57
gio_deluxe
evitaa
Stevo Largo
fernando torres
diabolik.
fosforica
eva kant
ema007
Purgy
Amyicha
Melinda
THUNDER_DINIX
pustinja
Neu
20 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 1 / 6.
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Nepušači su pametniji od pušača?!
Mislite li da jesu? Jel dim otišao u IQ?xd
Evo jedan članak...
Nepušači su pametniji od pušača?
Pušači imaju niži kvocijent inteligencije od nepušača, a što više netko puši to mu je IQ niži, objavljeno je nakon studije u kojoj je sudjelovalo 20 tisuća izraelskih ročnika.
Dr. Mark Weiser i njegove kolege iz izraelskog medicinskog centra Sheba otkrili su da mladići koji puše kutiju cigareta na dan imaju u prosjeku za 7.5 bodova niži IQ od nepušača. Rezultati njihova istraživanja objavljeni su u američkom medicinskom časopisu Addiction.
Kako bi bolje razumjeli povezanosti pušenja i kvocijenta inteligencije, znanstvenici su ispitivanju podvrgli 20 tisuća izraelskih ročnika. U skupini nije bilo ljudi s psihičkim bolestima jer takvima služenje u izraelskoj vojsci nije dopušteno.
Među ispitanicima bilo je 68 posto nepušača, 28 posto pušača i četiri posto bivših pušača.
Ustanovljeno je da su pušači imali znatno niži IQ od nepušača, čak i kada su iz ispitivanja isključeni čimbenici socioekonomskog statusa i prethodnog formalnog obrazovanja.
Prosječan IQ nepušača bio je 101, a pušača 94. Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.
U istraživanju je sudjelovalo i 70 parova braće od kojih je jedan bio pušač, a drugi ne. I u tim je slučajevima utvrđeno da brat nepušač ima veći IQ od pušača.
Izraelski su znanstvenici na osnovu tih rezultata zaključili da je vjerojatnije da će osobe s nižim kvocijentom inteligencije prije posegnuti za cigaretom nego da pušenje ljude čini glupljima.
Hina|Net.hr
Evo jedan članak...
Nepušači su pametniji od pušača?
Pušači imaju niži kvocijent inteligencije od nepušača, a što više netko puši to mu je IQ niži, objavljeno je nakon studije u kojoj je sudjelovalo 20 tisuća izraelskih ročnika.
Dr. Mark Weiser i njegove kolege iz izraelskog medicinskog centra Sheba otkrili su da mladići koji puše kutiju cigareta na dan imaju u prosjeku za 7.5 bodova niži IQ od nepušača. Rezultati njihova istraživanja objavljeni su u američkom medicinskom časopisu Addiction.
Kako bi bolje razumjeli povezanosti pušenja i kvocijenta inteligencije, znanstvenici su ispitivanju podvrgli 20 tisuća izraelskih ročnika. U skupini nije bilo ljudi s psihičkim bolestima jer takvima služenje u izraelskoj vojsci nije dopušteno.
Među ispitanicima bilo je 68 posto nepušača, 28 posto pušača i četiri posto bivših pušača.
Ustanovljeno je da su pušači imali znatno niži IQ od nepušača, čak i kada su iz ispitivanja isključeni čimbenici socioekonomskog statusa i prethodnog formalnog obrazovanja.
Prosječan IQ nepušača bio je 101, a pušača 94. Kvocijent je polako padao s količinom popušenih cigareta, pa je tako bio 98 u onih koji puše do pet cigareta na dan, a 90 u onih koji popuše kutiju i više.
U istraživanju je sudjelovalo i 70 parova braće od kojih je jedan bio pušač, a drugi ne. I u tim je slučajevima utvrđeno da brat nepušač ima veći IQ od pušača.
Izraelski su znanstvenici na osnovu tih rezultata zaključili da je vjerojatnije da će osobe s nižim kvocijentom inteligencije prije posegnuti za cigaretom nego da pušenje ljude čini glupljima.
Hina|Net.hr
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Nepušači su pametniji od pušača?!
Jesu, samim time što su nepušači imaju jednu vijugu više a ta je da ne rashitavaju čikove okolo sebe.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
a zato sam ja tak pametan.... ahaaaaaaaaa
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
pa malo je grubo reć da je netko gluplji, a netko pametniji... ali činjenica je da nepušači imaju i više energije i svježiji su i imaju bolju sposobnost razmišljanja. nema tu glupih i pametnih.
Melinda- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija : 223
Započeo/la tema :
hmmm nebi baš rekla... ja imam prijatelja u razredu puši od 6. razreda il tak nekak i skoro je najpametniji u razredu, a sam on i još dvojca puše tak da ipak pušači nisu pametniji
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
Ne.
To je urota. Žele ukinuti cigarete!
To je urota. Žele ukinuti cigarete!
Purgy- Domaćin foruma Purgy
(Paint slikar i bacač stihova) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 14047
Reputacija : 1669
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
Koja glupost, poznam iznimno inteligentne ljude a puše. Ja bih valjda trebala automatski biti pametnija jer ne pušim, ma baš. Pušenje je ovisnost a ovisnost je povezana sa sklonostima a ne sa inteligencijom, koliko se samo jako inteligentnih ljudi uništava različitim ovisnostima. Da su napisali kako pušenje ima veze sa lošijim zdravljem, zakrčenjem krvnih žila, rakom i sl. bolestima OK, ali napisati ovakve gluposti, vidim da se više stvarno nema šta ni čitati u novinama, zato stalno i gledam filmove
ema007- Nevina dušica
- Registriran/a : 11.01.2010
Broj postova : 89
Reputacija : 6
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
ema007 je napisao/la:kako pušenje ima veze sa lošijim zdravljem, zakrčenjem krvnih žila, rakom i sl. bolestima OK, ali napisati ovakve gluposti,
Zato ja uvijek tražim one koje štete u trudnoći.
Započeo/la tema :
Nepušači su pametniji od pušača iz razloga što se ne truju sa takvim sranjem, što ne bacaju novce na to smeće.
Započeo/la tema :
ovo je glupo šta si napisala. ako oni to vole zaš onda nebi bacali novce na to "smeće" osim tog nisu toliko glupi da plaćaju ovdje cigarete po 18 kuna kutiju. inače je očito i šteka skupa. lijepo odu u bosnu kupe par šteki i mirni po mjesec dva. nekima to nije sranje, nekima to ubiti paše. tako da ne smatram ih manje pametnijim od pušača
Započeo/la tema :
Prvo, IQ nije isto šta i pamet. Potpuno.
Ti možeš biti hodajuća enciklopedija, ljudi će mislit da si pametan, ali nemoraš biti inteligentan da nešto naučiš.
Drugo, text je o IQ-u. Ne o pameti.
Treće, znači da si bila glupa?
Bosanske nevaljaju ništa.
A i ako se ne varam, smiješ prenjeti samo jednu kutiju po osobi preko granice.
Ti možeš biti hodajuća enciklopedija, ljudi će mislit da si pametan, ali nemoraš biti inteligentan da nešto naučiš.
Drugo, text je o IQ-u. Ne o pameti.
Treće, znači da si bila glupa?
Amyicha je napisao/la:ovo je glupo šta si napisala. ako oni to vole zaš onda nebi bacali novce na to "smeće" osim tog nisu toliko glupi da plaćaju ovdje cigarete po 18 kuna kutiju. inače je očito i šteka skupa. lijepo odu u bosnu kupe par šteki i mirni po mjesec dva. nekima to nije sranje, nekima to ubiti paše. tako da ne smatram ih manje pametnijim od pušača
Bosanske nevaljaju ništa.
A i ako se ne varam, smiješ prenjeti samo jednu kutiju po osobi preko granice.
Zadnja promjena: ponosni purger; pet vel 26, 2010 3:09 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
Smeće je jer je štetno za zdravlje. Ja sam to shvatila i prestala pušit.
Započeo/la tema :
Da, ali si i onda ti bila glupa.
Jel?
Jel?
Započeo/la tema :
ne već jednu šteku po osobi. ali pošto se današnjim policajcima neda raditi moš po pet neće skužiti. mama i ja kada idemo kupiti u bosnu ona uzme jednu šteku i stavi normalno u auto, a pošto ne može ni jednu na mene jer sam maloljetna skrije još dvije tko da moš prenjet koliko oš . a šta se tiče tog kakve su. ja sam probala i bosanske i hrvatske meni je to isto, sam šta je ona markica ili ono šta je već na njima di je cijena promjenjeno, na bosanskim bosansko na hrvatskim hrvatsko
Započeo/la tema :
Jesam, jer sam mogla novce potrošiti na pametnije stvari. I čuvat svoja mlada pluća. Bila sam glupa, još sam pušila oko 5 godina.
Započeo/la tema :
E pa vidiš...
Započeo/la tema :
Možda i jest glupo bacati novce na cigarete ali tko zna na kakve gluposti mi nepušaći trošimo novac, a da toga nismo ni svjesni. Da je pušenje štetno za zdravlje to je i dokazano, iako to naravno ne znaći da su nepušaći zdravi
ema007- Nevina dušica
- Registriran/a : 11.01.2010
Broj postova : 89
Reputacija : 6
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ja svojoj mami svaki dan govorim "prestani pušit", a jbg, ona još uvijek puši. Neki ljudi jednostavno ne kuže da su cigarete štetne.
Ja potrošim na hranu, rađe ču pojest pizzu nego popušit cigaru.
Osim hrane, ode i na odjeću i tak.
ema007 je napisao/la:Možda i jest glupo bacati novce na cigarete ali tko zna na kakve gluposti mi nepušaći trošimo novac, a da toga nismo ni svjesni. Da je pušenje štetno za zdravlje to je i dokazano, iako to naravno ne znaći da su nepušaći zdravi
Ja potrošim na hranu, rađe ču pojest pizzu nego popušit cigaru.
Osim hrane, ode i na odjeću i tak.
Zadnja promjena: Neukrotiva; pet vel 26, 2010 3:15 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Započeo/la tema :
ma joooj pričaju kak se rak dobije od cigareta. ja sam puno više puta čula da su umrli ljudi od raka koji nikada al nikada nisu ni jednu zapalili. a ovi koji puše nisu dobili rak.
Započeo/la tema :
Amyicha je napisao/la:ma joooj pričaju kak se rak dobije od cigareta. ja sam puno više puta čula da su umrli ljudi od raka koji nikada al nikada nisu ni jednu zapalili. a ovi koji puše nisu dobili rak.
Dobije se, kad dugo i puno pušiš u većini slučajeva-da.
Osim toga, ja dok sam pušila npr mene je ujutro znalo bolit grlo, onak grebat, pa sam znala kašljat, bolila me glava, vrtilo mi se nekad kad sam se "prepušila". Ja sam nekad znala po 2 kutije u jednom izlasku ispušti, al sva sreća, bacila sam to sranje. I sada mi je puno lakše u životu.
Započeo/la tema :
ema007 je napisao/la:Možda i jest glupo bacati novce na cigarete ali tko zna na kakve gluposti mi nepušaći trošimo novac, a da toga nismo ni svjesni. Da je pušenje štetno za zdravlje to je i dokazano, iako to naravno ne znaći da su nepušaći zdravi
Udišemo raznorazne plinove.
Pijemo vodu koja je zagađena.
Jedemo GMO hranu.
Mobitel uzrokuje rak.
TV i komp oštećuju vid.
Itd...
I kaj sad. Jedna šteta, više-manje. Jebiga.
Neki ljudi jednostavno ne kuže da su cigarete štetne.
Svi to kuže. Samo, iz gore navedenih razloga ne želim prestati i "zdravo" živjeti.
Započeo/la tema :
A znam, jbg, ali ja se bolje osjecam kad ne pusim. Rijetko kad ces mene sad vidit da pusim, samo kad pijem, onda zapalim 1, al samo jednu i to je to. A rijetko popijem nesto vise tako da...
Ja ne shvacam svoju staru, ona kutiju po danu pusi, i svaki put kad udem u kuhinju ona pusi, o jbt, mene slog strefi od dima. Ne podnosim dim od kad sam prestala pusit, ide mi na zivce.
Ja ne shvacam svoju staru, ona kutiju po danu pusi, i svaki put kad udem u kuhinju ona pusi, o jbt, mene slog strefi od dima. Ne podnosim dim od kad sam prestala pusit, ide mi na zivce.
Započeo/la tema :
Neukrotiva je napisao/la:
mene slog strefi od dima.
I strofa.
Meni jedino šta smrdi je plavi walter. Baš smrdi. Odvratno.
Započeo/la tema :
Ma meni to sve smrdi.
a moje legice na faxu, ujutro ni ne pojedu nista u pekari a vec dime. na prazan zeludac. ja gledam "kak mos jbt"
a moje legice na faxu, ujutro ni ne pojedu nista u pekari a vec dime. na prazan zeludac. ja gledam "kak mos jbt"
Započeo/la tema :
jesu. ne zato jer kuže da su cigarete štetne, već zato što su skužili da nema nikakve svrhe od njih.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 1 / 6.