Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači

+11
Sinister
Hunnerkongen
scorpio57
Stevo Largo
tanuki
shakti
Prop
Love
H[a]D
Neukrotivi pastuh
Neu
15 posters

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

Go down

Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači

Postaj by Neu sub sij 09, 2010 3:25 pm

Pušenje razara i debelo crijevo

Ljudi koji puše dulje od 40 godina ili oni koji nisu prestali prije 40.-e godine života imali su 30 do 50 posto veći rizik za razvoj karcinoma rektuma.
Novo istraživanje pokazalo je da pušači imaju veći rizik za razvoj raka crijeva nego nepušači.

Znanstvenici su otkrili da su pušači koji puše dulje od 40 godina ili oni koji nisu prestali prije 40.-e godine života tijekom trajanja ovog istraživanja imali 30-50% veći rizik za razvoj karcinoma rektuma.

U istraživanju je u razdoblju od 1992. do 2005. sudjelovalo približno 185.000 ljudi u dobi od 50 do 74 godine, a rezultati istraživanja objavljeni su u stručnom časopisu Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention.

Veza između pušenja i raka crijeva bila je očita, čak i nakon što se isključio utjecaj alkohola, nedostatka vježbanja i konzumacije crvenog mesa.

Jedan od autora ovog istraživanja, Dr. Michal Thun, iz američke Zaklade za istraživanje raka, komentirao je: "Ovo istraživanje pruža još jedan razlog zbog kojeg ne treba početi pušiti ili zbog kojeg treba prestati pušiti što je prije moguće."

"Rak završnog dijela debelog crijeva također bi se trebao staviti na listu različitih oblika raka koji se povezuju sa pušenjem," objasnio je.

Iako ljudi pušenje najčešće povezuju s rakom pluća, cigarete povećavaju i rizik za mnoge druge oblike raka, uključujući i rak usne šupljine, grkljana, jednjaka, jetre, gušterače i želudca.

Izvor:net.hr

I samo 15 popušenih cigareta mijenja DNK

Mutacije u DNK prouzročene pušenjem, a to učini već 15 popušenih cigareta, prelaze na svaku sljedeću generaciju stanica-kćeri, stalno ponavljajući štetu i potičući kaotično ponašanje stanica.
Nakon svakih 15 popušenih cigareta pušači doživljavaju jednu mutaciju DNK, pokazuje nova studija britanskih znanstvenika koja je identificirala 23 tisuće mutacija čija posljedica mogu biti oštećenja od kemikalija iz duhanu, prenosi Večernji list. Primarni uzrok bolesti nije jedna mutacija, ističu znanstvenici, nego su pojedinačne mutacije 'putnici' koji mogu utjecati na razvoj raka u određenoj kombinaciji.

"Identificirajući sve gene raka, moći ćemo razvijati nove lijekove koji su usmjereni na specifične mutirane gene," objasnio je voditelj studije dr. Peter Campbell iz Wellcome Trust Sanger Instituta u Cambridgeu.

Campbellov kolega dr. Andy Futreal dodao je da rak dolazi čim ponašanjem stanica izmakne prirodnoj biološkoj kontroli unutar organizma.

"Mutacije u DNK prouzročene, primjerice, pušenjem prelaze na svaku sljedeću generaciju stanica-kćeri, stalno ponavljajući štetu. Kao arheolozi te bolesti možemo početi rekonstruirati povijest klona karcinoma - evidenciju prošlosti i akumulirane štete u genomu," kaže dr. Futreal.

Izvor:net.hr

Jeste li svjesni svih tih boleština koje možete dobiti zbog cigara?

Zadnja promjena: Neu; pet sij 27, 2012 9:21 am; ukupno mijenjano 1 put.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty999 / 999999 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty Re: Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači

Postaj by Neukrotivi pastuh sub sij 09, 2010 3:33 pm

To tako piše. Ali postoji i drugačija verzija koja se ne spominje.
Koliko su cigareti zdravi?
Cigara se ne poteže u sebe, cigaret da. I Cigareta je zdravija od cigare.
Ne bude rak grla (imao je moj djed)
Neukrotivi pastuh
Neukrotivi pastuh
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty72 / 99972 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty Re: Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači

Postaj by Neu sub sij 09, 2010 3:34 pm

od raka grla se umire.

ja sam bila pušač nekoliko godina, ali nema šanse da više pušim. još da dobijem neke boleštine, not.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty999 / 999999 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neukrotivi pastuh sub sij 09, 2010 3:36 pm

Neukrotiva je napisao/la:od raka grla se umire.

ja sam bila pušač nekoliko godina, ali nema šanse da više pušim. još da dobijem neke boleštine, not.

Se umire, točno, ali je preživio i prestao je pušit.
Neukrotivi pastuh
Neukrotivi pastuh
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty72 / 99972 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub sij 09, 2010 3:38 pm

pametno. kako je izlječio rak?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neukrotivi pastuh sub sij 09, 2010 3:40 pm

Operiran je i to dva puta
To mi je u stvari očuh od mame.
Neukrotivi pastuh
Neukrotivi pastuh
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by H[a]D sub sij 09, 2010 3:41 pm

Umrijet ću tak i tak,kak smo krenuli ha ha ha,možda bolje i prije
H[a]D
H[a]D
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 21.08.2009
Broj postova : 1277
Reputacija Reputacija : 73
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty0 / 9990 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu sub sij 09, 2010 3:41 pm

čudno, nisam još čula da je netko preživio rak grla

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Love sub sij 09, 2010 3:49 pm

Ne pušim pa se ne brinem al nisu smo cigare uzročnici raznih bolesti,mogu obolit od bilo čega koliko da se čovjek pazi...
Love
Love
Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica)
Domaćica foruma Love  (Brineta, kuvar'ca, seksica)

Broj postova : 28855
Reputacija Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty672 / 999672 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Prop sub sij 09, 2010 6:23 pm

Love, kažu da je pasivno pušenje jednako opasno kao i aktivno!
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty108 / 999108 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by shakti sub sij 09, 2010 6:29 pm

znam za bolesti, ali one se lijepe na ljude pušili ono ili ne, mene više zabrinjava što od cigareta starim
shakti
shakti
Junior
Junior

Registriran/a : 03.06.2009
Broj postova : 769
Reputacija Reputacija : 61
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty0 / 9990 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty Pasivni pušači

Postaj by Neu pon pro 27, 2010 10:13 pm

Koliko vas je pasivan pušač? Smeta li vam dim? Smeta li vam kad netko kraj vas puši?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Prop pon pro 27, 2010 10:20 pm

Ja samo od rođenja, toliko sam naviknut na dim da mi uopće ne smeta.
Prop
Prop
Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler)
Domaćin foruma Prop   (Filmofil, provokator, švaler)

Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty108 / 999108 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 28, 2010 12:02 am

Meni jako smeta, uvijek prigovaram i pizdim zbog toga.
Slabo idem van jer mi smeta dim. Pošto imam problema sa disanjem.
No No
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki uto pro 28, 2010 12:21 am

nisam antinikotinski fašist-
ali grozno je ljubiti se sa pušačicom-
-kada sam bio u vezi sa ženama koje puše- i sam sam pušio nekoliko cigareta na dan-
jer stvarno je grozno kako čovijeku može zasmetati taj okus pojupca ,
i činjenica je da pušači pojma nemaju što je to dobar okus, dobra klopa, dobro vino Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty700 / 999700 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Stevo Largo uto pro 28, 2010 12:52 am

pasivan sam kad ne pušim, aktivan kad pušim i ne smeta mi dim... Laughing to je sva filozofija
Stevo Largo
Stevo Largo
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty20 / 99920 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by scorpio57 sub sij 01, 2011 6:03 pm

tanuki je napisao/la:nisam antinikotinski fašist-
ali grozno je ljubiti se sa pušačicom-
-kada sam bio u vezi sa ženama koje puše- i sam sam pušio nekoliko cigareta na dan-
jer stvarno je grozno kako čovijeku može zasmetati taj okus pojupca ,
i činjenica je da pušači pojma nemaju što je to dobar okus, dobra klopa, dobro vino Very Happy

kiša
scorpio57
scorpio57
Dipl.ing.foruma
Dipl.ing.foruma

Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty65 / 99965 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen sub sij 01, 2011 6:23 pm

smetam mi, pogotovo kad sam u ekipi koja sva puši.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty39 / 99939 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister sub sij 01, 2011 7:16 pm

I meni. Stvarno zna biti užasno kad si okružen petoricom ili šestoricom koji neumorno dime...
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty14 / 99914 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass ned sij 02, 2011 1:02 pm

Tolko pristojnosti mi je još ostalo, da ne pušim u blizini nepušača, radije odem van na tih 5 minuta, pa makar vani bilo i -10 celzija
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty200 / 999200 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto sij 04, 2011 9:04 am

Meni također smeta jako, posebno kad mamam zadimi cijeli stan, cijelo vrijeme se derem na nju radi toga i otvaram prozore. Dok nisam počela pušit nije mi smetalo, kao ni za vrijeme pušenja, al kako sam prestala pušit prije više od 2 godine, smeta mi jako i ne podnosim taj smrad cigareta. Jednostavno mi smeta i za nos, i za oči i za grlo. FUJ. Ljudi se truju i još davaju 20 kn dnevno za to.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Melinda uto sij 04, 2011 10:49 am

Dok nisam počela pušit smetao mi je dim užasno, sad mi ne smeta. Ali ako sam u društvu nepušača, uvijek ću pitat da li će mu smetat moja cigareta. Ako mu smeta, strpim se neko vrijeme i kasnije zapalim.
Melinda
Melinda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija Reputacija : 223
Započeo/la tema :
Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty10 / 99910 / 999Bolesti koje možete dobiti zbog pušenja cigareta + pasivni pušači Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto sij 04, 2011 10:57 am

A ja cu rado tebe pitati jel ti smeta moja cigara Smile
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Teo uto sij 04, 2011 10:24 pm

ne volim kad netko puši u mojoj blizini smeta mi
Teo
Teo
Diplomat foruma
Diplomat foruma

Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned vel 13, 2011 10:50 am

Ja organski ne podnosim, uvijek kažem nekome da mi smeta ali neko ne poštuje moju riječ. Živcira me to, svi misle da mi pasivni pušači seremo kako nam dim smeta. cici help

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 2. 1, 2  Next

[Vrh]

- Similar topics