Novosti i komentari iz glazbenog svijeta
+16
Hate
Stevo Largo
Dr.Kiyu
Turrican
eva kant
Purgy
Hell
shakti
miroslav krleža
Optimyst
zagi988
THUNDER_DINIX
Amyicha
evitaa
AryMan
Neu
20 posters
:: Kultura i Zabava :: Glazba
Stranica 11 / 20.
Stranica 11 / 20. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 15 ... 20
Re: Novosti i komentari iz glazbenog svijeta
P!nk objavila reizdanje videa "Please Don't Leave Me"
Američka pop pjevačica P!nk objavila je novu, alternativnu verziju videospota za pjesmu "Please Don't Leave Me" skinutu s posljednjehg albuma "Funhouse".
Iako je videospot za treći službeni singl s aktualnog albuma objavila u siječnju 2009. godine, ovih je dana P!nk snimila i poklonila fanovima na službenoj stranici reizdanje videospota, sasvim drukčijeg scenarija.
Naime, novom je verzijom spota, ali ne i pjesme, pjevačica napravila homage crno-bijelom filmu te slapstick komediji gdje glumi divovsku ženu, dakako, u cirkusu, kao vodećem motivu aktualne ere albuma i turneje "Funhouse", a u spotu se u ulozi patuljka pojavljuje njezin suprug Carey Hart, kojem je pjesma prvotno i posvećena, a prvi videospot donio je njezin groteskno-bizarno-krvavi obračun s njihovim učestalim prekidima, dok najnovija verzija donosi romantičnu, ali i ovoga puta pomalo grotesknu priču.
Međutim, podaci o redatelju novog spota, te samom snimanju i odluci o njoj nisu poznati. "Please Don't Leave Me" osmi je videospot za singlove s posljednjeg albuma.
Pogledajte obje verzije spota.
Muzika.hr
Američka pop pjevačica P!nk objavila je novu, alternativnu verziju videospota za pjesmu "Please Don't Leave Me" skinutu s posljednjehg albuma "Funhouse".
Iako je videospot za treći službeni singl s aktualnog albuma objavila u siječnju 2009. godine, ovih je dana P!nk snimila i poklonila fanovima na službenoj stranici reizdanje videospota, sasvim drukčijeg scenarija.
Naime, novom je verzijom spota, ali ne i pjesme, pjevačica napravila homage crno-bijelom filmu te slapstick komediji gdje glumi divovsku ženu, dakako, u cirkusu, kao vodećem motivu aktualne ere albuma i turneje "Funhouse", a u spotu se u ulozi patuljka pojavljuje njezin suprug Carey Hart, kojem je pjesma prvotno i posvećena, a prvi videospot donio je njezin groteskno-bizarno-krvavi obračun s njihovim učestalim prekidima, dok najnovija verzija donosi romantičnu, ali i ovoga puta pomalo grotesknu priču.
Međutim, podaci o redatelju novog spota, te samom snimanju i odluci o njoj nisu poznati. "Please Don't Leave Me" osmi je videospot za singlove s posljednjeg albuma.
Pogledajte obje verzije spota.
Muzika.hr
Optimyst- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Ponovno izlazi epohalni debi Georgea Michaela
"Faith", prvi solo album Georgea Michaela nakon raspada skupine Wham!, u originalu objavljen 1987. godine, svoje će reizdanje doživjeti idućeg mjeseca.
Sony Music poslat će ga na tržište u različitim formatima, uključujući i limitiranu "Collectors Box" ediciju.
Jedan od najuspješnijih pop albuma svih vremena prodan je u preko 20 milijuna kopija diljem svijeta, osvojio je brojne nagrade (uz ostalo i onu najvažniju, Grammy za album godine), a Georgeu Michaelu omogućio ulazak među legende i činjenicom da je to bio prvi album nekog bijelog izvođača koji je zasjeo na vrh američke R&B ljestvice. A bio je i na vrhu dviju najznačajnijih ljestvica, UK Albums Chart i U.S. Billboard 200.
Album je izbacio čak sedam singlova, "Faith", "Hard Day" (jedini samo za tržište SAD-a), "Father Figure", "One More Try", "Monkey", "Kissing a Fool", te najpoznatijeg, "I Want Your Sex", kojeg je, za ono vrijeme, popratio i više nego kontroverzni video spot.
Popis pjesama:
Faith
Father Figure
I Want Your Sex (Parts 1 & 2)
One More Try
Hard Day
Hand To Mouth
Look At Your Hands
Monkey
Kissing A Fool
A Last Request (I Want Your Sex Part 3)
Muzika.hr
"Faith", prvi solo album Georgea Michaela nakon raspada skupine Wham!, u originalu objavljen 1987. godine, svoje će reizdanje doživjeti idućeg mjeseca.
Sony Music poslat će ga na tržište u različitim formatima, uključujući i limitiranu "Collectors Box" ediciju.
Jedan od najuspješnijih pop albuma svih vremena prodan je u preko 20 milijuna kopija diljem svijeta, osvojio je brojne nagrade (uz ostalo i onu najvažniju, Grammy za album godine), a Georgeu Michaelu omogućio ulazak među legende i činjenicom da je to bio prvi album nekog bijelog izvođača koji je zasjeo na vrh američke R&B ljestvice. A bio je i na vrhu dviju najznačajnijih ljestvica, UK Albums Chart i U.S. Billboard 200.
Album je izbacio čak sedam singlova, "Faith", "Hard Day" (jedini samo za tržište SAD-a), "Father Figure", "One More Try", "Monkey", "Kissing a Fool", te najpoznatijeg, "I Want Your Sex", kojeg je, za ono vrijeme, popratio i više nego kontroverzni video spot.
Popis pjesama:
Faith
Father Figure
I Want Your Sex (Parts 1 & 2)
One More Try
Hard Day
Hand To Mouth
Look At Your Hands
Monkey
Kissing A Fool
A Last Request (I Want Your Sex Part 3)
Muzika.hr
Započeo/la tema :
David Lee Roth ponovno u Van Halenu
Hardrock sastav Van Halen radi na svom prvom albumu nakon više od desetljeća. U tome im se nakon 26 godina pridružio i David Lee Roth, njihov prvi pjevač.
Ovog su se ljeta proširile glasine po kojima sastav planira svjetsku turneju 2011. Usprkos Rothovom povratku, za sada ne postoje indikacije o povratku Michaela Anthonyja, basista i utemeljitelja Van Halena.
Svoj posljednji studijski album, naslovljen 'Van Halen III', sastav je objavio 1998
dalje.com
Hardrock sastav Van Halen radi na svom prvom albumu nakon više od desetljeća. U tome im se nakon 26 godina pridružio i David Lee Roth, njihov prvi pjevač.
Ovog su se ljeta proširile glasine po kojima sastav planira svjetsku turneju 2011. Usprkos Rothovom povratku, za sada ne postoje indikacije o povratku Michaela Anthonyja, basista i utemeljitelja Van Halena.
Svoj posljednji studijski album, naslovljen 'Van Halen III', sastav je objavio 1998
dalje.com
Započeo/la tema :
Eminem i Rihanna srušili rekord YouTubea s "Love The Way You Lie"
Dvojac koji se ovih dana ne skida s vrhova svjetskih top-lista predstavio je nedavno i videospot za mega-hit "Love The Way You Lie", a videospot je odmah postao i najgledaniji video u 24 sata na YouTubeu.
U samo jednom danu čak je 6.6 milijuna fanova kliknulo na link kako bi pogledali videospot za pjesmu "Love The Way You Lie", čime je postavljen novi rekord u 'klikanju' spota unutar 24 sata.
U samo pet dana, spot je dosegao brojku od 18 milijuna pregleda.
Muzika.hr
Dvojac koji se ovih dana ne skida s vrhova svjetskih top-lista predstavio je nedavno i videospot za mega-hit "Love The Way You Lie", a videospot je odmah postao i najgledaniji video u 24 sata na YouTubeu.
U samo jednom danu čak je 6.6 milijuna fanova kliknulo na link kako bi pogledali videospot za pjesmu "Love The Way You Lie", čime je postavljen novi rekord u 'klikanju' spota unutar 24 sata.
U samo pet dana, spot je dosegao brojku od 18 milijuna pregleda.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Reizdanja 'crvene' i 'plave' kompilacije The Beatlesa
Kompilacije "1962-1966" (crvena) i "1967-1970" (plava) The Beatlesa doživjet će svoja reizdanja.
Originalno objavljene 1973. bile su to prve kompilacije legendarnih liverpoolskih čupavaca koje su izdane nakon njihova raspada tri godine ranije, a u svojim će proširenim dvostrukim CD edicijama također sadržavati originalne zabilješke, raritetne fotografije i novopisani esej autora Billa Flanagana.
Remastere kompilacija u legendarnom londonskom Abbey Road studiju napravio je isti tim tonaca koji stoji i iza njihovih originalnih izdanja.
Službeni datum njihova izlaska je 15. listopada.
Kompilacije su dosegnule 3. i 2. mjesto britanskog te 3. i 1. mjesto američkog charta albuma i ostvarile ogroman uspjeh diljem svijeta.
1962-1966 (Red):
Love Me Do
Please Please Me
From Me To You
She Loves You
I Want to Hold Your Hand
All My Loving
Can't Buy Me Love
A Hard Day's Night
And I Love Her
Eight Days A Week
I Feel Fine
Ticket To Ride
Yesterday
Help!
You've Got To Hide Your Love Away
We Can Work It Out
Day Tripper
Drive My Car
Norwegian Wood (This Bird Has Flown)
Nowhere Man
Michelle
In My Life
Girl
Paperback Writer
Eleanor Rigby
Yellow Submarine
1967-1970 (Blue):
Strawberry Fields Forever
Penny Lane
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
With A Little Help From My Friends
Lucy In The Sky With Diamonds
A Day In The Life
All You Need Is Love
I Am The Walrus
Hello, Goodbye
The Fool On The Hill
Magical Mystery Tour
Lady Madonna
Hey Jude
Revolution
Back in the U.S.S.R.
While My Guitar Gently Weeps
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Get Back
Don't Let Me Down
The Ballad of John and Yoko
Old Brown Shoe
Here Comes The Sun
Come Together
Something
Octopus's Garden
Let It Be
Across The Universe
The Long And Winding Road
Muzika.hr
Kompilacije "1962-1966" (crvena) i "1967-1970" (plava) The Beatlesa doživjet će svoja reizdanja.
Originalno objavljene 1973. bile su to prve kompilacije legendarnih liverpoolskih čupavaca koje su izdane nakon njihova raspada tri godine ranije, a u svojim će proširenim dvostrukim CD edicijama također sadržavati originalne zabilješke, raritetne fotografije i novopisani esej autora Billa Flanagana.
Remastere kompilacija u legendarnom londonskom Abbey Road studiju napravio je isti tim tonaca koji stoji i iza njihovih originalnih izdanja.
Kompilacije su dosegnule 3. i 2. mjesto britanskog te 3. i 1. mjesto američkog charta albuma i ostvarile ogroman uspjeh diljem svijeta.
1962-1966 (Red):
Love Me Do
Please Please Me
From Me To You
She Loves You
I Want to Hold Your Hand
All My Loving
Can't Buy Me Love
A Hard Day's Night
And I Love Her
Eight Days A Week
I Feel Fine
Ticket To Ride
Yesterday
Help!
We Can Work It Out
Day Tripper
Drive My Car
Nowhere Man
Michelle
In My Life
Girl
Paperback Writer
Eleanor Rigby
Yellow Submarine
1967-1970 (Blue):
Penny Lane
A Day In The Life
All You Need Is Love
I Am The Walrus
Hello, Goodbye
The Fool On The Hill
Magical Mystery Tour
Lady Madonna
Hey Jude
Revolution
Back in the U.S.S.R.
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Get Back
Don't Let Me Down
Old Brown Shoe
Here Comes The Sun
Come Together
Something
Octopus's Garden
Let It Be
Across The Universe
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Optimyst je napisao/la:Reizdanja 'crvene' i 'plave' kompilacije The Beatlesa
1962-1966 (Red):
Love Me Do
Please Please Me
From Me To You
She Loves You
I Want to Hold Your Hand
All My Loving
Can't Buy Me Love
A Hard Day's Night
And I Love Her
Eight Days A Week
I Feel Fine
Ticket To Ride
Yesterday
Help!
We Can Work It Out
Day Tripper
Drive My Car
Nowhere Man
Michelle
In My Life
Girl
Paperback Writer
Eleanor Rigby
Yellow Submarine
1967-1970 (Blue):
Penny Lane
A Day In The Life
All You Need Is Love
I Am The Walrus
Hello, Goodbye
The Fool On The Hill
Magical Mystery Tour
Lady Madonna
Hey Jude
Revolution
Back in the U.S.S.R.
Ob-La-Di, Ob-La-Da
Get Back
Don't Let Me Down
Old Brown Shoe
Here Comes The Sun
Come Together
Something
Octopus's Garden
Let It Be
Across The Universe
Muzika.hr
can't wait
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Elvis Costello otkrio "National Ransom"
Novi album Elvisa Costella zove se "National Ransom", LP će u Velikoj Britaniji biti objavljen 25. listopada, a u SAD-u 2. studenog.
Album je sniman ove godine u Nashvilleu i Los Angelesu, a produkciju potpisuje T-Bone Burnett.
Popis pjesama:
National Ransom
Jimmie Standing In The Rain
Stations Of The Cross
A Slow Drag With Josephine
Five Small Words
Church Underground
You Hung The Moon
Bullets For The New-Born King
I Lost You
Dr Watson, I Presume
One Bell Ringing
The Spell That You Cast
That's Not The Part Of Him You're Leaving
My Lovely Jezebel
Muzika.hr
Novi album Elvisa Costella zove se "National Ransom", LP će u Velikoj Britaniji biti objavljen 25. listopada, a u SAD-u 2. studenog.
Album je sniman ove godine u Nashvilleu i Los Angelesu, a produkciju potpisuje T-Bone Burnett.
Popis pjesama:
National Ransom
Jimmie Standing In The Rain
Stations Of The Cross
A Slow Drag With Josephine
Five Small Words
Church Underground
You Hung The Moon
Bullets For The New-Born King
I Lost You
Dr Watson, I Presume
One Bell Ringing
The Spell That You Cast
That's Not The Part Of Him You're Leaving
My Lovely Jezebel
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Alice Cooper objavljuje DVD
'Djedica' shock-rocka Alice Cooper završio je 2009. svoj "Theatre Of Death World Tour" snimanjem finalnog showa u Londonu, održanog u legendarnom Hammersmith Apollu.
Upravo taj koncert bit će objavljen 28. rujna kao DVD izdanje pod nazivom "Theatre Of Death – Live At Hammersmith 2009".
Ovaj koncert će uključivati mnoge poznate hitove iz karijere Alice Coopera, uključujući "School's Out", "I'm Eighteen" i "Poison".
Popis pjesama:
School's Out
Department Of Youth
I'm Eighteen
Wicked Young Man
Ballad Of Dwight Fry
Go To Hell
Guilty
Welcome To My Nightmare
Cold Ethyl
Poison
The Awakening
From The Inside
Nurse Rozetta
Is It My Body
Be My Lover
Only Women Bleed - I Never Cry
Black Widow
Vengeance Is Mine
Devil's Food
Dirty Diamonds
Billion Dollar Babies
Killer
I Love The Dead
No More Mr. Nice Guy
Under My Wheels
School's Out
Muzika.hr
'Djedica' shock-rocka Alice Cooper završio je 2009. svoj "Theatre Of Death World Tour" snimanjem finalnog showa u Londonu, održanog u legendarnom Hammersmith Apollu.
Upravo taj koncert bit će objavljen 28. rujna kao DVD izdanje pod nazivom "Theatre Of Death – Live At Hammersmith 2009".
Ovaj koncert će uključivati mnoge poznate hitove iz karijere Alice Coopera, uključujući "School's Out", "I'm Eighteen" i "Poison".
Popis pjesama:
School's Out
Department Of Youth
I'm Eighteen
Wicked Young Man
Ballad Of Dwight Fry
Go To Hell
Guilty
Welcome To My Nightmare
Cold Ethyl
Poison
The Awakening
From The Inside
Nurse Rozetta
Is It My Body
Be My Lover
Only Women Bleed - I Never Cry
Black Widow
Vengeance Is Mine
Devil's Food
Dirty Diamonds
Billion Dollar Babies
Killer
I Love The Dead
No More Mr. Nice Guy
Under My Wheels
School's Out
Muzika.hr
Započeo/la tema :
The Rolling Stonesi stižu kina - Zagreb na popisu
Koncertni film legendarnih The Rolling Stonesa nastao 1972. godine na "Exile On Main Street" turneji, digitalno je remasteriran i spreman za prikazivanje na modernim kino platnima nakon gotovo 40 godina!
Nazvan "Ladies And Gentlemen, The Rolling Stones" film donosi snimku četiri koncerta održana u gradovima Fort Worth i Houston tijekom sjevernoameričkog dijela turneje u sklopu promocije tadašnjeg 10. studijskog albuma "Exile On Main Street", koje u svibnju ove godine doživio reizdanje.
Neki od hitova zabilježenih na snimci su i "Brown Sugar", "You Can't Always Get What You Want", "Tumbling Dice" ili "Jumpin' Jack Flash", a film sadrži i razgovor s frontmenom Mickom Jaggerom.
Film "Ladies And Gentlemen, The Rolling Stones" u svjetskim će se kinima ekskluzivno prikazivati od 16. do 29. rujna, a na službenoj stranici - cinerock.net - potvrđene su projekcije i u Zagrebu, 16. i 18. rujna u Movieplexu.
Muzika.hr
Koncertni film legendarnih The Rolling Stonesa nastao 1972. godine na "Exile On Main Street" turneji, digitalno je remasteriran i spreman za prikazivanje na modernim kino platnima nakon gotovo 40 godina!
Nazvan "Ladies And Gentlemen, The Rolling Stones" film donosi snimku četiri koncerta održana u gradovima Fort Worth i Houston tijekom sjevernoameričkog dijela turneje u sklopu promocije tadašnjeg 10. studijskog albuma "Exile On Main Street", koje u svibnju ove godine doživio reizdanje.
Neki od hitova zabilježenih na snimci su i "Brown Sugar", "You Can't Always Get What You Want", "Tumbling Dice" ili "Jumpin' Jack Flash", a film sadrži i razgovor s frontmenom Mickom Jaggerom.
Film "Ladies And Gentlemen, The Rolling Stones" u svjetskim će se kinima ekskluzivno prikazivati od 16. do 29. rujna, a na službenoj stranici - cinerock.net - potvrđene su projekcije i u Zagrebu, 16. i 18. rujna u Movieplexu.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Iron Maiden 'pomeo' Eminema
Prema prvim podacima, odmah po svom izlasku novi studijski album Iron Maidena "The Final Frontier" u Velikoj Britaniji prodan je u 22.000 kopija i ekspresno zasjeo na prvo mjesto Top Albums Charta.
Tako je Iron Maiden već prvog dana puštanja u prodaju ostvario tri puta veću nakladu albuma od najbližeg ovotjednog pratitelja Eminema i njegovog, doduše prije neko vrijeme objavljenog, komercijalno uspješnog albuma "Recovery", koji je u posljednjem tjednu prodan u nešto manje od 7.000 primjeraka.
Muzika.hr
Prema prvim podacima, odmah po svom izlasku novi studijski album Iron Maidena "The Final Frontier" u Velikoj Britaniji prodan je u 22.000 kopija i ekspresno zasjeo na prvo mjesto Top Albums Charta.
Tako je Iron Maiden već prvog dana puštanja u prodaju ostvario tri puta veću nakladu albuma od najbližeg ovotjednog pratitelja Eminema i njegovog, doduše prije neko vrijeme objavljenog, komercijalno uspješnog albuma "Recovery", koji je u posljednjem tjednu prodan u nešto manje od 7.000 primjeraka.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
koje legende
Dr.Kiyu- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 04.09.2009
Broj postova : 4084
Reputacija : 308
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Ma je li to moguće
Novi album Lady Gage - šokantno, ali baš šokantno!
Ako ste od onih koji se ne mogu zasititi 'ludorija' i bizarnosti kontroverzne pjevačice, sigurno će vas oduševiti vijest o njezinom novom, trećem po redu albumu.
'Imam dva srca, ja sam reinkarnacija mrtve tete'
Dakle, ako mislite da vas Lady Gaga nije dovoljno šokirala i da možete podnijeti još - pripremite se za ono što dolazi! Riječ je o njezinom novom, trećem albumu, a kako kaže njezin producent RedOne bit će šokantan, šokantan, šokantan!
'Kada ste čuli njezinu pjesmu Bad Romance nakon pjesme Poker Face, to je sigurno bilo nešto najbolje što ste ikada čuli. E želimo upravo takvu vrstu reakcije. To je dio mog i njezinog posla. Želimo fanovima dati nešto pravo' rekao je producent Lady Gage, prenosi metro.co.uk.
net.hr
Novi album Lady Gage - šokantno, ali baš šokantno!
Ako ste od onih koji se ne mogu zasititi 'ludorija' i bizarnosti kontroverzne pjevačice, sigurno će vas oduševiti vijest o njezinom novom, trećem po redu albumu.
'Imam dva srca, ja sam reinkarnacija mrtve tete'
Dakle, ako mislite da vas Lady Gaga nije dovoljno šokirala i da možete podnijeti još - pripremite se za ono što dolazi! Riječ je o njezinom novom, trećem albumu, a kako kaže njezin producent RedOne bit će šokantan, šokantan, šokantan!
'Kada ste čuli njezinu pjesmu Bad Romance nakon pjesme Poker Face, to je sigurno bilo nešto najbolje što ste ikada čuli. E želimo upravo takvu vrstu reakcije. To je dio mog i njezinog posla. Želimo fanovima dati nešto pravo' rekao je producent Lady Gage, prenosi metro.co.uk.
net.hr
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Rujanfest
Bajaga i Instruktori u rujnu nastupaju na Bundeku
Nakon Špancirfesta u Varaždinu, Momčilo Bajagić, poznatiji kao Bajaga, nastupit će u Zagrebu u sklopu Rujanfesta. Dva rasprodana prošlogodišnja koncerta u zagrebačkoj Ciboni, garantiraju veliki odaziv publike.
Nakon što je prošle godine rasprodao dva koncerta u Dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, Bajaga će u hrvatskoj metropoli pjevati i 20. rujna.
Kako najavljuju organizatori, njegovi hitovi, poput Godine prolaze, Gore dole, orit će se središnjim parkom na Bundeku.
Bajaga je za Novu godinu nastupio u Rijeci, gdje je priredio pravi spektakl unatoč kiši.
net.hr
Bajaga i Instruktori u rujnu nastupaju na Bundeku
Nakon Špancirfesta u Varaždinu, Momčilo Bajagić, poznatiji kao Bajaga, nastupit će u Zagrebu u sklopu Rujanfesta. Dva rasprodana prošlogodišnja koncerta u zagrebačkoj Ciboni, garantiraju veliki odaziv publike.
Nakon što je prošle godine rasprodao dva koncerta u Dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, Bajaga će u hrvatskoj metropoli pjevati i 20. rujna.
Kako najavljuju organizatori, njegovi hitovi, poput Godine prolaze, Gore dole, orit će se središnjim parkom na Bundeku.
Bajaga je za Novu godinu nastupio u Rijeci, gdje je priredio pravi spektakl unatoč kiši.
net.hr
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Poslušajte singl s novog Claptonovog albuma
Poznato je već kako će Eric Clapton 27. rujna objaviti novi studijski album jednostavnog naziva "Clapton" koji će biti kombinacija novog materijala i obrada.
Uz Claptona, produkciju potpisuje dugogodišnji suradnik Doyle Bramhall II, dok su svoje mjesto na albumu pronašli i legendarni JJ Cale, bubnjar Jim Keltner, basist Willie Weeks i pijanist Walt Richmond. Njima su se kasnije pridružili Steve Winwood, Wynton Marsalis, Sheryl Crow, Allen Toussaint i Derek Trucks.
Na novom Claptonovom albumu naći će se i utjecaj gotovo stoljeća starih brass bandova, slabo poznate country-blues pjesme, ali i posve novi uratci.
Singl "Diamonds Made From Rain" sa Sheryl Crow svjetsku je premijeru imao 16. kolovoza u emisiji "Drivetime" Simona Maya na BBC Radio 2. Možete ga poslušati na:
bbc.co.uk
no s obzirom da emisija traje puna dva sata, za početak pjesme premotajte na 1:40:34
Muzika.hr
Poznato je već kako će Eric Clapton 27. rujna objaviti novi studijski album jednostavnog naziva "Clapton" koji će biti kombinacija novog materijala i obrada.
Uz Claptona, produkciju potpisuje dugogodišnji suradnik Doyle Bramhall II, dok su svoje mjesto na albumu pronašli i legendarni JJ Cale, bubnjar Jim Keltner, basist Willie Weeks i pijanist Walt Richmond. Njima su se kasnije pridružili Steve Winwood, Wynton Marsalis, Sheryl Crow, Allen Toussaint i Derek Trucks.
Na novom Claptonovom albumu naći će se i utjecaj gotovo stoljeća starih brass bandova, slabo poznate country-blues pjesme, ali i posve novi uratci.
Singl "Diamonds Made From Rain" sa Sheryl Crow svjetsku je premijeru imao 16. kolovoza u emisiji "Drivetime" Simona Maya na BBC Radio 2. Možete ga poslušati na:
bbc.co.uk
no s obzirom da emisija traje puna dva sata, za početak pjesme premotajte na 1:40:34
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Reizdanja prva dva albuma grupe The Bangles
Otkupivši licencna prava od njihova originalnog izdavača CBS Records/Sony Music, etiketa Cherry Pop/Cherry Red Records krajem rujna reizdat će prva dva studijska albuma američke ženske '80s pop-rock grupe The Bangles.
Albumi "All Over The Place" (1984.) i "Different Light" (1986.) u svojim će proširenim jednostrukim odnosno dvostrukim CD edicijama također sadržavati pridodani bonus materijal nastao oko originalne objave svakoga.
Albumi su dosegnuli 80. i 2. mjesto američke te 86. i 3. mjesto britanske ljestvice. Zbog velikoga uspjeha singlova "Manic Monday" (US#2/UK#2) (kojeg je pod pseudonimom Christopher napisao Prince) i "Walk Like An Egyptian" (US#1/UK#3), potonji je ostvario višestruku platinastu tiražu na obama spomenutim tržištima te postao najuspješniji album u cjelokupnoj im karijeri ikad.
Najuspješniji singl s prvoga bio je "Going Down To Liverpool" koji je nakon što je 1986. bio reizdan dosegnuo 56. mjesto britanskoga charta. Napisao ga je Kimberley Rew iz grupe Katrina And The Waves.
The Bangles su osnovane u Los Angelesu 1981. te su tijekom svojeg više od 20 godina dugog djelovanja dosad objavile četiri studijska albuma.
Svoj su službeni raspad obznanile 1989., a ponovo se okupile 1999. godine te s aktivnostima nastavile sve do danas.
Originalnu postavu grupe činile su Susanna Hoffs (vokal/gitara), Vicki Peterson (vokal/gitara/bas gitara), Debbi Peterson (vokal/bubnjevi/bas gitara) i Annette Zilinskas (vokal/bas gitara). Zilinskasovu je 1983. zamijenio Michael Steele (vokal/bas gitara/gitara) koji je u grupi ostao sve do 2005. godine.
Najveći uspjeh im je bila pjesma "Eternal Flame" s trećeg albuma "Everything" (1988.) koja je 1989. dosegnula 1. mjesto obaju ljestvica, američke i britanske.
All Over The Place:
Hero Takes A Fall
Live
James
All About You
Dover Beach
Tell Me
Restless
Going Down To Liverpool
He's Got A Secret
Silent Treatment
More Than Meets The Eye
Bonus:
Where Were You When I Needed You
Different Light:
CD1
Manic Monday
In A Different Light
Walking Down Your Street
Walk Like An Egyptian
Standing In Your Hallway
Return Post
If She Knew What She Wants
Let It Go
September Gurls
Angels Don't Fall In Love
Following
Not Like You
CD2
Manic Monday - Extended
Hero Takes A Fall - Remix
Walking Down Your Street-James - Live Medley
Walk Like An Egyptian - Dub Version
Walking Down Your Street - Remix
Walk Like An Egyptian - Accapella Version
Bangles Hit Medley Mix
Muzika.hr
Otkupivši licencna prava od njihova originalnog izdavača CBS Records/Sony Music, etiketa Cherry Pop/Cherry Red Records krajem rujna reizdat će prva dva studijska albuma američke ženske '80s pop-rock grupe The Bangles.
Albumi "All Over The Place" (1984.) i "Different Light" (1986.) u svojim će proširenim jednostrukim odnosno dvostrukim CD edicijama također sadržavati pridodani bonus materijal nastao oko originalne objave svakoga.
Albumi su dosegnuli 80. i 2. mjesto američke te 86. i 3. mjesto britanske ljestvice. Zbog velikoga uspjeha singlova "Manic Monday" (US#2/UK#2) (kojeg je pod pseudonimom Christopher napisao Prince) i "Walk Like An Egyptian" (US#1/UK#3), potonji je ostvario višestruku platinastu tiražu na obama spomenutim tržištima te postao najuspješniji album u cjelokupnoj im karijeri ikad.
Najuspješniji singl s prvoga bio je "Going Down To Liverpool" koji je nakon što je 1986. bio reizdan dosegnuo 56. mjesto britanskoga charta. Napisao ga je Kimberley Rew iz grupe Katrina And The Waves.
The Bangles su osnovane u Los Angelesu 1981. te su tijekom svojeg više od 20 godina dugog djelovanja dosad objavile četiri studijska albuma.
Svoj su službeni raspad obznanile 1989., a ponovo se okupile 1999. godine te s aktivnostima nastavile sve do danas.
Originalnu postavu grupe činile su Susanna Hoffs (vokal/gitara), Vicki Peterson (vokal/gitara/bas gitara), Debbi Peterson (vokal/bubnjevi/bas gitara) i Annette Zilinskas (vokal/bas gitara). Zilinskasovu je 1983. zamijenio Michael Steele (vokal/bas gitara/gitara) koji je u grupi ostao sve do 2005. godine.
Najveći uspjeh im je bila pjesma "Eternal Flame" s trećeg albuma "Everything" (1988.) koja je 1989. dosegnula 1. mjesto obaju ljestvica, američke i britanske.
All Over The Place:
Hero Takes A Fall
Live
James
All About You
Dover Beach
Tell Me
Restless
Going Down To Liverpool
He's Got A Secret
Silent Treatment
More Than Meets The Eye
Bonus:
Where Were You When I Needed You
Different Light:
CD1
Manic Monday
In A Different Light
Walking Down Your Street
Walk Like An Egyptian
Standing In Your Hallway
Return Post
Let It Go
September Gurls
Angels Don't Fall In Love
Following
Not Like You
CD2
Manic Monday - Extended
Hero Takes A Fall - Remix
Walking Down Your Street-James - Live Medley
Walk Like An Egyptian - Dub Version
Walking Down Your Street - Remix
Walk Like An Egyptian - Accapella Version
Bangles Hit Medley Mix
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Senzacionalna vijest za sve obožavatelje grupe Pink Floyd
Roger Waters dovodi 'The Wall' u Zagreb
Projekt pod nazivom 'The Wall Live' krenut će na svjetsku turneju 15. rujna u Torontu, a datum zagrebačkog koncerta znat će se u srijedu, 25. kolovoza, nakon tiskovne konferencije tvrtke Lupa Promotion.
Roger Waters, bivši basist jedne od najutjecajnijih grupa svih vremena, odlučio je proslaviti 30. godišnjicu izlaska albuma 'The Wall', okupio je novi bend, sklopio pozornicu po uzoru na onu iz 1980. godine te najavio spektakularnu turneju.
Waters je u Pink Floydima proveo dvadeset godina, a konceptualni album 'The Wall' temelji se uglavnom na njegovih tekstovima. Posljednji put je repertoar se kultne ploče izveo 1990. godine u Berlinu prilikom proslave pada Berlinskog zida. S obzirom da u svijetu postoji još mnogo zidova kojima je vrijeme da se sruše, Watersova nova inkarnacija 'The Walla' i pripadajuća turneja ponovno će biti aktualna kao i prije trideset godina.
Dnevnik.hr
Roger Waters dovodi 'The Wall' u Zagreb
Projekt pod nazivom 'The Wall Live' krenut će na svjetsku turneju 15. rujna u Torontu, a datum zagrebačkog koncerta znat će se u srijedu, 25. kolovoza, nakon tiskovne konferencije tvrtke Lupa Promotion.
Roger Waters, bivši basist jedne od najutjecajnijih grupa svih vremena, odlučio je proslaviti 30. godišnjicu izlaska albuma 'The Wall', okupio je novi bend, sklopio pozornicu po uzoru na onu iz 1980. godine te najavio spektakularnu turneju.
Waters je u Pink Floydima proveo dvadeset godina, a konceptualni album 'The Wall' temelji se uglavnom na njegovih tekstovima. Posljednji put je repertoar se kultne ploče izveo 1990. godine u Berlinu prilikom proslave pada Berlinskog zida. S obzirom da u svijetu postoji još mnogo zidova kojima je vrijeme da se sruše, Watersova nova inkarnacija 'The Walla' i pripadajuća turneja ponovno će biti aktualna kao i prije trideset godina.
Dnevnik.hr
Započeo/la tema :
19. rujna - Dan Franka Zappe
U američkom gradu Baltimoreu, 19. rujna proglašen je Danom Franka Zappe.
Datum je podsjetnik na 1985. godinu i Zappino svjedočenje pred Kongresom gdje se zalagao za slobodu govora u procesu koji je pokrenula Tipper Gore (supruga Ala Gorea) iz PMRC (Parents Music Resource Center) okomivši se 'neprimjerene' tekstove pjesama popularnih izvođača.
Manifestacija obuhvaća čitav niz događanja, no izdvojit ćemo okrugli stol s Frankovom suprugom Gail i besplatni koncert koji će održati njegov sin Dweezil Zappa.
Muzika. hr
U američkom gradu Baltimoreu, 19. rujna proglašen je Danom Franka Zappe.
Datum je podsjetnik na 1985. godinu i Zappino svjedočenje pred Kongresom gdje se zalagao za slobodu govora u procesu koji je pokrenula Tipper Gore (supruga Ala Gorea) iz PMRC (Parents Music Resource Center) okomivši se 'neprimjerene' tekstove pjesama popularnih izvođača.
Manifestacija obuhvaća čitav niz događanja, no izdvojit ćemo okrugli stol s Frankovom suprugom Gail i besplatni koncert koji će održati njegov sin Dweezil Zappa.
Muzika. hr
Započeo/la tema :
U studenom deluxe box-set Brucea Springsteena
Bruce Springsteen bit će 16. studenog bogatiji za još jedan box-set. "The Promise: The Darkness on the Edge of Town Story" donosi šest sati video i više od 2 sata audio materijala uz 21 nikada prije objavljenu pjesmu.
Na 3 CD-a i 3 DVD-a (ili Blu-Raya) naći će se remasterirani album "Darkness on the Edge of Town" iz 1978. koji je preokrenuo Springsteenovu karijeru. Druga dva audio diska popunit će 21 dosad neobjavljena pjesma. Sam Springsteen kazao je za njih da su svoje mjesto trebale pronaći između albuma "Born to Run" i "Darkness on the Edge of Town", no zbog pravnih zavrzlama i sukoba s tadašnjim menadžerom Mikeom Appelom, to nije bilo moguće.
Među tim neobjavljenim pjesmama nalazi se i rock verzija balade "Racing in the Street", kao i "Because the Night", te "Fire" u svojim originalnim aranžmanima.
Ova dva diska s neobjavljenim pjesmama bit će izdana kao zasebno dvostruko CD izdanje "The Promise". Na službenim stranicama brucespringsteen.net možete poslušati pjesmu "Save My Love", ali i pogledati trailer za izdanje.
3 DVD-a donose dokumentarac "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town" s nikad prije viđenim snimkama Springsteena i E Street Banda nastalim između 1976. i 1978. godine. Film koji donosi i intervjue s najvažnijim ljudima koji su sudjelovali u stvaranju albuma, premijerno će biti prikazan u Torontu, 14. rujna.
Ostala 2 DVD-a obuhvaćaju nastupe uživo: tu je čitavi bootleg iz Houstona 1978., druge pjesme iz tog razdoblja, ali i nastup iz 2009. kada je Springsteen u Asbury Parku izveo album "Darkness on the Edge of Town" u cijelosti.
Prateća knjižica od 80 stranica obuhvaća vjerne reprodukcije Springsteenovih zapisa, ideja, stihova, te fotografije.
Za ljubitelje Springsteena dovoljno je reći kako će izdanje biti reprezentativno poput deluxe box-seta "Born to Run" objavljenog 2005. godine.
CD 1: Darkness on the Edge of Town (Remastered)
Badlands
Adam Raised a Cain
Something in the Night
Candy's Room
Racing in the Street
The Promised Land
Factory
Streets of Fire
Prove It All Night
Darkness on the Edge of Town
CD2: The Promise
Racing in the Street ('78)
Gotta Get That Feeling
Outside Looking In
Someday (We'll Be Together)
One Way Street
Because the Night
Wrong Side of the Street
The Brokenhearted
Rendezvous
Candy's Boy
CD3: The Promise
Save My Love
Ain't Good Enough for You
Fire
Spanish Eyes
It's a Shame
Come On (Let's Go Tonight)
Talk To Me
The Little Things (My Baby Does)
Breakaway
The Promise
City of Night
DVD 1: The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town
DVD 2: Darkness on the Edge of Town (Paramount Theater, Asbury Park, NJ, 2009)
Badlands
Adam Raised a Cain
Something in the Night
Candy's Room
Racing in the Street
The Promised Land
Factory
Streets of Fire
Prove It All Night
Thrill Hill Vault (1976-1978)
Save My Love (Holmdel, NJ '76)
Candy's Boy (Holmdel, NJ '76)
Something in the Night (Red Bank, NJ '76)
Don't Look Back (NYC '78)
Ain't Good Enough for You (NYC '78)
The Promise (NYC '78)
Candy's Room Demo (NYC '78)
Badlands (Phoenix '78)
The Promised Land (Phoenix '78)
Prove It All Night (Phoenix '78)
Born to Run (Phoenix '78)
Rosalita (Come Out Tonight) (Phoenix '78)
DVD 3: Houston 1978 Bootleg
Badlands
Streets of Fire
It's Hard to Be a Saint in the City
Spirit in the Night
Independence Day
The Promised Land
Prove It All Night
Racing in the Street
Thunder Road
Jungleland
The Ties That Bind
Santa Claus Is Coming to Town
The Fever
Fire
Candy's Room
Because the Night
Point Blank
She's the One
Backstreets
Rosalita (Come Out Tonight)
Born to Run
Detroit Medley
Tenth Avenue Freeze-Out
You Can't Sit Down
Quarter to Three
Muzika.hr
Bruce Springsteen bit će 16. studenog bogatiji za još jedan box-set. "The Promise: The Darkness on the Edge of Town Story" donosi šest sati video i više od 2 sata audio materijala uz 21 nikada prije objavljenu pjesmu.
Na 3 CD-a i 3 DVD-a (ili Blu-Raya) naći će se remasterirani album "Darkness on the Edge of Town" iz 1978. koji je preokrenuo Springsteenovu karijeru. Druga dva audio diska popunit će 21 dosad neobjavljena pjesma. Sam Springsteen kazao je za njih da su svoje mjesto trebale pronaći između albuma "Born to Run" i "Darkness on the Edge of Town", no zbog pravnih zavrzlama i sukoba s tadašnjim menadžerom Mikeom Appelom, to nije bilo moguće.
Među tim neobjavljenim pjesmama nalazi se i rock verzija balade "Racing in the Street", kao i "Because the Night", te "Fire" u svojim originalnim aranžmanima.
Ova dva diska s neobjavljenim pjesmama bit će izdana kao zasebno dvostruko CD izdanje "The Promise". Na službenim stranicama brucespringsteen.net možete poslušati pjesmu "Save My Love", ali i pogledati trailer za izdanje.
3 DVD-a donose dokumentarac "The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town" s nikad prije viđenim snimkama Springsteena i E Street Banda nastalim između 1976. i 1978. godine. Film koji donosi i intervjue s najvažnijim ljudima koji su sudjelovali u stvaranju albuma, premijerno će biti prikazan u Torontu, 14. rujna.
Ostala 2 DVD-a obuhvaćaju nastupe uživo: tu je čitavi bootleg iz Houstona 1978., druge pjesme iz tog razdoblja, ali i nastup iz 2009. kada je Springsteen u Asbury Parku izveo album "Darkness on the Edge of Town" u cijelosti.
Prateća knjižica od 80 stranica obuhvaća vjerne reprodukcije Springsteenovih zapisa, ideja, stihova, te fotografije.
Za ljubitelje Springsteena dovoljno je reći kako će izdanje biti reprezentativno poput deluxe box-seta "Born to Run" objavljenog 2005. godine.
CD 1: Darkness on the Edge of Town (Remastered)
Badlands
Adam Raised a Cain
Something in the Night
Candy's Room
Racing in the Street
The Promised Land
Factory
Streets of Fire
Prove It All Night
CD2: The Promise
Racing in the Street ('78)
Gotta Get That Feeling
Outside Looking In
Someday (We'll Be Together)
One Way Street
Because the Night
Wrong Side of the Street
The Brokenhearted
Rendezvous
Candy's Boy
CD3: The Promise
Save My Love
Ain't Good Enough for You
Fire
Spanish Eyes
It's a Shame
Come On (Let's Go Tonight)
Talk To Me
The Little Things (My Baby Does)
Breakaway
The Promise
City of Night
DVD 1: The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town
DVD 2: Darkness on the Edge of Town (Paramount Theater, Asbury Park, NJ, 2009)
Badlands
Adam Raised a Cain
Something in the Night
Candy's Room
Racing in the Street
The Promised Land
Factory
Streets of Fire
Prove It All Night
Thrill Hill Vault (1976-1978)
Save My Love (Holmdel, NJ '76)
Candy's Boy (Holmdel, NJ '76)
Something in the Night (Red Bank, NJ '76)
Don't Look Back (NYC '78)
Ain't Good Enough for You (NYC '78)
The Promise (NYC '78)
Candy's Room Demo (NYC '78)
Badlands (Phoenix '78)
The Promised Land (Phoenix '78)
Prove It All Night (Phoenix '78)
Born to Run (Phoenix '78)
Rosalita (Come Out Tonight) (Phoenix '78)
DVD 3: Houston 1978 Bootleg
Badlands
Streets of Fire
It's Hard to Be a Saint in the City
Spirit in the Night
Independence Day
The Promised Land
Prove It All Night
Racing in the Street
Thunder Road
Jungleland
The Ties That Bind
Santa Claus Is Coming to Town
The Fever
Fire
Candy's Room
Because the Night
Point Blank
She's the One
Backstreets
Rosalita (Come Out Tonight)
Born to Run
Detroit Medley
Tenth Avenue Freeze-Out
You Can't Sit Down
Quarter to Three
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Ponovna suradnja Robbieja Williamsa i ostatka Take Thata
Nakon što je s Garyjem Barlowom snimio duet Shame, dvojac je snimio i video spot inspiriran filmom Planina Brokeback.
Robbie Williams i Gary Barlow su pjesmu Shame i napisali zajedno, a inspirirana je filmom Planina Brokeback. Robbie i Gary glavnu su akteri spota u kojem glume homoseksualce, čija je ljubav jednako neostvariva kao i u već spomenutom filmu, inspiriranom kratkom pričom Anne Proulx.
Nanovo okupljeni britanski boy bend oko Božića namjerava izdati i album, a pjesma Shame naći će se i na albumu najvećih Robbiejevih hitova.
net.hr
Nakon što je s Garyjem Barlowom snimio duet Shame, dvojac je snimio i video spot inspiriran filmom Planina Brokeback.
Robbie Williams i Gary Barlow su pjesmu Shame i napisali zajedno, a inspirirana je filmom Planina Brokeback. Robbie i Gary glavnu su akteri spota u kojem glume homoseksualce, čija je ljubav jednako neostvariva kao i u već spomenutom filmu, inspiriranom kratkom pričom Anne Proulx.
Nanovo okupljeni britanski boy bend oko Božića namjerava izdati i album, a pjesma Shame naći će se i na albumu najvećih Robbiejevih hitova.
net.hr
Započeo/la tema :
U studenom "Greatest Hits" Bon Jovija
Bon Jovi 9. studenog objavljuje kompilaciju najvećih hitova. Uz pjesme koje će pokriti njihovu čitavu karijeru, na albumu će se naći 4 nove pjesme uključujući i singl "What Do You Got?" čiji će spot najaviti ovo izdanje.
Izdanje je zamišljeno u dvije verzije: prva je "Greatest Hits" na kojem će se naći 16 hitova s glazbenih ljestvica ("Livin’ On A Prayer", "Always", "It’s My Life", "Wanted Dead or Alive", "Who Says You Can’t Go Home"...), te dvije nove pjesme.
"Greatest Hits - The Ultimate Collection" dvostruka je kompilacija s 30 pjesama. Prvi disk identičan je prethodno navedenom, dok drugi donosi dvije nove pjesme i favorite obožavatelja poput "Blaze of Glory", "Blood on Blood", "These Days" i "Keep the Faith".
Četiri nove pjesme su "The More Things Change", "No Apologies", "This Is Love, This Is Life", te već spomenuti singl "What Do You Got?" koji će u eter krajem kolovoza.
Muzika.hr
Bon Jovi 9. studenog objavljuje kompilaciju najvećih hitova. Uz pjesme koje će pokriti njihovu čitavu karijeru, na albumu će se naći 4 nove pjesme uključujući i singl "What Do You Got?" čiji će spot najaviti ovo izdanje.
Izdanje je zamišljeno u dvije verzije: prva je "Greatest Hits" na kojem će se naći 16 hitova s glazbenih ljestvica ("Livin’ On A Prayer", "Always", "It’s My Life", "Wanted Dead or Alive", "Who Says You Can’t Go Home"...), te dvije nove pjesme.
"Greatest Hits - The Ultimate Collection" dvostruka je kompilacija s 30 pjesama. Prvi disk identičan je prethodno navedenom, dok drugi donosi dvije nove pjesme i favorite obožavatelja poput "Blaze of Glory", "Blood on Blood", "These Days" i "Keep the Faith".
Četiri nove pjesme su "The More Things Change", "No Apologies", "This Is Love, This Is Life", te već spomenuti singl "What Do You Got?" koji će u eter krajem kolovoza.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Upisi u Groove sound&music school
Od 6. do 11. rujna u Groove sound&music school možete se upisati na tečajeve gitare, basa, bubnjeva, pjevanja, klavijatura, saxa i tonske produkcije pod vodstvom profesionalnih imena domaće glazbene scene.
gitara: Elvis Penava i Zlatko Bebek Beba
bubnjevi: Krunoslav Levačić Kruno
bas: Zvonimir Bučević Buč
pjevanje: Astrid Kuljanić i Tina Rupčić
klavijature: Jurica Leikauf
saksofon: Zdenko Ivanušić
tonska produkcija: Mladen Malek
Broj mjesta na nekim instrumentima je ograničen, a više informacija obratite se na lets@groove.hr.
Muzika.hr
Od 6. do 11. rujna u Groove sound&music school možete se upisati na tečajeve gitare, basa, bubnjeva, pjevanja, klavijatura, saxa i tonske produkcije pod vodstvom profesionalnih imena domaće glazbene scene.
gitara: Elvis Penava i Zlatko Bebek Beba
bubnjevi: Krunoslav Levačić Kruno
bas: Zvonimir Bučević Buč
pjevanje: Astrid Kuljanić i Tina Rupčić
klavijature: Jurica Leikauf
saksofon: Zdenko Ivanušić
tonska produkcija: Mladen Malek
Broj mjesta na nekim instrumentima je ograničen, a više informacija obratite se na lets@groove.hr.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
21 godina Crowded Housea na novom 'best ofu'
Jednostavno nazvana "The Very Very Best Of Crowded House" nova je kompilacija australskih pop-rock legendi Crowded House, a bit će objavljena 26. listopada.
Kompilacija će biti izdana na CD-u i kao digitalni download, a sažimat će period grupe od istoimenog im prvijenca iz 1986. pa sve do povratničkog albuma "Time On Earth" objavljenog 2007. godine.
Kompilaciju objavljuje njihova prijašnja etiketa Capitol Records/EMI Music, a njezino prošireno digitalno izdanje sadržavat će i live cover kultnih im rock sunarodnjaka Hunters And Collectors "Throw Your Arms Around Me" snimljen u klubu The Roxy u Los Angelesu 26. veljače 1987., koji se 1993. našao na B-strani singla "Distant Sun".
CD & Digital Edition:
Something So Strong
Weather With You
It's Only Natural
Chocolate Cake
Fall At Your Feet
Distant Sun
Better Be Home Soon
Four Seasons In One Day
Don't Dream It's Over
Mean To Me
Locked Out
Don't Stop Now
Pineapple Head
Instinct
Fingers Of Love
Private Universe
Not The Girl You Think You Are
Nails In My Feet
Pour Le Monde
Expanded Digital Edition:
Now We're Getting Somewhere
World Where You Live
Weather With You
Something So Strong
When You Come
Fingers Of Love
Four Seasons In One Day
Distant Sun
Don't Stop Now
Sister Madly
Chocolate Cake
Locked Out
Never Be The Same
Hole In The River
Better Be Home Soon
Mean To Me
It's Only Natural
Fall At Your Feet
Recurring Dream
Private Universe
Pineapple Head
She Called Up
I Feel Possessed
Instinct
Everything Is Good For You
Into Temptation
Nails In My Feet
Don't Dream It's Over
Pour Le Monde
Whispers And Moans
Throw Your Arms Around Me (Live from The Roxy, Los Angeles, Feb. 26, 1987)
Muzika. hr
Jednostavno nazvana "The Very Very Best Of Crowded House" nova je kompilacija australskih pop-rock legendi Crowded House, a bit će objavljena 26. listopada.
Kompilacija će biti izdana na CD-u i kao digitalni download, a sažimat će period grupe od istoimenog im prvijenca iz 1986. pa sve do povratničkog albuma "Time On Earth" objavljenog 2007. godine.
Kompilaciju objavljuje njihova prijašnja etiketa Capitol Records/EMI Music, a njezino prošireno digitalno izdanje sadržavat će i live cover kultnih im rock sunarodnjaka Hunters And Collectors "Throw Your Arms Around Me" snimljen u klubu The Roxy u Los Angelesu 26. veljače 1987., koji se 1993. našao na B-strani singla "Distant Sun".
CD & Digital Edition:
Something So Strong
Weather With You
It's Only Natural
Chocolate Cake
Fall At Your Feet
Distant Sun
Better Be Home Soon
Four Seasons In One Day
Don't Dream It's Over
Mean To Me
Locked Out
Don't Stop Now
Pineapple Head
Instinct
Fingers Of Love
Private Universe
Nails In My Feet
Pour Le Monde
Expanded Digital Edition:
Now We're Getting Somewhere
World Where You Live
Weather With You
Something So Strong
When You Come
Fingers Of Love
Four Seasons In One Day
Distant Sun
Don't Stop Now
Sister Madly
Chocolate Cake
Locked Out
Never Be The Same
Hole In The River
Better Be Home Soon
Mean To Me
It's Only Natural
Fall At Your Feet
Recurring Dream
Private Universe
Pineapple Head
She Called Up
I Feel Possessed
Instinct
Everything Is Good For You
Into Temptation
Nails In My Feet
Don't Dream It's Over
Pour Le Monde
Whispers And Moans
Throw Your Arms Around Me (Live from The Roxy, Los Angeles, Feb. 26, 1987)
Muzika. hr
Započeo/la tema :
"Imagine" i "Jump" spojeni u jednu pjesmu
Obrade glazbenih klasika, kao i njihove remiksevi normalna su praksa, no rijeđe je da se netko malo više 'zaigra', pa od dvije pjesme napravi jednu.
Zadnji takav veći slučaj je onaj kada je Mighty Mike na muzičku kulisu genijalne Lennonove pjesme "Imagine" 'zaljepio' tekst najpoznatije pjesme Van Halena "Jump", koje je dobila ime "Imagine A Jump".
Reakcije na ovaj 'mix'na koje smo naišli nećemo vam prenijeti, već ostaviti da sami donosite svoj sud, a za 'pomoć' nudimo i originalne verzije obiju pjesama.
Muzika.hr
Obrade glazbenih klasika, kao i njihove remiksevi normalna su praksa, no rijeđe je da se netko malo više 'zaigra', pa od dvije pjesme napravi jednu.
Zadnji takav veći slučaj je onaj kada je Mighty Mike na muzičku kulisu genijalne Lennonove pjesme "Imagine" 'zaljepio' tekst najpoznatije pjesme Van Halena "Jump", koje je dobila ime "Imagine A Jump".
Reakcije na ovaj 'mix'na koje smo naišli nećemo vam prenijeti, već ostaviti da sami donosite svoj sud, a za 'pomoć' nudimo i originalne verzije obiju pjesama.
Muzika.hr
Započeo/la tema :
Koncertni album Asie
Britanska neoprogressive 'supergrupa' Asia objavit će za Frontiers Records 15. listopada koncertno DVD/CD izdanje "Spirit Of The Night - Live in Cambridge 2009".
Set lista uključuje naslove sa turneje održane nakon albuma "Phoenix", prvog kojeg je bend snimio u originalnoj postavi (Wetton/Downes/Howe/Palmer) nakon 23 godine, plus najpoznatije pjesme iz cjelokupne karijere.
"Spirit Of The Night - Live in Cambridge 2009" bit će dostupan kao Limited edition CD/DVD digipak, te u odvojenim DVD i CD izdanjima.
CD:
Only Time Will Tell
Time Again
An Extraordinary Life
My Own Time
Open Your Eyes
Fanfare For The Common Man (CD exclusive)
Here Comes The Feeling
Never Again
The Heat Goes On
Sole Survivor
Don't Cry
Heat Of The Moment
Midnight Sun (Bonus Track)
DVD:
Only Time Will Tell
Time Again
An Extraordinary Life
My Own Time
Open Your Eyes
Here Comes The Feeling
Never Again
The Heat Goes On
Sole Survivor
Don't Cry
Heat Of The Moment
Bonus materijal:
In the Court of the Crimson King (feat. Ian McDonald)
EPK - including John Wettons voiceover
Muzika.hr
Britanska neoprogressive 'supergrupa' Asia objavit će za Frontiers Records 15. listopada koncertno DVD/CD izdanje "Spirit Of The Night - Live in Cambridge 2009".
Set lista uključuje naslove sa turneje održane nakon albuma "Phoenix", prvog kojeg je bend snimio u originalnoj postavi (Wetton/Downes/Howe/Palmer) nakon 23 godine, plus najpoznatije pjesme iz cjelokupne karijere.
"Spirit Of The Night - Live in Cambridge 2009" bit će dostupan kao Limited edition CD/DVD digipak, te u odvojenim DVD i CD izdanjima.
CD:
Only Time Will Tell
Time Again
An Extraordinary Life
My Own Time
Open Your Eyes
Fanfare For The Common Man (CD exclusive)
Here Comes The Feeling
Never Again
The Heat Goes On
Sole Survivor
Don't Cry
Heat Of The Moment
Midnight Sun (Bonus Track)
DVD:
Only Time Will Tell
Time Again
An Extraordinary Life
My Own Time
Open Your Eyes
Here Comes The Feeling
Never Again
The Heat Goes On
Sole Survivor
Don't Cry
Heat Of The Moment
Bonus materijal:
In the Court of the Crimson King (feat. Ian McDonald)
EPK - including John Wettons voiceover
Muzika.hr
Započeo/la tema :
GaGa u 5 kila mesa najavila album na VMAs
Koliko li je Lady GaGa morala smrdjeti pod reflektorima ovogodišnje dodjele MTV VMA u Los Angelesu kad je preuzela jednu od 8 nagrada u mesnom kostimu.
Lady GaGa je ponovno trijumfirala dodjelom najekscentričnijih glazbenih nagrada, MTV Video Music Awards pokupivši 8 od 13 nominiranih kategorija, a s posljednjim govorom GaGa je najavila treći studijski album "Born This Way".
8 nagrada Lady GaGe:
Video godine- "Bad Romance"
Najbolji Pop video - "Bad Romance"
Najbolji ženski video - "Bad Romance"
Najbolja suradnja- "Telephone" feat. Beyonce
Najbolji plesni video - "Bad Romance"
Najbolja koreografija - "Bad Romance"
Najbolja režija - "Bad Romance"
Najbolja montaža - "Bad Romance"
Ostali dobitnici:
Najbolji rock video - 30 Seconds to Mars "Kings and Queens"
Najbolji muški izvođač - Eminem "Not Afraid"
Najbolji novi izvođač - Justin Bieber
Najbolji hip-hop video - Eminem "Not Afraid"
Muzika.hr
Koliko li je Lady GaGa morala smrdjeti pod reflektorima ovogodišnje dodjele MTV VMA u Los Angelesu kad je preuzela jednu od 8 nagrada u mesnom kostimu.
Lady GaGa je ponovno trijumfirala dodjelom najekscentričnijih glazbenih nagrada, MTV Video Music Awards pokupivši 8 od 13 nominiranih kategorija, a s posljednjim govorom GaGa je najavila treći studijski album "Born This Way".
8 nagrada Lady GaGe:
Video godine- "Bad Romance"
Najbolji Pop video - "Bad Romance"
Najbolji ženski video - "Bad Romance"
Najbolja suradnja- "Telephone" feat. Beyonce
Najbolji plesni video - "Bad Romance"
Najbolja koreografija - "Bad Romance"
Najbolja režija - "Bad Romance"
Najbolja montaža - "Bad Romance"
Ostali dobitnici:
Najbolji rock video - 30 Seconds to Mars "Kings and Queens"
Najbolji muški izvođač - Eminem "Not Afraid"