Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Kako doživljavate Božić? (Što je to Božić?)

+29
Chulpan
Archangel
jozefk
Teo
m
Hunnerkongen
fosforica
Ly
Sinister
Mass
Hate
Angie
Hell
Turrican
THUNDER_DINIX
diabolik.
Mr.Cooly
Neukrotivi pastuh
Amyicha
walter
FALKON 2
neven
Love
Neu
tanuki
Prop
eva kant
shakti
shaka.zulu
33 posters

Stranica 7 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Go down

Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty Re: Kako doživljavate Božić? (Što je to Božić?)

Postaj by Gost uto stu 23, 2010 8:02 pm

Neu je napisao/la:I to nije prava definicija! Vidiš, ne postoji prava definicija jer svi mi ga doživljavamo na naki svoj način. Kao štop ti vidiš obitelj, tako neki vide hranu, neki pare, neki poklone, neki ništa. Sve to ovisi od osobe do osobe.
u krivu si, to JE prava definicija kršćanskog božića(zato ga ja i ne volim kiša )
ić na misu sa obitelji, proslaviti blagdan u krugu obitelji...pokloni i ostale pizdarije koje se vežu uz to
je komercijalizacija.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty Re: Kako doživljavate Božić? (Što je to Božić?)

Postaj by Hate uto stu 23, 2010 8:05 pm

tanuki je napisao/la:serem ti se u pravopis, ako ne slijediš misao Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 675682

Pa hajmo onda biti svi nepismeni i neobrazovani - slijedite tanukievu misao....
Daleko će vas dogurat.... Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 91798
Hate
Hate
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty245 / 999245 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by FALKON 2 uto stu 23, 2010 8:05 pm

Gabrijel je napisao/la:
Neu je napisao/la:I to nije prava definicija! Vidiš, ne postoji prava definicija jer svi mi ga doživljavamo na naki svoj način. Kao štop ti vidiš obitelj, tako neki vide hranu, neki pare, neki poklone, neki ništa. Sve to ovisi od osobe do osobe.
u krivu si, to JE prava definicija kršćanskog božića, ić na misu sa obitelji,
proslaviti blagdan u krugu obitelji...pokloni i ostale pizdarije koje se vežu uz to
je komercijalizacija.

Ovo što je gabrijel napisao neu pročitaj dobro i razmisli , a sa ovim je u pravu 100% , a ako se gleda po definicijama onda za pravu vjeru u bilo šta i ne postoji definicija koja odgovara u potpunosti, ali ti ja kažem šta je za mene božić i ostali blagdani, a jelo i ostale pizdarije su mi SVAKODNEVNO jer imam takve mogućnosti.......... znači za mene je božić mir i blagostanje koje ću provesti makar taj jedan dan sa svojom obitelji a da ne moram nekud trčati
FALKON 2
FALKON 2
Doktor foruma
Doktor foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty9 / 9999 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hell uto stu 23, 2010 9:58 pm

tanuki je napisao/la:dali znate da su kršćani taj praznik preuzeli od rimljana, a zvao se Dies Natalis Solis Invicti, odnosno Dan rođenja nepobjedivog sunca.
mogo si napisati jednostavno sol invictus, o tome sam i ja pričao prije 2 god:)
http://www.crofriends.com/filozofija-psihologija-prirodne-i-drustvene-znanosti-f49/25122008-sol-invictus-t503.htm?highlight=sol+invictus
evo tema o baljezganju o tome i općenito sinkretizmu
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty497 / 999497 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri stu 24, 2010 12:09 am

kiša pa ti se sve treba crtat?
odo spavat

OT: ja jedva čekam da prođe
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by FALKON 2 sri stu 24, 2010 7:06 am

a jebote uništište božićni ugođaj mjeseca dana unaprijed Dignuta obrva
FALKON 2
FALKON 2
Doktor foruma
Doktor foruma

Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty9 / 9999 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri stu 24, 2010 4:37 pm

^^ zimski solsticij ili dan nakon kojeg dani postaju duži,
inače kao i gabri- jedva čekam da prođe!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty700 / 999700 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Ly sri stu 24, 2010 11:57 pm

Niti štujem niti slavim niti me briga, dan ako i svaki drugi.
Ly
Ly
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty61 / 99961 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hell čet stu 25, 2010 5:31 am

..meni je užitak taj zimski osječaj smajlić
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)

Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty497 / 999497 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister čet stu 25, 2010 7:02 am

Da...

Netko je rekao: Kad ti snijeg prestane biti zabava, a postane problem, znat ćeš da si odrastao. Ili nešto slično tome.

kao

Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty14 / 99914 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by FALKON 2 čet stu 25, 2010 7:25 am

Sinister je napisao/la:Da...

Netko je rekao: Kad ti snijeg prestane biti zabava, a postane problem, znat ćeš da si odrastao. Ili nešto slično tome.

kao

Tko god da rekao ovo bio je u pravu potpuno kao
FALKON 2
FALKON 2
Doktor foruma
Doktor foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Neu čet stu 25, 2010 9:30 am

kao

Tužna rečenica. Meni je snijeg još uvijek zabavan. Jedva čekam da padne, i da kuće i borovi budu bijeli. To je pravi ugođaj.

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty999 / 999999 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica čet stu 25, 2010 9:16 pm

kako doživljavam božić?
nešto slicno kao što su to vrijeme zimskog solsticija doživljavali u predkršćanskim kulturama.
rađanje sunca, koje donosi svijetlost svijetu, život, toplinu...duže dane Very Happy

što je to božić?
kršćanski blagdan, preuzet iz tih istih predkršćanskih slavlja.
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty21 / 99921 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet stu 26, 2010 5:46 am

+ ljepo je vidjeti te opet Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty700 / 999700 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hell pet stu 26, 2010 7:31 am

Neu je napisao/la:

kao

Tužna rečenica. Meni je snijeg još uvijek zabavan. Jedva čekam da padne, i da kuće i borovi budu bijeli. To je pravi ugođaj.
Slažem se, u nekim stvarima ne treba odrasti smajlić
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Hunnerkongen sub pro 11, 2010 8:55 pm

Božić je već odavno postao samo komercijalizirano šopingholičarsko ludilo, naravno preuzeto od Amera.
Hunnerkongen
Hunnerkongen
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty39 / 99939 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica pon pro 13, 2010 10:39 pm

Hunnerkongen je napisao/la:Božić je već odavno postao samo komercijalizirano šopingholičarsko ludilo, naravno preuzeto od Amera.

nije baš potpuno točno. i puno prije legende o kristu su se rađali svakojaki božići, pa se prigodno i slavili.

fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty21 / 99921 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by m pon pro 20, 2010 10:55 am

smješni ste , nitko od vas ne drži do toga ali ipak svi ukrašavate jelke , borke i ostale crnogorične biljke .......
svi spremate poseban , malo bogatiji ručak ...........
a zašto ako ne držite do toga ....
zašto ????????????????

što se tiče poganskih običaja obilježavanja , pa ljudi tko vam brani da palite krijesove i da obavljate ostale ritulane koji vam odgovaraju ..............

ne razumijem .............
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty14 / 99914 / 999Kako doživljavate Božić?  (Što je to Božić?) - Page 7 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon pro 20, 2010 1:12 pm

A tko to ukrašava, a da ne drži do Božića?
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by FALKON 2 pon pro 20, 2010 1:16 pm

90 % svih koji ovdje pričaju da ne držu do božića ali uživaju u blagodatima istoga te naravno i ukrašavaju kako su običaju u kojem kraju.
FALKON 2
FALKON 2
Doktor foruma
Doktor foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon pro 20, 2010 1:17 pm

Navedi tko?
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m pon pro 20, 2010 1:43 pm

mirko i perko , joža i štef ...........
kaj si ko dijete da ti poimence navodim .............
ima tu bar četri forumaša ako ne više koje ne vjeruju , nee drže do toga , a ipak če ga obilježiti na neki način ...........

daj ajde vas bar 90 % koji ne drže do Božića , ipak ga na neki način slave , kupujete si poklone pod jelku , borku koju ne kitite i tak ..........

m
m
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon pro 20, 2010 1:46 pm

Pa navedi te forumaše, ja nisam vidio takve slučajeve. Zato i pitam.
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m pon pro 20, 2010 1:52 pm

taman posla da piomence navodim , nego obično ti imaju kao neku ispriku , kao ne obilježavauju oni , nego nijhovi roditelji ili cura ili susjed i tak ..............
a oni su kao prisiljeni jel dijele životni prostor sa ukučanima koji vjeruju , ili ne vjeruje ali obilježavaaju ............

Laughing

90 % ljudi koje ne drže do vjere obilježavauju Božić na neki nači ............
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon pro 20, 2010 1:54 pm

Brzo je nestalo to četvero forumaša.
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 10. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

[Vrh]

- Similar topics