Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Novosti iz Hardware svijeta

Stranica 2 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on sri srp 01, 2009 9:14 pm

IBM i ETH institut iz Zuricha predstavili potpuno novu metodu vodenog hlađenja superračunala

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 6czqvkjt7k7j4zzjdpir

Švicarski Savezni institut za tehnologiju, ETH (Eidgenössische Technische Hochschule Zürich) i IBM predstavili su potpuno novi način vodenog hlađenja superračunala koji će višak topline koju stroj stvara pri radu iskoristiti za grijanje zgrada sveučilišta. Riječ je o tehnologiji, radno nazvanoj Aquasar , koja predstavlja značajan napredak u ostvarenju energetski učinkovitijeg računalstva – smanjiti će potrošnju energije za četrdeset posto i emisiju ugljičnog dioksida za 85 posto. To znači da će superračunalo s novim sustavom vodenog hlađenja emitirati oko trideset tona CO2 manje u usporedbi sa superračunalom sličnih karakteristika koje koristi današnje tehnologije hlađenja.

Superračunalo s ugrađenim inovativnim Aquasar sustavom vodenog hlađenja i ponovnom uporabom topline stroja koje će trošiti 40 posto manje energije, bit će smješteno na ETH institutu u Zurichu i počet će s radom slijedeće, 2010., godine. Novi sustav rezultat je dugoročne suradnje ETH instituta i IBM-a u području istraživanja računalnog hlađenja na razini procesora, temeljenog na konceptu 'vodom hlađenih data centara s izravnom ponovnom uporabom energije'. Taj koncept razvili su znanstvenici u IBM-ovu istraživačkom laboratoriju u Zurichu.

Vodom hlađeno superračunalo sastojat će se od dva IBM BladeCenter poslužitelja u tzv. rack dizajnu, koje će moći obrađivati oko deset teraflopsa podataka u sekundi. Svi procesori na oba poslužitelja bit će opremljeni minijaturnim visokoučinkovitim hladilima te će biti spojeni na mrežu instalacija i konektora putem koje će se svaki od njih moći po potrebi uključivati ili isključivati iz sustava.

Voda upija 4000 puta više topline od zraka, a i bolje je sredstvo za njezin prijenos što je čini puno učinkovitijim sredstvom za hlađenje. Voda približne temperature od 60 °C dovoljna je za održavanje procesora na njegovoj idealnoj radnoj temperaturi koja je puno niža od maksimalno dopustivih 85 °C. Viša temperatura sredstva za hlađenje rezultira i njegovom višom temperaturom na izlazu iz sustava. U slučaju Zurichškog superračunala temperatura vode koja će izlaziti iz sustava bit će 65°C.

Cjevovod uređaja za hlađenje svakog pojedinog čipa povezan je s cjevovodima ostalih čipova, a svi skupa povezani su s glavnom mrežom za prijenos vode. Superračunalo treba oko deset litara vode za hlađenje, a crpka osigurava protok od približno 30 litara u minuti. Cijeli sustav za hlađenje je zatvoreni krug: hladna voda se prvo zagrije prelaskom preko čipova te zatim hladi u sustavu cjevovoda i dok prolazi kroz pasivni izmjenjivač topline. U konkretnom, eksperimentalnom slučaju taj sustav toplinu koju je preuzeo u superračunalu prenosi izravno u sustav centralnog grijanja sveučilišta u Zurichu. Na taj način voda se ne mora hladiti u posebnim uređajima za hlađenje koji su poznati kao veliki potrošači energije.
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet srp 02, 2009 3:55 pm

CANYON nastavlja s proširenjem ponude

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Crk9a851nr424ywacsnsCanyon je predstavio novu liniju proizvoda koja de vam pomodi u poboljšanju kvalitete i performansi vašeg računala i multimedijske opreme. Predstavljanjem više od 30 vrsta audio, video i računalnih kablova, Canyon zauzima jaku poziciju na tržištu.

Svi Canyon kablovi imaju 24 kt pozlaćene konektore koji osiguravaju dugotrajnu kvalitetu i siguran, brz i stabilan prijenos, dvostruko oklopljeni konektori pružaju jednostavno postavljanje i čvrsto povezivanje, zaštitni oklop i aluminijska folija osiguravaju kvalitetu signala i minimaliziraju smetnje kako bi prijenos tekao bez zastoja. Kablovi su napravljeni od bakra visoke vodljivosti (za odličan prijenos -99.96% antioksidacijski), za veću izdržljivost, vanjski sloj kabla napravljen je od fleksibilnog PVC omota, a zahvaljujući oznakama u boji omogućuju brzu i ispravnu instalaciju.


IZVOR: Canyon Tech
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet srp 03, 2009 7:04 pm

HP-ova usluga za praćenje i povrat prijenosnih računala


Tvrtka HP je najavila novu uslugu praćenja i povrata prijenosnih računala (Notebook Tracking and Recovery Service), osmišljenu kako bi korisnicima pomogla u borbi protiv rastućih problema kompromitiranja podataka i otuđenja identiteta koji proizlaze iz računalnih krađa. Zahvaljujući novoj usluzi HP može ponuditi potpun portfelj usluga za zaštitu prijenosnih računala, čime se nadopunjuju postojeće usluge zaštite od slučajnih oštećenja (Accidental Damage Protection) i zadržavanje oštećenih medija i podataka na istima (Defective Media Retention).

HP-ova usluga Tracking and Recovery Service koristi već instalirani softver koji pruža snažno, višeslojno sigurnosno rješenje, uz pomoć kojega organizacije rješavaju probleme zaštite podataka, povrata podataka nakon računalne krađe i sigurnog upravljanja IT imovinom. HP-ova usluga IT profesionalcima omogućuje praćenje i povrat ukradenih prijenosnih računala (Tracking and Recovery Service), brisanje podataka na daljinu kako bi se zaštitile povjerljive informacije (Data Delete), otkriva neautorizirani softver ili nestali hardver, te pomaže osigurati usklađenost s postojećom regulativom.

HP-ova usluga Tracking and Recovery Service dostupna je po cijeni od 322 kn (PDV uključen) godišnje (iznos godišnje pretplate) preko izravnih HP-ovih prodajnih kanala i partnera.


PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet srp 03, 2009 7:22 pm


ARCTIC MX-3


Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 36vtlg4im7jei628crxz

Arctic Cooling predstavlja novu Arctic MX-3 termalnu pastu u 4 gramskom pakiranju.
AC je ovu pastu namijenio overclockerima zbog njene visoke termalne vodljivosti
(8.2 W/mK) i prirode nestvrdnjavanja. Pasta po AC-ovim testovima kotira vrlo visoko,
a za konačnu potvrdu ipak ćemo pričekati nezavisne testove. Jamstvo na pastu je
8 godina, a maloprodajna cijena na Europskom tržištu će joj biti 8.95 €.


PCE
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on sri srp 08, 2009 7:05 am

Verbatim nudi SSD Express karticu za PC i Mac


Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Ssdexpresscard64gb0


Verbatim je na najavio ovogodišnjem CeBIT-u u Hanoveru svoju novu SSD Express karticu za PC i Mac korisnike. Nova kartica pripada generaciji solid-state drive kartica (SSD) koja omogućuje do pet puta veće brzine od standardnog USB-a, kod svih PC računala opremljenih ExpressCard slot odnosno Mac računala s odgovarajućim dodatkom za skladištenje podataka. Bazirana na 34mm ExpressCard modulu (75mm x 34mm x 5mm), Verbatim SSD Express kartica će biti dostupna u veličinama od 16, 32 i 64GB.

S brzinama čitanja do maksimalnih 120MB/sec (800X) i brzinama zapisivanja do 30MB/sec (200X), Verbatimova nova SSD Express kartica nudi bolje performanse od standardnih USB baziranih rješenja. Verbatimova PCI SSD Express kartica je također poboljšana za korištenje Windows ReadyBoost opcije jer omogućuje korisniku da dodijeli dio neupotrebljenog prostora na kartici za ubrzavanje PC sustava baziranom na Windows Vista operativnom programu.


PC Ex
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Neu on sri srp 08, 2009 1:10 pm

ARCTIC MX-3 baš fora izgleda

_________________
Upoznao sam neke čudne, predivne ljude među kojima i sebe – nekoga koga mnogi nikada ne upoznaju.Charles Bukowski
Neu
Neu
CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4928
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty999 / 999999 / 999Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet srp 09, 2009 3:30 pm


OCZ Vertex TurboNovosti iz Hardware svijeta - Page 2 Vertexturbossd0


OCZ predstavlja poboljšanu seriju svojih Vertex SSD diskova sa sufiksom Turbo. Promjene su zahvatile DRAM buffer memorijskog kontrolera koji sada radi na 180MHz umjesto prijašnjih 166MHz, a povišen je i host takt. Veličina buffera je ostala ista, dakle 64MB. Ovime su povećane brzine transfera, pa tako najveći 250GB model postiže 270MB/s prilikom čitanja i 210MB/s prilikom zapisa podataka. Održiva brzina zapisa je 120MB/s. Kao i prethodna serija, i ova dolazi u kapacitetima od 30GB, 60GB, 120GB i 250GB, a jamstvo je tri godine.Prestigio DataRacer II


Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Prestigiodr20Prestigio je prošli tjedan predstavio novog člana svoje Racer kolekcije; Data Racer II (DR2). Dizajn je definitivno atraktivan, a disk omogućuje i velike brzine transfera.

Ovaj 2.5” eSATA prijenosni disk osigurat će vam do 500GB prostora za pohranu podataka na HDD-u kojem ploče rotiraju na 7200rpm. Karakterizira ga i Turbo mod funkcija koja omogućuje ubrzanje prijenosa podataka za 25% u odnosu na obične hard diskove. Zahvaljujući USB 2.0 sučelju, ne zahtjeva dodatno napajanje.

Uz DR2 isporučuje se i zaštitna torbica od prave kože u crveno-crnoj boji. Kompatibilan je sa Microsoft Windows 2000/XP/Vista, Mac OS i Linux operativnim sistemima. Zahvaljujući Plug-and-Play mogućnosti instalacija ovog diska je jednostavna.PC Ex
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet srp 10, 2009 2:40 pm

M SAN uvodi SAP poslovni sustavM SAN Grupa je potpisala ugovor o implementaciji SAP poslovnog sustava koji će biti podrška poslovnim procesima grupacije. Ugovor je potpisan sa tvrtkom SAP d.o.o. i partnerom koji će SAP poslovni sustav implementirati, tvrtkom KING ICT d.o.o.. Od strane M SAN Grupe ugovor je potpisao predsjednik Uprave Miroslav Huzjak, dok su od strane SAP-a ugovor potpisali Igor Dropulić, direktor SAP-a te u ime KING ICT-a, Plamenko Barišić, član Uprave KING-ICT.

Potpisivanjem ugovora o implementaciji SAP ERP rješenja osigurat će se izrgradnja integriranog poslovno-informacijskog sustava koji će biti podrška poslovnim procesima u M SAN grupaciji i kreirati odgovarajuću osnovu za daljnji razvoj poslovanja. Projekt implementacije odvijat će se kroz pet modula i to: nabava, proizvodnja, prodaja, financije i računovodstvo te kontroling. Ključne prednosti SAP poslovnog sustava za M SAN grupaciju prvenstveno će značiti povećanje efikasnosti i profitabilnosti kroz bolje upravljanje imovinom i troškovima, kao i investicijama. Sveobuhvatna integriranost sustava i podataka jamčit će napredniji kontroling u svim aspektima i svim poslovnim funkcijama. Početak implementacije projekta za RH predviđen je za srpanj ove godine, gdje će se po završetku nastaviti regionalna implementacija.


PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on uto srp 14, 2009 5:42 am

AMD priprema nove procesore

Prema neslužbenim informacijama, tvrtka AMD trebala bi tijekom kolovoza predstaviti nove procesore iz serija Phenom II i Athlon II. Porodica Phenom II trebala bi biti osvježena do sada najmoćnijim četverojezgrenim modelom, Phenomom II X4 965 Black Edition, koji radi na taktu od 3,4 gigaherca. Novi model u porodici Athlon II također je četverojezgreni procesor, no razliku od svog skupljeg rođaka Phenoma ima samo L2, ali ne L3 cache.

Prema navodima sa stranica Xbitlabs, Athlon II X4 630 radit će na taktu od 2,8 gigaherca te će imati ukupno 2 megabajta L2 _cachea_ odnosno 512 kilobajta po svakoj jezgri. Kako znamo da postojeći Athlon II X2 procesorim imaju L2 cachea kapaciteta 2 megabajta, navodi da će Athlon II X4 procesori imati jednak cache nisu logični.

Naime, Athlon II X2 specifičan je po tome što je za razliku od Phenoma II X2 originalno zamišljen kao dvojezgreni procesor. To ujedno Athlon II X4 čini prvim AMD-ovim procesorom koji je načinjen od više komada silicija. Samim time, ako je Athlon II X4 načinjen od dvije Athlon II X2 jezgre, logično je da svaka od njih ima puni L2 cache, pa bi u konačnici novi Athlon II X4 630 trebao imati 4 megabajta L2 cachea. Kao što to obično biva, da bi razriješili ovu malu misteriju morat ćemo pričekati da nove procesore i AMD službeno najavi.

Uz nove procesore AMD također planira predstaviti i novi čipset s integriranom grafikom, AMD 785G. Prema svemu sudeći, vjerojatno je riječ o nadograđenoj inačici čipseta AMD 780G koja je proizvedena 40-nanometarskim procesom. Obzirom da četverojegreni Athlon II ima TDP od 65 vata, kombinacija ovog procesora i novog čipseta biti će odlično rješenje za ljubitelje HTPC računala.

PC Ex
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet srp 16, 2009 6:07 am

Omnidirekcionalno iz Logitecha

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Ktts2tkuf57l8y4dd12j


Tvrtka Logitech danas je najavila proširenje svoje ponude multimedijalnih zvučnika s četiri nova sustava bazirana na omnidirekcionalnoj tehnologiji. Sustavi Z320, Z323, Z520 i Z523 specifični su po tome što za razliku od dosadašnjih rješenja nemaju zvuk koji je usmjeren prema prednjoj strani zvučnika već ovi zvučnici zvuk pokušavaju u svim smjerovima odašiljati jednakim intezitetom. Ovakav pristup dizajnu zvučnika u teoriji korisniku omogućava da bolje uživanje u glazbi, filmovima ili igrama. Dakako, da li to zaista funkcionira u praksi, ostaje nam za provjeriti.

Z523 i Z323 su 2.1 zvučnici, a Z520 i Z320 klasični stereo zvučnici bez odvojene niskotonske jedinice. Z523 imaju RMS snagu od 40 vata, Z323 od 30 vata, Z520 od 26 vata, a najslabiji Z320 od tek 10 vata. Prema službenom priopćenju za medije, nove zvučnike u trgovini možemo očekivati u rujnu i to po cijeni od 369 kn za model Z320, 439 kn za model Z323 te 739 kn za dva preostala primjerka (Z523 i Z520).
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet srp 17, 2009 5:47 pm

Canon SELPHY CP790

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Nc8x4siex4jmjpycjh7

SELPHY CP790 je projektiran tako da omogući maksimalnu jednostavnost upotrebe i praktičnost. 3-inčni LCD zaslon i Canonov kotačić Easy-Scroll omogućuju jednostavno i brzo postavljanje, navigaciju i korištenje. U SELPHY CP790 ugrađen je niz zabavnih predložaka i rasporeda koji korisnicima svih dobnih skupina omogućuju kreativnu prilagodbu slika, a značajke automatske korekcije slike jamče jednostavnu izradu slika profesionalne kvalitete.

Ugrađeni PictBridge priključak i utori za memorijske kartice pojednostavljuju izravan ispis s niza digitalnih fotoaparata i memorijskih kartica, a fotografije u formatu razglednice ispisuje za 47 sekundi. Integrirana ručka za nošenje, košara za pohranu i dodatna baterija korisnicima omogućuju ispis ma gdje se nalazili – računalo im nije potrebno.
PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on uto kol 04, 2009 8:30 pm

Intel isporučio prve 34nm SSD diskove

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Fexp9ujmhhx65qadno0

Intel prebacuje svoje NAND flash SSD proizvode na napredniji, 34-nanometarski proizvodni proces. Prijelaz na novi proizvodni proces pridonijet će smanjenju cijena za proizvođače osobnih i prijenosnih računala te privatne korisnike za čak šezdeset posto, zahvaljujući smanjenju veličine procesora i naprednom projektiranju.

Disk Intel X25-M s 34-nm flash memorijom kompatibilan je s postojećom 50-nm verzijom, a takav će i ostati radi zamjene postojećih tvrdih diskova. U usporedbi sa starijom 50-nm verzijom, novi X25-M nudi bolju latenciju i veći broj ulazno-izlaznih operacija u sekundi (IOPS) pri nasumičnom pisanju. Točnije smanjuje latenciju za 25 posto te tako omogućuje brži pristup podacima – radi uz latenciju od 65 mikrosekundi, u usporedbi s otprilike 4000 mikrosekundi na HDD-u.

Nova cijena diska X25-M od 80 GB u prodajnom kanalu iznosi 225 USD za količine do tisuću komada (što je smanjenje od šezdeset posto u odnosu na početnu cijenu od 595 USD prije godinu dana). Verzija od 160 GB košta 440 USD (u usporedbi s 945 USD pri predstavljanju) u količinama do tisuću komada. X25-M isporučuje se u standardnom 2,5-inčnom kućištu. Model X18-M, u 1,8-inčnom kućištu, počet će se isporučivati u 34-nm verziji tijekom ovog tromjesečja. X25-M kompatibilan je sa SATA tvrdim diskovima i svim operacijskim sustavima, a podržavat će i Microsoft Windows 7 kada se pojavi na tržištu. Kada se to dogodi, Intel će izdati ažuriranje firmwarea koje će omogućiti podršku za naredbu Trim u sustavu Windows 7 te korisnički alat koji će korisnicima omogućiti optimizaciju performansi SSD diskova u sustavima Windows XP i Vista.


PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Turrican on uto kol 04, 2009 10:07 pm

Još uvijek strahovito skupo. Hard diskovi su i dalje kost u grlu performansama računala i koliko god imali brzi i skupi procesor, hrpu memorije i skupu grafičku, vaš se komp kada treba dignuti Windowse i općenito raditi jednostavno ponaša kao da ste ga kupili na placu za 200 kn. Sve je to kriva tehnologija hard diska i to će tako biti zauvijek čak i da si kupite procesor koji radi na 10 GHz Windowsi će vam se opet sporo dizati itd.

Tehnologija SSD diskova će omogućiti kraj ovoj muci. Recimo neka stara kanta sa procesorom od 400 MHz bi brže digla Windowse XP sa SSD diskom nego vaš komp sa četverojezgrenim procesorom na 3 GHz a sa običnim hard diskom.

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty55 / 99955 / 999Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on sri kol 05, 2009 8:15 am

Točnije smanjuje latenciju za 25 posto te tako omogućuje brži pristup podacima – radi uz latenciju od 65 mikrosekundi, u usporedbi s otprilike 4000 mikrosekundi na HDD-u.
@ Turrican to o ovom govoriš?vidio sam da si to već negdje spominjo ali
nisam mislio da je baš tolika razlika hmm
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Turrican on sri kol 05, 2009 10:31 am

Obični hard diskovi su mehanički i zato su spori. SSD diskovi su čisto elektronički i nemaju nikakvih pokretnih dijelova. Uz to su i lakši i troše manje struje (trajanje baterije laptopa će skočiti u nebesa)

Evo pogledaj na ovoj web stranici: http://www.50leaves.com/apple/hdd-vs-sdd-speed-comparison/ YouTube filmić gdje uspoređuju brzinu dizanja Viste i gašenja, lijevo je laptop sa običnim hardom, a desno sa SSD. Oba su upaljena u isto vrijeme. Zanimljivo je gore

Turrican
Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant)
Tehničar foruma Tury  (Informatičar,  zajebant)

Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty55 / 99955 / 999Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on sri kol 05, 2009 10:43 am

a jebote koja razlika,skoro nevjerovatno.....ali zanimljivo u svakom slučaju,
iako me opet zabolila duša kad vidim vistu kako se diže Laughing
tnx
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet kol 06, 2009 8:25 am


AMD 785G čipsetNovosti iz Hardware svijeta - Page 2 96u5fmx1qdxubjpk8qcd

AMD danas predstavlja svoj novi čipset nazvan 785G. Riječ je o čipsetu iz mainstream segmenta i nasljedniku 780G čipseta. Za razliku od starijeg proizvoda koji ima integriranu HD3200 grafiku (RV610), novi ima HD4200 (RV620) grafiku. RV620 je napravljen u 55nm prizvodnom procesu, ima 205 milijuna tranzistora, podršku za DX10.1 i UVD2. Podržava i ubrzano transkodiranje videa, HDMI 1.3 te DisplayPort.

Kako sami kažu ovaj čipset je idealan za korištenje sa Athlon II procesorima iz mainstream segmenta. Prve ploče se na tržištu očekuju uskoro od AMD-ovih partnera kao što su Asus, ASRock, Biostar, DFI, ECS, Foxconn, Gigabyte, Jetway i MSI.


Izvor PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet kol 06, 2009 8:17 pm

Foxconn Cinema II

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Ohop6wxs0c8i3wtmfpyr

Matična ploča CINEMA II je novi član Foxconn Digital Life serije, a zasnovana je na novoj AMD platformi koja donosi ATI Radeon HD 4200 IGP sa AMD 785G čipsetom te je namijenjena mainstream tržištu. CINEMA II podržava nove AMD procesore sa AM3 utorom i Hyper Transport 3.0 sabirnicom, dok integrirani Radeon HD 4200 grafički procesor donosi podršku za DirectX 10.1 API te AMD UVD (Unified Video Decoder) druge generacije koji poboljšava kvalitetu slike te ubrzava hardversku akceleraciju video sadržaja.

Sve ploče na raspolaganju imaju 4 DIMM utora te podržavaju do 16GB DDR2 ili DDR3 memorije. Kada su u pitanju utori za proširivanje, Cinema / Cinema II ploče nude po jedan PCIe x16 i PCI utor te dva PCIe x1 utora. Deluxe verzije ploča se mogu pohvaliti sa dodatkom FireWire portova te 128MB integrirane SidePort memorije koja poboljšava 3D performanse Radeon HD 4200 grafičkog procesora. Osim toga, tu je i DTS CONNECT koji uključuje DTS Neo:PC i DTS Interactive tehnologije koje omogućavaju prijenos 2-kanalnog zvuka i njegovo kodiranje u višekanalni surround zvuk. Video izlazi na CINEMA II seriji nude veliki broj VGA izlaza kao što su HDMI, DVI i D-SUB. Integrirani grafički procesor i HD audio čip omogućavaju prikaz 1080p HD video sadržaja uz 7.1 surround zvuk, uz podršku za dual-stream PiP (Picture in Picture) na Blu-ray medijima.EVGA GeForce GTX 295


Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 5brh65kwp1mas508ql8s

EVGA je proširila svoju liniju grafičkih kartica, ovoga puta s dva modela iz nVidia GeForce GTX 295 serije. Oba modela imaju tvornički povišene radne taktove, a ostale specifikacije i cijene slijede u tablici


GeForce GTX 295 CO-OP FTW

* Model: 017-P3-1298-AR
* Internal clock: 684 MHz (18.75% above default clock of 576 MHz).
* Memory: 1,792 MB GDDR3.
* Memory clock: 2,160 MHz DDR (8.11% above default clock of 1,998 MHz DDR).
* Processor units: 480.
* Shader clock: 1,476 MHz (18.84% above default clock of 1,242 MHz).
* PCI Express 2.0.
* MSRP: USD 559.99.


GeForce GTX 295 CO-OP Superclocked

* Model: 017-P3-1296-AR
* Internal clock: 602 MHz (4.51% above default clock of 576 MHz).
* Memory: 1,792 MB GDDR3.
* Memory clock: 2,052 MHz DDR (2.70% above default clock of 1,998 MHz DDR).
* Processor units: 480.
* Shader clock: 1,296 MHz (4.35% above default clock of 1,242 MHz).
* PCI Express 2.0.
* MSRP: USD 519.99.


Izvor PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet kol 28, 2009 6:34 pmAsus P7P55D Premium
21.08.2009.


Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Yskyxlfxti7xogoduhno


Asus ponovno sprema još jedan model matične ploče iz Premium serije, ovoga puta namijenjena za Intel LGA 1156 procesore. Ploča je opremljena s dva SATA 6.0 Gbps konektora, koristi 32+3 dizajn naponske regulacije, ima četiri DDR3 memorijska utora, 2xPCie x16 i 6 standardnih SATA 3.0 Gbps konektora. Naravno, tu je i cijelo čudo dodatne opreme u vidu TurboV overkloking gumba, daljinskog upravljača i sličnih radosti, a očekivana cijena je oko 200 €.


PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Mr.Cooly on pet kol 28, 2009 6:38 pm

a sta je to ?????????????????????
Mr.Cooly
Mr.Cooly
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 21.04.2009
Broj postova : 4748
Reputacija Reputacija : 253
Godina imam : 28
Započeo/la tema :
Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pet kol 28, 2009 6:39 pm

pa matična ploča........ono na čeg ti je pospajano sve ostalo u
kompjuteru.......
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Mr.Cooly on pet kol 28, 2009 6:40 pm

ma to je glupost laku noc

ne spamaj (TD)
Mr.Cooly
Mr.Cooly
Obožavatelj foruma
Obožavatelj foruma

Registriran/a : 21.04.2009
Broj postova : 4748
Reputacija Reputacija : 253
Godina imam : 28
Započeo/la tema :
Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty0 / 9990 / 999Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on pon kol 31, 2009 6:26 pm

Glasine o Radeonima HD5870 i HD5850Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 F6rynby7fm0292fxkdq

Internetom već duže vremena kruže razno razne glasine o AMD-ovom Evergreen-u, tj. DX11 Cypress grafičkom procesoru. Sada kada se vrijeme lansiranja približava (10.9?), VR-Zone donosi i nešto više detalja. Po informacijama koje oni imaju, AMD je svoje partnere obavijestio kako će Cypress XT kartice nositi ime HD5870, a Cypress PRo HD5850. Kartice bi trebale biti opremljene sa 1GB GDDR5 memorije, ATI Eyefinity tehnologijom (podrška do tri monitora), dizajnirane su za DirectCompute 5.0 i OpenCL, donose podršku za DX11, OpenGL 3.1, Accelerated Video Transcoding, CrossFireX, AVIVO, PowerPlay, imaju DL-DVI, DisplayPort i HDMI izlaze te PCI Express 2.0 podršku.
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on čet ruj 03, 2009 7:57 am

Turrican je napisao/la:Obični hard diskovi su mehanički i zato su spori. SSD diskovi su čisto elektronički i nemaju nikakvih pokretnih dijelova. Uz to su i lakši i troše manje struje (trajanje baterije laptopa će skočiti u nebesa)

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010711

dal ovo vrijedi kupit i stavit OS na njega,stavot ga kao c particiju-disk,
a pošto sad imam HDD 250 giga da njga počistim i ostavim samo kao memoriju,
znači na SSD da radim,na HDD samo spremam ono što ne stane na SSD?
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Gost on sub ruj 05, 2009 7:10 pm

Western Digital 2TB disk

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 22bld0vj96nydcx9rr4k

Iz WD nam dolaze dva nova XL primjerka diskova, namijenjena desktop i serverskom tržištu. Caviar Black i RE4 koriste ploče od 500 GB, SATA 300 interface, imaju po 64 MB priručne memorije, vrte se na 7200 kor/min i opremljeni su s dva procesora i dual-actuator sistemom za poboljšanje performansi i preciznosti. Oba diska imaju 5-godišnju garanciju, te cijenu od USD 299 za standardni Caviar model, dok je RE4 tek isporučen OEM proizvođačima na verifikaciju.


OCZ Z-Drive

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Hwqoblp0u2q296s6z26d

OCZ je predstavio konačni izgled i specifikacije svog Z-Drive uređaja na CeBIT-u 2009, te objavio cijene koje i nisu toliko privlačne. Radio se o MLC baziranom SSD-u s 256 MB priručne memorije, kapaciteta 1 TB, 500 GB i 250 GB. Brzine iznose (čitanje/pisanje) 878/781MB, 878/761MB i 774/646MB, dok se cijene spuštaju od astronomskih USD 3368.99, preko USD 2450.5 i USD 1561.3 za najmanji model.


Izvor PC Expert
Anonymous
Gost
Gost


[Vrh] Go down

Novosti iz Hardware svijeta - Page 2 Empty Re: Novosti iz Hardware svijeta

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.