Blagi uvod u linux - Da li ste ikada radili na Linuxu?
+10
SAS
zbracun
jozefk
Turrican
Narco
Purgy
tanuki
Iron Man
Neu
drGspot
14 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Da li ste ikada radili na Linuxu?
Re: Blagi uvod u linux - Da li ste ikada radili na Linuxu?
Narco je napisao/la:jbte,ja uopce nerazumijem o cem vi pricate :S
ja pokušao popratiti malo, a dalje ne kužim uopće
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Izaberite Python + wxPython (wxPython je Python wrapper za popularni C++ wxWidgets GUI toolkit) i možete početi odmah. 100% open source i 100% cross platform. Qt (za GUI) nemojte jer ima jako nezgodnu (proprietary) licencu.drGspot je napisao/la:hmda...cesto sa win C++-ashem Hrvojem lamentiram o tome svemu...pa se i nasmijemo...Qt(KDE), GTK+(Gnome), win API, Amiga Intuition/Workbench,...
Ono sto me strah je ulozit ful vremena u ucenje nekog jezika, da bi na tipa 90 % ucenja nekih osnova shvatio da dependam na neki sloj/vla$nicku sw tehnologiju/API stogod, sto ce recimo sprijechit da se (lupam) OWB web browser crossPorta izmedju Linuxa, MorphOS-a, AmigaOS-a, Haikua(Open BeOS-a), Androida, MacOS-a, AtariMiNT-a, AROS-a, SkyOS-a, RiscOS-a, ReactOS-a, unixa, winblou$a,...
BASIC za C64 je bio katastrofa bez Simon's BASIC-a ali to su neka prošla vremena...drGspot je napisao/la:Assembler i basic za MOS Technology 6502 Orla i Commodora 64 istina jest bio zabavan...:-D
hvala na pozivu ali mi se neda gubit vrijeme. Dečki ako se ikad odlučite za neki projekt i otvorite SVN repozitorij (ali ne Mercurial ili Git) javi mi rado ću vam se (remotely) pridružiti u nekom projektu. Za SVN preporučam xp-dev.com, ima OK besplatni paket, a ako bude problema imam ja stari account sa pogodnostima koje nisu dostupne novim registrantima (1.5 GB free spejsa).drGspot je napisao/la:Dodji na razmjenu vjestina neku subotu...
Volio bih surađivati na nekom projektu (pogotovo ako se odlučite za Python), samo otvorite SVN repozitorij za projekte (imate na xp-devu i wiki, forum, project tracking i svašta još u kompletu) i lako će se skupiti ekipa (pa da se nešto počne i raditi a ne samo da se priča ).
ruku na srce drGspot je svašta nadrobio bez nekog redaIron Man je napisao/la:
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Turrican je napisao/la:Izaberite Python + wxPython (wxPython je Python wrapper za popularni C++ wxWidgets GUI toolkit) i možete početi odmah. 100% open source i 100% cross platform. Qt (za GUI) nemojte jer ima jako nezgodnu (proprietary) licencu.drGspot je napisao/la:hmda...cesto sa win C++-ashem Hrvojem lamentiram o tome svemu...pa se i nasmijemo...Qt(KDE), GTK+(Gnome), win API, Amiga Intuition/Workbench,...
Ono sto me strah je ulozit ful vremena u ucenje nekog jezika, da bi na tipa 90 % ucenja nekih osnova shvatio da dependam na neki sloj/vla$nicku sw tehnologiju/API stogod, sto ce recimo sprijechit da se (lupam) OWB web browser crossPorta izmedju Linuxa, MorphOS-a, AmigaOS-a, Haikua(Open BeOS-a), Androida, MacOS-a, AtariMiNT-a, AROS-a, SkyOS-a, RiscOS-a, ReactOS-a, unixa, winblou$a,...BASIC za C64 je bio katastrofa bez Simon's BASIC-a ali to su neka prošla vremena...drGspot je napisao/la:Assembler i basic za MOS Technology 6502 Orla i Commodora 64 istina jest bio zabavan...:-Dhvala na pozivu ali mi se neda gubit vrijeme. Dečki ako se ikad odlučite za neki projekt i otvorite SVN repozitorij (ali ne Mercurial ili Git) javi mi rado ću vam se (remotely) pridružiti u nekom projektu. Za SVN preporučam xp-dev.com, ima OK besplatni paket, a ako bude problema imam ja stari account sa pogodnostima koje nisu dostupne novim registrantima (1.5 GB free spejsa).drGspot je napisao/la:Dodji na razmjenu vjestina neku subotu...
Volio bih surađivati na nekom projektu (pogotovo ako se odlučite za Python), samo otvorite SVN repozitorij za projekte (imate na xp-devu i wiki, forum, project tracking i svašta još u kompletu) i lako će se skupiti ekipa (pa da se nešto počne i raditi a ne samo da se priča )..
Ma rade oni svi (>200 ljudi unutar 5-6 god) gomilu projekata unutar firmi i institucija od austrije pa prema jugu, no o onima nad kojima visi nonDisclousureAgreement nesmiju chakulat...:-D
...no nekad zabljesnu...AkA bash priupitao Noddy-a-(Davida) oko internalija linux kernela...odgovor cu analizirat mjesecima...ee da mi je taj set znanja na nivou execNG.library-ja (AmigaOS kernel), pa da zalaufam nesto oko virtualizacije AOS-a na Linux kernelu... :-D
Marcell: dragi davide, ti si car.
2011/10/2 David <xxxxxxx@xxxxxx.xxxx.hr>:
> 2011/9/28 Alan <xxxxxx@xxxxxx.com>:
>> dragi svi,
>>
>> može li me netko uputit (linkom ili usmeno) šta se ovih dana zapravo
>> događa sa *kit stackom na linux desktopu.
>
> Kitovi su "mechanism daemoni" - callouti koji implementiraju razna
> sistemwide sučelja čiji je vanjski api dbus. Uz to ide i njihovo
> autostartanje.
>
>> ilitiga, ne kužim (i ne mogu naći) koji je odnos consolekita i
>> policykita, kako na njih dependa systemd (i da li uopče) i zapravo
>> kompletna ta slika mi je potpuno nejasna.
>
> DBus je centar svijeta.
>
> Preko njega idu "coarse-grained" poruke i to je na modernom linuxu
> interakcija sa sistemom at large.
>
> Samo što netko na to treba paziti; valja znati tko sa kime smije
> pričati. Enter PolicyKit.
>
> Policykit ima svoju security ontologiju i prava komunikacije sa raznim
> endpointima dodjeljuje u nekim svojim terminima. Možeš reći da ima
> svoje ACL-ove. (Srećom, defaultni config ima neke klauzule tipa "ako
> je UID 0 -- može!", pa ništa od toga nije jako bitno.)
>
> Sad, postoje prava koja ima smisla dodijeljivati dinamički. Može se
> svađati i za i protiv, ali ekipa koja je to izradila imala je viziju
> stila: "Ovaj tu, sam po sebi, ne smije hibernirati stroj. Ali ako je
> već ulogiran na fizičku konzolu, onda valjda ima smisla dopustiti mu
> to. Inače valjda ode struja."
>
> Za te smicalice je trebalo imati koncept sessiona, kao cijelog stabla
> procesa skupa sa korisnikom i _načinom_pristupa_ stroju kroz koji je
> sve to pokrenuto. To je nešto što unix dosta kronično manjka. Onda bi
> pravilo glasilo: "Svaki zahtjev za hibernaciju iz sessiona aktivnog na
> fizičkoj konzoli je, valjda, ok."
>
> Pogodi kuda to vodi?
>
> ConsoleKit je pomočni demon kojem razni gate-keeper programi -- oni
> koji iniciraju session -- javljaju da je, eto, iniciran session. Login
> javlja ako mu to uštekaš preko PAM-a (pam_ck_connector.so). Ditto SSH.
> GDM mu javlja natively. Ja pokrenem gnome-session preko
> ck-lauch-session, koji radi to isto. ConsoleKit onda ima ideju tko je
> sve ulogiran, preko čega, što je od toga aktivno i koji PID ide kojem
> sessionu (to zapravo dokazuje sam proces session-local tajnom koju u
> envu vidi kao XDS_SESSION_COOKIE, ali bla). Policykit onda može
> dopustiti, recimo, programu koji se vrti aktivan na grafičkoj konzoli,
> hibernirati sistem: pitat će Consolekit.
>
> Ima tu još tog vulgarnog humora na nivou Unix Hater's Handbooka. Unix
> nije baš jako siguran tko se kad ulogirao jer jedva i da ima ikakav
> koncept "ulogiravanja" - neki UID 0 proces forka, set*uid-a i to je
> otprilike sve. Neki od njih zapišu magični struct u /var/log/wtmp u
> tradicionalnom formatu iz 1823 etc. Consolekit, kao autoritet za to
> tko je gdje i otkuda je došao, ima paralelni log o tome i blablabla.
>
> Trik je u tome da je pao u nemilost.
>
> Sada ConsoleKit ide van jer svima diže živce. Legendarno, napravi
> "#define MAX_CONSOLE 64" threadova samo da slušaju neki opskurni ioctl
> kojim se jedinim moglo korektno znati koji VT je aktivan -- negdje
> prije pet godina.
>
> Sve ovo nije imalo puno veze sa systemd-om. Systemd starta sistem,
> dbus (ako je konfan) mu delegira startanje rečenih mehanizama, čak i
> sam izlaže neke dbus apije (ne znam ima li među njima neki čiji je
> access u policykitu vezan za aktivnu konzolu, dakle za consolekit),
> ali ništa ga ekskluzivnije od toga ne veže za consolekit. Osim što ga
> ih je oba IIRC napisao Lennart.
>
> I osim što je od prije par verzija ubacio zamjenu za consolekit u
> systemd. Imaš systemd-logind? IMAŠ DVA CONSOLEKITA.
>
> O tome koliko se stvari time dalje kompliciraju nekom drugom zgodom. Bezmalo.
>
> Da svoje consolekite pitaš what's up, imaš systemd-loginctl i ck-list-sessions.
>
> A ako staviš dvije linije:
>
> [Configuration]
> AdminIdentities=unix-user:0;unix-user:TVOJ_USERNAME_ILI_UID
>
> ...u /etc/polkit-1/localauthority.conf.d/99-dinamo-je-bolji.conf i
> time kažeš da na dbusu imaš root privilegije, na cijelu tu fantaziju,
> kao i ja, možeš POTPUNO zaboraviti.
>
> Dok me netko jednom ne pozove:
>
> "Call for contributors: The New Unix Hater's Handbook"
>
>> standardnog desktopa i sve skupa se mijenja relativno brzo dok
>> dokumentacija nije baš sasvim jasna (meni).
>
> Nisam siguran da ona uopće postoji.
>
>> btw, jeste li znali za packagekit?
>
> Da.
>
>> naravno, prava pobjeda bi bila ukoliko se nađe dobrovoljac za referat
>> na razmjeni.
>
> Valja nastaviti čekati.
>
> --
> "Linear Time is wrong and suicidal." -- Gene Ray
>
ruku na srce drGspot je svašta nadrobio bez nekog reda [/quote]Iron Man je napisao/la:
[quote]
drGspot- Nevina dušica
- Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Vi tu reimplementirate high level -> low level messaging (na neki način kao WM u Windowsima ili SIG u Unixu) samo na drugačiji način (terminal oriented), odnosno Unix filozofija client-server (za lokalno ne samo network). Ovo su stvari na kojima ne treba istodobno raditi puno programera (npr. Amigin intuition.library je RJ Mical napravio sam zatvorivši se u sobu na nekoliko dana da kolege nisu znale je li uopće živ) jer inače nastane salata.
Vaša implementacija sessiona mi se čini malo hackoidna (izolacija je primarni problem) ali nemam nikakav prijedlog (niti mi se da razmišljati o tome) pa ću zašutjeti
Sve u svemu ne moraš ti takve stvari raditi. Možeš recimo neke utilityje za tu implementaciju raditi (slično kao utilityji u C: ENV-u na Amigi poput mount, loadwb, assign itd. [dobro neki su resident u ROM-u ali zanemari primjera radi]), nema smisla da samo jedeš burek i vježbaš technobabble i klanjaš se "bogovima" koji nešto rade a ti si vječito samo groupie
Utilityje možeš raditi u C-u (ne treba C++). Počni od nečeg jednostavnog, recimo utility userinfo koji čita iz XDS_SESSION_COOKIE (što je ENV varijabla opisana u mejlu kojeg si postao!) i ispiše na terminal ime usera i što se već sve još može (ovisno o ENV). Kolege će ti biti zahvalni što radiš i takve jednostavnije a opet važne stvari (za debug, administriranje sistema itd.).
Druga je sad stvar ako se to tebi neda, onda sorry što te pokušavam potaknuti da se bolje uključiš (ne direktno da bi možda smetao nego ovako gdje bi bio od koristi)
Vaša implementacija sessiona mi se čini malo hackoidna (izolacija je primarni problem) ali nemam nikakav prijedlog (niti mi se da razmišljati o tome) pa ću zašutjeti
Sve u svemu ne moraš ti takve stvari raditi. Možeš recimo neke utilityje za tu implementaciju raditi (slično kao utilityji u C: ENV-u na Amigi poput mount, loadwb, assign itd. [dobro neki su resident u ROM-u ali zanemari primjera radi]), nema smisla da samo jedeš burek i vježbaš technobabble i klanjaš se "bogovima" koji nešto rade a ti si vječito samo groupie
Utilityje možeš raditi u C-u (ne treba C++). Počni od nečeg jednostavnog, recimo utility userinfo koji čita iz XDS_SESSION_COOKIE (što je ENV varijabla opisana u mejlu kojeg si postao!) i ispiše na terminal ime usera i što se već sve još može (ovisno o ENV). Kolege će ti biti zahvalni što radiš i takve jednostavnije a opet važne stvari (za debug, administriranje sistema itd.).
Druga je sad stvar ako se to tebi neda, onda sorry što te pokušavam potaknuti da se bolje uključiš (ne direktno da bi možda smetao nego ovako gdje bi bio od koristi)
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
koristim linux nekih 10-ak godina I koristicu i dalje.
jozefk- Junior
- Registriran/a : 19.12.2011
Broj postova : 697
Reputacija : 133
Godina imam : 48
Započeo/la tema :
Ne koristim ga. Imam hardver i softver koji mi trebaju, a ne rade na Linuxima.
Tu i tamo testiram Linux na virtualnoj mašini, ali da ga stalno koristim ne...
Tu i tamo testiram Linux na virtualnoj mašini, ali da ga stalno koristim ne...
Gost- Gost
Probao, ali...Uglavnom nije loše kao drugi OS, ali ne sviđa mi se šta za instalaciju bilo kojeg programa treba brzi internet za skidanje. Naravno, nema ni programa ni igara kao za Win. Nije kao na Win, nađeš program, instal i gotovo. Da je rješeno to, drajveri za uređaje, sigurno bi ga instalirao.
zbracun- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 29.12.2011
Broj postova : 2526
Reputacija : 662
Godina imam : 69
Započeo/la tema :
Isprobao sam više puta i opet još imam UBUNTU kao virtualnog pomoću programa Virtualbox zbog faksa neki programi su u igri za faks.
Što reći jako me razočarao još prije dvije godine sam se igrao stime i bio sam se jako razočarao. Te mi nije htijelo raditi 5.1 zvučnici, te mi nije radio na starom 17" monitoru 100Hz već nekakvih kako kad 75 ili 85Hz, pa nisu htijeli raditi programi pa ajde traži neke zamijenske.
Kao što je to zamjenski MSN užaš živi od onih 5-6 vrsta zamijeski MSN-a, zašto ?
Baš zato što s onim skime se dopisujem klikne sebi neki nestandarnizirani smajlić i onda vrag od programa koji zamijenjuje originalni MSN nije htio mi prikazati. I onda je značenje bilo upitno.
Pa onda opet imaš večina igrara koje pak opet nećeju raditi koje služe za ubijanje viška vremena i za zabavu.
Evo još sam opet u prosincu bio instalirao nanovno UBUNTU i zadnje zakrpe još kad sam imao stariji komp. Ma opet bilo sranje štekalo mi je sve u šesnaest u odnosu na Windows 7 s 1GB RAM-a. Ništa otišo na specijalizirani forum za UBUNTU i za PC-ije i nisu mi znali pomoći da mi kažu zbog čega je to. Pa su mi išli preporučivati neku drugu Linux distru, a ovog tek jedva jedvice složio. Rekoh ajde papa taj Linux nisi mi od koristi više si mi popio živce i vremena nego što sam potrošio sav život na Windowsima.
I sad imam Windows 7 i radi bez ikakvih greški sve otprve kaj sam instalirao to radi sve 5, a UBUNTU imam samo preko virtualnibox i to samo neke programe instalirane za faks koje je prof forsira i to je to.
Ipak kod mene vrijedi ona opcija ak je nekaj dobro nemoj dirati da se nezaj...
Što reći jako me razočarao još prije dvije godine sam se igrao stime i bio sam se jako razočarao. Te mi nije htijelo raditi 5.1 zvučnici, te mi nije radio na starom 17" monitoru 100Hz već nekakvih kako kad 75 ili 85Hz, pa nisu htijeli raditi programi pa ajde traži neke zamijenske.
Kao što je to zamjenski MSN užaš živi od onih 5-6 vrsta zamijeski MSN-a, zašto ?
Baš zato što s onim skime se dopisujem klikne sebi neki nestandarnizirani smajlić i onda vrag od programa koji zamijenjuje originalni MSN nije htio mi prikazati. I onda je značenje bilo upitno.
Pa onda opet imaš večina igrara koje pak opet nećeju raditi koje služe za ubijanje viška vremena i za zabavu.
Evo još sam opet u prosincu bio instalirao nanovno UBUNTU i zadnje zakrpe još kad sam imao stariji komp. Ma opet bilo sranje štekalo mi je sve u šesnaest u odnosu na Windows 7 s 1GB RAM-a. Ništa otišo na specijalizirani forum za UBUNTU i za PC-ije i nisu mi znali pomoći da mi kažu zbog čega je to. Pa su mi išli preporučivati neku drugu Linux distru, a ovog tek jedva jedvice složio. Rekoh ajde papa taj Linux nisi mi od koristi više si mi popio živce i vremena nego što sam potrošio sav život na Windowsima.
I sad imam Windows 7 i radi bez ikakvih greški sve otprve kaj sam instalirao to radi sve 5, a UBUNTU imam samo preko virtualnibox i to samo neke programe instalirane za faks koje je prof forsira i to je to.
Ipak kod mene vrijedi ona opcija ak je nekaj dobro nemoj dirati da se nezaj...
SAS- Junior
- Registriran/a : 17.12.2011
Broj postova : 739
Reputacija : 154
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
linux je dobar sam za backup radit
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
kako se ponaša virus kad dođe na linux?
- ko alisa u zemlji čudesa
- ko alisa u zemlji čudesa
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
THUNDER_DINIX je napisao/la:linux je dobar sam za backup radit
Nemam apsolutno ništa protiv Linux-a čak dapače više puta sam želio prebaciti se s Windowse na Linux. I onda svaki puta dobim pljusku i moram se vratiti Windowsima.
Uglavnom sve kaj instaliram na Windowsima radi sve otprve i nemam kaj razmišljati ima i FREE programa koje nemoraš kupiti kao i na Linux-u. A na Linux-u sve obrnuto podrška nula bodova od raznih programa do igre za zabavu ništa mi neradi kak se spada već sve treba nekaj improvizirati i raditi koje kakve gluposti kao što je to ono sranje emulatorom pokretati itd.
Tako da se inače uopće se nečudim zbog toga kaj Linux nije toliko popularan kao što su to Windowsi bezobzira kaj je besplatan, kada nije jednostavan za upotrebu i zadava previše glavobolje. Taj Linux je stvarno za one kaj imaju viška vremena i puno volje jer nemaju pametnijeg posla sve samo da bi se sprdakali ovima koji su na Windowsima u smislu vode se kao napredni korisnici.
I da slažem se jedino je Linux dobar onaj Live Ubuntu za ono backup podataka, kad se windowsi skroz sruše i nemoš ući da spasiš podatke za drugo ništa.
SAS- Junior
Započeo/la tema :
Linux je 10x puta bolji od Windows-a preporucujem svima
RarRapid- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 20.02.2012
Broj postova : 22
Reputacija : 1
Godina imam : 28
Započeo/la tema :
RarRapid je napisao/la:Linux je 10x puta bolji od Windows-a preporucujem svima
samo kaj neradi svima
SAS- Junior
Započeo/la tema :
Meni licno samo jedna jedina stvar nedostaje na linuxu, a to je Adobe Creative Suite
jozefk- Junior
- Registriran/a : 19.12.2011
Broj postova : 697
Reputacija : 133
Godina imam : 48
Započeo/la tema :
meni isto nedostaje 1 stvar na linuxu....
Windowsi
Windowsi
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
meni ne nedostaje ni jedno ni drugo
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Nekada davno sam radio jedan dio na IBM-ovom Warp OS/2.
Iz toga je zapravo nastalo to, sto se danas zove linux.
Windows jos dugo nece moci ciniti neke stvari, koje je OS/2 mogao prije 15 godina.
Na zalost, svi programi , koje koristim, rade (donekle) na Windows-u.
Iz toga je zapravo nastalo to, sto se danas zove linux.
Windows jos dugo nece moci ciniti neke stvari, koje je OS/2 mogao prije 15 godina.
Na zalost, svi programi , koje koristim, rade (donekle) na Windows-u.
RobinUd- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.01.2009
Broj postova : 1799
Reputacija : 205
Godina imam : 72
Započeo/la tema :
...IBM-ov OS/2 je više protectedMode PC-DOS (veliki plavi je dijelio licence sa Redmond Billom)...:RobinUd je napisao/la:...Iz toga je zapravo nastalo to, sto se danas zove linux.
http://en.wikipedia.org/wiki/OS/2
... GNU Operacijski Sustav sustav, kojem je Linux jedna od mogučih jezgara, ima više temelje u Posix standardima, želeči postiči unix funkcionalnost, ne kopirajući BSD i system5 kod...:
http://www.voodoo-amiga.net/forum/viewtopic.php?t=38
...2 zanimljivosti: Intel, velikiPlavi i $-$oft su se dost prepirali oko strgane ABI kompatibilnosti u 286 procesoru, na kojem unix i derivati nisu mogli prodisat punim plućima...sve do 386-ice...:
http://en.wikipedia.org/wiki/Intel_80286#OS_support
... Andrew S. Tanenbaum se nije složio sa Linusom Torvaldsom oko izbora microkernela, nasuprot monolitnom sustavu koji je Linus odabrao, kao i oko izbora arhitekture mikroProcesora...naime u x86 landu, memorija nije flat linear, a i segmentacijski mehanizam je zloUpotrebljen za memoryProtection :-D
http://en.wikipedia.org/wiki/Tanenbaum%E2%80%93Torvalds_debate
drGspot- Nevina dušica
- Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :
probao sam raditi u Linuksu i nije loše, jedino ovaj Ubuntu je više kreiran za one koji imaju touch screen
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Similar topics
» Jeste li ikada kupili polovan PC
» Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy, 2005 - )
» Windows vs. Linux
» Linux Ubuntu
» Filmovi koji imaju najbolji uvod - početak (Filmovi s najboljim početkom)
» Uvod u anatomiju (Grey's Anatomy, 2005 - )
» Windows vs. Linux
» Linux Ubuntu
» Filmovi koji imaju najbolji uvod - početak (Filmovi s najboljim početkom)
Stranica 2 / 2.