Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Linux Ubuntu

+7
stitch
Narco
fosforica
GUSTI
THUNDER_DINIX
drGspot
Neu
11 posters

Stranica 1 / 4. 1, 2, 3, 4  Next

Go down

Linux Ubuntu Empty Linux Ubuntu

Postaj by Gost ned vel 22, 2009 12:21 am

Šta je to Ubuntu??

Ubuntu je prijateljska Linux distribucija prilagođena pojedincima i skupinama koji žele isprobati nešto novo i unaprijediti svoj desktop ili server.Otvorenog je koda,besplatan i namjenjen svima koji ga žele iskušati,naučiti nešto novo ili jednostavno dati šansu kao osvježennje ili odmor od drugih operativnih sustava.
Ubuntu se prilagođava i zahtjevima poslovnih procesa.u Hrvatskoj posluju tvrtke koje mogu naći rješenje za Vaš tip poslovanja upravo na ovoj platformi otvorenog koda.

Ubuntu u Vašem domu

Prije svega treba naglasiti da ubuntu u vaš dom donosi jedan siguran proizvod,bez adwarea i spywarea,pogodan za stara i nova računala te ista oplemenjuje svom raznovrsnošću softwera otvorenog koda i izvrsnom podrškom na internetu.
Instalirajući Ubuntu na svoje računalo možete zaboraviti na računalnu gamad(viruse,trojane itd.).Imate na izbor više od 50 000 programa i aplikacija potpuno besplatno ,dostupne za instalaciju uz par klikova mišem,Zaboravite na lutanje internetom u potrazi za odgovarajućim programom,on je tu,na Vašem desktopu.

Od programa koji su već instalirani unutar svake instalacije treba izdojiti;

Firefox-dobro poznati i moćni web browser
Evolution-napredan e-mail,kalendar i groupware klijent
OpenOffice pake-uredski alat za pisanje,tablice i prezentacije(alternativa Microsoft Ofice-u).

Kako do Linux Ubuntu-a

Bez imalo muke!Postoji nekoliko načina:

ISO sliku možete preuzeti ovdje Skinite sliku-cca700 MB,zapržite na cd i imate svoj instalacijski cd.
Također možete ga ovdje naručiti potpuno besplatno sa dostavom,
u roku dva tjedna na vašu kućnu adresu stiže original cd sa prigodnim naljepnicama!!

IZVOR TEKSTA:>>udruga Ubuntu korisnika u Hrvatskoj

Linux Ubuntu S45ocrzkali5xbngr1gl

mrkyblu je napisao/la:savjet je uvijek dobrodosao.u principuja tek moram naci nekoga da da mi to instalira jer nisam bas strucnjak da bi tak nesto sama radila....
http://hr.releases.ubuntu.com/ ovdje si skineš ISO image,zapržiš ga na cd al kao images,ne kao data i imaš instalacijski
cd-Live cd sa kojim možeš probat radit na ubuntu linux-u BEZ PROMJENE NA KOMPU!
https://help.ubuntu.com/ubuntu/desktopguide/hr/ ovo ti je link za početnike,prije već što instaliraš-ako ti se svidi i odlučiš se na to-
pogledaj,pročitaj,prouči pa tek onda instaliraj!!

Zadnja promjena: Gabrijel; čet lis 15, 2009 8:18 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Linux Ubuntu Empty Re: Linux Ubuntu

Postaj by Gost sri vel 25, 2009 11:18 pm

ev par screenova,možda se nekom da pogledat
Linux Ubuntu Ubuntu0
Linux Ubuntu Ubuntudesktop3d0
Linux Ubuntu Ubuntulogo1kopiraj0
Linux Ubuntu Illwill1000
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet tra 03, 2009 6:31 pm

Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet tra 03, 2009 6:33 pm

evo malo "trikova" Linux-Ubuntu8.04....

Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet tra 03, 2009 6:34 pm

Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Linux Ubuntu Empty Linux Ubuntu

Postaj by Gost ned lip 07, 2009 1:32 pm

Izašao Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope Release Candidate

Linux Ubuntu Iedhnn02g94xf7nt9kLinux Ubuntu F3ttslnnj0idk2uwutg

dodatne informacije,linkovi za download,sve što vas zanima potražite ovdje
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto lip 09, 2009 8:40 am

dobro izgleda skrin ^^^sviđa mi se....

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty999 / 999999 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto lip 09, 2009 5:25 pm

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto lip 09, 2009 5:27 pm

Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon lip 22, 2009 8:06 pm

Ubuntu 9.10 Karmic Koala Alpha2

The Ubuntu razvijatelji su kreće brzo dovesti vas apsolutnu najnoviji i najveći softver za Open Source zajednici ima za ponuditi. The Karmic koala Alpha 2 je drugi alpha release Ubuntu 9,10 noseći sa najranijim novim značajkama za sljedeću verziju Ubuntu.

Ovo je alpha release. Nemojte ga instalirati na proizvodnju strojeva. Konačna verzija bit će stabilna pušten na 29. listopad 2009.
Nadogradnja sa Ubuntu 9,04

Za nadogradnju na Ubuntu 9,04 desktop sustav, pritisnite Alt + F2 i tipa u "update-manager-d" (bez navodnika) u okvir naredba. Update Manager bi trebao otvoriti i reći ti: Nova raspodjela release'9 ,10 'nije dostupna. Upgrade Kliknite i slijedite upute na zaslonu.

Za nadogradnju na Ubuntu 9,04 poslužitelju sustav: instalirati update-manager-core package ako nije već instaliran; urediti / etc / update-manager / release-nadogradnje i postaviti Prompt = normalan; pokrenuli alat za nadogradnju sa komandom sudo DO-release-upgrade, i slijedite upute na zaslonu.
Nove značajke u Karmic

Razvoj za Karmic upravo nedavno otvorila i mnoge nove značajke još nisu počeli da se pojavljuju. Trenutno se promjene uključuju sync paketa iz Debianu nestabilne ili Sid je počeo, a temelji se na novi kernel 2.6.30 i najnovije izdanje GNOME razvoj, 2.27.1.

Molimo probu i izvještaj bilo koji bugovi vam:

*

http://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs

Updated Packages

Kao i sa svakom novom izdanju, paketi - softverskih aplikacija i svih vrsta - su ažurirani u brzom tempu. Mnogi od tih paketa dolaze iz automatske sinkronizacije iz Debianu je nestabilna grana. Za popis svih paketa biće prihvaćen za 9,10 Karmic koala, molimo pretplatiti na karmic-promjena:

*

https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/karmic-changes

GNOME 2.27.1

Ubuntu Karmic Alpha 2 uključuje najnovije GNOME 2.27.1 razvoj release.
Linux kernel 2.6.30

Alpha 2 uključuje 2.6.30-5.6 baziran na kernelu 2.6.30-rc5. The kernel će brod s Kernel Mode Postavka omogućen za Intel grafika (vidi dolje). LRM deprecated je u korist DKMS paketa.
Hal počeo negodovanje

Karmic Alpha 2's temeljne tehnologije upravljanja potrošnjom energije i laptopa FN tipku karte je premještena iz "Hal" (koji će se uskoro deprecated) u "DeviceKit snage" i "udev-dodaci". Prilikom ispitivanja Alpha 2, molimo uplatiti regressions osobitu pozornost u ta dva područja i report bugs.
Novi Intel video vozač arhitektura dostupan za testiranje

U kasnijim Karmic događaje Intel video vozač će najvjerojatnije prebaciti iz trenutnog "EXA" metoda ubrzanja na novu "UXA". Ovo će riješiti velike probleme performansi Ubuntu 9,04, ali je još uvijek nije tako stabilan kao EXA, koji je zbog toga još nije omogućena po zadanome. Pozivamo Vas da pomogne testiranje UXA, pogledajte upute i povratne informacije stranici.

Povratnu informaciju o novom "kernel modu postavka" opcija je također teško poštovati. To će umanjiti video modu prospojni plamičak na booting, i dramatično ubrzati suspend / nastaviti. Molimo pogledajte upute i povratne informacije stranicu za detalje.
Novi zadani kompajler

Karmic koristi GCC-4,4 kao zadani program prevodilac, koji je u nekim dijelovima je više nego strogi GCC-4.3, pogledajte popis promjena. Molimo Vas da se pobrinete za testiranje paketa na karmic ili u karmic chroot prije učitavanja.
ext4 po defaultu

The new "ext4" filesystem se koristi po defaultu kod novih instalacija Karmic, naravno, i druge filesystems su još uvijek dostupni putem priručnika partitioner. Postojeći filesystems neće biti unaprijeđeni.

Ako imate potpuno su sigurni i sigurnosne kopije, možete nadograditi postojeći ext3 filesystem na ext4 slijedeći pravaca u Ext4 Howto (primjetite da su komentari na toj stranici u trenutku pisanja o Ubuntu upotreba vol_id vs blkid su nesuvremen i nisu primjenjivi na Karmic). Maximum performance obično će se ostvariti samo na novim filesystems, a ne na filesystems da su nadogradili sa ext3.
GRUB 2 po defaultu

GRUB 2 je zadana boot loader za novim instalacijama Karmic, zamijenivši prethodnu GRUB "Legacy" boot loader. Postojeći sustavi neće biti unaprijeđeni na GRUB 2 u ovom trenutku, kao što se automatski ponovo instalirati boot loader je inherently risky rad.

Ako želite nadograditi sustav na GRUB 2, zatim pogledajte GRUB 2 testing stranici za upute. Vidi i uzvodno nacrt priručnika.

Neke mogućnosti su još uvijek nedostaje u odnosu na GRUB Legacy. Ugledan među tim su zaključavanja / password podrška, odgovarajući na grub-ponovno podizanje sustava, i Xen rukovanje.
Download Alpha 2

Get it dok je vruće. ISO kabla i dostupne su na adresi:

*

http://cdimage.ubuntu.com/releases/karmic/alpha-2/ (Ubuntu Desktop, Server, a Netbook Remix)
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/karmic/alpha-2/ (Kubuntu)
http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/karmic/alpha-2/ (Xubuntu)
http://cdimage.ubuntu.com/netboot/karmic/alpha-2/ (Ubuntu ARM)

Poznati problemi

Kao što se očekuje u ovoj fazi objavljivanja proces, postoji nekoliko poznatih bugova koji korisnici su vjerojatno da će upasti u Karmic s Alpha 2. Imamo dokumentirane ih ovdje za Vašu korist, zajedno s bilo kojim poznatim workarounds, tako da ne morate trošiti vrijeme na izvješćivanje tih bugova ponovno:

*

Budući da se pretvorba GRUB2, instalacija neće uspjeti ako pokušate instalirati Karmic Alpha 2 na sustav s drugih OSes instaliran. Ovo će biti fiksna za Alpha 3. Kao zaobilaznog U međuvremenu, možete izabrati da koristite GRUB1 umjesto by booting sa opcijom: grub-installer/grub2_instead_of_grub_legacy = false. (385995)
*

Nakon instalacije sa CD-a desktop, sistem htijenje propust to ponovno podizanje sustava i čisto morat ćete ručno energije ciklusa sustava. Ovaj wll biti fiksna za Alpha 3. (386010)
*

Na isti način open5-paket se trenutno ne rade jer je nepodudarnost s MIT Kerberos 1.7. Na isti način-otvoren paket (verzija 4) nastavlja biti korisna, a tako-open5 će biti fiksne u bliskoj budućnosti. (385475)

Reporting bugs

Trebao bi doći kao što ne čudi da je ova alfa izdanju Karmic koala sadrži drugih bugova. Vaše komentare, izvješća o pogreškama, zakrpe i prijedlozi pomoći će popraviti bugove i poboljšati budućim izdanjima. Prijavite bugove pomoću alata pruža.

Ako želite pomoći da iziđe s bugova, na Bug Squad je uvijek u potrazi za pomoći.
Sudjelovati u Ubuntu

Ako želite pomoći oblik Ubuntu, pogledajte popis načina na koje možete sudjelovati u

*

http://www.ubuntu.com/community/participate/

Više informacija

Možete saznati više o Ubuntu na Ubuntu web stranice i Ubuntu wiki.

Da biste se prijavili za budući razvoj Ubuntu najavama, molimo pretplatiti na Ubuntu razvoja objave liste na stranici:

http://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-devel-announce
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by drGspot čet kol 20, 2009 12:32 am

svaka cast vrlo iscrpno smajlić

za fizicku pomoc oko instalacije, ako ste u Zg imate par mogucnosti:

-obratit se nekome sa razmjene vjestina, net kulturni klub mama, preradoviceva 18, sub 13-19

(21.-23.8.veci dio ekipe je na regionalnom hackMeetingu tj antiKonferenciji "nistaSeNeceDogoditiSt" nsndSt u Splitu http://www.nsnd.org/
http://groups.google.com/group/nistasenecedogoditi

pa ako ste dolje, sad je prilika...)

moze se navratit i utorkom od 19 na g33koskop,cetvrtkom od 18 na Hard C0re razmjenu(programer. veceri), uz sub 13-19 glavni susret i nedjelja prva u mj LangGang/RubyOnBeers 17

-obratit se nekom iz HULK-a

http://distro.linux.hr/

svoj dolazak mozete i najaviti na

/server irc.freenode.net
/join #razmjenavjestina

(treba irc klijent poput xchat.org, mirc.com ili kroz web http://webchat.freenode.net/
chanel: #razmjenavjestina

na razmjeni imamo i tzv "vrelo distribucija" na kojem su image-i za instalaciju preko lAn-a (PXE podrska u kompu uvjet)

najavljena je 2. ubuntu-Hr linux konferencija...mozda tko zna vech datum ?
drGspot
drGspot
Nevina dušica
Nevina dušica

Registriran/a : 19.08.2009
Broj postova : 78
Reputacija Reputacija : 30
Godina imam : 53
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty0 / 9990 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet kol 20, 2009 7:11 am

neznam,možda si primjetio da se baš i ne piše o linuxu ili bilo komm drugom sustavu osim winsa,ja sam skinuo si ubuntu 8.10 kad mi se srušio wins i zadovoljan sam sa njim,nije da se nešt puno kužim ali poslužit se znam,a većinu unformacija,ak nešto zapne nađem na ubuntu-hr.org
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX čet kol 20, 2009 9:48 am

linux sam 1 samo privremeno stavio. mandrake 10.0 verziju

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty889 / 999889 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto stu 03, 2009 8:32 am

Ubuntu 9.10 Karmic Koala službeno objavljen!

Ovoga puta Vas nećemo daviti što se sve novoga nalazi u Ubuntuu 9.10 već Vas upućujemo na link gdje možete preuzeti svoju kopiju:

ubuntu 9.10

Ubuntu-Hr
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto stu 03, 2009 8:34 am

Linux Ubuntu Karmic-Koala

Linux Ubuntu 3574254131_02728f4e07
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Neu uto stu 10, 2009 10:08 am

^fora izgleda na zadnjoj slici,ali šta ja znam,ne kontam preć na njega...

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty999 / 999999 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto stu 10, 2009 10:13 am

ako nemaš jednostavnu želju-sve što znaš o winsu zaboravit na linuxu-ni nemoj,
ja sam skinuo neki dan ovu najnoviju verziju al još nisam stigo ju isprobat.
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by GUSTI uto stu 10, 2009 11:06 am

a i ja sam skinuo ovaj ubuntu 9.10, pa ću probat valjda ovih dana neznam
GUSTI
GUSTI
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 23.09.2009
Broj postova : 1332
Reputacija Reputacija : 131
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty21 / 99921 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto stu 10, 2009 4:49 pm

neznam ni ja,isto nikako da krenem

Linux Ubuntu Agnk08s9v8c8ghum246q

Linux Ubuntu Yf257suc5m9fzft5mqr1
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by fosforica uto stu 10, 2009 4:52 pm

kak slaaatko...
ostavim win, ali nakeljim koalu na desktop Very Happy
fosforica
fosforica
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty21 / 99921 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto stu 10, 2009 4:56 pm

e nemože tako,moram ti instalirat i ubuntu,pa tek onda koalu Razz
Anonymous
Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narco pet sij 15, 2010 12:04 am

ubuntu je odlican za linux pocetnike,predivnog je izgleda,sam,za mal bolje efekte treba imat i mal bolji pc
Narco
Narco
Ufurani forumaš
Ufurani forumaš

Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty30 / 99930 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by stitch čet tra 01, 2010 11:45 pm

Baš radim upgrade na Ubuntu 10.04 na laptopu.

Onda se moram posvetit dodavanju network printera koji je u Windows workgrupi, već sam izgubio dosta živaca na tome, al nedam se
stitch
stitch
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 09.02.2010
Broj postova : 1021
Reputacija Reputacija : 429
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty15 / 99915 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki pet tra 02, 2010 3:46 pm

Pa ovo je krasno-
da radim na pc-u sigurno bi prešao na linux
a nije popularan zato što se ne reklamira i zato što je besplatan!
Microsoft će smanjitii emisiju virusa na tržište ako se pojavi mogućnost nastanka kritićne mase korisnika linuxa Laughing
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty700 / 999700 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by stitch sub tra 03, 2010 11:01 am

Evo par screenova Ubuntu Lucid Lynx bete - dvije nove teme Ambience i Radiance, te novi boot screen:

Linux Ubuntu Boot
Linux Ubuntu Ubuntu1004branding-large_002
Linux Ubuntu Ubuntu1004branding-large_003

Link sa novostima u beta verziji 10.04:

http://www.ubuntu.com/testing/lucid/beta1

Napravio sam downgrade opet na 9.10, čekam kraj travnja da izađe finalna verzija 10.04 pa se onda prebacujem
stitch
stitch
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 09.02.2010
Broj postova : 1021
Reputacija Reputacija : 429
Započeo/la tema :
Linux Ubuntu Empty15 / 99915 / 999Linux Ubuntu Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content