Ateizam i ateisti
+43
tanuki
Dr. Hannibal Lecter
zbracun
jozefk
Narco
Hunnerkongen
Teo
Ly
cokakoka
Turrican
jasim
vuk013
Stevo Largo
pustinja
gio_deluxe
evitaa
Amyicha
ema007
Shila
scorpio57
Prop
diabolik.
Neukrotivi pastuh
eva kant
shakti
m
ager
Arkannen
franja
Sinister
FALKON 2
Dawor
Mass
fosforica
Shtiriputanac
Hitman
Neu
Hell
bittersweet
Deep Line
WEYLAND-YUTANI
Grof Vuger
Sahataba
47 posters
Stranica 21 / 34.
Stranica 21 / 34. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27 ... 34
Re: Ateizam i ateisti
scorpi+ za vic!
ali vic je ipak na strani ateista, jer govori koliko je molitva prije jela glupava
ali vic je ipak na strani ateista, jer govori koliko je molitva prije jela glupava
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:scorpi+ za vic!
tanuki,tanuki
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
možda ateizam ima veze sa godinama, ali mislim da nema velike veze, jer sve to ovisi od osobe do osobe. obično stariji ljudi najviše i vjeruju u boga.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
s obzirom na ovaj forum, nebi se složio s obzirom na moju polemiku:lol:Neukrotiva je napisao/la:možda ateizam ima veze sa godinama, ali mislim da nema velike veze, jer sve to ovisi od osobe do osobe. obično stariji ljudi najviše i vjeruju u boga.
mladi ljudi su (15 na više) u pravilu apateisti, što će reći boli ih racku dal bog postoi ili ne,
kada se susretnu sa mogućnosti kraja, onda u pravilu prihvačaju posojeći ponuđeni model!
Započeo/la tema :
nevjernici koji vijeruju da ne vijruju ......
a neki idu u toliku krajnost da im se cijeli jebeni život vrti oko toga ...
tko u što vjeruje ....
dali je to jadno .... ????????????????
a neki idu u toliku krajnost da im se cijeli jebeni život vrti oko toga ...
tko u što vjeruje ....
dali je to jadno .... ????????????????
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
jadnije je vidjeti kako mnogi ne barataju ni osnovnim terminima.
čak ni uza svu svemogucu pomoc imaginarnih prijateja u koju Samo Vjeruju da vjeruju ispravno, a ne znaju čak ni najosnovnije stvari o tome što bi to uopce moglo biti.
i cjeli život provedu razapeti između onoga što jesu, što bi željeli biti i za što Samo Vjeruju da Netko od njih Možda očekuje da budu.
how pathetic is that ? lol.
čak ni uza svu svemogucu pomoc imaginarnih prijateja u koju Samo Vjeruju da vjeruju ispravno, a ne znaju čak ni najosnovnije stvari o tome što bi to uopce moglo biti.
i cjeli život provedu razapeti između onoga što jesu, što bi željeli biti i za što Samo Vjeruju da Netko od njih Možda očekuje da budu.
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
bog je imaginarni prijatelj
cuh u jednom komicnom filmu
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:jadnije je vidjeti kako mnogi ne barataju ni osnovnim terminima.
ja ti ne razmem kaj si napisala ........
pogotovo ovu zadnju rečenicu na francuskom
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Neukrotivi pastuh je napisao/la:bog je imaginarni prijatelj
je komičan,koji je to film da se i ja nasmijem
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
scorpio57 je napisao/la:Neukrotivi pastuh je napisao/la:bog je imaginarni prijatelj
je komičan,koji je to film da se i ja nasmijem
Al stvarno, bio prije neki dan na rtl. Ne zezam
Neukrotivi pastuh- Diplomat foruma
- Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 7641
Reputacija : 281
Godina imam : 55
Započeo/la tema :
Ima li Hrvatska barem jednu osobu koja je spremna istupiti u ime ateizma?Svi smo mi barem jednom čuli za Josipa Bozanića,Zlatka SudcaŽivka Kustića,Kaćunka,koji vode TV emisije,pišu kolumne,snimaju tematske CD-ove i slično,ali ja osobno ne znam niti za jednu osobu s hrvatske medijske scene koje istupa u ime ateizma.Postoji li takva osoba uopće?Ako postoji zašto se ne zalaže za ateiste?Koliko je meni poznato za sada je internet jedini medij na koji ateisti iz Hrvatske imaju pristup,i na kojemu mogu međusobno porazgovarati o ateizmu.S druge strane kad sagledamo stvari ateist nema razloga aktivno djelovati, jer razgovarati o nečemu što ne postoji,i što nije dokazano je čisto gubljenje vremena.
cokakoka- Nevina dušica
- Registriran/a : 25.02.2010
Broj postova : 152
Reputacija : 56
Godina imam : 39
Započeo/la tema :
Postoje neki pomaci na tom polju.
Za sada je internet jedno od najboljih sredstava djelovanja u smislu proširivanja svijesti, poticanja na promišljanje, sagledavanje i drugih perspektiva i tome sl.
Već sada postoje razne udruge (Protagora, DIO, Koalicija za sekularizam) koje rade u tom smjeru. Takvo djelovanje svakako ima svoje prednosti.
Sve informacije su dostupne, svatko tko ima volje i vremena može svoju misao izreci i staviti svima na promišljanje, a mogućnost provjere informacija je danas velika, pa istinski tragaoci samo trebaju početni impuls.
Aktivno djelovati treba, jer ideja i nije "razgovarati o nečemu što ne postoji" već zaštititi ireligiozne osobe, promovirati ireligiozni način življenja, ukazati na gomilu izvrnutih vrijednosti iza toga paravana pobožnosti i učini državu - sekularnom, u kojoj će sva ta Samo Vjerovanja imati svoje mjesto van državnih institucija i politike.
Za sada je internet jedno od najboljih sredstava djelovanja u smislu proširivanja svijesti, poticanja na promišljanje, sagledavanje i drugih perspektiva i tome sl.
Već sada postoje razne udruge (Protagora, DIO, Koalicija za sekularizam) koje rade u tom smjeru. Takvo djelovanje svakako ima svoje prednosti.
Sve informacije su dostupne, svatko tko ima volje i vremena može svoju misao izreci i staviti svima na promišljanje, a mogućnost provjere informacija je danas velika, pa istinski tragaoci samo trebaju početni impuls.
Aktivno djelovati treba, jer ideja i nije "razgovarati o nečemu što ne postoji" već zaštititi ireligiozne osobe, promovirati ireligiozni način življenja, ukazati na gomilu izvrnutih vrijednosti iza toga paravana pobožnosti i učini državu - sekularnom, u kojoj će sva ta Samo Vjerovanja imati svoje mjesto van državnih institucija i politike.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:
u smislu proširivanja svijesti, poticanja na promišljanje, sagledavanje i drugih perspektiva i tome sl.
fosforica je napisao/la:promovirati ireligiozni način življenja,
Zar svime time ne radiš isto što i vjernici koji također promiču svoj način života i "proširuju" svijest ljudi oko sebe, tj. propovijedaju?
Ly- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 24.10.2009
Broj postova : 3469
Reputacija : 475
Godina imam : 64
Započeo/la tema :
nikako.
postoji redosljed uzroka i posljedica.
jedno je napad, drugo je obrana.
jedno je dogma..drugo je slobodno promišljanje.
ja nemam plan i program za osnovnoškolsko obrazovanje, nemam logotip kojeg bi keljila gdje god se pes popiša, nemam radio i tv emisije, ne narušavam javni red i mir...
ne hodam po kućama misionareci i tome sl.
u relgijama nema - slobodnog promišljenja niti drugih perspektiva.
samo jedna...i samo dogmatska...za sve ostalo - nema mjesta.
postoji redosljed uzroka i posljedica.
jedno je napad, drugo je obrana.
jedno je dogma..drugo je slobodno promišljanje.
ja nemam plan i program za osnovnoškolsko obrazovanje, nemam logotip kojeg bi keljila gdje god se pes popiša, nemam radio i tv emisije, ne narušavam javni red i mir...
ne hodam po kućama misionareci i tome sl.
u relgijama nema - slobodnog promišljenja niti drugih perspektiva.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
Ali ovo:
i ovo:
je ista stvar.
Istina. Ateizam je u tom smislu opušteniji iako su mnogi ateisti dogmatični kao i vjernici. Dogmatični u smilu da te neće pustiti na miru dok te ne uvjeri u postojanje boga.
fosforica je napisao/la:ne hodam po kućama misionareci i tome sl.
i ovo:
fosforica je napisao/la:promovirati ireligiozni način življenja,
je ista stvar.
fosforica je napisao/la:u relgijama nema - slobodnog promišljenja niti drugih perspektiva.
Istina. Ateizam je u tom smislu opušteniji iako su mnogi ateisti dogmatični kao i vjernici. Dogmatični u smilu da te neće pustiti na miru dok te ne uvjeri u postojanje boga.
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
nisam srela još ni jednog takvog.
ateisti se gotovo u pravilu ne bave ni tom temom ni tim ljudima.
vjernici su u pravilu ti koji misionare pastirske šorkat verzije često i ne znajuci o čemu uopce govore. samo im je neko nekad rekao da je to - dobro...lol
nije ista stvar, jer nisam nikome nikad pokucala na vrata i rekla - nemoj.
aktivni ateisti koje poznajem su ljudi koji uglavnom samo pišu.
a ti tekstovi i nisu namjenjeni fanaticima.
ja barem mogu govoriti iz svoje perspektive, pa reci, da je moje pisanje namjenjeno slobodoumnim tragaocima...a ne vjerskim fanaticima.
vjernici su u pravilu ti koji misionare pastirske šorkat verzije često i ne znajuci o čemu uopce govore. samo im je neko nekad rekao da je to - dobro...lol
nije ista stvar, jer nisam nikome nikad pokucala na vrata i rekla - nemoj.
aktivni ateisti koje poznajem su ljudi koji uglavnom samo pišu.
a ti tekstovi i nisu namjenjeni fanaticima.
ja barem mogu govoriti iz svoje perspektive, pa reci, da je moje pisanje namjenjeno slobodoumnim tragaocima...a ne vjerskim fanaticima.
fosforica- Manga foruma
Započeo/la tema :
fosforica je napisao/la:nisam srela još ni jednog takvog.
Pa da, vjernici pišu iz svoje shortcout verzije.
Pitam jer sam srela neke takve zadrte ateiste na facebooku.
fosforica je napisao/la:ja barem mogu govoriti iz svoje perspektive, pa reci, da je moje pisanje namjenjeno slobodoumnim tragaocima...a ne vjerskim fanaticima.
To je istina.
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
da samo kaj se sve religije bacaju u isti kos. nemaju sve dogme. niti se zele eksponirati. Krscanstvo je kao bolest. papa sa svojim izjavama u Londonu to dokazuje.
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Hell je napisao/la:da samo kaj se sve religije bacaju u isti kos. nemaju sve dogme. niti se zele eksponirati. Krscanstvo je kao bolest. papa sa svojim izjavama u Londonu to dokazuje.
Da, zbog kretena koji govore i čine pizdarije i zbog neznanja ispada kao bolest, a tako je i s svim religijama.
Najjača mi je papina bojazan da će kršćanstvo nestati zbog sve jačeg sekularizma i ateizma. Taman posla neće nestati najmoćnija vjerska organizacija na svijetu i najbrojnija vjerska zajednica.
Washington, 5. 1. 2000. (IKA) - Broj kršćana u svijetu prešao je brojku od 2 milijarde, objavili su američki protestantski statističari David Barrett i Todd Johnson. Na početku stoljeća na svijetu je bilo milijardu i 619 milijuna ljudi, od čega je kršćana bilo 558 milijuna. Danas je svjetsko stanovništvo naraslo na 6 milijardi i 91 milijun, a od toga je kršćana 2 milijarde. Postotak kršćana u svjetskom stanovništvu pao je od početka prošlog stoljeća do danas s 34,4% na 33,2%. Statističari to tumače činjenicom da kršćani uglavnom žive u zemljama koje imaju malu stopu prirodnoga priraštaja, no ističu kako će se broj kršćana do 2025. povećati na 34,8%. Na drugome mjestu po brojnosti su muslimani, kojih je milijardu i 200 milijuna, a na početku 20. stoljeća bilo ih je oko 200 milijuna. Na trećem su mjestu hindusi kojih je 770 milijuna, a na četvrtom mjestu je 750 milijuna ljudi koji za sebe kažu da ne pripadaju niti jednoj religiji. 6% svjetskoga stanovništva čine budisti (360 milijuna), 4,1% pripadnici prirodnih religija. Također je porastao broj pripadnika "novih religija" kojih je u svijetu oko 100 milijuna. Među kršćanima je najviše rimokatolika i to nešto više od milijarde, dok je protestanata oko 367 milijuna, pravoslavnih kršćana 225 milijuna, anglikanaca 55 milijuna, a ostalo su pripadnici ostalih manjih kršćanskih Crkava. Najviše kršćana, njih 531 milijun, živi u Europi, a slijedi Latinska Amerika, Afrika, Azija, Sjeverna Amerika, Australija i Oceanija.
http://marta.hbk.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=3795
Iako je još Karl Marx ustvrdio da je “religija opijum za narod” jer ga navodno udaljava od suočavanja s pravim problemima i pitanjima, čini se da i na početku 21. stoljeća narod voli “duhovnu drogu”.
Religiozno 80 % ljudi
Iako u svijetu raste broj ateista, koji su najviše pustili korijenje u Europi i, što je logično, komunističkoj Kini, nikako se ne može reći da religija umire. Više od 80 posto stanovništva svijeta je religiozno. Od 6,7 milijardi ljudi na svijetu, njih samo 1,1 milijarda su nevjernici, a 5,6 milijardi vjeruje u nešto. U tom šarolikom društvu svojim brojem ističu se velike tradicionalne religije kao što su kršćanstvo, islam, hinduizam...
No, na prilično razvijenom religijskom tržištu mogu se pronaći za naše prilike vrlo egzotične religije. Primjerice, razne animističke religije, kojih je najviše u Africi, imaju desetke milijuna vjernika, dok sve popularniji scijentolozi, predvođeni najsjajnijom zvijezdom Tomom Cruisom, regrutiraju članove iz redova slavnih i bogatih.
Što se tiče brojnosti, najviše je kršćana, oko 2,2 milijarde ili 33 posto. Najbrojnija je pojedinačna religija islam, koji ima oko 1,4 milijarde (21%) pripadnika, a na drugom su mjestu katolici kojih je 18 posto ili 1,2 milijarde. Nakon kršćana i muslimana, slijede hindusi kojih je oko 900 milijuna. Brojni su i pripadnici raznih kineskih tradicionalnih religija.
Iako nisu ni približno brojni kao spomenute religije, sikizam i židovstvo se nalaze među prvih deset najbrojnijih svjetskih religija. Dakako, sve su to procjene, a ne egzaktan popis “vjerskih afiniteta” stanovnika svijeta. Čini se da u posljednje vrijeme najbolje ide muslimanima, koji su u priličnoj ekspanziji. Dok je više-manje očekivano da njihov broj raste u tradicionalo muslimanskim zemljama Azije i Afrike, kao što su Indonezija, Bangladeš, Pakistan, Indija, Egipat i Iran, mnoge će iznenaditi podatak da je islam najbrže rastuća religija u Europi, gdje su uzdrmali kršćanske zajednice čiji prirodni prirast stagnira već neko vrijeme.
Zanimljiv je podatak da muslimanske obitelji u Njemačkoj, Engleskoj i Francuskoj imaju uglavnom više djece od “starosjedilaca” kršćana. “Muslimansko pitanje” pokrenulo je antiimigracijske pokrete u Francuskoj, Austriji, Velikoj Britaniji, Danskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj te oštru debatu o mjestu žene u islamu te o vjerskim simbolima muslimana u javnom životu.
Gibanja kršćanstva
Kršćani su u svojevrsnoj defenzivi u Europi jer ga, na jednoj strani, nagriza sve veći broj ateista i agnostika, dok na drugoj strani muslimanski doseljenici imaju puno veći prirodni priraštaj.
U Sjevernoj i Južnoj Americi kršćanstvo se dobro drži, ali je zamjetna velika dinamika unutar njega. Katolici sve više “osvajaju” SAD i Kanadu, dok evangelici imaju uspjeh u katoličkoj Južnoj Americi. Osim u Latinskoj Americi, veliki pokreti evangelika postoje u Africi, Kini i Indiji.
http://www.vecernji.hr/vijesti/krscanska-zajednica-uzdrmana-sve-je-vise-ateista-muslimana-clanak-21809
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
E ovo će razveseliti fosforicu:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatski-anonimni-ateisti-stupaju-na-vjersku-scenu/417551.aspx
PROMIDŽBENE kampanje ateista u velikim gradovima Europske unije, medijski najbolje plasirane one koje su se provele u Londonu i Barceloni, ohrabrilo je i nereligiozne građane Hrvatske da se bolje organiziraju i da registriraju svoju udrugu, javlja Slobodna Dalmacija.
"Anonimni ateisti" - ime je udruge, čije je registracija u tijeku, a koja će zagovarati jednaka prava za one hrvatske stanovnike koji jednostavno sumnjaju u postojanje nadnaravnog bića, duha ili svemoćne sile.
Kako je kazao jedna od osnivača udruge Davor Ivanuš, student zagrebačkog FER-a, naziv "Anonimni ateisti" bila je u stvari interna šala forumaša s jedne hrvatske internetske stranice, a ispod te kape želi se poboljšati položaj nezadovoljnih hrvatskih ateista nezadovoljnih položajem nereligioznih ljudi u Hrvatskoj, prema kojima se gaje predrasude i nerazumijevanja.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/hrvatski-anonimni-ateisti-stupaju-na-vjersku-scenu/417551.aspx
Ly- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
sada ja ne mogu reć da sam ateisti jer iskreno ne znam još jesam li ja to. vjerovati ili ne. ali iskreno mislim da ljudi koji su ateisti da je njima jako lijepo. ne vjeruju u Njega pa ono ne zamaraju se s takvim stvarima. i iskreno nemam ništa protiv tih ljudi jer je to njihova slobodna volja hoće li oni vjerovati ili ne. ali mislim da im je to pametno. jer teško je vjerovati u ono što ne vidiš.
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
gle amy-
stvar je jednostavna!
ako vjeruješ onda si vjernik-
dakle govorimo o individualnom bogu o kojem govori krščanska religija,
o bogu koji je stvorio svijet u 7 dana, o bogu koji je iz blata stvorio adama pa iz njegovog rebra evu, o bogu koji je uništio sodomu i gomoru, o bogu koji je napravio veliki ptop a samo noe i izabrana bića su preživjeli-
svaka sumnja u to je nevjera-
izvan tih okvira vjera u individualnog boga je neprihvatljiva, dakle ako ne prihvačaš gore navedene činjenice onda si ateista
stvar je jednostavna!
o bogu koji je stvorio svijet u 7 dana, o bogu koji je iz blata stvorio adama pa iz njegovog rebra evu, o bogu koji je uništio sodomu i gomoru, o bogu koji je napravio veliki ptop a samo noe i izabrana bića su preživjeli-
izvan tih okvira vjera u individualnog boga je neprihvatljiva, dakle ako ne prihvačaš gore navedene činjenice onda si ateista
Započeo/la tema :
ako se ne varam da se cura izjasnila datanuki je napisao/la:gle amy-
stvar je jednostavna!
nije kršćanka, niti ikad bila, šta bi onda mogla bit, osim ateiste?
možda......islamske vjere?
Gost- Gost
Gabrijel je napisao/la:ako se ne varam da se cura izjasnila datanuki je napisao/la:gle amy-
stvar je jednostavna!
da inače sam iz islamske obitelji. ali ne vjerujem u to
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
varaš se gabry-Gabrijel je napisao/la:ako se ne varam da se cura izjasnila datanuki je napisao/la:gle amy-
stvar je jednostavna!
cura je rekla da nije sigurna da je ateista-
uostalom i ona je tu pa neka kaže
Započeo/la tema :
Stranica 21 / 34. • 1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 27 ... 34
Similar topics
» Idu li ateisti u raj ili u pakao ili?
» Zasto postoje ateisti?