Knjiga forumaša
+6
john blue
Optimyst
fosforica
Neu
hogar_grozni
Prop
10 posters
:: Kultura i Zabava :: Knjige, časopisi, stripovi, književnost i gramatika :: Literalni kutak forumaša CroFriends foruma
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
fosforica- Manga foruma
- Registriran/a : 14.02.2009
Broj postova : 6076
Reputacija : 1195
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
Re: Knjiga forumaša
dvojčice.....blizanci....nikako nisam mogao da se sjetim......zablokiralo mi...evo sad popravljam
hogar_grozni- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 451
Reputacija : 34
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
predobro hogare,rep +
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
hogar_grozni je napisao/la:
toliko je toga frcalo da sam se ja ponekad uplašio odnijeće nam forum..
Al nije, sva sreća, nego možda mi neko objasni zašto se poslije počelo javljati nevrijeme ,tuča.... hladno usred ljeta ( ko što zahladni po svadji temperamentnih ljubavnika) čudo jedno..Poslije pričali da su usred pšenice pronadjeni neki čudni znaci, ne nisu bili krugovi , nego jednostavno povaljana pšenica, ko da su se igrali konji vrani, što bi rekla narodna pjesma. Poslije sam pitao najstarijeg u selu da l znade nešto o tom...jok , mada veli meni je dida pričao da je to jednom davno bilo, selo se čudilo, a na proljeće dobili prve dvojčice u selu, i sve odtad ih nije bilo. Pa ko velim malo pogledajte nagodinu, okolo, možda vidite objašnjenje tih krugova il što su već. Ništa ga nisam razumio, al ajd velim ima tu još umnih glava, moraću zamolit prop-a da se malo raspita okolo, čujem da imamo budućeg fiškala. Možda to ona znade objasnit, il možda prop-u uživo pokazat, mada ja ne vjerujem fiškalima, oni to sve znaju zapalamudit , al pokazat i još uživo ...teško bogami.Al što no vele nije na odmet probat , možda nam se što i objasni.
Zaspali smo malo... Tako je valjda uvijek! Svi su tu kad valja raditi gluposti i pizdarije, ali kada gori, rijetki su tu! Budućeg fiškala smo imali! Valjda ga više nema! Valjda ga neće ni biti! Zaista, teško je njima vjerovati, i govno u celofan zamotati znaju, ali ovu je bilo lijepo probati. Ugodan sugovornik, ugodna osoba. Što se desilo, nikad nećemo znati. A i ne moramo. Nije nužda sve znati! Nekad treba samo priznati! I čestitati! Pohvaliti i reći hvala! Rijetki fiškal koji nam je svima ugodan bio! Dobro, ne svima, ali opća popularnost je utopija!
Valjda i prop nekada zna zapalamuditi!
Sanja.....PLAUDATE CIVES!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Nakon kiše uvijek izlazi sunce,potiho je rekla Neu te se nasmijala grohotnim smijehom,odjekivalo je "ha-ha-ha-ha". Kad je to čula Love,odma se i ona pridružila u smijanju,te su se mlade dame satima smijale i smijale...Kazaljke sata pomicale su se brzinom kao da su na nekoj utrci,prolazili su dani,a ružna sjećanja su toliko izbljedila da ih se više nitko nije ni sjetio.
Započeo/la tema :
Kažu, noć je najmračnija pred zoru! Kažu, poslije kiše dolazi duga! Kažu, vrijeme liječi sve rane! Love i Neu, dvije najbolje prijateljice, legice, rekle bi one, to najbolje znaju pojasniti! Često s njima ne znaš o čemu je riječ, jedan dan se svađaju i deru, drugi se ljube! Svijet na dlanu u prikazu njih dvije! Ljubav, prijateljstvo, strah i prezir, sve je to nešto s čime se živjeti mora! Kao i snovi i more, vukovi koji nas ganjaju livadama, sjekire i noževi koji nas probadaju, život koji istječe iz nas! Noć je uistinu najmračnija pred zoru!
Započeo/la tema :
U svakoj iskrenoj vezi,bila ona prijateljska,ljubavna,roditeljska,poslovna kad tad mora doći do sukoba,mudro je Neu pojasnila Propu.Te mu je uzvišene glave uzviknula:
"Ako veza pukne znači da nikada nije bila prava.Svaka svađa bi trebala ojačati vezu i odnos učiniti još boljim i važnijim." Onaj koji ne može preći preko pojedinih stvari nije human,nije čovjek. Na nama je da praštamo,"vodimo ljubav a ne rat".Be cool
"Ako veza pukne znači da nikada nije bila prava.Svaka svađa bi trebala ojačati vezu i odnos učiniti još boljim i važnijim." Onaj koji ne može preći preko pojedinih stvari nije human,nije čovjek. Na nama je da praštamo,"vodimo ljubav a ne rat".Be cool
Započeo/la tema :
vodimo ljubav, kaže adminica, ali ljubav nitko ne vodi. možda love, ali ona neće kaže s kime, a to nije lijepo. kad se pita, valja se odgovoriti. sumnjam na dragog goca, izvrstan mladić, smatram kako će biti dobar muž jednoj nekoga dana. u međuvremenu, valja čekati i nadati se nekim povoljnijim i iskrenijim vremenima. na kraju dana, kažu, recesija je.
john blue- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 04.07.2009
Broj postova : 347
Reputacija : 11
Započeo/la tema :
vele sve se svodi na tri važna dogadjaja u životu....rodjenje ...... mada većina misli da ne treba preskočiti ni začeće...koje zna biti nezaboravno...al opet hogi kaže da treba sve polako..veli na brzinu se samo djeca prave....vjenčanje ( tu baš nisam siguran da nisu žene nešto preforsirale).. povod za mnogo dogadjaja u životu bilo pozitivnih bilo negativnih....što no vele živu se čovjeku svašta desi .. i na kraju smrt koja može biti u raznim oblicima i vremenima.....jednom pričam sa čovjekom....i čudim se..on priča, planira a ne zna da je več mrtav... valjda zaboravio da mora prestat disat .. i pričat..a planovi su tu da nas podsjete da je moglo i drugačijae i ljepše...samo da se nije guzonjin sin našao na našem mjestu..i pokupio i tvoju nafaku
Započeo/la tema :
života se bojim, moram reći. život je gadna stvar. hajde, kada imaš koga da se provlačiš skupa s njime, to je dobro. ali sam ići. to ne, nikako! rođenja se ne sjećam, malo mi je stalo do toga, a do začeća još manje, aijj, niti da ga se prisjetim. smrt je pak nešto čega se gtozim. ne želim ju. zaista. hogar me umiruje. kaže, sve je to normalno. prop mi je jednom rekao da joj se raduje, ja mislim da je on lud. i hogar. a pogotovo on.
Započeo/la tema :
Život je najljepša stvar koja se čovjeku može dogoditi,moramo biti zahvalni što smo uopče dobili priliku da živimo,da volimo,da postojimo.Neki ljudi,na žalost žive ali imaju poteškoća sa zdravljem.Pitam se zašto uopče postoje zločudne bolesti?Zašto nismo svi zdravi,zašto invalidi ne budu izlječeni?!
Započeo/la tema :
Ako ima Boga, sjajna je smisao za ironiju. Duga popločana ulica, osvijetljena svakih nekoliko koraka, staklene vitrine sa svake strane, a u vitrinama lutke i reklame. Svaki korak nova nada, teža i lakša, lijepša i slađa, a tako hladna i okrutna. Ne postoje bolesti. Postoje samo ljudi. Ljudi koji odustanu i padnu, nema ih više. Ljudi koji se drže, ali vidljivo je kako neće uspijeti, Pada mi prop_ovednik napamet. Ja osobno živim za one kao stidljiva ljubičica. Vesele naravi, prirodna šarma, nikakva lutka, nikakva reklama, već živa boja ulice, njen zvuk, miris i glas....
Započeo/la tema :
SVanulo je jutro,ptičice na grani pjevju vesele pjesmice,sunce se užareno smiješi i govori nam kako će vrijeme biti sve ljepše i ljepše,kako je pobijedilo okrutnu neprijateljicu kišu koja nas je danima uznemiravala i na lice nam stavljala obrnuti osmijeh.
Započeo/la tema :
citat .....Postoje samo ljudi. Ljudi koji odustanu i padnu, nema ih više. Ljudi koji se drže, ali vidljivo je kako neće uspijeti, Pada mi prop_ovednik napamet...citat.... Ponekad treba pogledati u sve izloge, možda vidiš neku sjenu u bezizraznom pogledu....ona krije tajnu života u sebi. Nije sramota pasti, sramota je ostati ležati..a takvih je danas sve više i više..jednostavno leže...valjda je tako lakše. Samo jedna sreća je u našem mjestu...ona cesta na izlazu vodi u planine...i svakim metrom smo slobodniji, lakše dišemo i učimo se da život nije samo ravna cesta. Svak uložen napor ima svoj smisao, pogotovu ako ti pomogne da preživiš....ne glede na to kakav teret je na tvojim ramenima.
Započeo/la tema :
Nakon što je pročitala ovaj citat "Nije sramota pasti, sramota je ostati ležati." Neukrotiva se složila s njim te je rekla da svako u životu mora naići na prepreke i mora kad tad pasti,onaj koji se digne je hrabar a onaj koji ostane ležati je samo čovjek koji ne zna svoj život učiniti boljim.
Započeo/la tema :
tereti teški, tereti laki. svaki je zapravo isti. ovisi sve o čovjeku koji nosi. snaga pleća je važna, ne težina tereta. vidim cestu na izlazu, svijetlo uz nju je jako. imam ljude koji mi pokazuju put. koji me dižu kada padnem. koji mi šapuću kada vjetar šamara. kako su tada napori lakši.
Započeo/la tema :
Lijepo je imati nekoga ko će biti uz tebe u dobru i u zlu.Ćovjek ne može živjeti sam,jer samoća ubija,ne daje ti motivaciju za život,za stvaranje,za sreću...
Započeo/la tema :
citat ... Lijepo je imati nekoga ko će biti uz tebe u dobru i u zlu.Ćovjek ne može živjeti sam,jer samoća ubija,ne daje ti motivaciju za život,za stvaranje,za sreću... kraj citata....
Najvažnije odluke donosimo sami, mada uvijek imamo u mislima najdraže, i nikako nije smisao preživjeti sam. U dvoje se lakše i šuti da o razgovoru niti ne raspravljamo.
Najvažnije odluke donosimo sami, mada uvijek imamo u mislima najdraže, i nikako nije smisao preživjeti sam. U dvoje se lakše i šuti da o razgovoru niti ne raspravljamo.
Započeo/la tema :
Potaknuta svim lijepim i burnim događanjima na
ovom forumu shvatila sam da uvijek postoje ljudi koji su tu samo na
jedno određeno vrijeme i ljudi koji će tu uvijek biti,ja ih zovem
starosjediocima foruma. Kada bi zavirili dubuko u povijest foruma
vidjeli bi da mnogi koji su tu prije bili više nisu. Pitate se zašto?
Što mislite dal ste vi stalni ili prolazni forumaš? Forumska vremena se
mjenjaju,pojedini odlaze,pojedini dolaze,a pojedini su opet kao
Sunce;malo ih ima malo ih nema. Dal je zanimljivije stalno tipkati sa
istim ili različitim ljudima? Dal bi forum bio idealan da na njemu
nikad nema ni trunka svađe ili je baš ovakav kakav je,pomalo pikantan
za vas kao stvoren?! Ovdje se rađaju ljubavi,prijateljstva,ali i vode
bitke. No nije važno dobiti bitku,važno je dobiti rat,zar ne?!
ovom forumu shvatila sam da uvijek postoje ljudi koji su tu samo na
jedno određeno vrijeme i ljudi koji će tu uvijek biti,ja ih zovem
starosjediocima foruma. Kada bi zavirili dubuko u povijest foruma
vidjeli bi da mnogi koji su tu prije bili više nisu. Pitate se zašto?
Što mislite dal ste vi stalni ili prolazni forumaš? Forumska vremena se
mjenjaju,pojedini odlaze,pojedini dolaze,a pojedini su opet kao
Sunce;malo ih ima malo ih nema. Dal je zanimljivije stalno tipkati sa
istim ili različitim ljudima? Dal bi forum bio idealan da na njemu
nikad nema ni trunka svađe ili je baš ovakav kakav je,pomalo pikantan
za vas kao stvoren?! Ovdje se rađaju ljubavi,prijateljstva,ali i vode
bitke. No nije važno dobiti bitku,važno je dobiti rat,zar ne?!
Započeo/la tema :
vala meni se ne ratuje...niti mi se vode bitke.....ako neko voli da pobjedjuje neka igra čovječe ne ljuti se....ili šah....a knjiga nam je malo zastala.....vidi se da svi traže samo neke nove stvari.....meni osobno ne treba tri milijuna tema..dosta su mi dvijetri....toliko da vidim drage ljude.....i da bacim komentar na nešto što me zanima.....ali što je tu je.....naše selo se nekako uklopilo u ljetne vrućine...pa samo čeka da odnekle dodje malo vjetra...bilo kakvog..ponekad je ta želja tako jaka da nam donese i prejake pljuskove ..čak i led....al opet što no kažu svako zlo za neko dobro......možda pojeftini sladoled..nikad se ne zna....mada ja naj....naj....volim čokoladni sladoled......sjećam se .... ko dijete smo krali jaja i nosili u slastičarnu, da bi dobili sladoled ili neki slatkiš......da li se neko sjeća nekakvog slatkiša što smo mi zvali ciglice....tako je izgledalo kao mala cigla crvenkasto...ne pretvrdo..i slatko.....pa ima tome jedno četrdeset i kusur godina.....eh skoro sam zaboravio da sam i ja nekad bio dijete.....zločesto...al dijete
Započeo/la tema :
treba nam aktivnih ljudi,koji će uvijek biti tu i pisati i pisati,dok se slova na tipkovnici ne izližu. nakon toga osječat ćemo se jakim i nepobjedivim.
Započeo/la tema :
Men se čini da samo nas dvoje još istrajavamo na ovoj našoj knjizi, koristeći riječi kao poveznicu sa svim čega se sjetim . Ja pišem zato što volim pisati,ustvari više volim polemizirati o svemu i svačemu, tako da dojdem ko kakva dokona snaša na tržnici: što moram priznati nije daleko od penzića koje sve zanima, aniš ih ne briga. Tako ponekad pogledam niz sokak i vidim dicu kako idu u školu, ma nekako drugačije, ko da idu u zatvor. A mi smo išli ko na ferije, na odmor, jer kod kuće se radilo uvijek nešto i uvijek posao za tvoju starost i nikad ga nestat , a u školi....... pa sjediš, pa toplo, pa sve te čudne priče o drugim ljudima i tudjim životima, koji ti izgledaju onak skriveni a veliki...pa i ti počmeš sanjat......a kod kuće opet krava, opet treba drva, opet donesi vode i tako u nedogled.....majka sprema večeru.....živina se smiruje (tako smo mi nazivali sve večernje poslove oko živine...pojenje hranjenje čiščenje ) kokoši zatvaraju.... i u sami suton još jednom pogledaj knjige...da se spremiš za sutrašnju školu....
Započeo/la tema :
nažalost samo nas zanima pisanje,ostali ili su lijeni ili nesposobni napisati pokoju rečenicu. dok si ti bacao hrpu isjeckanih komadića drveta u kamin,ja sam kuhala kavicu i pripremala doručak kako bi jutro započelo baš onako kako i treba.
čuo se krik pjetla koji je obilježavao svako jutro. odjekivalo je kukuriku,kukuriku
a iz svinjca se čulo roktanje svinja koje su se bojale sudnjeg dana koji se bližio svkaoj svinji,
čuo se krik pjetla koji je obilježavao svako jutro. odjekivalo je kukuriku,kukuriku
a iz svinjca se čulo roktanje svinja koje su se bojale sudnjeg dana koji se bližio svkaoj svinji,
Započeo/la tema :
jutro uvijek počinje baš onako kako treba......sjajno kao mlada nevjesta što blista na svoj najljepši dan....ponekad mokro kao suze njene majke ( nikad mi nije jasno zašto majke plaču kad im se kćerke udaju a očevi gledaju ko da su upravo pali sa marsa)...ponekad opet magleno kao daleka sjećanja na prvu školsku ljubav.....a najljepše kad sviće visoko u planini pa ti se čini da će sunce izać na zapadu , okrećeš se u nevjerici čekajući da se spuste prve zrake niz kosinu i dopru do tvoga lica što željno čeka toplinu (kao dodir drage osobe) koja ti uljepša dan......
Započeo/la tema :
kad se noć spusti,i sunce sakrije svoje prelijepo lice,dječica idu spavati a zaljubljeni zagrljeno gledaju u zvijezde i pričaju kako život brzo prolazi.
život je dar koji bi svi trebali cijeniti,bolje je izgubiti trenutak u životu nego život u trenutku,zato trebamo biti oprezni.
život je dar koji bi svi trebali cijeniti,bolje je izgubiti trenutak u životu nego život u trenutku,zato trebamo biti oprezni.
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» e - čitači + e - knjiga
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Sumrak - Twilight knjiga
» Kolekcije Filmova, Crtica i knjiga
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Sumrak - Twilight knjiga
» Kolekcije Filmova, Crtica i knjiga
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
:: Kultura i Zabava :: Knjige, časopisi, stripovi, književnost i gramatika :: Literalni kutak forumaša CroFriends foruma
Stranica 2 / 3.