e - čitači + e - knjiga
+4
riki45
Narco
Turrican
Neu
8 posters
Stranica 1 / 1.
e - čitači + e - knjiga
Što mislite o e- čitačima?
E-čitači vraćaju nadu u pisanu riječ
Iako mnogi kažu da su e-čitači ugrozili budućnostknjiga, istraživanja pokazuju kako njihovi vlasnici provode viševremena u čitanju nego ikad do sad. Ovo je dobra vijest za Amazon iApple.
- Barnes & Noble
Istraživanje provedeno na1,200 vlasnika e-čitača pokazalo je da njih čak četrdeset posto čitaviše no ikad prije u životu. 58 posto ih je izjavilo da čita jednako, adva posto vlasnika čita manje nego prije. Polovica ispitanika rekla jeda očekuje da će u budućnosti čitati još više zahvaljujući svome-čitaču.
Iako su e-čitači još uvijek slabo zastupljeni na tržištu, ovastudija daje nadu da će se ljudi vratiti čitanju. Polovica svihAmerikanaca u dobi između 18 i 24 godine uopće ne čita iz zadovoljstva.
Pretpostavlja se da će do kraja rujna ove godine jedanaest milijunaAmerikanaca imati barem jedan uređaj za čitanje digialnih knjiga.Prodaja digitalnih knjiga porasla je za 183 posto.
Amazon izvještava kako njegovi kupci kupuju tri puta više knjiganakon što su kupili Kindle, a ta brojka raste kako cijene uređajapadaju.
Prerano je reći hoće li se porast čitanja održati nakon što seizgubi faktor noviteta e-čitača, i uređaji se masovno prošire svijetom.No, zahvaljujući portabilnosti, ljudi imaju priliku čitati na mjestimagdje do sad nisu mogli.
net.hr
Zadnja promjena: Neu; čet kol 23, 2012 6:21 pm; ukupno mijenjano 1 put.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: e - čitači + e - knjiga
Super su, ne nakramaš si police sa hrpetinom knjiga sa kojima ne znaš što ćeš nakon što pročitaš.
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
Konačno je netko komentirao moj topic.
Da, to je istina, ali nije li teško čitati knjigu preko mobitela? Ne ispadnu li ti oči?
Da, to je istina, ali nije li teško čitati knjigu preko mobitela? Ne ispadnu li ti oči?
Započeo/la tema :
e-reader (e-čitač) nema ekran kao mobitel nego e-ink tehnologiju koja osim što izgleda kao prava tinta na papiru troši struju samo kada listaš stranicu, a dok čitaš ne troši ništa. Recimo da umreš i nađu kosti za 10 godina vidjeli bi što si čitaoNeu je napisao/la:Konačno je netko komentirao moj topic.
Ja nemam nažalost takav specijalizirani e-čitač nego čitam preko iPod toucha. I da, nekad umara oči ali nije strašno kao recimo čitanje na mobitelu (displayi od mobitela često imaju jako pozadinsko osvjetljenje čak i na najnižim postavkama i nešto nižu gustoću pixela).
Započeo/la tema :
Čke, ček, ček, ja sam vidjela e- čitač na ipodu, a to ti je meni isti klinac kao i mobitekl samo što ne zoveš i ne šalješ poruke (vidjela sam uživo kod jedne žene) i ona čita knjige preko toga. e meni bi oči ispale.
Započeo/la tema :
to je dobra stvar,al ja znam da ja to necu nikad koristit
puno lakse je citat iz knjige nego sa neke elektronicke naprave
Istraživanja su pokazala da se za 25 posto sporije čita sa ekrana, odnosno da tri četvrtine korisnika preleti tekst, na koji se vraćaju ako uoče što zanimljivo
puno lakse je citat iz knjige nego sa neke elektronicke naprave
Istraživanja su pokazala da se za 25 posto sporije čita sa ekrana, odnosno da tri četvrtine korisnika preleti tekst, na koji se vraćaju ako uoče što zanimljivo
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Ja govorim o hardverskim e-čitačima koji služe baš za čitanje i ugodni su ko da čitaš na pravoj knjizi. Npr. Amazon Kindle: https://www.youtube.com/watch?v=GAf4vxGEOAo, i najnovija verzija: https://www.youtube.com/watch?v=rW-oazz-o5g&feature=fvwNeu je napisao/la:Čke, ček, ček, ja sam vidjela e- čitač na ipodu, a to ti je meni isti klinac kao i mobitekl samo što ne zoveš i ne šalješ poruke (vidjela sam uživo kod jedne žene) i ona čita knjige preko toga. e meni bi oči ispale.
Ima i takvih uređaja drugih proizvođača.
Znači radi se o uređajima specijaliziranim za čitanje. Na njima ne možeš gledati filmove i slike jer displayi nisu u boji.
(i prespori su za pokretne slike, refresh rate im je oko sekundu)
Započeo/la tema :
aha.. ova je rekla da preko svog može i gledat filmove. sad dal je to istina ili ne, pojma nemam. pila izgleda. ali meni to nije doživljaj knjige i čitanja.
najbolje je uzet knjigu u ruke i čitat.
Započeo/la tema :
pogledaj video na onom drugom linku.Neu je napisao/la:aha.. ova je rekla da preko svog može i gledat filmove. sad dal je to istina ili ne, pojma nemam. pila izgleda. ali meni to nije doživljaj knjige i čitanja.
Započeo/la tema :
- možete li mi objasniti...
kažu ima neki program - e-Pub - se zove... je li istina kada u njemu čitaš knjige oči ne bole... gdje se može naći taj e-Pub ?
Odista držati knjigu u ruci/na stolu i čitati je veće je zadovoljstvo nego elektronski... pa još kad je knjiga tek izašla iz štampe... ona miriše... to nema na PC.
zašto ipak čitam knjige na PC... zato što su besplatne.
riki45- Nevina dušica
- Registriran/a : 21.12.2010
Broj postova : 50
Reputacija : 27
Godina imam : 79
Započeo/la tema :
e-Pub je samo format. Mnogi programi ga podržavaju. Ne vjerujem da oči manje bole od toga ako se i dalje čita na kompu.riki45 je napisao/la:
- možete li mi objasniti...
kažu ima neki program - e-Pub - se zove... je li istina kada u njemu čitaš knjige oči ne bole... gdje se može naći taj e-Pub ?
Odista držati knjigu u ruci/na stolu i čitati je veće je zadovoljstvo nego elektronski... pa još kad je knjiga tek izašla iz štampe... ona miriše... to nema na PC.
zašto ipak čitam knjige na PC... zato što su besplatne.
Započeo/la tema :
Meni osobno je draže kad kupim knjigu u tiskanom izdanju, ali ovu spravicu ja vidim u budućnosti u školama.
Učenicima bi se olakšala torba, pronalazak knjiga (nije potrebno tiskat tko zna koliko komada pa na kraju opet fali),
ne bi morali misliti jesu li uzeli sve knjige za taj dan što imaju u školi, ovo je baš praktično al dugo će još proći dok to stigne u škole...
@Neu
Ti si možda mislila na iPad za to što si vidjela kod te žene
Učenicima bi se olakšala torba, pronalazak knjiga (nije potrebno tiskat tko zna koliko komada pa na kraju opet fali),
ne bi morali misliti jesu li uzeli sve knjige za taj dan što imaju u školi, ovo je baš praktično al dugo će još proći dok to stigne u škole...
@Neu
Ti si možda mislila na iPad za to što si vidjela kod te žene
Gost- Gost
Ja više volim listati i čitati
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Osim Firea, Amazon predstavio i čitače e-knjiga
Amazon je napokon predstavio svoj tablet o kojem smo čitali već mjesecima, a osim tableta, predstavljeni su i novi modeli čitača e-knjiga s kojima će dodatno učvrstiti svoju dominaciju na ovom tržištu. Specifikacije Kindle Firea već nam je ranije otkrio novinar TechCrunchea te je riječ o modelu sa sedam inčnim ekranom i dvojezgrenim procesorom, ali zato nema kamera mikrofona niti će se isporučivati verzija s podrškom za 3G mreže. No, njegov najjači je adut cijena od samo 199 dolara tako da u Amazonu očekuju veliku potražnju za ovim uređajem.
Ljubiteljima čitanja ova je kompanija predstavila nove modele Kindle čitača e-knjiga koji imaju šest inčne ekrane i čija je cijena sada ispod sto dolara. Tako je novi klasični model Kindlea – koji sada ima samo nekoliko tipki za navigaciju i listanje te košta samo 79 dolara, dok model Touch kojim se upravlja putem ekrana osjetljivog na dodir košta 99 dolara – treba napomenuti da se ove cijene odnose na modele koji će imati podršku za Amazonov Offers i Local servis.
Amazon Kindle Fire na američkom tržištu pojavit će se 15. studenog, a može se prednaručiti već sada.
Izvor: pcchip.hr
Amazon je napokon predstavio svoj tablet o kojem smo čitali već mjesecima, a osim tableta, predstavljeni su i novi modeli čitača e-knjiga s kojima će dodatno učvrstiti svoju dominaciju na ovom tržištu. Specifikacije Kindle Firea već nam je ranije otkrio novinar TechCrunchea te je riječ o modelu sa sedam inčnim ekranom i dvojezgrenim procesorom, ali zato nema kamera mikrofona niti će se isporučivati verzija s podrškom za 3G mreže. No, njegov najjači je adut cijena od samo 199 dolara tako da u Amazonu očekuju veliku potražnju za ovim uređajem.
Ljubiteljima čitanja ova je kompanija predstavila nove modele Kindle čitača e-knjiga koji imaju šest inčne ekrane i čija je cijena sada ispod sto dolara. Tako je novi klasični model Kindlea – koji sada ima samo nekoliko tipki za navigaciju i listanje te košta samo 79 dolara, dok model Touch kojim se upravlja putem ekrana osjetljivog na dodir košta 99 dolara – treba napomenuti da se ove cijene odnose na modele koji će imati podršku za Amazonov Offers i Local servis.
Amazon Kindle Fire na američkom tržištu pojavit će se 15. studenog, a može se prednaručiti već sada.
Izvor: pcchip.hr
Započeo/la tema :
e-knjiga
E-knjigama još uvijek nedostaju neke karakteristike koje čine njihove papirne konkurente toliko popularnim, ali to bi se uskoro moglo promijeniti.
„Nedostajao bi mi miris“, „Meni je važna tekstura stranica“, „Ništa ne može zamijeniti onu ohrabrujuću težinu knjige“, neki su od komentara ljubitelja klasične knjige.
za mene će uvijek klasična knjiga ostati najdraži medij, ali prihvaćam da ću paralelno koristiti i e-knjigu!
„Nedostajao bi mi miris“, „Meni je važna tekstura stranica“, „Ništa ne može zamijeniti onu ohrabrujuću težinu knjige“, neki su od komentara ljubitelja klasične knjige.
za mene će uvijek klasična knjiga ostati najdraži medij, ali prihvaćam da ću paralelno koristiti i e-knjigu!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Mene ne zanima toliko sam izgled knjige , korice, miris papira ,itd vec ono sto je unutra. Zbog prakticnosti, velike memorije i multifunkcionalnosti mislim da je e-book nesto sto ce u sljedecih par godina uci u masovnu uporabu ali isto tako mislim da papirnate knjige nece izumrijeti , jer definitivno imaju svoju car i vrijednost ali napredak tehnoligije je neminovan.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
Vise volim u papirnoj verziji iako neke stvari procitam kad sam na tabletu.
Chulpan- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 02.06.2013
Broj postova : 5273
Reputacija : 89
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Similar topics
» Knjiga forumaša
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Sumrak - Twilight knjiga
» Kolekcije Filmova, Crtica i knjiga
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
» Biblija:Božja knjiga ili ne?
» Sumrak - Twilight knjiga
» Kolekcije Filmova, Crtica i knjiga
» Igre gladi triologija knjiga (The Hunger Games)
Stranica 1 / 1.