Linux Ubuntu
+7
stitch
Narco
fosforica
GUSTI
THUNDER_DINIX
drGspot
Neu
11 posters
Stranica 2 / 4.
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Linux Ubuntu
Evo par slikica mog milky ubuntua, danas sam završio instalaciju pa ga malo unakazio:
Desktop sa Cairo-Dockom:
Songbird sa MediaFlow i lyrics pluginom:
Shift window switcher:
Expo:
Desktop Cube:
Sad još trebam sredit mrežni printer i to je to
Desktop sa Cairo-Dockom:
Songbird sa MediaFlow i lyrics pluginom:
Shift window switcher:
Expo:
Desktop Cube:
Sad još trebam sredit mrežni printer i to je to
stitch- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 09.02.2010
Broj postova : 1021
Reputacija : 429
Započeo/la tema :
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
+ jedino ti i turri imate pojma o informatici
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Ubuntu Linux + Gnome Desktop + Emerald tema + CompizFusion sa gotovo svim fancy efektima = 150MB RAM-a
Pa da čujem nekog kako za linux treba pila
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
zlocesti-ivek je napisao/la:Živio Ubuntu
tako je
uz win 7 na laptopu imam i ubuntu istaliran
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
ubuntu je obavezan linuxasški dio zajedno sa backtrackom na VMware-u u vindozama
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
kad mi je win oso i nisam ga mogao vise instalirat,bio sam skoro godinu dana na ubuntu-u,to je cisto za pocetnike,jednostavan.koristio sam i mint,
al ovih dana planiram stavit back track 4,da se mal zafrkavam
al ovih dana planiram stavit back track 4,da se mal zafrkavam
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
Meni je Ubuntu dobar jer kad ti rikne disk možeš ga pokrenut sa CD-a i surfaš po netu normalno
Gost- Gost
da,al jako je nestabilan,kad ga gasis,moras gasit preko shut down-a,ak samo stisnes tipku dole da se ugasi,ili ako nestane struje il nesto slicno. moras ga ponov stavljat i sve to,a to je malo dosadno,
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Ubuntu 10.10
Nova verzija Ubuntu Linuxa uključuje nove usluge u oblaku, unaprijeđeno sučelje, te veće mogućnosti povezivanja s drugim operativnim sustavima
Nova verzija Ubuntu Linuxa za stolna računala i netbookove izlazi u nedjelju, a uključivat će nove usluge "u oblaku", unaprijeđeno sučelje, te bolje mogućnosti povezivanja s drugim operativnim sustavima.
Operativni sustav, koji je znan i pod imenom Maverick Meerkat, nosit će brojčanu oznaku 10.10, a dostupan je od nedjelje 10. listopada, čime je preskočen četvrtak kao standardni dan za izlaženje novih verzija kako bi se datum (10.10.10) poklopio s brojčanom oznakom nove verzije.
Ubuntu 10.10 Desktop Edition i Ubuntu 10.10 Netbook Edition fokusirani su na integraciju mobilnog pristupa prema drugim uređajima uz pomoću Ubuntuove usluge u oblaku. Također donose "značajna poboljšanja performansi", te brojna manja poboljšanja, poput nadogradnje sučelja na Gnome 2.31 s verzija 2.30. U Canonicalu ističu kako su se nadali da će uspjeti nadograditi sučelje na Gnome 3.x, no ipak će morati odgoditi izdavanje do sljedećeg izdanja, Ubuntu 11.04 ili Natty Narwhal. Netbook Edition će sada imati novo sučelje nazvano Unity koje je prilagođeno prikazu na manjim ekranima, no korisnici će imati mogućnost koristiti i Gnome.
Također se ističe kako Canonicalova osobna usluga u oblaku, Ubuntu One, ima mnoštvo novih funkcija, poput mogućnosti kupovine komercijalnog softvera izravno iz Ubuntu Software Centrea, te mogućnost sinkronizacije datoteka s uređajima koji pokreću druge operativne sustave, poput Windowsa. Besplatna usluga Ubuntu One Basic uključuje 2GB prostora za pohranu i mogućnost dijeljenja i sinkroniziranja datoteka, kontakata, bilješki i drugih podataka, dok se dodatni prostor od 20 GB za pohranu može nadoplatiti po cijeni od 3,99 dolara za jedan mjesec, odnosno 39,99 dolara za cijelu godinu.
Nove verzije Ubuntu Linuxa mogu se besplatno presnimiti s Ubuntuovih stranica.
Nova verzija Ubuntu Linuxa uključuje nove usluge u oblaku, unaprijeđeno sučelje, te veće mogućnosti povezivanja s drugim operativnim sustavima
Nova verzija Ubuntu Linuxa za stolna računala i netbookove izlazi u nedjelju, a uključivat će nove usluge "u oblaku", unaprijeđeno sučelje, te bolje mogućnosti povezivanja s drugim operativnim sustavima.
Operativni sustav, koji je znan i pod imenom Maverick Meerkat, nosit će brojčanu oznaku 10.10, a dostupan je od nedjelje 10. listopada, čime je preskočen četvrtak kao standardni dan za izlaženje novih verzija kako bi se datum (10.10.10) poklopio s brojčanom oznakom nove verzije.
Ubuntu 10.10 Desktop Edition i Ubuntu 10.10 Netbook Edition fokusirani su na integraciju mobilnog pristupa prema drugim uređajima uz pomoću Ubuntuove usluge u oblaku. Također donose "značajna poboljšanja performansi", te brojna manja poboljšanja, poput nadogradnje sučelja na Gnome 2.31 s verzija 2.30. U Canonicalu ističu kako su se nadali da će uspjeti nadograditi sučelje na Gnome 3.x, no ipak će morati odgoditi izdavanje do sljedećeg izdanja, Ubuntu 11.04 ili Natty Narwhal. Netbook Edition će sada imati novo sučelje nazvano Unity koje je prilagođeno prikazu na manjim ekranima, no korisnici će imati mogućnost koristiti i Gnome.
Također se ističe kako Canonicalova osobna usluga u oblaku, Ubuntu One, ima mnoštvo novih funkcija, poput mogućnosti kupovine komercijalnog softvera izravno iz Ubuntu Software Centrea, te mogućnost sinkronizacije datoteka s uređajima koji pokreću druge operativne sustave, poput Windowsa. Besplatna usluga Ubuntu One Basic uključuje 2GB prostora za pohranu i mogućnost dijeljenja i sinkroniziranja datoteka, kontakata, bilješki i drugih podataka, dok se dodatni prostor od 20 GB za pohranu može nadoplatiti po cijeni od 3,99 dolara za jedan mjesec, odnosno 39,99 dolara za cijelu godinu.
Nove verzije Ubuntu Linuxa mogu se besplatno presnimiti s Ubuntuovih stranica.
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
nekuzim,ubuntu naplacuje prostor za pohranu datoteka.:S
znaci,da bi mogli napraviti particiju od 20gb moramo placat?
ili je to samo za download tih softvera?
ak je to za particije,ubuntu mi se zgadio.
ja imam original verziju ubuntu 8.10,i dobio sam ju besplatno od njih
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Jedino mi je žao što Ubuntu One servis nije cross-platform, kao Dropbox, nego sinkronizacija radi samo na Ubuntu OS-ovima.
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
stitch je napisao/la:
Jedino mi je žao što Ubuntu One servis nije cross-platform, kao Dropbox, nego sinkronizacija radi samo na Ubuntu OS-ovima.
ok,znaci,to placanje je samo za taj Ubuntu One?
Ubuntu 10.10 je besplatan?
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Narco je napisao/la:nekuzim,ubuntu naplacuje prostor za pohranu datoteka.:S
Ne ne, to se odnosi na servis Ubuntu One... Ubuntu je open source, i kao OS je/će uvijek biti besplatan.
Ubuntu One je Canonicalov online servis (koji je integriran u sučelje Ubuntua) za backup podataka/sinkronizaciju i dijeljenje, te ne spada pod GPL licencu, tj. naplaćuje se. (Naj)bolja alternativa njemu je Dropbox.
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa znam da je bio open source,al sam se uplasio kad sam vidio da se nest naplacuje i zbunio se odma.znaci,veceras instaliram ubuntu,i updejtam ga do 10.10,uff,to ce potrajat
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
imaš dual boot ili ti je Ubuntu glavni OS?
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
pa jos nista,al bit ce dual boot
al razmisljam da stavim pclinux,imam par verzija,nemogu se odlucit
al razmisljam da stavim pclinux,imam par verzija,nemogu se odlucit
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
a koristio si Linux prije, imaš iskustva?
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
imam da,bio sam 3 mjeseca na mint-u,nakon toga jedno 6,7 mjeseci na ubuntu-u,imam pclinux i suse koje nisam isprobao,i da,backtrack al ne na cd-u
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Koristio sam više distribucija Linuxa, i nigdje nema takve tehničke podrške kao kod Ubuntua. Svaki problem sam uspio riješit čitajući njihov forum. Kod drugih distribucija toga fali.
Instaliraj si Ubuntu, pa isprobaj openSUSE i PCLinuxOS preko virtualke (VirtualBox).
I Gnome sučelje kod Ubuntua mi je daleko bolje od KDE-a.
Instaliraj si Ubuntu, pa isprobaj openSUSE i PCLinuxOS preko virtualke (VirtualBox).
I Gnome sučelje kod Ubuntua mi je daleko bolje od KDE-a.
stitch- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
da,al linux je jako nestabilan,ako ti nestane struje ili ga ugasis samo na tipku dolje. mozes komotno ponovo stavljat
to mi se cesto desavalo. kad ga startam i pri dizanju mi izbaci terminal onaj i treba sad nest upisat al nisam siguran jel to moze pomoc sta
idem ja to stavit pa se javim nakon toga. trebalo bi to brzo sad ic
to mi se cesto desavalo. kad ga startam i pri dizanju mi izbaci terminal onaj i treba sad nest upisat al nisam siguran jel to moze pomoc sta
idem ja to stavit pa se javim nakon toga. trebalo bi to brzo sad ic
Narco- Ufurani forumaš
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 2 / 4.