Dexter (2006–2013)
+14
Hate
Mass
AryMan
Babo
Layla
mala_lutkica
rebic
Lady Evolet
mrkyblu
Arkannen
THUNDER_DINIX
Love
Neu
Achilles
18 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Dexter (2006–2013)
Dexter (TV Series 2006–2013)
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0773262/
Dexter je američka televizijska serija čija se radnja temelji na liku Dextera Morgana (Michael C. Hall), forenzičara za krv u policijskoj postaji u Miamiju, a koji je ujedno i serijski ubojica. Emitiranje serije započelo je 1. listopada 2006. godine na televizijskoj kući Showtime, a za sada posljednja, peta sezona završila je s emitiranjem 12. prosinca 2010. godine. 2. prosinca iste godine službeno je objavljeno da će se emitirati i šesta sezona serije. Radnjom smještena u Miami, prva sezona serije uvelike je adaptirana prema knjizi Darkly Dreaming Dexter autora Jeffa Lindsaya, prvoj u nizu njegovih knjiga o Dexteru. Kasnije sezone pisane su neovisno o Lindsayjevim knjigama. Seriju je za televiziju adaptirao scenarist James Manos, Jr. koji je napisao pilot epizodu.
Dexter svoje žrtve bira prema tzv. "Harryjevom kodu" u kojem su etičnost i organiziranost na prvom mjestu, a kojeg je osmislio njegov očuh Harry Morgan (također policajac u Miamiju) kako bi osigurao da Dextera nitko nikad ne uhvati, ali, isto tako, kako bi osigurao da Dexter ubija samo druge ubojice koji su prošli nekažnjeno od strane zakona. Harry je također učio Dextera međuljudskim odnosima unatoč njegovom mentalnom oboljenju - Harry je smatrao da je Dexter sociopat, jer je kao malo dijete svjedočio brutalnom ubojstvu svoje biološke majke Laure Moser. Do sada je Dexter u većini slučajeva (uz neke iznimke) uspješno skretao pozornost sa sebe (kao serijskog ubojice) uglavnom svojom srdačnošću i velikodušnošću, uspjevši održati površne veze s ljudima. Ipak, njegova povezanost s polu-sestrom Debrom Morgan, njegovom djevojkom (kasnije ženom) Ritom i njezinom djecom Astorom i Codyjem te njihovim biološkim sinom Harrisonom u potpunosti su zakomplicirali njegov dvostruki život i natjerali ga da stalno iznova preispituje svoju potrebu za ubijanjem. Upravo su događaji iz prve sezone, nakon što se prisjetio svih stvari vezanih za majčino ubojstvo, pokrenuli sporu, ali sigurnu humanizaciju Dextera koja se pojačava kako sezone prolaze. Iz epizode u epizodu Dexter proživljava cijelu paletu emocija kojih postaje tek sada, kao odrastao čovjek, svjestan.
U veljači 2008. godine televizijska kuća CBS započela je s repriziranjem serije. Serija je doživjela veliki uspjeh među kritičarima, ali i publikom. Posljednja epizoda četvrte sezone koja se emitirala 13. prosinca 2009. godine zabilježila je dosadašnji rekord gledanosti - pogledalo ju je 2,6 milijuna ljudi time postavivši rekord najgledanije originalne serije na televizijskoj kući Showtime. Glavni glumac Michael C. Hall osvojio je nekoliko nagrada i nominacija za portret Dextera, uključujući i Zlatni globus. Iako je serija produžena na šestu sezonu, nije službeno potvrđeno da će ona biti i zadnja.
Izvor: wiki
Gleda li tu seriju itko ?
Ne mislim na crtic..
Pogledao sam nekoliko epizoda i skuzio da ima neki problem da mora ubit covjeka (forenzicar je tako da ga nitko ne moze skuzit) i da nema nikakve osjecaje, makar bili ljubav, mrznja ili strah..
imdb: http://www.imdb.com/title/tt0773262/
Dexter je američka televizijska serija čija se radnja temelji na liku Dextera Morgana (Michael C. Hall), forenzičara za krv u policijskoj postaji u Miamiju, a koji je ujedno i serijski ubojica. Emitiranje serije započelo je 1. listopada 2006. godine na televizijskoj kući Showtime, a za sada posljednja, peta sezona završila je s emitiranjem 12. prosinca 2010. godine. 2. prosinca iste godine službeno je objavljeno da će se emitirati i šesta sezona serije. Radnjom smještena u Miami, prva sezona serije uvelike je adaptirana prema knjizi Darkly Dreaming Dexter autora Jeffa Lindsaya, prvoj u nizu njegovih knjiga o Dexteru. Kasnije sezone pisane su neovisno o Lindsayjevim knjigama. Seriju je za televiziju adaptirao scenarist James Manos, Jr. koji je napisao pilot epizodu.
Dexter svoje žrtve bira prema tzv. "Harryjevom kodu" u kojem su etičnost i organiziranost na prvom mjestu, a kojeg je osmislio njegov očuh Harry Morgan (također policajac u Miamiju) kako bi osigurao da Dextera nitko nikad ne uhvati, ali, isto tako, kako bi osigurao da Dexter ubija samo druge ubojice koji su prošli nekažnjeno od strane zakona. Harry je također učio Dextera međuljudskim odnosima unatoč njegovom mentalnom oboljenju - Harry je smatrao da je Dexter sociopat, jer je kao malo dijete svjedočio brutalnom ubojstvu svoje biološke majke Laure Moser. Do sada je Dexter u većini slučajeva (uz neke iznimke) uspješno skretao pozornost sa sebe (kao serijskog ubojice) uglavnom svojom srdačnošću i velikodušnošću, uspjevši održati površne veze s ljudima. Ipak, njegova povezanost s polu-sestrom Debrom Morgan, njegovom djevojkom (kasnije ženom) Ritom i njezinom djecom Astorom i Codyjem te njihovim biološkim sinom Harrisonom u potpunosti su zakomplicirali njegov dvostruki život i natjerali ga da stalno iznova preispituje svoju potrebu za ubijanjem. Upravo su događaji iz prve sezone, nakon što se prisjetio svih stvari vezanih za majčino ubojstvo, pokrenuli sporu, ali sigurnu humanizaciju Dextera koja se pojačava kako sezone prolaze. Iz epizode u epizodu Dexter proživljava cijelu paletu emocija kojih postaje tek sada, kao odrastao čovjek, svjestan.
U veljači 2008. godine televizijska kuća CBS započela je s repriziranjem serije. Serija je doživjela veliki uspjeh među kritičarima, ali i publikom. Posljednja epizoda četvrte sezone koja se emitirala 13. prosinca 2009. godine zabilježila je dosadašnji rekord gledanosti - pogledalo ju je 2,6 milijuna ljudi time postavivši rekord najgledanije originalne serije na televizijskoj kući Showtime. Glavni glumac Michael C. Hall osvojio je nekoliko nagrada i nominacija za portret Dextera, uključujući i Zlatni globus. Iako je serija produžena na šestu sezonu, nije službeno potvrđeno da će ona biti i zadnja.
Izvor: wiki
Gleda li tu seriju itko ?
Ne mislim na crtic..
Pogledao sam nekoliko epizoda i skuzio da ima neki problem da mora ubit covjeka (forenzicar je tako da ga nitko ne moze skuzit) i da nema nikakve osjecaje, makar bili ljubav, mrznja ili strah..
Achilles- Junior
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 748
Reputacija : 2
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
Re: Dexter (2006–2013)
nisam nikad gledala... kakva ti ta je serija?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
ok je serija,a ni glumac glavni nije loš
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
nisam nikad gledao.
@Love-pa ti samo na to mislis
@Love-pa ti samo na to mislis
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
ja sam pogledala više puta i stvarno nije loša!
@thund-a na kaj to mislim?ako mi je netko zgodan ne znaći da mislim da ču ga pojebat i sl....
@thund-a na kaj to mislim?ako mi je netko zgodan ne znaći da mislim da ču ga pojebat i sl....
Započeo/la tema :
Odlična serija, jedna od mojih favorita. Ne mogu srijede dočekati...
Arkannen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.01.2009
Broj postova : 553
Reputacija : -2
Započeo/la tema :
zato i postoji torrent ^^
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
dobra je serija samo mi je zao sto je vec kraj.....jos samo ovu srijedu.....
mrkyblu- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
obožavam.
Lady Evolet- Nevina dušica
- Registriran/a : 02.02.2009
Broj postova : 130
Reputacija : 1
Godina imam : 101
Započeo/la tema :
Well, gotova sezona. Nadam se da će odmah sljedeću odkupiti, inače skidam.
Arkannen- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 12.01.2009
Broj postova : 553
Reputacija : -2
Započeo/la tema :
Ne pratim
rebic- Nevina dušica
- Registriran/a : 20.02.2009
Broj postova : 167
Reputacija : 4
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Meni je baš super serija,znam ogledat kad imam vremena
Započeo/la tema :
luda serija
mala_lutkica- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 06.06.2009
Broj postova : 1282
Reputacija : 12
Započeo/la tema :
meni je ta serija degutantna
Layla- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 30.09.2009
Broj postova : 1348
Reputacija : 314
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
Vi ocito nemate pojma sta valja. Jer nebi serija dobila 9.2 ocjenu od 10 da ste je vi ocjenjivali. Uzmite malo vrimena i pogledajte pa ce te vidit o cemu je rijec, a ne samo 2 epizode, jer po njima nemozete nista skontat. Ja sam pogledao sve 4 sezone, i bas je nekidan izasla 1 epizoda 5 sezone.
Serija nemoze bit bolja, sta se tice svega. Navedite jednu glupu stvar u vezi serije i odma je prestajem gledat
Serija nemoze bit bolja, sta se tice svega. Navedite jednu glupu stvar u vezi serije i odma je prestajem gledat
Babo- Nevina dušica
- Registriran/a : 24.08.2010
Broj postova : 116
Reputacija : 13
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
Slažem se, meni je isto odlična.
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Pogledo sam tek 2 epizode i već se nazire da će mi ovo bit jedna od najboljih serija
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Odgledo 1. sezonu, drugu stavio na skidanje.. Jebenica, zadnja epizoda je malo izprebrkana al ok, valjda je tako moralo bit zbog nastavka..
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
serija je brutalna
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Započeo/la tema :
Isuse.. Skoro sam oplako kad sam počeo gledat 5. sezonu
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Jedva čekam jesen i šestu sezonu!
Showtime definitivno ima najbolje serije
Showtime definitivno ima najbolje serije
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Dexter – novi promo za 6. sezonu
I dok se mi pitamo koliko sezona na isti kalup može ponuditi Dexter, serija je i dalje čvrsti favorit u našem vašem godišnjem izboru najboljih serija. Vjerojatno će vas onda zanimati novi jednominutni promo šeste sezone, koja se očekuje, kao i svake godine, krajem rujna.
O novoj smo sezoni pisali u više od par navrata, Showtime je objavio već par promo teasera te, ono najbitnije, poznato je da će glavnu gostujuću ulogu u novoj sezoni imati Admiral Adama – Edward James Olmos.
I dok se mi pitamo koliko sezona na isti kalup može ponuditi Dexter, serija je i dalje čvrsti favorit u našem vašem godišnjem izboru najboljih serija. Vjerojatno će vas onda zanimati novi jednominutni promo šeste sezone, koja se očekuje, kao i svake godine, krajem rujna.
O novoj smo sezoni pisali u više od par navrata, Showtime je objavio već par promo teasera te, ono najbitnije, poznato je da će glavnu gostujuću ulogu u novoj sezoni imati Admiral Adama – Edward James Olmos.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
Jel to dobra serija? Bi se meni svidjela? Da gledam ili?
Započeo/la tema :
Daaaaa
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
jel to na foru otoka smrti?
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» 30 Rock (Televizijska posla) 2006-2013
» Arrested Development (2003-2006; 2013)
» Michael C. Hall (Dexter)
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» Torchwood (2006– )
» Arrested Development (2003-2006; 2013)
» Michael C. Hall (Dexter)
» CroFriends foto natječaj - prosinac 2013. glasanje od 1.-10.12. 2013.
» Torchwood (2006– )
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 3.