Domovinski rat - ono što se sudi
+14
m
tanuki
gio_deluxe
pustinja
jasim
evitaa
scorpio57
mala_lutkica
ager
mrkyblu
Mass
Neu
House
Hell
18 posters
Stranica 1 / 6.
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Domovinski rat - ono što se sudi
Jesmo li izvršili genocid? Jesu li optužnice istine?
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Re: Domovinski rat - ono što se sudi
mi smo se branili, i mi smo pobjedili, sve što je učinjeno bila je obrana, u ratu ljudi umiru, al pobjednicima se nesude, osim u Hrvatskoj
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
jesmo li se previše branili?
(makar ja mislim na nismo, ali moram biti objektivan..)
(makar ja mislim na nismo, ali moram biti objektivan..)
Započeo/la tema :
^^pa jesmo. zašto misliš da nismo?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
po čemu smo se previše branili?
Započeo/la tema :
u ratu nema pobjednika
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
zasto? pa kako mozes rec da smo mi pobjedili u ratu? u Domovinskom ratu samo na hrvatskoj strani poginulo je 13 233, a kao »nestalih« registrirano je još 1 149 osoba. Ranjene su 33 043 osobe. Osteceno je i unisteno 183 526 stambenih zgrada. Jos kada tome uracunas majke i djecu koja su ostala bez roditelja..e, ako je to pobjeda..jebem ti ja takvu pobjedu
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
...a s njihove strane.. u ovom ratu možda nema..ali inače ima..
Započeo/la tema :
je, čudno je to zvat pobjedom nakon tolko gubitaka, al gledaj to sa druge srtane, živimo u republici Hrvatskoj, a ne u jugoslaviji ili bog zna kojoj
House- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 6097
Reputacija : 435
Započeo/la tema :
nismo pocinili genocid i pomeni nisu optuznice ok.No veca mi je sramota na sta su nasi politicari sveli branitelje i kako se ophodi prema njima i ratu koji j iza nas od toga sto ih je nekolicina u Hagu.sramota je sto je danas branitelji nemaju za kruh a razne pobjegulje se kur...e po drzavi i rasprodaju i unistavaju sve za sta su se nasi ljudi borili
mrkyblu- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
A zamisli da nismo pobjedili koliko bi te brojke bile veće??masiello88 je napisao/la:zasto? pa kako mozes rec da smo mi pobjedili u ratu? u Domovinskom ratu samo na hrvatskoj strani poginulo je 13 233, a kao »nestalih« registrirano je još 1 149 osoba. Ranjene su 33 043 osobe. Osteceno je i unisteno 183 526 stambenih zgrada. Jos kada tome uracunas majke i djecu koja su ostala bez roditelja..e, ako je to pobjeda..jebem ti ja takvu pobjedu
Gost- Gost
mrkyblu je napisao/la:sramota je sto je danas branitelji nemaju za kruh a razne pobjegulje se kur...e po drzavi i rasprodaju i unistavaju sve za sta su se nasi ljudi borili
branitelji koji nemaju za kruh su u manjini..ima ih mozda 1% koi nemaju za kruh..mene vise smeta sto neki koji su se igrali rata (a rata nisu ni vidli) imaju po tisucu eura mirovinu a ljudi sasvim sposobni za radit i imat posao..jos bi dodao da bi ja oduzeo automatski vozacke dozvole svima kojima na papiru pise da boluju od ptsp-a
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
falcon.75 je napisao/la:A zamisli da nismo pobjedili koliko bi te brojke bile veće??masiello88 je napisao/la:zasto? pa kako mozes rec da smo mi pobjedili u ratu? u Domovinskom ratu samo na hrvatskoj strani poginulo je 13 233, a kao »nestalih« registrirano je još 1 149 osoba. Ranjene su 33 043 osobe. Osteceno je i unisteno 183 526 stambenih zgrada. Jos kada tome uracunas majke i djecu koja su ostala bez roditelja..e, ako je to pobjeda..jebem ti ja takvu pobjedu
A zamisli ti da nije bilo rata koliko se novca moglo potrosit na nesto drugo a ne na mnogobrojne (pre)velike mirovine i obnovu kuca, zgrada i svega ostalog
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
masiello88 je napisao/la:
mene vise smeta sto neki koji su se igrali rata (a rata nisu ni vidli) imaju po tisucu eura mirovinu a ljudi sasvim sposobni za radit i imat posao..jos bi dodao da bi ja oduzeo automatski vozacke dozvole svima kojima na papiru pise da boluju od ptsp-a
slazem se s tobom.......
mrkyblu- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Sa ovim se u potpunosti slažem,ali htio sam reć nešto sasvim drugo,tj da je druga strana pobjedila koliko bi tad bilo mrtvih,masiello88 je napisao/la:
A zamisli ti da nije bilo rata koliko se novca moglo potrosit na nesto drugo a ne na mnogobrojne (pre)velike mirovine i obnovu kuca, zgrada i svega ostalog
nestalih,ranjenih..koliko bi kuća u tom slučaju izgorjelo...
Gost- Gost
i s ovim se slažem,u ratu ima samo gubitnika. koliko ljudi pogine?masiello88 je napisao/la:u ratu nema pobjednika
Započeo/la tema :
ma sve u svemu rat je glupost i najgora je stvar što se ratovi vode zbog ideologije nekog prdonje koji sjedi u fotelji i gleda ratne filmove dok za njegove ideje ginu nevini ljudi,a on sam možda nikad i nije držao pušku u rukama!!Po mom mišljenju nemože netko bit "ratni zločinac po zapovjednoj odgovornosti"ako nije dao izravnu zapovjed,nevolim o ovom pisat ali nemogu ni šutit,nisam bio u ratu pa nemogu ni komentirat nečije postupke al da nekog moram ubit ili će on mene,vjerujem da bih ubio,ko i većina nas,ali sigurno nebih se na nekom iživljavo-silovo-klao ili tak šta,a u slučaju da bih,kako to jedan zapovjednik brigade može spriječit ili bit odgovoran za to!!
Ne kontam
Ne kontam
Gost- Gost
Hellraiser je napisao/la:Jesmo li izvršili genocid? Jesu li optužnice istine?
Prvo treba razmisliti o činjenicama
Činjenice su da je hrvatski narod želio živjeti u vlastitoj državi i da je na to imao potpuno pravo po zakonu, a to je potvrđeno na referendumu
U Oluji i poslije Oluje su napravljeni zločini nad civilnim stanovništvom, a hrvatske vlasti nisu te zločine čak niti deklarativno osudile, a kamo li da su pokušale kazniti krivce
Pri tome ne mislim da su hrvatski branitelji radili zločine, nego jako malo smeća i šljama koje se uvuklo u braniteljske redove.
Ostali branitelji su časno obavljali svoj posao. I nije njihov posao bio izlučivati zločince iz svojih redova nego političkog i vojnog vrha
Moje je mišljenje da generali nisu krivi za te zločine, da je krivica na neposrednim počiniteljima i političkom vrhu koji nije ništa napravio da te zločine spriječi ili osudi krivce
No vjerujem međunarodnom sudu i sa zanimanjem pratim kako misle dokazati krivnju onih koji su bili samo karika između političkog vrha i onih koji su radili zločine
Možda imaju nekih dokaza koje će promijeniti moje mišljenje, ali baš ne vjerujem, jer istina je da su se zločini dogodili, a hrvatske vlasti ne samo da ih nisu osudile, nego je meni izgledalo kao da ih podržavaju
Dovoljno je pogledati snimke iz vlaka kojim je Tuđman išao u Split poslije Oluje da se to vidi
Svesti tih nekoliko godina rata na jednu i drugu stranu ili Srbe i Hrvate ili četnike i branitelje mi se čini glupost i niti ne pokušavam raspravljati s onima koji toliko generaliziraju
ager- Nevina dušica
- Registriran/a : 11.03.2009
Broj postova : 59
Reputacija : 6
Godina imam : 114
Započeo/la tema :
^^svaka čast na postu ,čudi me jako da nije nitko komentirao
Započeo/la tema :
Gabrijel je napisao/la:ma sve u svemu rat je glupost i najgora je stvar što se ratovi vode zbog ideologije nekog prdonje koji sjedi u fotelji i gleda ratne filmove dok za njegove ideje ginu nevini ljudi,a on sam možda nikad i nije držao pušku u rukama!!Po mom mišljenju nemože netko bit "ratni zločinac po zapovjednoj odgovornosti"ako nije dao izravnu zapovjed,nevolim o ovom pisat ali nemogu ni šutit,nisam bio u ratu pa nemogu ni komentirat nečije postupke al da nekog moram ubit ili će on mene,vjerujem da bih ubio,ko i većina nas,ali sigurno nebih se na nekom iživljavo-silovo-klao ili tak šta,a u slučaju da bih,kako to jedan zapovjednik brigade može spriječit ili bit odgovoran za to!!
Ne kontam
slažem se
mala_lutkica- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 06.06.2009
Broj postova : 1282
Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
ma u ratu je poginulo previše ljudi, neki i dan danas trpe posljedice PTSP-a, invalidnosti i slično
Započeo/la tema :
ager je napisao/la:Hellraiser je napisao/la:Jesmo li izvršili genocid? Jesu li optužnice istine?
Prvo treba razmisliti o činjenicama
Činjenice su da je hrvatski narod želio živjeti u vlastitoj državi i da je na to imao potpuno pravo po zakonu, a to je potvrđeno na referendumu
U Oluji i poslije Oluje su napravljeni zločini nad civilnim stanovništvom, a hrvatske vlasti nisu te zločine čak niti deklarativno osudile, a kamo li da su pokušale kazniti krivce
Pri tome ne mislim da su hrvatski branitelji radili zločine, nego jako malo smeća i šljama koje se uvuklo u braniteljske redove.
Ostali branitelji su časno obavljali svoj posao. I nije njihov posao bio izlučivati zločince iz svojih redova nego političkog i vojnog vrha
Moje je mišljenje da generali nisu krivi za te zločine, da je krivica na neposrednim počiniteljima i političkom vrhu koji nije ništa napravio da te zločine spriječi ili osudi krivce
No vjerujem međunarodnom sudu i sa zanimanjem pratim kako misle dokazati krivnju onih koji su bili samo karika između političkog vrha i onih koji su radili zločine
Možda imaju nekih dokaza koje će promijeniti moje mišljenje, ali baš ne vjerujem, jer istina je da su se zločini dogodili, a hrvatske vlasti ne samo da ih nisu osudile, nego je meni izgledalo kao da ih podržavaju
Dovoljno je pogledati snimke iz vlaka kojim je Tuđman išao u Split poslije Oluje da se to vidi
Svesti tih nekoliko godina rata na jednu i drugu stranu ili Srbe i Hrvate ili četnike i branitelje mi se čini glupost i niti ne pokušavam raspravljati s onima koji toliko generaliziraju
Nije istina da Hrvatske vlasti nisu osudile te zločine
mate granić:
Hrvatski državni vrh osudio je zločine nakon Oluje
Granić je u Haagu izjavio da nije postojala strategija zataškavanja zločina i paljenja kuća
Fotografija vijesti
Goran Mehkek/CROPIX
Hrvatski državni vrh bio je jedinstven u osudi zločina nakon Oluje i nije postojala nikakva strategija zataškavanja, izjavio je u četvrtak pred Haaškim sudom bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Mate Granić.
"I Tuđman, i Šušak, i Jarnjak i Valentić jednako su osuđivali zločin", rekao je Granić na suđenju generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženima za zločine nad srpskim civilima u Oluji 1995.
Granić je ustvrdio da nije postojala nikakva strategija zataškavanja zločina, paljenja i pljačkanja kuća koje su, rekao je, iz osvete činile "bande u uniformama i bez uniformi", a ne redovni hrvatski vojnici.
Nije, međutim, isključio mogućnost da je i neki vojnik počinio pojedinačni zločin, u okolnostima kada je "200.000 vojnika bilo u pokretu". Istaknuo je da je hrvatsko pravosuđe procesuiralo sve zločine za koje je znalo i naveo podatak da je 3.000 pojedinaca, Hrvata i Srba, procesuirano za 4.000 kaznenih djela.
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
Hell je napisao/la:Jesmo li izvršili genocid? Jesu li optužnice istine?
Ne , Domovinski rat je bio obrambeni rat za neovisnost od velikosrpske agresije.Po Ustavu Sfrj je na to imo pravo.Iz Ustava SFRJ 1974.god.
OSNOVNA NAČELA
Narodi Jugoslavije, polazeći od prava svakog naroda na samoopredeljenje, uključujući i pravo na otcepljenje na osnovu svoje slobodno izražene volje u zajedničkoj borbi svih naroda i narodnosti u narodnooslobodilačkom ratu i socijalističkoj revoluciji, a u skladu sa svojim istorijskim težnjama, svesni da je dalje učvršćivanje njihovog bratstva i jedinstva u zajedničkom interesu..
ager je napisao/la:Moje je mišljenje da generali nisu krivi za te zločine, da je krivica na neposrednim počiniteljima i političkom vrhu koji nije ništa napravio da te zločine spriječi ili osudi krivce
No vjerujem međunarodnom sudu i sa zanimanjem pratim kako misle dokazati krivnju onih koji su bili samo karika između političkog vrha i onih koji su radili zločine .
scorpio57 je napisao/la:
"I Tuđman, i Šušak, i Jarnjak i Valentić jednako su osuđivali zločin", rekao je Granić na suđenju generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču, optuženima za zločine nad srpskim civilima u Oluji 1995.
Ova osuda tj.citat Granića da predsjednik države te vrhovni zapovjednik oružanih strana i ministar obrane to osuđuje je više nego ironična.U najmanju ruku im se može pripisati ovo što je naveo Ager.
evitaa- Simpica pipica
- Registriran/a : 26.08.2009
Broj postova : 15250
Reputacija : 1499
Godina imam : 52
Započeo/la tema :
evitaa je napisao/la:Hell je napisao/la:Jesmo li izvršili genocid? Jesu li optužnice istine?
Ne , Domovinski rat je bio obrambeni rat
Neistina !!!!!!
Postoje mnogi podatci i svedoci koji ovo negiraju.Mnogi su iz raznih delova evrope i sveta.Ovaj rat je bio smisljen a Amerikanci su davali logistiku.
Zlocina je bilo na svim stranama i da bi se neke stvari dovele u red ne sme se manipulisati mrtvima.Citam da je neko napisao da su neki pojedinci vrsili zlocine u Oluji..........neka mi onda objasni kako je onda nekoliko pojedinaca uspelu da izvrsi akcije u kojima je iz izbeglickih kolona nestalo oko 10 000 civila ?
Da li su to mogli da izvedu pojedinci ili je u tome ucestvovala i drzava ?
jasim- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.02.2010
Broj postova : 1285
Reputacija : 35
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 1 / 6.