Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
+13
igor malteze
tanuki
Stevo Largo
škoj
diabolik.
rider331
Teo
eva kant
Rower
Gabriel
zbracun
Neu
RobinUd
17 posters
Stranica 3 / 6.
Stranica 3 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Izbjeglice... i nas je stiglo... + Gdje je sada Crkva?
Syrian government buildings.
FSA iskopa tunel ispod stavi malo eksploziva i onda to ovako otprilike izgleda:
FSA iskopa tunel ispod stavi malo eksploziva i onda to ovako otprilike izgleda:
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
sve sta valja najlaske je sjebat uvijek bilo
Stevo Largo- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 15.02.2010
Broj postova : 4115
Reputacija : 371
Godina imam : 31
Započeo/la tema :
netko od imigranata je ostao bez putovnice... kako će sada jadan preko granice?
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Gabriel je napisao/la:
Jebi ga... lapsus calami... kad se tipka na mobitelu, dogodi se.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Započeo/la tema :
I nas je stiglo, a ne znamo zašto?
što se tamo dešava i zašto ljudi bježe, zašto napuštaju svoje domove?
mislim da to možemo usporediti s Bosnom i Sarajevom.
Bosnu su napustili ljudi koji nisu željeli ratovati i nisu znali zašto i za koga bi ratovali pa je Bosna danas država podijeljena između katolika, pravoslavaca i muslimana, bez ljudi koji su pobjegli, a bez tih ljudi nema šanse da ona bude jedinstvena država, pa isto tako bez ljudi koji ne žele ratovati nema ni u Siriji razumnog rješenja?
ljudi su spremni napustiti svoje domove, utopiti se u moru, otići u neizvjesnost?
zar to nije nešto strašno?
zašto se ne pita te ljude kako i zašto su napustili svoj dom?
što se tamo dešava i zašto ljudi bježe, zašto napuštaju svoje domove?
mislim da to možemo usporediti s Bosnom i Sarajevom.
Bosnu su napustili ljudi koji nisu željeli ratovati i nisu znali zašto i za koga bi ratovali pa je Bosna danas država podijeljena između katolika, pravoslavaca i muslimana, bez ljudi koji su pobjegli, a bez tih ljudi nema šanse da ona bude jedinstvena država, pa isto tako bez ljudi koji ne žele ratovati nema ni u Siriji razumnog rješenja?
ljudi su spremni napustiti svoje domove, utopiti se u moru, otići u neizvjesnost?
zar to nije nešto strašno?
zašto se ne pita te ljude kako i zašto su napustili svoj dom?
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Da, nitko ih to nije pitao. Baš nitko.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
...financira ih mnogobrojna obitelj, bilo ona koja je već u EU ili ona koja je ostala u siriji; i bezobrazno je koristiti pojam okupacija jer u ovom slućaju ne upotrebljava se oružana sila i oni su dobrodošli po riječima angele merkel.FALKON 2 je napisao/la:
A još zanimljivije je to da od Brlog Manastira do osijeka plaćaju 500 eura po osobi za taxi prevoz, a poneki plaćaju da ih se vozi i do zagreba. Sada kada se pokuša izračunati koliko će novca potrošiti u RH a tek koliko su potrošili dok su stigli dovde ... pitanje se samo postavlja, odakle im novac i tko financira tu "seobu" ili tihu okupaciju Evrope?
igor malteze- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.11.2013
Broj postova : 1413
Reputacija : 74
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:iako se njemački mediji posljednjih dana sarkastično sprdaju sa svojom kancelarkom zbog njenog otvorenog poziva izbjeglicama iz sirije, a koji je izazvao neobuzdanu navalu mase ljudi u smjeru njemačke, njemačka kancelarka točno zna zašto je uputila taj poziv.
ne, ne radi se o iznenadnoj provali grižnje savjesti, samilosti ili humanizmu, već izgleda o promišljenoj strategiji.
svjesna već mjesecima da zbog sudjelovala u zakuhavanju ove juhe koja je sad proključala, i njemačka mora progutati i svoj dio, merkelica i iz te, naizgled, nepovoljne situacije pokušava stvoriti povoljnu.
naravno, za njemačku.
evo o čemu se zapravo radi..
iako za razliku od hrvatske, njemačka ima dobru demografsku politiku, ona ipak ne ostvaruje željene rezultate, i natalitet joj, kao i u većini zapadnih zemalja, opada.
i tu je problem.
njemačka industrija radi punom parom i brine se za svoja tržišta, sirovine i radnu snagu, kao i za osiguravanje svega potrebnog da bi se ta mašinerija i dalje nesmetano okretala, a profiti i dalje ubirali.
prema studiji Bertelsmann instituta, objavljene prije 6 mjeseci, njemačkoj je za održavanje gore spomenute mašinerije potrebna radna snaga i imigranti će im u idućim godinama biti prijeko potrebni.
http://www.thelocal.de/20150327/study-germany-urgently-needs-immigrants
svi ti ljudi koji hrle u njemačku su dobro informirani i znaju zašto žele baš tamo, a grčka koja je propustila odjednom sve te ljude i tako izazvala kaos u tranzitnim zemljama i poljuljala odnose članica EU, valjda iz neke svoje želji za sitnom osvetom prema njemačkoj će već prvom prilikom od njemačke opet "dobiti po prstima".
nadajmo se samo da merkelica ima i dobar plan i program integracije i asimilacije tih ljudi u europsko društvo, da ne bi opet za 10 godina čuli kako je integracija propala stvar..
OK....sve to stoji....ali ti ljudi ne žele prihvatiti asimilaciju u društvu i na kraju zbog profita nastat će korjenite promjene u europi i ono što nije uspio učiniti sulejman učinit će erdogan i njegovi nasljednici a u konačnici kršćanstvo će postati sekta u današnjoj EU iako to za mene osobno nije problem ako će se zadržati više manje današnje osobne slobode.
Započeo/la tema :
igor malteze je napisao/la:
OK....sve to stoji....ali ti ljudi ne žele prihvatiti asimilaciju u društvu i na kraju zbog profita nastat će korjenite promjene u europi i ono što nije uspio učiniti sulejman učinit će erdogan i njegovi nasljednici a u konačnici kršćanstvo će postati sekta u današnjoj EU iako to za mene osobno nije problem ako će se zadržati više manje današnje osobne slobode.
Kod tih korjenitih promjena će upravo doći do ogromnih promjena u osobnim slobodama jer upravo baš to i jeste opasnost jer znamo kakve slobode postoje u tim zemljama iz kojih dolazu ti migranti.
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
Kod tih korjenitih promjena će upravo doći do ogromnih promjena u osobnim slobodama jer upravo baš to i jeste opasnost jer znamo kakve slobode postoje u tim zemljama iz kojih dolazu ti migranti.
...slobode kojih nema na bliskom istoku rezultat su američke politike koja je pomagala diktatorske režime jer je u tom slučaju mogla lakše kontrolirati arapski svijet koji je bio i ostao stalna opasnost za židovsku državu koja je mezimac USA i više od toga što i ne čudi jer uopće je poznato da židovi drže ameriku u vlastitom posjedu;teško bi izrael mogao opstati i raditi na način kao što sada čini da oko sebe ima sekularne demokrratske države jer bi izgubio nekakav kvazi legitimitet u zločinima koje čini unazad 50 godina...sirija npr. je bila i još uvijek jeste sekularna država a što se tiče demokracije oćito postoji politika nasilja u mirnodobskom razdoblju prije rata u siriji ali biti ovca među vukovima nije dobro a što su shvatili i u SAD gdje imamo da drže ljude po zatvorima bez ikakvih ljudskih prava tj. bez suđenja u stilu najgorih diktatorskih režima.ali interesantno niko im ne osporava u medijima status demokracije...i na kraju naravno postoji frustracija djela muslimana prema kršćanima ali budimo iskreni unazad dvadeset i pet godina kršćani ubijaju muslimane kao nikada od križarskih ratova ( intervencije u iraku,libiji,siriji...) - pitam se kako bi ti eagirao i imao svjetonazor da ti saudijska arabija zbomba selo i pobije tvoje najbliže a da njihov despot pri tom izjavi da su u svetom ratu protiv nevjernika. da li bi i dalje zastupao sekularizam i demokraciju.
Započeo/la tema :
Joj dajte koji ste vi ksenofobi. Govorite kao da će iduće godine sve žene morati nositi feredže.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Započeo/la tema :
Antisemit će iskoristit svaku prigodu za bljuvanje mržnje. To je jednostavno tako.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
uz*ebali se ko mlada pred vjenčanjeTeo je napisao/la:Joj dajte koji ste vi ksenofobi. Govorite kao da će iduće godine sve žene morati nositi feredže.
btw zašto oni mogu kod nas u Slavoniju ,a ne mogu na more,jebate sve nama šalju da se nebi možda damlatinci umorili od posla(čitaj neda im se đabe radit ) a mi naravno možemo
pusti puste priče o šteti u turizmu ,a nama kukuruze mogu gazit
nikolina- Obožavatelj foruma
- Registriran/a : 30.06.2012
Broj postova : 4639
Reputacija : 482
Godina imam : 41
Započeo/la tema :
vidjeti izbjeglice kako tumaraju kroz kukuruz nije strašno niti neočekivano ali vidjeti iste na plaži bi bilo prestrašno - civilizacijski nadrealno.nikolina je napisao/la:
uz*ebali se ko mlada pred vjenčanje
btw zašto oni mogu kod nas u Slavoniju ,a ne mogu na more,jebate sve nama šalju da se nebi možda damlatinci umorili od posla(čitaj neda im se đabe radit ) a mi naravno možemo
Započeo/la tema :
znaći veća je trauma na otvorenom vidjeti nekoga ,već kad ti netko iskače iz kukuruza ,e svašta....igor malteze je napisao/la:
vidjeti izbjeglice kako tumaraju kroz kukuruz nije strašno niti neočekivano ali vidjeti iste na plaži bi bilo prestrašno - civilizacijski nadrealno.
Započeo/la tema :
naravno, jer kukuruz se svedno sije svako godine, ko ga jebe, more je samo jednoigor malteze je napisao/la:
vidjeti izbjeglice kako tumaraju kroz kukuruz nije strašno niti neočekivano ali vidjeti iste na plaži bi bilo prestrašno - civilizacijski nadrealno.
Gabriel- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 02.09.2013
Broj postova : 2398
Reputacija : 639
Započeo/la tema :
nikolina je napisao/la:
uz*ebali se ko mlada pred vjenčanje
oni idu najbližom rutom...dalmacija im je van puta..ne žele kroz sto država prolaziti da bi stigli do njemačke..
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Njih je zbombala Amerika sa svojim saveznicima, kao što ista Amerika naoružava ISIL kojeg ne bi bilo bez američke pomoći u novcu i oružju.igor malteze je napisao/la:.. pitam se kako bi ti eagirao i imao svjetonazor da ti saudijska arabija zbomba selo i pobije tvoje najbliže a da njihov despot pri tom izjavi da su u svetom ratu protiv nevjernika. da li bi i dalje zastupao sekularizam i demokraciju.
Izbjeglice iz tih zemalja rade probleme zemljama koje s tim nemaju veze niti su im za išta krive (Grčka, Srbija, Makedonija, Mađarska, Hrvatska).
Ukratko, što je Amerika posijala, žanje (istočna i centralna) Europa.
Rower- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.04.2015
Broj postova : 1366
Reputacija : 83
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
ocito nisi upucena- kada je bilo da bi mogli ici na Prevlaku,opca frka nastale,jebate šta će izbjeglice tamo turizam će nam propast,a slavonija može ko je *ebe ...eva kant je napisao/la:
oni idu najbližom rutom...dalmacija im je van puta..ne žele kroz sto država prolaziti da bi stigli do njemačke..
Započeo/la tema :
nije problem kuda oni žele, nek idu ovuda, prolaze tak i onak, ali zašto se onima koji su ipak krenuli na dalmaciju taj put zabranjuje?eva kant je napisao/la:
Započeo/la tema :
...imamo ispred sebe grupu ljudi,žena djece kako se probija kroz kukuruz i time sebi krči put kojim će ići i sljedeća grupa tj. kroz put koji je već razgrnut i izgažen i šteta je minimalna dok boravkom nekoliko stotina tisuća izbjeglica na dalmatinskim plažama učinit će nemjerljivu štetu turističkoj sezoni pošto će gosti pobjeći kada vide tolike talibane...nikolina je napisao/la:
znaći veća je trauma na otvorenom vidjeti nekoga ,već kad ti netko iskače iz kukuruza ,e svašta....
Započeo/la tema :
Turistima se unaprijed preporuča da ne posjećuju države s problemom izbjeglica, tak da je šteta u startu počinjena jer je Hrvatska označena kao jedna od njih.
***glede iskakanja iz kukuruza slažem se s nikolinom, sasro bi se da mi se to dogodi.
***glede iskakanja iz kukuruza slažem se s nikolinom, sasro bi se da mi se to dogodi.
Rower- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.04.2015
Broj postova : 1366
Reputacija : 83
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
...naravno da ne treba zabranjivati već i pošteno raspodjeliti tako da hrvatski prostori jednako snose teret migracije nesretnika;kako im je lako i poželjno bilo poslati nekoliko tona oružja da se međusobno mlate a sada ih ne možemo gledati pa gdje je to kršćansko milosrđe.Gabriel je napisao/la:
nije problem kuda oni žele, nek idu ovuda, prolaze tak i onak, ali zašto se onima koji su ipak krenuli na dalmaciju taj put zabranjuje?
Započeo/la tema :
osim dalmacijeigor malteze je napisao/la:
...naravno da ne treba zabranjivati već i pošteno raspodjeliti tako da hrvatski prostori jednako snose teret migracije nesretnika;
upravo si opisao kršćansko milosrđeigor malteze je napisao/la:kako im je lako i poželjno bilo poslati nekoliko tona oružja da se međusobno mlate a sada ih ne možemo gledati pa gdje je to kršćansko milosrđe.
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Planine - na kojim ste planinama bili - volite li planine - slike planina - Koje su vaše omiljene planinarske lokacije? Gdje ste sve do sada planinarili?
» Gdje počinje, a gdje završava gluma?
» Katolička Crkva
» Crkva i izbori
» Katolička Crkva part II
» Gdje počinje, a gdje završava gluma?
» Katolička Crkva
» Crkva i izbori
» Katolička Crkva part II
Stranica 3 / 6.