Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
+5
damfisk
prenosivi Samsung
Neu
Iron Man
valentino
9 posters
:: Sport :: Ostali sportovi :: Navijači
Stranica 1 / 3.
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
Čitam baš po netu kako je zabranjeno hrvatskim navijačima na utakmicu u srbiju i obratno, zanima me, jeste li vi za ili protiv ovakvih zabrana i zašto?
Stavit ću i anketu, glasajte i obrazlložite svoj odgovor.
Čitam baš po netu kako je zabranjeno hrvatskim navijačima na utakmicu u srbiju i obratno, zanima me, jeste li vi za ili protiv ovakvih zabrana i zašto?
Stavit ću i anketu, glasajte i obrazlložite svoj odgovor.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
Divljaci i jedni i drugi.
Previše je divljanja i svakih u svojoj državi, samo fali ova opcija.
Decidirano protiv.
Previše je divljanja i svakih u svojoj državi, samo fali ova opcija.
Decidirano protiv.
valentino- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 30.05.2013
Broj postova : 1606
Reputacija : 261
Godina imam : 15
Započeo/la tema :
Re: Hrvatski navijači na utakmici u Srbiji i Srbi na utakmici u Hrvatskoj - za ili protiv?
Protiv.
Primitizam i sad vlada na obje strane.
Primitizam i sad vlada na obje strane.
(CloneBuster, Pipica, Sitni) - Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 16211
Reputacija : 1608
Započeo/la tema :
to je pametno što su zabranili, nema nereda
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
osim visoka stupnja primitivizma, mislim da na te utakmice idu većinom huligani nereda željni.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Započeo/la tema :
Utakmica u kojoj se navijačima jedne od ekipa onemogućava pristup je nešto najbesmislenije u povijesti svijeta.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Britanski navijači su svojedobno bili nepoželjni u mnogim državama.
prenosivi Samsung- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 01.08.2013
Broj postova : 454
Reputacija : 264
Godina imam : 40
Započeo/la tema :
bolje da zabrane pa je mir nego da bude pokolj
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Prvo - nisu bili nepoželjni britanski navijači, nego engleski navijači. Škoti nikada nigdje nisu pravili probleme.prenosivi Samsung je napisao/la:Britanski navijači su svojedobno bili nepoželjni u mnogim državama.
Drugo - možda jesu bili nepoželjni, ali nikada UEFA ili FIFA nije zabranjivala engleskim navijačima dolazak na utakmicu.
Zabrane ne rješavaju ništa, niti su ikada riješile bilo šta.THUNDER_DINIX je napisao/la:bolje da zabrane pa je mir nego da bude pokolj
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Engleski da, i spriječavalo ih se ne samo ući na utakmicu nego ih se vraćalo s granice.
Jest nogomet važna stvar ali sigurnost je važnija.
Jest nogomet važna stvar ali sigurnost je važnija.
Započeo/la tema :
Opet - navijače engleske reprezentacije nikada se nije "spriječavalo" da dođu na utakmicu.
Postoje pojedinci, čije identitete bi engleska policija proslijeđivala policijama zemalja u kojima Engleska gostuje, pa bi ti pojedinci bili zaustavljani. Riječ je o pojedincima koji su u Engleskoj bili osuđeni po tamošnjem "zakonu o navijačima".
Ali nikad, nigdje, u niti jednoj prigodi nije svim navijačima engleske reprezentacije bio zabranjen pristup na utakmicu koju igra engleska reprezentacija.
A mislim da isto vrijedi i za engleske klubove.
Postoje pojedinci, čije identitete bi engleska policija proslijeđivala policijama zemalja u kojima Engleska gostuje, pa bi ti pojedinci bili zaustavljani. Riječ je o pojedincima koji su u Engleskoj bili osuđeni po tamošnjem "zakonu o navijačima".
Ali nikad, nigdje, u niti jednoj prigodi nije svim navijačima engleske reprezentacije bio zabranjen pristup na utakmicu koju igra engleska reprezentacija.
A mislim da isto vrijedi i za engleske klubove.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Ma kakvi pojedinci, skoro svi.
Formalno nisu "spriječavani" ali zapravo jesu.
Formalno nisu "spriječavani" ali zapravo jesu.
Započeo/la tema :
A gdje to? Kada? Na kojoj to utakmici su UEFA, FIFA ili domaćin ZABRANILI SVIM NAVIJAČIMA engleske reprezentacije pristup na stadion?
Na kojoj je to utakmici, gdje, i kada, bilo prije utakmice JAVNO OBZNANJENO da je na toj utakmici zabranjen pristup svim navijačima engleske reprezentacije ili nekog engleskog kluba?
Na kojoj je to utakmici, gdje, i kada, bilo prije utakmice JAVNO OBZNANJENO da je na toj utakmici zabranjen pristup svim navijačima engleske reprezentacije ili nekog engleskog kluba?
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Prevelik si formalist.
Ne može se srpska i hrvatska situacija doslovce preslikati na drugu državu, ali ti govorim da engleskim navijačima neko vrijeme jest bio zabranjen pristup utakmicama.
Nisu im izrijekom zabranile UEFA i FIFA nego su to napravili domaćini i mudro su postupili.
Ne može se srpska i hrvatska situacija doslovce preslikati na drugu državu, ali ti govorim da engleskim navijačima neko vrijeme jest bio zabranjen pristup utakmicama.
Nisu im izrijekom zabranile UEFA i FIFA nego su to napravili domaćini i mudro su postupili.
Započeo/la tema :
Nisam ja formalist, nego ti ne znaš o čemu pričaš, pa miješaš limune i naranče.
Tema je vrlo jasna - ZABRANA dolaska SVIH navijača na jednu utakmicu svoje ekipe.
Ti si rekao da je takva zabrana bila primijenjena protiv engleskih navijača, a ja sam ti rekao da to nije točno.
Kada sam te pitao da kažeš o kojoj je utakmici riječ, ti si počeo srat o "formalizmu".
A ja ti opet ponavljam - NIKADA se nije dogodilo da je bilo tko, niti FIFA, niti UEFA, niti domaćin utakmice, zabranio svim navijačima neke engleske ekipe da dođu na utakmicu i uđu na stadion.
Nikada, nigdje.
Tema je vrlo jasna - ZABRANA dolaska SVIH navijača na jednu utakmicu svoje ekipe.
Ti si rekao da je takva zabrana bila primijenjena protiv engleskih navijača, a ja sam ti rekao da to nije točno.
Kada sam te pitao da kažeš o kojoj je utakmici riječ, ti si počeo srat o "formalizmu".
A ja ti opet ponavljam - NIKADA se nije dogodilo da je bilo tko, niti FIFA, niti UEFA, niti domaćin utakmice, zabranio svim navijačima neke engleske ekipe da dođu na utakmicu i uđu na stadion.
Nikada, nigdje.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Dogodilo se na nekoliko utakmica.
Ja ti ne mogu reći, premlad sam, ali imam doma navijača koji je svojedobno bio na svim kriznim mjestima.
Pa je tvoje sveudilj inzistiranje zapravo okorjeli formalizam.
Rekao sam ti i ponavljam da se ova aktualna situacija Srbije i Hrvatske nije dogodila nigdje, niti će se dogoditi na ovaj način, ali su Englezi ostali pred vratima na par utakmica (mogu ti kasnije nabrojit kad mi dođe ćaća).
Ja ti ne mogu reći, premlad sam, ali imam doma navijača koji je svojedobno bio na svim kriznim mjestima.
Pa je tvoje sveudilj inzistiranje zapravo okorjeli formalizam.
Rekao sam ti i ponavljam da se ova aktualna situacija Srbije i Hrvatske nije dogodila nigdje, niti će se dogoditi na ovaj način, ali su Englezi ostali pred vratima na par utakmica (mogu ti kasnije nabrojit kad mi dođe ćaća).
Započeo/la tema :
Aha... dakle, znaš na kojim utakmicama, ali u stvari ne znaš????
Neka, lijepo je to...
Ponavljam - nikada, nikada, nikada, NIKADA nije engleskim navijačima (ni reprezentacije ni kluba) bilo UNAPRIJED PRIJE UTAKMICE ZABRANJENO da dođu na utakmicu. Nikada.
Ako ti ne vidiš fundamentalnu razliku između UNAPRIJED IZDANE ZABRANE koja vrijedi za SVE NAVIJAČE i zabrane ulaska ljudima koji su radili nered po gradu pola sata prije utakmice, onda je to isključivo tvoj problem.
"ova aktualna situacija između Hrvatske i Srbije" se dogodila i prije, primjerice između Turske i Grčke.
Nadalje, dolazak gostujućih navijača na utakmice između Hrvatske i Srbije zabranjuje se jer postoji opasnost NAVIJAČKIH NEREDA.
A nerede ne rade samo navijači Hrvatske ili Srbije, već i navijači iz Rusije, iz Poljske, iz Turske, iz Grčke - a tijekom 80-tih godina su ih pogotovo radili navijači iz Engleske.
Opet - ako ne shvaćaš o čemu je tu riječ, onda je to isključivo tvoj problem. Ali bi bilo lijepo da se prethodno educiraš o onome o čemu pokušavaš raspravljat.
Neka, lijepo je to...
Ponavljam - nikada, nikada, nikada, NIKADA nije engleskim navijačima (ni reprezentacije ni kluba) bilo UNAPRIJED PRIJE UTAKMICE ZABRANJENO da dođu na utakmicu. Nikada.
Ako ti ne vidiš fundamentalnu razliku između UNAPRIJED IZDANE ZABRANE koja vrijedi za SVE NAVIJAČE i zabrane ulaska ljudima koji su radili nered po gradu pola sata prije utakmice, onda je to isključivo tvoj problem.
"ova aktualna situacija između Hrvatske i Srbije" se dogodila i prije, primjerice između Turske i Grčke.
Nadalje, dolazak gostujućih navijača na utakmice između Hrvatske i Srbije zabranjuje se jer postoji opasnost NAVIJAČKIH NEREDA.
A nerede ne rade samo navijači Hrvatske ili Srbije, već i navijači iz Rusije, iz Poljske, iz Turske, iz Grčke - a tijekom 80-tih godina su ih pogotovo radili navijači iz Engleske.
Opet - ako ne shvaćaš o čemu je tu riječ, onda je to isključivo tvoj problem. Ali bi bilo lijepo da se prethodno educiraš o onome o čemu pokušavaš raspravljat.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Što je tebi lijepo, meni nije.
Niti sam procjenjivao tvoju sposobnost shvaćanja, upućivao na potrebu edukacije i bavio se tvojim problemima.
Pišem iskreno i opušteno, a ti s metlom u guzici.
Nema situacije poput srpske i hrvatske pa nema ni recepta za rješenje, niti ju se može usporedit s kojom god situacijom iz povijesti nogometa.
Srpski i hrvatski navijači, kad bi ih se pustilo, radili bi puno više od "navijačkih nereda".
Ali Englezima je svojedobno bio zabranjen ulaz na par utakmica i to ne samo likovima "s potjernice" nego (skoro) svima, pa sam ih u tom kontekstu spomenuo.
Niti sam procjenjivao tvoju sposobnost shvaćanja, upućivao na potrebu edukacije i bavio se tvojim problemima.
Pišem iskreno i opušteno, a ti s metlom u guzici.
Nema situacije poput srpske i hrvatske pa nema ni recepta za rješenje, niti ju se može usporedit s kojom god situacijom iz povijesti nogometa.
Srpski i hrvatski navijači, kad bi ih se pustilo, radili bi puno više od "navijačkih nereda".
Ali Englezima je svojedobno bio zabranjen ulaz na par utakmica i to ne samo likovima "s potjernice" nego (skoro) svima, pa sam ih u tom kontekstu spomenuo.
Započeo/la tema :
Naravno da ima situacije poput hrvatsko-srpske. Kao šta rekoh, Grčka i Turska. A ima još primjera...
Jedino su naše zadrte glave uvjerene kako je ovaj "naš" rat bio jebeno poseban, specifičan i nikad viđen.
I opet ponavljam - zabrana dolaska gostujućih navijača je u funkciji izbjegavanja navijačkih nereda. Engleski huligani nekoć, ili primjerice ruski huligani sada, ili pak grčki ili turski, u stanju su napravit puno puno PUNO veći nered nego šta će ga Srbi napravit u Zagrebu ili naši u Beogradu.
Zabrana, dakle, nema nikakve veze sa hrvatsko-srpskom situacijom, već samo sa navijačima.
Engleskim navijačima se nikada nisu stavljale zabrane ovakvog tipa, a ako je možda jednom na jednu utakmicu došlo sedam engleskih huligana, pa su ih šestoricu uhapsili, takvo nešto se, PRETPOSTAVLJAM,, možda i mogao dogodit.
Jedino su naše zadrte glave uvjerene kako je ovaj "naš" rat bio jebeno poseban, specifičan i nikad viđen.
I opet ponavljam - zabrana dolaska gostujućih navijača je u funkciji izbjegavanja navijačkih nereda. Engleski huligani nekoć, ili primjerice ruski huligani sada, ili pak grčki ili turski, u stanju su napravit puno puno PUNO veći nered nego šta će ga Srbi napravit u Zagrebu ili naši u Beogradu.
Zabrana, dakle, nema nikakve veze sa hrvatsko-srpskom situacijom, već samo sa navijačima.
Engleskim navijačima se nikada nisu stavljale zabrane ovakvog tipa, a ako je možda jednom na jednu utakmicu došlo sedam engleskih huligana, pa su ih šestoricu uhapsili, takvo nešto se, PRETPOSTAVLJAM,, možda i mogao dogodit.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Što bi ti preporučio u ovoj situaciji?
Započeo/la tema :
Svaki navijački nered se može otklonit kvalitetnom pripremljenim osiguranjem. Pogotovo u ovom slučaju kada znaš tko dolazi, otkud dolazi i zašto dolazi.
Istinabog, osiguranje bi bilo skupo, složeno, zahtjevno - ali se može izvest.
A svakog onog tko pravi nered - strpat u prdekanu pa prepratit preko granice, i zdravo.
Istinabog, osiguranje bi bilo skupo, složeno, zahtjevno - ali se može izvest.
A svakog onog tko pravi nered - strpat u prdekanu pa prepratit preko granice, i zdravo.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Cijenim da nema uvjeta za takvo osiguranje s nijedne strane.
Započeo/la tema :
Naravno da ima, i na jednoj i na drugoj strani.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Nema.
I da ima, neće se to napravit.
I da ima, neće se to napravit.
Započeo/la tema :
Ima, ima... Osiguranje nogometne utakmice je posao koji zaista nije problem odradit.
Ako nadleži odluče da će ga odradit, onda će ga odradit. Bez većih problema.
Ako nadleži odluče da će ga odradit, onda će ga odradit. Bez većih problema.
damfisk- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 3. • 1, 2, 3
Similar topics
» Obilne kiše danima padaju... - POPLAVE U Hrvatskoj, Bosni i Srbiji
» Jeste li se ikad potukli nekoj utakmici?
» Navijači Dinama: Nećemo ligu sa Srbima!
» PrekršajI na utakmici
» Motiv fotografiranja : Navijaci
» Jeste li se ikad potukli nekoj utakmici?
» Navijači Dinama: Nećemo ligu sa Srbima!
» PrekršajI na utakmici
» Motiv fotografiranja : Navijaci
:: Sport :: Ostali sportovi :: Navijači
Stranica 1 / 3.