Da li je prostitucija moralan posao?
+21
Lenica
eva kant
rider331
igor malteze
FALKON 2
Teo
moremore
hydros
nikolina
Iron Man
Chulpan
tanuki
The Guardian
damfisk
britania
Hate
Amyicha
m
Hell
pourGarrel
Neu
25 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Prostitutke - kurve - eksort dame
Stranica 4 / 8.
Stranica 4 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Da li je prostitucija moralan posao?
Re: Da li je prostitucija moralan posao?
Pričamo o moralnosti prodaje uvojka, ne o krivičnom djelu.igor malteze je napisao/la:
ako joj iščupam kosu dobit ću prekršajnu prijavu a za silovanje idem na županijski sud.
moremore- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 05.10.2014
Broj postova : 316
Reputacija : 38
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
igor priča upravo o onome što ja pokušavam, jer ako se krene iz krajnosti u krajnost di ćemo doći ...
Otišla si u vijetnamski rat, približi se malo u 90-e? imaš i tu primjera zanimljivih ???
Znači osobno ne osuđujem te žene iako poznam njih par koje se bave time, znam njihove razloge ( znam i kako se osjećaju, barem su mi tako rekle) , ali nikada nisam koristio usluge tih žena ... radije im dam novac i okrenem se i odem nego da i naplatim ono što sam platio ...
Otišla si u vijetnamski rat, približi se malo u 90-e? imaš i tu primjera zanimljivih ???
Znači osobno ne osuđujem te žene iako poznam njih par koje se bave time, znam njihove razloge ( znam i kako se osjećaju, barem su mi tako rekle) , ali nikada nisam koristio usluge tih žena ... radije im dam novac i okrenem se i odem nego da i naplatim ono što sam platio ...
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ovdje se priča je li prostitucija moralna ili nije. Pretpostavljam da se misli na prostituciju osoba koje to rade jer žele a ne jer su prisiljene.
No nigdje nitko ne piše koliko su moralne osobe koje koriste usluge prostitutki. Za mene prostitucija je nemoralna isto toliko koliko i osobe koje koriste te usluge.
No nigdje nitko ne piše koliko su moralne osobe koje koriste usluge prostitutki. Za mene prostitucija je nemoralna isto toliko koliko i osobe koje koriste te usluge.
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Započeo/la tema :
Teo sada se tu poteže pitanje opet: a kako odrediti način na koji si prisiljen, znači da te netko drugi prisili,dali si prisiljen zbog životne situacije u kojoj nemaš izlaza ili nečega sasvim drugo?
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:Teo sada se tu poteže pitanje opet: a kako odrediti način na koji si prisiljen, znači da te netko drugi prisili,dali si prisiljen zbog životne situacije u kojoj nemaš izlaza ili nečega sasvim drugo?
Za tzv. "bijelo roblje" odonosno osobe koje se bave prositucijom zbog prisile i to od strane druge osobe vjerojatno si čuo. Osim toga ta prisila je i kazneno djelo.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
Ne odgovorila si protiv pitanjem jer nisi htjela odmah dati odgovor , a ja ti nisam htjeo odgovoriti jer upravo nisi dala odgovor nego si se poslužila trikom protiv pitanja ...
ali kada već spominjaš trgovinu itd, pa zar nije onda nemoralno bacati hranu (restorani,hoteli,ljudi na selu, pa i poljoprivednici) ili ju prodavati a toliki ljudi su gladni u svijetu?
Znači kada potežeš temu trgovine onda se ta tema ipak proširuje u jako čak i prevelikom luku?
ne da ja nisam odmah htjela dati odgovor, nego sam ti samo htjela pokazati kako isto pitanje možeš postaviti i za npr. zanimanje koje slovi kao plemenito.
i da, užasno je nemoralno bacati hranu, toga bismo trebali svi biti svjesni, iako to stalno radimo s viškovima koji nam se pokvare.
igor malteze je napisao/la:
po tvom sudu i usporedbi ako mi daš uvojak kose to će imati jednaki značaj po tebe kao da mi raširiš noge i svršim u tebe i obratno - ako je to tako zašto se onda zakonom jednako ne kažnjava čupanje kose i silovanje.
kad bi mi bio netko do koga mi je stalo, dala bih ti i jedno i drugo vrlo rado..ne bih vagala što je značajnije.
a zašto se različito kažnjavaju ove dvije radnje valjda ovisi o težini posljedica koje žrtva pretrpi.
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
Hehe eva providno ti je to ...
nisi htjela dati odgovor, a o plemenitim ili neplemenitim zanimanjima bi se moglo mnogo diskutirati ...
Vojnik, nemoralno i ne vjernički je ubiti (u svim vjerama) , ali se uvijek postavlja teza dali se vojnik brani ili on napada i osvaja, kirurg je dao hipekratovu (ili tako nekako se zove) zakletvu da će nesebično pomagati bez obzira na vrijeme,mjesto i situaciju ... ovdvjetnik ima moralnu obavezu i zakletvu ali ih se 90% te iste ne pridržava, jer eto recimo mafijaški odvjetnici koji svjesno brane ubojice ... čak je više onih koji krše zakletvu nego onih koji rade u skladu sa istim, a to da moralni ljudi mogu to raditi moš zajebati ali ti ne drži vodu ...
jednako kao i u onom slučaju o gay mamama, iliti sada u slučaju Perković i naš Ante Nobilo koji slučajeve dobiva po principu medijskog pristiska, što je jači pritisak i medijski prostor to lakše prolazi ( to možete samo ti i damsfik negoirati ali to je svima normalnim građanima RH jasno vidljivo ) , a pogotovo ako uzimamo u obzir da je na taj način radio i kao visoki državni odvjetnik (neznam kako se to zvalo u jugi ) za vrijeme ex Jugoslavije te provodio procese za i protiv UDBE koji su bili uredno zataškavani ...
nisi htjela dati odgovor, a o plemenitim ili neplemenitim zanimanjima bi se moglo mnogo diskutirati ...
Vojnik, nemoralno i ne vjernički je ubiti (u svim vjerama) , ali se uvijek postavlja teza dali se vojnik brani ili on napada i osvaja, kirurg je dao hipekratovu (ili tako nekako se zove) zakletvu da će nesebično pomagati bez obzira na vrijeme,mjesto i situaciju ... ovdvjetnik ima moralnu obavezu i zakletvu ali ih se 90% te iste ne pridržava, jer eto recimo mafijaški odvjetnici koji svjesno brane ubojice ... čak je više onih koji krše zakletvu nego onih koji rade u skladu sa istim, a to da moralni ljudi mogu to raditi moš zajebati ali ti ne drži vodu ...
jednako kao i u onom slučaju o gay mamama, iliti sada u slučaju Perković i naš Ante Nobilo koji slučajeve dobiva po principu medijskog pristiska, što je jači pritisak i medijski prostor to lakše prolazi ( to možete samo ti i damsfik negoirati ali to je svima normalnim građanima RH jasno vidljivo ) , a pogotovo ako uzimamo u obzir da je na taj način radio i kao visoki državni odvjetnik (neznam kako se to zvalo u jugi ) za vrijeme ex Jugoslavije te provodio procese za i protiv UDBE koji su bili uredno zataškavani ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:Ovdje se priča je li prostitucija moralna ili nije. Pretpostavljam da se misli na prostituciju osoba koje to rade jer žele a ne jer su prisiljene.
a jel moralno da muškarac mulja neku ženu, daje joj lažne nade i obećanja, i izjavljuje ljubav kako bi joj se uvukao u gaćice? ili je moralnije da za seks plati prostitutki?
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:Hehe eva providno ti je to ...
providan si jedino ti koji je bespotrebno uvukao odvjetničko zanimanje u ovu temu..
Započeo/la tema :
Ne nije bespotrebno nego samo odlična usporedba, a to što si ti postala odvjetnica jednog odvjetnika to je već providno i baš nezanimljivo za komentirati ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
pa upravo sam ti onim protupitanjem dokazala da ti usporedba opće nije odlična kao što ti misliš, jer se može primjeniti na razna zanimanja.
Započeo/la tema :
u svakom slučaju i u jednom i drugom primjeru radi se o plaćanju u prvom slučaju ide se na poštenje a prevariti nekoga na takav način nit je moralno niti ljudski ako se zaista u tom trenutku ide s namjerom prevare..eva kant je napisao/la:
a jel moralno da muškarac mulja neku ženu, daje joj lažne nade i obećanja, i izjavljuje ljubav kako bi joj se uvukao u gaćice? ili je moralnije da za seks plati prostitutki?
niti je moralno plačati prostitutku prvenstveno jer sebe obezvrijeđuješ a na kraju i nju svojom kupnjom bez obzira na što je ona pristala;morala nema bez poštovanja ljudskog bića a prostitucija to nije.
igor malteze- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.11.2013
Broj postova : 1413
Reputacija : 74
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
ne o plaćanju, nego se radi o kupovini..u prvom se slučaju željeno kupuje lažima, u drugom novcem. no svako je pošteniji ovaj drugi odnos.
ako na moral gledaš kroz prizmu poštovanja prema ljudskom biću, onda se slažem da ni u prvom slučaju, a niti u drugom toga nema.
ako na moral gledaš kroz prizmu poštovanja prema ljudskom biću, onda se slažem da ni u prvom slučaju, a niti u drugom toga nema.
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:ne o plaćanju, nego se radi o kupovini..u prvom se slučaju željeno kupuje lažima, u drugom novcem. no svako je pošteniji ovaj drugi odnos.
moje shvatanje morala ne mora biti istovjetno moralu drugih ali u svakom slučaju poštovat ću navedene tuđe norme u prisustvu drugih ljudi kojih moje shvatanje morala ugrožava ili vrijeđa.
igor malteze- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 28.11.2013
Broj postova : 1413
Reputacija : 74
Godina imam : 50
Započeo/la tema :
naravno, kao i svako civilizirano biće..
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:
I jedno i drugo za mene nije moralno podjednako.
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:pa upravo sam ti onim protupitanjem dokazala da ti usporedba opće nije odlična kao što ti misliš, jer se može primjeniti na razna zanimanja.
Ne nego si upravo potvrdila očekivanja, da ćeš ti postati na tu usporedbu braneći pravnike kojim obrana uopće nije potrebana.
Usporedba je upravo bio mamac da ti uskočiš sa svojim odgovorima ...
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Igor miješa krivično djelo s moralnošću. Prodajući mu uvojak izvršila je poslovnu transakciju,FALKON 2 je napisao/la:igor priča upravo o onome što ja pokušavam, jer ako se krene iz krajnosti u krajnost di ćemo doći ...
nije pristala na zlostavljanje i spolni odnos.
Vjeruješ da je odnos moralno-nemoralno vremenski ograničen? Nije.
Profesija sama po sebi nije ni moralna ni nemoralna, a tvoji stavovi su puni predrasuda.FALKON 2 je napisao/la:Znači osobno ne osuđujem te žene iako poznam njih par koje se bave time, znam njihove razloge ( znam i kako se osjećaju, barem su mi tako rekle) , ali nikada nisam koristio usluge tih žena ...
radije im dam novac i okrenem se i odem nego da i naplatim ono što sam platio ...
Važni su ti kurvini razlozi zbog kojih se kurva, a nije te briga za razloge inžinjera, postolara, kirurga. Zašto bi se ona morala opravdavati zbog svoje profesije, a oni zbog svojih ne?
Nema plemenitih zanimanja, ima plemenitih ljudi, i onih drugih.FALKON 2 je napisao/la:
...a o plemenitim ili neplemenitim zanimanjima bi se moglo mnogo diskutirati ...
... kirurg je dao hipekratovu (ili tako nekako se zove) zakletvu da će nesebično pomagati bez obzira na vrijeme,mjesto i situaciju ... ovdvjetnik ima moralnu obavezu i zakletvu ali ih se 90% te iste ne pridržava, jer eto recimo mafijaški odvjetnici koji svjesno brane ubojice ...
Kriva ti je profesija odvjetnik u cjelini jer si se s jednim od njih popičkao na forumu?
Kirurg koji prima mito i siromašnog pacijenta stavlja na dno liste čekanja ti je OK? Njega njegova moralna obaveza i zakletva ne obavezuju?
Svi odvjetnici svjesno brane ubojice, to im je profesija. Što je tu nemoralno?
Da je zakonodavac dopustio rulji objesiti okrivljenog o prvo drvo, odvjetnika ne bi bilo.
moremore- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 05.10.2014
Broj postova : 316
Reputacija : 38
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
FALKON 2 je napisao/la:
Ne nego si upravo potvrdila očekivanja, da ćeš ti postati na tu usporedbu braneći pravnike kojim obrana uopće nije potrebana.
Usporedba je upravo bio mamac da ti uskočiš sa svojim odgovorima ...
pre smiješan si..nisam ja nikoga branila, jer se nema šta braniti, samo reagiram na nelogičnosti, od koga god da dolaze.
pa ako tebi već nije jadno u svojim postovima pisati nelogičnosti i onda kad ti se ukaže na logičnu pogrešku tvrditi da je to bio mamac za mene, ne znam šta bih o tebi mislila. ako tebe veseli ispadati glup, samo izvoli i dalje postavljati "mamce". na svaki ću reagirati.
Započeo/la tema :
Zaista ne vidim smisao raspravljanja sa primitivnom seljačinom.
Vrijeđati, pljucati, izrugivati mu se - to ima smisla. Ali raspravljati sa takvom spodobom je uistinu potpuno besmisleno.
Vrijeđati, pljucati, izrugivati mu se - to ima smisla. Ali raspravljati sa takvom spodobom je uistinu potpuno besmisleno.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:bez veze članak..
a po ovome šta piše, svaka seksualna aktivnost koja ne služi prokreaciji je "zloupotreba roditeljskostvaralačke spolne čovje-ćje sposobnosti". možeš misliti..
Pa je što.. svaki put kad netko 'vodi ljubav' postoji mogućnost da dođe netko treći mali ili mala
Nije moralno eva... nije moralno da se žena ili muško hebe za pare ili 3 kile krumpira. To je nisko..
kad se neki par pohebe iz gušta to je drugačije... zato što se privlače trenutno ili eto desilo se...
dok ova svjesna hebačina za par sto kuna... nisko nisko...
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
pa može biti jadno, nisko, gadno...iz naše osobne perspektive, ali u društvima gdje vlada drugačiji oblik svjesti, gdje je prostitucija ozakonjena, bit će i drugačiji pogled društva na to.
npr. prve prostitutke u povijesti su svećenice, koje su tu praksu vršile u hramovima..
npr. prve prostitutke u povijesti su svećenice, koje su tu praksu vršile u hramovima..
Započeo/la tema :
damfisk je napisao/la:Zaista ne vidim smisao raspravljanja sa primitivnom seljačinom.
Nešta si neurozan ... da te suđenje udbašima u Njemačkoj ne čini mapo prenervoznim , da neće netko od tvojih bližih promjeniti mjesto prebivališta iz "slobodnog" u "iza rešetaka "
FALKON 2- Doktor foruma
Započeo/la tema :
Nitko od mojih bližih ni daljnjih nikada nije počinio ništa protivno zakonu.
Za razliku od ustaškog šljama koji ti nazivaš svojim, i čijim se zlodjelima dičiš.
Za razliku od ustaškog šljama koji ti nazivaš svojim, i čijim se zlodjelima dičiš.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:pa može biti jadno, nisko, gadno...iz naše osobne perspektive, ali u društvima gdje vlada drugačiji oblik svjesti, gdje je prostitucija ozakonjena, bit će i drugačiji pogled društva na to.
u takvim društvima gdje je prostitucija ozakonjena ili u onima u kojima nije opet ovisi od pojedinca do pojedinca. Tamo gdje vlada takav oblik svijesti da se podupire i normalno prakticira prostitucija (grupa ljudi) je za mene još jedna glupost koju je isključivo čovjek sam izmislio (ne stavljaj crkvu u ovo!!!! kao tanuki!) koja je toliko napredovala da su je eto i ozakonili.
Isto tako, na žalost, možda dođemo i do takvog zakona, gdje mala djeca mogu pružati seksualne usluge zbog novca.
i to nije uopće gadna usporedba. muško sa muškim, žena sa ženom... na žalost i užas čak i sa životinjama!
Ljudska glupost i krajnost nema granica?? Dali bi ti to bilo normalno da je sve to navedeno 'normalno'
Dali bi bila normalna osoba da ti se (ne želim to nikome pa ni tebi jer to ne podržavam općenito) da je tvoja vlastita kćer kurva? Dali bi joj rekla.. dobro draga kćeri... to je tvoj izbor... znaš da ti ne bi bilo drago.
i ne nije možda jadno nisko i gadno... nego je jadno i je nisko i je gadno!
Meni se osobno gade takve stvari. Gadi mi se isto kad netko kao ti takve stvari podupire. Sramota.
Nemoj se ljutiti to je moje osobno mišljenje.
rider331- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 06.07.2009
Broj postova : 3626
Reputacija : 314
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Stranica 4 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Prisilna prostitucija
» Zamolbe za posao i papirologija
» Online posao od kuće za plaću od 16 tisuća kuna!
» 15 Googleovih pitanja zbog kojih ćete se na razgovoru za posao osjećati glupo
» NPR: U braku ste,a dobijete savršeni posao sa savršenom plaćom ali morate otići iz svog grada u neki drugi udaljeni grad
» Zamolbe za posao i papirologija
» Online posao od kuće za plaću od 16 tisuća kuna!
» 15 Googleovih pitanja zbog kojih ćete se na razgovoru za posao osjećati glupo
» NPR: U braku ste,a dobijete savršeni posao sa savršenom plaćom ali morate otići iz svog grada u neki drugi udaljeni grad
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Prostitutke - kurve - eksort dame
Stranica 4 / 8.