Zamolbe za posao i papirologija
4 posters
Stranica 1 / 1.
Zamolbe za posao i papirologija
Evo kad se treaži posao treba prilikom slanja zamolbe ili životopisa puno papirologije
1. zamolba (životopis)
2. kopija domovnice
3. kopija svjedodžbe ili diplome
to troje kao osnovno ja podržavam ali dosta poslodavaca traži još
4. kopija radne knjižice
5. kopija osobne iskaznice
6. kopiju vozačke dozvole
7. kopija rodnog lista
8. uvjerenje o lječničkoj sposbnosti (i to sam vidio)
9. potvrda da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak ( to pretežno traže državne službe i to mi je OK)
ima tu toga još no to je ono najčešće što sam vidio
Jel potrebna ta sva dodatna papirologija mislim ako pritom te ne prime na posao ne verate ni kopije a niti ne odgovore na zamolbu što mislite jel to uredu?
1. zamolba (životopis)
2. kopija domovnice
4. kopija radne knjižice
7. kopija rodnog lista
9. potvrda da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak ( to pretežno traže državne službe i to mi je OK)
Jel potrebna ta sva dodatna papirologija mislim ako pritom te ne prime na posao ne verate ni kopije a niti ne odgovore na zamolbu što mislite jel to uredu?
Teo- Diplomat foruma
- Registriran/a : 17.12.2010
Broj postova : 7200
Reputacija : 1201
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Re: Zamolbe za posao i papirologija
Nije to sve potrebno, sve to traže kako bi zajebavali ovaj napaćeni narod.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Pa to sam i mislio, tolko toga traže a a ko jedan papr fali odmah ne gledaju molbe. Ajd bar da ti vrate ako nisi primljen al ono niti ne odgovore, pogotovo privatnici
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Naravno da je, kako opravdati sve te radnike?
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
neke preslike se mogu dat i kad se izabere kandidat, recimo preslika osobne iskaznice, preslika vozačke, kopija rodnog lista što će im to kad vrijedi isto kao i domovnica i sve isto piše
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:Evo kad se treaži posao treba prilikom slanja zamolbe ili životopisa puno papirologije
1. zamolba (životopis)
2. kopija domovnice
4. kopija radne knjižice
7. kopija rodnog lista
Sve kaj si ovdje napisao je totalno nepotrebno.
Za trazenje posla je bitno javit se na javni natjecaj ili slobodno poslati svoj zivotopis na mail ili postom nekoj firmi.
Ako te prime onda ti kazu kaj sve trebas donjet, a u vecini slucajeva je to potvrda o nekaznjavanju, osobna, kopija bankovne kartice (tekuceg racuna) , radnu knjizicu i to je to, a ostale stvari sve ovisi o firmi
Gost- Gost
Kod nas još uvjek kad se raspiše natječaj traže popratnu papirologiju, rijetki su ti kojima mailom možeš slati zamolbu ili dogovoriš telefonski termin dolaska razgovora za posao pa doneseš životopis.spaljo je napisao/la:
Sve kaj si ovdje napisao je totalno nepotrebno.
Za trazenje posla je bitno javit se na javni natjecaj ili slobodno poslati svoj zivotopis na mail ili postom nekoj firmi.
Ako te prime onda ti kazu kaj sve trebas donjet, a u vecini slucajeva je to potvrda o nekaznjavanju, osobna, kopija bankovne kartice (tekuceg racuna) , radnu knjizicu i to je to, a ostale stvari sve ovisi o firmi
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:
Kod nas još uvjek kad se raspiše natječaj traže popratnu papirologiju, rijetki su ti kojima mailom možeš slati zamolbu ili dogovoriš telefonski termin dolaska razgovora za posao pa doneseš životopis.
ja sam promjenio 13 firmi i svaki put su trazili samo to
Gost- Gost
Teo je napisao/la:Evo kad se treaži posao treba prilikom slanja zamolbe ili životopisa puno papirologije
1. zamolba (životopis)
2. kopija domovnice
1. CV i cover letter su naravno obavezni kada se javljas na natjecaj.
2. Kopija domovnice - sranje
3. kopija svjedodzbe ili diplome sranje
Teo je napisao/la:
4. kopija radne knjižice
7. kopija rodnog lista
4. kopija radne knjižice - da se vidi tvoje prijasnje iskustvo, a i u njoj je upisano koje skole ili tecajevi imas zavrsene
5. kopija osobne iskaznice - naravno da je potrebno
6. kopiju vozačke dozvole - ako je poslodavcu vazno da mozes voziti auto ili kamion zasto ne bi bio uvijet?
7. kopija rodnog lista - jos jedno sranje
8. uvjerenje o lječničkoj sposbnosti (i to sam vidio) - pa nece valjda poslodavac uzeti bolesnog ili nesposobnog za rad??
9. potvrda da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak ( to pretežno traže državne službe i to mi je OK) - definitivno potrebno, a i besplatano ti je ako trazis za natjecaj za posao
The Guardian- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 07.11.2009
Broj postova : 1186
Reputacija : 130
Započeo/la tema :
Osim državnih službi traže i financijske institucije banke, štedionice...kod nas su one gotovo sve privat. Kod ostalih privatnika potpišeš izjavu da ne vodi se protiv tebe kazneni postupak ako to traži.The Guardian je napisao/la:
9. potvrda da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak ( to pretežno traže državne službe i to mi je OK) - definitivno potrebno, a i besplatano ti je ako trazis za natjecaj za posao
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Teo je napisao/la:
Osim državnih službi traže i financijske institucije banke, štedionice...kod nas su one gotovo sve privat. Kod ostalih privatnika potpišeš izjavu da ne vodi se protiv tebe kazneni postupak ako to traži.
koja je razlika privatnik, drzavna sluzba ili financijska institucija?? ljudi jednostavno zele biti sigurni koga zaposljavaju. Sta je toliko tesko otici na sud i podici jedan papir??
The Guardian- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 07.11.2009
Broj postova : 1186
Reputacija : 130
Započeo/la tema :
Nisam reko da je teško barem ne meni a nemam niti ništa protiv što traže potvrdu to sam već reko ja sam se samo nadovezao da osim državnih i privatnici traže, mada znam da neki 50 kilometara i više (primjer Kotoriba-Varaždin-Čakovec) trebaju preći po tu potvrdu koju ti često ne vrate ako te ne prime na posao ipak potvrda vrijedi 6 mjeseci ako drugačije ne traže.The Guardian je napisao/la:
koja je razlika privatnik, drzavna sluzba ili financijska institucija?? ljudi jednostavno zele biti sigurni koga zaposljavaju. Sta je toliko tesko otici na sud i podici jedan papir??
Teo- Diplomat foruma
Započeo/la tema :
Similar topics
» Papirologija
» Da li je prostitucija moralan posao?
» Online posao od kuće za plaću od 16 tisuća kuna!
» 15 Googleovih pitanja zbog kojih ćete se na razgovoru za posao osjećati glupo
» NPR: U braku ste,a dobijete savršeni posao sa savršenom plaćom ali morate otići iz svog grada u neki drugi udaljeni grad
» Da li je prostitucija moralan posao?
» Online posao od kuće za plaću od 16 tisuća kuna!
» 15 Googleovih pitanja zbog kojih ćete se na razgovoru za posao osjećati glupo
» NPR: U braku ste,a dobijete savršeni posao sa savršenom plaćom ali morate otići iz svog grada u neki drugi udaljeni grad
Stranica 1 / 1.