Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga?

+4
m
tanuki
Petra Sanader
damfisk
8 posters

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Go down

Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty Re: Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga?

Postaj by damfisk uto svi 21, 2013 6:28 pm

Ne, to nije ropstvo.

Vrlo jednostavno - rob je stvar a ne osoba. Roba se može ubit, fizički osakatiti, mučit, tlačit, koristit za rasplod, s njime postupat kao i sa domaćom životinjom, može ga se po vlastitoj volji zatvori, izgladnjivat... prodati i kupiti.

Vlasnik roba ima doslovnu, fizičku i apsolutnu stvar nad robom. Kao šta vlasnik automobila ima fizičku vlast nad automobilom, tako i vlasnik roba ima fizički vlast nad robom.

Dužnički odnos - koliko god bio tegoban i nepovoljan za dužnika, nije niti približno sličan ropstvu.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty0 / 9990 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty Re: Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga?

Postaj by Petra Sanader uto svi 21, 2013 6:41 pm

damfisk je napisao/la:

Dužnički odnos - koliko god bio tegoban i nepovoljan za dužnika, nije niti približno sličan ropstvu.
To se tebi čini.
Nije isto ali jako je slično.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Registriran/a : 19.02.2010
Broj postova : 1131
Reputacija Reputacija : 430
Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty0 / 9990 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk uto svi 21, 2013 7:06 pm

Jako slično?

Tebi je dugovanje banci "jako slično" pravu gospodara da te nasmrt premlati, a prethodno te siluje, pa ti naživo polomi obje ruke, obje noge, izvadi oba oka, crijeva, bubrege i desno plućno krilo?

To je tebi jako slično?

Bravo. gore
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader uto svi 21, 2013 7:22 pm

Damfiiiiiii, ne davi.

Da, ako neko preuzme moje pravo odlučivanja o mom životu i životima članova moje porodice, o mojoj imovini, psu i bibliji, to je meni jako, jako slično ropstvu.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 9:10 am

Ne davim ja, ti daviš.

Izjednačavaš fizičku vlast nad drugom osobom, izjednačavaš oduzimanje ljudskosti i svođenje druge osobe na stvar, životinju... sa dugovanjem novčanog iznosa.

Strašno.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 10:35 am

damfisk je napisao/la:
Izjednačavaš fizičku vlast nad drugom osobom, izjednačavaš oduzimanje ljudskosti i svođenje druge osobe na stvar, životinju... sa dugovanjem novčanog iznosa.

Strašno.
Dugovanje fatalnog iznosa svodi te na stvar.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 11:47 am

Naravno da te ne svodi na stvar. Nitko te neće i ne može ubit, mučit, zatvorit, tuć, prodat.

Nitko ti ne može ograničit kretanje, nitko te ne može fizički spriječit da se krećeš.

Dugovanje nema nikakve veze sa ropstvom.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 11:51 am

Naravno da može zatvoriti, ograničiti kretanje, raspolagati imovinom, oduzeti decu ..

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 11:56 am

Nije istina. Nitko ti to ne može napravit zbog duga.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 12:14 pm

Ma da, kako ne. U snovima ..

Oko toga se nikad nećemo složiti.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 12:26 pm

Naravno da nećemo. Zato šta ti ne iznosiš istinite tvrdnje.

Nemoguće je (ponavljam: NEMOGUĆE) završit u zatvoru, ili pak ostat bez djece, zbog duga.

Nevraćanje duga nije, niti može biti, osnov za lišavanje slobode ili oduzimanje roditeljskog prava.

Onaj tko to tvrdi, ne govori istinu.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 12:38 pm

Ja ne znam gde ti živiš.

Na hrvatskoj TV gledala sam par ljudi koji su zbog relativno sitne sume završili u zatvoru, a šta se događa u Americi (videla na TV) i Australiji (gde sam živela pa znam iz prve ruke) da ne pričam.

Tvoje nemoguće je nažalost stvarno i moguće.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 12:48 pm

ma pusti demfija, on je iz tog predmeta dobio peticu na faksu i za to je morao bubati više mjeseci, a ti bi se sada popišala po njegovom znanju,
da robovi su bili roba, dakle matrijalna vrijednost, nitko svojim robovima nije kopao oći, to bi bilo kao da razbijate farove na svom autu.
bankama su dužnici roba i jednako ih tretiraju kao vlasnici robove u robovlasništvu Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty700 / 999700 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by m sri svi 22, 2013 1:23 pm

tanuki je napisao/la:ma pusti demfija, on je iz tog predmeta dobio peticu na faksu i za to je morao bubati više mjeseci, a ti bi se sada popišala po njegovom znanju,

nema ti ovaj upis baš nekog smisla .....
osim pljuvanja po dotičnome , dakle spam na ovoj temi ........

da se vratim na temu , što je sa neplaćenim kaznama, koje postanu dug ..
jel se ide još uvijek u zatvor zbog toga , ne znam kako to funkcionira ali sječamse da je jedal lik bio rekao da će radije odležati mjesec dana , nego platiti ....
ili je to rekal , kazala

m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty14 / 99914 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 1:28 pm

Naravno da se ide u zatvor ako ne platiš.
Tako je u Hrvatskoj (gledala na TV), tako u Srbiji (ima ljudi koji rađe odleže kaznu za parkiranje) i sl.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by m sri svi 22, 2013 1:35 pm

e pa da , ali to nije standardni dug koji si recimo dužan banci .
banka te ne bu strpala u prdekanu ...
a ovo su kazne , prekršaji .......
koje prerastu u dug ...
e a dali se zbog tog duga ide u zatvor ako neplatiš .....
m
m
Faca foruma
Faca foruma

Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty14 / 99914 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 1:37 pm

svaki društveni poredak je slićan i svaki je piramida,
u bazi piramide su oni koji su obespravljeni i ugnjetavani.
robovlasništvo, feudalizam, socijalizam, kapitalizam....
sada će mo reči, a ne daleko smo odmakli od robovlasništva!
bojim se da nismo, na žalost Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty700 / 999700 / 999Ide li se u zatvor zbog neplaćanja duga? Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 1:39 pm

Pa ide se jer rastu kamate, dug se uvećava, svake godine se kamata pribraja osnovnom dugu.

Pričao je čovek u emisiji na HRT-u da je zbog beznačajne sume (ne znam ja to u kunama) dug za kojeg nije ni znao narastao mu na oko 2000 eura.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 2:08 pm

Petra Sanader je napisao/la:Pa ide se jer rastu kamate, dug se uvećava, svake godine se kamata pribraja osnovnom dugu.

Pričao je čovek u emisiji na HRT-u da je zbog beznačajne sume (ne znam ja to u kunama) dug za kojeg nije ni znao narastao mu na oko 2000 eura.
naravno da se ide u zatvor,
ali nedu u zatvor oni koji su na vrhu piramide, koji su dužni milione:
eto moj jedan frend je rekao, ako si dužan 1000 kn onada je to tvoj problem, ali ako si dužan milju kn onda je to problem države.

naravno ropstvo kao poredak danas ne postoji i u tome je demfi u pravu, ali odnos u piramidi nije ni malo drugačiji od robovlasničkog sistema!
svakom poslodavcu je u interesu da mu djelatnik uzme kredit, jer ga time veže poput roba,
ne mora kopati oći, rezati ruke, ali može zahtjevati ekstra usluge Wink
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 2:29 pm

Petra Sanader je napisao/la:Ja ne znam gde ti živiš.

Na hrvatskoj TV gledala sam par ljudi koji su zbog relativno sitne sume završili u zatvoru, a šta se događa u Americi (videla na TV) i Australiji (gde sam živela pa znam iz prve ruke) da ne pričam.

Tvoje nemoguće je nažalost stvarno i moguće.

Ja živim u gradu Splitu, u županiji Splitsko-dalmatinskoj, u Republici Hrvatskoj.

Gdje ti živiš, ne znam.

Ali znam da nitko, baš nitko, ni u Americi, ni u Australiji, ni u Hrvatskoj, nije završio u zatvoru jer nije vraćao dug.

U zatvor se završava zbog kaznenog djela.

Vraćanje duga NIJE kazneno djelo, niti u Americi, niti u Hrvatskoj, niti u Australiji, niti u bilo kojoj civiliziranoj državi na kugli zemaljskoj.

Ja ne znam zbog čega su ti ljudi o kojima pričaš završili u zatvoru, ali to svakako nije bilo zbog kaznenog duga.

Moguće da ti ne razlikuješ pojmove "obveza vraćanja duga" i "kazneno djelo". Ali, to nije moj problem, već tvoj. Jer to znači da diskutiraš o nečemu o čemu nemaš dovoljno (pred)znanja.

tanuki je napisao/la:
naravno da se ide u zatvor,

Nije istina.

Ne ide se u zatvor zbog ne vraćanja duga.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 2:41 pm

braniac,
naravno da se ne ide dok god postoji nekakva imovina, mogućnost ovrhe,
kada čovjek ostane beskućnik, bez kune u džepu, pa sigurno da ovrhovitelju nije u interesu da ga strpa u zatvor,
on je potrošena roba, a zatvor bi mu bio spas, imao bi hranu i smještaj
ali to jest dokaz da je kapitalizam gori od robovlasništva!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 2:43 pm

Nije istina.

Čak ni kad dužnik nema niti jedne jedine lipe, niti bilo kakve druge imovine, pokretne niti nepokretne, ne ide u zatvor zbog toga šta nije vratio dug.

Nevraćanje duga NIJE KAZNENO DJELO.

Pregledaj Kazneni zakon, pa ako pronađeš kazneno djelo nevraćanja duga, ja ću ti platit 100 Eura.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Petra Sanader sri svi 22, 2013 3:17 pm

damfisk je napisao/la:
Ja živim u gradu Splitu, u županiji Splitsko-dalmatinskoj, u Republici Hrvatskoj.

Gdje ti živiš, ne znam.

Ali znam da nitko, baš nitko, ni u Americi, ni u Australiji, ni u Hrvatskoj, nije završio u zatvoru jer nije vraćao dug.

Ti tvrdiš da je hrvatska televizija dovela nekoliko ljudi u par navrata tokom dve godine da pred kamerama lažu?

Da su novinari i reporteri HRT-a (i njihovi urednici, kao i direktor hrvatske televizije koji mora potpisati svaku emisiju) svesno i s namerom učestvovali u laži i obmani milionskog gledateljstva?

Ne verujem u to jer takva rabota bi bila KAZNENO DELO.

Petra Sanader
Trajno baniran/a

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki sri svi 22, 2013 3:19 pm

damfisk je napisao/la:Nije istina.

Čak ni kad dužnik nema niti jedne jedine lipe, niti bilo kakve druge imovine, pokretne niti nepokretne, ne ide u zatvor zbog toga šta nije vratio dug.

Nevraćanje duga NIJE KAZNENO DJELO.

Pregledaj Kazneni zakon, pa ako pronađeš kazneno djelo nevraćanja duga, ja ću ti platit 100 Eura.
i dobr što sad?
moralnije je dakle napraviti beskućnika koji se hrani iz kontejnera, koji se smrzava po zimi,
to što je taj beskućnik moralan pa neće ciglom razvaliti izlog i završiti u zatvoru na državnoj skrbi ti opravdavaš sistemom?

mene ne zanima kazneni zakon, ali imam empatiju s tim ljudima.
zatvor i nije kazna za takve ljude, zatvor bi bio nagrada,
ali eto ti si fiškal i imaš svoja mjerila vrijednosti
po tebi je normalno da čovjek uđe u dug, namamljen obećanjima, založi kuću (podcjenjenu po procjeni), a taj kredit iz raznoraznih razloga nije uspio oplemeniti i recimo još dobio otkaz na poslu, mada se šefu uvlačio u guzicu, ali nije jedini!
da demfi, ti ne nalaziš kazneno djelo u dugu, i nema ga
po tvojim mjerilima vrjednosti zatvor je kazna,
po tvojim mjerilima vrijednosti kapitalizam je daleko iznad robovlasništva,
a po mom mišljenju nema velike razlike Very Happy
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by damfisk sri svi 22, 2013 3:37 pm

Petra Sanader je napisao/la:
Ti tvrdiš da je hrvatska televizija dovela nekoliko ljudi u par navrata tokom dve godine da pred kamerama lažu?

Ti tvrdiš da je nekoliko ljudi u par navrata tijekom dvije godine izjavilo da su završili u zatvor zbog neplaćanja duga?

Petra Sanader je napisao/la:
Da su novinari i reporteri HRT-a (i njihovi urednici, kao i direktor hrvatske televizije koji mora potpisati svaku emisiju) svesno i s namerom učestvovali u laži i obmani milionskog gledateljstva?

Ne verujem u to jer takva rabota bi bila KAZNENO DELO.

Ne, to ne bi bilo kazneno djelo.

Vidiš da ne znaš o čemu pričaš.

tanuki je napisao/la:
i dobr što sad?
moralnije je dakle napraviti beskućnika koji se hrani iz kontejnera, koji se smrzava po zimi,
to što je taj beskućnik moralan pa neće ciglom razvaliti izlog i završiti u zatvoru na državnoj skrbi ti opravdavaš sistemom?

mene ne zanima kazneni zakon, ali imam empatiju s tim ljudima.
zatvor i nije kazna za takve ljude, zatvor bi bio nagrada,
ali eto ti si fiškal i imaš svoja mjerila vrijednosti
po tebi je normalno da čovjek uđe u dug, namamljen obećanjima, založi kuću (podcjenjenu po procjeni), a taj kredit iz raznoraznih razloga nije uspio oplemeniti i recimo još dobio otkaz na poslu, mada se šefu uvlačio u guzicu, ali nije jedini!
da demfi, ti ne nalaziš kazneno djelo u dugu, i nema ga
po tvojim mjerilima vrjednosti zatvor je kazna,
po tvojim mjerilima vrijednosti kapitalizam je daleko iznad robovlasništva,
a po mom mišljenju nema velike razlike Very Happy

Lažeš.

Ništa od toga ja nisam rekao. Sve ono šta ti navodiš da su moje tvrdnje, nije istina. Prema tome, lažeš.

Nadalje...

Ništa od toga nije predmet ove diskusije.

Koncentiraj se, raspravljaj o predmetu diskusije ili pak, ako to nisi u stanju, zaobiđi diskusiju.
damfisk
damfisk
Inžinjer foruma
Inžinjer foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics