The Wire (2002—2008)
+2
Prop
Neu
6 posters
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
The Wire (2002—2008)
The Wire (2002—2008)
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0306414/ 9.7
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0306414/ 9.7
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Re: The Wire (2002—2008)
Sjajna, sjajna serija...
U svome polju i vrh vrhova!
U svome polju i vrh vrhova!
Prop- Domaćin foruma Prop
(Filmofil, provokator, švaler) - Registriran/a : 09.03.2009
Broj postova : 28432
Reputacija : 2403
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Igra na HTV 2, u 22.35 sati, gleda li tko?
Prope koliko si ti pogledao do sada?
Prope koliko si ti pogledao do sada?
Započeo/la tema :
Započeo/la tema :
Gleda se po drugi put!
Započeo/la tema :
NAJBOLJA SERIJA SVIH VREMENA! Definitivno. Podvučeno crtom. Na prvu me nije privlačila no čitao sam samo pohvale i odlučio bacit oko. Pratim na HTV-u i žao mi je što prije nisam gledao...
AryMan- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 23.11.2009
Broj postova : 8624
Reputacija : 1652
Godina imam : 33
Započeo/la tema :
Tak je!
Započeo/la tema :
Dopustite da pomoću jubitoa malo predstavim seriju...
Zadnji ima malo spoilera, al' ništa strašno...
Zadnji ima malo spoilera, al' ništa strašno...
Započeo/la tema :
daj ti par rečenica o seriji ko će gledat klipove?
Započeo/la tema :
Šta reći, koju posluku porati?
Fenomen serije naizgled je jednostavan. Prikazuje stvarnost. U ovom slučaju Baltimora.
Svaka sezona bavi se jednim slučajem, a svih 5 sezona povezano je istim likovima i problemima.
Nema CSI sranja i lažnih heroja, već ljudi koji pokušavaju što mogu.
Prva sezona se bavi najnižim dilerima na ulicama sirotinjskih četvrti, druga sezona se okrenula Baltimorskim lukama, kako ti ljudi pokušavaju preživjeti promjene, treća i četvrta idu na više istance i pokazuju kako je sve povezano, pokazuje političare kojima je stalo samo do sebe, usput pokazavši užas školstva tamo.
Peta je zaključak svega.
Najbolja serija, u mojim očima, ikad!
Tražim bolje, dakako...
Nemoj reći "Merlin"...
Fenomen serije naizgled je jednostavan. Prikazuje stvarnost. U ovom slučaju Baltimora.
Svaka sezona bavi se jednim slučajem, a svih 5 sezona povezano je istim likovima i problemima.
Nema CSI sranja i lažnih heroja, već ljudi koji pokušavaju što mogu.
Prva sezona se bavi najnižim dilerima na ulicama sirotinjskih četvrti, druga sezona se okrenula Baltimorskim lukama, kako ti ljudi pokušavaju preživjeti promjene, treća i četvrta idu na više istance i pokazuju kako je sve povezano, pokazuje političare kojima je stalo samo do sebe, usput pokazavši užas školstva tamo.
Peta je zaključak svega.
Najbolja serija, u mojim očima, ikad!
Tražim bolje, dakako...
Nemoj reći "Merlin"...
Započeo/la tema :
Pogledaj si svakako Breaking Bad i Merlina, ozbiljno, nećeš pogriješiti.
Ja ću pogledat kad uvatim vremena baš promo ove serije.
Ja ću pogledat kad uvatim vremena baš promo ove serije.
Započeo/la tema :
"Breakin Bad" san bacija oko već, to ću detaljnije pogledati kad uvatim vrimena.
Za "Merlina" zaista sumnjam.
"Wire" je genijalna serija, toliko likova, toliki razvoj istih...
Samo, ponekad se čini spora, ne znam koliko će se tebi sviditi...
Za "Merlina" zaista sumnjam.
"Wire" je genijalna serija, toliko likova, toliki razvoj istih...
Samo, ponekad se čini spora, ne znam koliko će se tebi sviditi...
Započeo/la tema :
Prop, ako nisi pogledao Mad Men, probaj to pogledati. Vjeruj meni.
rep+ na post s klipovima, zadnji je zakon
Ma kakav Merlin. Nisam pogledao, ali lista najboljih serija svih vremena ide otprilike ovako:
1. The Wire
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1293. Merlin
rep+ na post s klipovima, zadnji je zakon
Ma kakav Merlin. Nisam pogledao, ali lista najboljih serija svih vremena ide otprilike ovako:
1. The Wire
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1293. Merlin
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
AryMan je napisao/la:Prop, ako nisi pogledao Mad Men, probaj to pogledati. Vjeruj meni.
Vidiš, to mi je više ljudi reklo, a s obzirom da i ti cjeniš "Wire" ide na listu.
Započeo/la tema :
Završio četvrtu sezonu, skoro da mi suza na oko kapnu
Skoro...
Skoro...
Započeo/la tema :
Neu kažem "otprilike", znači ne postoji ta lista, to je moj dojam. Slikovito prikazujem kako je Merlin (pa priznajem i još dosta serija koje sam i sam pogledao) miljama daleko od The Wire. Jednostavno moraš provjeriti da bi se uvjerila.
Osobno, na vrhu su mi The Wire, Mad Men, Breaking Bad, Arrested Development, Game of Thrones, Sopranosi, Mućke, Sunny in Philly itd.
Osobno, na vrhu su mi The Wire, Mad Men, Breaking Bad, Arrested Development, Game of Thrones, Sopranosi, Mućke, Sunny in Philly itd.
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
AryMan je napisao/la:
Baš ću baciti oko na ove boldane.
Zaboravija si spomenuti "Crnu Guju"
Započeo/la tema :
Gotov, drugi put.
Idemo dalje...
Idemo dalje...
Započeo/la tema :
Wire
Gledao "Wire", i nije to moj đir. Prenaturalistički. Imam osjećaj da gledam dokumentarac koji se zbiva i mom gradu, sa likovima koje viđam svaki dan.
To nije ono šta ja tražim od televizijske zabave. Ne mogu postić onaj "odmak" koji mi je potreban da bi mogao guštat u seriji.
Dakle, Wire je odlična, sve 5, najviše ocjene. Ali nije moj đir.
To nije ono šta ja tražim od televizijske zabave. Ne mogu postić onaj "odmak" koji mi je potreban da bi mogao guštat u seriji.
Dakle, Wire je odlična, sve 5, najviše ocjene. Ali nije moj đir.
damfisk- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 8250
Reputacija : 696
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Prop, javi se u temi:
http://www.crofriends.com/t16588-southland-2009
http://www.crofriends.com/t16588-southland-2009
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Počeo sam opet gledati, jer ovu seriju ne možeš pogledati jednom
Serija koja nema izrazito dobrog murjaka, niti u potpunosti lošeg kriminalca. Serija koju mnogi smatraju najboljom ikad snimljenom. Eto, to vam je "Žica".
Strahovito životan prikaz Baltimorea, murjačkih postrojbi, kriminalnih skupina, pokvarenih političara, smutljivih medija, bijede i sirotinje, lošeg školstva toliko je dobro napisan, glumljen i snimljen da je to nevjerojatno.
A kako sve to počinje? Nestašni Jimmy McNulty s Odjela za umorstva koristi osobno poznanstvo sa sucem da ishodi nalog za praćenjem i prisluškivanjem ljudi koji rade za Avona Barksdalea, jednog od vodećih ljudi baltimoreske narko-scene. Policijske vrhuške, predane samo vlastitim karijerama i lancu zapovijedanja, poručniku Danielsu reda radi povjeravaju odred koji sadrži dvojicu beskorisnih dinosaura pred penzijom i Rolanda Pryzbylewskog, koji sa svojom nesposobnošću predstavlja opasnost za sebe i druge. Četvrti, Lester Freamon šutke izrađuje minijaturni namještaj, peta je seksi lezba Kima Greggs, šesti i sedmi su Herc i Carver, fizikalci naizgled bez značajnih mentalnih kapaciteta. I, naravno, na svaki oblik autoriteta alergični McNulty. U početku istražitelji ne znaju ni kako njihova meta izgleda. Da bi nadmudrili zločince koji su bolje organizirani, s više novca i manje birokracije, istražitelji moraju početi od najniže razine, sitnih dilera, nadajući se da će ih slušanje i povezivanje odvesti do vrha.
Pisat ću ja još...
Serija koja nema izrazito dobrog murjaka, niti u potpunosti lošeg kriminalca. Serija koju mnogi smatraju najboljom ikad snimljenom. Eto, to vam je "Žica".
Strahovito životan prikaz Baltimorea, murjačkih postrojbi, kriminalnih skupina, pokvarenih političara, smutljivih medija, bijede i sirotinje, lošeg školstva toliko je dobro napisan, glumljen i snimljen da je to nevjerojatno.
A kako sve to počinje? Nestašni Jimmy McNulty s Odjela za umorstva koristi osobno poznanstvo sa sucem da ishodi nalog za praćenjem i prisluškivanjem ljudi koji rade za Avona Barksdalea, jednog od vodećih ljudi baltimoreske narko-scene. Policijske vrhuške, predane samo vlastitim karijerama i lancu zapovijedanja, poručniku Danielsu reda radi povjeravaju odred koji sadrži dvojicu beskorisnih dinosaura pred penzijom i Rolanda Pryzbylewskog, koji sa svojom nesposobnošću predstavlja opasnost za sebe i druge. Četvrti, Lester Freamon šutke izrađuje minijaturni namještaj, peta je seksi lezba Kima Greggs, šesti i sedmi su Herc i Carver, fizikalci naizgled bez značajnih mentalnih kapaciteta. I, naravno, na svaki oblik autoriteta alergični McNulty. U početku istražitelji ne znaju ni kako njihova meta izgleda. Da bi nadmudrili zločince koji su bolje organizirani, s više novca i manje birokracije, istražitelji moraju početi od najniže razine, sitnih dilera, nadajući se da će ih slušanje i povezivanje odvesti do vrha.
Pisat ću ja još...
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Odlično . smao piši pa ti s emožda i ja pridružim...
Započeo/la tema :
Bilo bi super kad bi se pridružila. Treba par epizoda da zavoliš seriju, ali negdje pred kraj prve sezone se zauvijek navučeš. Ima samo 5 sezona i 60 epizoda, to je stvarno optimalno za jednu seriju.
Postoje serije koje su napetije, ili duhovitije, ili maštovitije, ili što već, ali ne postoji nijedna druga koja ovako fino zaokruženo nudi život, u kojoj svaki element jednostavno štima. Naravno, to svejedno ne znači da je za svačiji ukus.
Ako još niste gledali, počnite. Odmah. Hoće li vas dirnuti u žicu? Hoće li vam pokvariti sve ostale serije koje će u usporedbi s ovim djelovati kao maloumni rođaci kojih se čitava obitelj srami? Tko zna, ali vrijedi provjeriti. Možda vam postane ono što je postala tolikima prije vas. Najbolja serija uopće? Doista.
Postoje serije koje su napetije, ili duhovitije, ili maštovitije, ili što već, ali ne postoji nijedna druga koja ovako fino zaokruženo nudi život, u kojoj svaki element jednostavno štima. Naravno, to svejedno ne znači da je za svačiji ukus.
Ako još niste gledali, počnite. Odmah. Hoće li vas dirnuti u žicu? Hoće li vam pokvariti sve ostale serije koje će u usporedbi s ovim djelovati kao maloumni rođaci kojih se čitava obitelj srami? Tko zna, ali vrijedi provjeriti. Možda vam postane ono što je postala tolikima prije vas. Najbolja serija uopće? Doista.
AryMan- Inžinjer foruma
Započeo/la tema :
Meni osobno nema bolje serije i mislim da nikad neće biti. Prva epizoda je išla nekako sporo, ali negdi kod treće me već imala, a nakon razgovora McNultija i Lestera o tome di završavaju policajci koji traže van potpore politike to je bilo to. Konačna i jedinstvena ljubav, jedna od onih kakvu tražiš čitav život.
Započeo/la tema :
Napokon počela s gledanjem prije nekoliko dana, pogledala sam tek 6 epizoda. Ne bih žurila s oduševljenjima ili razočaranjima, pogledat ću 1. sezonu do kraja pa onda ocijeniti.
Za sada mi je detektiv Lester najzanimljiviji. Izgledao je nezainteresirano, sjedio je, šutio i igrao se s onom svojom drvenarijom (na kojoj navodno zarađuje više nego što zarađuje kao detektiv), a onda kad je progovorio... Izgleda da je sve razgovore dobro slušao i 'snimao' i javio se u ključnom trenutku. Vidim na IMDb-ju da se pojavljuje u 59 od ukupno 60 epizoda, a prema mojim brzopletim zaključcima to odmah znači da lik umire. Nadam se da nisam u pravu! (Ali ne, ne želim ništa znati unaprijed.)
Za sada mi je detektiv Lester najzanimljiviji. Izgledao je nezainteresirano, sjedio je, šutio i igrao se s onom svojom drvenarijom (na kojoj navodno zarađuje više nego što zarađuje kao detektiv), a onda kad je progovorio... Izgleda da je sve razgovore dobro slušao i 'snimao' i javio se u ključnom trenutku. Vidim na IMDb-ju da se pojavljuje u 59 od ukupno 60 epizoda, a prema mojim brzopletim zaključcima to odmah znači da lik umire. Nadam se da nisam u pravu! (Ali ne, ne želim ništa znati unaprijed.)
MargaritaBulgakova- Upravo mi ošla nevinost
- Registriran/a : 16.01.2014
Broj postova : 411
Reputacija : 60
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Similar topics
» The Shield - Na rubu zakona (2002-2008)
» Spooks (TV Series 2002– )
» Equilibrium (2002)
» Monk (2002–2009)
» The Mothman Prophecies (2002)
» Spooks (TV Series 2002– )
» Equilibrium (2002)
» Monk (2002–2009)
» The Mothman Prophecies (2002)
:: Kultura i Zabava :: Serije i TV :: Kriminalističke serije, Akcijske serije, Ratne serije, Povijesne serije
Stranica 1 / 2.