Treba li pušačima donirati pluća ukoliko obole od raka pluća?
+18
tomtomy
De Jerriais
Hell
m
Hate
Hunnerkongen
minutus
Ly
scorpio57
Gajtana.
eva kant
Stevo Largo
Amyicha
riki45
tanuki
Prop
Mass
Neu
22 posters
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 4 / 5.
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Treba li pušačima donirati pluća ukoliko obole od raka pluća?
Mass je napisao/la:Ako ćeš donirati neki organ, donirat ćeš ga prvom na listi čekanja, bez obzira da li je on pušač, alkoholičar, narkoman, slastičar, mlad, star...
I pušač može biti mađu prvima na list.... Ali kad ga stave na listu više nema cigareta. Ako zapali i 1 cigaretu i to se skuži
on automatski pada na listi. Svi griješe - neki svjesno neki nesvjesno ali to ne znači da nekoga zbog pogreške treba
zakinuti za život.
Hate- Inžinjer foruma
- Registriran/a : 25.05.2010
Broj postova : 8686
Reputacija : 791
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
- dobro kaže Hate... svi griješe...
možda će se popraviti,dodajem.treba im pomoć.
riki45- Nevina dušica
- Registriran/a : 21.12.2010
Broj postova : 50
Reputacija : 27
Godina imam : 79
Započeo/la tema :
i koji je smisao na kraju ?
meni je totalno bzvz nekome umjetno produljivati život-
svi imamo ogranićeno vrijeme trajanja-
kad nam dođe kraj onda je kraj-
oni koji vjeruju idu u raj-
oni koji ne idu u ništavilo-
zašto se tako grčevito boriti za koji dan više na ovome svijetu!
ja lagano ulazim u svoju treću životnu dob-
koliko još godina imam pred sobom-
nemam pojma, ali ne vidim razloga ako mi zakaže neki organ- da mi se presadi neki tuđi i da živim koju godinicu više!
ne kužim zašto postoji tolika panika od kraja-?
ja samo mogu potpisati- da ne želim ničiji organ kako bi se meni produžio život-
a ako neko ima koristi od moji organa kad riknem-
slobodno nek ih koriste!
nemam pojma, ali ne vidim razloga ako mi zakaže neki organ- da mi se presadi neki tuđi i da živim koju godinicu više!
ja samo mogu potpisati- da ne želim ničiji organ kako bi se meni produžio život-
slobodno nek ih koriste!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
da mada me nije briga, što će biti kad riknem-
rekao sam svojoj djeci- da bi volio da kremiraju moje tijelo i da bace taj pepeo bilo gdje-
i da nemaju potrebe ići na groblje- poštovati tradiciju i običaje!
međutim- to je moja želja i volja sad kad sam živ-
kad me više nebude, tak je svejedno!
dali moje tjelo jedu crvi, ili sam samo pepeo-
uostalom zar u bibliji ne piše:
prah si bio i u prah ćeš se pretvoriti!
rekao sam svojoj djeci- da bi volio da kremiraju moje tijelo i da bace taj pepeo bilo gdje-
i da nemaju potrebe ići na groblje- poštovati tradiciju i običaje!
međutim- to je moja želja i volja sad kad sam živ-
kad me više nebude, tak je svejedno!
dali moje tjelo jedu crvi, ili sam samo pepeo-
uostalom zar u bibliji ne piše:
prah si bio i u prah ćeš se pretvoriti!
Započeo/la tema :
1. društvena zdravstvena skrb nije zamišljena ni ustanovljena kao alat ucjene, discipliniranja i tlačenja, nego kao zadaća društva čiji je smisao zajednički preuzeti teret koji nadmašuje mogućnosti pojedinca, obitelji, komune itd., neovisno o osobnom stavu, propustima ili kojekakvim drugim faktorima koji su uzrokovali nevolju. društvo koje to ne može, koje nadalje ne može ovu jednostavnu postavku rastumačiti svojim naraštajima u školi, ne zaslužuje ni naziv društvo.
ovdje se posebna državna skrb očigledno primjenjuje na one koji ju uopće ne trebaju. uzima se svima, da bi se zadovoljili apetiti nomenklature i bliskim nezasitnim razbojnicima.
2. sport nije zdrav, nego je paravan iz kojeg se opet skrivaju društvene štetočine poput parazitarnih klubova (konkretno njihovih funkcionara) i razbojnika poput bandića, koji pod izlikom sporta ostvaruju projekte na kojima od ½ % skrivene provizije skupa sa svojim poduzetnicima postaju multimilijuneri, na teret poreznih obveznika; npr. skijaška pista na sljemenu ili kojekakvi stadioni. znakovito da se krivousti razbojnik osobno brine o imenu nogometnog kluba ili neki mamić ne zna gdje bi sagradio neboder.
također, kada si pogledamo najstarije i zdrave članove društva, među njima nema naglašenih sportaša.
sport ne pridonosi zdravlju, nego umjeren pokret u skladu s prirodnom konstrukcijom tijela. prirodni pokreti čovjeka su hodanje/trčanje, penjanje i plivanje, a ne nogomet, skijanje i slične aktivnosti koje štrapaciraju tijelo na način za koji prirodno nije predviđeno.
duh natjecanja je duh rata, nadmašivanja, izrabljivanja, otimanja, tlačenja.
tako misle mnogi da iživljavam neku svoju deformaciju/fobiju, ako na skoro svakoj temi dotaknem društveni ustroj. on je stvarno uzročna pozadina skoro svake individualne patnje i nevolje. stoga u školama pokvarenog razbojničkog društva ono samo i njegove funkcije nisu tema.
ovdje se posebna državna skrb očigledno primjenjuje na one koji ju uopće ne trebaju. uzima se svima, da bi se zadovoljili apetiti nomenklature i bliskim nezasitnim razbojnicima.
2. sport nije zdrav, nego je paravan iz kojeg se opet skrivaju društvene štetočine poput parazitarnih klubova (konkretno njihovih funkcionara) i razbojnika poput bandića, koji pod izlikom sporta ostvaruju projekte na kojima od ½ % skrivene provizije skupa sa svojim poduzetnicima postaju multimilijuneri, na teret poreznih obveznika; npr. skijaška pista na sljemenu ili kojekakvi stadioni. znakovito da se krivousti razbojnik osobno brine o imenu nogometnog kluba ili neki mamić ne zna gdje bi sagradio neboder.
također, kada si pogledamo najstarije i zdrave članove društva, među njima nema naglašenih sportaša.
sport ne pridonosi zdravlju, nego umjeren pokret u skladu s prirodnom konstrukcijom tijela. prirodni pokreti čovjeka su hodanje/trčanje, penjanje i plivanje, a ne nogomet, skijanje i slične aktivnosti koje štrapaciraju tijelo na način za koji prirodno nije predviđeno.
duh natjecanja je duh rata, nadmašivanja, izrabljivanja, otimanja, tlačenja.
tako misle mnogi da iživljavam neku svoju deformaciju/fobiju, ako na skoro svakoj temi dotaknem društveni ustroj. on je stvarno uzročna pozadina skoro svake individualne patnje i nevolje. stoga u školama pokvarenog razbojničkog društva ono samo i njegove funkcije nisu tema.
minutus- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 06.12.2009
Broj postova : 1918
Reputacija : 367
Godina imam : 70
Započeo/la tema :
ni bicikl nije eminentno prispojiv funkcionalnosti-
ja obožavam skijanje- ali ne palim se na takmičenja!
razumijem što misliš i što si napisao,
ja obožavam skijanje- ali ne palim se na takmičenja!
razumijem što misliš i što si napisao,
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:i koji je smisao na kraju ?
slobodno nek ih koriste!
Šta da tvoj unuk oboli i treba mu donirat neki organ? Jel bi i dalje tvrdio to što tvrdiš? Čemu se opirati kad će kad-tad umrijeti
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
ma normalno da ne bi ..................
m- Faca foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 12875
Reputacija : 1114
Godina imam : 42
Započeo/la tema :
Moj je tata prije 10 dana preminuo od karcinom pluća. Niti pio ... niti pušio
Život kurva
Život kurva
Gajtana.- Nevina dušica
- Registriran/a : 14.02.2011
Broj postova : 60
Reputacija : 31
Započeo/la tema :
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
dali bi onda trebalo liječiti narkomane ..........
mislim i o tome bi mogli ....
jer je nešto slično ako ne i isto
mislim i o tome bi mogli ....
jer je nešto slično ako ne i isto
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
majka mog bivšeg poslodavca također umrla od raka pluća (zg). također nije pušila niti itko od ukućana.
sumnjam da kampanje protiv pušenja trebaju odvratiti pozornost od stvarnih uzroka raznih boleština. industrija nas konstantno truje s raznim otrovima i otrovnim finim prašinama (sisak, split; promet motornih vozila) pa nikom ništa. glavno da se nitko ne prevrne mrtav na licu mjesta. utvrđuju se nekakve maksimalno dozvoljene koncentracije u zraku, vodi, hrani, ali tvari i štete se godinama nakupe u masnom tkivu kostima i šta ja znam gdje. živežne namirnice, zrak i voda su kontaminirane sa mnogim štetnim tvarima od kojih ni jedna ne nadmašuje koncentraciju da bi se mogla dokazati kao smrtni uzrok. zatrovana jaja (pokvarena? imali smo nedavno, englezi nisu imali šta izvući iz prometa. jer su sve već pomiješali s neopterećenom masom i postalo bezopasno/nedokazivo. zanimljivo da su upravo englezi „izumili“ kravlje ludilo, jer su stoku hranili mljevenim leševima bolesnih ovaca), mliječni prah itd. miješa se s neopterećenom (ili nečim drugim zagađenom) hranom, dok koncentracija otrova padne ispod nekakvih dozvoljenih granica i ide u promet. nakon černobila u bavarskoj su godinama stajali redovi vagona s radioaktivnim mliječnim prahom. mogu si misliti zašto.
tako mislim da je i pušenje samo jedan faktor među mnogima koji
će pospješiti ili ubrzati neko oboljenje. tak to izgleda kad se društvo prepusti diktatu industrije i velekapitala, kad se da potkupiti igračkama i statusom, kad sebičnost pojedinaca formulira zakone.
neke boleštine uzrokovane su antibioticima širokog spektra. oni u tijelu uništavaju i potrebne kulture bakterija, nadvladaju druge kulture koje su do tada živjele u interaktivnoj ravnoteži i uzrokuju sekundarne bolesti koje se u dijagnozama ne povezuju s izvornom smetnjom.
nisam stručnjak za takve stvari, ali to je što prepoznajem iz javne štampe proteklih desetljeća.
o signifikantnoj učestalosti raznih bolesti zbog radioaktivnog zračenja civilnih atomskih elektrana postoje službene statistike njemačkih državnih institucija. o tome sam prije par godina na t-portalu napisao 2 x 500 znakova (500 bio limit za jedan post) što ja malo tko imao volju pročitati, ali ja sam trebao mnogo sati sabrati i sastaviti podatke. kad dobiješ leukemiju, nitko neće reći ti stanuješ 10, ili 40 km od reaktora, nego će pričati, gledaj, oko reaktora pasu zdrave krave. poznata slika (?).
sumnjam da kampanje protiv pušenja trebaju odvratiti pozornost od stvarnih uzroka raznih boleština. industrija nas konstantno truje s raznim otrovima i otrovnim finim prašinama (sisak, split; promet motornih vozila) pa nikom ništa. glavno da se nitko ne prevrne mrtav na licu mjesta. utvrđuju se nekakve maksimalno dozvoljene koncentracije u zraku, vodi, hrani, ali tvari i štete se godinama nakupe u masnom tkivu kostima i šta ja znam gdje. živežne namirnice, zrak i voda su kontaminirane sa mnogim štetnim tvarima od kojih ni jedna ne nadmašuje koncentraciju da bi se mogla dokazati kao smrtni uzrok. zatrovana jaja (pokvarena? imali smo nedavno, englezi nisu imali šta izvući iz prometa. jer su sve već pomiješali s neopterećenom masom i postalo bezopasno/nedokazivo. zanimljivo da su upravo englezi „izumili“ kravlje ludilo, jer su stoku hranili mljevenim leševima bolesnih ovaca), mliječni prah itd. miješa se s neopterećenom (ili nečim drugim zagađenom) hranom, dok koncentracija otrova padne ispod nekakvih dozvoljenih granica i ide u promet. nakon černobila u bavarskoj su godinama stajali redovi vagona s radioaktivnim mliječnim prahom. mogu si misliti zašto.
tako mislim da je i pušenje samo jedan faktor među mnogima koji
će pospješiti ili ubrzati neko oboljenje. tak to izgleda kad se društvo prepusti diktatu industrije i velekapitala, kad se da potkupiti igračkama i statusom, kad sebičnost pojedinaca formulira zakone.
neke boleštine uzrokovane su antibioticima širokog spektra. oni u tijelu uništavaju i potrebne kulture bakterija, nadvladaju druge kulture koje su do tada živjele u interaktivnoj ravnoteži i uzrokuju sekundarne bolesti koje se u dijagnozama ne povezuju s izvornom smetnjom.
nisam stručnjak za takve stvari, ali to je što prepoznajem iz javne štampe proteklih desetljeća.
o signifikantnoj učestalosti raznih bolesti zbog radioaktivnog zračenja civilnih atomskih elektrana postoje službene statistike njemačkih državnih institucija. o tome sam prije par godina na t-portalu napisao 2 x 500 znakova (500 bio limit za jedan post) što ja malo tko imao volju pročitati, ali ja sam trebao mnogo sati sabrati i sastaviti podatke. kad dobiješ leukemiju, nitko neće reći ti stanuješ 10, ili 40 km od reaktora, nego će pričati, gledaj, oko reaktora pasu zdrave krave. poznata slika (?).
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
tako mi se čini glupo i licemjerno izabrat si neke grupe te ih kriminalizirati, ponižavati i "liječiti", a one relevantne proglasiti neophodnim za opstanak, razvitak i napredak čovječanstva.
pa što nije naštampano na duplo satiniranom high gloss papiru 500g/m2, nije istina.
pa što nije naštampano na duplo satiniranom high gloss papiru 500g/m2, nije istina.
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
tako je bravo , tako je ...............................
bravo , bravo , naprosto sam oduševljen kako si ti to sve primjetio ..
i kako si mairom vidjelice uputio , šapnuo forumašima i otvorio im oči o čemu se tu u stvari radi ..........
bravo
bravo , bravo , naprosto sam oduševljen kako si ti to sve primjetio ..
i kako si mairom vidjelice uputio , šapnuo forumašima i otvorio im oči o čemu se tu u stvari radi ..........
bravo
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
eto, svatko se predstavio
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
je tako je , ti ponajbolje .................
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
minutus je napisao/la:majka mog bivšeg poslodavca također umrla od raka pluća (zg). također nije pušila niti itko od ukućana...
Dan prije nego je tata preminuo bila nam je hitna pomoć i doktorica nam je rekla nakon što je čula da tata nije pušio: "Nećete vjerojavati, ali nepušači za razliku od pušača oboljevaju od najtežih oblika raka pluća!"
Nešto slično mi je davno rekla moja doktorica ali nisam ju baš ozbiljno shvaćala jer mi je bilo nelogično, ali očito ima nešto u tome kad doktori tako govore.
Ja osobno nikome ne bih uskratila šansu za novim životom. A da nas truju sa svih strana ... truju
Hvala Marko na sučuti
Gajtana.- Nevina dušica
- Registriran/a : 14.02.2011
Broj postova : 60
Reputacija : 31
Započeo/la tema :
nema na čemu , imam takvo iskustvo sa ocem , pa mi je poznato ...
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
sad si mislim, da sam kao pušač stanovao zajedno s osobom koja oboli od raka pluća, bio bi proglašen krivcem i sam bi to morao vjerovati. pasivno pušenje su majstori idiotizacije proglasili štetnijim od aktivnog.
još nitko nije rekao da vozači automobila zagađuju zrak u mnogo većoj mjeri od pušaća, ne samo s motorima nego i s gumama i asfaltom. tako moraju pušaći biti krivi da slučajno ne bi bili krivi drugi. na duhanu se okreće velika lova, na industriji još mnogo veća. ali industrija je (možda već odumirući) temelj zapadnjačkog imperija.
na rubu mi dolazi da se 2. svjetski rat obrađuje na isti način. što se sve pripisuje hitleru, samo ne očigledno: on je rušio kršćanske, a etablirao pretkršćanske norme.
još nitko nije rekao da vozači automobila zagađuju zrak u mnogo većoj mjeri od pušaća, ne samo s motorima nego i s gumama i asfaltom. tako moraju pušaći biti krivi da slučajno ne bi bili krivi drugi. na duhanu se okreće velika lova, na industriji još mnogo veća. ali industrija je (možda već odumirući) temelj zapadnjačkog imperija.
na rubu mi dolazi da se 2. svjetski rat obrađuje na isti način. što se sve pripisuje hitleru, samo ne očigledno: on je rušio kršćanske, a etablirao pretkršćanske norme.
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ne, koji će mi kurac nova pluća,Neu je napisao/la:Treba li pušačima donirati pluća ukoliko obole od raka pluća?
Znači svjesno su se trovali, obolili su od raka pluća i sada su npr na listi.
Znate li da umjetna pluća vrijede 80 tisuća kuna?
bolje cigaru natopljenu koncentratom nikotina.
Gost- Gost
minutus je napisao/la:pasivno pušenje su majstori idiotizacije proglasili štetnijim od aktivnog.
.
je ali neke stvari s znanstveno dokazane , nisu idiotizacija , mada je te bi sve što se ne slaže sa tvojim mišljjenjem , tvoji stavom idiotski .....
ali eto to isto nedaš za pravo drugima ......
znanstvreno je dokazano da recimo neke manje koncentracije otrova , ne djeluju isto na čovijek koji je konstantno izložen njima i na onoga koji je povremeno izložen njima .
zašto , jel je tijelo kod ovoga koji je konstatno izložen opasnim tvarima , organizam več naviknuo na neki način na njih , i takav organizam to " bolje podnosi " , nego organizam onog čovijek koji je povremeno izložen istim štetnim tvarima .....
jel njegov organizam nije bap navikao na taj otrov recimo ....
a poznato mi je i iz prakse .........
ali razmem da je tebi sve idiotizam, kretenizam , debilizam , samo zato kaj se ti ne slažeš sa time .......
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
ne, jer su ga sami smrdali...
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
tako je heelll .............
reci ti njima
reci ti njima
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
ah marko, ne sastoji se idiotizacija u tome da nepušači mogu oboljeti od dima pušaća, nego u tome da je pušenje samo jedan od mnogih faktora i to ne odlučujućih iako u zatvorenim prostorima značajan. industrijsko zagađenje zraka, vode i zemlje (također radijacijom) te dodatno hrane industrijskom preradom (recimo u vakumirano pakiranim mesnim proizvodima se često nalaze ostatci mašinskog ulja, boje, antifungicidi, antibiotike, te razni drugi dodatci) su daleko značajniji uzroci mnogih bolesti. i ne radi se samo o jednom nego o mnogim otrovima, sigurno ima još nepoznatih, svi u nekim kao bezopasnim količinama koji su sadržani u hrani vodi zraku itd. te isparivanjem raznih umjetnih materijala te finim prašinama.marko je napisao/la:minutus je napisao/la:pasivno pušenje su majstori idiotizacije proglasili štetnijim od aktivnog..
je ali neke stvari s znanstveno dokazane , nisu idiotizacija , mada je te bi sve što se ne slaže sa tvojim mišljjenjem , tvoji stavom idiotski .....
ali eto to isto nedaš za pravo drugima ......
znanstvreno je dokazano da recimo neke manje koncentracije otrova , ne djeluju isto na čovijek koji je konstantno izložen njima i na onoga koji je povremeno izložen njima .
zašto , jel je tijelo kod ovoga koji je konstatno izložen opasnim tvarima , organizam več naviknuo na neki način na njih , i takav organizam to " bolje podnosi " , nego organizam onog čovijek koji je povremeno izložen istim štetnim tvarima .....
jel njegov organizam nije bap navikao na taj otrov recimo ....
a poznato mi je i iz prakse .........
ali razmem da je tebi sve idiotizam, kretenizam , debilizam , samo zato kaj se ti ne slažeš sa time .......
žonglira se s malim (polu-)istinama da se sakriju i zataje velike i reagira se samo tamo gdje se može lako vršiti pritisak nad malim čovjekom. čim se negdje okreće neka veća lova, naučne spoznaje i dosljednost ne vrijede više ½ promile (ne %).
tada se tupi i glupi da drukčije ne ide i da su ljudi ovisni o određenoj infrastrukturi. ali ta ovisnost je namjerno i sustavno uspostavljena. jednostavno nije istina da ljudi moraju raditi 30 i 60 km daleko od svoje kuće, da gradovi moraju podnijeti neograničen broj privatnih vozila kakva danas jesu, da se krumpir iz njemačke mora voziti na pranje i guljenje u italiju, a tada opet natrag (austrijanci protestirali da im kamionima uništavaju alpske ceste, švicarcu su ih odjebali), da ljudi moraju avijonom na dopuste, poslovne sastanke ili jednostavno na doručak u pariz (ovo si nisam izmislio, znam u njemačkoj neke osobno, nikakve vrlo velike životinje).
tumačenje o uzrocima oboljenja zbog pasivnog pušenja sam prije mnogo godina čitao sasvim drukčije od tvog (u kojem ionako nema logike), ali ne zanima me da bi sad nanovo sakupljao informacije o tome. ako te zanima i ako vladaš nekim stranim jezikom, možeš sam istraživati – bolje nego nešto vjerovati i pričati bilo šta.
ja nisam znanstvenik nego civilist, grafičar i u slobodnom vremenu estet.
und cuker cum šlus (!) imam i jednu dobru vijest za tebe: [You must be registered and logged in to see this image.]
u slijedeće vrijeme ću se malo rjeđe i kraće pojavljivati jer imam, proljeće je, mnogo važnijeg posla u vrtu. (osim toga me kod rezanja grana i kopanja smeta erekcija koju, kako znaš, uvijek dobijem kad ti mogu napisati lijepi post)
minutus- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
je tako je , ali ovo oko nekih sitnih koncentracija otrova je znanstveno dokazano .......
ono kaj sam načarao gore ....
to za pasivno pušenje , kako je to idiotizam , ne bih ti ovo niti napisao ...
zaboli me malik tintilinič .......gledaj logično oko konc otrova , mogao bih da bolje razmeš pokušati objasniti sa koncentracijom alkohola , koje je otrov .
ovako kod cugera koji suga svaki dan , neke količina od 2 promila nije za njegov organizam apsolutno ništa , a recimo za moj organizam bi to moglo biti jako kobno , možda bih dobio trovanje , ono poravo .....
e pa tako i kod dima cigara ...
ili nekih recimo nugodnih mirisa , mene je nakon tri miunte kog kompe zabolila glava od jakog mirisa industriskog , ne znam koliko postotanog acetona , a njemu niša , a cijeli dan je u toj acetonovoj atmosferi ....
največi problem kod svih proizvoda su recimo one E 1324 , za koje ljudi uopče ne znaju kaj jesu ,,,
piše umjetne boje , ali u principu to nisu , nego teži otrovi...
ili umjetne arome koje opet imau taj E 99943 ......
sve je to kemija , koja je puno gora za organizam nego ove kaj si gore pobrojao , i dok su te gore tvoje pobrojane zabranjene u proizvodima , tj postoji neka granica do koje smije biti tragova istih , kod ovi E 75643 toga nema , dozvoljene su , a pravi otrovi
da sad sljedi vrti , ja sam več porezao vočke i lozu , lozu kad davno , voče prošli tjedan ..
sad čekam da se malo grane posuše pa bum palil vjerovano u subotu , i pri paljevini okrenuo kaki roštilj ....
nebum još vrt okopao , malo mi je rano ...
mada vidim da ljudi od mene u mom malenom selu to več delaju na veliko ...
ali pošto je to za neke svoje potrebe povrča delam , nije velika površina , i nebumo puno sadili pa bum čekao još jedan tjedan ..
i nekako mi se neda ručno motičicoms , neg bum suseda zval da navrati sa traktorom pa da poore i kasnije pofreza ...
daj kaj briješ , ti nebuš navračal , idi u kurac , dobrodoššao si , sam nemoj vređati sunce mu ljubim , nadam se da si uvidio kako je to kad si netko nabije neke fiks ideje u glavu pa vređa po forumu , pogotovo tamo di ne bi smjelo biti mjeesta uvredama .....
nego minutusu ....
ono kaj sam načarao gore ....
to za pasivno pušenje , kako je to idiotizam , ne bih ti ovo niti napisao ...
zaboli me malik tintilinič .......gledaj logično oko konc otrova , mogao bih da bolje razmeš pokušati objasniti sa koncentracijom alkohola , koje je otrov .
ovako kod cugera koji suga svaki dan , neke količina od 2 promila nije za njegov organizam apsolutno ništa , a recimo za moj organizam bi to moglo biti jako kobno , možda bih dobio trovanje , ono poravo .....
e pa tako i kod dima cigara ...
ili nekih recimo nugodnih mirisa , mene je nakon tri miunte kog kompe zabolila glava od jakog mirisa industriskog , ne znam koliko postotanog acetona , a njemu niša , a cijeli dan je u toj acetonovoj atmosferi ....
največi problem kod svih proizvoda su recimo one E 1324 , za koje ljudi uopče ne znaju kaj jesu ,,,
piše umjetne boje , ali u principu to nisu , nego teži otrovi...
ili umjetne arome koje opet imau taj E 99943 ......
sve je to kemija , koja je puno gora za organizam nego ove kaj si gore pobrojao , i dok su te gore tvoje pobrojane zabranjene u proizvodima , tj postoji neka granica do koje smije biti tragova istih , kod ovi E 75643 toga nema , dozvoljene su , a pravi otrovi
da sad sljedi vrti , ja sam več porezao vočke i lozu , lozu kad davno , voče prošli tjedan ..
sad čekam da se malo grane posuše pa bum palil vjerovano u subotu , i pri paljevini okrenuo kaki roštilj ....
nebum još vrt okopao , malo mi je rano ...
mada vidim da ljudi od mene u mom malenom selu to več delaju na veliko ...
ali pošto je to za neke svoje potrebe povrča delam , nije velika površina , i nebumo puno sadili pa bum čekao još jedan tjedan ..
i nekako mi se neda ručno motičicoms , neg bum suseda zval da navrati sa traktorom pa da poore i kasnije pofreza ...
daj kaj briješ , ti nebuš navračal , idi u kurac , dobrodoššao si , sam nemoj vređati sunce mu ljubim , nadam se da si uvidio kako je to kad si netko nabije neke fiks ideje u glavu pa vređa po forumu , pogotovo tamo di ne bi smjelo biti mjeesta uvredama .....
nego minutusu ....
m- Faca foruma
Započeo/la tema :
Stranica 4 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» Hrvatska u vrhu EU-a po broju oboljelih i umrlih od raka pluća
» Rak - Lijek za rak - oboljeli od raka - kako se boriti protiv raka - je li rak izlječiv
» Zadnji film koji ste pogledali + ocjena filma, ukoliko ima tema o filmu komentirajte film u temi a ukoliko nema onda ovdje
» Zadnji film koji ste pogledali + ocjena filma, ukoliko ima tema o filmu komentirajte film u temi a ukoliko nema onda ovdje
» Konzumiranje kanabisa može povećati rizik od raka testisa
» Rak - Lijek za rak - oboljeli od raka - kako se boriti protiv raka - je li rak izlječiv
» Konzumiranje kanabisa može povećati rizik od raka testisa
:: Društvo :: Moralno ili nemoralno - prihvatljivo ili neprihvatljivo - osuđujete ili odbravate :: Droga, alkohol, cigarete
Stranica 4 / 5.