Slaganje PC računala
+7
Hunnerkongen
Mass
m
pustinja
Purgy
Narco
Biker
11 posters
Stranica 3 / 5.
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Slaganje PC računala
Gabrijel je napisao/la:pa ako sam laik nisam baš toliko glup
pusti ti to , kako ćeš učvrstit MBO , kako , laik će odmah pomislit da se radi o učvršćivanju u kućište , gdje ćeš je učvrstit drugdje
makaj- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 04.03.2011
Broj postova : 1088
Reputacija : 53
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
plati pivu pa ti možda kažemzrine89 je napisao/la:i mene zanima kakve mutne poslove vodiš s njim...
Gost- Gost
Balegar- Nevina dušica
- Registriran/a : 08.07.2011
Broj postova : 58
Reputacija : 6
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
a kakva je rzlika u autu ili compu
jest i mene na discaveriju pali kad ekipa napravi auto, ali taj auto je skuplji višestruko od serijskog!
radje kupiti gotovi , dobar kcomp, jer za sklopiti dobar comp, treba više love nego za dobar brend-
pa sklopite jeftinije ovakav comp i ovakvog designa sa svim karakteristiikama koje ima ako možete!
kažete mac je pre skup,
a ja mislim da nije-
traje i ne krepaje-
vjek trajanja i korisnićke mogućnosti opravdavaju svaku lipu uloženu u njega!
jest i mene na discaveriju pali kad ekipa napravi auto, ali taj auto je skuplji višestruko od serijskog!
radje kupiti gotovi , dobar kcomp, jer za sklopiti dobar comp, treba više love nego za dobar brend-
pa sklopite jeftinije ovakav comp i ovakvog designa sa svim karakteristiikama koje ima ako možete!
kažete mac je pre skup,
a ja mislim da nije-
traje i ne krepaje-
vjek trajanja i korisnićke mogućnosti opravdavaju svaku lipu uloženu u njega!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
je, a lako moguće da nekom laiku padne ne pamet da ju zavari...ili zakuje čavlimamakaj je napisao/la:Gabrijel je napisao/la:pa ako sam laik nisam baš toliko glup
pusti ti to , kako ćeš učvrstit MBO , kako , laik će odmah pomislit da se radi o učvršćivanju u kućište , gdje ćeš je učvrstit drugdje
Gost- Gost
pa gle tko se dobro kuži-
doma si i napravi radnu stanicu-
uzme jednu prostoriju-
u koju ugradi klmu ( jebeš hladnjake-)
za 10 kila kuna- ima zvjer u kući i nitko mu nije ravan- ,
s vremenom još malo investira, pa ima bežićni terminal u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kupaonici i wc-u i kod susjede
doma si i napravi radnu stanicu-
uzme jednu prostoriju-
u koju ugradi klmu ( jebeš hladnjake-)
za 10 kila kuna- ima zvjer u kući i nitko mu nije ravan- ,
s vremenom još malo investira, pa ima bežićni terminal u dnevnom boravku, spavaćoj sobi, kupaonici i wc-u i kod susjede
Započeo/la tema :
nekome je dovoljno da ima ono što su drugi napravili za njega i ubjedili ga da je to savršeno napravljeno i složeno upravo za njegove potrebe, dok neki drugi znaju točno što žele pa tako nađu način i da to nešto, u ovom sličaju komp, naprave po svojim željama i potrebama.
Gost- Gost
bravo gabri-Gabrijel je napisao/la:nekome je dovoljno da ima ono što su drugi napravili za njega i ubjedili ga da je to savršeno napravljeno i složeno upravo za njegove potrebe, dok neki drugi znaju točno što žele pa tako nađu način i da to nešto, u ovom sličaju komp, naprave po svojim željama i potrebama.
znaći amateri su još uvijek bolji od strućnjaka?
što znaći ubijedili ga-
možeš li to usporediti s automobilom?
npr kakav je prenosni odnos u getribi koliko želiš da ti je duga prva ili druga brzina, da gabri, tako se podešavaju automobili za trke, ali ne za klasičnu vožnju, za klasičnu vožnju se rade klasični automobili u klasičnim kategorijama-
isto tako i compovi!
prošla su viktorijanska vremena sklapanja compova- ( da sklapao sam ja i galaksiju i at i xt)
što bi to značilo:
savršeno napravljeno i složeno upravo za njegove potrebe,
koliko je meni poznato u praksi to baš ne funkcionira tako-
za sklopiti idealan comp, treba znati više-
karakteristike pojedinih dijelova usput ne znaće i kompatibilnost istih!
da novi mini mac košta cca 4000 -5000 kn,
misliš daje moguće sklopiti za tu lovu comp istih karakteristika za istu cijenu, ako još pride uraćunaš cijenu softvera koji a ide uz taj comp ?
usput zanima me koja je cijena winsa 7-
kada ulazite u analizu cijene između maca i pc-a (softver je ukljućen u cijenu maca)
izgleda da malo zaboravljate na tu komponentu!
lopovska država, lopovski mentalitet
Započeo/la tema :
naravno da ne, auto je auto iako ako kupiš stojadina on je standardan sa 4 brzine + rikverc, tek u novijoj povjesti su ubacili i 5. brzinu, znači auto je takav kakav je, al ako kupuješ na primjer vw imaš tonu mpogućnosti odabira dodatne opreme...
meni se čini da ovdje je tema slaganje računala a ne wins ili mac,
znači u tu cjenu ipak software ne moraš uračunati pošto još uvijek postoji mogućnost ubuntua ili neke druge besplatne linux distribucije.
aj mi daj te karakteristike minimaca pa ću ti onda reć usporedbu cjene
meni se čini da ovdje je tema slaganje računala a ne wins ili mac,
znači u tu cjenu ipak software ne moraš uračunati pošto još uvijek postoji mogućnost ubuntua ili neke druge besplatne linux distribucije.
aj mi daj te karakteristike minimaca pa ću ti onda reć usporedbu cjene
Gost- Gost
pa evo ga:
2.4GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
320GB hard drive
8x double-layer SuperDrive
NVIDIA GeForce 320M s
256MB DDR3 SDRAM
Živite digitalnim načinom života uz elegantnu
jednostavnost. Dimenzija 19.7 cm x 19,7 cm i 3.6 cm
visine, Mac mini Vam omogućuje još više zabave s
Vašom glazbom, fotografijama i filmovima.
Najpristupačniji Mac uključuje sve – Intel Core 2 Duo,
Mac OS X Snow Leopard, iLife, Wi-Fi, Bluetooth...
4.486,99 kn+PDV
5.519,00 kn
ali moram napomenuti da je u americi duplo jeftiniji!
misim da ne možeš napraviti usporedbu, jer i design ima svoju vrijednost
2.4GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
320GB hard drive
NVIDIA GeForce 320M s
256MB DDR3 SDRAM
4.486,99 kn+PDV
5.519,00 kn
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:
ah, u tome slučaju moje duboko poštovanje,
bilježim se sa štovanjem
Gost- Gost
za te pare ti složim triput bolji komp nego što bi dobio mactanuki je napisao/la:da novi mini mac košta cca 4000 -5000 kn,
misliš daje moguće sklopiti za tu lovu comp istih karakteristika za istu cijenu, ako još pride uraćunaš cijenu softvera koji a ide uz taj comp ?
mac hejteri, baš ste smiješni sa tim brendom koji platite više nego performanse kompa
Ta kanta od kompa 5.519,00 kntanuki je napisao/la:pa evo ga:
2.4GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
320GB hard drive
NVIDIA GeForce 320M s
256MB DDR3 SDRAM
4.486,99 kn+PDV
5.519,00 kn
ROFL koja pljačka
Gost- Gost
[quote="Zločesti"]
Hebote ta konfiguracija je za popišat se od smijeha.
Jedva da možepokrenit neki solidan film a kamoli neko program
tanuki je napisao/la:pa evo ga:
2.4GHz Intel Core 2 Duo
2GB RAM
320GB hard drive
NVIDIA GeForce 320M s
256MB DDR3 SDRAM
4.486,99 kn+PDV
5.519,00 kn
Hebote ta konfiguracija je za popišat se od smijeha.
Gost- Gost
Ma može to pokrenuti film, ali 5.519,00 kn za tako slabe performanse ja nikada ne bi daozrine89 je napisao/la:Hebote ta konfiguracija je za popišat se od smijeha.
Za 5000 kn se može složiti prava gaming konfiguraciju.
Gost- Gost
I tek kakvu konfiguraciju možeš tek sastavit za te pare.
Ima da se taj mac usere od jada kad bi vidio konfiguraciju za 5 000 kuna :tnxm
Gost- Gost
možeš, bez osa, i u kučište u kojeg bi stala radna stanica-zrine89 je napisao/la:I tek kakvu konfiguraciju možeš tek sastavit za te pare.
i obavezni antivirus i konfiguracija koja mora biti duplo jaća da vrti programe koje ovaj mališa vrti kao od šale
Započeo/la tema :
A jooj što si ga serendaš.
Kao za mac ne treba antivirus ? Poguglaj malo pa ćeš vidjeti
http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&source=hp&q=mac+antivirus&aq=0sL&aqi=g-sL2&aql=&oq=&pbx=1&fp=adcf9131bb0e21ef&biw=1280&bih=894
Kao za mac ne treba antivirus ? Poguglaj malo pa ćeš vidjeti
http://www.google.hr/#sclient=psy&hl=hr&source=hp&q=mac+antivirus&aq=0sL&aqi=g-sL2&aql=&oq=&pbx=1&fp=adcf9131bb0e21ef&biw=1280&bih=894
Gost- Gost
nemam ja što guglati
ja nemam antivirus i ni ne treba mi
ja nemam antivirus i ni ne treba mi
Započeo/la tema :
Pa normalno, ti si Chuck Noris pa ti ne treba antivirus, ni tipkovnicu... Ti sa snagom umom potjeraš viruse i natjeraš komp da čita tvoje misli...
Gost- Gost
Tanuki, živiš u zabludi. Mac ima dobar dizajn, ali to je zapravo manje bitno svim korisnicima. Razlog zašto bi ja kupio PC je taj što za iste novce dobijem više. Uvijek idem na omjer uloženo - dobiveno, što kod Mac-a toga nema. Kad kupuješ Mac, možeš kupiti samo ono što je već netko odlučio da ti je dovoljno i ne možeš mijenjati ništa osim rama i diska.tanuki je napisao/la:možeš, bez osa, i u kučište u kojeg bi stala radna stanica-
i obavezni antivirus i konfiguracija koja mora biti duplo jaća da vrti programe koje ovaj mališa vrti kao od šale
Kod PC-a tehnologija ide naprijed puno brže nego kod Mac-a, mac je daleko u zaostatku.
Antivirusni, pa i Mac ima antivirusni. Nije ti to više kao prije. Danas postoje virusi za sve. Windows, Mac, Linux, Android...
Konfiguracija ne mora biti duplo jača da bi pokrenula programe kao i na macu, to je danas sve isto. Što je jača konfiguracija to je brži i bolji rad što kod Mac-a ne možeš dobiti. Mac vrti osnovne programe, dok kad bi se npr pokrenuo Blender ili Premier srušio bi se ko od šale ili bi trajalo po 5 h ako ne i duže.
Neki kažu kako se Mac ne ruši, vraga se ne ruši. Ne možeš Mac usporediti sa nekom starom kantom od PC-a koji ima različite memorijske module. Dobro sastavljeni PC se uopće ne ruši.
Gost- Gost
Pa kaj, i moj kolega iz inata nije stavio antivirus na xp i eto već 5 godina mu radi komp... Dobro sada u zadnje počeo štekati.
Gost- Gost
toćno zloćo,Zločesti je napisao/la:Tanuki, živiš u zabludi. Mac ima dobar dizajn, ali to je zapravo manje bitno svim korisnicima. Razlog zašto bi ja kupio PC je taj što za iste novce dobijem više. Uvijek idem na omjer uloženo - dobiveno, što kod Mac-a toga nema. Kad kupuješ Mac, možeš kupiti samo ono što je već netko odlučio da ti je dovoljno i ne možeš mijenjati ništa osim rama i diska.tanuki je napisao/la:možeš, bez osa, i u kučište u kojeg bi stala radna stanica-
Kod PC-a tehnologija ide naprijed puno brže nego kod Mac-a, mac je daleko u zaostatku.
Antivirusni, pa i Mac ima antivirusni. Nije ti to više kao prije. Danas postoje virusi za sve. Windows, Mac, Linux, Android...
Konfiguracija ne mora biti duplo jača da bi pokrenula programe kao i na macu, to je danas sve isto. Što je jača konfiguracija to je brži i bolji rad što kod Mac-a ne možeš dobiti. Mac vrti osnovne programe, dok kad bi se npr pokrenuo Blender ili Premier srušio bi se ko od šale ili bi trajalo po 5 h ako ne i duže.
Neki kažu kako se Mac ne ruši, vraga se ne ruši. Ne možeš Mac usporediti sa nekom starom kantom od PC-a koji ima različite memorijske module. Dobro sastavljeni PC se uopće ne ruši.
mack je kao solidan auto namjenjen cestovnom prometu,bolji ili lošiji, ovisno o namjeni- služi svojoj svrsi i traje dok ga stvarno ne pregazi vrijeme- pa čak i dulje od toga ( sa nostalgijom se sjećam skenera u skazi vezi, koji je duplo brže skenirao od ovog sadašnjeg)
ako želiš juriti po pisti, onda napraviš drakster-
ako koristiš u svom poslu programe poput catie ili sold worksa- onda je hardver samo manji dio cijene softvera-
mi stari mack korisnici jesmo razmaženi- želimo da nam računalo dobro funkcionira, da ljepo izgleda i da ne moramo kopati po njemu-
svaka čast vama entuzijastima koji ni ne stavljate kučište na comp,: jre bolje se hladi a i svaki čas nešto prčkate po njemu!
da mack vrti sve programe koji su prilagođeni njegovom OS-u-
ne znam što ti je taj blender ili premijer, ali znam da reno u svom razvoju koristi catiju , koju vrti na macu
Započeo/la tema :
pa ni moj xp na pc-ju nema antivirus, ali nije povezan sa internetom i svako malo štekazrine89 je napisao/la:Pa kaj, i moj kolega iz inata nije stavio antivirus na xp i eto već 5 godina mu radi komp... Dobro sada u zadnje počeo štekati.
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 3 / 5.