Google računala...
3 posters
Stranica 1 / 1.
Google računala...
Google se hvali štedljivošću svojih računala
U eri povećanja sveopće svijesti o potrebi očuvanja okoline, Google se hvali kako trenutno ima najmanji stupanj potrošnje energije u podatkovnim centrima u cijeloj IT industriji. Dok Microsoft i HP ističu da im je uspjelo postići oko 1.3 PUE, Google tvrdi da njegova računala troše svega 1,13 PUE.
PUE (Power Usage Effectiveness) je jedinica koja pokazuje djelotvornost iskorištavanja električne energije i mjeri se tako da se uzmu u omjer energija potrebna za osnovni rad računala i energija potrebna za njihovo održavanje u radu (hlađenje i slično). Prema istraživanjima provedenim 2006 godine uobičajena vrijednost za PUE je 2, što znači da se za svaku jedinicu potrošene energije za rad računala, koristi još toliko za održavanje opreme.
Zato Googleova vrijednost od 1,13 predstavlja sjajan rezultat, a postignut je posebnom arhitekturom izgradnja računala koja obuhvaća takvo postavljanje komponenti da im treba minimalno hlađenje, te korištenje energetski maksimalno djelotvornih komponenti u svakom računalu.
Dali netko ima google-ovo računalo,dal ste se susretali sa takvim??
Gost- Gost
Re: Google računala...
pa nemam... nisam se ni susrela
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Nisam se nigdje susreo s google računalom.
Goran81- Nevina dušica
- Registriran/a : 30.04.2010
Broj postova : 171
Reputacija : 32
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Pa normalno da nisi, članak se odnosi na njihove radne stanice i servere koje imaju tamo kao dio firme.Goran81 je napisao/la:Nisam se nigdje susreo s google računalom.
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
eh,eto kad se ne čita što piše u članku,već samo naslov...
tek kad si ovo napiso i ja skužio o čem se radi...
tek kad si ovo napiso i ja skužio o čem se radi...
Gost- Gost
Similar topics
» Laptop
» Slaganje PC računala
» Servis računala
» Umrežavanje 2 raćunala.
» Osnovni pojmovi u vezi računala
» Slaganje PC računala
» Servis računala
» Umrežavanje 2 raćunala.
» Osnovni pojmovi u vezi računala
Stranica 1 / 1.