Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo

+54
Neu
nikolina
rider331
Balonero
zbracun
Krsto
AryMan
Poppersica
m
Hunnerkongen
ne_zna_se
FloraMy
Iron Man
Stevo Largo
Turrican
scorpio57
Dorian Gray
shakti
The Guardian
Premy
wjewerica
frozenka
Neukrotivi pastuh
Kokiša
Amyicha
4 od 1
Optimyst
Capricornus
kawasaki
Haxxo
more29
Mr.Cooly
diabolik.
FALKON 2
eva kant
fosforica
tomtomy
Prop
Mass
Sinister
Hell
mrkyblu
Deep Line
Purgy
Shtiriputanac
Love
WEYLAND-YUTANI
THUNDER_DINIX
House
bittersweet
goc
Hitman
Sasuke
58 posters

Stranica 3 / 27. Previous  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27  Next

Go down

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty Češko pivo bez konkurencije

Postaj by Hitman pet sij 30, 2009 8:42 am

Čije je pivo najbolje znaju čak i laboratorijski štakori koji ne bi primirisali nijedno drugo pivo osim češko, a to je, naravno, naravno razveselilo slavne pivare.

Potvrda da imaju najpitkije pivo Česima je ovaj put stigla iz Japana, i to od štakora.

Naime, najnovije znanstveno istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da i malim glodavcima češko pivo najlakše klizi niz grlo.

''Kada su pred njih stavili jednu posudicu s češkim pivom i jednu s vodom, štakori su prvo popili pivo, ali kad su češko pivo zamijenili nekim drugim pivom štakori bi se vratili vodi'', rekao je šef češkog Znanstvenog pivarskog instituta.

Možda upravo ovi rezultati do kojih su došli japanski znanstvenici pomognu Česima u njihovim nastojanjima da EU geografski zaštiti brend ''češko pivo'', jer je pitkost piva jedan od glavnih argumenata na kojim se temelji njihov zahtjev.
Hitman
Hitman
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 6573
Reputacija Reputacija : 63
Godina imam : 2023
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty257 / 999257 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty ZANIMLJIVE CINJENICE O PIVU

Postaj by mrkyblu ned vel 22, 2009 7:43 pm

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 0413007170

Uz najpopularniji alkoholni napitak na svijetu vezane su brojne zanimljive činjenice. Tako je prvi recept za pivo star čak 4000 godina, a ovo piće ima i svog sveca zaštitnika.

Prvi spomen piva
Pivo se prvi puta spominje 6000. godine prije Krista, a prvi recept je pronađen na 4000 godina staroj sumerskoj ploči na kojoj se nalazi Himna Ninkasi, molitva bogovima pića. Na njoj je ispisan i recept za pivo od ječma. A ako vas zanima kakav okus ima to najstarije pivo, ne trebate ga sami raditi – pivovara Anchor Brewing Company proizvodi limitirane količine ovog piva pod etiketom Ninkasi.

Pivo se ne spominje u Bibliji
Dok se vino spominje mnogo, mnogo puta, u najpopularnijoj knjizi na svijetu od piva ni p. No postoje naznake da su ga i autori Starog zavjeta poznavali i pili. Na jednom mjestu se spominje ''jako piće'' koje su neki preveli kao fermentirani napitak od zrnja.

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 0416007170

Najjače pivo na svijetu?
Titulu najjačeg piva na svijetu nosi Sam Adams Utopias MMII, limitirana serija (napravljeno je svega 3000 boca) pivovare Boston Beer Co. Ovo pivo sadrži čak 24 posto alkohola, a ako ga želite kušati, budite spremni za par gutljaja izdvojiti bar 100 dolara.

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 0415007170

Pivo u vrećici
Koliko različitih pakiranja piva poznajete? Q-pack, staklo, limenka, bačvica... Tko zna, možda jednog dana poput vina dospije i u tetrapak? Ili se možda negdje u svijetu tako i pakira. No definitivno u kategoriju najzanimljivijih spada pivo u plastičnoj vrećici, a tako se prodaje u Kini.

Sv. Arnold – zaštitnik piva
U 11. stoljeću Arnold od Soissonsa, biskup u benediktinskom samostanu Sv. Medard u Soissonsu, Francuska, počeo je proizvoditi pivo i poticao je lokalno stanovništvo da pije pivo umjesto vode zbog njegovog blagotvornog učinka na zdravlje (bilo je zdravije od vode jer je bilo prokuhano i sterilizirano), pa nije ni čudo što su ga proglasili svecem.

Kako reći pivo na zulu jeziku?
Utshwala. Zahvaljujući ovoj web-stranici naučit ćete kao reći pivo na čak 78 jezika ili kako ga naručiti na pedeset jezika.

Net.hr
mrkyblu
mrkyblu
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty165 / 999165 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty Re: Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo

Postaj by Hitman ned vel 22, 2009 7:48 pm

pivo je bljak :ij:
Hitman
Hitman
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty257 / 999257 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty Re: Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo

Postaj by Hell ned vel 22, 2009 7:49 pm

Hitman1 je napisao/la:pivo je bljak :ij:
povuci to... pila
Hell
Hell
Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa)
Domaćin foruma Hell   (Grof od Crofriendsa)

Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty497 / 999497 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Hitman ned vel 22, 2009 7:51 pm

neću
Hitman
Hitman
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sasuke ned vel 22, 2009 8:03 pm

Slazem se sa hitmanom, suxa povrača
Sasuke
Sasuke
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 03.01.2009
Broj postova : 1853
Reputacija Reputacija : 83
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty43 / 99943 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Love ned vel 22, 2009 10:25 pm

mrzim pivo jer smrdi i odvratnog je okusa :ij:
Love
Love
Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica)
Domaćica foruma Love  (Brineta, kuvar'ca, seksica)

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty672 / 999672 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by THUNDER_DINIX ned vel 22, 2009 10:26 pm

pretjerujes ^^ smajlić

Moderator foruma Dinix
(Filmofil, kolekcionar)
Moderator foruma Dinix   (Filmofil, kolekcionar)

Registriran/a : 21.12.2008
Broj postova : 35853
Reputacija Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty889 / 999889 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Neu ned vel 22, 2009 10:28 pm

Ovo nije tema jel volite pivo nego zanimljive činjenice o pivu,zar ne?

CroFriends gazdarica
CroFriends gazdarica

Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 86925
Reputacija Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty999 / 999999 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister ned vel 22, 2009 11:53 pm

Zanimljive stvari,inače ne mogu bez piva...
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty14 / 99914 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass ned vel 22, 2009 11:59 pm

dobro je cugat pivu..negativna stvar je sto se mora stalno ic pisat..al volim ga, to je moj drugi po redu porok u kojeg sam zaljubljen pivo
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Broj postova : 12410
Reputacija Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty200 / 999200 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon vel 23, 2009 12:02 am

Slažem se,jedino ne valja što nakon svake boce moram pišat...
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty14 / 99914 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pon vel 23, 2009 12:10 am

jbga..pij one malo od 2 i po deci pa ces morat ic nakon svake druge Wink
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty200 / 999200 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon vel 23, 2009 12:12 am

Ma to kod mene svejedno,možda je do mjehura Laughing

Inače,od domaćih mi jedino valjaju pan i karlovačko,sve ostalo zaobilazim...
Od žuje rigam. Razz
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pon vel 23, 2009 12:16 am

zuja je zakon..ne zato sto je najbolja nego zato sto je zuja smajlić

btw jesi pio kad tomislav pivo?
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon vel 23, 2009 12:20 am

Nisam,iskreno kad nađem nešto što mi se sviđa ne odvajam se od tog odabira,tak da kad vidim neke tomislave,sarajevska,jelene lagano zaobiđem Very Happy Kakvo je?

Evo par slikica prejebenog irskog piva.

Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Guinness
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by bittersweet pon vel 23, 2009 12:22 am

meni je tomislav pregorko. a i nije mi baš nekaj crno pivo općenito.

bittersweet
Trajno baniran/a

Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty51 / 99951 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon vel 23, 2009 12:28 am

Ja općenito uživam u svakoj vrsti,ali istina je da je malo "teže" za piti nego svijetlo...
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Mass pon vel 23, 2009 12:33 am

ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima Wink
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sinister pon vel 23, 2009 12:35 am

Uf,da sam znao ranije... Very Happy Probat ću naći negdje...
Sinister
Sinister
Manga foruma
Manga foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet vel 26, 2009 2:25 pm

masiello88 je napisao/la:ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima Wink
tomislav nema 11% alc, već sladora, a to je oko 6% slkohola!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar)
Domaćin  foruma Tanuki   (Gastronom, fotograf, polemičar)

Broj postova : 27688
Reputacija Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty700 / 999700 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by mrkyblu čet vel 26, 2009 2:33 pm

ja volim tu i tamo popiti casu piva i uvijek radje crno pivo nego svjetlo.........
mrkyblu
mrkyblu
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty165 / 999165 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet vel 26, 2009 2:50 pm

kilkenny je zakon, crveno pivo, proizvođać guinness-!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :
Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty700 / 999700 / 999Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo - Page 3 Empty

[Vrh] Go down

Postaj by Mass čet vel 26, 2009 2:53 pm

tanuki je napisao/la:
masiello88 je napisao/la:ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima Wink
tomislav nema 11% alc, već sladora, a to je oko 6% slkohola!

Tocnije 7.3% :hfidghri:
Mass
Mass
Faca foruma
Faca foruma

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by tanuki čet vel 26, 2009 3:05 pm

već sam pisao priću o coroni, ali neznam gdje je ta pričica zatrpana, u svakom slučaju ponovit ću je ovdje!
poznato je da se corona pakuje u svijetlim bocama i servira sa limunom, ali zbog čega?
Corona je piće američkih rudara koji su radili u meksiku-oni su direkno od proizvođaća naručivali pivo, a budući da su je skladištili u gornjim prostorijama rudnika u mraku- nije bilo potrebno da se isporučuje u tamnim bocama ( uv svijetlo je pogubno za pivu)!
dalje- boce su zatvarane čelićnim čepovima, koji su u vlazi rudnika vrlo brzo oksidirali i na grliću boce ostavljali sloj hrđe- budući da se limun obilno koristi u meksiku, netko se sjetio da skine hrđu limunskom kiselinom i praksa je prešla u tradiciju!
Coronu i danas ugostitelji trebaju držati zatvorenu u kartonskim kutijama i vaditi samo za posluživanje- nažalost mnogi se toga ne drže!
zagrebačke pivovare su pokušale kopirati image corone, - ali ideja je jadno propala- vjerojatno zato što marketing zg pivovara nisu znali priću o coroni!
tanuki
tanuki
Domaćin foruma Tanuki

Započeo/la tema :

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 3 / 27. Previous  1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27  Next

[Vrh]

- Similar topics