Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo
+54
Neu
nikolina
rider331
Balonero
zbracun
Krsto
AryMan
Poppersica
m
Hunnerkongen
ne_zna_se
FloraMy
Iron Man
Stevo Largo
Turrican
scorpio57
Dorian Gray
shakti
The Guardian
Premy
wjewerica
frozenka
Neukrotivi pastuh
Kokiša
Amyicha
4 od 1
Optimyst
Capricornus
kawasaki
Haxxo
more29
Mr.Cooly
diabolik.
FALKON 2
eva kant
fosforica
tomtomy
Prop
Mass
Sinister
Hell
mrkyblu
Deep Line
Purgy
Shtiriputanac
Love
WEYLAND-YUTANI
THUNDER_DINIX
House
bittersweet
goc
Hitman
Sasuke
58 posters
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 3 / 27.
Stranica 3 / 27. • 1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27
Češko pivo bez konkurencije
Čije je pivo najbolje znaju čak i laboratorijski štakori koji ne bi primirisali nijedno drugo pivo osim češko, a to je, naravno, naravno razveselilo slavne pivare.
Potvrda da imaju najpitkije pivo Česima je ovaj put stigla iz Japana, i to od štakora.
Naime, najnovije znanstveno istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da i malim glodavcima češko pivo najlakše klizi niz grlo.
''Kada su pred njih stavili jednu posudicu s češkim pivom i jednu s vodom, štakori su prvo popili pivo, ali kad su češko pivo zamijenili nekim drugim pivom štakori bi se vratili vodi'', rekao je šef češkog Znanstvenog pivarskog instituta.
Možda upravo ovi rezultati do kojih su došli japanski znanstvenici pomognu Česima u njihovim nastojanjima da EU geografski zaštiti brend ''češko pivo'', jer je pitkost piva jedan od glavnih argumenata na kojim se temelji njihov zahtjev.
Potvrda da imaju najpitkije pivo Česima je ovaj put stigla iz Japana, i to od štakora.
Naime, najnovije znanstveno istraživanje provedeno u Japanu pokazalo je da i malim glodavcima češko pivo najlakše klizi niz grlo.
''Kada su pred njih stavili jednu posudicu s češkim pivom i jednu s vodom, štakori su prvo popili pivo, ali kad su češko pivo zamijenili nekim drugim pivom štakori bi se vratili vodi'', rekao je šef češkog Znanstvenog pivarskog instituta.
Možda upravo ovi rezultati do kojih su došli japanski znanstvenici pomognu Česima u njihovim nastojanjima da EU geografski zaštiti brend ''češko pivo'', jer je pitkost piva jedan od glavnih argumenata na kojim se temelji njihov zahtjev.
Hitman- Manga foruma
- Registriran/a : 01.01.2009
Broj postova : 6573
Reputacija : 63
Godina imam : 2023
Započeo/la tema :
ZANIMLJIVE CINJENICE O PIVU
Uz najpopularniji alkoholni napitak na svijetu vezane su brojne zanimljive činjenice. Tako je prvi recept za pivo star čak 4000 godina, a ovo piće ima i svog sveca zaštitnika.
Prvi spomen piva
Pivo se prvi puta spominje 6000. godine prije Krista, a prvi recept je pronađen na 4000 godina staroj sumerskoj ploči na kojoj se nalazi Himna Ninkasi, molitva bogovima pića. Na njoj je ispisan i recept za pivo od ječma. A ako vas zanima kakav okus ima to najstarije pivo, ne trebate ga sami raditi – pivovara Anchor Brewing Company proizvodi limitirane količine ovog piva pod etiketom Ninkasi.
Pivo se ne spominje u Bibliji
Dok se vino spominje mnogo, mnogo puta, u najpopularnijoj knjizi na svijetu od piva ni p. No postoje naznake da su ga i autori Starog zavjeta poznavali i pili. Na jednom mjestu se spominje ''jako piće'' koje su neki preveli kao fermentirani napitak od zrnja.
Najjače pivo na svijetu?
Titulu najjačeg piva na svijetu nosi Sam Adams Utopias MMII, limitirana serija (napravljeno je svega 3000 boca) pivovare Boston Beer Co. Ovo pivo sadrži čak 24 posto alkohola, a ako ga želite kušati, budite spremni za par gutljaja izdvojiti bar 100 dolara.
Pivo u vrećici
Koliko različitih pakiranja piva poznajete? Q-pack, staklo, limenka, bačvica... Tko zna, možda jednog dana poput vina dospije i u tetrapak? Ili se možda negdje u svijetu tako i pakira. No definitivno u kategoriju najzanimljivijih spada pivo u plastičnoj vrećici, a tako se prodaje u Kini.
Sv. Arnold – zaštitnik piva
U 11. stoljeću Arnold od Soissonsa, biskup u benediktinskom samostanu Sv. Medard u Soissonsu, Francuska, počeo je proizvoditi pivo i poticao je lokalno stanovništvo da pije pivo umjesto vode zbog njegovog blagotvornog učinka na zdravlje (bilo je zdravije od vode jer je bilo prokuhano i sterilizirano), pa nije ni čudo što su ga proglasili svecem.
Kako reći pivo na zulu jeziku?
Utshwala. Zahvaljujući ovoj web-stranici naučit ćete kao reći pivo na čak 78 jezika ili kako ga naručiti na pedeset jezika.
Net.hr
mrkyblu- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
Re: Piva - sve o pivu i klub pivopija - omiljeno pivo
pivo je bljak :ij:
Hitman- Manga foruma
Započeo/la tema :
povuci to...Hitman1 je napisao/la:pivo je bljak :ij:
Hell- Domaćin foruma Hell
(Grof od Crofriendsa) - Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 20779
Reputacija : 702
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Hitman- Manga foruma
Započeo/la tema :
Slazem se sa hitmanom, suxa
Sasuke- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 03.01.2009
Broj postova : 1853
Reputacija : 83
Godina imam : 29
Započeo/la tema :
mrzim pivo jer smrdi i odvratnog je okusa :ij:
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
pretjerujes ^^
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Ovo nije tema jel volite pivo nego zanimljive činjenice o pivu,zar ne?
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
Zanimljive stvari,inače ne mogu bez piva...
Sinister- Manga foruma
- Registriran/a : 15.01.2009
Broj postova : 6027
Reputacija : 139
Godina imam : 1013
Započeo/la tema :
dobro je cugat pivu..negativna stvar je sto se mora stalno ic pisat..al volim ga, to je moj drugi po redu porok u kojeg sam zaljubljen
Mass- Faca foruma
- Registriran/a : 11.01.2009
Broj postova : 12410
Reputacija : 1473
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Slažem se,jedino ne valja što nakon svake boce moram pišat...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
jbga..pij one malo od 2 i po deci pa ces morat ic nakon svake druge
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Ma to kod mene svejedno,možda je do mjehura
Inače,od domaćih mi jedino valjaju pan i karlovačko,sve ostalo zaobilazim...
Od žuje rigam.
Inače,od domaćih mi jedino valjaju pan i karlovačko,sve ostalo zaobilazim...
Od žuje rigam.
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
zuja je zakon..ne zato sto je najbolja nego zato sto je zuja
btw jesi pio kad tomislav pivo?
btw jesi pio kad tomislav pivo?
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Nisam,iskreno kad nađem nešto što mi se sviđa ne odvajam se od tog odabira,tak da kad vidim neke tomislave,sarajevska,jelene lagano zaobiđem Kakvo je?
Evo par slikica prejebenog irskog piva.
Evo par slikica prejebenog irskog piva.
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
meni je tomislav pregorko. a i nije mi baš nekaj crno pivo općenito.
bittersweet- Trajno baniran/a
- Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 7152
Reputacija : 12
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Ja općenito uživam u svakoj vrsti,ali istina je da je malo "teže" za piti nego svijetlo...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
Uf,da sam znao ranije... Probat ću naći negdje...
Sinister- Manga foruma
Započeo/la tema :
tomislav nema 11% alc, već sladora, a to je oko 6% slkohola!masiello88 je napisao/la:ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
ja volim tu i tamo popiti casu piva i uvijek radje crno pivo nego svjetlo.........
mrkyblu- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 1482
Reputacija : 40
Godina imam : 43
Započeo/la tema :
kilkenny je zakon, crveno pivo, proizvođać guinness-!
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:tomislav nema 11% alc, već sladora, a to je oko 6% slkohola!masiello88 je napisao/la:ima oko 11% alkohola cini mi se..ko i vino..to smo mi ko mladji znali pit kad smo bili kratki s novcima
Tocnije 7.3% :hfidghri:
Mass- Faca foruma
Započeo/la tema :
već sam pisao priću o coroni, ali neznam gdje je ta pričica zatrpana, u svakom slučaju ponovit ću je ovdje!
poznato je da se corona pakuje u svijetlim bocama i servira sa limunom, ali zbog čega?
Corona je piće američkih rudara koji su radili u meksiku-oni su direkno od proizvođaća naručivali pivo, a budući da su je skladištili u gornjim prostorijama rudnika u mraku- nije bilo potrebno da se isporučuje u tamnim bocama ( uv svijetlo je pogubno za pivu)!
dalje- boce su zatvarane čelićnim čepovima, koji su u vlazi rudnika vrlo brzo oksidirali i na grliću boce ostavljali sloj hrđe- budući da se limun obilno koristi u meksiku, netko se sjetio da skine hrđu limunskom kiselinom i praksa je prešla u tradiciju!
Coronu i danas ugostitelji trebaju držati zatvorenu u kartonskim kutijama i vaditi samo za posluživanje- nažalost mnogi se toga ne drže!
zagrebačke pivovare su pokušale kopirati image corone, - ali ideja je jadno propala- vjerojatno zato što marketing zg pivovara nisu znali priću o coroni!
poznato je da se corona pakuje u svijetlim bocama i servira sa limunom, ali zbog čega?
Corona je piće američkih rudara koji su radili u meksiku-oni su direkno od proizvođaća naručivali pivo, a budući da su je skladištili u gornjim prostorijama rudnika u mraku- nije bilo potrebno da se isporučuje u tamnim bocama ( uv svijetlo je pogubno za pivu)!
dalje- boce su zatvarane čelićnim čepovima, koji su u vlazi rudnika vrlo brzo oksidirali i na grliću boce ostavljali sloj hrđe- budući da se limun obilno koristi u meksiku, netko se sjetio da skine hrđu limunskom kiselinom i praksa je prešla u tradiciju!
Coronu i danas ugostitelji trebaju držati zatvorenu u kartonskim kutijama i vaditi samo za posluživanje- nažalost mnogi se toga ne drže!
zagrebačke pivovare su pokušale kopirati image corone, - ali ideja je jadno propala- vjerojatno zato što marketing zg pivovara nisu znali priću o coroni!
Započeo/la tema :
Stranica 3 / 27. • 1, 2, 3, 4 ... 15 ... 27
Similar topics
» Radler pivo
» Hladno Pivo
» Iskreni prosjaci - za kruh i osobne potrebe + žicaroši i nametnici -za pivo i pljuge
» Auto-moto časopis?
» Gazirani sokovi
» Hladno Pivo
» Iskreni prosjaci - za kruh i osobne potrebe + žicaroši i nametnici -za pivo i pljuge
» Auto-moto časopis?
» Gazirani sokovi
:: Život i stil :: Gastronomija, alkoholna pića, kulinarstvo, vegeterijanstvo, nutricionizam :: Alkohol, sokovi, kave, čajevi
Stranica 3 / 27.