Novosti iz informatike
+13
m
House
Neukrotivi pastuh
Amyicha
Stevo Largo
gio_deluxe
Turrican
stitch
THUNDER_DINIX
scorpio57
eva kant
tanuki
Neu
17 posters
Stranica 7 / 7.
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Novosti iz informatike
Pa kakvi su to ljudi kada koriste Internet Explorer. Ja njega koristim samo kako bi skinuo neki drugi Browser
http://www.netmarketshare.com/browser-market-share.aspx?qprid=1
Gost- Gost
Preminuo Steve Jobs
Jedan od najvećih informatičkih genija svih vremena i čovjek koji je osnovao Apple, najveću tehnološku kompaniju na svijetu, Steve Jobs preminuo je u 56. godini nakon dugotrajne borbe s rakom jetre.
Vijest o smrti jednog od najvećih informatičara našeg doba objavljena je nešto iza 1 sat po našem vremenu. Vijest je prvi objavio AP, a ubrzo potvrdila kompanija Apple. Svi oni koji se žele oprostiti od karizmatičnog čelnika Applea, mogu to učiniti putem e-maila: rememberingsteve@apple.com.
Jobs se nedavno povukao s mjesta direktora kompanije Apple, priznavši da više ne može obnašati svoje dužnosti zbog bolesti, koja mu je dijagnosticirana još 2004. godine na gušterači. Jobsova smrt uslijedila je samo dva dana nakon predstavljanja novog modela iPhonea.
"Steve je otišao u miru okružen svojom obitelji... Zahvalni smo onima koji dijele naše osjećaje prema Steveu. Znamo da će mnogi od vas žalovati s nama, te vas molimo da poštujete našu privatnost u ovom razdoblju tugovanja", priopćila je Jobsova obitelj, supruga Laureen, sin i tri kćeri.
"Iznimno smo žalosni što moramo objaviti da je Steve Jobs danas preminuo. Steveova briljantnost, strast i energija bili su izvor bezbrojnih inovacija i poboljšale su naše živote. Svijet je postao nemjerljivo bolji zbog Stevea", priopćila je kompanija Apple.
Jobs je u 21. godini u garaži svojih roditelja s partnerom Steveom Wozniakom osnovao Apple, a do 25. godine vrijedio je već 200 milijuna dolara. Pet godina nakon toga izbačen je iz vlastite tvrtke, da bi se nakon 11 godina vratio u tvrtku i revitalizirao je, i to za simboličnu plaću od jednog dolara godišnje. Jobs je osmislio prvo svjetsko osobno računalo Apple II, a potom su uslijedili iPhone, iPad, iPod, iMac i iTunes...
Osnivač Applea rođen je 24. veljače 1955. godine u San Franciscu, biološki roditelji su ga dali na posvajanje, da bi se uskoro vjenčali i dobili kćer. Jobs je biološke roditelje i sestru otkrio tek u tridesetim godinama života, a u međuvremenu je dobio izvanbračnu kćer. Oženio se 1991. godine i u braku s Laurene Powell dobio troje djece, sina i dvije kćeri.
Vijest o smrti jednog od najvećih informatičara našeg doba objavljena je nešto iza 1 sat po našem vremenu. Vijest je prvi objavio AP, a ubrzo potvrdila kompanija Apple. Svi oni koji se žele oprostiti od karizmatičnog čelnika Applea, mogu to učiniti putem e-maila: rememberingsteve@apple.com.
Jobs se nedavno povukao s mjesta direktora kompanije Apple, priznavši da više ne može obnašati svoje dužnosti zbog bolesti, koja mu je dijagnosticirana još 2004. godine na gušterači. Jobsova smrt uslijedila je samo dva dana nakon predstavljanja novog modela iPhonea.
"Steve je otišao u miru okružen svojom obitelji... Zahvalni smo onima koji dijele naše osjećaje prema Steveu. Znamo da će mnogi od vas žalovati s nama, te vas molimo da poštujete našu privatnost u ovom razdoblju tugovanja", priopćila je Jobsova obitelj, supruga Laureen, sin i tri kćeri.
"Iznimno smo žalosni što moramo objaviti da je Steve Jobs danas preminuo. Steveova briljantnost, strast i energija bili su izvor bezbrojnih inovacija i poboljšale su naše živote. Svijet je postao nemjerljivo bolji zbog Stevea", priopćila je kompanija Apple.
Jobs je u 21. godini u garaži svojih roditelja s partnerom Steveom Wozniakom osnovao Apple, a do 25. godine vrijedio je već 200 milijuna dolara. Pet godina nakon toga izbačen je iz vlastite tvrtke, da bi se nakon 11 godina vratio u tvrtku i revitalizirao je, i to za simboličnu plaću od jednog dolara godišnje. Jobs je osmislio prvo svjetsko osobno računalo Apple II, a potom su uslijedili iPhone, iPad, iPod, iMac i iTunes...
Osnivač Applea rođen je 24. veljače 1955. godine u San Franciscu, biološki roditelji su ga dali na posvajanje, da bi se uskoro vjenčali i dobili kćer. Jobs je biološke roditelje i sestru otkrio tek u tridesetim godinama života, a u međuvremenu je dobio izvanbračnu kćer. Oženio se 1991. godine i u braku s Laurene Powell dobio troje djece, sina i dvije kćeri.
Gost- Gost
Commodore 64 ovog mjeseca slavi svoj 30. rođendan
SLAVNO računalo Commodore 64 poznato i kao C64 ili komodorac ovog mjeseca slavi svoj 30. rođendan. Računalo se početkom siječnja 1982. godine pojavilo u dućanima diljem SAD-a, a uskoro i cijelog svijeta, a popularnost je stekao zbog pristupačnosti i tada niske cijene.
Broj 64 u imenu računala simbolizira 64 kB radne memorije. Osnovne komponente tog računalnog sustava su 8-bitni MOS-ov procesor 6502 te zvučni čip MOS 6581 koji je uz grafički čip VIC-II bio uvelike zaslužan za uspjeh računala.
Do danas je ostao zaštitni znak retro kulture, a svijetom je vladao čak 12 godina dok se tvrtka CES, koja ga je izumila i prodavala, nije raspala. Tijekom 2011. godine najavljeno je kako replika slavnog komodorca prilagođena današnjici kreće u prodaju. Njegovo kućište opremljeno je čak i čitačem DVD-a, a cijena mu je 595 dolara.
Index.hr
SLAVNO računalo Commodore 64 poznato i kao C64 ili komodorac ovog mjeseca slavi svoj 30. rođendan. Računalo se početkom siječnja 1982. godine pojavilo u dućanima diljem SAD-a, a uskoro i cijelog svijeta, a popularnost je stekao zbog pristupačnosti i tada niske cijene.
Broj 64 u imenu računala simbolizira 64 kB radne memorije. Osnovne komponente tog računalnog sustava su 8-bitni MOS-ov procesor 6502 te zvučni čip MOS 6581 koji je uz grafički čip VIC-II bio uvelike zaslužan za uspjeh računala.
Do danas je ostao zaštitni znak retro kulture, a svijetom je vladao čak 12 godina dok se tvrtka CES, koja ga je izumila i prodavala, nije raspala. Tijekom 2011. godine najavljeno je kako replika slavnog komodorca prilagođena današnjici kreće u prodaju. Njegovo kućište opremljeno je čak i čitačem DVD-a, a cijena mu je 595 dolara.
Index.hr
Optimyst- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 20.12.2008
Broj postova : 3226
Reputacija : 795
Godina imam : 49
Započeo/la tema :
definitivno retro-
da sjećam se tih vremena-
učitavanje igrica, štelanja glave
prešvercao sam ih tri- i napravio galaksiju,
najsmješnije je bilo kad me je trgovac u gratzu pitao : a programi, igre-
a ja ga pitam: a šta će mi to
ali i čitač dvd-a već polako odlazi u prošlost, mislim da je to ipak neuspio pokušaj prodaje sentimenta!
da sjećam se tih vremena-
učitavanje igrica, štelanja glave
prešvercao sam ih tri- i napravio galaksiju,
najsmješnije je bilo kad me je trgovac u gratzu pitao : a programi, igre-
a ja ga pitam: a šta će mi to
ali i čitač dvd-a već polako odlazi u prošlost, mislim da je to ipak neuspio pokušaj prodaje sentimenta!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
kao i uvijek takve stvari pišu nekompetentni novinari koji se sprdnu ali ne useru
1) CPU je bio MOS 6510A a ne 6502 (ne znam zašto to svi misle, pa nije to Orao ili Galaksija)
2) zvučni čip se nije zvao MOS 6581 nego SID 6581
3) tvrtka koja ga je proizvela nije nikakav CES nego ako baš hoćeš kraticu CBM
4) nisu spomenuli da ovaj novi komodorac nije prava stvar nego dosta slabašni HTPC (media center uređaj) baziran na prejadnom Intel Atom procesoru (koji hvala bogu ide u grob) koji je samo u kućištu koje podsjeća na C64. Naravno da su budale stavile kućište starog C64 (breadbox) koji izgleda ko govno a ne novije C64C revizije koja izgleda cool.
Ne znam zašto to pišem uopće, 99.9% forumaša ovdje boli kita za to a 90% ih ne zna što je to C64
Ali bit će cool kad će mu biti 64.-ta godišnjica
1) CPU je bio MOS 6510A a ne 6502 (ne znam zašto to svi misle, pa nije to Orao ili Galaksija)
2) zvučni čip se nije zvao MOS 6581 nego SID 6581
3) tvrtka koja ga je proizvela nije nikakav CES nego ako baš hoćeš kraticu CBM
4) nisu spomenuli da ovaj novi komodorac nije prava stvar nego dosta slabašni HTPC (media center uređaj) baziran na prejadnom Intel Atom procesoru (koji hvala bogu ide u grob) koji je samo u kućištu koje podsjeća na C64. Naravno da su budale stavile kućište starog C64 (breadbox) koji izgleda ko govno a ne novije C64C revizije koja izgleda cool.
Ne znam zašto to pišem uopće, 99.9% forumaša ovdje boli kita za to a 90% ih ne zna što je to C64
Ali bit će cool kad će mu biti 64.-ta godišnjica
Turrican- Tehničar foruma Tury
(Informatičar, zajebant) - Registriran/a : 22.02.2009
Broj postova : 5443
Reputacija : 1188
Započeo/la tema :
čitačem dvd-a? da nije disketa prije?
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Nije, ovdje se radi o replici izgleda a ne o (originalnoj) funkcionalnosti. Izgleda kao C64 ali je zapravo nešto posve drugo.
Započeo/la tema :
bote jos ce ispast da je raketni pogon imao
Broj postova : 35853
Reputacija : 3228
Godina imam : 34
Započeo/la tema :
Kineska Akademija inženjerstva otkrila je planove razvijanja novog operacijskog sustava za osobna računala koji bi svjetlo dana trebao ugledati već u listopadu. Ova je najava povezana sa svibanjskom zabranom korištenja Windowsa 8 na kineskim vladinim računalima zbog straha od američkoga nadzora. » BBC, CNN, Business Insider
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
^ jel tko možda zna, znači da im Ubuntu Kylin više ne paše?
Započeo/la tema :
Gost je napisao/la:Pa kakvi su to ljudi kada koriste Internet Explorer. Ja njega koristim samo kako bi skinuo neki drugi Browser
Eh, tad je bio Firefox glavni. Sada je Chrome apsolutni lider.
http://www.servisracunalarijeka.com/najpopularniji-browser-internet-preglednik/
mojper- Nevina dušica
- Registriran/a : 26.03.2014
Broj postova : 53
Reputacija : 5
Godina imam : 38
Započeo/la tema :
Chrome je običan spywaremojper je napisao/la:
Eh, tad je bio Firefox glavni. Sada je Chrome apsolutni lider.
http://www.servisracunalarijeka.com/najpopularniji-browser-internet-preglednik/
Kod mene bio i ostao Firefox
Zločesti Ivek- CroFriends premium Ivek
- Registriran/a : 27.09.2012
Broj postova : 401
Reputacija : 32
Godina imam : 36
Započeo/la tema :
Stranica 7 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Similar topics
» Instrukcije iz matematike, fizike, informatike, baza podataka, programiranja, logike
» Novosti iz Hardware svijeta
» Laptop
» Novosti sa NFS serijalom
» Gaming novosti
» Novosti iz Hardware svijeta
» Laptop
» Novosti sa NFS serijalom
» Gaming novosti
Stranica 7 / 7.