Rak - Lijek za rak - oboljeli od raka - kako se boriti protiv raka - je li rak izlječiv
+32
histrion
damfisk
William Wallace
igor malteze
peki
HESTIJA__
Turrican
Teo
Lenica
zbracun
minutus
Sinister
m
pustinja
FALKON 2
Hunnerkongen
Narco
Love
Melinda
Amyicha
eva kant
tanuki
Stevo Largo
tonio11
scorpio57
ad®ian
evitaa
Neu
Prop
diabolik.
josari
stidljiva ljubičica
36 posters
Stranica 2 / 8.
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Rak - Lijek za rak - oboljeli od raka - kako se boriti protiv raka - je li rak izlječiv
uh kako bi volio da mi odvališ šamarčinu stvarno,
jer to bi znaćilo da me stvarno pogledaš u oči!
tanuki- Domaćin foruma Tanuki
(Gastronom, fotograf, polemičar) - Registriran/a : 07.01.2009
Broj postova : 27688
Reputacija : 1996
Započeo/la tema :
Re: Rak - Lijek za rak - oboljeli od raka - kako se boriti protiv raka - je li rak izlječiv
rak mi nije previše poznat jer me ne zanima previše. al kad čujem kak mladi umiru od raka, stvarno me je strah tog raka, ne zbog mene, već nedaj bože da mi roditelji obole od raka i umru, ne znam kako bi ja podnjela njihovu smrt. i ne želim nikome rak. jer stvarno, rak je užasna boelst
Amyicha- Domaćica foruma Amy
(Pozerica, fan od Britney) - Registriran/a : 23.08.2009
Broj postova : 19365
Reputacija : 910
Godina imam : 30
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:uh kako bi volio da mi odvališ šamarčinu stvarno,
Broj postova : 18713
Reputacija : 1519
Godina imam : 24
Započeo/la tema :
ja se bojim raka. većina žena oboli od raka dojke. u današnje vrijeme je rak česta bolest. nadam se da ju neću ni ja ni moji bližnji nikada dobit.
Broj postova : 86925
Reputacija : 4929
Godina imam : 35
Započeo/la tema :
e ovako, ja sam o ovome užasno loše informirana, pa jel mi može netko pojasniti - jesu li npr tumor i rak isti ili barem slični po nečemu? naravno, osim po tome što ljudi umiru od njih.. ili ako su posve različiti, šta je onda rak? jer znam šta je tumor, tata mi je umro od tumora...
Melinda- Aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.08.2009
Broj postova : 1605
Reputacija : 223
Započeo/la tema :
Rak je naziv koji se koristi za široku skupinu bolesti koje karakterizira nekontrolirana dioba stanica, odnosno sposobnost tih stanica da prodru u ostatak tkiva, bilo direktnim urastanjem (invazija) bilo migracijom stanica do udaljenih područja tijela (metastaza).
Nekontrolirana dioba stanica uzrokovana je oštećenjem staničnog DNK koje rezultira mutacijom. Jedna ili više takvih mutacija, bilo naslijeđenih bilo stečenih, mogu dovesti do stvaranja tumora.
Tumor je naziv za svaku abnormalnu tvorbu tkiva, koja nastaje bilo nakupljanjem tekućine u tkivu (edem, krvarenje), bilo rastom stanica, a uzrokuje nastanak otekline. Promjena na tkivu nastala abnormalnom proliferacijom stanica se naziva novotvorina ili neoplazma (što znači "novi rast"). U medicini danas riječ tumor najčešće označava novi rast, tj. novotovorinu. Tumor može biti zloćudan (maligan) ili dobroćudan (benigan). Samo maligni tumori invadiraju okolna tkiva ili metastaziraju.
wikipedia
Nekontrolirana dioba stanica uzrokovana je oštećenjem staničnog DNK koje rezultira mutacijom. Jedna ili više takvih mutacija, bilo naslijeđenih bilo stečenih, mogu dovesti do stvaranja tumora.
Tumor je naziv za svaku abnormalnu tvorbu tkiva, koja nastaje bilo nakupljanjem tekućine u tkivu (edem, krvarenje), bilo rastom stanica, a uzrokuje nastanak otekline. Promjena na tkivu nastala abnormalnom proliferacijom stanica se naziva novotvorina ili neoplazma (što znači "novi rast"). U medicini danas riječ tumor najčešće označava novi rast, tj. novotovorinu. Tumor može biti zloćudan (maligan) ili dobroćudan (benigan). Samo maligni tumori invadiraju okolna tkiva ili metastaziraju.
wikipedia
Započeo/la tema :
znači, za rak bi se moglo reći da je to bolest koja prethodi tumoru?
Melinda- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
ja mislim da to nije isto, a ni povezano jedno s drugim.
Započeo/la tema :
eva kant je napisao/la:Nekontrolirana dioba stanica uzrokovana je oštećenjem staničnog DNK koje rezultira mutacijom. Jedna ili više takvih mutacija, bilo naslijeđenih bilo stečenih, mogu dovesti do stvaranja tumora.
Po ovome bi se moglo reći da zapravo imaju neke veze...
Melinda- Aktivni forumaš
Započeo/la tema :
nije isto, ali je povezano. rak ne mora stvoriti oteklinu (to vjerojatno ovisi i koji organ je u pitanju) ali isto tako može. rak kože rezultira tumorom (recimo madež koji raste i mijenja oblik), dok rak pluća ne stvara nikakve otekline tkiva, ali se šireći oštećuje zdravo tkivo.Neukrotiva je napisao/la:ja mislim da to nije isto, a ni povezano jedno s drugim.
Započeo/la tema :
moja baka je umrla od raka želuca
kad bolje razmislim svi su umrli od nekakvog vrsta raka,strašno je to,bojim se toga
kad bolje razmislim svi su umrli od nekakvog vrsta raka,strašno je to,bojim se toga
Love- Domaćica foruma Love
(Brineta, kuvar'ca, seksica) - Registriran/a : 19.12.2008
Broj postova : 28855
Reputacija : 1211
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
tanuki je napisao/la:a ja nebi otvoreno na forumu!eva kant je napisao/la:misliš? ja otvoreno mogu o tome pričati.
na kakvu operaciju ti sestra mora ići?
i ne vidim zašto bi ti javno objašnjavao?
moj filing je da si ti divna osoba, ali me sve više iritira to virtualno!
virtualno sam već zaljubljen u tebe,:
žena koja je fizićki lijepa, naćitana, pametna-jednostavno ne postoji!
Zašto si otvarao tu temu?kreneš sa jako ozbiljnom stvari a onda se
zajebavaš.Meni je supruga umrla od raka dojke imala je 40 g.Zračenja,
kemoterapije,da ne nabrajam.Od ozbiljne teme praviš pizdariju zato od
mene- ako imam još na raspolaganju.
scorpio57- Dipl.ing.foruma
- Registriran/a : 06.01.2010
Broj postova : 9559
Reputacija : 520
Godina imam : 67
Započeo/la tema :
da scorpi, tema je ozbiljna,-žao mi je za tvoju ženu, ali njoj se više ne može pomoći
i ja sam u brizi za svoju sestru koja prolazi kroz taj pakao-
ako se izvuće, možda ću moći dati koji ozbiljan savjet, ovako mi preostaje da se samo zajebavam na temu jer mi se ćini da na taj naćin jedino mogu zajebati bolest- a ti samo sipaj minuse koliko ih god imaš!
i ja sam u brizi za svoju sestru koja prolazi kroz taj pakao-
ako se izvuće, možda ću moći dati koji ozbiljan savjet, ovako mi preostaje da se samo zajebavam na temu jer mi se ćini da na taj naćin jedino mogu zajebati bolest- a ti samo sipaj minuse koliko ih god imaš!
Započeo/la tema :
minus je za zajebanciju na ozbiljnu temu,želim tvojoj sestri
sve najbolje.Mora snaći snage i borit se,morate joj i vi pomoći
ne razgovarajući puno o tome,probaj sa inekcijama neznam kako
se zovu ja sam to kupovao u Njemačkoj,svaki 2 dan jedna prva tri mjeseca
poslije dva mjeseca po 2 mjesečno-vjeruj mi nije joj spasilo to život ali
je smanjilo bol.Probaj kod Azenića(on je umro)u V.Gorici ima jedan napitak
ali moraš nazvati i objasniti koji je stadij.Za kemoterapije isto iz Njemačke
zaboravio sam kako se zove lijek,popije se prije primanja kemoterapije
ovi naši su davali neki lijek od kojeg je samo povračala.
sve najbolje.Mora snaći snage i borit se,morate joj i vi pomoći
ne razgovarajući puno o tome,probaj sa inekcijama neznam kako
se zovu ja sam to kupovao u Njemačkoj,svaki 2 dan jedna prva tri mjeseca
poslije dva mjeseca po 2 mjesečno-vjeruj mi nije joj spasilo to život ali
je smanjilo bol.Probaj kod Azenića(on je umro)u V.Gorici ima jedan napitak
ali moraš nazvati i objasniti koji je stadij.Za kemoterapije isto iz Njemačke
zaboravio sam kako se zove lijek,popije se prije primanja kemoterapije
ovi naši su davali neki lijek od kojeg je samo povračala.
Započeo/la tema :
pa vidiš, igrom slućaja je moj sin završio u japanu i sestra koristi lijek iz japana koji postoji i na hr tržištu, ali je bezobrazno skup!
evo sestra prolazi posljednje kontrole, završila je kemoterapije , rak je izgleda eliminiran, još joj predstojijedna operacija da se vrati u normalni život!
a zajebancija mora postojati i u najozbiljnijoj temi- !
evo sestra prolazi posljednje kontrole, završila je kemoterapije , rak je izgleda eliminiran, još joj predstojijedna operacija da se vrati u normalni život!
a zajebancija mora postojati i u najozbiljnijoj temi- !
Započeo/la tema :
OK glavno da je njoj dobro
Započeo/la tema :
Spasonosni rez
Ženu prepilili napola i izliječili od raka
Kanađanki koja je kroničnu bol u leđima pripisivala sasvim krivim razlozima dijagnosticirali su rak kostiju. Liječnici su shvatili da je jedino može spasiti uklanjanje zdjelice, dijela kralježnice i noge, pa su je prepilili.
Janis Ollson i njezina obitelj s razlogom su na naslovnici magazina klinike Mayo. Ona je prva osoba čije su tijelo prepilili kako bi uklonili velik dio tumorom zahvaćenih kostiju.
Prije tri godine 31-godišnja žena iz Manitoba je zatrudnjela, a to joj je bilo drugo dijete. Prije toga je godinama patila zbog bolova u leđima. Bolovi koje je osjećala tijekom prve trudnoće sad su se intenzivirali i kanadski liječnici su joj dijagnosticirali tumor kostiju.
Stručnjaci za sarkome iz Toronta rekli su joj da bi je trebali doslovno prepiliti napola, odrezati jednu nogu, donji dio kralježnice i pola zdjelice. Jedino tako mogli bi doći do tumora.
Problem je bio što nisu znali kako bi je nakon toga 'sastavili'. Konzultirali su se s američkom klinikom Mayo u Rochesteru, te odlučili na zahvat koji su do tada izvodili samo na leševima. Dio amputirane noge iskoristili su pri 'sastavljanju'.
Danas više nema tumor, iako postoji mogućnost da se on ipak jednom pojavi. Za kretanje koristi umjetnu zdjelicu i nogu, invalidska kolica, štake i hodalicu, ovisno o tome što radi i kamo ide.
Nakon tri godine rehabilitacije, ovog je proljeća iskušala svoju mobilnost hodajući do oltara. Njen je suprug želio obnoviti bračne zavjete, pa su se ponovno vjenčali na 10. godišnjicu braka.
net.hr
Ženu prepilili napola i izliječili od raka
Kanađanki koja je kroničnu bol u leđima pripisivala sasvim krivim razlozima dijagnosticirali su rak kostiju. Liječnici su shvatili da je jedino može spasiti uklanjanje zdjelice, dijela kralježnice i noge, pa su je prepilili.
Janis Ollson i njezina obitelj s razlogom su na naslovnici magazina klinike Mayo. Ona je prva osoba čije su tijelo prepilili kako bi uklonili velik dio tumorom zahvaćenih kostiju.
Prije tri godine 31-godišnja žena iz Manitoba je zatrudnjela, a to joj je bilo drugo dijete. Prije toga je godinama patila zbog bolova u leđima. Bolovi koje je osjećala tijekom prve trudnoće sad su se intenzivirali i kanadski liječnici su joj dijagnosticirali tumor kostiju.
Stručnjaci za sarkome iz Toronta rekli su joj da bi je trebali doslovno prepiliti napola, odrezati jednu nogu, donji dio kralježnice i pola zdjelice. Jedino tako mogli bi doći do tumora.
Problem je bio što nisu znali kako bi je nakon toga 'sastavili'. Konzultirali su se s američkom klinikom Mayo u Rochesteru, te odlučili na zahvat koji su do tada izvodili samo na leševima. Dio amputirane noge iskoristili su pri 'sastavljanju'.
Danas više nema tumor, iako postoji mogućnost da se on ipak jednom pojavi. Za kretanje koristi umjetnu zdjelicu i nogu, invalidska kolica, štake i hodalicu, ovisno o tome što radi i kamo ide.
Nakon tri godine rehabilitacije, ovog je proljeća iskušala svoju mobilnost hodajući do oltara. Njen je suprug želio obnoviti bračne zavjete, pa su se ponovno vjenčali na 10. godišnjicu braka.
net.hr
Započeo/la tema :
a što je to uopće rak-
samo jedan prirodni faktor- koji ograničava čovijeka u pretjeranom razmnožavanju i naseljavanju planeta-
jbte pa da nema raka i side već bi ko skakavci opustošjeli ovaj planet!
čitam pronašla se pilula protiv starosti?
užas -
živjet ćemo 200 g a svakih 10 g poduplati broj ljudi na maloj zemaljskoj kugli!
i što-
ponosni na to što smo se uzdigli iznad životinje- savladali boleštine i starost,
uništit će mo planetu zemlju?
bravo lyra-ponosi se s tim što se čovijek uzdigao iznad životinje,
a s tim se može jedino hvaliti sam pred sobom!
samo jedan prirodni faktor- koji ograničava čovijeka u pretjeranom razmnožavanju i naseljavanju planeta-
jbte pa da nema raka i side već bi ko skakavci opustošjeli ovaj planet!
čitam pronašla se pilula protiv starosti?
užas -
živjet ćemo 200 g a svakih 10 g poduplati broj ljudi na maloj zemaljskoj kugli!
i što-
ponosni na to što smo se uzdigli iznad životinje- savladali boleštine i starost,
uništit će mo planetu zemlju?
bravo lyra-ponosi se s tim što se čovijek uzdigao iznad životinje,
a s tim se može jedino hvaliti sam pred sobom!
Započeo/la tema :
Rak je teška bolest tanuki,ti si to sveo na svoje genijalna razmišljanja
i teze na današnji dan žena mi je umrla od raka idiote jedan.
Započeo/la tema :
ak se ikad izmisli lijek,doci ce nesto novo
slazem se sa tanuki-em
slazem se sa tanuki-em
Narco- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 10.09.2009
Broj postova : 3494
Reputacija : 333
Godina imam : 32
Započeo/la tema :
da scorpi-scorpio57 je napisao/la:Rak je teška bolest tanuki,ti si to sveo na svoje genijalna razmišljanja
rak je teška bolest i je ja se ne sprdam s tim!
moje saučešće za tvoju ženu-
meni je od raka umro otac-
sad mi sestra bori s tim ( već treći puta na kemoterapiji bez kose i da ti ne pričam o svim sranjima s kojima si vjerojatno dobro upoznat)
možda i mene sutra posjeti- ali pri je toga ću ih valjda još dosta pojesti
čovijek jednostavno mora od nečeg umrijeti-
najbolji lijek je pozitivan stav prema bilo kojoj bolesti-
pokušati razumijeti i pomoći samom sebi, jer u oćima lijećnika ste samo broj- i ne očekujte od njega da je bog!
Započeo/la tema :
Imam dobroćudne tumore iliti ga lipome, a to su nakupine masnoga tkiva koje izgledaju kao kvrge, najčešće po rukama i nogama. Imam ih oko 15tak. Riječ je prije svega o estetskom problemu sve dok jedna od tih kvrga ne pritišće žilu ili živac.
Hunnerkongen- Ufurani forumaš
- Registriran/a : 07.09.2009
Broj postova : 3835
Reputacija : 533
Godina imam : 37
Započeo/la tema :
Postoji različitih mogućnosti za dobiti različiti rak koji se teško liječi, imao sam slučajeva za koje znam da su izliječeni ali i u bližoj familiji da nije bilo spasa, s obziro mda sam bio "na pogršnom mjestu u ogrešno vrijeme" na terenu ozračen sam sa p"poboljšanim uranom" jedno vrijeme je bilo problema ali sada je sve stabilizirano, tako da u budućnosti budem vidio razvoj situacije vezano za to
FALKON 2- Doktor foruma
- Registriran/a : 03.03.2009
Broj postova : 11695
Reputacija : 580
Godina imam : 47
Započeo/la tema :
Ja sam zbog tog sranja ostao bez sestre, imala je 24 godine, nije bilo pomoći.
Sad znam pročitati o nekim alternativnim načinima, poput kolonoidnog srebra, miko gljiva da je to bilo nekada dostupno sigurno bi isprobali.
Sad znam pročitati o nekim alternativnim načinima, poput kolonoidnog srebra, miko gljiva da je to bilo nekada dostupno sigurno bi isprobali.
pustinja- Jako aktivni forumaš
- Registriran/a : 27.01.2010
Broj postova : 2596
Reputacija : 386
Započeo/la tema :
pustinja,sve sam ja to probao
Započeo/la tema :
Stranica 2 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Similar topics
» Kako prepoznati homoseksualnu osobu?
» Od kojih ste bolesti do sada oboljeli?
» Lijek za homoseksualizam + Dali bi prihvatili sexualnu orijentaciju vašeg djeteta?
» Najbolji lijek za gripu!
» Kvasac kao lijek širokog spektra
» Od kojih ste bolesti do sada oboljeli?
» Lijek za homoseksualizam + Dali bi prihvatili sexualnu orijentaciju vašeg djeteta?
» Najbolji lijek za gripu!
» Kvasac kao lijek širokog spektra
Stranica 2 / 8.